frankfurt

Prezentare general─â Frankfurt

Frankfurt, cunoscut oficial ca Frankfurt am Main, este unul dintre cele mai importante centre financiare ╚Öi comerciale din Europa. Situat ├«n landul Hesse, pe malurile r├óului Main, ora╚Öul este adesea considerat inima economic─â a Germaniei datorit─â numeroaselor institu╚Ťii financiare ╚Öi cl─âdiri de birouri moderne care definesc orizontul s─âu iconic.

Frankfurt este sediul B─âncii Centrale Europene, Deutsche Bundesbank, precum ╚Öi al Bursei de Valori din Frankfurt, una dintre cele mai mari burse din lume. Aceast─â concentra╚Ťie de institu╚Ťii financiare a transformat ora╚Öul ├«ntr-un hub global pentru afaceri ╚Öi finan╚Ťe, atr─âg├ónd profesioni╚Öti din ├«ntreaga lume.

Pe l├óng─â rolul s─âu economic, Frankfurt este ╚Öi un important centru cultural. Ora╚Öul g─âzduie╚Öte o serie de muzee renumite situate de-a lungul r├óului Main, ├«n zona cunoscut─â sub numele de Museumsufer (Malul Muzeelor). Printre cele mai notabile se num─âr─â Muzeul St├Ądel, cu o colec╚Ťie impresionant─â de art─â european─â, ╚Öi Muzeul de Art─â Modern─â, care prezint─â lucr─âri contemporane de renume interna╚Ťional. Alte muzee importante includ Muzeul de Film German ╚Öi Muzeul Evreiesc, care ofer─â perspective asupra istoriei ╚Öi culturii locale.

Frankfurt este, de asemenea, locul de na╚Ötere al celebrului scriitor german Johann Wolfgang von Goethe. Casa Goethe, unde s-a n─âscut ╚Öi a crescut autorul, este acum un muzeu dedicat vie╚Ťii ╚Öi operei sale. Vizitatorii pot explora camerele restaurate ╚Öi pot vedea obiecte personale, manuscrise ╚Öi c─âr╚Ťi care au apar╚Ťinut lui Goethe.

Ora╚Öul combin─â armonios arhitectura modern─â cu cea tradi╚Ťional─â. R├Âmer, pia╚Ťa central─â istoric─â, este un exemplu perfect al acestui contrast. Cl─âdirile cu fa╚Ťade medievale din R├Âmer se afl─â ├«n vecin─âtatea zg├órie-norilor moderni din districtul financiar. Aceast─â pia╚Ť─â este adesea locul unde se desf─â╚Öoar─â evenimente ╚Öi t├órguri, inclusiv faimosul T├órg de Cr─âciun din Frankfurt, unul dintre cele mai vechi ╚Öi mai mari din Germania.

Frankfurt este, de asemenea, cunoscut pentru t├órgurile ╚Öi expozi╚Ťiile sale comerciale. Messe Frankfurt g─âzduie╚Öte unele dintre cele mai mari ╚Öi mai importante t├órguri interna╚Ťionale, inclusiv T├órgul Interna╚Ťional de Carte de la Frankfurt, cel mai mare t├órg de carte din lume, ╚Öi Automechanika, o expozi╚Ťie important─â pentru industria auto. Aceste evenimente atrag anual mii de vizitatori ╚Öi expozan╚Ťi din ├«ntreaga lume.

Ora╚Öul se m├óndre╚Öte cu o scen─â culinar─â diversificat─â, care reflect─â popula╚Ťia sa interna╚Ťional─â. De la restaurante gourmet la taverne tradi╚Ťionale, vizitatorii pot savura o gam─â larg─â de preparate. Una dintre specialit─â╚Ťile locale este „Apfelwein” (vin de mere), o b─âutur─â tradi╚Ťional─â servit─â ├«n numeroasele „Apfelweinwirtschaften” (taverne de vin de mere) din districtul Sachsenhausen.

Transportul ├«n Frankfurt este extrem de eficient, cu o re╚Ťea extins─â de trenuri, tramvaie ╚Öi autobuze care asigur─â conexiuni rapide ├«n interiorul ora╚Öului ╚Öi c─âtre suburbii. Aeroportul Interna╚Ťional Frankfurt, unul dintre cele mai aglomerate din Europa, faciliteaz─â accesul u╚Öor pentru turi╚Ötii interna╚Ťionali, oferind zboruri directe c─âtre destina╚Ťii de pe toate continentele.

Frankfurt este un ora╚Ö dinamic, unde afacerile de nivel mondial se ├«mpletesc cu tradi╚Ťiile culturale bogate. Fie c─â e╚Öti interesat de istorie, art─â, literatur─â sau afaceri, Frankfurt are ceva special de oferit fiec─ârui vizitator. Aceast─â metropol─â german─â continu─â s─â impresioneze ╚Öi s─â atrag─â oameni din ├«ntreaga lume, oferind o experien╚Ť─â de neuitat.

Top 5 activit─â╚Ťi de f─âcut ├«n Frankfurt

Frankfurt, unul dintre cele mai importante ora╚Öe din Germania, este cunoscut at├ót pentru importan╚Ťa sa economic─â, c├ót ╚Öi pentru bog─â╚Ťia sa cultural─â. Acest ora╚Ö cosmopolit ofer─â o gam─â variat─â de activit─â╚Ťi pentru to╚Ťi vizitatorii. Iat─â cinci dintre cele mai interesante activit─â╚Ťi pe care le po╚Ťi face ├«n Frankfurt.

 1. Viziteaz─â Museumsufer. Museumsufer, sau Malul Muzeelor, este o zon─â situat─â de-a lungul r├óului Main, unde se afl─â unele dintre cele mai renumite muzee din Frankfurt. Aici, po╚Ťi vizita Muzeul St├Ądel, care g─âzduie╚Öte o impresionant─â colec╚Ťie de art─â european─â din ultimele ╚Öapte secole. Muzeul de Art─â Modern─â este un alt loc de neratat, cunoscut pentru colec╚Ťia sa de art─â contemporan─â ╚Öi design avangardist. De asemenea, Muzeul de Film German ofer─â o privire fascinant─â asupra istoriei cinematografiei. Fiecare muzeu de pe Museumsufer ofer─â o experien╚Ť─â cultural─â unic─â, reflect├ónd diverse aspecte ale artei ╚Öi istoriei.
 2. Plimb─â-te prin R├Âmerberg. R├Âmerberg este pia╚Ťa central─â istoric─â a Frankfurtului ╚Öi unul dintre cele mai pitore╚Öti locuri din ora╚Ö. Aici, po╚Ťi admira cl─âdirile medievale cu fa╚Ťade colorate ╚Öi arhitectura tradi╚Ťional─â german─â. Cl─âdirea R├Âmer, care a fost folosit─â ca prim─ârie timp de peste 600 de ani, este o atrac╚Ťie principal─â. Pia╚Ťa este adesea gazda unor evenimente ╚Öi t├órguri, inclusiv faimosul T├órg de Cr─âciun din Frankfurt. O plimbare prin R├Âmerberg ├«╚Ťi ofer─â o oportunitate excelent─â de a sim╚Ťi atmosfera istoric─â a ora╚Öului ╚Öi de a te bucura de peisajul pitoresc.
 3. Urc─â ├«n Main Tower. Main Tower este una dintre cele mai ├«nalte cl─âdiri din Frankfurt ╚Öi ofer─â o vedere panoramic─â spectaculoas─â asupra ora╚Öului. Accesul la platforma de observare a turnului, situat─â la o ├«n─âl╚Ťime de 200 de metri, ├«╚Ťi permite s─â vezi toat─â metropola, inclusiv r├óul Main ╚Öi zg├órie-norii din districtul financiar. Este un loc ideal pentru fotografii memorabile ╚Öi pentru a te orienta ├«n ora╚Ö. Seara, priveli╚Ötea ora╚Öului luminat este deosebit de impresionant─â.
 4. Descoper─â Gr─âdina Palmengarten. Palmengarten este una dintre cele mai mari gr─âdini botanice din Germania ╚Öi ofer─â o oaz─â de verdea╚Ť─â ╚Öi lini╚Öte ├«n mijlocul ora╚Öului. Aici po╚Ťi explora diverse sere tematice care ad─âpostesc plante din diferite zone climatice ale lumii, de la p─âduri tropicale la de╚Öerturi aride. Gr─âdinile ├«n aer liber sunt la fel de impresionante, cu alei pitore╚Öti, lacuri ╚Öi paji╚Öti ├«ntinse. Palmengarten este un loc minunat pentru a te relaxa ╚Öi a te bucura de natur─â, indiferent de anotimp.
 5. Viziteaz─â Casa Goethe. Casa Goethe este locul de na╚Ötere al faimosului scriitor german Johann Wolfgang von Goethe ╚Öi este acum un muzeu dedicat vie╚Ťii ╚Öi operei sale. Situat─â ├«n centrul ora╚Öului, aceast─â cas─â bine conservat─â ofer─â o privire detaliat─â asupra copil─âriei ╚Öi tinere╚Ťii lui Goethe. Interiorul este mobilat cu piese autentice din secolul al XVIII-lea, iar muzeul include ╚Öi o colec╚Ťie de manuscrise, scrisori ╚Öi opere de art─â care au apar╚Ťinut scriitorului. O vizit─â la Casa Goethe ofer─â o incursiune interesant─â ├«n via╚Ťa unuia dintre cei mai mari autori germani.

Aceste activit─â╚Ťi sunt doar o parte din ceea ce Frankfurt are de oferit. Fiecare dintre aceste locuri ofer─â o experien╚Ť─â unic─â, care combin─â istoria, cultura ╚Öi peisajele urbane, f─âc├ónd din Frankfurt o destina╚Ťie atractiv─â pentru to╚Ťi vizitatorii.

Tururi & Activit─â╚Ťi

Vezi alte Tururi & Activit─â╚Ťi

Top 5 atrac╚Ťii turistice din Frankfurt

Frankfurt, ora╚Öul cu cel mai impresionant skyline din Germania, ofer─â mult mai mult dec├ót doar afaceri ╚Öi finan╚Ťe. Acest ghid prezint─â cinci atrac╚Ťii turistice de top din Frankfurt, pe care nu trebuie s─â le ratezi.

 1. Catedrala Sf. Bartolomeu (Kaiserdom St. Bartholom├Ąus), cunoscut─â local ca Kaiserdom, este una dintre cele mai importante biserici din Frankfurt ╚Öi un simbol al ora╚Öului. Construit─â ├«n stil gotic, catedrala dateaz─â din secolul al XIV-lea ╚Öi a fost locul unde au fost ├«ncorona╚Ťi ├«mp─âra╚Ťii Sf├óntului Imperiu Roman. Turnul ├«nalt al catedralei ofer─â o panoram─â impresionant─â asupra ora╚Öului ╚Öi r├óului Main. Interiorul bisericii este la fel de impresionant, cu vitralii colorate ╚Öi un altar detaliat.
 2. Gr─âdina Zoologic─â din Frankfurt, una dintre cele mai vechi ╚Öi mai mari gr─âdini zoologice din Germania, g─âzduie╚Öte peste 4.500 de animale din aproximativ 500 de specii. Situat─â aproape de centrul ora╚Öului, aceast─â gr─âdin─â zoologic─â ofer─â vizitatorilor o ocazie minunat─â de a vedea animale de pe toate continentele. Atrac╚Ťiile principale includ Casa Exotarium, unde po╚Ťi vedea reptile, amfibieni ╚Öi pe╚Öti, ╚Öi Casa Borgori-Wald, un habitat tropical pentru maimu╚Ťe ╚Öi alte animale exotice.
 3. Eiserner Steg (Podul de Fier) este un pod pietonal iconic care traverseaz─â r├óul Main, conect├ónd centrul ora╚Öului cu districtul Sachsenhausen. Construit ├«n 1868, podul este un loc popular pentru plimb─âri ╚Öi ofer─â priveli╚Öti superbe asupra orizontului Frankfurtului ╚Öi a r├óului. Eiserner Steg este, de asemenea, cunoscut pentru mul╚Ťimea de lac─âte de dragoste ata╚Öate de balustradele sale, un simbol al iubirii ╚Öi devotamentului. Podul este un loc excelent pentru fotografii ╚Öi pentru a te bucura de atmosfera relaxant─â a r├óului.
 4. Palmengarten┬áeste una dintre cele mai mari ╚Öi mai frumoase gr─âdini botanice din Germania. Situat─â ├«n cartierul Westend, aceast─â gr─âdin─â botanic─â se ├«ntinde pe 22 de hectare ╚Öi ofer─â o varietate impresionant─â de plante din toate col╚Ťurile lumii. Palmengarten include sere care recreeaz─â diverse climate, de la p─âduri tropicale la de╚Öerturi aride. Vizitatorii pot explora gr─âdinile tematice, lacurile ╚Öi paji╚Ötile, f─âc├ónd din Palmengarten un loc perfect pentru relaxare ╚Öi educa╚Ťie.
 5. Biserica Sf. Pavel (Paulskirche), cunoscut─â ╚Öi sub numele de Paulskirche, este un monument istoric important ╚Öi un simbol al democra╚Ťiei germane. Construit─â ├«ntre 1789 ╚Öi 1833, biserica a fost locul de ├«ntrunire al Primului Parlament German din 1848. Ast─âzi, Paulskirche este folosit─â pentru evenimente, ceremonii ╚Öi expozi╚Ťii. Interiorul bisericii este simplu, dar impresionant, iar cl─âdirea g─âzduie╚Öte o expozi╚Ťie permanent─â despre istoria democra╚Ťiei germane. Vizitarea acestei biserici ofer─â o oportunitate excelent─â de a ├«n╚Ťelege o parte important─â a istoriei politice a Germaniei.

Frankfurt ofer─â o combina╚Ťie fascinant─â de istorie, cultur─â ╚Öi natur─â, fiecare dintre aceste atrac╚Ťii oferind o perspectiv─â unic─â asupra ora╚Öului. Indiferent dac─â e╚Öti pasionat de arhitectur─â, natur─â sau istorie, Frankfurt are ceva special de oferit fiec─ârui vizitator.

Când este cel mai bine să vizitezi Frankfurt?

Frankfurt este un ora╚Ö care poate fi vizitat ├«n orice perioad─â a anului, fiecare anotimp oferind ceva unic ╚Öi special. Totu╚Öi, anumite momente din an pot fi mai atractive ├«n func╚Ťie de preferin╚Ťele tale ╚Öi de tipul de activit─â╚Ťi pe care dore╚Öti s─â le faci.

 • Prim─âvara (martie – mai) este una dintre cele mai bune perioade pentru a vizita Frankfurt. Temperaturile sunt pl─âcute, variind ├«ntre 10 ╚Öi 20 de grade Celsius, iar ora╚Öul prinde via╚Ť─â cu flori ╚Öi verdea╚Ť─â. Aceasta este o perioad─â ideal─â pentru a explora parcurile ╚Öi gr─âdinile ora╚Öului, cum ar fi Palmengarten ╚Öi Gr─âdina Botanic─â. De asemenea, ├«n prim─âvar─â au loc diverse festivaluri ╚Öi evenimente culturale, inclusiv Dippemess, un t├órg tradi╚Ťional cu atrac╚Ťii, m├óncare ╚Öi divertisment pentru toate v├órstele.
 • Vara (iunie – august) aduce temperaturi mai ridicate, ├«ntre 20 ╚Öi 30 de grade Celsius, ╚Öi o mul╚Ťime de activit─â╚Ťi ├«n aer liber. Festivalurile de strad─â, concertele ╚Öi evenimentele sportive sunt foarte frecvente ├«n aceast─â perioad─â. Museumsuferfest, unul dintre cele mai mari festivaluri culturale din Frankfurt, are loc la sf├ór╚Öitul lunii august ╚Öi ofer─â trei zile de art─â, muzic─â ╚Öi activit─â╚Ťi pe malul r├óului Main. De asemenea, vara este momentul perfect pentru a te bucura de o croazier─â pe r├óul Main sau de a te relaxa la una dintre terasele de pe mal.
 • Toamna (septembrie – noiembrie) este o alt─â perioad─â excelent─â pentru a vizita Frankfurt, cu temperaturi mai moderate, ├«ntre 10 ╚Öi 20 de grade Celsius. Culorile toamnei transform─â parcurile ╚Öi gr─âdinile ora╚Öului ├«ntr-un spectacol de nuan╚Ťe calde, oferind decoruri perfecte pentru plimb─âri ╚Öi fotografii. ├Än aceast─â perioad─â are loc T├órgul Interna╚Ťional de Carte de la Frankfurt, cel mai mare t├órg de carte din lume, atr─âg├ónd editori, autori ╚Öi cititori din ├«ntreaga lume. De asemenea, toamna este sezonul vinului ├«n regiunea Rheingau, situat─â la o scurt─â distan╚Ť─â de Frankfurt, unde po╚Ťi participa la festivaluri de vin ╚Öi degust─âri.
 • Iarna (decembrie – februarie)┬á├«n Frankfurt poate fi rece, cu temperaturi care variaz─â ├«ntre -1 ╚Öi 5 grade Celsius, dar atmosfera festiv─â a ora╚Öului compenseaz─â frigul. T├órgul de Cr─âciun din Frankfurt, unul dintre cele mai vechi ╚Öi mai mari din Germania, transform─â centrul ora╚Öului ├«ntr-un loc de poveste, cu lumini╚Ťe str─âlucitoare, standuri de cadouri, vin fiert ╚Öi delicatese de sezon. Pie╚Ťele de Cr─âciun se ├«ntind de la R├Âmerberg p├ón─â la Paulsplatz ╚Öi atrag vizitatori din toate col╚Ťurile lumii. De asemenea, patinoarul din parcul Eisener Steg este un loc popular pentru localnici ╚Öi turi╚Öti, oferind o activitate distractiv─â ╚Öi festiv─â.

Fiecare anotimp aduce cu sine propriile sale atrac╚Ťii ╚Öi evenimente speciale ├«n Frankfurt, f─âc├ónd din acest ora╚Ö o destina╚Ťie de vizitat pe tot parcursul anului. Indiferent de perioada ├«n care alegi s─â vii, Frankfurt te a╚Öteapt─â cu o gam─â larg─â de experien╚Ťe culturale, istorice ╚Öi recreative.

Cum să petreci 48 de ore în Frankfurt

Frankfurt este un ora╚Ö dinamic ╚Öi modern, cunoscut pentru rolul s─âu de centru financiar, dar ╚Öi pentru bog─â╚Ťia sa cultural─â ╚Öi istoric─â. Dac─â ai doar 48 de ore pentru a explora acest ora╚Ö, iat─â un itinerar care ├«╚Ťi va permite s─â profi╚Ťi la maximum de timpul petrecut aici.

Ziua 1

 • Diminea╚Ťa. ├Äncepe prima zi cu un mic dejun la una dintre cafenelele locale din centrul ora╚Öului, cum ar fi Caf├ę Karin. Dup─â ce te-ai energizat, ├«ndreapt─â-te spre R├Âmerberg, pia╚Ťa central─â istoric─â a ora╚Öului. Aici, po╚Ťi admira cl─âdirile cu fa╚Ťade colorate ╚Öi cl─âdirea R├Âmer, fosta prim─ârie a ora╚Öului. Plimb─â-te pe str─âzile pietruite ╚Öi bucur─â-te de atmosfera medieval─â.
 • Pr├ónz. Pentru pr├ónz, opre╚Öte-te la un restaurant tradi╚Ťional german, cum ar fi Apfelwein Wagner, situat ├«n districtul Sachsenhausen. Aici po╚Ťi savura specialit─â╚Ťi locale, cum ar fi schnitzel ╚Öi Apfelwein (vin de mere).
 • Dup─â-amiaza. Dup─â pr├ónz, viziteaz─â Catedrala Sf. Bartolomeu (Kaiserdom), o biseric─â gotic─â impresionant─â unde au fost ├«ncorona╚Ťi ├«mp─âra╚Ťii Sf├óntului Imperiu Roman. Urc─â ├«n turn pentru o priveli╚Öte panoramic─â asupra ora╚Öului. Continu─â ziua cu o vizit─â la Casa Goethe, locul de na╚Ötere al faimosului scriitor german Johann Wolfgang von Goethe. Acest muzeu ofer─â o privire asupra vie╚Ťii ╚Öi operei sale.
 • Seara. ├Äncheie prima zi cu o cin─â la Main Tower Restaurant & Lounge, situat ├«n una dintre cele mai ├«nalte cl─âdiri din Frankfurt. Bucur─â-te de o mas─â rafinat─â ╚Öi de o priveli╚Öte spectaculoas─â asupra ora╚Öului iluminat.

Ziua 2

 • Diminea╚Ťa. ├Äncepe a doua zi cu o vizit─â la Museumsufer, unde se afl─â mai multe muzee de renume. Po╚Ťi ├«ncepe cu Muzeul St├Ądel, care g─âzduie╚Öte o colec╚Ťie impresionant─â de art─â european─â din ultimele ╚Öapte secole. Dup─â aceea, po╚Ťi vizita Muzeul de Art─â Modern─â pentru a vedea lucr─âri contemporane inovatoare.
 • Pr├ónz. Pentru pr├ónz, alege un loc pe malul r├óului Main, cum ar fi Oosten, un restaurant modern cu teras─â ╚Öi vedere superb─â asupra r├óului. Savureaz─â preparate interna╚Ťionale ╚Öi bucur─â-te de atmosfera relaxant─â.
 • Dup─â-amiaza. Dup─â pr├ónz, f─â o plimbare prin Gr─âdina Palmengarten, una dintre cele mai mari gr─âdini botanice din Germania. Exploreaz─â serele care ad─âpostesc plante din diverse zone climatice ╚Öi bucur─â-te de gr─âdinile tematice ╚Öi aleile pitore╚Öti.
  După vizita la Palmengarten, îndreaptă-te spre Eiserner Steg, un pod pietonal iconic care traversează râul Main. Acesta este un loc perfect pentru o plimbare relaxantă și pentru a face fotografii cu priveliștea orașului și a râului.
 • Seara. Pentru ultima cin─â ├«n Frankfurt, opteaz─â pentru un restaurant interna╚Ťional cum ar fi Restaurant Villa Rothschild. Acest loc ofer─â o experien╚Ť─â culinar─â de lux, cu preparate rafinate ╚Öi o atmosfer─â elegant─â.
  ├Äncheie seara cu o plimbare pe Zeil, principala strad─â comercial─â a ora╚Öului. Aici po╚Ťi g─âsi magazine de toate felurile, de la buticuri de lux la magazine populare, ╚Öi te po╚Ťi bucura de atmosfera animat─â.

Acest itinerar de 48 de ore ├«n Frankfurt ├«╚Ťi ofer─â o combina╚Ťie perfect─â de istorie, cultur─â, natur─â ╚Öi gastronomie. De la cl─âdiri medievale ╚Öi muzee de art─â la gr─âdini botanice ╚Öi restaurante rafinate, Frankfurt are ceva de oferit pentru fiecare vizitator.

Tururi & Activit─â╚Ťi

Vezi alte Tururi & Activit─â╚Ťi

Festivaluri și evenimente anuale care au loc în Frankfurt

Frankfurt, fiind un ora╚Ö cosmopolit ╚Öi plin de via╚Ť─â, g─âzduie╚Öte pe parcursul anului numeroase festivaluri ╚Öi evenimente care atrag at├ót localnici, c├ót ╚Öi turi╚Öti. Aceste evenimente reflect─â diversitatea cultural─â ╚Öi istoria bogat─â a ora╚Öului, oferind o gam─â variat─â de activit─â╚Ťi pentru toate v├órstele ╚Öi gusturile. Iat─â c├óteva dintre cele mai importante festivaluri ╚Öi evenimente anuale din Frankfurt.

 1. T├órgul de Cr─âciun din Frankfurt (Frankfurter Weihnachtsmarkt) este unul dintre cele mai mari ╚Öi mai vechi t├órguri de Cr─âciun din Germania, atr─âg├ónd vizitatori din toate col╚Ťurile lumii. Organizat ├«n pia╚Ťa R├Âmerberg ╚Öi ├«n Paulsplatz, t├órgul ofer─â o atmosfer─â magic─â de s─ârb─âtoare cu standuri pline de cadouri artizanale, juc─ârii, ornamente de Cr─âciun ╚Öi delicatese tradi╚Ťionale. Vinul fiert (Gl├╝hwein), turt─â dulce ╚Öi castanele pr─âjite sunt doar c├óteva dintre bun─ât─â╚Ťile pe care le po╚Ťi savura. Evenimentul include ╚Öi un carusel vechi, concerte de colinde ╚Öi un brad de Cr─âciun impresionant, decorat cu mii de lumini╚Ťe.
 2. Museumsuferfest, desf─â╚Öurat la sf├ór╚Öitul lunii august, este unul dintre cele mai mari festivaluri culturale din Germania. Evenimentul are loc de-a lungul r├óului Main ╚Öi implic─â toate muzeele situate pe malul r├óului, oferind intrare gratuit─â sau la pre╚Ť redus. Vizitatorii se pot bucura de expozi╚Ťii speciale, concerte live, spectacole de dans ╚Öi diverse activit─â╚Ťi pentru copii. De asemenea, festivalul include o pia╚Ť─â de artizanat ╚Öi o gam─â larg─â de standuri cu m├óncare interna╚Ťional─â, cre├ónd o experien╚Ť─â cultural─â ╚Öi gastronomic─â unic─â.
 3. T├órgul Interna╚Ťional de Carte de la Frankfurt (Frankfurter Buchmesse), desf─â╚Öurat ├«n luna octombrie, este cel mai mare t├órg de carte din lume. Acesta atrage editori, autori, agen╚Ťi literari ╚Öi cititori din ├«ntreaga lume. Pe l├óng─â lans─ârile de carte ╚Öi sesiunile de autografe, t├órgul include ╚Öi conferin╚Ťe, discu╚Ťii literare ╚Öi ateliere. Vizitatorii au ocazia s─â ├«nt├ólneasc─â autori celebri, s─â participe la dezbateri literare ╚Öi s─â descopere noile tendin╚Ťe din literatura interna╚Ťional─â.
 4. Opera Square Festival (Opernplatzfest), organizat ├«n luna iunie, este un eveniment popular care are loc ├«n fa╚Ťa Operei din Frankfurt. Festivalul combin─â muzica live, spectacolele de dans ╚Öi gastronomia, oferind o atmosfer─â deosebit─â. Vizitatorii pot savura preparate culinare delicioase de la numeroasele standuri de m├óncare, ├«n timp ce se bucur─â de diverse reprezenta╚Ťii artistice. Seara, pia╚Ťa este luminat─â ╚Öi devine un loc de ├«nt├ólnire pentru locuitori ╚Öi turi╚Öti, oferind un cadru relaxant ╚Öi pl─âcut.
 5. Dippemess este cel mai mare festival de t├órguri ╚Öi distrac╚Ťii din regiunea Rin-Main ╚Öi are loc de dou─â ori pe an, prim─âvara ╚Öi toamna. Evenimentul include o varietate de atrac╚Ťii, de la carusele ╚Öi montagne russe la jocuri de noroc ╚Öi standuri cu m├óncare. Vizitatorii pot savura delicatese tradi╚Ťionale, cum ar fi bratwurst ╚Öi pretzels, ╚Öi pot participa la diverse activit─â╚Ťi distractive. Dippemess este un loc perfect pentru o zi de distrac╚Ťie ├«n familie, oferind o gam─â larg─â de activit─â╚Ťi pentru toate v├órstele.
 6. Mainfest, organizat la ├«nceputul lunii august, este unul dintre cele mai vechi festivaluri de folclor din Frankfurt, celebr├ónd leg─âtura ora╚Öului cu r├óul Main. Festivalul are loc ├«n zona R├Âmerberg ╚Öi pe malurile r├óului, oferind spectacole de muzic─â live, parade, focuri de artificii ╚Öi diverse activit─â╚Ťi pentru copii. Vizitatorii pot savura m├ónc─âruri tradi╚Ťionale ╚Öi b─âuturi locale, ├«n timp ce se bucur─â de atmosfera festiv─â.

Aceste festivaluri ╚Öi evenimente anuale reflect─â diversitatea cultural─â ╚Öi tradi╚Ťiile bogate ale Frankfurtului, oferind oportunit─â╚Ťi excelente pentru a te bucura de ora╚Ö ├«n diferite perioade ale anului. Fiecare eveniment aduce ceva unic ╚Öi special, contribuind la farmecul ╚Öi atractivitatea acestui ora╚Ö cosmopolit

Top 5 hoteluri din Frankfurt pentru o cazare de vis

Frankfurt, un ora╚Ö cunoscut pentru zg├órie-norii s─âi impresionan╚Ťi ╚Öi scena cultural─â diversificat─â, ofer─â o gam─â larg─â de op╚Ťiuni de cazare care satisfac toate gusturile ╚Öi bugetele. Pentru o experien╚Ť─â de cazare de neuitat, iat─â cinci hoteluri de top din Frankfurt care ├«╚Ťi vor asigura o ╚Öedere confortabil─â ╚Öi pl─âcut─â.

 1. Meli├í Frankfurt City este un hotel modern situat ├«n centrul ora╚Öului, aproape de principalele atrac╚Ťii turistice ╚Öi de centrul de afaceri. Hotelul ofer─â camere elegante ╚Öi bine echipate, cu priveli╚Öti spectaculoase asupra ora╚Öului. Facilit─â╚Ťile includ un centru de fitness, un restaurant gourmet care serve╚Öte preparate interna╚Ťionale ╚Öi locale, precum ╚Öi un bar elegant unde te po╚Ťi relaxa dup─â o zi plin─â de activit─â╚Ťi. Serviciul impecabil ╚Öi aten╚Ťia la detalii fac din Meli├í Frankfurt City o alegere excelent─â pentru c─âl─âtorii de afaceri ╚Öi turi╚Öti. [Rezervari]
 2. NH Frankfurt Messe, situat la doar c├ó╚Ťiva pa╚Öi de centrul expozi╚Ťional Frankfurt Messe, NH Frankfurt Messe este ideal pentru cei care c─âl─âtoresc ├«n scop de afaceri. Hotelul ofer─â camere confortabile ╚Öi moderne, dotate cu toate facilit─â╚Ťile necesare pentru o ╚Öedere pl─âcut─â. Oaspe╚Ťii pot ├«ncepe ziua cu un mic dejun bogat, servit ├«n restaurantul hotelului, ╚Öi se pot bucura de acces gratuit la internet Wi-Fi. De asemenea, hotelul dispune de o sal─â de fitness bine echipat─â ╚Öi de o parcare subteran─â, oferind astfel un plus de confort ╚Öi comoditate. [Rezervari]
 3. Mercure Residenz Frankfurt Messe este un hotel de patru stele situat ├«n apropierea centrului expozi╚Ťional ╚Öi a centrului financiar. Hotelul ofer─â camere spa╚Ťioase ╚Öi confortabile, dotate cu facilit─â╚Ťi moderne ╚Öi un decor elegant. Oaspe╚Ťii pot beneficia de acces la centrul de fitness, saun─â ╚Öi jacuzzi, precum ╚Öi de un restaurant care serve╚Öte preparate regionale ╚Öi interna╚Ťionale. Barul hotelului este locul perfect pentru a savura o b─âutur─â rafinat─â ├«ntr-o atmosfer─â relaxant─â. [Rezervari]
 4. Capri by Fraser este un hotel de tip apartament situat ├«n zona central─â a Frankfurtului, oferind o combina╚Ťie de confort ╚Öi flexibilitate pentru sejururi mai lungi. Hotelul dispune de apartamente moderne, echipate cu buc─ât─ârii complet utilate, spa╚Ťii de lucru ergonomice ╚Öi zone de relaxare. Facilit─â╚Ťile includ un centru de fitness deschis non-stop, o sal─â de conferin╚Ťe ╚Öi un restaurant care serve╚Öte preparate s─ân─âtoase ╚Öi gustoase. Capri by Fraser este alegerea ideal─â pentru c─âl─âtorii de afaceri ╚Öi turi╚Öti care doresc un spa╚Ťiu de cazare mai mare ╚Öi mai flexibil. [Rezervari]
 5. THE FLAG West M. este un hotel de lux situat ├«n inima ora╚Öului Frankfurt, oferind camere ╚Öi apartamente elegante ╚Öi bine echipate. Fiecare unitate de cazare dispune de facilit─â╚Ťi moderne, inclusiv acces gratuit la internet Wi-Fi, TV cu ecran plat ╚Öi buc─ât─ârii complet utilate ├«n apartamente. Oaspe╚Ťii se pot bucura de un mic dejun continental servit ├«n fiecare diminea╚Ť─â ╚Öi de acces la centrul de fitness al hotelului. Loca╚Ťia central─â face din THE FLAG West M. o baz─â excelent─â pentru a explora atrac╚Ťiile turistice ╚Öi pentru a accesa centrele de afaceri ale ora╚Öului. [Rezervari]

Aceste hoteluri din Frankfurt ofer─â o varietate de op╚Ťiuni de cazare, fiecare cu facilit─â╚Ťi de top ╚Öi servicii excep╚Ťionale. Indiferent de scopul vizitei tale, aceste hoteluri te vor asigura c─â vei avea parte de o ╚Öedere confortabil─â ╚Öi pl─âcut─â ├«n Frankfurt.

Delicii culinare în Frankfurt

Frankfurt, cunoscut ca un important centru financiar, ofer─â ╚Öi o scen─â culinar─â diversificat─â care satisface toate gusturile. De la restaurante gourmet la taverne tradi╚Ťionale, ora╚Öul are ceva pentru fiecare. Iat─â c├óteva locuri recomandate unde po╚Ťi savura delicii culinare ├«n Frankfurt.

 • Apfelwein Wagner, situat ├«n districtul Sachsenhausen, Apfelwein Wagner este o tavern─â tradi╚Ťional─â german─â cunoscut─â pentru specialit─â╚Ťile sale locale ╚Öi pentru vinul de mere (Apfelwein). Acesta este un loc perfect pentru a experimenta atmosfera tradi╚Ťional─â a ora╚Öului ╚Öi pentru a gusta preparate autentice precum schnitzel, bratwurst ╚Öi Gr├╝ne So├če (sos verde). Atmosfera prietenoas─â ╚Öi decorul rustic fac din Apfelwein Wagner o alegere excelent─â pentru o sear─â relaxant─â.
 • Kleinmarkthalle┬áeste o pia╚Ť─â acoperit─â situat─â ├«n centrul ora╚Öului Frankfurt, unde po╚Ťi g─âsi o varietate impresionant─â de produse alimentare proaspete, de la fructe ╚Öi legume la carne, pe╚Öte ╚Öi br├ónzeturi. Este locul ideal pentru a savura preparate locale ╚Öi interna╚Ťionale. Po╚Ťi ├«ncerca delicii precum Frankfurter W├╝rstchen (c├órna╚Ťi din Frankfurt) sau pr─âjituri tradi╚Ťionale germane. Kleinmarkthalle este o destina╚Ťie popular─â at├ót pentru localnici, c├ót ╚Öi pentru turi╚Öti, oferind o experien╚Ť─â culinar─â autentic─â.
 • Restaurant Francais. Pentru o experien╚Ť─â culinar─â de lux, Restaurant Francais este o alegere excelent─â. Situat ├«n hotelul Steigenberger Frankfurter Hof, acest restaurant gourmet ofer─â preparate rafinate inspirate din buc─ât─âria francez─â. Cu o stea Michelin, Restaurant Francais este recunoscut pentru calitatea ingredientelor ╚Öi pentru prezentarea artistic─â a m├ónc─ârurilor. Atmosfera elegant─â ╚Öi serviciul impecabil fac din acest restaurant o op╚Ťiune ideal─â pentru o cin─â special─â.
 • Seven Swans este un restaurant vegetarian situat pe malul r├óului Main, cunoscut pentru buc─ât─âria sa inovatoare ╚Öi pentru folosirea ingredientelor locale, de sezon. Acest restaurant mic, dar rafinat, ofer─â un meniu degustare care schimb─â regulat pentru a reflecta cele mai bune produse disponibile. Interiorul cozy ╚Öi priveli╚Ötea superb─â asupra r├óului adaug─â un plus de farmec acestei loca╚Ťii unice.
 • Ebbelwoi Unser, situat tot ├«n Sachsenhausen, este o alt─â tavern─â tradi╚Ťional─â specializat─â ├«n vin de mere ╚Öi m├óncare german─â. Aici po╚Ťi ├«ncerca m├ónc─âruri tipice precum Handk├Ąse mit Musik (br├ónz─â servit─â cu ceap─â) ╚Öi Rippchen mit Kraut (costi╚Ťe cu varz─â murat─â). Decorul rustic ╚Öi atmosfera convivial─â fac din Ebbelwoi Unser un loc perfect pentru a petrece o sear─â agreabil─â cu prietenii.
 • Muku. Pentru cei care iubesc buc─ât─âria asiatic─â, Muku este un restaurant japonez situat ├«n districtul Nordend, cunoscut pentru ramenul s─âu autentic. Cu un decor minimalist ╚Öi o aten╚Ťie deosebit─â la detalii, Muku ofer─â o experien╚Ť─â culinar─â japonez─â autentic─â. Meniul include diverse tipuri de ramen, sushi ╚Öi alte specialit─â╚Ťi japoneze, preparate cu ingrediente proaspete ╚Öi de calitate.
 • MainNizza este un restaurant situat pe malul r├óului Main, oferind o combina╚Ťie de buc─ât─ârie mediteranean─â ╚Öi interna╚Ťional─â. Cu o teras─â mare ╚Öi o priveli╚Öte superb─â asupra r├óului, este un loc ideal pentru a savura o mas─â relaxant─â ├«n aer liber. Meniul include preparate variate, de la paste ╚Öi fructe de mare la fripturi suculente, toate preparate cu grij─â ╚Öi aten╚Ťie la detalii.

Frankfurt ofer─â o gam─â diversificat─â de op╚Ťiuni culinare care reflect─â at├ót tradi╚Ťiile locale, c├ót ╚Öi influen╚Ťele interna╚Ťionale. Fie c─â e╚Öti ├«n c─âutarea unui loc tradi╚Ťional unde s─â gu╚Öti preparatele locale sau a unui restaurant elegant pentru o cin─â rafinat─â, ora╚Öul are ceva special pentru fiecare vizitator. Aceste loca╚Ťii sunt doar c├óteva exemple care te vor ajuta s─â te bucuri de deliciile culinare pe care Frankfurt le ofer─â.

Moduri de a vă plănui călătoria din România către Frankfurt

Planificarea unei c─âl─âtorii din Rom├ónia c─âtre Frankfurt este un proces simplu ╚Öi accesibil, datorit─â conexiunilor aeriene directe ╚Öi infrastructurii bine dezvoltate. Iat─â c├óteva aspecte importante de care s─â ╚Ťine╚Ťi cont pentru a v─â asigura o c─âl─âtorie pl─âcut─â ╚Öi f─âr─â probleme.

 • Cum ajungi din Romania in Frankfurt. Cea mai rapid─â ╚Öi comod─â modalitate de a ajunge din Rom├ónia ├«n Frankfurt este cu avionul. Mai multe companii aeriene ofer─â zboruri directe din principalele ora╚Öe ale Rom├óniei, cum ar fi Bucure╚Öti, Cluj-Napoca ╚Öi Timi╚Öoara. Durata zborului direct este de aproximativ dou─â ore ╚Öi jum─âtate. Aeroportul Interna╚Ťional Frankfurt (FRA) este unul dintre cele mai mari ╚Öi mai bine conectate aeroporturi din Europa, facilit├ónd astfel leg─âturi u╚Öoare c─âtre ora╚Ö ╚Öi alte destina╚Ťii.
 • Transportul de la aeroport c─âtre centrul ora╚Öului. Dup─â ce a╚Ťi ajuns la Aeroportul Interna╚Ťional Frankfurt, ave╚Ťi la dispozi╚Ťie mai multe op╚Ťiuni de transport public pentru a ajunge ├«n centrul ora╚Öului. Cea mai convenabil─â metod─â este utilizarea trenurilor regionale S-Bahn, liniile S8 ╚Öi S9, care circul─â frecvent ╚Öi ofer─â o c─âl─âtorie rapid─â de aproximativ 15 minute p├ón─â la gara central─â din Frankfurt (Hauptbahnhof). Biletele pot fi achizi╚Ťionate de la automatele de bilete din sta╚Ťie sau online.O alt─â op╚Ťiune este autobuzul, care ofer─â conexiuni c─âtre diferite p─âr╚Ťi ale ora╚Öului. Sta╚Ťiile de autobuz sunt situate ├«n apropierea terminalelor aeroportului ╚Öi sunt u╚Öor accesibile. De asemenea, pute╚Ťi utiliza ╚Öi serviciile de taxi, disponibile ├«n fa╚Ťa terminalelor, de╚Öi aceasta poate fi o op╚Ťiune mai costisitoare comparativ cu transportul public.
 • Planificarea financiar─â ╚Öi moneda folosit─â. Moneda folosit─â ├«n Germania este euro (EUR). Este recomandat s─â ave╚Ťi o sum─â de bani ├«n numerar pentru cheltuieli mici, de╚Öi majoritatea magazinelor ╚Öi restaurantelor accept─â pl─â╚Ťi cu cardul. ATM-urile sunt disponibile la aeroport ╚Öi ├«n tot ora╚Öul, permi╚Ť├ónd retragerea de numerar ├«n mod convenabil. Asigura╚Ťi-v─â c─â ave╚Ťi informat─â banca despre c─âl─âtoria ├«n str─âin─âtate pentru a evita blocarea cardului din motive de securitate.
 • Verificarea op╚Ťiunilor de comunicare mobil─â. Pentru a r─âm├óne conectat pe durata c─âl─âtoriei, verifica╚Ťi dac─â operatorul dumneavoastr─â de telefonie mobil─â ofer─â servicii de roaming ├«n Germania. Majoritatea operatorilor din Rom├ónia au acorduri de roaming ├«n Europa, permi╚Ť├ónd utilizarea serviciilor de date ╚Öi voce la tarife rezonabile. O alt─â op╚Ťiune este s─â achizi╚Ťiona╚Ťi o cartel─â SIM local─â de la un operator german, cum ar fi Telekom, Vodafone sau O2, pentru a beneficia de tarife mai avantajoase pentru date mobile ╚Öi apeluri locale.
 • Informa╚Ťii practice ╚Öi rezerv─âri anticipate. Pentru a avea o c─âl─âtorie f─âr─â griji, este util s─â face╚Ťi rezerv─ârile pentru cazare ╚Öi transport ├«n avans. Frankfurt ofer─â o gam─â larg─â de op╚Ťiuni de cazare, de la hoteluri de lux la pensiuni ╚Öi apartamente de ├«nchiriat. Verifica╚Ťi recenziile ╚Öi alege╚Ťi locuri situate convenabil fa╚Ť─â de atrac╚Ťiile turistice. Dac─â inten╚Ťiona╚Ťi s─â vizita╚Ťi muzee sau s─â participa╚Ťi la evenimente populare, cump─ârarea biletelor online ├«n avans v─â poate economisi timp ╚Öi bani.

├Änainte de a pleca, verifica╚Ťi cerin╚Ťele de intrare ├«n Germania, inclusiv documentele necesare, ╚Öi asigura╚Ťi-v─â c─â ave╚Ťi toate actele la ├«ndem├ón─â. De asemenea, este util s─â v─â informa╚Ťi despre condi╚Ťiile meteo pentru a v─â ├«mbr─âca corespunz─âtor ╚Öi pentru a v─â bucura de c─âl─âtorie la maximum.

Planificarea atent─â ╚Öi informarea corect─â v─â vor ajuta s─â ave╚Ťi o c─âl─âtorie pl─âcut─â ╚Öi f─âr─â griji din Rom├ónia c─âtre Frankfurt. Acest ora╚Ö dinamic v─â a╚Öteapt─â cu o mul╚Ťime de atrac╚Ťii ╚Öi experien╚Ťe memorabile

De ce s─â alegi o vacan╚Ť─â ├«n Frankfurt?

Frankfurt, situat pe malurile r├óului Main, este unul dintre cele mai importante centre financiare din Europa, dar acest ora╚Ö ofer─â mult mai mult dec├ót zg├órie-nori ╚Öi b─ânci. Alegerea unei vacan╚Ťe ├«n Frankfurt ├«╚Ťi ofer─â ocazia de a experimenta o combina╚Ťie fascinant─â de cultur─â, istorie, gastronomie ╚Öi divertisment. Frankfurt g─âzduie╚Öte numeroase muzee ╚Öi galerii de art─â care sunt situate de-a lungul Museumsufer, malul muzeelor. Aici, po╚Ťi vizita Muzeul St├Ądel, care expune o colec╚Ťie impresionant─â de art─â european─â, sau Muzeul de Art─â Modern─â, cunoscut pentru arhitectura sa avangardist─â ╚Öi colec╚Ťiile de art─â contemporan─â. Casa Goethe, locul de na╚Ötere al celebrului scriitor Johann Wolfgang von Goethe, este un alt punct de atrac╚Ťie major, oferind o privire asupra vie╚Ťii ╚Öi operei acestuia.

Frankfurt este un ora╚Ö animat, cunoscut pentru numeroasele sale festivaluri ╚Öi evenimente anuale. T├órgul de Cr─âciun din Frankfurt este unul dintre cele mai mari ╚Öi mai frumoase din Germania, atr─âg├ónd mii de vizitatori care vin s─â se bucure de atmosfera festiv─â, de standurile cu delicii tradi╚Ťionale ╚Öi de decora╚Ťiunile spectaculoase. Museumsuferfest, desf─â╚Öurat ├«n fiecare august, este un festival cultural care combin─â arta, muzica ╚Öi gastronomia de-a lungul r├óului Main, oferind o experien╚Ť─â de neuitat.

Frankfurt este faimos pentru orizontul s─âu distinctiv, dominat de zg├órie-nori. Main Tower, unul dintre cele mai ├«nalte cl─âdiri din ora╚Ö, ofer─â o platform─â de observare deschis─â publicului, de unde po╚Ťi admira o panoram─â spectaculoas─â a ora╚Öului ╚Öi a ├«mprejurimilor. De asemenea, o plimbare pe Eiserner Steg, un pod pietonal iconic, ├«╚Ťi ofer─â priveli╚Öti uimitoare asupra r├óului Main ╚Öi a orizontului urban.

Scena culinar─â din Frankfurt este extrem de diversificat─â, reflect├ónd caracterul cosmopolit al ora╚Öului. De la taverne tradi╚Ťionale unde po╚Ťi savura Apfelwein (vin de mere) ╚Öi specialit─â╚Ťi locale, cum ar fi Handk├Ąse mit Musik, p├ón─â la restaurante gourmet cu preparate interna╚Ťionale, ora╚Öul are ceva de oferit pentru fiecare gust. Kleinmarkthalle, pia╚Ťa acoperit─â din centrul ora╚Öului, este un loc excelent pentru a degusta produse locale proaspete ╚Öi delicatese din ├«ntreaga lume.

Frankfurt este un paradis pentru iubitorii de shopping, oferind o gam─â variat─â de magazine, de la buticuri de lux pe Goethestra├če la magazinele mari de pe Zeil, principala strad─â comercial─â a ora╚Öului. Zeil este una dintre cele mai aglomerate ╚Öi celebre str─âzi de cump─âr─âturi din Germania, unde po╚Ťi g─âsi at├ót m─ârci interna╚Ťionale, c├ót ╚Öi magazine locale.

Datorit─â pozi╚Ťiei sale centrale ╚Öi a infrastructurii de transport bine dezvoltate, Frankfurt este u╚Öor accesibil din orice col╚Ť al lumii. Aeroportul Interna╚Ťional Frankfurt este unul dintre cele mai aglomerate din Europa, oferind zboruri directe c─âtre numeroase destina╚Ťii globale. De asemenea, re╚Ťeaua extins─â de trenuri ╚Öi autobuze faciliteaz─â deplas─ârile at├ót ├«n interiorul ora╚Öului, c├ót ╚Öi c─âtre alte ora╚Öe din Germania ╚Öi din Europa.

Frankfurt ofer─â o combina╚Ťie perfect─â de modernitate ╚Öi tradi╚Ťie, fiind un ora╚Ö care poate satisface interese diverse, de la cultur─â ╚Öi istorie la shopping ╚Öi gastronomie. Aceasta face din Frankfurt o destina╚Ťie ideal─â pentru o vacan╚Ť─â memorabil─â.

Cau╚Ťi Cazare ├«n Frankfurt?