paris franta

Bilete Avion Paris

Prezentare generală Paris

Paris, adesea numit „Orașul Luminilor”, este unul dintre cele mai îndrăgite și vizitate orașe din lume. Este un loc unde arta, istoria, cultura și frumusețea se împletesc într-un spectacol urban fascinant, oferind fiecărui vizitator o experiență unică și memorabilă.

La fiecare pas, Parisul dezvăluie monumente istorice și arhitecturale care au devenit simboluri recunoscute la nivel mondial. Turnul Eiffel, cu structura sa de fier și priveliștile panoramice ale orașului pe care le oferă, rămâne un punct de reper iconic și un must-see pentru oricine vizitează capitala Franței. Nu mai puțin impresionantă este Catedrala Notre-Dame, o capodoperă a arhitecturii gotice, care, deși a fost afectată de un incendiu devastator, rămâne un simbol al rezilienței culturale și istorice a orașului.

Muzeele din Paris sunt comori ale artei și istoriei. Luvrul, adăpostind unele dintre cele mai prețioase opere de artă din lume, inclusiv Mona Lisa și Venus de Milo, este un sanctuar al culturii globale. De asemenea, Musée d’Orsay, cu impresionanta sa colecție de artă impresionistă, și Centre Pompidou, centrul artei moderne și contemporane, sunt destinații esențiale pentru iubitorii de artă.

Parisul nu este doar un oraș al monumentelor grandioase, ci și un oraș al străduțelor pitorești și al cartierelor pline de caracter. Montmartre, cu străzile sale înguste, artiștii de stradă și Basilica Sacré-Cœur, oferă o perspectivă diferită asupra Parisului, mai boemă și intimă. Marais, cu buticurile sale, galeriile de artă și cafenelele istorice, este un alt cartier care își păstrează farmecul tradițional și atrage vizitatori în căutarea autenticității pariziene.

Gastronomia joacă, de asemenea, un rol central în experiența pariziană. De la cafenelele elegante și patiseriile renumite pentru croissante și macarons, la restaurantele cu stele Michelin care oferă experiențe culinare de înaltă clasă, Parisul este un paradis pentru gurmanzi. Bucătăria franceză, cu accent pe calitatea ingredientelor și rafinamentul preparării, poate fi savurată în toată diversitatea ei în capitala Franței.

Parisul este, de asemenea, un centru al modei și designului, găzduind unele dintre cele mai prestigioase case de modă și evenimente din lume. Cartiere precum Champs-Élysées și Faubourg Saint-Honoré sunt faimoase pentru magazinele de lux și pentru vitrinele lor elegante, oferind o incursiune în lumea high fashion.

Pe lângă toate acestea, Parisul are un spirit viu, dat de parcurile sale verzi, piețele vibrante și viața de noapte dinamică. Locuri precum Grădinile Luxembourg și Parcul Buttes-Chaumont oferă oaze de liniște și spații verzi unde localnicii și turiștii se pot relaxa și bucura de natură.

Parisul este un oraș care trebuie experimentat cu toate simțurile. Fiecare colț al orașului oferă noi descoperiri și surprize, fie că este vorba de un mic atelier de artă ascuns, o brutărie cu pâine proaspătă sau o priveliște neașteptată asupra orașului de pe un pod peste Sena. Este un loc care invită la plimbări fără scop, la descoperirea frumuseților sale la fiecare pas, într-o atmosferă care îmbină armonios istoria cu modernitatea.

Cuprins

Scurt istoric al orașului Paris

Parisul este un oraș cu o istorie bogată și îndelungată, care datează din perioada romană și a evoluat de-a lungul secolelor. În secolul al III-lea î.Hr., tribul celtic al parizienilor a fondat un sat pe insula Île de la Cité, situată în mijlocul râului Sena.

În secolul al IV-lea d.Hr., Parisul a devenit capitala Galiei romane și a cunoscut o perioadă de dezvoltare importantă, cu construirea de clădiri publice, temple și amfiteatre. După colapsul Imperiului Roman de Apus, Parisul a căzut sub controlul francilor, iar mai târziu a devenit capitala Regatului Francilor în secolul al IX-lea.

În timpul Evului Mediu, Parisul a cunoscut o perioadă de creștere economică și culturală semnificativă, cu construirea de catedrale și biserici impresionante, precum și a Universității din Paris, care a devenit un important centru de învățământ. În timpul Revoluției Franceze din 1789, Parisul a fost scena unor evenimente istorice semnificative, precum căderea Bastiliei și execuția regelui Ludovic al XVI-lea.

În secolul al XIX-lea, Parisul a devenit capitala Franței moderne, cu construirea unor clădiri publice impresionante, precum Palatul Versailles, și a fost recunoscut ca un centru important al artei, culturii și filozofiei. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Parisul a fost ocupat de naziști, dar a fost eliberat de către Aliați în 1944.

În prezent, Parisul este un oraș vibrant și cosmopolit, cunoscut în întreaga lume pentru cultura sa, arta, moda, gastronomia sa rafinată și turismul său înfloritor. Este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din lume, cu o istorie bogată și o multitudine de atracții turistice impresionante.

Curiozități despre Paris

Parisul este un oraș plin de istorie, cultură și curiozități fascinante. Iată câteva dintre cele mai interesante curiozități despre Paris:

 1. Turnul Eiffel a fost construit inițial pentru Expoziția Universală din 1889 și urma să fie demontat după eveniment. Cu toate acestea, turnul a devenit atât de popular, încât a fost lăsat în picioare și a devenit un simbol iconic al Parisului.
 2. Catedrala Notre-Dame a fost construită în perioada medievală, între 1163 și 1345, și a fost grav avariată într-un incendiu devastator din 2019. Cu toate acestea, catedrala a fost restaurată și va fi redeschisă publicului în 2024.
 3. Parisul este cunoscut pentru bulevardele sale largi și arhitectura sa impresionantă, dar înainte de aceasta, orașul a fost cunoscut pentru străzile înguste și labirintice din cartierele sale medievale, cum ar fi cartierul Marais și Montmartre.
 4. În Paris există peste 450 de parcuri și grădini, cel mai mare și mai cunoscut fiind Grădinile Luxembourg, care sunt o destinație populară pentru parizieni și turiști deopotrivă.
 5. Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de artă din lume și găzduiește peste 35.000 de opere de artă din întreaga lume, inclusiv celebrul tablou Mona Lisa de Leonardo da Vinci.
 6. În timpul Revoluției Franceze, guvernul a decis să elimine cimitirele din centrul orașului și să construiască cimitirul Père Lachaise în afara orașului. Cimitirul a devenit unul dintre cele mai populare locuri de odihnă finală pentru personalități celebre, cum ar fi Jim Morrison, Oscar Wilde și Edith Piaf.
 7. Parisul este cunoscut pentru bucătăria sa rafinată, inclusiv celebrele sale croissante și macarons, dar și pentru delicioasele sale vinuri și brânzeturi.

Acestea sunt doar câteva dintre curiozitățile fascinante despre Paris. Este un oraș plin de istorie, cultură și frumusețe, care merită explorat și descoperit în toată splendoarea sa.

Climatul din Paris

Parisul, capitala Franței și unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, este renumit pentru frumusețea sa arhitecturală, istoria sa bogată și cultura vibrantă. Cu toate acestea, o altă caracteristică importantă a orașului este climatul său temperat oceanic. Acest tip de climă, specifică Europei de Vest, oferă un mediu plăcut și moderat, cu variații de temperatură relativ mici de-a lungul anului.

În general, iernile în Paris sunt blânde, cu temperaturi medii în jurul valorii de 3-6 °C. Este posibil să apară înghețuri și zăpadă, dar acestea sunt relativ rare. În timpul iernii, cerul poate fi adesea noros, cu ocazionale zile însorite, dar reci. Precipitațiile sunt frecvente și pot apărea sub formă de ploaie sau lapoviță. Ocazional, Parisul poate fi surprins de furtuni de zăpadă sau ninsori abundente, care însă nu durează mult.

Primăvara este o perioadă de tranziție în Paris, cu o încălzire treptată a temperaturilor și o creștere a zilelor însorite. În lunile de primăvară, temperaturile medii variază între 8 și 16 °C, cu zile mai calde în lunile de mai și iunie. Precipitațiile continuă să fie destul de frecvente în această perioadă, dar de obicei sub forma unor averse scurte și de intensitate moderată. În plus, florile încep să înflorească, oferind un peisaj spectaculos în parcuri și grădini.

Vara în Paris este adesea considerată cea mai plăcută perioadă a anului, cu temperaturi medii cuprinse între 16 și 24 °C. Zilele lungi și însorite permit vizitatorilor să se bucure de numeroasele atracții în aer liber ale orașului, precum plimbările pe malul Senei sau vizitarea monumentelor istorice. Cu toate acestea, vara poate aduce și canicule sau zile cu temperaturi de peste 30 °C, care pot deveni inconfortabile, mai ales în zonele urbane aglomerate. Precipitațiile se mențin și în sezonul estival, deși acestea sunt în general mai rare și mai scurte.

Toamna aduce o răcire treptată a temperaturilor, cu medii cuprinse între 10 și 18 °C în lunile septembrie și octombrie, și între 5 și 10 °C în noiembrie. Această perioadă a anului este cunoscută pentru zilele sale ploioase și pentru cerul acoperit de nori, dar și pentru frunzișul de toamnă, care oferă o paletă de culori impresionantă în parcurile și grădinile pariziene. Pe măsură ce frunzele încep să cadă, orașul se pregătește pentru perioada festivă și își întâmpină vizitatorii cu o atmosferă plină de farmec.

Deși precipitațiile sunt prezente de-a lungul întregului an în Paris, acestea nu sunt de obicei foarte abundente. Cantitatea medie de precipitații înregistrată în oraș este de aproximativ 640 mm pe an. În general, luna cu cele mai multe ploi este decembrie, în timp ce cea mai uscată lună este septembrie. Totuși, ploile pot apărea în orice moment al anului, așa că este întotdeauna o idee bună să ai la îndemână o umbrelă atunci când vizitezi capitala Franței.

Vânturile dominante provin în mare parte din vest, aducând umiditate de la Oceanul Atlantic. Acest lucru contribuie la caracterul umed și moderat al climei pariziene. În plus, orașul este protejat parțial de masivele montane din est și sud, ceea ce ajută la menținerea unui climat relativ stabil.

Pe scurt, climatul din Paris este în general plăcut și moderat, fiind favorabil turismului și activităților în aer liber. Cu toate acestea, este important să te pregătești pentru schimbările de vreme și să ai îmbrăcăminte adecvată pentru fiecare sezon. În acest fel, te vei putea bucura de frumusețea și farmecul incontestabil al Orașului Luminilor, indiferent de vremea de afară.

Cei care vizitează Parisul în diferite perioade ale anului vor descoperi că fiecare anotimp oferă o atmosferă și o experiență unică. De la strălucirea florilor în primăvară, la zilele călduroase și însorite de vară, la frumusețea culorilor de toamnă și atmosfera festivă a iernii, Parisul este cu adevărat un oraș care merită să fie explorat în orice moment al anului.

Când este cel mai bine să vizitezi Paris?

Orașul Luminilor, Parisul, este o destinație populară în orice anotimp, oferind vizitatorilor o experiență de neuitat, indiferent de vremea de afară. Cu toate acestea, alegerea momentului potrivit pentru a vizita acest oraș minunat poate face diferența între o călătorie plăcută și una extraordinară. Iată un ghid detaliat care te va ajuta să decizi când este cel mai bine să explorezi Parisul.

🌸 Primăvara (martie – iunie)

Primăvara este o perioadă excelentă pentru a vizita Parisul, deoarece temperaturile încep să crească, iar zilele devin mai lungi și însorite. În această perioadă, orașul se trezește la viață, cu flori înflorite și terase de cafenea pline de localnici și turiști. Temperaturile medii variază între 8 și 20 °C, iar ploile sunt moderate.

Avantaje:

 • Flora înflorită în parcuri și grădini, precum Jardin du Luxembourg și Jardin des Tuileries
 • Mai puține mulțimi de turiști în comparație cu perioada de vârf (vara)
 • Evenimente culturale, precum Nuit des Musées și Fête de la Musique

☀️ Vara (iunie – august)

Vremea din timpul verii pariziene este în general plăcută și caldă, cu temperaturi medii între 16 și 25 °C. Cu toate acestea, unele zile pot fi foarte călduroase, ajungând până la 30 °C sau mai mult. Perioada de vară este și sezonul turistic de vârf, când mulți vizitatori aleg să vină în Paris, ceea ce înseamnă aglomerație și prețuri mai ridicate.

Avantaje:

 • Zile lungi și însorite, ideale pentru plimbări și picnicuri în parcuri
 • Evenimente în aer liber, cum ar fi Cinéma en Plein Air și Paris Plages
 • Posibilitatea de a explora mai multe atracții turistice într-un interval scurt de timp datorită programului extins

🍁 Toamna (septembrie – noiembrie)

Toamna este o perioadă de tranziție în Paris, cu o răcire a temperaturilor și frunzișul care se schimbă în nuanțe minunate de galben, portocaliu și roșu. Temperaturile medii în această perioadă variază între 5 și 18 °C, iar ploile pot fi frecvente. Deși nu este la fel de populară ca vara, toamna are farmecul său unic și poate oferi o experiență autentică a vieții pariziene.

Avantaje:

 • Culorile frumoase ale frunzișului în parcuri și grădini, precum Bois de Boulogne și Parc des Buttes-Chaumont
 • Mai puține mulțimi de turiști și prețuri mai mici pentru cazare și alte servicii
 • Evenimente culturale interesante, precum Journées du Patrimoine și Festivalul de Cinema de la Villette

❄️ Iarna (decembrie – februarie)

Iernile în Paris sunt, în general, blânde, cu temperaturi medii cuprinse între 3 și 6 °C. Zăpada și înghețurile sunt posibile, dar destul de rare. Iarna este perioada festivă, când orașul se îmbracă în lumini strălucitoare și piețele de Crăciun își fac apariția în întreg orașul. Deși zilele sunt scurte și reci, Parisul oferă multe activități în interior, cum ar fi vizitarea muzeelor și savurarea unui vin chaud într-o cafenea confortabilă.

Avantaje:

 • Atmosfera festivă, cu piețe de Crăciun și lumini strălucitoare
 • Posibilitatea de a experimenta un Paris mai puțin aglomerat și mai autentic
 • Muzeelor și galeriilor de artă, care oferă o oază de căldură și cultură în zilele reci

Cel mai bun moment pentru a vizita Parisul depinde în mare parte de preferințele personale și de ceea ce îți dorești să experimentezi în timpul călătoriei tale. Fiecare anotimp are avantajele și dezavantajele sale, oferind o perspectivă unică asupra orașului.

Dacă preferi vremea caldă și evenimentele în aer liber, vara este cea mai bună opțiune. Dacă dorești să eviți mulțimile și să te bucuri de o atmosferă mai liniștită și relaxată, primăvara și toamna pot fi alegeri excelente. Iarna este ideală pentru cei care iubesc atmosfera festivă și doresc să se bucure de activități în interior.

Indiferent de momentul ales, Parisul este un oraș care nu dezamăgește, oferind o experiență de neuitat pentru fiecare vizitator.

Cum este viața locală în Paris?

Viața locală din Paris este plină de energie și diversitate, cu o cultură bogată, o bucătărie rafinată și o mulțime de activități pentru locuitori și turiști deopotrivă. Parisienii sunt mândri de orașul lor și sunt deschiși să împărtășească cu alții frumusețea și cultura sa.

O viață tipică de zi începe cu o cafea și un croissant într-unul din cafenelele locale, care sunt o parte importantă a culturii pariziene. Apoi, mulți locuitori se îndreaptă spre locul de muncă sau școală, de obicei călătorind cu metroul sau autobuzul.

După programul de lucru, mulți parizieni se întâlnesc cu prietenii într-unul dintre parcurile din oraș sau într-un restaurant sau cafenea pentru a socializa și a savura o gustare sau o băutură.

Parisul are o mulțime de locuri de interes cultural, cum ar fi muzee, galerii de artă, teatre și locuri de spectacole, care sunt o parte importantă a vieții culturale pariziene. Locuitorii își petrec frecvent timpul explorând aceste locuri, participând la evenimente culturale și socializând cu alții care împărtășesc interesele lor.

Bucătăria rafinată și vinurile franceze sunt, de asemenea, o parte importantă a vieții locale în Paris. O mulțime de parizieni se bucură de a explora noi restaurante și bistro-uri, încercând diverse specialități culinare și degustând vinuri fine.

În general, viața locală în Paris este plină de viață și energie, cu o mulțime de oportunități de a explora cultura și istoria bogată a orașului, de a socializa cu alții și de a experimenta bucătăria și vinurile fine franceze.

Arta și cultura în Paris

Parisul este cunoscut ca unul dintre cele mai importante centre culturale și artistice din lume. În Paris, poți experimenta cultura și arta în multe forme, de la muzee și galerii de artă la teatre și evenimente culturale.

Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de artă din lume și găzduiește opere de artă celebre, precum „Mona Lisa” de Leonardo da Vinci și „Venus de Milo”. Dar Parisul are multe alte muzee impresionante, cum ar fi Muzeul Orsay, care este cunoscut pentru colecția sa de artă impresionistă și postimpresionistă, și Centrul Pompidou, care găzduiește o colecție impresionantă de artă modernă și contemporană.

Parisul are o istorie bogată în teatru și divertisment, cu multe teatre istorice și locuri de spectacol care prezintă o varietate de producții de la piese de teatru clasice la operă și balet. Cele mai cunoscute sunt Opéra Garnier și Opéra Bastille, unde poți vedea cele mai importante spectacole de operă și balet din lume.

Parisul este, de asemenea, un oraș cu o viață culturală vibrantă, cu numeroase festivaluri și evenimente culturale organizate pe tot parcursul anului. Printre cele mai cunoscute se numără Fête de la Musique, care sărbătorește muzica în toate formele sale.

În plus, Parisul este cunoscut ca un oraș al modei și al designerilor, cu multe magazine de lux și boutique-uri exclusiviste.

În concluzie, Parisul este un oraș cu o istorie bogată în artă și cultură, oferind o mulțime de oportunități de a explora muzeele și galeriile de artă, de a asista la spectacole de teatru și de a participa la evenimente culturale. Orașul este un loc de inspirație pentru artiști și un loc minunat pentru a experimenta frumusețea și bogăția culturii și artei din lumea întreagă.

Care este arhitectura locală din Paris?

Arhitectura din Paris este una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale orașului, reflectând evoluția sa istorică și culturală. În timpul perioadei medievale, orașul a fost construit cu străzi înguste, clădiri înalte și catedrale impresionante. În timpul Renașterii și al perioadei Baroce, au fost construite mai multe clădiri publice, inclusiv Palatul Versailles, care se află la aproximativ 20 km sud-vest de Paris.

În secolul al XIX-lea, arhitectura din Paris a evoluat odată cu modernizarea orașului. Haussmannization a fost un program masiv de renovare urbană, care a implicat reamenajarea străzilor, construirea de bulevarde și clădiri noi, și îndepărtarea cartierelor insalubre. Acest program a dus la construirea de clădiri impresionante, cu fațade elegante și acoperișuri îngrijite, care încă mai reprezintă o mare parte din arhitectura orașului.

Una dintre cele mai cunoscute caracteristici arhitecturale ale Parisului sunt clădirile cu balcoane și ferestre cu grilaj, care sunt o marcă inconfundabilă a orașului. Aceste clădiri sunt în general construite din piatră și prezintă detalii arhitecturale rafinate, cum ar fi șarpante sculptate și stucaturi elegante.

Parisul este, de asemenea, cunoscut pentru catedralele și bisericile sale impresionante, precum Catedrala Notre-Dame și Bazilica Sacré-Cœur. Aceste catedrale și biserici prezintă o arhitectură gotică impresionantă, cu ferestrele lor vitrate frumoase și turnurile înalte.

În concluzie, arhitectura din Paris este o combinație de istorie, cultură și modernism, oferind o varietate de stiluri arhitecturale, de la clădiri medievale și Renașterii până la clădiri moderne. Clădirile frumoase, detaliate și străzile largi și frumoase își fac din Paris unul dintre cele mai frumoase orașe din lume.

Top 5 atracții turistice din Paris

Parisul, capitala Franței, este cunoscut pentru istoria sa bogată, cultura vibrantă și arhitectura impresionantă. Cu o mulțime de atracții turistice, poate fi dificil să alegi care locuri să vizitezi în timpul călătoriei tale. Acest ghid îți prezintă top 5 atracții turistice din Paris pe care nu ar trebui să le ratezi.

 1. Turnul Eiffel 🗼

Simbol emblematic al orașului și al Franței, Turnul Eiffel a fost construit în 1889 pentru Expoziția Universală de la Paris. Cu o înălțime de 324 de metri, turnul rămâne o minune a ingineriei și un punct de referință recunoscut pe plan mondial. Poți urca în turn cu ajutorul lifturilor sau pe scări și să te bucuri de vederi panoramice asupra orașului de pe platformele de observație. Seara, Turnul Eiffel se îmbracă într-un spectacol de lumini care îți taie respirația.

 1. Muzeul Louvre 🖼️

Cel mai mare și cel mai vizitat muzeu de artă din lume, Muzeul Louvre găzduiește o colecție vastă de opere de artă, care datează din antichitate până în secolul XXI. Printre cele mai faimoase exponate se numără Mona Lisa de Leonardo da Vinci, Statuia Victoriei din Samothrace și Codul lui Hammurabi. Acest muzeu incredibil este găzduit în Palatul Louvre, o fostă reședință regală, care este o capodoperă arhitectonică în sine.

 1. Catedrala Notre-Dame de Paris ⛪

Una dintre cele mai emblematice catedrale gotice din lume, Notre-Dame de Paris se află în inima orașului, pe insula Île de la Cité. Construită între secolele XII și XIV, catedrala este faimoasă pentru arhitectura sa impresionantă, vitraliile colorate și statuile gargui. Deși catedrala a suferit pagube semnificative în urma incendiului din 2019, ea este în curs de restaurare și rămâne un simbol important al patrimoniului cultural parizian.

 1. Montmartre și Bazilica Sacré-Cœur 🎨🕍

Situat în partea de nord a orașului, Montmartre este un cartier boem, cunoscut pentru străduțele sale înguste, terasele de cafenea și atmosfera sa artistică. Aici se află Bazilica Sacré-Cœur, o biserică impunătoare de culoare albă, construită în stil romano-bizantin, care oferă unele dintre cele mai frumoase vederi asupra orașului. Montmartre a fost, de-a lungul timpului, locul de inspirație pentru mulți artiști celebri, precum Picasso, Van Gogh și Modigliani. Nu rata o plimbare prin Place du Tertre, unde artiștii locali își expun și vând operele de artă.

 1. Palatul Versailles și Grădinile Versailles 🏰🌳

Situat la aproximativ 20 de kilometri sud-vest de Paris, Palatul Versailles a fost reședința regală a Franței între 1682 și 1789. Acest palat opulent este cunoscut pentru Sala Oglinzilor, o capodoperă arhitectonică și artistică, precum și pentru apartamentele regale somptuoase. Grădinile Versailles sunt la fel de impresionante, cu fântâni ornamentale, alei largi și sculpturi splendide. Versailles este un exemplu remarcabil al luxului și puterii monarhiei franceze și un loc care merită explorat în timpul vizitei tale în Paris.

În afara acestui top 5, Parisul are multe alte atracții turistice de oferit, cum ar fi Muzeul d’Orsay, Centrul Pompidou, Champs-Élysées și Arcul de Triumf. Cu toate acestea, vizitând aceste cinci locuri emblematice, vei avea o perspectivă completă asupra istoriei, culturii și frumuseții Orașului Luminilor.

Fie că ești un iubitor de artă, un pasionat de istorie sau pur și simplu un călător dornic să exploreze orașul, Parisul îți va oferi o experiență turistică de neegalat. Bucură-te de minunatele sale atracții și lasă-te purtat de farmecul parizian care te va cuceri cu siguranță.

Top 5 activități de făcut în Paris

Parisul este un oraș care oferă nenumărate posibilități de divertisment și explorare. Pe lângă vizitarea obiectivelor turistice celebre, există o mulțime de activități pe care le poți face pentru a te bucura de atmosfera pariziană autentică. Iată top 5 activități pe care să le încerci în timpul călătoriei tale în Paris.

 1. Savurează o baghetă și un pahar de vin într-o piață sau parc 🥖🍷

Experiența pariziană nu este completă fără să te bucuri de o baghetă proaspătă și un pahar de vin într-un loc liniștit și pitoresc. Vizitează o boulangerie locală pentru a cumpăra o baghetă delicioasă, apoi oprește-te la un magazin de vinuri pentru a alege o sticlă de vin franțuzesc. Alege o piață sau un parc, cum ar fi Jardin du Luxembourg sau Jardin des Tuileries, și bucură-te de un picnic în stil parizian în aer liber.

 1. Explorează cartierele pariziene cu bicicleta 🚲

Parisul este un oraș prietenos cu bicicliștii, oferind numeroase piste pentru biciclete și un sistem de închiriere a bicicletelor numit Vélib. Închiriază o bicicletă și explorează cartierele istorice și pline de viață ale orașului, precum Le Marais, Saint-Germain-des-Prés și Canal Saint-Martin. Bicicleta îți permite să vezi mai mult din oraș într-un ritm relaxat și să faci opriri spontane ori de câte ori descoperi ceva interesant.

 1. Fă shopping în magazinele și piețele de vechituri pariziene 🛍️

Parisul este un paradis pentru cumpărături, cu o gamă largă de magazine și piețe de vechituri. Dacă ești în căutarea unor articole unice și vintage, încearcă să vizitezi Marché aux Puces de Saint-Ouen, cel mai mare și mai vechi târg de vechituri din lume. Aici poți găsi totul, de la bijuterii și haine vintage până la mobilier și obiecte de artă. De asemenea, nu uita să explorezi magazinele de modă și concept store-urile din cartierele Marais și Saint-Germain-des-Prés.

 1. Participă la un atelier de gătit franțuzesc 🍽️

Bucătăria franțuzească este renumită în întreaga lume pentru gusturile și aromele sale sofisticate. Participă la un atelier de gătit pentru a învăța să prepari unele dintre cele mai delicioase preparate franțuzești, cum ar fi coq au vin, ratatouille sau tarte tatin. Există multe școli de gătit și ateliere în Paris care oferă cursuri pentru amatori și profesioniști deopotrivă. În plus, poți alege să participi la un curs de degustare de brânzeturi sau vinuri pentru a descoperi secretele producției și a aprecia aromele complexe ale acestor produse tradiționale franțuzești.

 1. Plimbă-te pe malurile Senei și explorează insulele pariziene 🌳🚶‍♀️

Una dintre cele mai plăcute și relaxante activități pe care le poți face în Paris este să te plimbi pe malurile râului Sena. Bucură-te de peisajul urban și de frumusețea arhitecturală a podurilor care traversează râul, cum ar fi Pont Alexandre III și Pont Neuf. Nu rata ocazia de a explora insulele pariziene, Île de la Cité și Île Saint-Louis, care găzduiesc monumente istorice importante, precum Catedrala Notre-Dame și Palais de la Cité. Insulele oferă, de asemenea, o atmosferă liniștită, cu străduțe înguste, buticuri și terase de cafenea.

Top 5 cele mai populare zone din Paris

Parisul este un oraș complex și plin de viață, cu o multitudine de cartiere care au personalitatea lor unică și farmecul lor specific. Pentru a te bucura din plin de experiența pariziană, este important să explorezi aceste zone și să descoperi atmosfera lor aparte. Iată top 5 cele mai populare zone din Paris pe care să le vizitezi în timpul călătoriei tale.

 1. Le Marais 🏛️🎨🛍️

Le Marais este unul dintre cele mai vechi și mai elegante cartiere din Paris, situat în arondismentele 3 și 4. Acesta este cunoscut pentru străduțele sale înguste și pavate, arhitectura sa istorică și atmosfera sa boemă. Le Marais este, de asemenea, centrul cultural și artistic al orașului, găzduind numeroase muzee, galerii de artă și ateliere. Aici vei găsi și o mulțime de magazine, cafenele și restaurante, precum și faimosul district gay al Parisului. Nu rata ocazia de a vizita Place des Vosges, cea mai veche piață din Paris, și Muzeul Picasso.

 1. Saint-Germain-des-Prés 📚🎷🥐

Situat în arondismentul 6, Saint-Germain-des-Prés este un cartier sofisticat și intelectual, cunoscut pentru legăturile sale cu scriitorii, filosofii și muzicienii de jazz ai secolului al XX-lea. Aici vei găsi cafenelele istorice, precum Café de Flore și Les Deux Magots, unde au petrecut timp Simone de Beauvoir și Jean-Paul Sartre. Cartierul este, de asemenea, plin de librării, galerii de artă și buticuri de lux. Nu uita să te oprești la o patiserie locală pentru a savura un croissant sau o tartă cu fructe.

 1. Montmartre 🎨🎭⛪

Montmartre, situat în arondismentul 18, este un cartier boem și pitoresc, aflat pe dealul cu același nume. Acesta este cunoscut pentru legăturile sale cu artiști precum Pablo Picasso, Vincent van Gogh și Henri de Toulouse-Lautrec, care și-au deschis ateliere în zonă. Montmartre este, de asemenea, faimos pentru Basilique du Sacré-Cœur, care oferă o priveliște panoramică asupra orașului. Plimbă-te prin piața de artiști Place du Tertre, explorează Muzeul Montmartre și bucură-te de spectacolele de cabaret la Moulin Rouge.

 1. Quartier Latin 🏰📚🍴

Quartier Latin, situat în arondismentele 5 și 6, este un cartier vibrant și plin de energie, fiind centrul vieții studențești și intelectuale din Paris. Acesta găzduiește celebra universitate Sorbona și este cunoscut pentru străduțele sale înguste, pline de librării, cafenele și restaurante. Quartier Latin are o atmosferă cosmopolită, cu o varietate de opțiuni culinare care reflectă diversitatea etnică a locuitorilor săi. Nu rata ocazia de a vizita Jardin du Luxembourg, Panthéon și Muzeul Național al Evului Mediu.

 1. Canal Saint-Martin 🌉🍷🚶

Canal Saint-Martin este un cartier trendy și plin de viață, situat în arondismentul 10, în jurul canalului cu același nume. Acesta a devenit în ultimii ani un loc preferat al tinerilor parizieni și al hipsterilor, datorită numeroaselor sale baruri, restaurante și magazine de modă. Pe malurile canalului, vei găsi o atmosferă relaxată și prietenoasă, cu localnici și turiști care se bucură de picnicuri și plimbări de-a lungul apei. Descoperă ecluzele și podurile din fier forjat ale canalului și explorează buticurile și galeriile de artă din zonă.

În concluzie, Parisul este un oraș cu o diversitate impresionantă de cartiere, fiecare având propria sa atmosferă și personalitate. Prin explorarea acestor top 5 cele mai populare zone din Paris, vei avea ocazia să te bucuri de diferitele fațete ale orașului și să descoperi ce face ca Orașul Luminilor să fie atât de special. Fie că te interesează arta și cultura, gastronomia sau moda, aceste cartiere pariziene îți vor oferi experiențe memorabile și îți vor arăta de ce Parisul este una dintre cele mai frumoase și fascinante destinații de călătorie.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este una dintre cele mai faimoase și populare atracții turistice din Paris. Acesta este un turn din fier de 324 de metri înălțime și a fost construit pentru Expoziția Universală din 1889. Turnul Eiffel este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Parisului și a devenit o destinație turistică populară pentru turiști din întreaga lume.

Turnul Eiffel a fost proiectat de inginerul Gustave Eiffel și a fost construit în doar doi ani. Turnul are trei niveluri, iar vizitatorii pot urca pe scări sau cu liftul până la fiecare nivel. Primul nivel oferă priveliști uimitoare asupra orașului, iar nivelul al doilea este situat la 115 metri înălțime și oferă o priveliște panoramică asupra orașului. Al treilea nivel se află la 276 de metri înălțime și este cel mai înalt nivel accesibil publicului.

În timpul serilor, turnul este iluminat cu o serie de lumini care se schimbă în fiecare seară, creând un spectacol impresionant de lumină. De asemenea, în timpul anumitor evenimente speciale, turnul este iluminat cu o serie de culori sau imagini speciale.

Turnul Eiffel este o atracție turistică populară, așa că este important să vă planificați vizita cu timp înainte. Biletele pot fi achiziționate online sau direct la turn. În plus, turnul oferă și numeroase magazine și restaurante, unde vizitatorii pot achiziționa suveniruri sau se pot bucura de gustările și băuturile tradiționale franceze.

În concluzie, Turnul Eiffel este o atracție turistică uimitoare și un simbol iconic al Parisului. Este o destinație turistică populară pentru vizitatorii din întreaga lume și este un loc minunat pentru a vă bucura de priveliștea panoramică asupra orașului și de a experimenta cultura și frumusețea Parisului.

Catedrala Notre-Dame

Catedrala Notre-Dame este o catedrală gotică din secolul al XII-lea situată pe insula Ile de la Cité în centrul Parisului, Franța. Aceasta este una dintre cele mai cunoscute și importante catedrale din lume și un simbol important al istoriei, arhitecturii și culturii franceze.

Catedrala a fost construită între anii 1163 și 1345, iar construcția sa a durat mai mult de 180 de ani. Aceasta a fost construită pe locul unui templu roman și o catedrală creștină mai veche. Catedrala a fost supusă mai multor renovări și modificări de-a lungul timpului, inclusiv o renovare majoră în secolul al XIX-lea, care a adăugat turnurile sale celebre și care a îmbunătățit accesul la catedrală.

Catedrala Notre-Dame a devenit cunoscută în întreaga lume prin literatura și arta franceză, dar și prin istoria și arhitectura sa uimitoare. Printre caracteristicile cele mai notabile se numără cele două turnuri înalte, fațada impresionantă și rozeta de șase metri de diametru. Catedrala găzduiește, de asemenea, unele dintre cele mai importante opere de artă și obiecte religioase din istoria Franței, precum și celebra clopotniță „Emmanuel”, care datează din secolul al XV-lea și care este cea mai mare clopotniță din Franța.

În aprilie 2019, catedrala Notre-Dame a suferit un incendiu devastator care a distrus o parte importantă a structurii sale, inclusiv acoperișul și acoperișul în formă de arc. Cu toate acestea, au fost anunțate planuri de reconstrucție și restaurare a catedralei, astfel încât aceasta să poată fi reabilitată și redeschisă publicului cât mai curând posibil.

În concluzie, Catedrala Notre-Dame este una dintre cele mai importante atracții turistice din Paris și un simbol important al istoriei, culturii și arhitecturii franceze. Catedrala este o bijuterie gotică uimitoare și o destinație turistică obligatorie pentru oricine care vizitează Parisul.

Muzeul Luvru

Muzeul Luvru este cel mai mare și unul dintre cele mai importante muzee de artă din lume, situat în centrul Parisului, Franța. Muzeul a fost fondat în 1793 și este găzduit în Palatul Luvru, o clădire impresionantă din secolul al XII-lea care a fost folosită în trecut ca reședință regală și palat guvernamental.

Muzeul Luvru găzduiește o colecție impresionantă de opere de artă și artefacte istorice din diferite culturi și perioade istorice, inclusiv din Egiptul Antic, Grecia și Roma Antică, Evul Mediu și Renaștere. Colecția sa cuprinde peste 35.000 de opere de artă, inclusiv celebrele opere precum „Mona Lisa” de Leonardo da Vinci și „Venus de Milo”.

Muzeul este împărțit în opt departamente principale, fiecare cu propriile sale colecții și teme, cum ar fi pictură, sculptură, obiecte de artă, artefacte antice, artefacte orientale și altele. Printre cele mai notabile galerii se numără Galeria Napoleon, care găzduiește colecția de artă italiană și franceză din secolele al XIV-lea până în secolul al XIX-lea și Muzeul Artei Islamice, care prezintă o colecție impresionantă de artă și artefacte din lumea islamică.

Vizitatorii pot explora muzeul prin intermediul tururilor ghidate sau pot alege să-și facă propriul tur prin muzeu. Muzeul oferă, de asemenea, audioghiduri și aplicații mobile pentru a vă ajuta să vă explorați colecția într-un mod interactiv și educativ.

Muzeul Luvru este o destinație turistică populară, așa că este important să vă planificați vizita cu timp înainte. Biletele pot fi achiziționate online sau direct la muzeu, iar muzeul oferă, de asemenea, programe și evenimente speciale pentru turiști, cum ar fi concerte și expoziții temporare.

În concluzie, Muzeul Luvru este o destinație turistică esențială pentru oricine vizitează Parisul. Este o colecție impresionantă de artă și artefacte istorice din întreaga lume, care reflectă bogăția și diversitatea culturii și istoriei umane.

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf este o arcadă monumentală situată pe bulevardul Champs-Élysées din Paris, Franța. Acesta a fost construit între anii 1806 și 1836, pentru a comemora victoriile armatei franceze în timpul Revoluției și ale Imperiului Francez, inclusiv victoria lui Napoleon Bonaparte în bătălia de la Austerlitz.

Arcul are o înălțime de 50 de metri și o lățime de 45 de metri și prezintă gravate numele a 558 de ofițeri și oameni de rând care au luptat și au murit în timpul Revoluției și ale războaielor napoleoniene. Arcul de Triumf a devenit un simbol important al Franței și a fost folosit în trecut pentru a marca paradele militare și ceremoniile importante.

Vizitatorii pot urca până la platforma superioară a arcului pentru a admira priveliștea panoramică asupra orașului. Pe parcursul ascensiunii, aceștia pot admira diverse exponate, inclusiv modele și ilustrații ale construcției arcului, precum și picturi și sculpturi ale evenimentelor istorice comemorate prin arc. La baza arcului se află „Flacăra eternă”, un omagiu adus soldaților francezi care și-au pierdut viața în timpul Primului Război Mondial.

Arcul de Triumf este o atracție turistică populară în Paris, așa că este important să vă planificați vizita cu timp înainte. Biletele pot fi achiziționate online sau direct la arc, iar acestea oferă acces la toate nivelurile și expunerea aferentă. De asemenea, vizitatorii pot opta pentru tururi ghidate sau audio-ghidate pentru a afla mai multe despre istoria și arhitectura arcului.

În concluzie, Arcul de Triumf este o atracție turistică importantă din Paris și un monument impresionant dedicat istoriei și culturii franceze. Este o destinație obligatorie pentru oricine vizitează Parisul, deoarece oferă o priveliște panoramică asupra orașului și este un simbol important al istoriei și culturii franceze.

Palatul Versailles

Palatul Versailles este un palat regal situat în afara Parisului, Franța, și a fost locuința regilor Franței din 1682 până în 1789. Palatul a fost construit în secolul al XVII-lea și a fost extins de-a lungul timpului pentru a deveni una dintre cele mai mari și mai opulente reședințe regale din lume.

Palatul Versailles este renumit pentru grădinile sale impresionante, precum și pentru operele de artă și mobilierul său elegant. În timpul vizitei, turiștii pot explora diversele încăperi ale palatului, inclusiv săli de bal, dormitoare regale și capela regală. Palatul este de asemenea cunoscut pentru faimosul său „Hall of Mirrors” (Sala Oglinzilor), care are 17 oglinzi mari și oferă o priveliște uimitoare asupra grădinilor palatului.

Grădinile palatului sunt impresionante și acoperă o suprafață de 800 de hectare, incluzând fântâni, cascade, canale și terase frumoase. Vizitatorii pot lua o plimbare în grădinile pentru a admira peisajul sau pot opta pentru o plimbare cu barca pe canalul principal.

Pe lângă vizitarea palatului și a grădinilor, turiștii pot vizita și alte atracții din apropiere, inclusiv Marele Trianon (locuința de vară a regilor), micul Trianon (locuința de vară a reginei Marie Antoinette) și domeniul Mariei Antoinette, care găzduiește ferma și hambarul reginei.

Palatul Versailles este o destinație turistică populară și este important să vă planificați vizita cu timp înainte. Biletele pot fi achiziționate online sau direct la palat, iar acesta oferă și tururi ghidate pentru a vă ajuta să explorați palatul și grădinile sale impresionante.

În concluzie, Palatul Versailles este una dintre cele mai frumoase și mai impresionante reședințe regale din lume și o destinație turistică obligatorie pentru oricine vizitează Parisul. Palatul oferă o priveliște impresionantă asupra istoriei și culturii Franței și este o destinație minunată pentru a vă bucura de frumusețea și bogăția culturii și arhitecturii franceze.

Ce excursii poți face în împrejurimile Paris?

Palatul Versailles este un palat regal situat în afara Parisului, Franța, și a fost locuința regilor Franței din 1682 până în 1789. Palatul a fost construit în secolul al XVII-lea și a fost extins de-a lungul timpului pentru a deveni una dintre cele mai mari și mai opulente reședințe regale din lume.

Palatul Versailles este renumit pentru grădinile sale impresionante, precum și pentru operele de artă și mobilierul său elegant. În timpul vizitei, turiștii pot explora diversele încăperi ale palatului, inclusiv săli de bal, dormitoare regale și capela regală. Palatul este de asemenea cunoscut pentru faimosul său „Hall of Mirrors” (Sala Oglinzilor), care are 17 oglinzi mari și oferă o priveliște uimitoare asupra grădinilor palatului.

Grădinile palatului sunt impresionante și acoperă o suprafață de 800 de hectare, incluzând fântâni, cascade, canale și terase frumoase. Vizitatorii pot lua o plimbare în grădinile pentru a admira peisajul sau pot opta pentru o plimbare cu barca pe canalul principal.

Pe lângă vizitarea palatului și a grădinilor, turiștii pot vizita și alte atracții din apropiere, inclusiv Marele Trianon (locuința de vară a regilor), micul Trianon (locuința de vară a reginei Marie Antoinette) și domeniul Mariei Antoinette, care găzduiește ferma și hambarul reginei.

Palatul Versailles este o destinație turistică populară și este important să vă planificați vizita cu timp înainte. Biletele pot fi achiziționate online sau direct la palat, iar acesta oferă și tururi ghidate pentru a vă ajuta să explorați palatul și grădinile sale impresionante.

În concluzie, Palatul Versailles este una dintre cele mai frumoase și mai impresionante reședințe regale din lume și o destinație turistică obligatorie pentru oricine vizitează Parisul. Palatul oferă o priveliște impresionantă asupra istoriei și culturii Franței și este o destinație minunată pentru a vă bucura de frumusețea și bogăția culturii și arhitecturii franceze.

Ce mâncăruri cu specific local poți servi?

Parisul este renumit pentru bucătăria sa rafinată și plină de gust, iar există multe feluri de mâncare delicioase pe care le puteți încerca. Iată top 5 mâncăruri cu specific local pe care le puteți savura în Paris:

 1. Croissant – croissant-ul este un produs de patiserie emblematic al Franței și poate fi găsit în aproape fiecare cafenea din Paris. Acesta este o plăcintă în formă de semilună, coaptă și flaky, care este de obicei servită cu cafea sau ceai.
 2. Ratatouille – Ratatouille este un fel de mâncare tradițional francez din legume, care include roșii, vinete, dovlecei, ceapă și ardei. Aceasta este o alegere populară pentru vegetarieni și poate fi servită ca fel principal sau ca garnitură.
 3. Coq au Vin – Coq au Vin este un fel de mâncare tradițional francez din carne de pui, preparată cu vin roșu și legume aromatice. Acesta este un fel de mâncare delicios și bogat, care este adesea servit în restaurante tradiționale din Paris.
 4. Escargots – Escargots sunt melci de grădină, care sunt adesea servite în restaurantele franceze din Paris. Acesta este un fel de mâncare delicios și aromat, care este de obicei servit cu usturoi, unt și ierburi aromatice.
 5. Baguette – Bagheta este un pâine tradițională franceză, care este renumită în întreaga lume pentru crusta sa crocantă și miezul moale. Acesta este adesea servit ca aperitiv sau ca garnitură pentru diferite feluri de mâncare și poate fi găsit în aproape fiecare patiserie sau brutărie din Paris.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare mâncăruri cu specific local din Paris. Există multe alte feluri de mâncare delicioase, inclusiv quiche, foie gras, mousse de ciocolată și multe altele.

Ce băuturi cu specific local poți servi?

Parisul este cunoscut pentru vinurile sale deosebite, precum și pentru alte băuturi alcoolice și non-alcoolice tradiționale. Iată câteva dintre cele mai populare băuturi cu specific local pe care le puteți servi în Paris:

 1. Vinul roșu – Franța este renumită în întreaga lume pentru vinurile sale excelente, iar Parisul nu face excepție. Vinul roșu este unul dintre cele mai populare băuturi alcoolice din Franța și este adesea servit în restaurante și cafenele din Paris.
 2. Champagne – Champagne-ul este o băutură spumoasă tradițională din regiunea Champagne din Franța. Aceasta este o alegere populară pentru sărbători și evenimente speciale și poate fi găsită în majoritatea barurilor și restaurantelor din Paris.
 3. Pastis – Pastis este o băutură alcoolică tradițională din regiunea Provence din Franța. Aceasta este o băutură anasonată, care se amestecă cu apă pentru a crea un cocktail răcoritor.
 4. Cafe au lait – Cafe au lait este unul dintre cele mai populare tipuri de cafea din Paris. Aceasta este o cafea cu lapte, care este servită dimineața în cafenele și patiserii.
 5. Ciocolata caldă – Ciocolata caldă este o băutură tradițională franceză, care este servită în special în sezonul rece. Aceasta este o băutură dulce și cremoasă, care este perfectă pentru a te încălzi în zilele friguroase.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare băuturi cu specific local din Paris. Există multe alte băuturi delicioase, inclusiv Cognac, Armagnac, Absinthe și multe altele.

De ce să alegi o vacanță la Paris?

Parisul, cunoscut drept Orașul Luminilor și capitala Franței, este o destinație de top pentru călători din întreaga lume. Cu o istorie bogată, o cultură vibrantă și un peisaj urban fascinant, Parisul are multe de oferit oricărui turist. Dacă te întrebi de ce să alegi o vacanță la Paris, iată câteva motive convingătoare care îți vor demonstra că orașul merită să fie pe lista ta de călătorii.

 1. Orașul istoriei și culturii 🏛️

Parisul este un oraș în care istoria și cultura sunt peste tot. De la Turnul Eiffel și Catedrala Notre-Dame până la Palatul Versailles și Muzeul Louvre, monumentele istorice și instituțiile culturale ale orașului sunt martore ale trecutului său bogat. În Paris, ai șansa să explorezi muzee și galerii de artă de renume mondial, precum Muzeul d’Orsay, Muzeul Picasso și Centrul Pompidou.

 1. Capitala modei 🛍️

Parisul este, fără îndoială, capitala modei mondiale. Aici au început carierele unor designeri celebri, precum Coco Chanel, Christian Dior și Yves Saint Laurent. În Paris, vei găsi magazinele și atelierele unor case de modă de lux, dar și concept store-uri și piețe de vechituri unde poți găsi articole de îmbrăcăminte și accesorii unice. O vacanță în Paris înseamnă și oportunitatea de a explora cele mai noi tendințe în modă și de a-ți îmbogăți garderoba cu piese deosebite.

 1. Bucătăria franceză delicioasă 🥐🍷

Gastronomia franceză este cunoscută în întreaga lume pentru gusturile sale rafinate și complexe. O vacanță în Paris îți oferă ocazia de a savura preparate tradiționale, precum escargot, boeuf bourguignon și crème brûlée, într-un cadru autentic. De asemenea, orașul găzduiește numeroase braserii, boulangerii și patiserii care servesc delicii precum croissant, macarons și éclairs. În plus, nu uita să încerci vinurile franceze într-o cramă locală sau într-un bar de vinuri.

 1. Peisajul romantic și atmosfera fermecătoare 💖

Parisul este adesea considerat unul dintre cele mai romantice orașe din lume, datorită peisajului său urban încântător și atmosferei sale fermecătoare. Plimbările pe malurile Senei, cină la lumina lumânărilor într-un restaurant cochet și priveliștea orașului de pe Turnul Eiffel în timpul serii transformă orice vacanță în Paris într-o experiență romantică de neuitat. Orașul este perfect pentru cupluri, dar și pentru cei care doresc să se îndrăgostească de frumusețea și atmosfera sa unică.

 1. Diversitatea activităților și evenimentelor 🎭🎨🎼

Parisul este un oraș care oferă o mulțime de activități și evenimente pentru toate gusturile și interesele. Indiferent dacă ești pasionat de artă, istorie, modă, gastronomie sau divertisment, vei găsi cu siguranță ceva care să te atragă. Parisul găzduiește o serie de evenimente culturale și artistice de-a lungul anului, precum Paris Fashion Week, Nuit Blanche și Fête de la Musique. În plus, poți participa la cursuri de gătit, degustări de vinuri și brânzeturi, spectacole de teatru și operă sau plimbări ghidate prin cartierele sale istorice.

Parisul este o destinație de vis pentru orice călător, oferind o combinație irezistibilă de istorie, cultură, modă, gastronomie și romantism. O vacanță în Paris înseamnă să te lași purtat de farmecul său unic și să te bucuri de experiențe memorabile într-unul dintre cele mai frumoase și fascinante orașe din lume. Nu mai sta pe gânduri și alege să vizitezi Parisul – nu vei fi dezamăgit.

Cauți Cazare în Paris?

Activități în Franța