dubai emirate
Dubai

Bilete de avion Emiratele Arabe Unite

emiratele arabe unite steag

Prezentare general─â

Cu cl─âdirile sale ├«nalte, de la Burj Khalifa, cel mai ├«nalt turn din lume, p├ón─â la insula artificial─â Palm Jumeirah, Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt o destina╚Ťie turistic─â impresionant─â, care ofer─â multe experien╚Ťe fascinante.

EAU sunt un conglomerat de ╚Öapte emirate: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Fujairah, Umm Al Quwain ╚Öi Ras Al Khaimah. Fiecare emirat are propria sa cultur─â ╚Öi personalitate, oferind o varietate de experien╚Ťe turistice.

Abu Dhabi, capitala EAU, este cunoscută pentru moscheea Sheikh Zayed, care este una dintre cele mai mari moschei din lume. Construită în onoarea lui Sheikh Zayed, fondatorul EAU, moscheea impresionează prin arhitectura sa grandioasă și decorul opulent. Abu Dhabi mai este cunoscut și pentru plajele sale, cum ar fi Corniche Beach și Saadiyat Island, precum și pentru insula artificială Yas Island, unde se află parcul tematic Ferrari World și circuitul de Formula 1, Yas Marina Circuit.

Dubai, cel mai vizitat emirat al EAU, este cunoscut pentru centrele comerciale de lux, cum ar fi Mall of the Emirates și Dubai Mall, unde se află unul dintre cele mai mari acvarii din lume. În Dubai se găsește și Burj Khalifa, cel mai înalt turn din lume, de unde se poate admira o panoramă spectaculoasă a orașului. De asemenea, Dubai este cunoscut pentru insula artificială Palm Jumeirah, care are o formă de palmier și este acoperită de hoteluri și restaurante exclusiviste. Un alt loc popular de vizitat în Dubai este Dubai Miracle Garden, care găzduiește peste 45 de milioane de flori.

Sharjah, al treilea cel mai mare emirat, este cunoscut pentru muzeul său de artă islamică și pentru muzeul de arheologie, care oferă o perspectivă asupra istoriei și culturii regiunii. Sharjah este, de asemenea, cunoscut pentru plajele sale, cum ar fi Al Khan Beach și Al Mamzar Beach, care sunt populare printre localnici și turiști.

Ajman este cel mai mic emirat din EAU ╚Öi este cunoscut pentru plajele sale cu nisip fin ╚Öi pentru pia╚Ťa sa de aur, care ofer─â bijuterii exclusiviste. Fujairah, situat ├«n partea de est a EAU, este cunoscut pentru peisajele sale naturale, cum ar fi mun╚Ťii Hajar ╚Öi plajele sale pitore╚Öti. Aici se g─âsesc ╚Öi unele dintre cele mai bune situri de scufund─âri din regiune.

Umm Al Quwain este cunoscut pentru turismul s─âu rural, cu ferme de crocodili ╚Öi p─âs─âri ╚Öi pentru plajele sale lini╚Ötite. Ras Al Khaimah, situat la nord de EAU, este cunoscut pentru Mun╚Ťii Hajmanilor ╚Öi pentru plajele sale cu ap─â cristalin─â. Aici se pot face ╚Öi excursii cu jeep-ul prin de╚Öertul din apropiere.

├Än plus, EAU ofer─â ╚Öi alte experien╚Ťe turistice, cum ar fi safari-ul ├«n de╚Öert, c─âl─ârirea de c─âmile ╚Öi plimb─âri cu barca pe canalele din Dubai. De asemenea, EAU g─âzduie╚Öte ╚Öi evenimente ╚Öi festivaluri de top, cum ar fi Dubai Shopping Festival, Abu Dhabi Formula 1 Grand Prix ╚Öi Dubai World Cup.

├Än ceea ce prive╚Öte gastronomia, EAU ofer─â o varietate de op╚Ťiuni culinare, de la m├ónc─âruri tradi╚Ťionale din Orientul Mijlociu, p├ón─â la buc─ât─âria interna╚Ťional─â de lux. EAU este, de asemenea, cunoscut pentru cafenelele sale, unde se poate savura cafeaua arab─â tradi╚Ťional─â.

├Än concluzie, Emiratele Arabe Unite sunt o destina╚Ťie turistic─â impresionant─â, care ofer─â o varietate de experien╚Ťe fascinante. Fiecare emirat are propria sa cultur─â ╚Öi personalitate, iar turi╚Ötii pot alege dintr-o gam─â larg─â de activit─â╚Ťi, de la vizitarea unor atrac╚Ťii turistice de top, p├ón─â la explorarea peisajelor naturale ╚Öi a culturii tradi╚Ťionale. Indiferent de ce alege╚Ťi s─â face╚Ťi, o c─âl─âtorie ├«n EAU va fi o experien╚Ť─â memorabil─â ╚Öi plin─â de aventuri.

Scurt istoric al Emiratelor Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite, o ╚Ťar─â format─â din ╚Öapte emirate, este recunoscut─â la nivel mondial pentru arhitectura sa ultra-modern─â, exploatarea bogat─â a petrolului ╚Öi, ├«n special, pentru metropolele sale str─âlucitoare, Dubai ╚Öi Abu Dhabi. Cu toate acestea, istoria acestei na╚Ťiuni ofer─â o privire fascinant─â ├«n trecutul s─âu cultural ╚Öi economic.

Istoria Emiratelor Arabe Unite ├«ncepe cu a╚Öez─ârile umane care dateaz─â de la 125.000 ├«.Hr. ├Än aceast─â perioad─â, triburile beduine se bazau pe pescuit, v├ón─âtoare ╚Öi colectarea de fructe ╚Öi plante pentru supravie╚Ťuire. Primul semn al civiliza╚Ťiei a ap─ârut odat─â cu a╚Öez─ârile Umm al-Nar ├«n jurul anului 2600 ├«.Hr., ce s-au dezvoltat ├«ntr-o cultur─â avansat─â.

├Än era pre-islamic─â, aceast─â zon─â a fost marcat─â de influen╚Ťele multiple ale imperiilor asiriene, babiloniene, persane ╚Öi elenistice. Cu toate acestea, a fost Islamul care a avut cel mai profund impact asupra regiunii. ├Än secolul al VII-lea d.Hr., Emiratele Arabe Unite au fost convertite la Islam ╚Öi au fost integrate ├«n lumea arab─â.

├Än secolele urm─âtoare, regiunea a fost sub st─âp├ónirea califatului abbasid, apoi a Imperiului Otoman. De-a lungul acestei perioade, economia s-a bazat pe pescuit, perle ╚Öi comer╚Ť.

├Än secolul al XIX-lea, protectoratul britanic a adus o perioad─â de pace relativ─â, ce a permis emiratelor s─â se dezvolte independent. Totu╚Öi, c─âderea industriei perlelor din cauza inven╚Ťiei perlutei cultivate a adus o perioad─â de s─âr─âcie ╚Öi declin ├«n regiune.

Descoperirea petrolului ├«n anii 1950 a schimbat radical fa╚Ťa Emiratelor Arabe Unite. Abundenta resurs─â a fost sursa unei prospere dezvolt─âri, permit├ónd transformarea economic─â a emiratelor ├«n state moderne. ├Än 1971, Emiratele Arabe Unite s-au format prin unirea ╚Öapte emirate: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm al-Quwain, Ras al-Khaimah ╚Öi Fujairah.

De atunci, Emiratele Arabe Unite s-au dezvoltat rapid, devenind un juc─âtor important pe scena interna╚Ťional─â. Ast─âzi, este cunoscut─â pentru turnurile sale ├«nalte, inclusiv Burj Khalifa, cel mai ├«nalt turn din lume, pentru mall-urile sale luxoase ╚Öi pentru spiritul s─âu antreprenorial. Cu toate acestea, Emiratele Arabe Unite ├«╚Öi p─âstreaz─â leg─âturile str├ónse cu patrimoniul ╚Öi cultura sa istoric─â, precum ╚Öi cu tradi╚Ťiile beduine, form├ónd un mozaic cultural vibrant ├«n inima de╚Öertului.

Curiozit─â╚Ťi despre Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite, una dintre cele mai moderne ╚Ť─âri din lume, este plin─â de fapte ╚Öi curiozit─â╚Ťi fascinante. Iat─â c├óteva dintre ele:

 1. Cel mai ├«nalt zgarie-nori din lume: Burj Khalifa din Dubai este cea mai ├«nalt─â structur─â artificial─â din lume, ajung├ónd la o ├«n─âl╚Ťime de 828 de metri. Este at├ót de ├«nalt ├«nc├ót po╚Ťi vedea de dou─â ori apusul ├«n aceea╚Öi zi: o dat─â la baz─â ╚Öi o dat─â dup─â ce ajungi cu liftul la etajele superioare.
 2. Insule artificiale: Emiratele Arabe Unite sunt renumite pentru insulele artificiale pe care le-au creat. De exemplu, Palm Jumeirah din Dubai, vizibil─â din spa╚Ťiu, este cea mai mare insul─â artificial─â din lume.
 3. F─âr─â r├óuri: UAE este una dintre pu╚Ťinele ╚Ť─âri din lume care nu are niciun r├óu. Aproape ├«ntreaga sa ap─â provine din desalinizarea apei de mare ╚Öi din p├ónzele freatice.
 4. Ma╚Öini de poli╚Ťie de lux: Dac─â vizitezi Dubai, s-ar putea s─â fii surprins s─â vezi ma╚Öinile de poli╚Ťie. Flota lor include vehicule de lux precum Bugatti, Ferrari ╚Öi Lamborghini, menite s─â reflecte opulen╚Ťa ╚Öi modernitatea ora╚Öului.
 5. Robo╚Ťi c─âmile: ├Än Emiratele Arabe Unite, cursele de c─âmile sunt un sport popular. Cu toate acestea, ├«n locul jockey-ilor umani, folosesc robo╚Ťi u╚Öori pentru a nu supra├«nc─ârca c─âmilele.
 6. Ora╚Ö f─âr─â impozite: Reziden╚Ťii din Emiratele Arabe Unite nu pl─âtesc impozit pe venit. Aceasta este o parte important─â a strategiei ╚Ť─ârii de a atrage for╚Ť─â de munc─â ╚Öi investi╚Ťii str─âine.
 7. Bijuterii din aur automatizate: ├Än Emiratele Arabe Unite, mai precis ├«n Dubai, exist─â distribuitoare automate pentru aur. Acestea func╚Ťioneaz─â la fel ca un bancomat, dar ├«n loc de bani, elibereaz─â piese ╚Öi bijuterii din aur.
 8. Capitala culturală: Deși Dubai este probabil cel mai cunoscut oraș din Emiratele Arabe Unite, Sharjah este recunoscută ca capitala culturală a Emiratelor. Orașul este renumit pentru muzeele sale, galeriile de artă și festivalurile culturale.
 9. Via╚Ťa de╚Öertului: De╚Öi ast─âzi Emiratele Arabe Unite sunt sinonime cu zg├órie-nori str─âlucitori ╚Öi lux, patrimoniul ╚Ť─ârii este ├«nr─âd─âcinat ├«n cultura beduin─â a de╚Öertului. Ast─âzi, turi╚Ötii pot experimenta via╚Ťa tradi╚Ťional─â beduin─â cu ajutorul tururilor de safari ├«n de╚Öert.
 10. Un stat relativ tânăr: Emiratele Arabe Unite sunt unul dintre cele mai noi state din lume, formându-se în 1971 prin unirea a șapte emirate. De atunci, a cunoscut o dezvoltare rapidă și impresionantă, devenind un jucător cheie pe scena globală.

Aceste curiozit─â╚Ťi despre Emiratele Arabe Unite arat─â diversitatea ╚Öi complexitatea acestei ╚Ť─âri, de la patrimoniul s─âu istoric ╚Öi cultural p├ón─â la ambi╚Ťiile sale futuriste ╚Öi avansate tehnologic.

Principalele orașe din Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite, formate din ╚Öapte emirate distincte, g─âzduiesc o serie de ora╚Öe fascinante, fiecare av├ónd propriul s─âu caracter ╚Öi atrac╚Ťii unice.

 1. Abu Dhabi: Este capitala Emiratelor Arabe Unite ╚Öi cel mai mare dintre cele ╚Öapte emirate. Ora╚Öul este renumit pentru arhitectura sa impresionant─â, inclusiv Moscheea Sheikh Zayed, una dintre cele mai mari moschei din lume, cu un interior superb decorat cu aur, marmur─â ╚Öi pietre pre╚Ťioase. Abu Dhabi este, de asemenea, cunoscut pentru Muzeul Louvre Abu Dhabi ╚Öi pentru circuitul de Formula 1 Yas Marina.
 2. Dubai: Cel mai cunoscut ora╚Ö al Emiratelor Arabe Unite, Dubai este renumit pentru zg├órie-norii s─âi uluitori, inclusiv Burj Khalifa, cea mai ├«nalt─â cl─âdire din lume. Dubai este, de asemenea, cunoscut pentru mall-urile sale luxoase, insulele artificiale precum Palm Jumeirah ╚Öi The World, precum ╚Öi pentru zon─â de divertisment ╚Öi distrac╚Ťie, Dubai Marina.
 3. Sharjah: Acest ora╚Ö este recunoscut ca Centrul Cultural al Emiratelor Arabe Unite. Sharjah este faimos pentru muzeele sale, inclusiv Muzeul de Art─â Islamic─â ╚Öi Muzeul de Istorie Natural─â. ├Än plus, este cunoscut pentru pia╚Ťa sa de aur ╚Öi pentru Corniche, promenada pitoreasc─â de-a lungul coastei.
 4. Ajman: De╚Öi este cel mai mic emirat ├«n ceea ce prive╚Öte suprafa╚Ťa, Ajman este faimos pentru plajele sale frumoase ╚Öi lini╚Ötite. Centrul ora╚Öului Ajman ofer─â o varietate de magazine, cafenele ╚Öi restaurante, iar Muzeul Ajman este un loc excelent pentru a explora istoria ╚Öi cultura local─â.
 5. Ras Al Khaimah: Situat ├«n partea de nord a ╚Ť─ârii, Ras Al Khaimah este renumit pentru peisajele sale naturale impresionante, inclusiv Mun╚Ťii Hajjar ╚Öi de╚Öertul arabesc. Acesta ofer─â o varietate de activit─â╚Ťi ├«n aer liber, cum ar fi drume╚Ťii, safari ├«n de╚Öert ╚Öi sporturi acvatice.
 6. Fujairah: Singurul emirat care se învecinează cu Golful Oman în locul Golfului Persic, Fujairah este cunoscut pentru peisajele sale montane și pentru plajele sale. Aici se găsește și una dintre cele mai vechi moschei din Emirate, Moscheea Al Bidyah.
 7. Umm Al Quwain: Cel mai pu╚Ťin populat dintre emirate, Umm Al Quwain este un loc perfect pentru a experimenta o latur─â mai lini╚Ötit─â ╚Öi mai autentic─â a Emiratelor Arabe Unite. Este renumit pentru pescuit ╚Öi pentru parcul acvatic Dreamland, cel mai mare din Emirate.

Aceste ora╚Öe sunt doar v├órful aisbergului ├«n ceea ce prive╚Öte bog─â╚Ťia ╚Öi diversitatea Emiratelor Arabe Unite. Fiecare ofer─â un amestec unic de tradi╚Ťie ╚Öi modernitate, de cultur─â arab─â ╚Öi influen╚Ťe interna╚Ťionale.

Când este cel mai bine să vizitezi Emiratele Arabe Unite?

Emiratele Arabe Unite sunt o destina╚Ťie popular─â pentru turi╚Öti ├«n toate perioadele anului datorit─â numeroaselor sale atrac╚Ťii, de la zg├órie-nori uluitoare p├ón─â la plajele pitore╚Öti ╚Öi cultura fascinant─â. Cu toate acestea, clima Emiratelor Arabe Unite poate juca un rol important ├«n determinarea momentului optim pentru a vizita aceast─â ╚Ťar─â.

Perioada dintre noiembrie ╚Öi martie este, ├«n general, considerat─â cel mai bun moment pentru a vizita Emiratele Arabe Unite. ├Än aceast─â perioad─â, temperaturile oscileaz─â ├«ntre 20 ╚Öi 30 de grade Celsius, oferind condi╚Ťii ideale pentru explorarea ora╚Öelor ╚Öi pentru activit─â╚Ťi ├«n aer liber, cum ar fi plimb─ârile pe plaj─â sau safariurile ├«n de╚Öert. Aceasta este de asemenea perioada ├«n care se desf─â╚Öoar─â o serie de evenimente culturale ╚Öi sportive de notorietate, cum ar fi Festivalul Interna╚Ťional de Film de la Dubai sau Marea Curs─â de Dromaderi de la Al Dhafra.

Totu╚Öi, acest sezon este de asemenea perioada de v├órf pentru turism, ceea ce ├«nseamn─â c─â atrac╚Ťiile populare pot fi mai aglomerate, iar pre╚Ťurile la cazare pot fi mai ridicate. Este recomandat s─â v─â face╚Ťi rezerv─ârile cu mult timp ├«nainte dac─â inten╚Ťiona╚Ťi s─â vizita╚Ťi Emiratele Arabe Unite ├«n aceast─â perioad─â.

├Än perioada aprilie – octombrie, temperaturile din Emiratele Arabe Unite pot ajunge p├ón─â la 40 – 50 de grade Celsius. Aceasta nu este o perioad─â ideal─â pentru activit─â╚Ťi ├«n aer liber, dar poate fi potrivit─â dac─â prefera╚Ťi s─â v─â petrece╚Ťi timpul ├«n spa╚Ťii interioare climatizate, cum ar fi mall-urile, muzeele sau acvariile. Dubai Mall, de exemplu, nu este doar un centru comercial, ci ╚Öi o destina╚Ťie pentru divertisment ╚Öi cultur─â, g─âzduind un acvariu uria╚Ö, o pist─â de patinaj ╚Öi chiar o cascad─â artificial─â.

├Än plus, aceast─â perioad─â aduce ╚Öi reduceri semnificative de pre╚Ťuri ├«n industria hotelier─â ╚Öi ├«n avia╚Ťie, deci poate fi un moment bun pentru cei care caut─â oferte speciale sau c─âl─âtoresc cu un buget limitat.

├Än concluzie, cel mai bun moment pentru a vizita Emiratele Arabe Unite depinde ├«n mare parte de preferin╚Ťele dumneavoastr─â personale. Fie c─â alege╚Ťi iernile mai bl├ónde sau c─â prefera╚Ťi ofertele de var─â, Emiratele Arabe Unite v─â vor ├«nc├ónta cu bog─â╚Ťia ╚Öi diversitatea lor cultural─â, cu peisajele lor impresionante ╚Öi cu spiritul lor vibrant ╚Öi dinamic.

Cum este via╚Ťa local─â ├«n Emiratele Arabe Unite?

Emiratele Arabe Unite sunt o ╚Ťar─â fascinant─â care ├«mbin─â tradi╚Ťia cu modernitatea ├«ntr-un mod unic. Via╚Ťa local─â reflect─â aceast─â intersec╚Ťie de culturi ╚Öi timpuri, cu tradi╚Ťii beduine care continu─â s─â joace un rol semnificativ ├«n societate, chiar ╚Öi ├«n mijlocul unei modernit─â╚Ťi uluitoare.

Limba oficial─â este arab─â, dar datorit─â popula╚Ťiei diverse, multe alte limbi sunt vorbite, inclusiv engleza, hindi, urdu ╚Öi tagalog. Islamul este religia predominant─â ╚Öi are un impact profund asupra vie╚Ťii de zi cu zi, inclusiv ├«n leg─âtur─â cu codul vestimentar, obiceiurile alimentare ╚Öi evenimentele religioase.

├Än ceea ce prive╚Öte modul de ├«mbr─âc─âminte, este de a╚Öteptat ca at├ót b─ârba╚Ťii, c├ót ╚Öi femeile s─â se ├«mbrace modest ├«n public. Femeile locale se ├«mbrac─â adesea ├«n „abaya”, un ve╚Öm├ónt negru lung, iar b─ârba╚Ťii poart─â „kandura” sau „dishdasha”, o rochie alb─â lung─â. Cu toate acestea, ├«n zonele mai cosmopolite, cum ar fi Dubai sau Abu Dhabi, vestimenta╚Ťia occidental─â este, de asemenea, acceptat─â.

Gastronomia local─â este un alt aspect important al vie╚Ťii ├«n Emiratele Arabe Unite. Buc─ât─âria este influen╚Ťat─â de cultura arab─â, persan─â ╚Öi indian─â ╚Öi ofer─â o varietate de m├ónc─âruri delicioase. Printre cele mai populare se num─âr─â hummus, falafel, shawarma ╚Öi biryani. Consumul de alcool este limitat ╚Öi permis doar ├«n anumite locuri licen╚Ťiate, cum ar fi hotelurile.

Via╚Ťa social─â se ├«nv├órte adesea ├«n jurul familiilor mari ╚Öi a evenimentelor comunitare. Mul╚Ťi localnici petrec timpul liber vizit├ónd prietenii ╚Öi familia sau particip├ónd la evenimente sociale, cum ar fi nun╚Ťi sau festivaluri religioase.

Cu toate acestea, via╚Ťa ├«n Emiratele Arabe Unite nu se limiteaz─â la tradi╚Ťie. ╚Üara este cunoscut─â pentru luxul s─âu, cu un peisaj urban impresionant de zg├órie-nori str─âlucitori, mall-uri luxoase ╚Öi restaurante de clas─â mondial─â. Activit─â╚Ťile moderne, cum ar fi cump─âr─âturile, vizitarea parcurilor de distrac╚Ťie ╚Öi participarea la evenimente sportive, sunt de asemenea populare.

├Än ceea ce prive╚Öte munca, Emiratele Arabe Unite au o economie diversificat─â, cu locuri de munc─â ├«n domenii precum petrol ╚Öi gaze, construc╚Ťii, turism, media ╚Öi tehnologie. Ora╚Öele sunt vibrante ╚Öi active, cu un ritm rapid ╚Öi un sentiment constant de cre╚Ötere ╚Öi inova╚Ťie.

Via╚Ťa ├«n Emiratele Arabe Unite este un amestec fascinant de tradi╚Ťie ╚Öi modernitate. Fie c─â este vorba de participarea la o rug─âciune la moschee, de explorarea unui mall ultramodern sau de savurarea unei mese tradi╚Ťionale beduine ├«n de╚Öert, exist─â o multitudine de moduri ├«n care locuitorii experimenteaz─â ╚Öi apreciaz─â cultura ╚Öi stilul de via╚Ť─â al Emiratelor.

Arta și cultura în Emiratele Arabe Unite

Arta ╚Öi cultura ├«n Emiratele Arabe Unite sunt de o complexitate ╚Öi diversitate fascinant─â, ├«ntruchip├ónd ├«nt├ólnirea dintre tradi╚Ťia profund─â ╚Öi contemporan. Oferind o serie de muzee, galerii de art─â ╚Öi evenimente culturale, ╚Ťara ofer─â o fereastr─â spre trecutul s─âu istoric ╚Öi viitorul s─âu progresist.

Heritage-ul cultural al Emiratelor Arabe Unite este ├«nr─âd─âcinat ├«n tradi╚Ťiile beduine ╚Öi ├«n cultura islamic─â. Aceasta este reflectat─â ├«n muzica, dansul ╚Öi poezia tradi╚Ťional─â, precum ╚Öi ├«n artizanat, cum ar fi ╚Ťesutul de covoare, confec╚Ťionarea de bijuterii sau ol─âritul. Una dintre cele mai apreciate forme de poezie este Nabati, o form─â popular─â de versuri ├«n limba arab─â care reflect─â via╚Ťa de zi cu zi ╚Öi aspira╚Ťiile poporului emirat.

├Än centrul scenei de art─â contemporan─â se afl─â ora╚Öele Abu Dhabi ╚Öi Dubai. Abu Dhabi g─âzduie╚Öte celebrul Louvre Abu Dhabi, un muzeu de art─â ╚Öi civiliza╚Ťie conceput de arhitectul francez Jean Nouvel. Acesta expune opere de art─â ╚Öi obiecte istorice de la ├«nceputurile civiliza╚Ťiei p├ón─â ├«n prezent, pun├ónd accent pe universalitatea experien╚Ťelor umane. De asemenea, ├«n Abu Dhabi se construie╚Öte filiala Guggenheim, un alt muzeu dedicat artei contemporane.

Dubai, pe de alt─â parte, este cunoscut pentru districtul s─âu de art─â contemporan─â, Alserkal Avenue, care g─âzduie╚Öte numeroase galerii de art─â ╚Öi spa╚Ťii creative. De asemenea, Dubai organizeaz─â anual Art Dubai, cea mai mare expozi╚Ťie de art─â din Orientul Mijlociu, care atrage arti╚Öti, colec╚Ťionari ╚Öi iubitori de art─â din ├«ntreaga lume.

Un alt aspect important al culturii emirate este arhitectura. De la zg├órie-norii uluitori ╚Öi arhitectura futurist─â a Dubaiului, p├ón─â la cl─âdirile tradi╚Ťionale arabe din zone mai vechi sau din satele de patrimoniu, arhitectura reflect─â ├«mbinarea dintre tradi╚Ťie ╚Öi modernitate care define╚Öte ╚Ťara.

Festivalurile ╚Öi evenimentele culturale sunt, de asemenea, un aspect esen╚Ťial al vie╚Ťii culturale ├«n Emiratele Arabe Unite. Acestea includ Festivalul de Film de la Dubai, Festivalul de Literatur─â de la Emirates, parada na╚Ťional─â anual─â pentru Zilele Na╚Ťionale ale Emiratelor Arabe Unite ╚Öi multe altele.

Arta ╚Öi cultura ├«n Emiratele Arabe Unite reprezint─â o ├«mbinare fascinant─â ├«ntre vechi ╚Öi nou, ├«ntre tradi╚Ťional ╚Öi modern, ├«ntre Est ╚Öi Vest. Aceast─â diversitate cultural─â face din Emiratele Arabe Unite un loc unic, oferind o experien╚Ť─â cultural─â bogat─â ╚Öi captivant─â pentru to╚Ťi vizitatorii.

Care este arhitectura local─â din Emiratele Arabe Unite?

Arhitectura din Emiratele Arabe Unite (EAU) este foarte divers─â ╚Öi combin─â elemente tradi╚Ťionale ╚Öi moderne. Arhitectura tradi╚Ťional─â din EAU se bazeaz─â pe principii arhitecturale islamice, cum ar fi utilizarea cur╚Ťilor interioare ╚Öi a mozaicurilor, iar stilul modern este puternic influen╚Ťat de arhitectura occidental─â.

Arhitectura tradi╚Ťional─â din EAU este caracterizat─â de utilizarea materialelor naturale, cum ar fi lutul, piatra ╚Öi lemnul. Casele tradi╚Ťionale sunt construite ├«n jurul unei cur╚Ťi interioare, care ofer─â o oaz─â de r─âcoare ├«n timpul verii toride. Unele dintre cele mai importante exemple de arhitectur─â tradi╚Ťional─â ├«n EAU includ forturile de ap─ârare din Al Ain, oazele tradi╚Ťionale ╚Öi casele tradi╚Ťionale din zonele rurale ale ╚Ť─ârii.

Stilul arhitectural modern din EAU se caracterizează prin utilizarea clădirilor înalte și a formelor futuriste. Un exemplu notabil al stilului modern din EAU este Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, situată în Dubai. De asemenea, Dubai are o serie de alte clădiri înalte și impresionante, precum Burj Al Arab, Emirates Towers și Cayan Tower.

Un alt aspect important al arhitecturii din EAU este designul cl─âdirilor de birouri ╚Öi comerciale, care sunt concepute pentru a fi sustenabile ╚Öi eficiente din punct de vedere energetic. Cl─âdirile sunt dotate cu sisteme de iluminat eficiente, sisteme de ventila╚Ťie ╚Öi izolare termic─â pentru a reduce consumul de energie.

├Än concluzie, arhitectura din Emiratele Arabe Unite este foarte divers─â ╚Öi combin─â elemente tradi╚Ťionale ╚Öi moderne. Arhitectura tradi╚Ťional─â se bazeaz─â pe principii islamice, iar stilul modern este puternic influen╚Ťat de arhitectura occidental─â.

Top 5 atrac╚Ťii turistice din Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite sunt un amalgam impresionant de modernitate str─âlucitoare ╚Öi tradi╚Ťie fascinant─â. De la zg├órie-norii care sfideaz─â cerul p├ón─â la peisajele de╚Öertice neschimbate, exist─â multe atrac╚Ťii care merit─â explorate. Iat─â top 5 atrac╚Ťii turistice pe care nu ar trebui s─â le rata╚Ťi:

 1. Burj Khalifa, Dubai – Acest zg├órie-nori monumental este ├«n prezent cea mai ├«nalt─â cl─âdire din lume, cu o ├«n─âl╚Ťime de peste 828 de metri. Vizitatorii se pot bucura de vederi panoramice asupra ora╚Öului Dubai de la etajul de observa╚Ťie, care se afl─â la etajul 148. La baza cl─âdirii se afl─â Dubai Mall, unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume, precum ╚Öi spectaculosul show de f├ónt├óni dansante, Dubai Fountain.
 2. Sheikh Zayed Grand Mosque, Abu Dhabi – Aceast─â moschee impun─âtoare este una dintre cele mai mari ╚Öi mai frumoase moschei din lume. Capodopera alb─â str─âlucitoare poate g─âzdui p├ón─â la 40.000 de persoane ╚Öi prezint─â 82 de cupole, mai mult de 1.000 de coloane ╚Öi un candelabru de 24 de carate placat cu aur. Este un simbol al diversit─â╚Ťii culturale din Emiratele Arabe Unite ╚Öi un loc unde se ├«nt├ólnesc lumea islamic─â ╚Öi cea occidental─â.
 3. Palm Jumeirah, Dubai – Unul dintre cele mai ambi╚Ťioase proiecte de inginerie din lume, Palm Jumeirah este un arhipelag artificial ├«n form─â de palmier. Acesta g─âzduie╚Öte unele dintre cele mai luxoase hoteluri din Dubai, inclusiv Atlantis The Palm, care are propriul parc acvatic ╚Öi un impresionant acvariu.
 4. Parcul Cultural Al Ain – Cunoscut ╚Öi sub numele de Ora╚Öul Oazelor, Al Ain este unul dintre cele mai vechi a╚Öez─âri din Emiratele Arabe Unite ╚Öi este listat ca Patrimoniu Mondial UNESCO. Parcul Cultural Al Ain ofer─â o privire asupra vie╚Ťii tradi╚Ťionale ├«n de╚Öert, cu o serie de muzee ╚Öi situri arheologice. Nu rata╚Ťi o vizit─â la fortul Al Jahili, o fort─ârea╚Ť─â istoric─â bine conservat─â.
 5. Parcul Na╚Ťional al De╚Öertului Liwa – Situat ├«n inima Rub’ al Khali, cel mai mare de╚Öert de nisip continuu din lume, acest parc na╚Ťional ofer─â o priveli╚Öte uluitoare asupra dunei de nisip Moreeb, una dintre cele mai mari dune de nisip din lume. ├Än timpul sezonului mai r─âcoros, pute╚Ťi face safari ├«n de╚Öert, sandboarding sau pute╚Ťi petrece noaptea ├«ntr-un cort beduin autentic.

Acestea sunt doar c├óteva dintre atrac╚Ťiile remarcabile pe care Emiratele Arabe Unite le au de oferit. Fie c─â e╚Öti ├«n c─âutarea luxului ╚Öi extravagan╚Ťei, fie c─â e╚Öti interesat de istorie ╚Öi cultur─â, ╚Ťara are o ofert─â variat─â de locuri fascinante de vizitat.

Top 5 activit─â╚Ťi de f─âcut ├«n Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite sunt un teren de joac─â pentru exploratori, cu o gam─â larg─â de activit─â╚Ťi pentru toate gusturile. Iat─â top 5 activit─â╚Ťi pe care le po╚Ťi face ├«n timpul vizitei tale:

 1. Explorarea Dubai Mall – Nu este doar o experien╚Ť─â de shopping, ci o destina╚Ťie de divertisment de sine st─ât─âtoare. Dubai Mall este unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume ╚Öi g─âzduie╚Öte o multitudine de atrac╚Ťii, de la un acvariu uria╚Ö ╚Öi un patinoar de m─ârime olimpic─â, la parcul tematic indoor „IMG Worlds of Adventure”. Dac─â e╚Öti ├«n c─âutarea luxului, aici vei g─âsi unele dintre cele mai sofisticate branduri interna╚Ťionale.
 2. Safari ├«n de╚Öert – Aceasta este o activitate obligatorie pentru orice vizitator al Emiratelor Arabe Unite. O plimbare cu jeepul prin dunele de nisip, urmat─â de o sear─â ├«ntr-un tab─âr─â beduin─â, cu dansuri tradi╚Ťionale ╚Öi m├óncare local─â, ofer─â o experien╚Ť─â autentic─â a vie╚Ťii ├«n de╚Öert.
 3. Vizitarea Moscheii Sheikh Zayed – Acest loc de cult magnific este un simbol al toleran╚Ťei ╚Öi diversit─â╚Ťii religioase din Emiratele Arabe Unite. Tururile ghidate gratuite ofer─â o ├«n╚Ťelegere aprofundat─â a islamului ╚Öi a arhitecturii impresionante a moscheii.
 4. Plimbare cu abra pe Creek – O plimbare cu un abra, o ambarca╚Ťiune tradi╚Ťional─â din lemn, pe r├óul Dubai Creek este o modalitate excelent─â de a vedea un alt aspect al Dubaiului. Plimbarea te duce prin centrul istoric al ora╚Öului, trec├ónd prin cartierele Bur Dubai ╚Öi Deira, unde po╚Ťi explora pie╚Ťele de mirodenii ╚Öi aur.
 5. Skydiving ├«n Dubai – Pentru cei care caut─â un plus de adrenalin─â, skydiving-ul ofer─â o experien╚Ť─â de neuitat, cu o perspectiv─â unic─â asupra orizontului impresionant al ora╚Öului Dubai ╚Öi a insulei Palm Jumeirah.

Aceste activit─â╚Ťi te vor ajuta s─â te cufunzi ├«ntr-un melanj fascinant de tradi╚Ťie ╚Öi modernitate, de la o plimbare lini╚Ötit─â cu abra la o c─âdere liber─â cu para╚Öuta. Emiratele Arabe Unite au o multitudine de experien╚Ťe de oferit, indiferent de ceea ce c─âuta╚Ťi ├«ntr-o vacan╚Ť─â. Fie c─â vrei s─â te relaxezi pe plaj─â, s─â faci cump─âr─âturi ├«n cele mai sofisticate mall-uri sau s─â te aventurezi prin de╚Öert, Emiratele Arabe Unite te vor surprinde ╚Öi ├«nc├ónta ├«n fiecare zi a c─âl─âtoriei tale.

Top 5 plaje din Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt cunoscute pentru zg├órie-nori impresionan╚Ťi, lux opulent ╚Öi experien╚Ťe de cump─âr─âturi de neegalat. ├Äns─â, ceea ce adaug─â farmecul acestei destina╚Ťii este colec╚Ťia sa incredibil─â de plaje idilice. Iat─â o list─â cu cinci dintre cele mai populare plaje din EAU pe care ar trebui s─â le vizitezi:

 1. Jumeirah Beach, Dubai: Faimoasa plaj─â Jumeirah este o icoan─â a Dubaiului, cunoscut─â pentru nisipul s─âu fin, alb ╚Öi pentru apele sale turcoaz. Este perfect─â pentru familiile care caut─â o zi de relaxare, cu facilit─â╚Ťi moderne ╚Öi o gam─â larg─â de op╚Ťiuni de m├óncare ╚Öi b─âutur─â. Vederile c─âtre zg├órie-norul Burj Al Arab adaug─â un plus de fascina╚Ťie.
 2. Saadiyat Public Beach, Abu Dhabi: Saadiyat Public Beach este un paradis natural situat pe insula Saadiyat. Această plajă are nisip alb și fin, ape albastre cristaline și este înconjurată de o natură luxuriantă. Este un loc ideal pentru a te relaxa și pentru a practica sporturi nautice precum kitesurfing sau paddleboarding.
 3. Kite Beach, Dubai: Cunoscut─â ca fiind paradisul surferilor, Kite Beach este locul perfect pentru a ├«ncerca sporturi nautice sau doar pentru a te relaxa ╚Öi a urm─âri surferii. Plaja este de asemenea cunoscut─â pentru facilit─â╚Ťile sale excelente, inclusiv zone de picnic, terenuri de volei pe plaj─â ╚Öi o varietate de op╚Ťiuni de m├óncare.
 4. Al Mamzar Beach Park, Dubai: Al Mamzar Beach Park este un parc de plaj─â frumos ╚Öi spa╚Ťios, ideal pentru familii ╚Öi picnicuri. Parcul are cinci plaje izolate, cu zone de baie desemnate, zone de joac─â pentru copii ╚Öi chiar ╚Öi cabine de ├«nchiriat.
 5. Yas Beach, Abu Dhabi: Situat─â pe Insula Yas, aceast─â plaj─â privat─â ofer─â un refugiu lini╚Ötit cu o atmosfer─â de lux. Cu nisipul s─âu fin, alb, piscinele sale impresionante ╚Öi facilit─â╚Ťile moderne, Yas Beach este un loc ideal pentru a te r─âsf─â╚Ťa ╚Öi a te bucura de soare.

Aceste plaje ofer─â un amestec de relaxare, aventur─â ╚Öi lux. Fie c─â e╚Öti un aventurier ├«n c─âutarea de sporturi nautice, un familist care dore╚Öte s─â se bucure de o zi pe plaj─â sau cineva care caut─â pur ╚Öi simplu s─â se relaxeze sub soare, vei g─âsi o plaj─â ├«n Emiratele Arabe Unite care s─â ├«╚Ťi satisfac─â nevoile.

Ce excursii po╚Ťi face ├«n ├«mprejurimile Emiratelor Arabe Unite?

Dincolo de atrac╚Ťiile uimitoare pe care le g─âzduiesc ora╚Öele sale cosmopolite, Emiratele Arabe Unite sunt, de asemenea, un punct de plecare excelent pentru explorarea regiunii mai largi. Iat─â c├óteva excursii pe care le po╚Ťi face ├«n ├«mprejurimile Emiratelor Arabe Unite:

 1. Musandam, Oman – Cunoscut─â drept „Norvegia Arabiei”, Peninsul─â Musandam, apar╚Ťin├ónd Omanului, ofer─â peisaje st├óncoase impresionante care se ├«nal╚Ť─â direct din apele cristaline ale Str├ómtorii Hormuz. Po╚Ťi face o croazier─â cu un dhow tradi╚Ťional, po╚Ťi face snorkeling ├«n apele turcoaz ╚Öi po╚Ťi admira delfinii s─âlbatici.
 2. Al Ain, Emiratele Arabe Unite – De╚Öi se afl─â ├«n Emiratele Arabe Unite, Al Ain merit─â o vizit─â separat─â. Este un ora╚Ö plin de verde╚Ťuri, cunoscut drept „Ora╚Öul Oazelor”, ╚Öi este renumit pentru pie╚Ťele sale de animale ╚Öi de date. Nu rata╚Ťi Gr─âdina Zoologic─â Al Ain ╚Öi fortul Al Jahili, un exemplu minunat de arhitectur─â islamic─â.
 3. Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite – Dac─â vizitezi Dubai, o excursie de o zi ├«n Abu Dhabi este o idee bun─â. Aici po╚Ťi vizita impresionanta Moschee Sheikh Zayed, muzeul de art─â Louvre Abu Dhabi ╚Öi s─â te bucuri de emo╚Ťii puternice la parcul tematic Ferrari World.
 4. Qasr Al Sarab, Emiratele Arabe Unite – Situat ├«n inima de╚Öertului Rub’ al Khali, Qasr Al Sarab este un resort de lux ├«nconjurat de dune de nisip uria╚Öe. Aici po╚Ťi experimenta stilul de via╚Ť─â beduin tradi╚Ťional, cu activit─â╚Ťi precum c─âl─ârie pe c─âmile, sandboarding ╚Öi safari ├«n de╚Öert.
 5. Excursie ├«n de╚Öertul Rub’ al Khali – Cunoscut ╚Öi sub numele de „De╚Öertul Gol”, Rub’ al Khali este cel mai mare de╚Öert de nisip din lume. O excursie aici ofer─â o experien╚Ť─â de neuitat a vie╚Ťii ├«n de╚Öert, cu posibilitatea de a campa sub stele, a vizita comunit─â╚Ťi beduine ╚Öi a explora dunele de nisip cu un vehicul 4×4.

Aceste excursii ofer─â oportunitatea de a explora cultura, istoria ╚Öi peisajele naturale uimitoare ale regiunii. Fie c─â e╚Öti ├«n c─âutarea unei aventuri ├«n de╚Öert, a unui ora╚Ö plin de istorie ╚Öi cultur─â, sau a unei experien╚Ťe marine relaxante, vei g─âsi ceva care s─â se potriveasc─â gusturilor tale ├«n apropierea Emiratelor Arabe Unite.

Burj Khalifa: O bijuterie arhitecturală în Emiratele Arabe Unite

Burj Khalifa, zg├órie-norul ce str─âluce╚Öte ├«n inima Dubaiului, este mai mult dec├ót cel mai ├«nalt edificiu din lume. Este un monument al inova╚Ťiei, ambi╚Ťiei ╚Öi viziunii pentru viitor ale Emiratelor Arabe Unite.

Finalizat ├«n 2010, Burj Khalifa se ├«nal╚Ť─â la o ├«n─âl╚Ťime uimitoare de 828 de metri, cu un total de 163 de etaje. Acesta a fost proiectat de firma de arhitectur─â Skidmore, Owings & Merrill, care a luat inspira╚Ťie din forme tradi╚Ťionale islamice, inclusiv geometria fractal─â a florei din de╚Öert. Cl─âdirea nu este doar o minune arhitectural─â, dar ╚Öi una inginereasc─â, construit─â pentru a rezista la cutremure ╚Öi la for╚Ťele puternice ale v├óntului.

Burj Khalifa g─âzduie╚Öte o gam─â larg─â de facilit─â╚Ťi ╚Öi atrac╚Ťii. La baza sa se afl─â Dubai Mall, cel mai mare centru comercial din lume, iar ├«n fa╚Ť─â, Lacul Dubai, scena unui spectacol impresionant de ap─â ╚Öi lumin─â. Cl─âdirea ├«ns─â╚Öi g─âzduie╚Öte birouri, apartamente de lux, hoteluri – inclusiv un hotel Armani – ╚Öi trei etaje de observa╚Ťie. Etajul 148, numit „At the Top, Burj Khalifa SKY”, este cea mai ├«nalt─â platform─â de observa╚Ťie din lume.

Vizitatorii care se urc─â la etajele de observa╚Ťie pot admira o vedere panoramic─â asupra ├«ntregului Dubai ╚Öi dincolo de acesta. Un lift de ├«nalt─â vitez─â duce vizitatorii la etajul 124 ├«n doar un minut, oferindu-le ╚Öansa de a vedea ora╚Öul ├«n toat─â splendoarea lui, de la de╚Öerturile nesf├ór╚Öite p├ón─â la str─âlucitoarea coast─â a Golfului Persic.

De asemenea, Burj Khalifa joacă un rol central în cea mai mare sărbătoare a anului din Dubai, Revelionul. În fiecare an, clădirea servește ca fundal pentru un spectacol uimitor de artificii, atrăgând mii de spectatori și fiind transmis în întreaga lume.

Burj Khalifa nu este doar o cl─âdire; este un simbol al progresului ╚Öi al posibilit─â╚Ťilor nelimitate. Este un exemplu de cum ambi╚Ťia, inova╚Ťia ╚Öi designul arhitectural pot transforma peisajul unui ora╚Ö ╚Öi pot stabili noi standarde pentru ceea ce este posibil ├«n construc╚Ťii. Ca vizitator, o c─âl─âtorie la Burj Khalifa este o experien╚Ť─â pe care nu o vei uita niciodat─â.

Insulele artificiale din Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite (EAU) au devenit sinonime cu inova╚Ťia ├«n construc╚Ťii ╚Öi designul arhitectural impresionant. O parte semnificativ─â a acestei reputa╚Ťii se datoreaz─â realiz─ârii ingenioase de a construi insule artificiale. Acestea nu sunt doar capodopere tehnice, ci ╚Öi locuri de joac─â pentru lux ╚Öi recreere. Iat─â c├óteva dintre cele mai notabile insule artificiale din EAU:

 1. Insulele Palm: Format din trei insule artificiale distincte – Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali ╚Öi Palm Deira – acest proiect a fost conceput pentru a se asem─âna cu un palmier v─âzut din spa╚Ťiu. Palm Jumeirah, completat─â ├«n 2006, este cea mai mic─â dintre cele trei, dar este la fel de impresionant─â, cu vile de lux, hoteluri de 5 stele, precum faimosul hotel Atlantis, ╚Öi numeroase op╚Ťiuni de divertisment ╚Öi m├óncare.
 2. Insula World: Acest proiect ambi╚Ťios const─â ├«ntr-o colec╚Ťie de 300 de insule mici care imit─â harta lumii. Fiecare insul─â reprezint─â o ╚Ťar─â sau o regiune, ╚Öi este destinat─â pentru dezvoltare reziden╚Ťial─â ╚Öi de divertisment. ├Än ciuda unor provoc─âri, proiectul a atras interes din partea investitorilor ╚Öi a dezvoltatorilor.
 3. Insula Yas: Cunoscut─â pentru circuitul de Formula 1, parcul tematic Ferrari World, parcul acvatic Yas Waterworld ╚Öi plaja privat─â Yas Beach, Yas Island este un exemplu excelent de cum pot fi transformate insulele artificiale ├«n destina╚Ťii de top pentru divertisment ╚Öi recreere.
 4. Insula Al Maryah: Aceasta este centrul financiar ╚Öi de afaceri al Abu Dhabiului, g─âzduind Galleria, un mall de lux, precum ╚Öi multe birouri ╚Öi restaurante. Insula Al Maryah a fost conceput─â pentru a combina afacerile cu pl─âcerea, av├ónd ╚Öi reziden╚Ťe de lux ╚Öi hoteluri de 5 stele.
 5. Insula Bluewaters: Aceasta este cea mai nou─â ad─âugare la colec╚Ťia de insule artificiale din Dubai. G─âzduie╚Öte Ain Dubai, cea mai mare roat─â de observa╚Ťie din lume, precum ╚Öi o gam─â de restaurante, magazine ╚Öi reziden╚Ťe.

Aceste insule artificiale sunt dovezi ale ├«ndr─âznelii ╚Öi ambi╚Ťiei umane. Ele au transformat peisajul Emiratelor Arabe Unite, aduc├ónd noi oportunit─â╚Ťi de locuit, comer╚Ť, recreere ╚Öi turism, ├«ntr-un mod cu adev─ârat impresionant. Cu planuri pentru ├«nc─â mai multe insule artificiale ├«n viitor, este clar c─â EAU ├«╚Öi propune s─â r─âm├ón

Ce m├ónc─âruri cu specific local po╚Ťi servi?

Emiratele Arabe Unite sunt un loc unde se ├«nt├ólnesc diferite culturi culinare, ├«ns─â nu lipsesc nici preparatele cu specific local care merit─â degustate. Iat─â cinci dintre cele mai reprezentative m├ónc─âruri pe care le po╚Ťi ├«ncerca ├«n timpul vizitei tale:

 1. Harees – Acesta este un preparat tradi╚Ťional care const─â din gr├óu ╚Öi carne de miel, pui sau vit─â, fierte ├«mpreun─â p├ón─â c├ónd devin o past─â groas─â ╚Öi cremoas─â. Harees este un fel de m├óncare obi╚Önuit ├«n perioada Ramadanului, dar este popular ╚Öi ├«n alte perioade ale anului.
 2. Machboos – Similar cu biryani, machboos este un fel de m├óncare care const─â din carne de miel, pui sau pe╚Öte, servit─â cu orez aromat ╚Öi un amestec de condimente, cum ar fi ╚Öofran, turmeric ╚Öi cardamom. Preparatul este adesea ├«mbog─â╚Ťit cu legume ╚Öi nuci ╚Öi este servit ca fel principal ├«n multe mese emiriene.
 3. Shawarma – Desi shawarma este popular─â ├«n ├«ntreaga regiune a Orientului Mijlociu, varianta specific─â Emiratelor Arabe Unite merit─â ├«ncercat─â. Carnea de pui sau de miel este condimentat─â, apoi se coace pe un rotisor vertical ╚Öi se serve╚Öte ├«ntr-o lipie pita cu diverse sosuri ╚Öi salate.
 4. Luqaimat – Aceste gogo╚Öi mici, rotunde ╚Öi crocante sunt un desert popular ├«n Emiratele Arabe Unite. Luqaimat sunt u╚Öor dulci ╚Öi sunt ├«n general servite cu un sirop de zah─âr aromatizat cu ╚Öofran sau cu miere de date. Sunt un tratament frecvent ├«n timpul Ramadanului ╚Öi al altor s─ârb─âtori.
 5. Al Harees – Acesta este un fel de m├óncare tradi╚Ťional care const─â din orez, carne de miel ╚Öi un amestec de condimente, toate g─âtite ├«mpreun─â ├«ntr-o oal─â de lut. Al Harees este frecvent servit ├«n timpul Ramadanului ╚Öi al altor s─ârb─âtori speciale.

Acestea sunt doar c├óteva dintre multele delicii culinare pe care le po╚Ťi ├«ncerca ├«n Emiratele Arabe Unite. Cu o combina╚Ťie unic─â de arome ╚Öi ingrediente, buc─ât─âria local─â este un adev─ârat festin pentru sim╚Ťuri. De la mese bogate ╚Öi s─â╚Ťioase p├ón─â la deserturi dulci ╚Öi tentante, exist─â multe de descoperit pentru orice iubitor de m├óncare.

Ce b─âuturi cu specific local po╚Ťi servi?

├Än Emiratele Arabe Unite, cultura b─âuturilor este la fel de divers─â ╚Öi bogat─â ca ╚Öi cea a m├ónc─ârurilor. Fie c─â e╚Öti un iubitor de cafea, un fan al ceaiului sau c─âu╚Ťi ceva mai puternic, exist─â o varietate de b─âuturi locale pe care le po╚Ťi ├«ncerca ├«n timpul vizitei tale. Iat─â cinci dintre cele mai populare:

 1. Gahwa (Cafeaua Arab─â) – Gahwa este o cafea tradi╚Ťional─â arab─â, foarte diferit─â de cafeaua occidental─â. Este o cafea tare, aromat─â, ├«n general servit─â ├«n por╚Ťii mici. Este de obicei condimentat─â cu cardamom ╚Öi uneori cu ╚Öofran, pentru o arom─â distinct─â. O cea╚Öc─â de Gahwa este adesea oferit─â gratuit ca un gest de ospitalitate ├«n multe locuri.
 2. Karak Chai – Acest ceai cu lapte concentrat ╚Öi condimentat cu cardamom, cuisoare ╚Öi ╚Öofran este extrem de popular ├«n Emiratele Arabe Unite. Este de obicei ├«ndulcit cu zah─âr ╚Öi se serve╚Öte fierbinte, fiind o alegere popular─â pentru pauzele de ceai.
 3. Tamar Hindi – Este o b─âutur─â r─âcoritoare f─âcut─â din pulpa de tamarind, zah─âr, l─âm├óie ╚Öi ap─â. Tamar Hindi este adesea servit─â ├«n restaurantele locale ╚Öi ├«n timpul festivalurilor ╚Öi are o arom─â dulce-acri╚Öoar─â.
 4. Ayran – Aceast─â b─âutur─â este f─âcut─â din iaurt, ap─â ╚Öi o mica cantitate de sare, amestecate p├ón─â devin spumoase. Ayran este extrem de r─âcoritor, ceea ce ├«l face popular ├«n zilele calde, ╚Öi este adesea servit al─âturi de m├ónc─ârurile picante pentru a le echilibra iu╚Ťimea.
 5. Arak – Aceast─â b─âutur─â alcoolic─â este foarte popular─â ├«n Orientul Mijlociu. Arak este o b─âutur─â distilat─â pe baz─â de anason, care se amestec─â de obicei cu ap─â ╚Öi ghea╚Ť─â ├«nainte de a fi servit─â, ceea ce ├«i confer─â o culoare l─âptoas─â distinctiv─â. Este adesea servit─â cu m├ónc─âruri grele, cum ar fi mezze sau gr─âtare.

Aceste b─âuturi ofer─â o degustare a culturii culinare a Emiratelor Arabe Unite ╚Öi o ├«n╚Ťelegere a modului ├«n care locuitorii acestei ╚Ť─âri ├«╚Öi gestioneaz─â ziua, fie cu o can─â fierbinte de Gahwa pentru a-╚Öi ├«ncepe ziua, fie cu un pahar de Arak pentru a se relaxa dup─â o mas─â copioas─â. ├Äntr-adev─âr, a ├«ncerca b─âuturile locale este o modalitate excelent─â de a te cufunda ├«n cultura unei ╚Ť─âri.

Ce trebuie s─â ╚Ötii despre Emiratele Arabe Unite ├«nainte s─â mergi acolo ╚Öi ce pericole po╚Ťi ├«nt├ómpina

Emiratele Arabe Unite (EAU) este o ╚Ťar─â fascinant─â, cunoscut─â pentru ora╚Öele sale cosmopolite, pline de zg├órie-nori, pentru luxul opulent ╚Öi pentru atrac╚Ťiile uimitoare. Cu toate acestea, ca orice destina╚Ťie de c─âl─âtorie, exist─â c├óteva lucruri pe care ar trebui s─â le ╚Ötii ├«nainte de a vizita EAU ╚Öi posibile pericole cu care te po╚Ťi confrunta.

 1. Respect pentru cultura local─â: EAU este o ╚Ťar─â cu o cultur─â islamic─â profund─â. Acest lucru implic─â un respect strict pentru normele ╚Öi valorile religioase ╚Öi sociale. Vestimenta╚Ťia trebuie s─â fie decent─â, ├«n special ├«n locurile publice, iar comportamentul public trebuie s─â fie respectuos. Evita╚Ťi orice form─â de afec╚Ťiune public─â, deoarece aceasta poate fi considerat─â ofensatoare.
 2. Codul penal strict: EAU are un cod penal strict. Alcoolul este disponibil ├«n hotelurile licen╚Ťiate, dar este ilegal s─â fii v─âzut ├«n public sub influen╚Ťa alcoolului. Consumul de droguri ╚Öi traficul cu droguri sunt pedepsite sever. De asemenea, comportamentul obscen, jignirile ╚Öi def─âimarea sunt considerate infrac╚Ťiuni grave.
 3. C─âldura extrem─â: ├Än timpul verii (iunie – septembrie), temperaturile ├«n EAU pot ajunge la 45 de grade Celsius sau chiar mai mult. Acest lucru poate fi periculos, ├«n special pentru persoanele care nu sunt obi╚Önuite cu astfel de c─âldur─â. Este recomandat s─â te protejezi bine de soare, s─â bei mult─â ap─â ╚Öi s─â evi╚Ťi expunerea prelungit─â la soare.
 4. Conducerea ├«n EAU: Conducerea poate fi o provocare ├«n EAU, mai ales ├«n Dubai ╚Öi Abu Dhabi, unde viteza ╚Öi stilul de conducere pot fi diferite fa╚Ť─â de ceea ce e╚Öti obi╚Önuit. De asemenea, dac─â inten╚Ťionezi s─â conduci, ai nevoie de un permis de conducere interna╚Ťional.
 5. Vize ╚Öi documente: Majoritatea vizitatorilor au nevoie de o viz─â pentru a intra ├«n EAU. Asigur─â-te c─â ai toate documentele necesare ├«nainte de a c─âl─âtori. De asemenea, p─âstreaz─â-╚Ťi pa╚Öaportul ├«n siguran╚Ť─â ├«n tot timpul c─âl─âtoriei.
 6. Siguran╚Ťa personal─â: EAU este ├«n general o ╚Ťar─â sigur─â, cu un nivel sc─âzut de criminalitate. Cu toate acestea, este ├«ntotdeauna important s─â r─âm├ói vigilent ╚Öi s─â iei m─âsuri de baz─â de siguran╚Ť─â, cum ar fi p─âstrarea obiectelor de valoare ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi evitarea zonelor necunoscute noaptea.

├Än concluzie, c─âl─âtorind ├«n Emiratele Arabe Unite, este important s─â fii respectuos fa╚Ť─â de cultura ╚Öi tradi╚Ťiile locale, s─â te protejezi de c─âldur─â ╚Öi s─â fii con╚Ötient de legile ╚Ť─ârii. Cu aceste precau╚Ťii, vizita ta ├«n EAU poate fi o experien╚Ť─â pl─âcut─â ╚Öi memorabil─â.

De ce s─â alegi o vacan╚Ť─â in Emiratele Arabe Unite?

Vizitarea Emiratelor Arabe Unite (EAU) poate fi o experien╚Ť─â unic─â ╚Öi fascinant─â, datorit─â combina╚Ťiei sale de lux modern ╚Öi tradi╚Ťie cultural─â, a peisajelor naturale spectaculoase ╚Öi a oportunit─â╚Ťilor de a explora o istorie ╚Öi o cultur─â bogat─â. Iat─â c├óteva motive pentru care EAU poate fi alegerea perfect─â pentru urm─âtoarea ta vacan╚Ť─â:

 1. Ora╚Öe impresionante: Dubai ╚Öi Abu Dhabi, cele dou─â ora╚Öe cele mai mari din EAU, sunt cunoscute pentru zg├órie-norii lor impresionan╚Ťi, arhitectura futurist─â ╚Öi mall-urile luxoase. Burj Khalifa din Dubai, cel mai ├«nalt turn din lume, ╚Öi Moscheea Sheikh Zayed din Abu Dhabi, una dintre cele mai mari moschei din lume, sunt doar dou─â dintre multele atrac╚Ťii uimitoare.
 2. Shoppingul de lux: EAU este un paradis pentru iubitorii de shopping. Aici se g─âsesc unele dintre cele mai mari ╚Öi mai luxoase centre comerciale din lume, care g─âzduiesc toate brandurile de lux pe care ╚Ťi le po╚Ťi imagina. Fie c─â e╚Öti ├«n c─âutare de haine de designer, bijuterii sau electronice, le vei g─âsi pe toate ├«n EAU.
 3. Aventuri ├«n de╚Öert: De╚Öertul este o parte integrant─â a vie╚Ťii din EAU, ╚Öi vizitatorii pot explora aceste peisaje uimitoare prin numeroase activit─â╚Ťi precum safariuri ├«n de╚Öert, plimb─âri cu camila sau sandboarding.
 4. Buc─ât─âria delicioas─â: Datorit─â pozi╚Ťiei sale ca hub interna╚Ťional, EAU ofer─â o gam─â larg─â de op╚Ťiuni culinare, de la m├óncare local─â p├ón─â la buc─ât─âria interna╚Ťional─â. Nu uita s─â ├«ncerci preparate tradi╚Ťionale precum shawarma sau hummus.
 5. Cultura ╚Öi istoria vibrant─â: De╚Öi EAU este cunoscut─â mai ales pentru ora╚Öele sale moderne, ╚Ťara are o istorie lung─â ╚Öi o cultur─â vibrant─â pe care o po╚Ťi explora. De la istoricul Bastakia Quarter din Dubai, p├ón─â la numeroasele muzee ╚Öi galerii de art─â, exist─â multe de ├«nv─â╚Ťat despre cultura ╚Öi istoria emirienilor.
 6. Gazde prietenoase ╚Öi ospitaliere: Emirienii sunt cunoscu╚Ťi pentru ospitalitatea lor. Ei sunt m├óndri de ╚Ťara lor ╚Öi sunt ├«ntotdeauna gata s─â ├«mp─ârt─â╚Öeasc─â cultura ╚Öi tradi╚Ťiile lor cu vizitatorii.
 7. Clima: Dac─â e╚Öti ├«n c─âutare de soare, EAU este locul perfect. Cu peste 300 de zile ├«nsorite pe an, po╚Ťi fi sigur c─â vei avea vreme bun─â ├«n timpul vacan╚Ťei tale.

├Än concluzie, Emiratele Arabe Unite ofer─â o gam─â larg─â de experien╚Ťe pentru orice tip de c─âl─âtor. Cu amestecul s─âu unic de modernitate ╚Öi tradi╚Ťie, peisaje impresionante ╚Öi o cultur─â bogat─â, este o destina╚Ťie care merit─â cu siguran╚Ť─â explorat─â.

Cau╚Ťi Cazare ├«n Emiratele Arabe Unite?

Activit─â╚Ťi ├«n Emirate