bordeaux

Bilete de avion Bordeaux

Prezentare generală a orașului Bordeaux

Bordeaux este un ora╚Ö superb din sud-vestul Fran╚Ťei, cunoscut pentru vinurile sale, arhitectura istoric─â ╚Öi bulevardele sale largi. ├Än ultimii ani, acest ora╚Ö a devenit din ce ├«n ce mai popular printre turi╚Öti datorit─â patrimoniului cultural ╚Öi istoric bogat, gastronomiei de top ╚Öi a b─âuturilor fine.

Vizitatorii care ajung în Bordeaux pot începe turul orașului în centrul istoric, care a fost declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO în 2007. Această zonă este plină de clădiri istorice impresionante, care au fost construite în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, când orașul a cunoscut o perioadă de prosperitate.

Cea mai cunoscut─â atrac╚Ťie turistic─â din centrul istoric al ora╚Öului este Place de la Bourse, care a fost construit─â ├«ntre 1730 ╚Öi 1775. Aceast─â pia╚Ť─â impresionant─â a fost proiectat─â de arhitectul Ange-Jacques Gabriel ╚Öi este flancat─â de cl─âdiri impresionante, inclusiv Muzeul de Art─â Contemporan─â, precum ╚Öi o f├ónt├ón─â de ap─â.

Turul ora╚Öului poate continua pe celebrul bulevard Cours de l’Intendance, care este cunoscut pentru magazinele sale de lux ╚Öi pentru cl─âdirile impresionante. Vizitatorii pot admira cl─âdirile istorice, inclusiv Grand Th├ę├ótre de Bordeaux, care dateaz─â din secolul al XVIII-lea ╚Öi este un exemplu impresionant de arhitectur─â neoclasic─â.

Odat─â ce turi╚Ötii au explorat centrul istoric al ora╚Öului, ace╚Ötia pot s─â ia ├«n considerare vizitarea muzeelor ╚Öi a altor atrac╚Ťii turistice din Bordeaux. Muzeul de Art─â Contemporan─â din Bordeaux este un loc de neratat pentru iubitorii de art─â, iar Muzeul de Istorie Natural─â din Bordeaux este un loc ideal pentru familiile cu copii. Pentru cei care doresc s─â experimenteze atmosfera local─â, exist─â numeroase pie╚Ťe din Bordeaux, inclusiv Pia╚Ťa Capucins, care este una dintre cele mai mari pie╚Ťe din sud-vestul Fran╚Ťei.

O alt─â atrac╚Ťie turistic─â popular─â ├«n Bordeaux este degustarea de vin. ├Än ora╚Ö se g─âsesc numeroase podgorii care produc vinuri excelente, iar turi╚Ötii pot s─â viziteze aceste podgorii pentru a degusta vinurile locale ╚Öi pentru a ├«nv─â╚Ťa despre procesul de produc╚Ťie. O vizit─â la Cit├ę du Vin, un muzeu dedicat vinului, este, de asemenea, o experien╚Ť─â de neratat pentru orice iubitor de vin.

Gastronomia local─â din Bordeaux este, de asemenea, de top, cu numeroase restaurante care servesc preparate delicioase, cum ar fi coastele de vit─â cu sos Bordelaise, o specialitate local─â. Vizitatorii pot, de asemenea, s─â ├«ncerce diferite sortimente de br├ónzeturi ╚Öi s─â se delecteze cu dulciurile locale, cum ar fi canel├ę, un mic desert rotund, rumenit ╚Öi parfumat cu vanilie ╚Öi rom.

├Än afara ora╚Öului, exist─â ╚Öi alte atrac╚Ťii turistice de neratat ├«n regiunea Bordeaux. Printre acestea se num─âr─â regiunea M├ędoc, care este cunoscut─â pentru podgoriile sale ╚Öi pentru castelele sale impresionante, care ofer─â tururi ╚Öi degust─âri de vinuri. Dac─â sunte╚Ťi interesat de peisajele naturale, pute╚Ťi merge la Dunele de Pyla, cea mai ├«nalt─â dun─â de nisip din Europa, situat─â la doar o or─â de condus de Bordeaux.

├Än concluzie, Bordeaux este un ora╚Ö cu adev─ârat special, care ofer─â o mul╚Ťime de atrac╚Ťii turistice ╚Öi experien╚Ťe memorabile. Indiferent dac─â sunte╚Ťi interesat de istorie, art─â, vin sau gastronomie, ve╚Ťi g─âsi cu siguran╚Ť─â ceva care s─â v─â plac─â ├«n acest ora╚Ö frumos din sud-vestul Fran╚Ťei.

Rent a Car în Bordeaux

Scurt istoric al orașului Bordeaux

Bordeaux este un ora╚Ö cu o istorie bogat─â, care dateaz─â din perioada roman─â. ├Än secolul al III-lea, romanii au fondat un ora╚Ö numit Burdigala pe locul actualului Bordeaux. Odat─â cu c─âderea Imperiului Roman, ora╚Öul a fost cucerit de vizigo╚Ťi ╚Öi apoi de franci ├«n secolul al V-lea.

├Än Evul Mediu, Bordeaux a devenit un important centru comercial ╚Öi cultural ├«n sud-vestul Fran╚Ťei. Ora╚Öul a cunoscut o perioad─â de prosperitate ├«n secolul al XII-lea, datorit─â comer╚Ťului cu l├ón─â ╚Öi vinul produs ├«n regiunea din jurul ora╚Öului.

├Än secolul al XVIII-lea, Bordeaux a cunoscut o alt─â perioad─â de prosperitate, datorit─â comer╚Ťului cu vin. Podgoriile din regiunea Bordeaux erau cele mai importante din Fran╚Ťa ╚Öi produceau vinuri de ├«nalt─â calitate, care erau exportate ├«n toat─â Europa. Aceast─â perioad─â de prosperitate a dus la construirea unor cl─âdiri impresionante ├«n stil neoclasic, care pot fi admirate ╚Öi ast─âzi ├«n centrul ora╚Öului.

├Än secolul al XX-lea, Bordeaux a fost grav afectat de cel de-al doilea r─âzboi mondial, iar centrul ora╚Öului a fost grav deteriorat. ├Än anii ’60, ora╚Öul a ├«nceput un proces de renovare ╚Öi de modernizare, care a dus la transformarea lui ├«ntr-un ora╚Ö modern, care ├«╚Öi p─âstreaz─â ├«n acela╚Öi timp patrimoniul cultural ╚Öi istoric bogat.

Astăzi, Bordeaux este un oraș prosper, care atrage numeroși turiști datorită vinurilor sale de calitate, arhitecturii istorice și gastronomiei de top.

Curiozit─â╚Ťi despre Bordeaux

Iat─â c├óteva curiozit─â╚Ťi interesante despre Bordeaux:

 1. Bordeaux este cel mai mare ora╚Ö din sud-vestul Fran╚Ťei ╚Öi al cincilea ca m─ârime din ╚Ťar─â.
 2. Numele ora╚Öului, „Bordeaux”, vine de la cuv├óntul latin „Burdigala”, care era numele ora╚Öului ├«n perioada roman─â.
 3. Orașul este situat pe malul stâng al fluviului Garonne, care este navigabil până la ocean.
 4. Bordeaux este cel mai important ora╚Ö vinicol din Fran╚Ťa, produc├ónd unele dintre cele mai bune vinuri din lume, inclusiv vinuri ro╚Öii celebre, cum ar fi Cabernet Sauvignon ╚Öi Merlot.
 5. În 2007, centrul istoric al orașului a fost declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO, datorită arhitecturii sale istorice impresionante.
 6. Ora╚Öul g─âzduie╚Öte Cit├ę du Vin, un muzeu dedicat vinului, care ofer─â tururi ╚Öi degust─âri de vinuri din regiunea Bordeaux ╚Öi din ├«ntreaga lume.
 7. Bordeaux este, de asemenea, cunoscut pentru bulevardele sale largi, care au fost proiectate în secolul al XVIII-lea pentru a permite trecerea carului de boi.
 8. În regiunea Bordeaux se găsesc numeroase castele medievale impresionante, care sunt deschise pentru vizitatori și oferă o privire asupra istoriei bogate a regiunii.
 9. În timpul sezonului de fotbal, FC Girondins de Bordeaux este echipa de fotbal locală, care joacă în prima ligă franceză.
 10. În fiecare an, în luna iunie, orașul găzduiește Fête du Vin, un festival dedicat vinului, care oferă oportunitatea de a degusta vinuri locale și de a participa la evenimente culturale și muzicale.

Când este cel mai bine să vizitezi Bordeaux?

Cel mai bun moment pentru a vizita Bordeaux este prim─âvara sau toamna, ├«n lunile aprilie-mai sau septembrie-octombrie. Acestea sunt lunile ideale pentru a explora ora╚Öul f─âr─â a fi afectat de c─âldura sau aglomera╚Ťia din timpul sezonului de var─â. Temperaturile sunt mai bl├ónde, ├«n jur de 15-20 de grade Celsius, iar vegeta╚Ťia din regiunea Bordeaux este ├«nfloritoare ├«n aceast─â perioad─â.

├Än timpul verii, Bordeaux poate fi foarte aglomerat, iar temperaturile pot ajunge p├ón─â la 30 de grade Celsius sau chiar mai mult. Acest lucru poate face tururile prin ora╚Ö mai obositoare, iar pre╚Ťurile pentru cazare ╚Öi alte servicii turistice pot fi mai mari dec├ót ├«n ÔÇőÔÇőalte perioade ale anului. Cu toate acestea, dac─â decide╚Ťi s─â vizita╚Ťi Bordeaux ├«n timpul verii, ve╚Ťi avea oportunitatea de a participa la evenimente culturale ╚Öi festivaluri, cum ar fi F├¬te du Vin, care se desf─â╚Öoar─â ├«n luna iunie.

Iarna poate fi, de asemenea, o perioad─â potrivit─â pentru a vizita Bordeaux, deoarece ora╚Öul poate fi mai lini╚Ötit ╚Öi mai pu╚Ťin aglomerat dec├ót ├«n timpul sezonului de var─â. Temperaturile pot fi sc─âzute, ├«n jur de 5-10 grade Celsius, dar aceasta poate fi o oportunitate pentru a descoperi ora╚Öul sub o alt─â perspectiv─â ╚Öi pentru a explora atrac╚Ťiile turistice f─âr─â aglomera╚Ťia din timpul sezonului de v├órf.

Arta și cultura în Bordeaux

Bordeaux este un oraș bogat în artă și cultură, cu o istorie lungă și un patrimoniu cultural impresionant. În acest oraș există numeroase muzee, galerii de artă și monumente istorice care pot fi vizitate și care sunt pline de valoare culturală.

Una dintre cele mai importante atrac╚Ťii culturale din Bordeaux este Muzeul de Art─â Contemporan─â (CAPC), care este situat ├«ntr-o fost─â baz─â de depozitare a vinului din secolul al XVIII-lea. Muzeul g─âzduie╚Öte o colec╚Ťie impresionant─â de art─â contemporan─â, inclusiv lucr─âri ale unor arti╚Öti celebri precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein ╚Öi Sol LeWitt.

Muzeul de Istorie Natural─â din Bordeaux este un alt loc popular printre turi╚Öti ╚Öi localnici. Acest muzeu de istorie natural─â are o colec╚Ťie impresionant─â de fosile, animale ╚Öi plante, precum ╚Öi o gr─âdin─â botanic─â frumoas─â.

Grand Th├ę├ótre de Bordeaux este o alt─â atrac╚Ťie cultural─â important─â ├«n ora╚Ö. Aceast─â cl─âdire istoric─â impresionant─â a fost construit─â ├«n secolul al XVIII-lea ╚Öi g─âzduie╚Öte ast─âzi spectacole de oper─â, balet ╚Öi teatru.

Bordeaux este, de asemenea, un ora╚Ö cu o istorie bogat─â a artelor vizuale. Galeria de Art─â Municipal─â din Bordeaux g─âzduie╚Öte o colec╚Ťie impresionant─â de art─â european─â ╚Öi oriental─â, precum ╚Öi o colec╚Ťie de art─â contemporan─â. De asemenea, exist─â numeroase galerii de art─â ├«n ora╚Ö, care expun lucr─âri ale arti╚Ötilor locali ╚Öi interna╚Ťionali.

├Än plus, ├«n timpul sezonului cultural, Bordeaux g─âzduie╚Öte numeroase festivaluri de muzic─â, dans ╚Öi teatru, care atrag arti╚Öti ╚Öi public din ├«ntreaga lume. Printre acestea se num─âr─â Festivalul de Oper─â din Bordeaux, Festivalul Interna╚Ťional de Film din Bordeaux ╚Öi Festivalul de Jazz din Bordeaux. Toate aceste evenimente culturale transform─â ora╚Öul ├«ntr-un loc vibrant ╚Öi plin de via╚Ť─â, ├«n care se pot explora ╚Öi experimenta cele mai noi tendin╚Ťe culturale ale lumii.

Care este arhitectura local─â din Bordeaux?

Arhitectura local─â din Bordeaux este una dintre cele mai impresionante din Fran╚Ťa. Ora╚Öul are un patrimoniu arhitectural bogat, care dateaz─â din perioada medieval─â p├ón─â ├«n secolul al XVIII-lea. ├Än aceast─â perioad─â, Bordeaux a cunoscut o perioad─â de prosperitate datorit─â comer╚Ťului cu vin ╚Öi l├ón─â, iar acest lucru s-a reflectat ├«n arhitectura ora╚Öului.

Centrul istoric al ora╚Öului este o combina╚Ťie de stiluri arhitecturale, dar cel mai r─âsp├óndit stil este stilul neoclasic. Aceste cl─âdiri au fost construite ├«n secolul al XVIII-lea ╚Öi au fost influen╚Ťate de arhitectura roman─â ╚Öi greac─â. Cl─âdirile sunt adesea construite din piatr─â alb─â ╚Öi au fa╚Ťade simetrice ╚Öi ornamentele sculptate.

Unele dintre cele mai impresionante cl─âdiri neoclasice din Bordeaux includ Grand Th├ę├ótre de Bordeaux, care dateaz─â din secolul al XVIII-lea ╚Öi este un exemplu impresionant de arhitectur─â neoclasic─â. Muzeul de Art─â Contemporan─â din Bordeaux este o alt─â cl─âdire neoclasic─â impresionant─â, construit─â ├«ntr-o fost─â baz─â de depozitare a vinului din secolul al XVIII-lea.

În plus, există și clădiri din perioada medievală, cum ar fi Catedrala Sf. Andrei și Turnul Pey-Berland, care datează din secolul al XV-lea și sunt exemple frumoase de arhitectură gotică.

Bordeaux este, de asemenea, cunoscut pentru bulevardele sale largi, care au fost proiectate în secolul al XVIII-lea pentru a permite trecerea carelor cu boi. Aceste bulevarde sunt încadrate de clădiri impresionante, care sunt adesea construite din piatră albă și au ferestre mari și ornamente sculptate.

├Än concluzie, arhitectura local─â din Bordeaux este una dintre cele mai impresionante din Fran╚Ťa, cu o combina╚Ťie de stiluri istorice care reflect─â istoria ╚Öi cultura ora╚Öului.

Top 5 atrac╚Ťii turistice din Bordeaux

Iat─â top 5 atrac╚Ťii turistice din Bordeaux:

 1. Muzeul de Art─â Contemporan─â din Bordeaux (CAPC) – acest muzeu g─âzduie╚Öte o colec╚Ťie impresionant─â de art─â contemporan─â, inclusiv lucr─âri ale unor arti╚Öti celebri precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein ╚Öi Sol LeWitt. Este situat ├«ntr-o fost─â baz─â de depozitare a vinului din secolul al XVIII-lea ╚Öi este un exemplu impresionant de arhitectur─â industrial─â.
 2. Catedrala Sf. Andrei – aceast─â catedral─â gotic─â din secolul al XIII-lea este o atrac╚Ťie turistic─â important─â din Bordeaux. Catedrala are o fa╚Ťad─â imens─â ╚Öi o clopotni╚Ť─â ├«nalt─â de 81 de metri, care ofer─â o priveli╚Öte panoramic─â asupra ora╚Öului.
 3. Muzeul de Istorie Natural─â din Bordeaux – acest muzeu de istorie natural─â are o colec╚Ťie impresionant─â de fosile, animale ╚Öi plante, precum ╚Öi o gr─âdin─â botanic─â frumoas─â. Este un loc perfect pentru cei interesa╚Ťi de ╚Ötiin╚Ť─â ╚Öi natur─â.
 4. Turnul Pey-Berland – acest turn gotic din secolul al XV-lea este situat ├«n apropierea Catedralei Sf. Andrei ╚Öi ofer─â o priveli╚Öte panoramic─â asupra ora╚Öului. Turnul are o scar─â de acces ╚Öi este deschis pentru vizitatori.
 5. Place de la Bourse – aceast─â pia╚Ť─â frumoas─â este situat─â ├«n centrul istoric al ora╚Öului ╚Öi este cunoscut─â pentru f├ónt├óna sa impresionant─â ╚Öi arhitectura sa istoric─â. Pia╚Ťa este ├«nconjurat─â de cl─âdiri neoclasice impresionante, care ofer─â o priveli╚Öte spectaculoas─â.

Acestea sunt doar c├óteva dintre cele mai populare atrac╚Ťii turistice din Bordeaux, dar exist─â multe altele de explorat, cum ar fi Muzeul de Art─â Municipal─â din Bordeaux, Cit├ę du Vin, Dunele de Pyla ╚Öi regiunea M├ędoc, care este cunoscut─â pentru podgoriile sale ╚Öi pentru castelele sale impresionante.

Catedrala din Bordeaux

Catedrala din Bordeaux, numit─â oficial Catedrala Sf├óntul Andrei, este una dintre cele mai importante atrac╚Ťii turistice din ora╚Ö. Aceast─â catedral─â gotic─â impresionant─â dateaz─â din secolul al XIII-lea ╚Öi este situat─â ├«n centrul istoric al ora╚Öului.

Catedrala a fost construit─â ├«ntre anii 1230 ╚Öi 1450, iar construc╚Ťia sa a fost finan╚Ťat─â ├«n principal de comercian╚Ťii din ora╚Ö, care erau puternic implica╚Ťi ├«n comer╚Ťul cu l├ón─â ╚Öi vinul din regiunea Bordeaux. Catedrala a fost construit─â pe locul unei biserici mai vechi ╚Öi a devenit centrul religios al ora╚Öului.

Fa╚Ťada catedralei este imens─â, cu o ├«n─âl╚Ťime de aproximativ 50 de metri, ╚Öi este decorat─â cu o serie de sculpturi ╚Öi vitralii impresionante. Clopotni╚Ťa catedralei este, de asemenea, impresionant─â, cu o ├«n─âl╚Ťime de 81 de metri ╚Öi 10 clopote, dintre care cel mai mare c├ónt─âre╚Öte peste 7 tone.

În interiorul catedralei, se găsesc o serie de opere de artă valoroase, inclusiv o cruce din lemn din secolul al XV-lea și un altar impresionant, sculptat în lemn, care datează din secolul al XVIII-lea. Catedrala mai are o serie de capele, precum și un muzeu care prezintă istoria și arhitectura catedralei.

Unul dintre punctele forte ale catedralei este turnul Pey-Berland, care este separat de clădirea principală. Acest turn gotic din secolul al XV-lea a fost construit pentru a găzdui clopotele catedralei și oferă o priveliște panoramică asupra orașului. Vizitatorii pot urca cele 231 de trepte până la vârful turnului, de unde pot admira vederea asupra orașului Bordeaux.

├Än concluzie, Catedrala din Bordeaux este o atrac╚Ťie turistic─â impresionant─â, cu o istorie bogat─â ╚Öi o arhitectur─â gotic─â remarcabil─â. Este un loc important de vizitat pentru oricine dore╚Öte s─â exploreze patrimoniul cultural ╚Öi istoric al ora╚Öului Bordeaux.

Bazilica Saint-Michel

Bazilica Saint-Michel este una dintre cele mai importante atrac╚Ťii turistice din Bordeaux. Aceast─â biseric─â gotic─â impresionant─â dateaz─â din secolul al XIV-lea ╚Öi se afl─â ├«n apropierea r├óului Garonne, ├«n partea de sud a ora╚Öului.

Bazilica Saint-Michel a fost construit─â ├«ntre anii 1350 ╚Öi 1520, iar construc╚Ťia sa a fost finan╚Ťat─â ├«n principal de comercian╚Ťii din ora╚Ö, care erau puternic implica╚Ťi ├«n comer╚Ťul cu l├ón─â ╚Öi vinul din regiunea Bordeaux. Bazilica a fost construit─â pe locul unei biserici mai vechi ╚Öi a devenit centrul religios al cartierului Saint-Michel.

Fa╚Ťada bazilicii este una dintre cele mai impresionante din Bordeaux, cu o ├«n─âl╚Ťime de aproximativ 114 metri. Fa╚Ťada este decorat─â cu o serie de sculpturi ╚Öi vitralii, care reprezint─â scene din Biblie ╚Öi din istoria cre╚Ötin─â. Clopotni╚Ťa bazilicii este, de asemenea, impresionant─â, cu o ├«n─âl╚Ťime de aproximativ 82 de metri ╚Öi 5 clopote.

În interiorul bazilicii, se găsesc o serie de opere de artă valoroase, inclusiv un altar impresionant, sculptat în lemn, care datează din secolul al XVIII-lea. Bazilica mai are o serie de capele și un muzeu care prezintă istoria și arhitectura bisericii.

Unul dintre punctele forte ale bazilicii este turnul flamboyant, care este separat de clădirea principală. Acest turn gotic din secolul al XV-lea a fost construit pentru a găzdui clopotele bisericii și oferă o priveliște panoramică asupra orașului Bordeaux.

În prezent, bazilica Saint-Michel este unul dintre cele mai importante centre religioase din Bordeaux și atrage atât localnici, cât și turiști din întreaga lume. Bazilica găzduiește, de asemenea, concerte de muzică sacră și alte evenimente culturale de-a lungul anului.

├Än concluzie, bazilica Saint-Michel este o atrac╚Ťie turistic─â impresionant─â din Bordeaux, cu o arhitectur─â gotic─â remarcabil─â ╚Öi o istorie bogat─â. Este un loc important de vizitat pentru oricine dore╚Öte s─â exploreze patrimoniul cultural ╚Öi istoric al ora╚Öului Bordeaux.

Top 5 activit─â╚Ťi de f─âcut ├«n Bordeaux

Iat─â top 5 activit─â╚Ťi de f─âcut ├«n Bordeaux:

 1. Degustarea de vin – Bordeaux este una dintre cele mai importante regiuni de produc╚Ťie a vinului din lume, a╚Öadar nu trebuie s─â ratezi o degustare de vin ├«n ora╚Ö. Exist─â numeroase podgorii ├«n jurul ora╚Öului, unde po╚Ťi s─â descoperi soiuri de vinuri locale ╚Öi s─â ├«nve╚Ťi mai multe despre procesul de produc╚Ťie.
 2. Explorarea centrului istoric al ora╚Öului – centrul istoric al Bordeaux este o comoar─â de arhitectur─â istoric─â ╚Öi atrac╚Ťii culturale, inclusiv catedrala Sf. Andrei, pia╚Ťa Place de la Bourse ╚Öi teatrul Grand Th├ę├ótre de Bordeaux. O plimbare prin centrul istoric este o experien╚Ť─â minunat─â pentru oricine dore╚Öte s─â exploreze patrimoniul cultural ╚Öi istoric al ora╚Öului.
 3. Plimbarea pe malul r├óului Garonne – r├óul Garonne traverseaz─â ora╚Öul Bordeaux ╚Öi este un loc frumos pentru o plimbare sau o c─âl─âtorie cu bicicleta. De-a lungul malului r├óului exist─â numeroase cafenele ╚Öi restaurante, unde po╚Ťi s─â te opre╚Öti pentru o gustare sau o b─âutur─â r─âcoritoare.
 4. Vizitarea Cit├ę du Vin – acest muzeu al vinului este o atrac╚Ťie popular─â ├«n Bordeaux ╚Öi ofer─â o experien╚Ť─â interactiv─â ╚Öi educativ─â despre istoria ╚Öi cultura vinului din regiune. Muzeul dispune de o gam─â larg─â de exponate ╚Öi activit─â╚Ťi interactive pentru toate v├órstele.
 5. Participarea la un festival cultural – Bordeaux g─âzduie╚Öte numeroase festivaluri culturale de-a lungul anului, cum ar fi Festivalul de Oper─â din Bordeaux, Festivalul Interna╚Ťional de Film din Bordeaux ╚Öi Festivalul de Jazz din Bordeaux. Aceste evenimente culturale aduc ├«mpreun─â arti╚Öti ╚Öi public din ├«ntreaga lume ╚Öi transform─â ora╚Öul ├«ntr-un loc vibrant ╚Öi plin de via╚Ť─â.

Acestea sunt doar c├óteva dintre cele mai populare activit─â╚Ťi de f─âcut ├«n Bordeaux, dar exist─â multe altele de explorat, cum ar fi plimbarea prin cartierele istorice, vizitarea podgoriilor ╚Öi castelelor din regiunea M├ędoc ╚Öi relaxarea ├«n gr─âdinile publice ale ora╚Öului.

Ce excursii po╚Ťi face ├«n ├«mprejurimile Bordeaux?

├Ämprejurimile Bordeaux sunt pline de locuri fascinante ╚Öi interesante de explorat. Iat─â c├óteva excursii pe care le po╚Ťi face ├«n ├«mprejurimile Bordeaux:

 1. Regiunea M├ędoc – aceast─â regiune situat─â la nord de Bordeaux este cunoscut─â ├«n ├«ntreaga lume pentru vinurile sale rafinate ╚Öi castelele sale impresionante. O excursie ├«n regiunea M├ędoc include vizite la podgorii ╚Öi castele, precum ╚Öi degust─âri de vin.
 2. Arcachon Bay – aceast─â lagun─â frumoas─â situat─â la sud de Bordeaux este un loc popular pentru iubitorii de plaj─â ╚Öi sporturi nautice. ├Än zon─â se g─âsesc numeroase plaje frumoase, dune de nisip impresionante ╚Öi o varietate de sporturi nautice, cum ar fi kitesurfing ╚Öi windsurfing.
 3. Saint-├ëmilion – aceast─â localitate frumoas─â situat─â la est de Bordeaux este cunoscut─â pentru istoria sa bogat─â ╚Öi pentru podgoriile sale celebre. ├Än Saint-├ëmilion, po╚Ťi s─â vizitezi castelele ╚Öi podgoriile din regiune, s─â explorezi str─âzile medievale ╚Öi s─â te bucuri de gastronomia local─â.
 4. Cazaux – aceast─â localitate mic─â situat─â la sud de Bordeaux este cunoscut─â pentru lacul s─âu frumos ╚Öi pentru sporturile nautice. ├Än Cazaux, po╚Ťi s─â te relaxezi pe plaj─â, s─â ├«ncerci sporturi nautice sau s─â explorezi p─âdurile de pini din apropiere.
 5. Dunele de Pyla – aceste dune de nisip impresionante sunt situate la sud-vest de Bordeaux ╚Öi sunt cele mai ├«nalte dune de nisip din Europa. ├Än Dunele de Pyla, po╚Ťi s─â te plimbi pe dune, s─â te relaxezi pe plaj─â ╚Öi s─â admiri vederea panoramic─â asupra oceanului.

Acestea sunt doar c├óteva dintre excursiile pe care le po╚Ťi face ├«n ├«mprejurimile Bordeaux. Exist─â multe altele de explorat, cum ar fi castelele din regiunea Graves, ora╚Öul medieval Bergerac ╚Öi regiunea Libourne.

Ce m├ónc─âruri cu specific local po╚Ťi servi?

Iat─â top 5 m├ónc─âruri cu specific local pe care le po╚Ťi servi ├«n Bordeaux:

 1. Entrecote Bordelaise – acest preparat este un bistecca fraged─â de vit─â, servit─â cu o sos Bordelaise, care este o sos de vin ro╚Öu cu usturoi ╚Öi ierburi. Acest preparat este unul dintre cele mai populare din regiunea Bordeaux ╚Öi este servit ├«n multe restaurante locale.
 2. Canel├ę – aceste pr─âjituri mici ╚Öi crocante, cu un miez moale ╚Öi parfumat, sunt un alt preparat tradi╚Ťional din Bordeaux. Canel├ę este f─âcut din f─âin─â, zah─âr, lapte, ou─â, esen╚Ť─â de vanilie ╚Öi rom.
 3. Hu├«tres (stridii) – regiunea Bordolez─â este cunoscut─â pentru produc╚Ťia de stridii proaspete ╚Öi delicioase. ├Än Bordeaux, aceste stridii sunt servite cu suc de l─âm├óie sau cu un sos Mignonette, care este f─âcut din o╚Ťet ╚Öi ceap─â ro╚Öie.
 4. Garbure – acesta este un preparat tradi╚Ťional din sud-vestul Fran╚Ťei, care este servit ├«n multe restaurante din Bordeaux. Garbure este o sup─â groas─â ╚Öi aromat─â, f─âcut─â din carne de porc, legume, cartofi ╚Öi fasole.
 5. P├ót├ę de foie gras – aceast─â delicates─â din ficat de g├ósc─â sau de ra╚Ť─â este un preparat foarte apreciat ├«n Fran╚Ťa ╚Öi este produs ├«n cantit─â╚Ťi mari ├«n regiunea Bordeaux. P├ót├ę de foie gras este servit cu o bucat─â de p├óine pr─âjit─â ╚Öi este o gustare delicioas─â pentru oricine dore╚Öte s─â exploreze buc─ât─âria local─â din Bordeaux.

Acestea sunt doar c├óteva dintre cele mai populare m├ónc─âruri cu specific local din Bordeaux, dar exist─â multe altele de gustat, cum ar fi magret de canard (mu╚Öchi de ra╚Ť─â), salade Landaise (salat─â cu magret de ra╚Ť─â ╚Öi nuci), ╚Öi tripes ├á la bordelaise (tripe ├«n stil bordelais).

Ce b─âuturi cu specific local po╚Ťi servi?

Regiunea Bordeaux este una dintre cele mai faimoase regiuni produc─âtoare de vin din lume, iar vinurile Bordeaux sunt cunoscute pentru gustul lor complex ╚Öi aromat. Iat─â c├óteva dintre cele mai populare b─âuturi cu specific local pe care le po╚Ťi servi ├«n Bordeaux:

 1. Vinul Bordeaux – acesta este vinul emblematic al regiunii ╚Öi este unul dintre cele mai apreciate din lume. Vinul Bordeaux este un vin ro╚Öu sec, f─âcut dintr-o combina╚Ťie de soiuri de struguri, cum ar fi Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc ╚Öi Petit Verdot.
 2. Cognac – acesta este un brandy de vin distilat din vinurile produse ├«n regiunea Cognac, situat─â ├«n sud-vestul Fran╚Ťei, la nord de Bordeaux. Cognac este un brandy fin ╚Öi aromat, care este v├órst─â ├«n butoaie de lemn timp de cel pu╚Ťin doi ani.
 3. Lillet – acest aperitiv este f─âcut dintr-o combina╚Ťie de vin ╚Öi fructe, cum ar fi coac─âzele ╚Öi portocalele, ╚Öi este produs ├«n regiunea Bordeaux. Lillet este un aperitiv dulce ╚Öi aromat, care poate fi servit singur sau ├«n combina╚Ťie cu alte b─âuturi.
 4. Pineau des Charentes – acest aperitiv este f─âcut dintr-o combina╚Ťie de vin ╚Öi cognac ╚Öi este produs ├«n regiunea Charente, situat─â la nord de Bordeaux. Pineau des Charentes este un aperitiv dulce ╚Öi aromat, care poate fi servit rece sau cu ghea╚Ť─â.
 5. Bi├Ęre artisanale – ├«n ciuda faptului c─â regiunea Bordeaux este cunoscut─â mai ales pentru vinurile sale, exist─â ╚Öi o serie de beri artizanale locale, care sunt apreciate de b─âutorii de bere. Aceste beri sunt f─âcute ├«n mod tradi╚Ťional ╚Öi sunt disponibile ├«ntr-o gam─â larg─â de arome ╚Öi stiluri.

Acestea sunt doar c├óteva dintre cele mai populare b─âuturi cu specific local din Bordeaux, dar exist─â multe altele de descoperit, cum ar fi Armagnac (un alt brandy de vin din sud-vestul Fran╚Ťei), Pastis (un aperitiv anasonic) ╚Öi Vin de Noix (un vin dulce f─âcut din nuci verzi ╚Öi vin ro╚Öu).

Vinul de Bordeaux

Vinul de Bordeaux este unul dintre cele mai faimoase ╚Öi mai apreciate vinuri din lume. Produc╚Ťia de vin ├«n regiunea Bordeaux dateaz─â de secole ╚Öi este o parte important─â a istoriei ╚Öi culturii regiunii.

Vinul de Bordeaux este f─âcut dintr-o combina╚Ťie de soiuri de struguri, care includ Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot ╚Öi Carmenere. Aceste soiuri sunt utilizate pentru a crea vinuri complexe ╚Öi echilibrate, care sunt apreciate pentru aromele lor bogate ╚Öi variate, gustul lor fin ╚Öi structura lor puternic─â.

├Än regiunea Bordeaux exist─â peste 7.000 de podgorii, care produc o gam─â larg─â de vinuri, de la vinuri seci ╚Öi str─âlucitoare la vinuri dulci ╚Öi delicate. Vinurile Bordeaux sunt, de asemenea, clasificate ├«n func╚Ťie de regiunea de produc╚Ťie, cu cele mai cunoscute fiind M├ędoc, Graves, Saint-├ëmilion ╚Öi Pomerol.

Vinurile Bordeaux sunt, de asemenea, cunoscute pentru procesul lor de ├«mb─âtr├ónire. Majoritatea vinurilor de Bordeaux sunt ├«mbuteliate dup─â cel pu╚Ťin doi ani de la recoltare ╚Öi sunt apoi depozitate ├«n butoaie de lemn timp de mai mul╚Ťi ani pentru a-╚Öi dezvolta aromele ╚Öi pentru a se ├«mbun─ât─â╚Ťi ├«n calitate.

Exist─â o serie de evenimente legate de vinurile Bordeaux, care sunt organizate ├«n regiunea din jurul ora╚Öului Bordeaux. ├Än fiecare an, ├«n luna iunie, are loc F├¬te de la Fleur, care s─ârb─âtore╚Öte recolta de vin din regiune. De asemenea, exist─â numeroase t├órguri ╚Öi festivaluri de vin ├«n regiune, care ofer─â posibilitatea de a degusta vinuri locale ╚Öi de a ├«nv─â╚Ťa mai multe despre procesul de produc╚Ťie a vinului.

În concluzie, vinul de Bordeaux este unul dintre cele mai importante produse ale regiunii și este apreciat de băutorii de vin din întreaga lume. Vinurile din Bordeaux sunt cunoscute pentru aromele lor bogate și variate, structura lor puternică și procesul lor de îmbătrânire complex.

De ce s─â alegi o vacan╚Ť─â la Bordeaux?

Exist─â mai multe motive pentru care s─â alegi o vacan╚Ť─â la Bordeaux:

 1. Vinurile de Bordeaux – regiunea Bordeaux este faimoas─â ├«n ├«ntreaga lume pentru produc╚Ťia sa de vinuri rafinate ╚Öi complexe. Aici, po╚Ťi s─â vizitezi podgoriile ╚Öi s─â degu╚Öti vinuri locale, s─â ├«nve╚Ťi mai multe despre procesul de produc╚Ťie a vinului ╚Öi s─â te bucuri de aromele bogate ╚Öi variate ale vinurilor din Bordeaux.
 2. Arhitectura istoric─â – Bordeaux este un ora╚Ö cu o istorie bogat─â ╚Öi o arhitectur─â impresionant─â. Centrul istoric al ora╚Öului a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO ╚Öi este cunoscut pentru cl─âdirile sale din piatr─â alb─â ╚Öi pentru monumentele istorice, cum ar fi catedrala Sf. Andrei ╚Öi Place de la Bourse.
 3. Cultura ╚Öi arta – Bordeaux este un ora╚Ö plin de cultur─â ╚Öi art─â, cu o mul╚Ťime de muzee, galerii ╚Öi teatre. Teatrul Grand Th├ę├ótre de Bordeaux este o bijuterie arhitectural─â ╚Öi un loc important pentru arta ╚Öi cultura din regiune.
 4. Buc─ât─âria local─â – regiunea Bordeaux este cunoscut─â pentru gastronomia sa rafinat─â ╚Öi bogat─â, cu preparate tradi╚Ťionale precum Entrecote Bordelaise, Canel├ę ╚Öi Hu├«tres. Exist─â o mul╚Ťime de restaurante ╚Öi cafenele locale unde po╚Ťi s─â ├«ncerci aceste delicatese.
 5. Excursii ├«n ├«mprejurimi – ├«mprejurimile Bordeaux sunt pline de locuri fascinante ╚Öi interesante de explorat, cum ar fi regiunea M├ędoc, Arcachon Bay ╚Öi Dunele de Pyla. Aceste excursii ├«╚Ťi ofer─â posibilitatea de a explora frumuse╚Ťile naturale ╚Öi culturale ale regiunii Bordeaux.

├Än concluzie, o vacan╚Ť─â la Bordeaux este o experien╚Ť─â minunat─â pentru oricine dore╚Öte s─â exploreze patrimoniul cultural ╚Öi istoric al regiunii, s─â deguste vinuri rafinate ╚Öi s─â se bucure de gastronomia local─â. Cu arhitectura sa impresionant─â, cultura ╚Öi arta sa bogat─â ╚Öi excursiile ├«n ├«mprejurimi, Bordeaux este o destina╚Ťie ideal─â pentru o vacan╚Ť─â memorabil─â ├«n Fran╚Ťa.

Activit─â╚Ťi ├«n Bordeaux

Pove╚Öti ╚Öi sfaturi din Fran╚Ťa

plaja nice franta
Destina╚Ťii litoral

6 plaje de top din Nisa

Cu peisaje spectaculoase, ape cristaline ╚Öi soare str─âlucitor, Nisa este destina╚Ťia perfect─â pentru iubitorii de

Citeste ┬╗

Cau╚Ťi Cazare ├«n Bordeaux?