salonic grecia

Bilete de avion Salonic

Prezentare generală Salonic

Salonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia, este o destinație care combină istoria bogată cu modernitatea, oferind vizitatorilor o experiență unică. Orașul este situat în nordul Greciei și este cunoscut pentru importanța sa culturală și istorică, precum și pentru viața sa urbană activă.

Orașul are o istorie lungă și fascinantă, care datează de peste 2300 de ani. A fost fondat în 315 î.Hr. de către regele macedonean Cassander și a fost numit în onoarea soției sale, Thessalonike, sora lui Alexandru cel Mare. De-a lungul secolelor, Salonicul a fost un centru important al imperiilor roman, bizantin și otoman, fapt reflectat în arhitectura și siturile sale istorice.

Unul dintre cele mai emblematice simboluri ale orașului este Turnul Alb, un fost turn de apărare și închisoare, care acum servește ca muzeu. Situat pe faleza orașului, turnul oferă o priveliște panoramică asupra golfului și este un loc excelent pentru a începe explorarea orașului.

Salonicul este de asemenea cunoscut pentru bisericile sale bizantine, multe dintre ele fiind incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Biserica Sfântul Dimitrie, patronul orașului, este unul dintre cele mai remarcabile exemple, cu mozaicuri impresionante și o arhitectură magnifică.

În ceea ce privește cultura și arta, Salonicul are multe de oferit. Orașul găzduiește numeroase festivaluri de-a lungul anului, inclusiv faimosul Festival Internațional de Film de la Salonic și festivalul de jazz. Există și o scenă artistică vibrantă, cu numeroase galerii de artă și spații de expoziție.

Orașul este, de asemenea, un paradis pentru iubitorii de mâncare. Tavernele și restaurantele oferă o gamă largă de preparate culinare, de la fructe de mare proaspete la tradiționalul gyros. Piața Modiano, un bazar tradițional acoperit, este un loc excelent pentru a experimenta aromele locale și pentru a cumpăra produse proaspete.

Viața de noapte în Salonic este plină de energie, cu multe baruri și cluburi care se deschid până târziu în noapte. Zona Ladadika, odată centrul comerțului cu ulei de măsline, este acum un cartier popular pentru petreceri, plin de localuri și restaurante.

Pentru cei interesați de cumpărături, Salonicul oferă o varietate de opțiuni, de la magazinele de pe strada Tsimiski până la centrele comerciale moderne.

Salonic este un oraș care îmbină armonios trecutul său istoric cu un prezent dinamic și modern. Fiecare colț al orașului respiră o poveste, fie că este vorba despre clădirile sale antice, muzeele bogate sau cafenelele moderne și animația străzilor sale. Orașul este, de asemenea, un centru de învățământ și inovație, fiind căminul unuia dintre cele mai mari universități din Grecia. Pentru vizitatori, Salonicul oferă o gamă largă de experiențe, de la explorarea siturilor istorice până la bucuria de a gusta din bucătăria locală sau de a se relaxa la una dintre terasele cu vedere la mare. Cu un amestec unic de istorie, cultură și viață urbană, Salonicul este cu adevărat o destinație care merită explorată.

Turnul Alb din Salonic un simbol al orașului cu vedere panoramică

Turnul Alb din Salonic este mai mult decât un simplu monument; este un simbol al orașului, încărcat de istorie și oferind o vedere panoramică spectaculoasă asupra Mării Egee și a orizontului urban. Situat pe faleza orașului, acest turn istoric este o atracție turistică majoră și un punct de reper peisajului Salonicului.

Construit în secolul al 15-lea, Turnul Alb a avut de-a lungul timpului multiple roluri – de la fortificație și garnizoană militară, la închisoare și loc de execuție. Cu toate acestea, astăzi, turnul este un simbol al renașterii și al culturii bogate a orașului. Renovat și transformat în muzeu, Turnul Alb invită vizitatorii să descopere istoria fascinantă a Salonicului, de la originile sale antice până în prezent.

Intrarea în Turnul Alb dezvăluie expoziții care ilustrează evoluția orașului, cu artefacte istorice și panouri informative. Vizitatorii pot urca spiralatul său interior pentru a ajunge la platforma de observație de sus. Pe măsură ce urcați, ferestrele mici oferă priveliști încântătoare ale orașului și mării, culminând cu o panoramă uimitoare de la vârf.

De pe platforma de observație, vizitatorii pot admira o vedere de 360 de grade asupra Salonicului. Vederea se întinde de la agitația portului, peste acoperișurile orașului, până la munții îndepărtați. Este locul perfect pentru a realiza magnitudinea și frumusețea Salonicului, cu marea sa strălucitoare și clădirile istorice.

Turnul este nu doar un punct de observație, ci și un loc de întâlnire popular pentru localnici și turiști. Zona din jurul turnului este animată, cu cafenele și spații de promenadă, unde oamenii se adună pentru a se bucura de vremea frumoasă și de atmosfera relaxată. Seara, turnul este luminat, devenind un punct de reper strălucitor pe linia de coastă a orașului.

Vizitarea Turnului Alb este, prin urmare, o experiență care combină educația, contemplarea și relaxarea. Acesta oferă o fereastră în trecutul orașului, în timp ce oferă o perspectivă literală asupra prezentului său. Pentru oricine vizitează Salonicul, un popas la Turnul Alb este esențial pentru a înțelege și aprecia istoria, cultura și peisajul acestui oraș fascinant.

Biserica Sfântul Dimitrie patronul orașului și moștenirea sa bizantină

Biserica Sfântul Dimitrie din Salonic este nu doar un loc de cult, ci și un simbol profund al orașului și un exemplu remarcabil al moștenirii sale bizantine. Această biserică magnifică, dedicată sfântului patron al orașului, Sfântul Dimitrie, este o mărturie a istoriei bogate și a tradițiilor spirituale ale regiunii.

Construită inițial în secolul al IV-lea, Biserica Sfântul Dimitrie a suferit de-a lungul timpului numeroase reconstrucții și renovări, în special după incendii și cutremure. Cu toate acestea, biserica și-a păstrat frumusețea și importanța, fiind astăzi unul dintre cele mai mari și mai vechi exemple de arhitectură paleocreștină și bizantină din Grecia.

Intrând în biserica Sfântul Dimitrie, vizitatorii sunt întâmpinați de un interior impresionant, cu coloane masive, mozaicuri strălucitoare și icoane bizantine. Mozaicurile sunt deosebit de remarcabile, reprezentând scene din viața Sfântului Dimitrie și alte figuri religioase, reflectând măiestria și arta bizantină. Aceste lucrări de artă nu sunt doar frumoase, ci sunt și o sursă valoroasă de informații despre vestimentația și stilurile artistice ale epocii bizantine.

Sub biserica principală se află cripta, un loc considerat a fi locul martirajului Sfântului Dimitrie. Cripta, accesibilă publicului, adăpostește ruinele unei băi romane, unde se crede că Sfântul Dimitrie a fost închis și mai târziu ucis. Acest loc sfânt este un punct de pelerinaj pentru credincioși și un sit de interes istoric semnificativ.

În jurul bisericii, atmosfera este una de liniște și reverență. Grădinile și curtea exterioară oferă un spațiu de pace și reflecție, departe de agitația urbană. Anual, pe 26 octombrie, biserica devine centrul sărbătorilor religioase și culturale, cu oameni din întregul oraș și din străinătate care vin să celebreze ziua Sfântului Dimitrie.

Vizitarea Bisericii Sfântul Dimitrie este o experiență profundă, nu doar din punct de vedere spiritual, ci și cultural. Această biserică nu este doar un monument religios, ci și un punct de întâlnire între trecut și prezent, unde istoria vie a Salonicului se împletește cu spiritualitatea. Pentru orice vizitator în Salonic, o călătorie la Biserica Sfântul Dimitrie este o oportunitate de a se conecta cu istoria profundă și cu moștenirea culturală a acestui oraș fascinant.

Top 5 atracții turistice din Salonic

Salonic, un oraș cu o bogăție culturală și istorică remarcabilă, este plin de atracții turistice care reflectă trecutul său strălucit și prezentul său plin de viață. Iată top 5 atracții turistice pe care nu ar trebui să le ratați când vizitați acest oraș captivant.

 1. Turnul Alb: Simbolul inconfundabil al Salonicului, Turnul Alb, se înalță mândru pe malul mării. Acest monument istoric, care datează din secolul al XV-lea, a avut multe roluri de-a lungul timpului, de la fortăreață și închisoare, până la far. Astăzi, găzduiește un muzeu care prezintă istoria orașului. O ascensiune până în vârful turnului vă recompensează cu o panoramă uimitoare a orașului și a golfului.
 2. Biserica Sfântul Dimitrie: Considerată cel mai important loc de cult din Salonic, Biserica Sfântul Dimitrie, dedicată patronului orașului, este un exemplu remarcabil de arhitectură bizantină. Biserica adăpostește moaștele Sfântului Dimitrie și este decorată cu mozaicuri bizantine impresionante, fiind un loc esențial pentru a înțelege istoria religioasă și artistică a orașului.
 3. Piața Aristotelous: Inima orașului Salonic, Piața Aristotelous, este un loc de întâlnire popular atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Această piață largă, flancată de clădiri elegante în stil neoclasic și Art Deco, se deschide spre golful Salonicului și este un loc perfect pentru a vă relaxa la una dintre numeroasele cafenele și restaurante.
 4. Muzeul Arheologic din Salonic: Acest muzeu este o comoară pentru cei interesați de istoria și cultura antică. Expozițiile sale cuprind o gamă largă de artefacte, inclusiv obiecte prețioase din epoca de aur a Macedoniei și artefacte din perioada romană. Este un loc unde istoria orașului și a regiunii prinde viață prin exponatele sale fascinante.
 5. Zona Ano Poli (Orașul de Sus): Ano Poli, partea veche a orașului, situată în partea de nord a Salonicului, este o zonă plină de charme, cu străduțe înguste, case tradiționale și vederi spectaculoase asupra orașului de jos. Este un loc perfect pentru a vă plimba și a experimenta o atmosferă mai liniștită și mai tradițională. De asemenea, aici se găsesc câteva dintre cele mai frumoase biserici bizantine ale orașului.

Aceste atracții din Salonic nu sunt doar repere turistice; ele sunt povești vii ale unui oraș care a fost martorul a mii de ani de istorie, cultură și evoluții. Fiecare loc aduce cu sine o parte din povestea orașului, fie că este vorba de gloria sa antică, moștenirea bizantină sau pulsul său urban contemporan. Vizitând aceste locuri, veți călători nu doar prin Salonic, ci și prin straturile sale bogate de istorie și cultură

Top 5 activități de făcut în Salonic

Salonic, un oraș cu o istorie bogată și o cultură diversă, oferă o multitudine de activități pentru vizitatori. Fie că sunteți pasionați de istorie, artă, gastronomie sau pur și simplu vreți să vă relaxați, Salonic are ceva de oferit pentru toată lumea.

 1. Plimbare pe faleza orașului: Promenada Salonicului este unul dintre cele mai pitorești locuri din oraș, oferind o vedere splendidă asupra Mării Egee și oportunități excelente de a observa viața locală. O plimbare pe această promenadă vă permite să vă bucurați de aerul proaspăt marin, să admirați ambarcațiunile care trec și să vizitați Turnul Alb, un monument istoric emblematic al orașului. Pe parcursul promenadei, veți găsi o multitudine de cafenele și restaurante, unde puteți face o pauză pentru a savura o cafea sau o gustare, în timp ce vă bucurați de peisajul marin. Această zonă este deosebit de plăcută seara, când localnicii și turiștii se adună pentru a se relaxa și a socializa.
 2. Explorarea piețelor locale: Pentru a experimenta cultura și viața cotidiană a Salonicului, o vizită în piețele sale este esențială. Piața Kapani și Piața Modiano sunt două dintre cele mai vibrante și animate locuri din oraș. Aceste piețe tradiționale oferă o gamă largă de produse, de la fructe și legume proaspete la mărfuri artizanale și suveniruri. Plimbându-vă prin aceste piețe, veți avea ocazia să interacționați cu vânzătorii locali, să descoperiți produsele autentice ale regiunii și să simțiți energia orașului.
 3. Vizitarea muzeelor și a siturilor istorice: Salonicul este un oraș cu un patrimoniu istoric și cultural bogat. Muzeul Arheologic este un loc excelent pentru a începe explorarea istoriei orașului, cu colecțiile sale impresionante care ilustrează viața în Grecia antică și romană. De asemenea, nu trebuie ratată o vizită la Biserica Sfântul Dimitrie, care este nu doar un important loc de cult, dar și un exemplu remarcabil de arhitectură bizantină. De asemenea, o vizită la Rotonda, un monument roman impresionant, este o ocazie de a vedea una dintre cele mai vechi structuri din oraș.
 4. Activități pe plajă și sporturi acvatice: Plajele din jurul Salonicului sunt locuri perfecte pentru a vă relaxa și a vă bucura de soare. Plaja Agia Triada, situată la o distanță scurtă de oraș, oferă un peisaj minunat și ape limpezi, ideale pentru înot și relaxare. Pentru cei care caută mai multă acțiune, plaja Peraia oferă oportunități pentru sporturi acvatice, inclusiv windsurfing și jet-ski. Pe lângă acestea, puteți participa la cursuri de scufundări sau puteți închiria echipament pentru snorkeling, explorând astfel frumusețea subacvatică a Mării Egee.
 5. Vizitarea cartierului Ano Poli și a zidurilor orașului vechi: Pentru o schimbare de peisaj și o doză de istorie, o vizită în cartierul Ano Poli (Orașul de Sus) din Salonic este ideală. Acesta este unul dintre puținele locuri din oraș care a supraviețuit marelor incendii din 1917 și păstrează un farmec istoric cu străduțele sale înguste, casele tradiționale și grădinile luxuriante. Puteți face o plimbare relaxantă printre casele colorate și străduțele pavate, bucurându-vă de atmosfera liniștită și de vederile panoramice asupra orașului. Vizitarea zidurilor orașului vechi, care datează din perioada bizantină, oferă o perspectivă unică asupra istoriei defensive a Salonicului. Ano Poli este și un loc excelent pentru a captura fotografii minunate ale orașului și ale golfului.

Aceste activități în Salonic vă oferă o combinație ideală de relaxare la malul mării, explorare culturală și bucuria de a fi în aer liber, toate acestea contribuind la o experiență de vacanță memorabilă în acest oraș grecesc fermecător.

Când este cel mai bine să vizitezi Salonic?

Salonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia, oferă vizitatorilor o gamă largă de experiențe, indiferent de anotimp. Timpul ideal pentru a vizita acest oraș minunat depinde de ceea ce căutați în vacanța dvs.

 • Primăvara (Martie – Mai) Primăvara este unul dintre cele mai bune momente pentru a vizita Salonic. Vremea începe să se încălzească, dar nu este încă sufocant de cald, ceea ce face plimbările prin oraș și vizitarea siturilor istorice mult mai plăcute. Florile înfloresc în parcuri și grădini, adăugând un plus de frumusețe peisajului urban. De asemenea, este o perioadă mai puțin aglomerată înainte de vâlva sezonului turistic de vară, astfel încât puteți explora orașul fără mulțimile de turiști.
 • Vara (Iunie – August) Vara este perioada de vârf pentru turism în Salonic, cu temperaturi ridicate și mult soare. Este momentul ideal pentru iubitorii de plajă și pentru cei care doresc să se bucure de mare. Plajele din apropierea orașului sunt populare în această perioadă, oferind o varietate de activități acvatice. Orașul are o atmosferă animată, cu numeroase evenimente culturale, festivaluri și concerte în aer liber. Cu toate acestea, fiți pregătiți pentru zile călduroase și pentru o posibilă aglomerație turistică.
 • Toamna (Septembrie – Noiembrie) Toamna este o altă perioadă ideală pentru a vizita Salonic. Clima este încă plăcută, cu zile calde și nopți răcoroase. Este perioada recoltei, ceea ce înseamnă că piețele locale sunt pline de produse proaspete. Orașul redevine mai liniștit după plecarea turiștilor de vară, oferindu-vă ocazia de a explora în tihnă. De asemenea, toamna găzduiește unele dintre cele mai interesante evenimente culturale, inclusiv Festivalul Internațional de Film de la Salonic.
 • Iarna (Decembrie – Februarie) Iarna în Salonic este relativ blândă comparativ cu alte destinații europene. Deși vremea poate fi variabilă și sunt posibile ploi, temperaturile rămân destul de moderate. Iarna este un moment excelent pentru a experimenta orașul fără aglomerația turistică și pentru a vă bucura de atmosfera sărbătorilor de iarnă. Piața de Crăciun și decorurile festive adaugă un farmec special orașului. De asemenea, este un moment bun pentru a vizita muzeele și galeriile de artă ale Salonicului, fiind mai puțin aglomerate.

Indiferent de momentul anului în care alegeți să vizitați Salonic, orașul are ceva special de oferit. Fie că sunteți atrași de plajele sale, de bogata sa istorie, de evenimentele culturale sau pur și simplu de a vă plimba pe străzile sale pline de istorie, Salonic este un oraș care combină cu succes tradiția cu modernitatea, oferind o experiență de neuitat pentru toți vizitatorii săi

Cum să petreci 48 de ore în Salonic

A petrece 48 de ore în Salonic este o aventură plină de descoperiri culturale, istorice și gastronomice. Acest oraș grecesc, bogat în istorie și cu un peisaj urban captivant, oferă o gamă variată de experiențe. Iată cum vă puteți bucura la maximum de un weekend în acest oraș fermecător.

Ziua 1: Istorie și explorarea urbană

 • Dimineața: Ziua începe cu o vizită la Turnul Alb, un simbol emblematic al Salonicului. Acest monument istoric nu numai că oferă o privire fascinantă asupra trecutului orașului, dar oferă și o vedere panoramică asupra Salonicului și a Mării Egee. Înălțați-vă pe treptele turnului pentru a experimenta o perspectivă captivantă asupra orașului care se trezește.
 • La prânz: După vizita la Turnul Alb, mergeți spre cartierul Ladadika. Acesta este locul ideal pentru a lua prânzul, cu o multitudine de taverne și restaurante care oferă mâncăruri tradiționale delicioase. Străzile pietruite și clădirile colorate ale cartierului creează o atmosferă plăcută, ideală pentru a savura gustări grecești și a vă bucura de cultura locală.
 • După-amiaza: Petreceți după-amiaza explorând muzeele și galeriile de artă ale Salonicului. Muzeul Bizantin este un punct de start excelent, cu colecțiile sale bogate care ilustrează istoria bizantină a orașului. O plimbare prin centrul orașului vă va permite să vedeți numeroasele sale monumente istorice, inclusiv Biserica Sfântul Dimitrie, un sit impresionant din punct de vedere arhitectural.
 • Seara: Încheiați ziua cu o plimbare relaxantă pe faleza orașului. Această zonă este perfectă pentru a vă bucura de briza mării și de vederile frumoase ale apusului. Opriți-vă la una dintre cafenelele sau barurile de pe faleză pentru a savura o băutură răcoritoare și a vă bucura de atmosfera orașului.

Ziua 2: Relaxare și plimbări prin oraș

 • Dimineața: Începeți a doua zi cu o vizită la plajele din apropierea Salonicului. Plaja Agia Triada este o opțiune populară, oferind nisip fin și ape limpezi, perfecte pentru înot și relaxare. Petreceți câteva ore bucurându-vă de soare și de mare, și nu ratați ocazia de a încerca unele dintre sporturile acvatice disponibile.
 • La prânz: După o dimineață relaxantă pe plajă, luați prânzul la una dintre tavernele de pe plajă. Aceste localuri oferă o gamă variată de fructe de mare proaspete și mâncăruri grecești, permițându-vă să savurați aromele locale într-un cadru pitoresc.
 • După-amiaza: Dedicați după-amiaza explorării cartierului Ano Poli, partea veche a orașului. Acest cartier este renumit pentru străduțele sale înguste, casele tradiționale și vederile panoramice asupra orașului. Este locul perfect pentru a scăpa de agitația urbană și a vă plimba prin istorie.
 • Seara: Încheiați cele 48 de ore în Salonic cu o cină la unul dintre restaurantele de pe malul mării. Aici puteți savura din nou delicii locale, în timp ce vă bucurați de briza mării și de vederile nocturne ale orașului.

Aceste două zile în Salonic vă vor permite să experimentați diversitatea orașului, de la bogăția sa istorică și culturală, la frumusețea sa naturală și relaxarea pe plajă. Fiecare moment petrecut aici adaugă la farmecul unic al acestui oraș captivant, lăsându-vă cu amintiri de neuitat.

Cele mai populare plaje din Salonic pentru soare și distracție

Salonic, al doilea oraș ca mărime din Grecia, este binecuvântat cu o serie de plaje minunate, perfecte pentru soare, relaxare și distracție. Deși orașul însuși nu are plaje, în apropierea sa se găsesc unele dintre cele mai frumoase țărmuri ale Mării Egee. Iată o prezentare detaliată a celor mai populare plaje din apropierea Salonicului.

 • Plaja Agia Triada: La o scurtă distanță de centrul Salonicului, Plaja Agia Triada este una dintre cele mai accesibile și populare opțiuni pentru locuitorii și vizitatorii orașului. Cu nisipul său fin și apele cristaline, această plajă oferă o escapadă perfectă de la agitația urbană. Facilitățile de pe plajă includ șezlonguri, umbrele și baruri pe plajă, unde puteți savura băuturi răcoritoare. Este, de asemenea, un loc excelent pentru familii, având zone de joacă pentru copii și ape puțin adânci.
 • Plaja Peraia: Peraia este o altă plajă populară situată la vest de Salonic. Această plajă este cunoscută pentru atmosfera sa animată, cu multe opțiuni de divertisment, inclusiv cafenele, baruri și restaurante. Peraia este ideală pentru cei care doresc să combine relaxarea la soare cu activități precum voleiul pe plajă sau sporturile acvatice. Pe măsură ce soarele apune, plaja se transformă într-un loc popular pentru petreceri și evenimente sociale.
 • Plaja Epanomi: La aproximativ o oră de mers cu mașina de Salonic, Plaja Epanomi este o destinație de vis pentru iubitorii de natură și liniște. Caracterizată prin nisipuri aurii și ape limpezi, această plajă oferă un peisaj aproape neatinși. Epanomi este mai puțin aglomerată decât alte plaje, făcând-o ideală pentru cei care caută un refugiu pașnic. Peisajul natural, cu dune de nisip și vegetație sălbatică, adaugă la farmecul său.
 • Plaja Nea Kallikratia: Nea Kallikratia, situată la nord-vest de Salonic, este o plajă cu un șarm aparte. Această plajă este bine cunoscută pentru apele sale calde și pentru atmosfera primitoare. Este înconjurată de o varietate de facilități, inclusiv restaurante și magazine. Nea Kallikratia este, de asemenea, populară pentru evenimentele sale de vară, inclusiv concerte live și festivaluri pe plajă, care atrag turiști și localnici deopotrivă.
 • Plaja Potamos: Situată mai departe de Salonic, dar merită cu siguranță călătoria, Plaja Potamos este un paradis ascuns. Această plajă se remarcă prin frumusețea sălbatică și peisajele pitorești. Potamos este perfectă pentru cei care doresc să evadeze într-un loc mai liniștit. Aici, vizitatorii se pot bucura de o zi de relaxare completă, îmbăiată în soare și învăluită de sunetele naturii.

Aceste plaje din jurul Salonicului oferă o varietate de peisaje și activități, fie că sunteți în căutarea unei zile pline de acțiune sau a unei experiențe mai liniștite pe malul mării. Fiecare plajă are un caracter unic, oferind vizitatorilor ocazia de a alege în funcție de preferințele lor. În timp ce vizitați aceste plaje, vă veți bucura de soarele strălucitor al Greciei, de apele sale cristaline și de nisipurile aurii, care fac din fiecare zi petrecută aici o experiență memorabilă

Top 5 hoteluri din Salonic pentru o cazare de vis

Salonic, un oraș cu un farmec unic, este renumit nu doar pentru istoria și cultura sa, ci și pentru o selecție impresionantă de hoteluri care pot transforma orice vizită într-o experiență de neuitat. Fie că căutați luxul sofisticat, vederi spectaculoase asupra mării sau o cazare confortabilă și accesibilă, Salonicul are ceva pentru fiecare. Iată cinci dintre cele mai bune hoteluri din Salonic, fiecare oferind o experiență unică și memorabilă pentru oaspeții săi.

 1. Electra Palace Thessaloniki – situat în inima orașului, pe piața Aristotelous, Electra Palace este unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Salonic. Cu o arhitectură impresionantă, camere elegante și un serviciu de excepție, acest hotel oferă o experiență de cazare de top. Oaspeții se pot relaxa la piscina de pe acoperiș, admirând vederea panoramică asupra Golfului Thermaic și a Turnului Alb, sau se pot bucura de o cină rafinată în restaurantul hotelului. [Rezervari]
 2. The Met Hotel – este o alegere excelentă pentru cei care caută o combinație de stil modern și confort. Situat la o distanță convenabilă de centrul orașului, acest hotel oferă un design interior impresionant, camere și suite spațioase, un serviciu de calitate superioară și un restaurant cu preparate fine. În plus, The Met Hotel are o terasă pe acoperiș cu o vedere fantastică asupra orașului și un bar unde oaspeții se pot relaxa și socializa. [Rezervari]
 3. The Excelsior – este un hotel boutique situat într-o clădire istorică renovată, care combină farmecul vechi cu amenajările moderne. Acest hotel este cunoscut pentru atenția la detalii și pentru serviciul personalizat. Situat aproape de zona comercială și de atracțiile turistice, The Excelsior este alegerea perfectă pentru călătorii care doresc o experiență unică și intimă. [Rezervari]
 4. Daios Luxury Living – este un alt hotel care se mândrește cu o locație superbă, direct pe faleză. Acest hotel oferă o combinație de design contemporan și confort, cu camere și suite care au vedere la mare sau la oraș. Restaurantul hotelului servește preparate mediteraneene delicioase, iar barul este locul perfect pentru a savura un cocktail în timp ce admirați apusul de soare. [Rezervari]
 5. Hyatt Regency Thessaloniki – pentru cei care caută o oază de liniște în afara agitației urbane, Hyatt Regency Thessaloniki este alegerea ideală. Acest hotel de lux este situat la doar câteva minute de aeroport și oferă facilități de top, inclusiv un spa extins, piscine exterioare și interioare, precum și terenuri de tenis. Camerele sunt elegante și confortabile, fiind dotate cu toate facilitățile necesare pentru un sejur relaxant. [Rezervari]

Aceste hoteluri din Salonic nu sunt doar locuri de cazare, ci reprezintă destinații în sine, fiecare oferind o experiență distinctă și memorabilă. De la vederile spectaculoase ale Makedonia Palace și Electra Palace, la intimitatea și stilul The Excelsior și Daios Luxury Living, până la liniștea și facilitățile de top ale Hyatt Regency, Salonicul oferă o varietate de opțiuni pentru a satisface orice preferință și a transforma fiecare călătorie într-o experiență de vis. Aceste hoteluri îmbină ospitalitatea tradițională grecească cu luxul modern, asigurându-vă că fiecare moment al șederii dvs. în Salonic va fi plăcut și confortabil.

Centre de wellness în Salonic pentru relaxare și răsfăț

Salonic, un oraș cu o istorie îndelungată și o cultură bogată, este, de asemenea, un loc excelent pentru cei care caută relaxare și răsfăț. Orașul oferă o varietate de centre de wellness și spa-uri, unde vizitatorii se pot destinde și pot scăpa de stresul cotidian. Aceste oaze de liniște oferă o gamă largă de servicii, de la tratamente spa tradiționale la terapii moderne de relaxare și frumusețe.

Unul dintre cele mai cunoscute spa-uri din Salonic este Anatolia Hotel’s Aqua Spa. Situat în inima orașului, acest spa oferă o gamă variată de tratamente, inclusiv masaje, terapii faciale și corporale, precum și un hamam turcesc tradițional. Decorul său calmant și atmosfera pașnică fac din Anatolia Aqua Spa locul perfect pentru a vă relaxa după o zi de explorare a orașului.

Altă opțiune populară este The Met Hotel’s Spa. Acest centru de wellness modern oferă tratamente personalizate, care combină tehnicile tradiționale cu cele mai recente inovații în îngrijirea corpului și a pielii. Cu o piscină interioară, o sală de fitness complet echipată și o varietate de terapii de relaxare, The Met Hotel Spa este o alegere excelentă pentru cei care caută un răsfăț de lux.

Makedonia Palace Hotel Spa este un alt loc de răsfăț de top din Salonic. Situat pe malul mării, acest spa oferă vederi uimitoare asupra Golfului Thermaic, creând un cadru perfect pentru relaxare. Oaspeții pot alege dintr-o varietate de tratamente, inclusiv masaje, terapii cu apă și servicii de înfrumusețare, toate efectuate de terapeuți experimentați.

Pentru cei care preferă o experiență mai intimă și personalizată, Colors Urban Hotel Spa este locul ideal. Acest spa boutique oferă o abordare unică a wellnessului, cu un accent pe tratamente personalizate și o atmosferă caldă și primitoare. De la masajele relaxante până la tratamentele de detoxifiere, Colors Urban Hotel Spa este un refugiu perfect pentru revitalizare.

Olympion Day Spa este un alt spa renumit în Salonic, oferind o gamă largă de servicii, inclusiv masaje terapeutice, tratamente faciale și de corp, precum și o varietate de pachete de spa. Acesta este locul perfect pentru cei care doresc să scape de stres și să se bucure de o experiență de răsfăț completă.

Pe lângă aceste spa-uri de lux, Salonic oferă și alte opțiuni accesibile, cum ar fi saloanele de masaj și centrele de yoga, unde vizitatorii se pot relaxa și pot găsi echilibrul. Fiecare dintre aceste centre oferă o experiență unică, garantând că veți găsi ceva care să se potrivească stilului dvs. de viață și nevoilor de relaxare.

Explorând aceste spa-uri și centre de wellness în Salonic, veți descoperi o lume a relaxării și a răsfățului. Fie că sunteți în căutarea unui masaj relaxant, a unei sesiuni de yoga liniștitoare sau a unui tratament de înfrumusețare, Salonicul oferă o varietate de opțiuni pentru a vă ajuta să vă destresați și să vă reîncărcați bateriile. Aceste spa-uri nu sunt doar locuri de relaxare, ci și spații unde puteți experimenta ospitalitatea grecească și puteți întâlni oameni care împărtășesc dorința de a trăi o viață echilibrată și sănătoasă.

Salonic, un oraș cu o istorie bogată și un peisaj urban captivant, este de asemenea un punct de plecare excelent pentru iubitorii de drumeții care doresc să exploreze frumusețile naturale ale Greciei de Nord. Împrejurimile Salonicului oferă o serie de trasee de drumeție pitorești, fiecare cu propriile sale caracteristici unice și peisaje impresionante. Iată câteva dintre cele mai frumoase rute de drumeție din apropierea orașului.

 1. Traseul muntelui Olympus: Muntele Olympus, cel mai înalt munte din Grecia și renumit ca locuința zeilor din mitologia greacă, este situat la doar câteva ore de mers cu mașina de Salonic. Aici, drumeții pot alege dintr-o varietate de trasee, de la cele ușoare, potrivite pentru începători, până la cărări mai provocatoare pentru cei experimentați. Unul dintre cele mai populare trasee începe de la Prionia și urcă până la Refugiul A, oferind vederi spectaculoase asupra văilor și a pădurilor luxuriante.
 2. Traseul Canionului Enipeas: Canionul Enipeas, situat de asemenea pe Muntele Olympus, oferă un traseu de drumeție care este atât provocator, cât și răsplătitor. Traseul trece prin păduri de conifere, alături de râul Enipeas, și oferă vederi uimitoare ale canionului și cascade. Acest traseu este ideal pentru cei care caută o combinație de aventură și relaxare în natură.
 3. Drumeții în Halkidiki: Peninsula Halkidiki, cu plajele sale minunate și peisajele sale naturale, este o altă destinație excelentă pentru drumeție, situată la o distanță accesibilă de Salonic. Traseele de aici variază de la cărări de-a lungul coastelor, cu vedere la mare, până la drumeții prin păduri și sate pitorești. Unul dintre traseele recomandate este cel din jurul Muntelui Itamos, care oferă o priveliște splendidă asupra golfului Toroneos.
 4. Traseul Ecologic Axios:  Râul Axios, care curge în apropierea Salonicului, este înconjurat de o zonă umedă protejată, cunoscută pentru biodiversitatea sa. Traseul ecologic de-a lungul Axiosului este perfect pentru cei interesați de observarea păsărilor și de natură. Pe lângă păsările sălbatice, vizitatorii pot admira și o varietate de plante și animale care trăiesc în această zonă umedă unică.
 5. Drumeții pe Muntele Chortiatis: Muntele Chortiatis, situat la nord de Salonic, este o alegere excelentă pentru o excursie de o zi. Traseele de aici sunt potrivite pentru toate nivelurile de experiență și oferă o evadare liniștită din agitația orașului. Pe lângă peisajele naturale frumoase, drumeții pot vizita și monumente istorice precum turnul de apă din perioada otomană, situat pe vârful muntelui.

Fie că alegeți să urcați pe Muntele Olympus, să explorați canioane și râuri sau să vă plimbați prin păduri și sate, zonele din jurul Salonicului oferă o varietate incredibilă de peisaje și experiențe. Aceste rute de drumeție nu sunt doar oportunități de a face exerciții fizice în natură, ci și de a vă conecta cu istoria și frumusețea naturală a Greciei de Nord. Drumeția în aceste locuri vă permite să vă îmbogățiți călătoria în Salonic cu amintiri de neuitat și vederi care vă vor tăia respirația.

Sfaturi pentru cumpărături în Salonic

Salonic este un oraș care îmbină cu succes tradiția și modernitatea, și acest lucru se reflectă și în experiența de cumpărături. Orașul oferă o gamă largă de opțiuni pentru cumpărături, de la piețe stradale pline de viață și magazine de artizanat, până la buticuri de lux și centre comerciale moderne. Când faceți cumpărături în Salonic, veți descoperi o lume a diversității, unde produsele tradiționale grecești se întâlnesc cu cele mai noi tendințe în modă și design.

O plimbare prin centrul orașului vă va conduce pe strada Tsimiski, unul dintre principalele bulevarde comerciale din Salonic. Aici, magazinele de branduri internaționale stau alături de magazinele locale, oferind o selecție largă de produse, de la îmbrăcăminte și încălțăminte până la accesorii și cosmetice. Pe lângă strada Tsimiski, nu ratați străzile adiacente, cum ar fi Proxenou Koromila și Mitropoleos, unde puteți găsi buticuri elegante și magazine de design.

Pentru a experimenta o parte mai tradițională a orașului, vizitați piețele istorice, cum ar fi Kapani și Modiano. Aceste piețe sunt locuri excelente pentru a cumpăra produse alimentare proaspete, măsline, brânzeturi, condimente și alte delicatese locale. Sunt locuri vibrante, unde puteți interacționa cu comercianții locali și puteți simți pulsul orașului.

Salonic este, de asemenea, un loc excelent pentru a căuta suveniruri și articole de artizanat. Cartierul Ano Poli, de exemplu, este cunoscut pentru magazinele sale mici care vând produse handmade, de la bijuterii și ceramică, până la textile și obiecte de artă. Aici puteți găsi cadouri unice și suveniruri care să vă amintească de vizita în acest oraș încântător.

Pentru o experiență de cumpărături mai modernă, există centre comerciale precum Mediterranean Cosmos și Mall of Thessaloniki, care oferă o varietate de magazine, restaurante și opțiuni de divertisment. Aceste centre sunt destinații populare pentru cumpărături și petrecerea timpului liber, oferind o gamă largă de servicii sub același acoperiș.

Este important de reținut că multe magazine din Salonic închid pentru o pauză de prânz în timpul zilei, iar duminica majoritatea magazinelor sunt închise. Planificați-vă vizita în consecință și bucurați-vă de plăcerea de a explora magazinele și piețele acestui oraș fascinant.

Explorând opțiunile de cumpărături din Salonic, veți avea ocazia să vă conectați cu cultura și istoria orașului, să cunoașteți oamenii săi prietenoși și să vă bucurați de bogăția de produse și articole pe care acest oraș le are de oferit. Fiecare achiziție pe care o faceți va adăuga la experiența dvs. unică în Salonic, un oraș care îmbină armonios trecutul cu prezentul.

Viața de noapte în Salonic

Salonic este un oraș care prinde viață pe timp de noapte, oferind o gamă variată de opțiuni pentru cei care caută distracție după apusul soarelui. Fie că preferați baruri liniștite unde puteți savura un pahar de vin, cluburi unde puteți dansa până în zorii zilei sau locuri unde puteți asculta muzică live, Salonic are totul.

Orașul este cunoscut pentru atmosfera sa nocturnă animată, care atrage atât localnicii, cât și turiștii. Centrul orașului este plin de baruri, cafenele și cluburi care satisfac o varietate de gusturi și stiluri. Fiecare zonă din Salonic are propriul său caracter unic și oferă diferite experiențe.

Zona Ladadika este unul dintre cele mai populare districte pentru viața de noapte. Acest cartier istoric, cu clădirile sale vechi și străzile pietruite, este acum plin de viață, cu o mulțime de baruri, restaurante și cluburi. Este locul perfect pentru a începe seara cu o cină delicioasă într-unul dintre restaurantele sale tradiționale, urmată de băuturi și distracție în barurile din apropiere.

Zona Valaoritou este cunoscută pentru cluburile și barurile sale moderne. Acesta este locul unde tinerii și studenții se adună pentru a se bucura de muzică, băuturi și dans. Aici, atmosfera este mereu electrică, cu DJ-i care mixează cele mai recente hituri și baruri care servesc cocktailuri inovatoare.

Promenada Falezei oferă o alternativă mai liniștită pentru cei care doresc să se relaxeze. Această zonă, cu vedere la Marea Egee, este locul perfect pentru a savura o băutură într-un cadru mai calm, ascultând sunetul valurilor. Multe baruri de aici au terase exterioare, oferind o vedere minunată asupra apei.

Pentru iubitorii de muzică live, Mylos este o destinație de neratat. Acest complex cultural găzduiește concerte regulat, prezentând o varietate de genuri muzicale, de la jazz și blues, până la rock și muzică electronică. Este, de asemenea, un loc popular pentru evenimente culturale și expoziții de artă.

În Salonic, găsiți și o varietate de cluburi de noapte unde puteți dansa până în zori. Multe dintre aceste cluburi aduc DJ-i internaționali și oferă un ambient de neuitat pentru iubitorii de muzică dance și electronică.

Pe lângă aceste opțiuni, orașul oferă și o serie de evenimente nocturne speciale pe tot parcursul anului. De la petreceri pe plajă, la festivaluri de muzică și evenimente culturale, Salonicul este mereu pregătit să ofere o noapte memorabilă.

În Salonic, fiecare noapte este o ocazie de a trăi noi experiențe. Orașul vă așteaptă să descoperiți locurile sale pline de energie, fie că sunteți în căutarea unei nopți pline de dans, a unui loc liniștit pentru a vă relaxa sau a unei experiențe culturale. Fiecare stradă și fiecare colț al orașului are propriul său farmec, așteptând să fie descoperit. Așa că, atunci când soarele apune, pregătiți-vă să explorați și să vă bucurați de tot ceea ce viața de noapte din Salonic are de oferit.

Delicii culinare în Salonic

Salonicul, un oraș cu o istorie culturală bogată, este și un paradis pentru iubitorii de mâncare, oferind o experiență culinară deosebită. Bucătăria orașului îmbină influențe grecești, balcanice și mediteraneene, creând o paletă de gusturi și arome unice.

Unul dintre cele mai renumite preparate din Salonic este „bougatsa”, o plăcintă tradițională umplută fie cu brânză, fie cu cremă. Această delicatesă este servită de obicei la micul dejun sau ca gustare și este adesea presărată cu zahăr pudră și scorțișoară.

Un alt preparat distinctiv al orașului este „gyros”, o carne rotisată și condimentată, de obicei porc sau pui, servită într-o pita cu sos tzatziki, roșii, ceapă și cartofi prăjiți. Aceasta este o opțiune populară pentru mâncarea pe fugă și este iubită atât de localnici, cât și de vizitatori.

Fructele de mare sunt, de asemenea, un element esențial în bucătăria Salonicului, datorită proximității orașului la Marea Egee. „Midii saganaki”, midii pregătite într-un sos aromat de roșii cu usturoi și ierburi, este un fel de mâncare des întâlnit în restaurantele locale.

Pentru cei cu un gust pentru dulciuri, „trigona panoramatos”, un desert specific Salonicului, este o experiență culinară de neuitat. Acestea sunt cornete de foietaj umplute cu cremă și îmbibate în sirop dulce.

Un alt aspect notabil al bucătăriei din Salonic este „meze” – o selecție de aperitive mici, care pot include de la brânzeturi locale și măsline, până la diferite preparate din pește și legume. Mezele sunt de obicei servite alături de „ouzo” sau „tsipouro”, băuturi alcoolice tradiționale grecești.

Băuturile din Salonic merită, de asemenea, o atenție specială. Cafeaua este o parte integrantă a culturii locale. Fie că este vorba de o cafea grecească tradițională, un frappe răcoritor sau un cappuccino freddo, momentul cafelei este întotdeauna unul de relaxare și socializare.

Experiența culinară în Salonic este o călătorie în sine, oferind o gamă largă de gusturi și arome care satisfac orice preferință. Fiecare preparat reflectă istoria și tradițiile orașului, făcând din mâncarea locală nu doar un festin pentru papilele gustative, ci și o parte esențială a experienței culturale a Salonicului. Vizitând acest oraș, veți avea ocazia să gustați din bogăția și diversitatea bucătăriei sale, fiecare masă devenind o amintire prețioasă.

Planificarea unei călătorii către Salonic, un oraș cu o bogată istorie și o cultură captivantă, poate fi o aventură interesantă și plină de satisfacții. Fie că veniți din altă parte a Greciei sau din străinătate, există mai multe moduri de a ajunge în acest oraș fermecător. Aici sunt câteva sfaturi pentru a vă planifica călătoria, astfel încât să vă bucurați la maximum de experiența Salonicului.

 1. Cum ajungi din România în Salonic – Călătoria din România spre Salonic poate fi planificată prin diferite moduri de transport. Cea mai rapidă și mai comodă opțiune este zborul direct. Multe companii aeriene oferă zboruri de la București și alte orașe mari din România către Aeroportul Internațional Makedonia din Salonic. Această rută este ideală pentru călătorii care doresc să minimizeze timpul petrecut în tranzit. O altă opțiune este călătoria cu autobuzul sau cu trenul, care poate fi mai economică, dar și mai consumatoare de timp. Aceste rute terestre oferă posibilitatea de a vedea peisaje variate și de a experimenta un stil de călătorie mai aventuros.
 2. Planificarea transportului către și de la aeroport – Odată ajunși la Aeroportul Internațional Makedonia din Salonic, afla la o distanță de aproximativ 15 km de centrul orasului, aveți mai multe opțiuni pentru a ajunge în oraș. Taxiurile sunt disponibile în fața terminalului și oferă un mod convenabil și direct de a ajunge la destinație. De asemenea, există o linie de autobuz care leagă aeroportul de centrul orașului, aceasta fiind o opțiune mai economică. Pentru cei care preferă mai multă flexibilitate, închirierea unei mașini de la aeroport este o altă posibilitate, oferindu-vă libertatea de a explora orașul și împrejurimile după propriul program.
 3. Planificarea financiară și moneda folosită – În ceea ce privește aspectele financiare ale călătoriei dvs. în Salonic, este important de știut că moneda oficială este euro. Vă recomandăm să aveți la dumneavoastră atât numerar, cât și carduri bancare. Multe locuri acceptă carduri de credit și debit, dar este întotdeauna util să aveți și numerar pentru cheltuielile mici sau pentru locațiile care nu acceptă carduri. Este de asemenea o idee bună să vă informați din timp despre cursul de schimb și să planificați bugetul pentru cazare, mâncare, transport și activități.
 4. Verificarea opțiunilor de comunicare mobilă – Înainte de a pleca în Salonic, este esențial să verificați opțiunile pentru comunicații mobile. Verificați dacă planul dvs. de telefonie mobilă include roaming internațional sau dacă este mai avantajos să achiziționați o cartelă SIM locală la sosire. Multe magazine și chioșcuri din Salonic oferă cartele SIM preplătite, care pot fi o opțiune convenabilă și economică pentru a rămâne conectat.
 5. Informații practice și rezervări anticipate – Pentru o călătorie lipsită de griji, este recomandabil să faceți rezervări anticipate pentru cazare și pentru orice activități specifice pe care doriți să le încercați în Salonic. De asemenea, informați-vă despre condițiile meteo, codul vestimentar adecvat pentru diferite locații și orice reguli specifice sau obiceiuri locale. A avea aceste informații din timp vă va ajuta să vă bucurați de experiența în Salonic fără surprize neplăcute.

Fiecare dintre acești pași vă va ajuta să vă pregătiți pentru o călătorie plăcută și lipsită de stres în Salonic, permițându-vă să vă concentrați pe explorarea și savurarea experiențelor pe care le oferă acest oraș încântător.

Alegerea Salonicului ca destinație de vacanță înseamnă a opta pentru un amestec unic de istorie, cultură, gastronomie și frumuseți naturale. Acest oraș, al doilea ca mărime din Grecia, este un loc unde trecutul se întâlnește cu prezentul, creând un mediu captivant pentru orice vizitator.

Unul dintre principalele motive pentru a vizita Salonicul este bogăția sa istorică și arhitecturală. Orașul găzduiește numeroase situri istorice, de la Turnul Alb, emblematic pentru Salonic, până la zidurile orașului și biserici bizantine, unele dintre ele fiind incluse în patrimoniul mondial UNESCO. O plimbare prin orașul vechi, Ano Poli, oferă vederi spectaculoase asupra orașului și Mării Egee și o incursiune în istoria și arhitectura tradițională grecească.

În plus, Salonicul este renumit pentru viața sa culturală și artistică. Orașul găzduiește festivaluri de film, evenimente de muzică live, expoziții de artă și alte evenimente culturale pe tot parcursul anului. Muzeul de Artă Contemporană și Muzeul Bizantin sunt doar două dintre destinațiile culturale cheie, oferind vizitatorilor o perspectivă asupra patrimoniului artistic bogat al Greciei.

Gastronomia este un alt punct forte al Salonicului. Orașul oferă o gamă largă de experiențe culinare, de la taverne tradiționale unde puteți savura mezedes (aperitive grecești) și fructe de mare, până la restaurante moderne care oferă interpretări contemporane ale bucătăriei grecești. Nu trebuie ratată nici plăcinta bougatsa, o specialitate locală. În plus, piețele locale, cum ar fi Modiano și Kapani, oferă o incursiune autentică în viața locală și sunt locuri excelente pentru a cumpăra produse proaspete și artizanale.

Salonicul este, de asemenea, un punct de plecare excelent pentru explorarea regiunii înconjurătoare. O scurtă călătorie cu mașina sau cu autobuzul vă poate duce la unele dintre cele mai frumoase plaje ale Mării Egee sau la satele pitorești din regiunea Chalkidiki. De asemenea, muntele Olympus, locul legendar al zeilor din mitologia greacă, este la o distanță accesibilă și oferă trasee de drumeție uimitoare și peisaje naturale.

Pentru cei interesați de shopping, Salonicul oferă o gamă variată de opțiuni, de la magazine de suveniruri și buticuri locale, până la centre comerciale moderne. Explorarea străzilor comerciale ale orașului, cum ar fi Tsimiski, este o plăcere în sine, oferind o combinație de shopping, cafele în aer liber și momente de relaxare.

În ceea ce privește cazarea, Salonicul oferă opțiuni pentru fiecare buget și stil, de la hoteluri de lux și apartamente elegante, până la hosteluri accesibile și opțiuni de cazare tradiționale. Indiferent de alegerea făcută, veți fi întâmpinat cu ospitalitatea caldă pentru care grecii sunt renumiți.

Salonicul este, în esență, un oraș care oferă o experiență de vacanță completă și diversificată. Aici, fiecare zi aduce noi posibilități de explorare și descoperire, fie că sunteți interesați de istorie, cultură, gastronomie sau pur și simplu de a vă relaxa și a vă bucura de frumusețile naturale. Alegerea unei vacanțe în Salonic înseamnă alegerea unei destinații care cu siguranță vă va îmbogăți și vă va lăsa cu amintiri de neuitat.

Cauți Cazare în Salonic?

Activități în Salonic