Cauți Cazare?

Podurile și canalele Veneției

podurile si canalele Venetiei

Italia este nu doar casa modei, vestită pentru stilurile sale vestimentare inovative și în tendințe an de an, dar și un loc de mare cultură, care a fost presărat de evenimente istorice și culturale extrem de bogate de-a lungul istoriei și care își face simțit acest trecut tumultos prin mentalitatea poporului, prin obiceiurile și datinile sale dar, în special, prin stilul arhitectural bogat și de neînlocuit. Orașe mari și importante se găsesc peste tot pe teritoriul Italiei, însă unul din cele mai cunoscute este Veneția.

Veneția este capitala regiunii Veneto și este, încă din anul 1979, membru al patrimoniului UNESCO. Împărțit în șase părți, orașul are centrul în Piața San Marco, unde se pot întâlni numeroase obiective turistice de mare interes, cum ar fi Palatul Ducal, Bazilica San Marco și campanila bazilicii. De asemenea, Veneția este traversată de ape, frumos modelate de om în canale și extraordinar de bine organizate pentru trafic, atât prin trafic acvatic, cât și prin poduri care îi traversează apele.

Canalele Veneției

Mai mult ca sigur unul din primele contacte ale generațiilor de astăzi din jurul vârstei de 30 de ani cu ideea ce gondolă pe ape a fost din clasicul episod al desenului animat Tom și Jerry, când pisica și șoricelul se plimbau în gondole improvizate, cântând celebrul Santa Lucia. Deși ni se conturează destul de bine esența Veneției în minte încă din copilărie, nimic nu se compară cu experiența propriu zisă a unei plimbări cu gondola pe celebrele canale ale acestui oraș absolut superb. Deși canalele orașului sunt pline de bărci și vaporașe moderne și motorizate, menite să faciliteze transportul pe apele lor, totuși simbolul principal și punctul major de interes pentru turiști când vine vorba de canalele Veneției va rămâne gondola leneșă, care transportă agale turiștii pe ape, prin mișcările lente ale celui ce o manevrează, atingând fundul apei cu bățul lung.

Dacă ar fi să enumerăm cele mai importante canale ale Veneției, ar trebui cu siguranță să ținem cont de Sestierele Cannaregio, Castello, San Marco și Dorso Duro, pentru că sunt cele mai mari și mai importante, însă și cele două mai mici, Santa Croce și San Paulo sunt cel puțin la fel de spectaculoase. Aceste sestiere sunt adevărate opere de artă, îmbinând cursurile apelor într-un sistem bine organizat, astfel încât să funcționeze exact ca niște străzi normale. De-a lungul acestor canale se întâlnesc nu doar vaporașe care funcționează pe post de autobuz, dar și șalupele motorizate ale poliției și ambulanțe plutitoare. Uau!

Podurile Veneției

Veneția, deși cunoscută în special pentru canalele sale absolut superbe, este renumită, de asemenea, și pentru podurile sale. Fie că sunt mici pasarele, făcând legătura între două canale, fie că sunt de mari dimensiuni, fiecare pod în parte are istoria sa și poate fi admirat agale din liniștea unei gondole.

Dacă ajungeți să vizitați Veneția, trebuie neapărat să treceți pe lângă podul Rialto care este principalul punct de trecere a pietonilor de pe Marele Canal. Tot în apropierea acestui pod veți întâlni faimoasa piață de alimente, iar magazinele sunt, de asemenea, ușor de localizat, de-o parte și de alta a podului.

Un alt pod de mare interes turistic aflat în Veneția este Podul Academiei, fiind numit astfel datorită faptului că trece peste Canalul Grande de la muzeul Galeria Academiei, unul din cele mai importante muzee din Italia. Originalul Pod al Academiei datează de la jumătatea secolului al XIX-lea, însă a fost reconstruit în 1930 și, încă o dată, construit în 1985, când cel vechi a fost considerat prea periculos pentru pasagerii săi. Cu toate acestea, actualul Pod al Academiei și-a păstrat structura din lemn, cu arc înalt.

De asemenea, spectacular este Podul Calatrava, ideal de admirat pe timp de noapte datorită designului său futurist și al iluminării stradale care îi pune în evidență stilul arhitectural. Acest pod a fost finalizat în anul 2008 și este un punct de mare importanță în structura Veneției, fiind dotat cu un depozit de autobuz și un parc auto. De asemenea, podul face legătura între gara Santa Lucia și Piazzale Roma, ceea ce îl face puternic circulat, atât de locuitori, cât și de vizitatori.

Desigur că există multe alte poduri și canale în Veneția care merită străbătute, orașul fiind în totalitate absolut superb prin faptul că se diferențiază atât de mult de un oraș clasic, cu străzi și trotuare, însă suntem de părere că acestea sunt cele mai importante și utile informații pe care trebuie să le aveți când decideți să vizitați Veneția.

Comentarii

Fii primul care comentează “Podurile și canalele Veneției”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles