dubrovnik croatia

Prezentare generală Dubrovnik

Dubrovnik, situat pe coasta dalmată a Croației, este unul dintre cele mai frumoase și bine păstrate orașe medievale din lume. Cunoscut și sub numele de „Perla Adriaticii”, acest oraș oferă o combinație unică de peisaje spectaculoase, istorie bogată și arhitectură impresionantă. Fondat în secolul al VII-lea, Dubrovnik a fost un important centru maritim și comercial, cunoscut în trecut sub numele de Ragusa.

Unul dintre principalele puncte de atracție ale Dubrovnikului este impresionanta sa fortificație, care înconjoară întregul oraș vechi. Zidurile orașului, care se întind pe aproximativ 2 kilometri, oferă priveliști spectaculoase asupra mării Adriatice și a orașului vechi. Plimbarea pe aceste ziduri este o activitate obligatorie pentru orice vizitator, oferind ocazia de a admira arhitectura medievală și de a înțelege mai bine istoria orașului.

Stradun, strada principală din orașul vechi, este un alt loc de neratat. Aceasta este o stradă pietonală, pavată cu piatră, care leagă cele două porți principale ale orașului, Poarta Pile și Poarta Ploče. Stradun este flancată de clădiri istorice, magazine, cafenele și restaurante, fiind locul ideal pentru o plimbare relaxantă și pentru a simți atmosfera locală.

Palatul Rectorului, un exemplu de arhitectură gotică și renascentistă, este unul dintre cele mai importante monumente din Dubrovnik. Construit în secolul al XV-lea, palatul a servit ca reședință oficială a rectorului Republicii Ragusa. Astăzi, palatul găzduiește Muzeul Cultural de Istorie, unde vizitatorii pot afla mai multe despre istoria și cultura Dubrovnikului.

Biserica Sfântului Vlah, patronul spiritual al orașului, este un alt loc important de vizitat. Construită în stil baroc în secolul al XVIII-lea, biserica este dedicată Sfântului Vlah, care este considerat protectorul Dubrovnikului. Statuia sfântului, ținând în mână o machetă a orașului, este amplasată în fața bisericii, simbolizând legătura strânsă dintre oraș și patronul său spiritual.

Mănăstirea Franciscană și farmaciile vechi ale Dubrovnikului sunt alte atracții importante. Mănăstirea Franciscană, fondată în secolul al XIV-lea, adăpostește una dintre cele mai vechi farmacii funcționale din Europa, datând din 1317. Farmacia este încă în funcțiune și oferă o privire fascinantă asupra modului în care se practica medicina în trecut.

Dubrovnik oferă și numeroase plaje frumoase și oportunități de recreere. Plaja Banje, situată aproape de centrul orașului, este una dintre cele mai populare, oferind ape cristaline și o vedere impresionantă asupra zidurilor orașului. De asemenea, vizitatorii pot face excursii cu barca către insulele din apropiere, cum ar fi insula Lokrum, o rezervație naturală situată la doar câțiva kilometri de Dubrovnik.

Un alt punct de interes este funicularul care urcă pe Muntele Srđ, oferind priveliști panoramice spectaculoase asupra orașului și mării. În vârful muntelui, vizitatorii pot explora Fortul Imperial, un fort construit în timpul războaielor napoleoniene, și se pot bucura de restaurantul care oferă mâncăruri tradiționale croate.

Dubrovnik este un oraș care încântă prin frumusețea sa naturală, bogăția culturală și atmosfera sa unică. Fie că ești interesat de istorie, arhitectură, plaje sau gastronomie, Dubrovnik are ceva special de oferit fiecărui vizitator.

Top 5 activități de făcut în Dubrovnik

Dubrovnik, un oraș fascinant situat pe coasta dalmată a Croației, oferă o varietate de activități captivante pentru vizitatori. Cu o combinație unică de istorie, cultură și peisaje naturale spectaculoase, Dubrovnik are ceva special pentru fiecare turist. Iată top 5 activități de făcut în acest oraș minunat.

 1. Plimbare pe zidurile orașului. Unul dintre cele mai emblematice puncte de atracție din Dubrovnik sunt zidurile sale fortificate. Acestea înconjoară orașul vechi și oferă o priveliște panoramică asupra orașului și a mării Adriatice. Zidurile, care datează din secolul al XIII-lea, sunt bine conservate și permit vizitatorilor să parcurgă un traseu de aproximativ 2 kilometri. În timpul plimbării, vei putea admira turnurile de apărare, bastioanele și fortărețele, dar și clădirile istorice ale orașului.
 2. Vizită la Palatul Rectorului. Palatul Rectorului este o clădire istorică impresionantă, construită în stil gotic-renascentist. Acesta a fost reședința oficială a rectorului Republicii Ragusa și este acum un muzeu care găzduiește o colecție de artefacte și documente istorice. Vizitatorii pot explora sălile elegante, camerele de consiliu și camerele private ale rectorului, având ocazia să înțeleagă mai bine viața politică și socială din Dubrovnikul medieval.
 3. Vizită la Biserica Sfântului Vlah. Biserica Sfântului Vlah este dedicată patronului spiritual al Dubrovnikului și este un exemplu de arhitectură barocă. Construită în secolul al XVIII-lea, biserica adăpostește statuia sfântului care ține în mână o machetă a orașului. Interiorul bisericii este decorat cu fresce și sculpturi detaliate, iar atmosfera liniștită oferă un refugiu din agitația orașului. Lângă biserică se desfășoară diverse evenimente religioase și culturale pe tot parcursul anului.
 4. Relaxare pe Plaja Banje. Plaja Banje, situată aproape de centrul vechi al Dubrovnikului, este una dintre cele mai populare plaje din oraș. Cu nisip fin și ape cristaline, plaja oferă o vedere impresionantă asupra zidurilor orașului și a insulei Lokrum. Vizitatorii se pot relaxa la soare, pot înota sau pot practica diverse sporturi nautice. Plaja este dotată cu facilități moderne, inclusiv șezlonguri, umbrele și restaurante unde poți savura preparate locale și băuturi răcoritoare.
 5. Excursie cu funicularul pe Muntele Srđ. Un alt punct de atracție de neratat în Dubrovnik este funicularul care urcă pe Muntele Srđ. Acest funicular modern oferă o călătorie rapidă și confortabilă până la vârful muntelui, de unde te poți bucura de priveliști panoramice spectaculoase asupra orașului și mării. În vârful muntelui, vizitatorii pot explora Fortul Imperial, construit în timpul războaielor napoleoniene, și se pot bucura de restaurantul care oferă mâncăruri tradiționale croate într-un cadru pitoresc.

Dubrovnik este un oraș care combină istoria, cultura și frumusețea naturală într-un mod unic. Aceste activități oferă doar o mică parte din ceea ce poți experimenta în acest loc minunat. Fiecare vizită în Dubrovnik promite momente memorabile și o mulțime de oportunități pentru a te bucura de tot ceea ce acest oraș are de oferit.

Top 5 atracții turistice din Dubrovnik

Dubrovnik, un oraș cu o istorie fascinantă și peisaje impresionante, oferă numeroase atracții turistice care merită vizitate. Pe lângă activitățile populare, orașul are multe alte locuri de interes care adaugă farmec acestui loc. Iată top 5 atracții turistice din Dubrovnik, altele decât cele menționate anterior.

 1. Mănăstirea Dominicană, situată în apropierea Porții Ploče, este un loc de liniște și reflecție, având o istorie ce datează din secolul al XIV-lea. Complexul mănăstirii include o biserică gotică, o frumoasă mănăstire cu arcade și un muzeu care găzduiește o colecție impresionantă de artă religioasă și artefacte istorice. Vizitatorii pot admira picturi vechi, manuscrise și obiecte liturgice care oferă o perspectivă asupra istoriei și culturii Dubrovnikului.
 2. Fortul Lovrijenac, cunoscut și sub numele de Fortăreața Sfântului Laurențiu, este situat pe o stâncă înaltă la vest de zidurile orașului. Această fortăreață impunătoare a fost construită în secolul al XI-lea pentru a proteja orașul de atacuri maritime. Vizitatorii pot urca pe zidurile fortului pentru a se bucura de priveliști spectaculoase asupra mării și orașului. Fortul găzduiește, de asemenea, diverse evenimente culturale, inclusiv spectacole de teatru în aer liber.
 3. Insula Lokrum este o destinație populară pentru o excursie de o zi, situată la doar câțiva kilometri de Dubrovnik. Această insulă verde este o rezervație naturală, oferind numeroase trasee de drumeție, grădini botanice și plaje liniștite. Vizitatorii pot explora ruinele unei mănăstiri benedictine din secolul al XII-lea și se pot relaxa în faimoasa Lagună Mica, un mic lac sărat. Insula Lokrum este accesibilă printr-o scurtă călătorie cu feribotul din portul Dubrovnik.
 4. Stradun (Placa), cunoscută și sub numele de Placa, este strada principală din orașul vechi al Dubrovnikului. Această stradă pietonală, pavată cu piatră, este flancată de clădiri istorice și oferă o atmosferă plăcută pentru o plimbare relaxantă. De-a lungul Stradun-ului, vizitatorii pot găsi numeroase magazine, cafenele și restaurante. Strada leagă cele două porți principale ale orașului, Poarta Pile și Poarta Ploče, și este locul unde au loc multe festivaluri și parade.
 5. Sinagoga Dubrovnik, situată în orașul vechi, este una dintre cele mai vechi sinagogi din Europa care este încă în funcțiune. Aceasta a fost fondată în secolul al XV-lea și este un important loc de rugăciune și centru cultural pentru comunitatea evreiască din Dubrovnik. Interiorul sinagogii este decorat cu ornamente deosebite și include un muzeu care prezintă obiecte de cult, documente istorice și artefacte care ilustrează istoria evreilor din Dubrovnik. Vizitarea sinagogii oferă o perspectivă asupra diversității culturale și religioase a orașului.

Aceste atracții turistice din Dubrovnik oferă o experiență bogată și diversă pentru toți vizitatorii, de la iubitorii de istorie și cultură la cei care caută frumusețea naturală și liniștea. Dubrovnik este un oraș plin de surprize, care îmbină perfect trecutul și prezentul, oferind ceva special pentru fiecare turist.

Când este cel mai bine să vizitezi Dubrovnik?

Dubrovnik, unul dintre cele mai pitorești orașe de pe coasta Adriaticii, este o destinație populară pentru turiști din întreaga lume. Alegerea momentului potrivit pentru a vizita acest oraș fermecător depinde de preferințele tale legate de vreme, aglomerație și activitățile pe care dorești să le faci.

 • Primăvara (Martie – Mai) este o perioadă excelentă pentru a vizita Dubrovnik, datorită temperaturilor plăcute și a peisajelor naturale înflorite. Temperaturile variază între 15 și 20 de grade Celsius, ceea ce face plimbările prin oraș și explorarea atracțiilor turistice foarte confortabile. În această perioadă, numărul turiștilor este mai redus comparativ cu sezonul de vârf, oferindu-ți ocazia să te bucuri de locuri iconice precum zidurile orașului și Stradun fără aglomerația specifică verii. De asemenea, tarifele la cazare și la zboruri sunt mai accesibile.
 • Vara (Iunie – August) este sezonul de vârf în Dubrovnik, când orașul este plin de turiști veniți să se bucure de soare, mare și atmosfera animată. Temperaturile pot ajunge până la 30 de grade Celsius sau chiar mai mult, fiind perfecte pentru plajă și activități acvatice. Cu toate acestea, trebuie să te aștepți la aglomerație, în special în orașul vechi și la atracțiile principale. Dacă planifici să vizitezi în această perioadă, este recomandat să faci rezervări la hoteluri și la principalele atracții din timp. De asemenea, evenimentele și festivalurile de vară, cum ar fi Festivalul de Vară din Dubrovnik, adaugă un plus de farmec vizitei tale.
 • Toamna (Septembrie – Noiembrie) este un alt moment potrivit pentru a vizita Dubrovnik, oferind temperaturi mai blânde și un oraș mai puțin aglomerat. Temperaturile se mențin între 15 și 25 de grade Celsius, ideale pentru plimbări și vizitarea obiectivelor turistice. Marea este încă suficient de caldă pentru înot, iar prețurile la cazare încep să scadă, făcând această perioadă atractivă și din punct de vedere financiar. Toamna este, de asemenea, sezonul recoltelor, iar piețele locale sunt pline de produse proaspete și delicii culinare tradiționale.
 • Iarna (Decembrie – Februarie) în Dubrovnik este mai liniștită și mai rece, dar încă plăcută comparativ cu multe alte destinații europene. Temperaturile rareori scad sub 5 grade Celsius, iar orașul are un farmec aparte în această perioadă, mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă. Târgurile de Crăciun, decorațiunile festive și evenimentele culturale oferă o atmosferă deosebită. De asemenea, vizitatorii se pot bucura de tarife mai mici la cazare și la zboruri, precum și de o experiență mai relaxată, fără aglomerația specifică sezonului de vârf.

Dubrovnik este o destinație fascinantă în orice perioadă a anului, fiecare sezon oferind propriile sale avantaje. Fie că preferi să te bucuri de vremea caldă și de viața agitată a verii, de peisajele înflorite ale primăverii, de liniștea toamnei sau de atmosfera festivă a iernii, Dubrovnik te va întâmpina cu brațele deschise și te va fermeca cu frumusețea și istoria sa bogată.

Cum să petreci 48 de ore în Dubrovnik

Dubrovnik este un oraș plin de istorie, cultură și peisaje spectaculoase, ideal pentru o escapadă de weekend. Dacă ai la dispoziție doar 48 de ore, iată un itinerariu care te va ajuta să profiți la maximum de timpul tău în acest oraș fermecător.

Ziua 1: Descoperă orașul vechi

 • Dimineața: Plimbare pe zidurile orașului. Începe-ți ziua cu o plimbare pe zidurile medievale ale Dubrovnikului. Acestea oferă priveliști impresionante asupra orașului vechi și a mării Adriatice. Zidurile, care se întind pe aproximativ 2 kilometri, îți permit să vezi principalele atracții ale orașului de sus, inclusiv Stradun, Fortul Lovrijenac și portul vechi.
 • Prânz: Savurează bucătăria locală. După plimbarea pe ziduri, oprește-te pentru prânz la unul dintre restaurantele locale din orașul vechi. Restaurante precum Konoba Nava sau Dubravka 1836 oferă preparate tradiționale dalmate și o atmosferă plăcută. Bucură-te de specialități precum pește proaspăt, fructe de mare și paste locale.
 • După-amiaza: Vizită la Palatul Rectorului și Mănăstirea Franciscană. După prânz, vizitează Palatul Rectorului, o clădire gotică-renascentistă care găzduiește Muzeul Cultural de Istorie. Explorează camerele elegante și expozițiile care ilustrează viața politică și socială din Dubrovnikul medieval. Continuă-ți după-amiaza cu o vizită la Mănăstirea Franciscană, unde vei găsi una dintre cele mai vechi farmacii funcționale din Europa și o frumoasă mănăstire cu grădini liniștite.
 • Seara: Cină și plimbare pe Stradun. Încheie prima zi cu o cină la unul dintre restaurantele din orașul vechi. Stradun, strada principală, este locul perfect pentru o plimbare de seară. Aici vei găsi numeroase cafenele, magazine și clădiri istorice iluminate. Atmosfera este deosebit de plăcută după lăsarea întunericului.

Ziua 2: Aventură și relaxare

 • Dimineața: Excursie pe insula Lokrum. Începe-ți a doua zi cu o excursie pe insula Lokrum, situată la doar câțiva kilometri de Dubrovnik. Insula este accesibilă cu feribotul din portul vechi. Odată ajuns pe insulă, poți explora grădinile botanice, ruinele mănăstirii benedictine și te poți relaxa la una dintre plajele sale stâncoase. Insula oferă și oportunități de drumeții, cu trasee care te duc la puncte de belvedere superbe.
 • Prânz: Picnic pe insula Lokrum. Ia cu tine un picnic și bucură-te de prânz în natură, înconjurat de peisajele frumoase ale insulei Lokrum. Poți găsi magazine locale în Dubrovnik unde să-ți cumperi mâncarea necesară pentru un picnic delicios.
 • După-amiaza: Funicularul pe Muntele Srđ. Întoarce-te în Dubrovnik și ia funicularul până pe Muntele Srđ. De sus, vei avea parte de priveliști panoramice spectaculoase asupra orașului și a mării. Poți vizita Fortul Imperial și muzeul său, care oferă informații despre istoria recentă a Dubrovnikului. Profită de ocazie pentru a face fotografii memorabile și pentru a savura o băutură la restaurantul de pe vârf.
 • Seara: Cină și plimbare pe malul mării. Pentru ultima seară în Dubrovnik, alege un restaurant cu vedere la mare, cum ar fi Orsan sau Nautika, unde poți savura mâncăruri delicioase și te poți bucura de apusul soarelui. După cină, fă o plimbare pe malul mării, admirând luminile orașului reflectate în apă și simțind briza răcoroasă a serii.

Dubrovnik oferă o combinație perfectă de activități culturale, aventuri în aer liber și momente de relaxare, asigurându-te că vei avea parte de o experiență de neuitat în doar 48 de ore.

Tururi & Activități

Vezi alte Tururi & Activități

Cele mai populare plaje din Dubrovnik pentru soare și distracție

Dubrovnik, cunoscut pentru zidurile sale medievale și orașul vechi fermecător, oferă și o selecție impresionantă de plaje unde te poți bucura de soare și distracție. Indiferent dacă preferi plajele cu nisip fin sau cele cu pietriș, Dubrovnik are ceva pentru fiecare. Iată câteva dintre cele mai populare plaje pe care să le vizitezi în timpul sejurului tău.

 • Plaja Banje este una dintre cele mai faimoase și accesibile plaje din Dubrovnik. Situată la doar câțiva pași de orașul vechi, această plajă oferă o priveliște spectaculoasă asupra zidurilor orașului și insulei Lokrum. Plaja are nisip și pietriș, fiind ideală atât pentru relaxare, cât și pentru diverse activități acvatice, cum ar fi jet-ski sau parasailing. Există și un beach bar unde poți savura băuturi răcoritoare și gustări delicioase, precum și șezlonguri și umbrele de închiriat pentru un confort sporit.
 • Plaja Copacabana. Situată în peninsula Babin Kuk, plaja Copacabana este o alegere excelentă pentru familiile cu copii datorită apei calme și a facilităților excelente. Aceasta este o plajă cu pietriș și oferă o gamă largă de activități, de la sporturi acvatice la volei pe plajă. Există și un parc acvatic gonflabil pentru copii, care îi va ține ocupați ore în șir. Plaja are, de asemenea, mai multe restaurante și baruri, unde poți savura preparate locale și internaționale.
 • Plaja Sveti Jakov. Pentru cei care preferă o atmosferă mai liniștită, plaja Sveti Jakov este locul perfect. Situată la aproximativ 20 de minute de mers pe jos de orașul vechi, această plajă oferă nisip și pietriș, precum și o vedere spectaculoasă asupra orașului și insulei Lokrum. Plaja este mai puțin aglomerată decât Banje și Copacabana, oferind o experiență mai relaxantă. De asemenea, există un restaurant pe plajă unde poți savura mâncăruri delicioase și băuturi răcoritoare.
 • Plaja Šulić este o mică plajă cu pietriș, situată într-un golf ascuns, aproape de Fortul Lovrijenac. Această plajă este populară printre localnici și oferă o atmosferă autentică și relaxată. Deși este mai mică și mai puțin cunoscută de turiști, plaja Šulić oferă ape cristaline și o priveliște frumoasă asupra stâncilor înconjurătoare. Este un loc perfect pentru înot și pentru a te bucura de o zi liniștită la malul mării.
 • Plaja Lapad, situată în golful Lapad, este o altă plajă populară din Dubrovnik. Aceasta este o plajă cu pietriș și oferă o gamă largă de facilități, inclusiv șezlonguri, umbrele, și diverse activități acvatice. De-a lungul promenadei din apropiere, vei găsi numeroase restaurante, cafenele și magazine, ceea ce face din Lapad un loc ideal pentru o zi întreagă de distracție și relaxare. Plaja este bine întreținută și potrivită pentru toate vârstele.

Dubrovnik oferă o varietate de plaje care satisface orice preferință, de la plaje animate și pline de viață la locuri liniștite și retrase. Indiferent de alegerea ta, vei găsi cu siguranță o plajă care să îți ofere momente memorabile de soare și distracție.

Top 5 hoteluri din Dubrovnik pentru o cazare de vis

Dubrovnik, una dintre cele mai căutate destinații de vacanță din Croația, oferă o gamă variată de opțiuni de cazare care combină luxul, confortul și priveliștile uimitoare asupra Mării Adriatice. Iată top 5 hoteluri din Dubrovnik care îți vor transforma vacanța într-o experiență de neuitat.

Royal Ariston Hotel

Situat pe malul mării, Royal Ariston Hotel oferă o experiență de lux în inima Dubrovnikului. Hotelul dispune de camere spațioase și elegante, fiecare dotată cu balcon privat care oferă priveliști spectaculoase asupra Adriaticii. Facilitățile hotelului includ o piscină infinită, acces direct la plajă, și un centru spa modern. Restaurantul hotelului, La Castile, servește preparate delicioase din bucătăria mediteraneană, folosind ingrediente proaspete și locale. Oaspeții se pot bucura, de asemenea, de diverse activități acvatice și de o plimbare relaxantă de-a lungul promenadelor pitorești din apropiere.

Hotel Image

Royal Ariston Hotel

★★★★★

hotel Kardinala Stepinca 31, 20000 Dubrovnik, Croaţia

Royal Ariston Hotel este situat în complexul Royal Resort şi are plajă privată şi o piscină la malul mării, cu vedere panoramică. Proprietatea poate organiza excursii cu ghid pentru vizitarea insulelor Elafiti. În toate camerele și zonele publice este disponibil...

Fabulos

1.745 evaluări

8,9

Hotel Dubrovnik Palace

Hotel Dubrovnik Palace este o alegere ideală pentru cei care doresc o combinație de lux și natură. Situat pe peninsula Lapad, hotelul oferă camere moderne cu vedere panoramică la mare și la insulele din jur. Facilitățile includ mai multe piscine, un centru de wellness complet echipat, și acces la plaje private. Restaurantul Elafiti, situat în incinta hotelului, oferă o selecție rafinată de preparate internaționale și locale, servite într-un cadru elegant. Oaspeții pot explora traseele de drumeție din apropiere sau se pot bucura de activități precum scufundări și snorkeling.

Hotel Image

Hotel Dubrovnik Palace

★★★★★

hotel Masarykov put 20, Lapad, 20 000 Dubrovnik, Croaţia

Hotelul Dubrovnik Palace, situat pe Peninsula Lapad pune la dispoziție o plajă și un centru de scufundări. În prezent, toate camerele au design elegant, în culori naturale şi balcon cu vedere la Insulele Elaphite. Fiecare cameră de la Dubrovnik Palace include...

Superb

3.559 evaluări

9,0

Valamar Argosy Hotel

Valamar Argosy Hotel este cunoscut pentru atmosfera sa relaxantă și peisajele naturale deosebite. Situat într-o zonă liniștită, hotelul oferă camere confortabile și moderne, multe dintre ele având balcon cu vedere la mare. Facilitățile hotelului includ piscine interioare și exterioare, un centru de fitness, și un spa care oferă diverse tratamente de relaxare. Restaurantul hotelului, Mediteraneo, servește preparate mediteraneene delicioase într-un cadru elegant. Grădinile frumos amenajate și terasele oferă locuri perfecte pentru relaxare și pentru a te bucura de peisajele din jur.

Hotel Image

Valamar Argosy Hotel

★★★★

hotel Iva Dulčića 140, 20 000 Dubrovnik, Croaţia

Situat în Babin Kuk, la 5,7 km de centrul vechi din Dubrovnik, Hotelul Valamar Argosy are piscină interioară și în aer liber, restaurant și centru de wellness. Hotelul are vedere la Marea Adriatică și oferă camere elegante, cu WiFi gratuit...

Fabulos

1.965 evaluări

8,8

Grand Hotel Park

Situat în centrul peninsulei Lapad, Grand Hotel Park oferă o combinație excelentă de confort și accesibilitate. Hotelul dispune de camere elegante și bine echipate, cu balcone care oferă vedere la mare sau la grădinile frumos amenajate. Facilitățile includ o piscină interioară și una exterioară, un centru de wellness cu saună și jacuzzi, și o sală de fitness. Restaurantul Grand servește o varietate de preparate internaționale și locale, iar barul de lângă piscină este locul perfect pentru a savura băuturi răcoritoare. Oaspeții pot explora, de asemenea, plajele din apropiere sau pot face o plimbare relaxantă de-a lungul promenadei Lapad.

Hotel Image

Grand Hotel Park

★★★★

hotel Mata Vodopića 2, Lapad, 20000 Dubrovnik, Croaţia

Grand Hotel Park se află în centrul Peninsulei Lapad din Dubrovnik, la numai 100 de metri de plajă. Hotelul are o piscină mare în aer liber și o zonă de spa modernă, cu piscină interioară. Este disponibil WiFi gratuit în...

Foarte bine

2.016 evaluări

8,1

Hotel Aquarius Dubrovnik

Hotel Aquarius Dubrovnik este un hotel boutique situat într-o zonă liniștită a peninsulei Lapad, oferind o atmosferă intimă și servicii personalizate. Camerele sunt decorate cu gust și sunt echipate cu toate facilitățile moderne necesare pentru un sejur confortabil. Oaspeții pot savura preparate tradiționale croate la restaurantul hotelului, care are și o terasă frumoasă unde se poate lua masa în aer liber. Facilitățile includ, de asemenea, o piscină exterioară și un bar, iar plajele din apropiere sunt ușor accesibile pe jos.

Hotel Image

Hotel Aquarius Dubrovnik

★★★

hotel Mata Vodopica 8, Lapad, 20000 Dubrovnik, Croaţia

This comfortable hotel offers luxurious interiors, a relaxing and pleasant ambience, and a beautiful location on the Lapad Peninsula in the centre of Dubrovnik. Hotel Aquarius Dubrovnik is only 3 km away from the historic old town, and the recently renovated...

Foarte bine

379 evaluări

8,4

Aceste hoteluri din Dubrovnik oferă tot ce ai nevoie pentru o vacanță de vis, combinând servicii de înaltă calitate cu peisaje spectaculoase și facilități excelente. Fiecare dintre ele îți oferă o experiență unică, asigurându-te că vei avea parte de momente de neuitat în acest oraș minunat.

Delicii culinare și unde să mănânci în Dubrovnik

Dubrovnik nu este doar un loc de vis pentru iubitorii de istorie și peisaje spectaculoase, ci și pentru gurmanzi. Orașul oferă o varietate de preparate delicioase care reflectă tradițiile culinare ale Croației, cu influențe mediteraneene și locale. Iată câteva dintre deliciile culinare pe care trebuie să le încerci și locurile unde le poți savura.

 • Pește și fructe de mare proaspete. Fiind situat pe coasta Adriaticii, Dubrovnik este renumit pentru preparatele sale din pește și fructe de mare. Restaurantele locale folosesc ingrediente proaspete, capturate zilnic de pescari locali. Un loc excelent pentru a savura fructe de mare este Proto, un restaurant cu o lungă tradiție, situat în orașul vechi, pe strada Široka. Proto este cunoscut pentru preparatele sale din pește proaspăt și fructe de mare, pregătite după rețete tradiționale dalmate.
 • Pasticada este un fel de mâncare tradițional dalmat, constând din carne de vită gătită lent într-un sos bogat de vin roșu, roșii și condimente. Acest preparat este servit de obicei cu gnocchi sau paste. Pentru a încerca o pasticada autentică, vizitează Konoba Dubrava, situată pe dealurile din jurul orașului Dubrovnik. Konoba Dubrava oferă o experiență culinară autentică, cu preparate tradiționale croate și o atmosferă rustică.
 • Strukli este un preparat tradițional croat, care constă din aluat umplut cu brânză de vaci și smântână, apoi gătit la cuptor sau fiert. Acesta poate fi servit ca aperitiv, fel principal sau desert. Pantarul, un restaurant situat în apropierea porții Pile, este cunoscut pentru interpretarea sa modernă a preparatelor tradiționale croate, inclusiv strukli. Pantarul oferă un meniu variat, care combină tradiția cu inovația culinară.
 • Brudet este o tocană de pește tradițională din regiunea Dalmației, preparată cu diferite tipuri de pește, roșii, ceapă și vin. Acesta este servit de obicei cu mămăligă. Pentru a savura un brudet autentic, vizitează Restaurant Nautika, situat lângă Poarta Pile, cu o vedere spectaculoasă asupra mării și Fortului Lovrijenac. Nautika este unul dintre cele mai renumite restaurante din Dubrovnik, oferind preparate delicioase și o experiență culinară deosebită.
 • Rožata este un desert tradițional croat, similar cu crema de zahăr ars, aromatizat cu lichior de trandafiri. Este un desert răcoritor și dulce, perfect pentru a încheia o masă. Restaurant Kopun, situat în piața Poljana Ruđera Boškovića, oferă acest desert în meniul său, alături de alte preparate tradiționale croate. Kopun este cunoscut pentru mâncărurile sale delicioase și pentru atmosfera sa plăcută.

Dubrovnik oferă o varietate de opțiuni culinare care te vor încânta cu siguranță. Fie că ești în căutarea unui restaurant cu fructe de mare proaspete sau a unor preparate tradiționale croate, orașul are ceva de oferit pentru fiecare gust. Indiferent de alegerile tale, vei găsi cu siguranță un loc unde să te bucuri de mâncare delicioasă și de atmosfera specială a Dubrovnikului.

Moduri de a vă plănui călătoria din România către Dubrovnik

Planificarea unei călătorii din România către Dubrovnik poate fi o experiență plăcută și ușoară, având în vedere opțiunile diverse de transport și facilitățile disponibile. Dubrovnik, cunoscut pentru frumusețea sa istorică și peisajele spectaculoase, este o destinație populară pentru turiștii din întreaga lume, inclusiv din România. Iată câteva sfaturi utile pentru a-ți planifica călătoria.

 • Cum ajungi din România în Dubrovnik. Pentru a ajunge din România în Dubrovnik, ai mai multe opțiuni de transport. Cea mai rapidă modalitate este să alegi un zbor cu escală. Deși nu există zboruri directe din București către Dubrovnik, poți opta pentru zboruri cu o singură escală prin orașe precum Viena, Istanbul sau Zagreb. Companii aeriene precum Austrian Airlines, Turkish Airlines și Croatia Airlines oferă aceste conexiuni. Durata totală a călătoriei variază între 4 și 6 ore, în funcție de durata escalei.
  Dacă preferi călătoria rutieră, Dubrovnik este accesibil cu mașina printr-o rețea bine întreținută de drumuri. Drumul din București până în Dubrovnik durează aproximativ 12-14 ore, în funcție de traficul și condițiile rutiere. Traseul cel mai frecvent utilizat trece prin Serbia și Muntenegru sau prin Ungaria și Croația, oferindu-ți ocazia să te bucuri de peisaje pitorești de-a lungul drumului.
 • Planificarea transportului către și de la aeroport. Odată ajuns la Aeroportul Internațional Dubrovnik (DBV), ai mai multe opțiuni pentru a ajunge în oraș. Autobuzele shuttle sunt disponibile și fac legătura între aeroport și centrul orașului Dubrovnik, cu opriri la principalele stații de autobuz. Călătoria durează aproximativ 30 de minute. De asemenea, poți opta pentru un taxi sau servicii de ride-sharing, care sunt disponibile la ieșirea din terminalul de sosiri. Închirierea unei mașini este o altă opțiune convenabilă dacă dorești să explorezi regiunea în timpul șederii tale.
 • Planificarea financiară și moneda folosită. Moneda oficială în Croația este kuna (HRK). Este recomandat să ai o sumă de bani în numerar pentru cheltuieli mici, deși majoritatea locurilor acceptă carduri de credit și debit. În aeroporturi și în centrul orașului vei găsi numeroase ATM-uri și case de schimb valutar. Verifică cursul de schimb valutar înainte de a pleca și asigură-te că ai un card bancar internațional care funcționează în străinătate. De asemenea, informează banca despre călătoria ta pentru a evita blocarea cardului din motive de securitate.
 • Verificarea opțiunilor de comunicare mobilă. Înainte de a pleca, verifică opțiunile de roaming oferite de operatorul tău de telefonie mobilă. Majoritatea operatorilor din România oferă pachete de date și apeluri internaționale pentru călătoriile în UE. Dacă intenționezi să stai mai mult timp, ia în considerare achiziționarea unei cartele SIM locale, care îți va oferi acces la internet și apeluri la tarife mai avantajoase. Magazinele de telecomunicații sunt disponibile în aeroporturi și în centrele orașelor.
 • Informații practice și rezervări anticipate. Este recomandat să faci rezervările pentru cazare, transport și unele atracții turistice înainte de a pleca. Platformele online precum Booking.com, Airbnb și TripAdvisor sunt utile pentru a găsi oferte bune și a citi recenzii despre locurile de cazare. Verifică dacă este necesar să faci rezervări pentru trenuri sau autobuze, mai ales în sezonul turistic de vârf. Asigură-te că ai toate documentele necesare pentru călătorie, inclusiv pașaportul sau cartea de identitate, biletele de avion și confirmările de rezervare. Asigurarea de călătorie este de asemenea importantă pentru a te proteja în caz de incidente neprevăzute.

Planificarea atentă a călătoriei te va ajuta să te bucuri de tot ceea ce are de oferit Dubrovnik, un oraș minunat cu o istorie și cultură fascinantă.

De ce să alegi o vacanță în Dubrovnik?

Dubrovnik, situat pe coasta sudică a Croației, este o destinație de vacanță care atrage vizitatori din întreaga lume datorită combinației sale unice de istorie, cultură și peisaje impresionante. Acest oraș medieval, cunoscut și sub numele de „Perla Adriaticii”, oferă o experiență de neuitat pentru toate tipurile de turiști.

Unul dintre principalele motive pentru a vizita Dubrovnik este bogăția sa istorică și culturală. Orașul vechi, înconjurat de ziduri masive construite în secolul al XIII-lea, este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Plimbându-te pe străzile pietruite, vei descoperi clădiri gotice, renascentiste și baroce, care îți vor oferi o perspectivă asupra istoriei îndelungate a orașului. Fortărețele impresionante, precum Lovrijenac și Revelin, oferă priveliști spectaculoase asupra mării și sunt locuri perfecte pentru a înțelege importanța strategică a Dubrovnikului în trecut.

Dubrovnik este, de asemenea, renumit pentru peisajele sale naturale deosebite. Coasta dalmată, cu apele sale cristaline și insulele pitorești, este un paradis pentru iubitorii de plajă și sporturi acvatice. Plajele din Dubrovnik, precum Banje și Copacabana, oferă locuri ideale pentru relaxare la soare și înot. Insula Lokrum, situată la doar o scurtă călătorie cu barca de Dubrovnik, este o oază de liniște cu grădini botanice, ruine istorice și trasee de drumeție.

Gastronomia din Dubrovnik este un alt motiv pentru care merită să vizitezi acest oraș. Bucătăria dalmată, cu influențe mediteraneene, oferă o varietate de preparate delicioase. Restaurantele locale servesc pește proaspăt, fructe de mare, și specialități precum pasticada (carne de vită gătită lent) și brudet (tocană de pește). Restaurantele de top precum Proto și Nautika oferă nu doar mâncăruri delicioase, dar și priveliști uimitoare asupra mării.

Cultura și evenimentele din Dubrovnik adaugă un plus de farmec orașului. Festivalul de Vară din Dubrovnik, care are loc anual în lunile iulie și august, aduce în oraș spectacole de teatru, muzică și dans în locații istorice. Aceste evenimente atrag artiști și turiști din întreaga lume, transformând Dubrovnik într-un centru cultural pe durata verii.

Dubrovnik oferă și oportunități excelente pentru excursii de o zi. Puteți explora regiunea înconjurătoare, inclusiv orașele istorice din apropiere, precum Cavtat și Ston, cunoscut pentru zidurile sale medievale și salinele sale antice. De asemenea, excursiile cu barca la insulele Elafiti sunt foarte populare, oferind peisaje uimitoare și oportunități pentru înot și snorkelling.

Orașul este accesibil și prietenos pentru turiști, cu o gamă variată de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux la pensiuni confortabile. Transportul public este bine organizat, iar aeroportul internațional Dubrovnik asigură conexiuni ușoare cu multe orașe europene.

Dubrovnik combină într-un mod armonios istoria, natura și cultura, oferind o destinație ideală pentru o vacanță memorabilă.

Cauți Cazare în Dubrovnik?