corfu

Bilete de avion Corfu

Prezentare generală Corfu

Corfu, o insulă grecească încărcată de istorie și natură uluitoare, este o destinație de vacanță care merită să fie pusă pe lista fiecărui călător. Așezată în Marea Ionică, această insulă fascinantă combină peisaje de vis cu o cultură bogată, oferind vizitatorilor o experiență de neuitat.

Un prim pas în descoperirea Corfu este să te plimbi prin orașul vechi, un labirint de străduțe pavate, flancate de clădiri istorice și magazine pline de suveniruri autentice. Acest oraș, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, te face să te simți ca și cum ai călători înapoi în timp, prin arhitectura sa venețiană, fortificațiile impunătoare și bisericile vechi. Este un loc perfect pentru a te rătăci în trecutul insulei, în timp ce savurezi o cafea sau o înghețată într-una dintre cafenelele sale cochete.

Pe lângă orașul vechi, Corfu se mândrește cu o varietate de plaje care te vor fermeca. Fie că preferi plajele nisipoase și apele calde, precum cele din Paleokastritsa și Glyfada, sau ești în căutarea unor locuri mai retrase, ca cele de la Agios Georgios și Sidari, vei găsi cu siguranță un colț de paradis pe această insulă. Apele cristaline și peisajele naturale, unde marea întâlnește munții și vegetația luxuriantă, creează un decor spectaculos pentru înot, snorkeling sau pur și simplu pentru relaxare la soare.

Gastronomia locală este încă un motiv pentru a vizita Corfu. Influentele culinare din diferite părți ale lumii s-au împletit aici, creând o bucătărie unică și delicioasă. Nu rata ocazia de a încerca plăcinte tradiționale, cum ar fi sofrito sau pastitsada, și desigur, măslinele corfiote și uleiul de măsline, recunoscute pentru calitatea lor excepțională. Restaurantele și tavernele locale te vor întâmpina cu ospitalitate caldă, oferindu-ți ocazia de a savura aceste delicatese într-un cadru autentic.

Pentru cei pasionați de istorie și cultură, Corfu are multe de oferit. De la Palatul Achilleion, construit de împărăteasa Elisabeta a Austriei și cunoscut pentru grădinile sale impresionante, la Muzeul de Arte Asiatice și biserici impunătoare, cum ar fi Biserica Sfântul Spiridon, patrimoniul cultural al insulei este divers și fascinant. Aceste locuri nu doar că îți oferă o perspectivă asupra istoriei locale, ci și vederi panoramice uimitoare asupra insulei și mării.

Corfu nu este doar despre locurile sale istorice și peisajele naturale; este și despre oamenii săi. Locuitorii acestei insule sunt renumiți pentru ospitalitatea și căldura lor. Ei sunt mândri de insula lor și mereu dispuși să împărtășească povești și tradiții. Participarea la un festival local sau la o sărbătoare tradițională este o oportunitate excelentă de a te simți parte din comunitatea corfiotă.

Activitățile în aer liber sunt o altă atracție majoră în Corfu. Insula oferă numeroase trasee de drumeții, care te conduc prin sate pitorești, păduri de măslini și pe lângă cascade ascunse. Iubitorii de adrenalină pot încerca sporturi nautice sau parapanta, pentru a admira frumusețea insulei dintr-o perspectivă diferită.

Un aspect unic al Corfu este modul în care tradiția și modernitatea se împletesc armonios. Pe de o parte, insula își păstrează autenticitatea și tradițiile, iar pe de altă parte, se adaptează nevoilor vizitatorilor moderni, oferind facilități și confort de top. Această combinație face din Corfu o destinație ideală atât pentru cei care caută o escapadă relaxantă, cât și pentru cei care doresc să descopere noi culturi și istorii.

Cu atât de multe de oferit, Corfu este cu adevărat un loc de vis pentru orice călător. Fie că te interesează istoria, natura, cultura sau pur și simplu dorești să te relaxezi pe o plajă idilică, această insulă grecească te va surprinde și încânta în multe moduri. Te așteptă să îți creezi propriile amintiri neuitate în acest colț de rai.

Palatul Achilleion și grădinile sale impresionante

O vizită la palatul Achilleion, situat pe insula grecească Corfu, este o călătorie înapoi în timp, în epoca de aur a regalității europene. Construit în secolul al XIX-lea pentru împărăteasa Elisabeta a Austriei, cunoscută și sub numele de Sissi, acest palat este un monument al frumuseții și al istoriei, îmbinând elemente de arhitectură clasică cu un decor luxos.

Achilleion se ridică mândru deasupra satului Gastouri, oferind o priveliște panoramică asupra Mării Ionice. Palatul a fost conceput ca un refugiu pentru împărăteasă, o escapadă din agitația vieții curții regale. Numele palatului, Achilleion, este inspirat de figura eroică a lui Ahile, eroul preferat al împărătesei din mitologia greacă.

Intrând în palat, vizitatorii sunt întâmpinați de o colecție impresionantă de arte, picturi și sculpturi. Fiecare cameră este decorată cu atenție, reflectând gusturile sofisticate ale împărătesei Sissi. Printre cele mai remarcabile obiecte se numără statuia lui Ahile moribund și cea a lui Ahile triumfător, simboluri puternice ale eroismului și tragediei.

Pe lângă interiorul palatului, grădinile Achilleion sunt o atracție de sine stătătoare. Grădinile sunt amenajate în stil neoclasic, cu alei îngrijite, arbuști sculptați și o varietate de flori colorate. Plimbându-te prin aceste grădini, te vei simți ca și cum ai păși într-un colț de rai, departe de lumea modernă agitată.

Unul dintre cele mai fotografiate locuri din grădină este terasa cu statui, de unde se deschid vederi uluitoare asupra împrejurimilor. Acest loc oferă o perspectivă ideală pentru a admira frumusețea naturală a Corfu și marea albastră care se întinde la orizont.

Vizita la palatul Achilleion este, de asemenea, o ocazie de a învăța mai multe despre istoria Corfu și influențele culturale care au modelat insula. În palat, poți descoperi cum a fost viața regală în secolul al XIX-lea și legătura profundă a împărătesei Sissi cu cultura și mitologia greacă.

Pentru cei interesați de istorie, artă și arhitectură, sau pur și simplu în căutarea unui loc liniștit pentru a se plimba și a admira frumusețile naturale, palatul Achilleion este o destinație care nu trebuie ratată în Corfu. Fiecare colț al acestui loc spune o poveste, fiecare statuie are o legendă, transformând o vizită aici într-o experiență culturală și estetică deosebită.

Descoperă satul Paleokastritsa și mănăstirea sa pe coastă

Paleokastritsa, un sat pitoresc situat pe coasta de vest a insulei Corfu, este un adevărat bijuterie ascunsă care așteaptă să fie descoperită. Acest loc este faimos nu doar pentru peisajele sale naturale spectaculoase, ci și pentru mănăstirea istorică aflată pe coastă, un loc de pace și spiritualitate.

Înconjurat de dealuri acoperite de măslini și de apele cristaline ale Mării Ionice, Paleokastritsa este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din Corfu. Satul este un amestec perfect de natură, istorie și cultură, oferind vizitatorilor o experiență autentică grecească.

Odată ce ajungi în Paleokastritsa, vei fi întâmpinat de plaje pitorești, golfuri ascunse și apele limpezi, ideale pentru înot și snorkeling. Fiecare plajă din acest sat are un farmec propriu, de la nisipul fin până la pietrișul mărunt, toate fiind înconjurate de peisaje naturale impresionante.

Mănăstirea Paleokastritsa, situată pe un promontoriu care oferă o priveliște uimitoare asupra mării și a împrejurimilor, este un loc plin de istorie și spiritualitate. Fondată în secolul al XIII-lea, mănăstirea este casa unui mic muzeu care găzduiește icoane religioase și alte obiecte sacre. Arhitectura mănăstirii, cu pereții săi albi și acoperișurile roșii, se armonizează perfect cu peisajul natural înconjurător.

Vizitând mănăstirea, vei avea oportunitatea să te plimbi prin grădinile sale liniștite, să admiri vederile panoramice și să simți calmul care domnește în acest loc sacru. Este un moment excelent pentru a reflecta, a te relaxa și a te conecta cu istoria bogată a insulei.

Satul oferă de asemenea o varietate de taverne tradiționale, unde poți gusta din bucătăria locală delicioasă, în special fructele de mare proaspete. Fie că alegi să stai la o tavernă pe malul mării sau într-un loc mai retras pe dealuri, vei fi întotdeauna însoțit de ospitalitatea caldă a locuitorilor.

Pentru cei care caută mai multă aventură, Paleokastritsa oferă posibilități de a explora peșterile marine accesibile doar cu barca sau de a urca pe traseele de drumeții care oferă vederi spectaculoase asupra coastei.

Descoperirea satului Paleokastritsa și a mănăstirii sale este o experiență care combină frumusețea naturală cu bogăția culturală și istorică. Este un loc unde poți evada din agitația cotidiană și unde poți descoperi minunile ascunse ale Corfu. Fiecare moment petrecut aici te va aduce mai aproape de inima și sufletul insulei, oferindu-ți amintiri care vor dura o viață.

Top 5 atracții turistice din Corfu

Corfu, o insulă grecească încârcată de istorie, cultură și frumuseți naturale, oferă o multitudine de atracții turistice care încântă vizitatorii de pretutindeni. Pentru a te ajuta să descoperi cele mai remarcabile locuri ale acestei destinații, am pregătit un top al celor mai captivante cinci atracții din Corfu.

 1. Orașul vechi din Corfu: Acest loc este un amestec arhitectural unic, unde influențele venețiene, franceze și britanice se îmbină pentru a crea un oraș cu un caracter aparte. Pasiunea și istoria se simt la fiecare pas pe străduțele pavate, unde clădiri vechi, cafenele pline de farmec și magazine mici se alătură pentru a forma un tablou pitoresc. Orașul Vechi este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO și este un loc perfect pentru a te plimba, admira arhitectura și simți pulsul vieții locale.
 2. Palatul Achilleion: Ridicat în secolul al XIX-lea pentru împărăteasa Elisabeta a Austriei, cunoscută și ca Sissi, acest palat impresionant este un omagiu adus vechii Grecii. Cu grădini luxuriante, statui clasice și vederi panoramice spre mare, Achilleion este un loc de refugiu și inspirație. Interiorul palatului este la fel de impresionant, cu camere bogat decorate și lucrări de artă care vorbesc despre pasiunea împărătesei pentru cultura elenă.
 3. Paleokastritsa: Acestă zonă litorală este renumită pentru apele sale cristaline și peisajele spectaculoase. Paleokastritsa este adesea considerată una dintre cele mai frumoase zone din Corfu, cu plaje nisipoase, golfuri ascunse și un peisaj care îmbină marea cu munții. Aici se află și Mănăstirea Paleokastritsa, situată pe un promontoriu, oferind o priveliște de neuitat asupra mării Ionice.
 4. Canalul Dragostei (Sidari): Unul dintre cele mai unice și fotografiate locuri din Corfu, Canalul Dragostei este o formațiune geologică impresionantă. Legenda spune că cuplurile care înoată împreună prin canal vor rămâne îndrăgostiți pentru totdeauna, făcând din acest loc un favorit printre îndrăgostiți. Peisajul este de-a dreptul deosebit, cu stânci sculptate de vânt și ape turcoaz care creează un cadru natural spectaculos.
 5. Vechiul și Noul Fort: Corfu este o insulă care și-a apărat identitatea și istoria de-a lungul secolelor, iar cele două fortificații, Vechiul și Noul Fort, sunt mărturii ale acestei istorii zbuciumate. Construite de venețieni pentru a proteja insula de invazii, aceste forturi oferă o incursiune în trecutul militar al insulei. Vizitarea lor este o experiență captivantă, oferind vederi spectaculoase asupra orașului și mării, precum și o perspectivă asupra arhitecturii militare venețiene.

Pe lângă aceste cinci atracții principale, Corfu oferă multe alte comori ascunse, așteptând să fie descoperite. Fie că ești un iubitor de istorie, un căutător de aventuri în natură sau pur și simplu un călător dornic de relaxare, insula Corfu are ceva de oferit pentru fiecare. De la plajele sale pitorești și apele cristaline până la satele sale tradiționale și mâncărurile delicioase, Corfu este un loc unde fiecare vizită devine o amintire de neuitat. Este o insulă care te invită să te pierzi în frumusețea și istoria ei, să te conectezi cu localnicii și să te bucuri de ritmul relaxat al vieții insulare.

Top 5 activități de făcut în Corfu

Insula Corfu oferă o varietate de activități, de la plajă și relaxare la aventură și explorare. Iată top 5 activități pe care le poți face în Corfu:

 1. Plajă și sporturi acvatice – Corfu are o mulțime de plaje frumoase, iar sporturile acvatice sunt o activitate populară în timpul sezonului estival. Poți să te bucuri de o plimbare cu barca cu fund de sticlă, să închiriezi un jet ski, să încerci scufundări sau snorkeling, sau pur și simplu să te relaxezi pe o plajă cu un cocktail în mână.
 2. Explorarea orașului vechi Corfu – Orașul vechi al Corfu-ului este plin de străzi înguste și pline de viață, cu multe magazine, restaurante și baruri. Poți vizita Catedrala Sfântul Spiridon, care este cea mai mare catedrală din Corfu, sau poți admira arhitectura venetiană și franceză care îi dă orașului un farmec aparte.
 3. Drumeții în peisajele naturale – Insula Corfu are o varietate de trasee de drumeție care te vor duce prin sate tradiționale, păduri de pini și peisaje naturale spectaculoase. Un traseu popular este cel care duce la vârful muntelui Pantokrator, care oferă o priveliște impresionantă asupra insulei.
 4. Explorarea satelor tradiționale – Corfu are o mulțime de sate tradiționale pitorești, cum ar fi Kato Korakiana sau Perithia, care au rămas neschimbate de secole. Poți admira arhitectura tradițională, să te plimbi pe străduțe înguste și să încerci mâncăruri și băuturi locale în tavernele locale.
 5. Vizitarea muzeelor și a siturilor istorice – Corfu are o istorie bogată și variată, iar insula are multe muzee și situri istorice de vizitat. Poți vizita Palatul Achilleion, care a fost reședința de vară a împărătesei austriece Sissi, sau poți explora Castelul Angelokastro, care este o fortăreață impresionantă de pe vârful unei stânci. De asemenea, poți vizita Muzeul Asiatic, care are o colecție impresionantă de artefacte asiatice.

Acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți face în Corfu, dar insula are multe alte lucruri interesante pe care le poți descoperi. Indiferent de ce alegi să faci, vei avea parte de o experiență de neuitat pe insula Corfu.

Când este cel mai bine să vizitezi Corfu?

A alege momentul potrivit pentru a vizita Corfu poate transforma o simplă vacanță într-o experiență de neuitat. Insula Corfu, cu peisajele sale pitorești și atmosfera relaxată, este un paradis în orice anotimp, dar fiecare perioadă a anului își are propriul său farmec și avantaje.

Primăvara în Corfu este o perioadă magică. În martie și aprilie, insula prinde viață cu explozia de flori și verdeață, transformând peisajele într-un tablou viu, colorat. Vremea este plăcută, perfectă pentru drumeții, vizitarea orașului vechi sau explorarea satelor tradiționale. De asemenea, este o perioadă ideală pentru cei care doresc să evite mulțimile și să descopere liniștea și frumusețea autentică a insulei.

Vara, în special lunile iulie și august, este perioada clasică pentru vacanțe pe plajă. Cu cerul albastru și temperaturi ideale pentru băi de soare și înot, Corfu devine un magnet pentru turiști. Plajele devin locuri de întâlnire, perfecte pentru relaxare și distracție. Deși este sezonul cel mai aglomerat, energia și atmosfera vibrantă a insulei sunt contagioase. Este și momentul potrivit pentru a experimenta viața de noapte din Corfu, cu numeroasele sale baruri și cluburi.

Toamna aduce cu ea un alt tip de frumusețe. Temperaturile se răcoresc ușor, iar mulțimile de turiști se diminuează, redând insulei o atmosferă mai calmă și mai intimă. Septembrie și octombrie sunt luni minunate pentru a te bucura de mare și plaje, dar și pentru a explora interiorul insulei. Pădurile de măslini și podgoriile încep să-și schimbe culorile, oferind un spectacol vizual unic. În plus, toamna este perioada recoltelor, ceea ce înseamnă că vei putea savura produse locale proaspete și participa la festivaluri tradiționale.

Iarna în Corfu este blândă comparativ cu alte părți ale Europei. Chiar dacă este prea rece pentru a face plajă, vremea este adesea suficient de plăcută pentru plimbări și explorarea culturii insulei. Este o perioadă perfectă pentru cei care caută liniște și dorința de a experimenta viața locală fără agitația sezonului turistic de vârf. Sărbătorile de iarnă, în special, aduc o atmosferă efervescentă și plină de culoare pe insulă, cu tradiții și obiceiuri unice, oferind o perspectivă diferită asupra culturii și spiritului corfiot.

Alegerea momentului ideal pentru a vizita Corfu este o decizie personală, bazată pe ceea ce îți dorești să experimentezi pe această insulă uimitoare. Fie că ești atras de peisajele naturale înflorite ale primăverii, de efervescența verii, de calmul toamnei sau de intimitatea iernii, Corfu te așteaptă cu experiențe unice și amintiri care vor dura o viață. Descoperă frumusețea și ospitalitatea insulei în orice sezon alegi să călătorești.

Cum să petreci 48 de ore în Corfu

Petrecerea a 48 de ore în Corfu poate părea o provocare, având în vedere frumusețea și diversitatea insulei. Totuși, cu o planificare atentă, poți experimenta esența Corfu, simțindu-te conectat atât cu locurile, cât și cu comunitatea locală. Iată un itinerar care te va ajuta să profiti la maximum de scurta ta vizită.

Ziua 1:

 • Dimineața: Începe-ți ziua în orașul vechi din Corfu. Plimbă-te prin străduțele sale înguste și admiră clădirile istorice cu influențe arhitecturale venețiene, franceze și britanice. Nu rata Biserica Sfântul Spiridon, patronul insulei. Dă-ți timp să te relaxezi cu o cafea la una dintre cafenelele locale, unde poți simți pulsul vieții cotidiene.
 • Prânz: Oprire la o tavernă tradițională pentru a savura specialități locale, cum ar fi sofrito sau pastitsada. Aceste mese gustoase îți vor oferi energia necesară pentru restul zilei.
 • După-amiază: Vizitează Palatul Achilleion, fostă reședință a împărătesei Elisabeta a Austriei. Palatul, cu grădinile sale impresionante și statui inspirate din mitologia greacă, oferă vederi spectaculoase asupra insulei.
 • Seara: Petrece seara în zona portului, unde poți admira apusul de soare peste Marea Ionică. Zona este animată de restaurante și baruri, unde poți gusta din vinurile locale și te poți bucura de muzica live.

Ziua 2:

 • Dimineața: Porneste spre Paleokastritsa, cunoscută pentru apele sale limpezi și plaje frumoase. Încearcă o sesiune de snorkeling sau o plimbare cu barca pentru a vedea peisajele marine.
 • Prânz: Mănâncă prânzul într-o tavernă pe plajă, unde poți încerca fructe de mare proaspete, cu o priveliște superbă asupra mării.
 • După-amiază: Explorează Mănăstirea Paleokastritsa, situată pe un deal, oferind vederi panoramice ale zonei. Interioarele sale sunt pline de istorie și artă religioasă.
 • Seara: Pentru ultima seară, alege să vizitezi unul dintre satele montane ale Corfu, cum ar fi Lakones sau Pelekas. Aceste sate oferă o priveliște minunată asupra insulei și un sentiment autentic de viață în Corfu. Savurează o cină tradițională la o tavernă locală, unde vei putea degusta mâncăruri preparate în stilul autentic corfiot.

De-a lungul celor 48 de ore, ia-ți timp să te oprești și să vorbești cu localnicii. Poveștile și ospitalitatea lor adaugă o dimensiune unică experienței tale. De asemenea, nu uita să te bucuri de momente de liniște, fie că este vorba de o plimbare pe malul mării sau de câteva momente petrecute admirând peisajul dintr-un loc ascuns.

Fiecare oră petrecută în Corfu îți va oferi o amintire prețioasă. De la peisajele sale naturale spectaculoase și orașul vechi plin de istorie, la delicatesele culinare și caldura localnicilor, insula te va surprinde și încânta constant. Chiar dacă timpul tău aici este scurt, experiențele și conexiunile pe care le vei face te vor face să simți că ai fost o parte din acest loc minunat, chiar și pentru o perioadă scurtă.

Cele mai populare plaje din Corfu pentru soare și distracție

Insula Corfu este cunoscută pentru plajele sale frumoase și variate, de la plaje cu nisip fin și apă limpede până la plaje stâncoase cu peisaje dramatice. Iată top 5 plaje din Corfu, pe care le recomand pentru o experiență de plajă de neuitat:

 1. Plaja Paleokastritsa – Această plajă este una dintre cele mai populare din Corfu, cu apă cristalină și nisip fin. Plaja este înconjurată de stânci verzi și oferă o priveliște pitorească asupra Mării Ionice. Există și o serie de taverne și baruri de pe plajă, care servesc preparate tradiționale grecești.
 2. Plaja Glyfada – Această plajă cu nisip fin și apă cristalină este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din Corfu. Este înconjurată de păduri de pini și oferă o vedere impresionantă asupra Mării Ionice. Există și un număr de baruri și restaurante pe plajă.
 3. Plaja Agios Gordios – Această plajă pitorească este situată într-o mică stațiune de pe coasta de vest a insulei. Este protejată de stânci și oferă o priveliște spectaculoasă asupra mării. Există o serie de baruri și restaurante pe plajă, precum și posibilitatea de a închiria șezlonguri și umbrele.
 4. Plaja Kassiopi – Această plajă mică și pitorească este situată într-o zonă liniștită din nordul insulei. Plaja este formată din pietricele și nisip și este protejată de stânci. Există o serie de baruri și restaurante în apropiere, precum și posibilitatea de a închiria șezlonguri și umbrele.
 5. Plaja Issos – Această plajă cu nisip negru este situată în sudul insulei și este una dintre cele mai lungi plaje din Corfu. Este protejată de dune de nisip și oferă o priveliște frumoasă asupra Mării Ionice. Există o serie de taverne și baruri în apropiere, precum și posibilitatea de a închiria șezlonguri și umbrele.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase plaje din Corfu, dar insula are multe altele de oferit, astfel încât orice turist va găsi o plajă care să îi placă și să se potrivească preferințelor sale.

Top 5 hoteluri din Corfu pentru o cazare de vis

Corfu, una dintre cele mai încântătoare insule grecești, este nu doar un loc de o frumusețe naturală excepțională, ci și casa unor hoteluri de vis care transformă orice sejur într-o experiență memorabilă. Dacă plănuiești o călătorie în această perla a Mării Ionice, iată top 5 hoteluri care îți vor oferi o cazare de neuitat.

 1. Corfu Palace Hotel – Situat în inima orașului Corfu, Corfu Palace Hotel este un simbol al eleganței tradiționale și luxului discret. Cu vedere spre golful Garitsa și fortăreața veche, hotelul oferă camere spațioase și un restaurant renumit pentru bucătăria sa sofisticată. Oaspeții se pot relaxa la piscina exterioară cu apă sărată sau pot vizita centrul spa pentru o sesiune de răsfăț. [Rezervari]
 2. Grecotel Eva Palace – Pe o coastă izolată, Grecotel Eva Palace oferă o priveliște panoramică a apelor cristaline și a peisajelor verzi. Acest paradis tropical este un refugiu ideal pentru cei care caută intimitate și relaxare. Facilitățile includ o piscină în formă de lagună, un spa de lux și acces la o plajă privată. [Rezervari]
 3. Rodostamo Hotel & Spa – Rodostamo Hotel & Spa, aflat pe malul unei lagune pitorești, este un sanctuar modern de relaxare. Cu un design elegant și o atenție meticuloasă la detalii, hotelul oferă o experiență de cazare rafinată. Punctul de atracție este centrul spa de înaltă clasă, care include o varietate de tratamente de wellness. [Rezervari]
 4. Mayor Pelekas Monastery – Acest hotel unic, situat pe dealurile înverzite ale Corfu, oferă o priveliște impresionantă asupra Mării Ionice. Mayor Pelekas Monastery combină elemente tradiționale grecești cu facilități moderne, oferind camere confortabile și o piscină infinită spectaculoasă. [Rezervari]
 5. Corfu Shell Apartments – Situat într-o zonă liniștită și pitorească, Corfu Shell Apartments oferă un stil de cazare mai independent și personalizat. Aceste apartamente, ideale pentru familii sau grupuri, oferă confortul casei cu bucătării complet utilate și spații de locuit spațioase. Proximitatea față de plajă și vederile încântătoare asupra mării fac din Corfu Shell Apartments o alegere excelentă pentru cei care doresc un sejur relaxant într-o atmosferă mai intimă. [Rezervari]

Fiecare dintre aceste hoteluri din Corfu are propriul său caracter unic și oferă o experiență diferită de cazare, de la luxul clasic la relaxarea modernă și confortul casnic. Alegerea unuia dintre aceste hoteluri va garanta o ședere memorabilă în Corfu, unde frumusețea insulei se îmbină armonios cu confortul și ospitalitatea oferite. În aceste locuri, te vei putea bucura de o vacanță plină de relaxare, răsfăț și momente de neuitat.

Centre de wellness în Corfu pentru relaxare și răsfăț

Corfu, o insulă grecească încărcată de istorie și frumusețe naturală, este nu doar un loc perfect pentru explorarea plajelor și a peisajelor, ci și un sanctuar pentru relaxare și răsfăț. Insula găzduiește o serie de centre de wellness și spa-uri unde poți să te deconectezi, să te relaxezi și să te revigorezi. Iată câteva dintre cele mai renumite centre de wellness din Corfu, care oferă o experiență de neuitat pentru corp și suflet.

 1. Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort – Situat pe peninsula privată Kommeno, Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort este un loc de retragere elegant și liniștit. Acest resort oferă o gamă variată de tratamente de spa, inclusiv masaje terapeutice, tratamente faciale și de detoxifiere. De asemenea, ai acces la o varietate de facilități precum piscine cu apă de mare, saună și baie turcească, toate oferind vederi spectaculoase spre Marea Ionică.
 2. Domes Miramare – Domes Miramare, un resort de lux pentru adulți, oferă o oază de pace și calm. Acest centru de wellness este cunoscut pentru tratamentele sale personalizate, care combină tehnicile moderne cu abordările tradiționale. De la masaje relaxante la terapii cu aromă de uleiuri esențiale, fiecare tratament este gândit pentru a-ți revitaliza corpul și mintea.
 3. Kontokali Bay Resort & Spa – Acest resort este ideal pentru cei care caută o experiență de spa completă. Kontokali Bay Resort & Spa oferă o gamă largă de servicii, inclusiv saune, jacuzzi, un centru de fitness complet echipat și o varietate de tratamente de spa. Este un loc unde poți alege între relaxare totală și activități energizante, cum ar fi yoga și pilates.
 4. MarBella Corfu Hotel – Situat într-un cadru idilic, MarBella Corfu Hotel este un alt loc superb pentru a te deconecta. Centrul său de spa oferă tratamente care se concentrează pe relaxare și regenerare, folosind produse de înaltă calitate. Aici poți beneficia de masaje, tratamente faciale și de corp, precum și de programe de wellness personalizate.
 5. Aquis Pelekas Beach Hotel – Cu o locație superbă, acest hotel îți oferă nu doar o vedere impresionantă asupra mării, ci și un centru de wellness de top. Aquis Pelekas Beach Hotel este locul perfect pentru a te bucura de masaje relaxante și tratamente de înfrumusețare, toate realizate de către terapeuți experimentați.

Aceste centre de wellness din Corfu sunt dedicate artei relaxării și răsfățului. Fiecare oferă o experiență unică, îmbinând peisajele pitorești ale insulei cu servicii de înaltă calitate pentru a-ți oferi o vacanță de neuitat. Aceste sanctuare ale liniștii și relaxării sunt perfecte pentru a evada din agitația cotidiană și pentru a-ți încărca bateriile. Indiferent de alegerea ta, fiecare dintre aceste locații promite o experiență care îmbină luxul, confortul și serenitatea, toate acestea în decorul uimitor al insulei Corfu. Aici, poți lăsa în urmă stresul și te poți reconecta cu tine însuți într-un mod profund și revitalizant.

Corfu, o insulă grecească înconjurată de apele sclipitoare ale Mării Ionice, este nu doar un paradis pentru iubitorii de plajă, ci și un teren de joacă pentru entuziaștii drumețiilor. Împânzită de trasee care străbat peisaje variate, de la litoraluri stâncoase la păduri de măsline și sate pitorești, Corfu oferă drumeților oportunități excelente de a explora frumusețile naturale și culturale ale insulei.

Unul dintre cele mai cunoscute trasee este Corfu Trail, un drum de drumeție care se întinde pe întreaga lungime a insulei, de la capătul sudic la cel nordic. Acest traseu de aproximativ 220 de kilometri îți permite să descoperi diverse peisaje și ecosisteme ale insulei. Pe parcurs, vei trece prin păduri de măslini, livezi de citrice, plaje izolate și sate albe tradiționale. Este o experiență care îți permite să vezi Corfu în forma sa cea mai pură și autentică.

Pentru cei care caută o drumeție mai scurtă, traseul de la Paleokastritsa la Angelokastro este o alegere excelentă. Acest drum de aproximativ 7 kilometri începe în frumoasa regiune a Paleokastritsa, cunoscută pentru apele sale limpezi și peisajele pitorești. Drumul urcă spre Angelokastro, o cetate bizantină situată pe un vârf de stâncă, oferind priveliști uimitoare asupra coastei.

Un alt traseu remarcabil este drumul spre Mănăstirea Pantokrator, cel mai înalt vârf al insulei. Această drumeție este mai provocatoare, dar efortul este răsplătit cu vederi panoramice ale întregii insule și ale mării Ionice. Pe drum, vei întâlni sate izolate, măslinarii vechi și vei avea ocazia să observi viața rurală tradițională a Corfu.

Pentru cei interesați de natură și istorie, traseul din Ropa Valley este o opțiune minunată. Această vale fertilă este plină de viață sălbatică, inclusiv păsări rare și flori sălbatice. Traseul trece prin peisaje rurale idilice și oferă ocazia de a vizita ruinele vechi și mănăstiri ascunse.

În nordul insulei, traseul de coastă de la Agios Georgios la Porto Timoni este o altă drumeție de neratat. Această zonă mai puțin dezvoltată oferă trasee care serpuiesc de-a lungul unor peisaje de coastă uluitoare, ajungând la plaje izolate unde poți înota în ape limpezi.

Pe lângă aceste trasee, insula oferă multe alte cărări și drumuri de drumeție, fiecare cu propriul său caracter și frumusețe. Drumeția în Corfu este mai mult decât o activitate fizică; este o experiență care îmbină frumusețea naturală cu profunzimea culturală și istorică.

Când plănuiești o drumeție în Corfu, este important să te echipezi corespunzător și să fii pregătit pentru vremea schimbătoare. De asemenea, ia în considerare să te oprești în satele pe care le întâlnești pe drum pentru a gusta din bucătăria locală și pentru a interacționa cu comunitatea. Aceste interacțiuni vor adăuga o dimensiune valoroasă experienței tale de drumeție.

Fiecare pas pe traseele din Corfu îți oferă o nouă perspectivă asupra insulei și o nouă șansă de a te conecta cu natura și cultura sa unică. Aceste călătorii pe jos îți permit să vezi Corfu la un ritm mai lent, să te oprești și să admiri detalii care ar putea fi ușor ratate altfel. Prin drumețiile tale, vei descoperi nu doar peisajele impresionante ale Corfu, ci și spiritul său primitor.

Sfaturi pentru cumpărături în Corfu

Când vine vorba de cumpărături în Corfu, această insulă grecească oferă o experiență plină de farmec și diversitate. Orașul vechi din Corfu este locul perfect pentru a începe aventura cumpărăturilor. Plimbându-te pe străduțele sale înguste, vei descoperi o mulțime de magazine care vând de la suveniruri tradiționale la produse de lux. Aici, poți găsi ulei de măsline local, măsline corfiote și o varietate de condimente, toate fiind suveniruri populare. Produsele de piele și ceramică lucrată manual sunt de asemenea excelente pentru a aduce acasă o parte din spiritul insulei.

Dacă ești în căutarea unei experiențe autentice, vizitează piața locală, unde localnicii vând fructe proaspete, legume, brânzeturi și carne. E o ocazie bună să interacționezi cu localnicii și să înveți despre bucătăria corfiotă. În plus, magazinele de artizanat sunt locuri excelente pentru a găsi obiecte unice, de la bijuterii la textile și lucrări de artă.

Pentru îmbrăcăminte și accesorii, Corfu oferă o gamă largă de opțiuni, inclusiv mărci internaționale și designeri locali. Negocierea prețurilor poate fi practicată în piețele stradale și în unele magazine mici, dar este important să rămâi respectuos și înțelegător.

Orarul magazinelor este un alt aspect de luat în considerare. Multe dintre ele închid la prânz și pot fi închise duminica, așa că planifică-ți cumpărăturile în consecință. Deși majoritatea locurilor acceptă cardurile de credit, este bine să ai la tine și numerar, mai ales pentru piețe și magazine mai mici.

Înainte de a achiziționa articole mari, cum ar fi obiecte de ceramică, gândește-te cum le vei transporta acasă. Unele magazine oferă servicii de expediere, ceea ce poate fi foarte convenabil.

Cumpărăturile în Corfu sunt mai mult decât o simplă activitate; ele sunt o călătorie în cultura, tradițiile și meșteșugurile locale ale insulei, oferindu-ți o oportunitate unică de a te conecta cu acest loc minunat.

Viața de noapte în Corfu

Corfu, o insulă grecească plină de farmec, este nu doar o destinație de zi cu plaje încântătoare și peisaje pitorești, ci și un loc unde viața de noapte în sezonul de vară aduce un alt nivel de entuziasm și distracție. De la cluburi elegante la baruri pe plajă și festivaluri culturale, există ceva pentru fiecare gust când soarele apune.

Începe-ți seara în orașul vechi din Corfu, un loc unde istoria se întâlnește cu modernitatea. Străduțele sale sunt animate seara de localnici și turiști deopotrivă. Aici, poți găsi o varietate de restaurante care servesc mâncăruri tradiționale și internaționale, perfecte pentru a te pregăti de o noapte plină de distracție. După cină, o plimbare prin orașul vechi este o modalitate minunată de a digera și de a admira clădirile istorice iluminate.

Cluburile de noapte din Corfu sunt cunoscute pentru atmosfera lor electrizantă și muzica diversă. De la muzică dance și electronică la ritmuri grecești tradiționale, cluburile oferă experiențe diferite. Multe dintre acestea sunt situate pe plaje, permițându-ți să dansezi pe nisip sub cerul înstelat. Pentru cei care preferă un mediu mai relaxat, există multe baruri pe plajă unde poți savura un cocktail în timp ce asculți valurile mării.

Dacă ești în căutarea unei experiențe culturale, verifică programul festivalurilor locale. Vara, Corfu găzduiește o serie de evenimente care includ muzică live, dansuri tradiționale și expoziții de artă. Aceste festivaluri sunt o modalitate excelentă de a experimenta cultura corfiotă și de a interacționa cu localnicii.

Pe lângă cluburi și festivaluri, un alt aspect al vieții de noapte în Corfu sunt tavernele tradiționale. Aceste locuri oferă nu doar mâncăruri delicioase, dar și muzică live, unde poți asculta cântece grecești autentice și chiar încerca să dansezi sirtaki.

Pentru cei care doresc să se bucure de o seară mai liniștită, plimbările pe faleza mării sau vizitarea unui bar cu vedere panoramică sunt opțiuni ideale. Multe dintre aceste baruri oferă priveliști spectaculoase asupra mării Ionice, fiind locul perfect pentru a te relaxa și a admira frumusețea nopții.

Tinerii și cei tineri de suflet vor găsi, de asemenea, multe locuri unde se pot distra. Zone precum Sidari și Kavos sunt populare printre tineri, oferind o varietate mare de baruri și cluburi care rămân deschise până în zorii zilei.

În timp ce te bucuri de viața de noapte în Corfu, este important să rămâi în siguranță și să respecți regulile locale. Asigură-te că ai un mijloc de transport sigur pentru întoarcerea la cazare și rămâi conștient de limitele tale în ceea ce privește consumul de alcool.

Viața de noapte în Corfu în sezonul de vară este o experiență care combină distracția, cultura și relaxarea. Indiferent dacă alegi să dansezi până la răsărit, să te bucuri de un cocktail pe malul mării sau să explorezi festivalurile locale, insula oferă o gamă largă de opțiuni pentru a face fiecare seară memorabilă. Te invită să te bucuri de fiecare moment și să creezi amintiri care vor dura mult după ce vacanța ta se va încheia.

Delicii culinare în Corfu

Bucătăria din Corfu este renumită pentru utilizarea ingredientelor proaspete și pentru amestecul divers de influențe culturale, care includ influențe grecești, italiene, franceze și britanice. Iată top 5 mâncăruri cu specific local pe care le poți încerca în Corfu:

 1. Pastitsada – Este o mâncare cu carne de vită sau pui, cu sos dens și picant, însoțită de tăiței. Este un fel de mâncare foarte popular în Corfu și este adesea servit la mesele de familie sau în taverne.
 2. Sofrito – Este un fel de mâncare tradițional din Corfu, care constă din bucăți de carne de vită fierte într-un sos alb de usturoi și oțet. Este de obicei servit cu cartofi prăjiți sau piure de cartofi și este o opțiune delicioasă pentru prânz sau cină.
 3. Bourdeto – Este un fel de mâncare cu pește, tipic pentru Corfu, care constă din bucăți de pește fiert într-un sos gros și picant, de obicei preparat cu ardei iute și usturoi. Este adesea servit cu pâine proaspătă și este o alegere populară pentru masa de prânz sau de cină.
 4. Pastitsio – Este o lasagna grecească, făcută cu tăiței și umplutură de carne, sos Béchamel și brânză feta. Este un fel de mâncare foarte popular în toată Grecia, dar rețeta din Corfu este uneori făcută cu ingrediente locale specifice, cum ar fi carnea de vită Corfiotă.
 5. Kumquat – Kumquat este un fruct mic, de culoare portocalie, care este cultivat în Corfu și este adesea folosit în dulciuri și lichioruri locale. Poți încerca kumquat confiat, kumquat în sirop sau băutura tradițională Kumquatello, care este similară cu limoncello.

Insula Corfu are o varietate de băuturi cu specific local, de la băuturi alcoolice la cele non-alcoolice, care sunt o alegere perfectă pentru o experiență autentică a insulei. Iată câteva dintre cele mai populare băuturi locale din Corfu:

 1. Kumquatello – Este o băutură alcoolică tradițională din Corfu, preparată din kumquat, un fruct mic și parfumat cultivat în insulă. Kumquatello este similar cu limoncello, dar are un gust mai dulce și un pic mai acrișor. Este adesea servit ca digestiv sau băutură de apus.
 2. Tsipouro – Este o băutură alcoolică distilată, similară cu ouzo sau raki, care este produsă în toată Grecia, inclusiv pe insula Corfu. Este făcută din resturi de struguri și este adesea servită ca digestiv sau băutură de apus.
 3. Vinurile locale – Corfu produce o varietate de vinuri locale, inclusiv vinuri albe și roșii, care sunt produse din struguri autohtoni, precum Kakotrygis, Petrokoritho și Robola. Poți încerca vinurile locale în restaurante și taverne sau poți vizita cramele din insulă pentru o degustare autentică.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare mâncăruri cu specific local din Corfu. Insula are o gamă largă de produse locale, de la brânză feta și ulei de măsline până la vinuri și deserturi, deci poți explora cu ușurință gastronomia locală și să găsești feluri de mâncare care să se potrivească cu gusturile tale.

Planificarea unei călătorii către Corfu, această perla a Mării Ionice, poate fi o aventură plăcută și interesantă. Fie că ești un călător experimentat sau este prima ta vizită pe această insulă grecească, următoarele cinci sfaturi te vor ajuta să îți organizezi vacanța cu ușurință și eficiență.

 1. Alegerea modului de transport – Corfu este accesibilă atât prin zboruri directe, cât și prin feriboturi. Aeroportul Internațional din Corfu (Ioannis Kapodistrias) primește zboruri din numeroase orașe europene, în special în sezonul turistic de vară. Dacă preferi o abordare mai scenică, poți opta pentru un feribot din orașe precum Igoumenitsa sau Patras din Grecia continentală. Alegerea modului de transport depinde de bugetul tău, preferințe și de locul de unde călătorești.
 2. Rezervarea cazării –  Corfu oferă o varietate largă de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux până la pensiuni tradiționale sau apartamente de închiriat. Pentru a te bucura de cele mai bune tarife și locații, este recomandat să îți rezervi cazarea cu câteva luni înainte de călătorie. Alege o zonă care se potrivește cel mai bine planurilor tale, fie că este vorba de un hotel liniștit pe plajă, o cazare în centrul orașului vechi sau o vilă într-un sat pitoresc.
 3. Planificarea itinerariului – Corfu este plină de atracții istorice, plaje superbe, sate de munte și experiențe culturale. În funcție de durata șederii și interesele tale, elaborează un itinerar care să includă o combinație echilibrată de relaxare pe plajă, explorare culturală și activități în aer liber. Nu uita să aloci timp pentru a te bucura de bucătăria locală și de vinurile corfiote.
 4. Verificarea documentelor de călătorie – Înainte de a pleca, asigură-te că toate documentele tale de călătorie sunt în ordine. Pentru cetățenii UE, un buletin sau pașaport valid este suficient, în timp ce călătorii din afara UE ar putea avea nevoie de vize. De asemenea, este prudent să te informezi despre asigurarea medicală de călătorie și despre orice reguli specifice de intrare care s-ar putea aplica în contextul situației sanitare globale.
 5. Pregătirea pentru vreme și împachetarea eficientă – Vremea în Corfu poate varia în funcție de sezon, așadar verifică prognoza meteorologică și ambalează haine adecvate. În sezonul de vară, îmbrăcămintea lejeră, ochelarii de soare și loțiunea de protecție solară sunt esențiale. Nu uita să iei încălțăminte confortabilă pentru plimbări și drumeții. De asemenea, un adaptor pentru prizele electrice și un dispozitiv de traducere sau un dicționar pot fi utile.

Planificarea unei călătorii către Corfu nu trebuie să fie stresantă. Cu un pic de organizare și cercetare, te poți asigura că vacanța ta va fi plină de amintiri frumoase și experiențe încântătoare. Fie că alegi să te relaxezi pe plajele sale superbe, să explorezi orașul vechi plin de istorie sau să te avânți în natura sălbatică a insulei, Corfu te așteaptă cu brațele deschise. Așadar, pregătește-te pentru o escapadă memorabilă într-unul dintre cele mai frumoase locuri din Grecia.

Alegerea unei destinații de vacanță poate fi o decizie complicată, dar Corfu, cu frumusețile sale naturale, istoria bogată și cultura sa unică, oferă motive convingătoare pentru a fi pe lista oricărui călător. Această insulă grecească din Marea Ionică este un amestec captivant de plaje spectaculoase, peisaje verzi, orașe istorice și o cultură locală autentică, oferind o experiență de neuitat pentru toți vizitatorii.

 • Peisaje naturale uimitoare – Corfu este binecuvântată cu unele dintre cele mai frumoase peisaje din Grecia. De la plajele cu nisip fin și ape cristaline până la dealurile împădurite și satele pitorești, insula este un paradis pentru cei care iubesc natura. Locuri precum Paleokastritsa, Sidari și Muntele Pantokrator sunt doar câteva dintre atracțiile naturale care îți taie răsuflarea.
 • Un rai pentru iubitorii de plajă – Corfu este un vis pentru iubitorii de plajă. Fie că preferi plajele aglomerate, unde poți practica sporturi nautice și te poți bucura de facilități moderne, sau cauți un colț retras unde să te relaxezi în liniște, Corfu are totul. Plajele precum Glyfada, Agios Gordios și Barbati sunt perfecte pentru a te bucura de soare și de mare.
 • Cultura și istoria zonei – Orașul vechi din Corfu, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, este un labirint de străzi înguste, plin de clădiri istorice care povestesc trecutul insulei. Palatul Achilleion, Fortul Vechi și Biserica Sfântul Spiridon sunt doar câteva dintre comorile istorice ale insulei. Pe lângă acestea, tradițiile locale, festivalurile și bucătăria corfiotă oferă o incursiune autentică în cultura greacă.
 • Gastronomia delicioasă – Mâncarea în Corfu este o experiență de sine stătătoare. Bucătăria locală, influențată de trecutul venețian al insulei, include feluri de mâncare unice, cum ar fi pastitsada și sofrito. Nu uita să încerci măslinele corfiote, uleiul de măsline de calitate superioară și vinurile locale.
 • Activități pentru toate gusturile – Corfu este o destinație care oferă activități pentru orice preferință. De la drumeții și ciclism în zonele montane, până la scufundări și navigație pe coastă, există nenumărate modalități de a explora și de a te bucura de insulă. Pentru cei care preferă relaxarea, există multe spa-uri și zone de wellness.
 • Ospitalitatea grecească – Unul dintre cele mai mari atuuri ale Corfu este ospitalitatea locuitorilor săi. Localnicii sunt renumiți pentru căldura și deschiderea lor, făcându-te să te simți binevenit în orice colț al insulei. Interacțiunea cu localnicii poate adăuga o valoare inestimabilă experienței tale.
 • Ușor accesibilă – Corfu este accesibilă prin zboruri directe din multe orașe europene și prin feribot din Grecia continentală. Această accesibilitate facilitează planificarea călătoriei și face din Corfu o opțiune excelentă pentru o escapadă scurtă sau o vacanță lungă.

Corfu este o destinație care oferă ceva pentru fiecare vizitator, de la peisaje naturale impresionante și plaje de vis, la o istorie bogată și o cultură vibrantă. Indiferent de ceea ce cauți în vacanța ta, vei găsi în Corfu un loc special care va rămâne gravat în amintirea ta mult timp după ce călătoria s-a încheiat. Așadar, dacă visezi la o combinație perfectă de relaxare, aventură și descoperire culturală, Corfu este alegerea ideală pentru următoarea ta destinație de vacanță.

Cauți Cazare în Corfu?

Activități în Corfu