Cauți Cazare?

Pârtii pline și în Bulgaria: care sunt cele mai aglomerate stațiuni montane

partii bulgaria

Nu numai în România a nins abundent, ci și în Bulgaria, unde, de asemenea, cei mai bucuroși au fost administratori de pârtii și operatorii turistici din stațiunile montane. În Pamporovo, stratul de zăpadă a atins 80 de centimetri, iar hotelurile și restaurantele s-au umplut deja de turiști.

Deși nu a fost zăpadă din plin, în stațiunile turistice montane s-au menținut temperaturile scăzute, ceea ce mai atrăgea câțiva turiști. În prezent, stratul de zăpadă a atras un număr mare de turiști, iar hotelurile funcționează aproape la capacitate maximă, transmit autoritățile din regiune, scrie Novinite.com.

”Gradul de ocupare al hotelurilor atinge 80%. Cei mai mulți turiști sunt din Turcia și Irlanda, dar și din Bulgaria. De asemenea, accesul pe pârtiile din resorturi a rămas la prețul de anul trecut”, a declarat Kostadin Belenozov, expert în turism.

O altă regiune din Bulgaria, Chepelare, se bucură și ea de zăpada căzută în ultimele zile, mai ales că municipalitatea se pregătește pentru ridicarea unui centru de schi dedicat copiilor.

”Ne așteptăm la rezultate bune, mai ales că aici sezonul de schi durează până în jurul datei de 10 martie”, a declarat Sabi Madankov, președintele Asociației Hotelurilor și Restaurantelor din Chepelare.

Și în Poiana Brașov sunt deschise pârtiile din partea inferioară a masivului Postăvarul, respectiv: Sulinar, Drumul Roșu, Zidul mare, breteaua de legătură care leagă Drumul Roșu cu pârtia Bradul și varianta 3E. Stratul de zăpadă bătută de pe pârtie este de aproximativ 20-30 de cm.

Se schiază în condiții bune în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze.

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează sunt telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia și teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion. Ultima urcare cu telegondola va fi la ora 17.00, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 16.30.


Citiți articolul original pe wall-street.ro

Declinarea răspunderii! triply.ro este un publisher automat de stiri si articole din industria turismului din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (wall-street.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Comentarii

Fii primul care comentează “Pârtii pline și în Bulgaria: care sunt cele mai aglomerate stațiuni montane”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles