cascais

Prezentare general─â Cascais

Cascais, un ora╚Ö situat pe coasta Atlanticului, la aproximativ 30 de kilometri vest de Lisabona, este o destina╚Ťie popular─â at├ót pentru localnici, c├ót ╚Öi pentru turi╚Öti. Acest ora╚Ö fermec─âtor combin─â farmecul tradi╚Ťional cu facilit─â╚Ťile moderne, oferind o gam─â larg─â de activit─â╚Ťi ╚Öi atrac╚Ťii pentru toate gusturile.

Ora╚Öul a fost ini╚Ťial un sat pesc─âresc, dar ├«ncep├ónd cu secolul al XIX-lea, a devenit o destina╚Ťie de vacan╚Ť─â pentru familia regal─â portughez─â ╚Öi aristocra╚Ťia european─â. Acest trecut regal se reflect─â ├«n numeroasele vile ╚Öi palate elegante care ├«mpodobesc str─âzile ora╚Öului.

Una dintre principalele atrac╚Ťii din Cascais este centrul istoric, cu str─âzile sale pietruite, casele colorate ╚Öi pia╚Ťetele pline de via╚Ť─â. Pia╚Ťa principal─â, Pra├ža 5 de Outubro, este locul ideal pentru a savura o cafea sau o mas─â ├«ntr-una dintre numeroasele terase ╚Öi cafenele. ├Än aceast─â zon─â, se afl─â ╚Öi Biserica Nossa Senhora da Assun├ž├úo, un exemplu frumos de arhitectur─â religioas─â portughez─â.

Marina din Cascais este un alt punct de atrac╚Ťie major. Aceasta ofer─â facilit─â╚Ťi moderne pentru iahturi ╚Öi b─ârci de toate dimensiunile ╚Öi este un loc popular pentru plimb─âri relaxante, mese la restaurantele cu vedere la mare sau pentru a admira apusul. Marina g─âzduie╚Öte ╚Öi numeroase evenimente nautice pe parcursul anului, atr─âg├ónd pasiona╚Ťi de naviga╚Ťie din ├«ntreaga lume.

Cascais este renumit ╚Öi pentru plajele sale frumoase. Praia da Ribeira, situat─â chiar ├«n centrul ora╚Öului, este ideal─â pentru familii, datorit─â apelor sale calme ╚Öi nisipului fin. Alte plaje populare includ Praia do Guincho, cunoscut─â pentru condi╚Ťiile excelente pentru windsurfing ╚Öi kitesurfing, ╚Öi Praia da Rainha, o plaj─â mic─â ╚Öi retras─â, perfect─â pentru cei care caut─â lini╚Öte ╚Öi intimitate.

Un alt loc de interes ├«n Cascais este Boca do Inferno, o forma╚Ťiune st├óncoas─â impresionant─â creat─â de eroziunea valurilor. Acesta este un loc spectaculos pentru a admira for╚Ťa naturii ╚Öi pentru a face fotografii memorabile. ├Än apropiere, vizitatorii pot explora Farul Santa Marta ╚Öi Muzeul de Art─â Contemporan─â, care g─âzduie╚Öte colec╚Ťii de art─â modern─â ╚Öi contemporan─â.

Parcul Marechal Carmona este un loc minunat pentru o plimbare relaxant─â sau un picnic. Acesta ofer─â o oaz─â de verdea╚Ť─â ├«n mijlocul ora╚Öului, cu gr─âdini bine ├«ngrijite, lacuri ╚Öi locuri de joac─â pentru copii. Parcul g─âzduie╚Öte ╚Öi Muzeul Condes de Castro Guimar├úes, un palat elegant transformat ├«n muzeu, unde vizitatorii pot admira colec╚Ťii de art─â, mobilier antic ╚Öi artefacte istorice.

Cascais are ╚Öi o scen─â cultural─â activ─â, cu numeroase festivaluri ╚Öi evenimente pe tot parcursul anului. Festivalul de Film de la Cascais, Festivalul de Jazz ╚Öi Festivalul de Lumini sunt doar c├óteva dintre evenimentele care atrag mii de vizitatori anual. Ora╚Öul are, de asemenea, o via╚Ť─â de noapte animat─â, cu numeroase baruri, cluburi ╚Öi restaurante care ofer─â divertisment p├ón─â t├órziu ├«n noapte.

Gastronomia local─â este o alt─â atrac╚Ťie important─â. Restaurantele din Cascais ofer─â o varietate de preparate din pe╚Öte ╚Öi fructe de mare, precum ╚Öi m├ónc─âruri tradi╚Ťionale portugheze. Sardinele la gr─âtar, caldeirada (tocan─â de pe╚Öte) ╚Öi pastel de nata (tart─â de crem─â) sunt doar c├óteva dintre deliciile culinare pe care nu trebuie s─â le ratezi.

Cu peisaje spectaculoase, plaje frumoase ╚Öi o istorie bogat─â, Cascais este o destina╚Ťie care ofer─â ceva special pentru fiecare vizitator. Fie c─â e╚Öti ├«n c─âutarea unei vacan╚Ťe relaxante la malul m─ârii, a unei aventuri culturale sau a unei experien╚Ťe gastronomice deosebite, Cascais te va cuceri cu siguran╚Ť─â.

Top 5 activit─â╚Ťi de f─âcut ├«n Cascais

Cascais, un ora╚Ö situat la doar o scurt─â c─âl─âtorie de Lisabona, este plin de activit─â╚Ťi care s─â satisfac─â orice vizitator. Cu peisaje spectaculoase, plaje frumoase ╚Öi o bogat─â mo╚Ötenire cultural─â, Cascais este o destina╚Ťie ideal─â pentru o escapad─â. Iat─â cinci activit─â╚Ťi de top pe care le po╚Ťi face ├«n acest ora╚Ö minunat.

 1. O plimbare prin centrul istoric. O vizit─â ├«n Cascais nu ar fi complet─â f─âr─â o plimbare prin centrul s─âu istoric. Str─âzile ├«nguste ╚Öi pavate sunt pline de case colorate, magazine de artizanat ╚Öi cafenele fermec─âtoare. Pia╚Ťa principal─â, Pra├ža 5 de Outubro, este un loc excelent pentru a savura o cafea sau un pr├ónz tradi╚Ťional portughez la una dintre terasele sale. ├Än centrul istoric se afl─â ╚Öi Biserica Nossa Senhora da Assun├ž├úo, care merit─â vizitat─â pentru arhitectura sa impresionant─â ╚Öi operele de art─â religioas─â.
 2. Relaxare la plaj─â. Cascais este cunoscut pentru plajele sale frumoase. Praia da Ribeira, situat─â chiar ├«n centrul ora╚Öului, este ideal─â pentru familii datorit─â apelor sale calme ╚Öi nisipului fin. Pentru cei care prefer─â sporturile nautice, Praia do Guincho este locul perfect. Cunoscut─â pentru condi╚Ťiile excelente pentru surfing, windsurfing ╚Öi kitesurfing, aceast─â plaj─â atrage iubitorii de adrenalin─â din ├«ntreaga lume. Praia da Rainha, o plaj─â mic─â ╚Öi retras─â, ofer─â intimitate ╚Öi un loc lini╚Ötit pentru relaxare.
 3. Viziteaz─â la Muzeul Condes de Castro Guimar├úes. Muzeul Condes de Castro Guimar├úes, situat ├«ntr-un palat elegant din secolul al XIX-lea, este un loc fascinant de vizitat. Muzeul g─âzduie╚Öte o colec╚Ťie impresionant─â de art─â, mobilier antic ╚Öi artefacte istorice. Gr─âdinile din jurul muzeului sunt perfect ├«ntre╚Ťinute ╚Öi ofer─â un loc lini╚Ötit pentru plimb─âri. Vizitatorii pot admira ╚Öi biblioteca muzeului, care con╚Ťine peste 25.000 de volume, inclusiv manuscrise rare ╚Öi c─âr╚Ťi vechi.
 4. Exploreaz─â Boca do Inferno. Boca do Inferno, o forma╚Ťiune st├óncoas─â dramatic─â creat─â de eroziunea valurilor, este una dintre cele mai populare atrac╚Ťii naturale din Cascais. Acest loc spectaculos ofer─â priveli╚Öti impresionante asupra oceanului ╚Öi este un loc preferat pentru fotografii. Sunetul valurilor care se izbesc de st├ónci ╚Öi peisajele s─âlbatice fac din Boca do Inferno o experien╚Ť─â memorabil─â. ├Än apropiere, vizitatorii pot g─âsi ╚Öi restaurante unde pot savura fructe de mare proaspete ├«n timp ce admir─â peisajul.
 5. O plimbare cu bicicleta pe promenada de coast─â. Promenada de coast─â din Cascais, care se ├«ntinde p├ón─â la Estoril, este ideal─â pentru o plimbare relaxant─â sau o plimbare cu bicicleta. Aceasta ofer─â priveli╚Öti spectaculoase asupra oceanului ╚Öi acces la mai multe plaje ╚Öi puncte de interes de-a lungul drumului. Bicicletele pot fi ├«nchiriate cu u╚Öurin╚Ť─â din centrul ora╚Öului, iar traseul este potrivit pentru toate nivelurile de experien╚Ť─â. Pe drum, te po╚Ťi opri la unul dintre numeroasele restaurante ╚Öi cafenele pentru a savura o b─âutur─â r─âcoritoare sau o gustare.

Cascais ofer─â o varietate de activit─â╚Ťi care s─â satisfac─â toate gusturile ╚Öi interesele. Fie c─â e╚Öti pasionat de istorie, iubitor de natur─â sau ├«n c─âutarea unei vacan╚Ťe relaxante la plaj─â, acest ora╚Ö fermec─âtor are ceva special de oferit pentru fiecare vizitator.

Tururi & Activit─â╚Ťi

Vezi alte Tururi & Activit─â╚Ťi

Top 5 atrac╚Ťii turistice din Cascais

Cascais este un ora╚Ö fermec─âtor care ofer─â o varietate de atrac╚Ťii turistice pentru toate gusturile. De la muzee ╚Öi monumente istorice la peisaje naturale uimitoare, Cascais are ceva special de oferit fiec─ârui vizitator. Iat─â cinci atrac╚Ťii turistice de top pe care nu trebuie s─â le ratezi ├«n timpul vizitei tale ├«n Cascais.

 1. Citadela de Cascais este un complex istoric impresionant, care include o fort─ârea╚Ť─â, un palat ╚Öi un hotel de lux. Ini╚Ťial construit─â ├«n secolul al XV-lea pentru a ap─âra ora╚Öul de atacurile piratilor, citadela a fost extins─â ╚Öi fortificat─â ├«n secolele urm─âtoare. Ast─âzi, citadela g─âzduie╚Öte un hotel de lux, spa╚Ťii pentru expozi╚Ťii de art─â contemporan─â ╚Öi un muzeu dedicat istoriei locale. Vizitatorii pot explora fortifica╚Ťiile ╚Öi pot admira priveli╚Ötile spectaculoase asupra oceanului ╚Öi portului de agrement din Cascais.
 2. Parcul Marechal Carmona┬áeste un loc ideal pentru o plimbare relaxant─â sau pentru un picnic ├«n aer liber. Acest parc frumos amenajat se ├«ntinde pe mai multe hectare ╚Öi ofer─â o varietate de zone verzi, lacuri ╚Öi alei umbroase. Parcul este, de asemenea, un loc popular pentru familii, datorit─â locurilor de joac─â pentru copii ╚Öi a animalelor mici, cum ar fi p─âuni ╚Öi iepuri, care se plimb─â liber. ├Än interiorul parcului se afl─â ╚Öi Muzeul Condes de Castro Guimar├úes, unde vizitatorii pot descoperi colec╚Ťii de art─â ╚Öi artefacte istorice.
 3. Farul Santa Marta este un alt punct de atrac╚Ťie major din Cascais. Acest far pitoresc, situat pe o st├ónc─â deasupra oceanului, ofer─â priveli╚Öti uimitoare ╚Öi este un loc perfect pentru fotografii. Farul g─âzduie╚Öte, de asemenea, un mic muzeu dedicat istoriei maritime a regiunii, unde vizitatorii pot ├«nv─â╚Ťa despre naviga╚Ťie ╚Öi rolul farurilor ├«n ghidarea navelor. Zona din jurul farului este ideal─â pentru plimb─âri, oferind o atmosfer─â lini╚Ötit─â ╚Öi peisaje spectaculoase.
 4. Casa das Hist├│rias Paula Rego este un muzeu dedicat lucr─ârilor artistei portugheze Paula Rego, una dintre cele mai renumite figuri ale artei contemporane portugheze. Muzeul, proiectat de arhitectul Eduardo Souto de Moura, este o capodoper─â arhitectural─â ├«n sine, cu un design modern ╚Öi atr─âg─âtor. Colec╚Ťia permanent─â a muzeului include picturi, desene ╚Öi gravuri ale artistei, iar expozi╚Ťiile temporare prezint─â lucr─âri ale altor arti╚Öti contemporani. Este un loc fascinant pentru iubitorii de art─â ╚Öi pentru cei care doresc s─â descopere mai multe despre cultura portughez─â.
 5. Palatul Seixas este o cl─âdire istoric─â remarcabil─â situat─â pe malul oceanului, aproape de centrul ora╚Öului Cascais. Construit ├«n stil eclectic la sf├ór╚Öitul secolului al XIX-lea, palatul a servit ini╚Ťial ca re╚Öedin╚Ť─â privat─â ├«nainte de a deveni sediul ╚Öcolii navale portugheze. Palatul este cunoscut pentru arhitectura sa impresionant─â, cu detalii ornamentale ╚Öi ferestre mari care ofer─â vederi spectaculoase asupra oceanului. De╚Öi nu este deschis publicului pentru vizitare interioar─â, palatul ╚Öi gr─âdinile sale pot fi admirate din exterior, oferind un cadru perfect pentru plimb─âri ╚Öi fotografii.

Aceste atrac╚Ťii turistice din Cascais ofer─â o privire cuprinz─âtoare asupra bogatei istorii ╚Öi culturii ora╚Öului, precum ╚Öi a frumuse╚Ťii sale naturale. Fie c─â e╚Öti pasionat de istorie, art─â sau natur─â, Cascais are ceva special de oferit pentru fiecare vizitator.

Când este cel mai bine să vizitezi Cascais?

Cascais este o destina╚Ťie atractiv─â pe tot parcursul anului. Clima mediteranean─â ofer─â veri calde ╚Öi uscate, ierni bl├ónde ╚Öi prim─âveri ╚Öi toamne pl─âcute, ceea ce face ca fiecare sezon s─â aib─â propriul s─âu farmec. Alegerea perioadei optime pentru o vizit─â depinde de preferin╚Ťele personale ╚Öi de activit─â╚Ťile planificate.

 • Prim─âvara (martie-mai)┬áeste una dintre cele mai bune perioade pentru a vizita Cascais. Temperaturile sunt bl├ónde, variind ├«ntre 15 ╚Öi 22 de grade Celsius, iar natura ├«ncepe s─â se trezeasc─â la via╚Ť─â. Parcurile ╚Öi gr─âdinile sunt ├«nflorite, oferind un spectacol de culori ╚Öi arome. Este o perioad─â excelent─â pentru drume╚Ťii, plimb─âri cu bicicleta ╚Öi explorarea peisajelor pitore╚Öti f─âr─â aglomera╚Ťia specific─â sezonului de var─â. De asemenea, este un moment potrivit pentru a vizita atrac╚Ťiile culturale ╚Öi istorice ale ora╚Öului, cum ar fi Citadela de Cascais ╚Öi Muzeul Condes de Castro Guimar├úes.
 • Vara (iunie-august)┬áeste sezonul de v├órf ├«n Cascais, atr─âg├ónd turi╚Öti din ├«ntreaga lume. Temperaturile variaz─â ├«ntre 25 ╚Öi 30 de grade Celsius, f─âc├ónd din plajele din Cascais destina╚Ťii ideale pentru b─âi de soare ╚Öi sporturi nautice. Praia do Guincho este popular─â pentru surfing, ├«n timp ce Praia da Ribeira este perfect─â pentru familii datorit─â apelor sale calme. Evenimentele ╚Öi festivalurile sunt frecvente ├«n aceast─â perioad─â, aduc├ónd un plus de dinamism ╚Öi distrac╚Ťie. Este bine s─â faci rezerv─âri din timp pentru cazare ╚Öi activit─â╚Ťi, deoarece locurile se ocup─â rapid ├«n sezonul estival.
 • Toamna (septembrie-noiembrie)┬áeste o alt─â perioad─â excelent─â pentru a vizita Cascais. Temperaturile r─âm├ón pl─âcute, variind ├«ntre 18 ╚Öi 25 de grade Celsius, iar mul╚Ťimile de turi╚Öti ├«ncep s─â se retrag─â. Aceasta este o perioad─â ideal─â pentru a te bucura de o vacan╚Ť─â mai lini╚Ötit─â ╚Öi relaxant─â. Apele oceanului sunt ├«nc─â destul de calde pentru ├«not, iar plajele sunt mai pu╚Ťin aglomerate. De asemenea, toamna este momentul potrivit pentru a savura gastronomia local─â, cum ar fi pe╚Ötele proasp─ât ╚Öi fructele de mare, ├«n restaurantele de pe malul m─ârii.
 • Iarna (decembrie-februarie)┬á├«n Cascais este bl├ónd─â comparativ cu multe alte destina╚Ťii europene. Temperaturile variaz─â ├«ntre 10 ╚Öi 15 grade Celsius, ceea ce face posibil─â explorarea ora╚Öului f─âr─â a fi nevoie de haine groase. De╚Öi nu este sezonul ideal pentru plaj─â, iarna este perfect─â pentru a vizita muzeele, galeriile de art─â ╚Öi pentru a te bucura de peisajele naturale f─âr─â aglomera╚Ťie. Este, de asemenea, o perioad─â bun─â pentru a g─âsi oferte avantajoase la cazare ╚Öi pentru a experimenta via╚Ťa local─â ├«ntr-un ritm mai relaxat.

Indiferent de sezonul ales, Cascais ofer─â o experien╚Ť─â de neuitat. Fie c─â ├«╚Ťi dore╚Öti s─â te relaxezi pe plaj─â, s─â participi la activit─â╚Ťi ├«n aer liber sau s─â descoperi istoria ╚Öi cultura ora╚Öului, Cascais are ceva special de oferit ├«n fiecare perioad─â a anului.

Cum să petreci 48 de ore în Cascais

Cascais este o destina╚Ťie perfect─â pentru o escapad─â de weekend, oferind o combina╚Ťie minunat─â de plaje frumoase, atrac╚Ťii culturale ╚Öi gastronomice delicioase. Iat─â un itinerar sugerat pentru a profita la maximum de 48 de ore ├«n acest ora╚Ö fermec─âtor.

Ziua 1

 • Diminea╚Ťa: Plimbare prin centrul istoric. ├Äncepe-╚Ťi ziua cu o plimbare relaxant─â prin centrul istoric al ora╚Öului Cascais. Viziteaz─â Pra├ža 5 de Outubro, pia╚Ťa principal─â, unde po╚Ťi admira arhitectura tradi╚Ťional─â portughez─â ╚Öi te po╚Ťi bucura de o cafea la una dintre cafenelele locale. Continu─â s─â explorezi str─âzile pietruite, pline de magazine de artizanat ╚Öi buticuri fermec─âtoare.
 • Pr├ónz: Delicii locale. Pentru pr├ónz, opre╚Öte-te la unul dintre restaurantele locale ╚Öi savureaz─â preparate tradi╚Ťionale portugheze. Recomand─âm s─â ├«ncerci pe╚Ötele proasp─ât ╚Öi fructele de mare, precum sardinele la gr─âtar sau caldeirada, o delicioas─â tocan─â de pe╚Öte.
 • Dup─â-amiaza: Citadela de Cascais ╚Öi Parcul Marechal Carmona. Dup─â pr├ónz, viziteaz─â Citadela de Cascais, o fort─ârea╚Ť─â istoric─â impresionant─â care g─âzduie╚Öte acum un hotel de lux ╚Öi spa╚Ťii de art─â contemporan─â. Exploreaz─â fortifica╚Ťiile ╚Öi bucur─â-te de priveli╚Ötile spectaculoase asupra oceanului ╚Öi portului de agrement.
  De aici, po╚Ťi face o scurt─â plimbare p├ón─â la Parcul Marechal Carmona, unde te po╚Ťi relaxa ├«n mijlocul naturii. Acest parc ofer─â o varietate de zone verzi, lacuri ╚Öi locuri de joac─â pentru copii. Viziteaz─â ╚Öi Muzeul Condes de Castro Guimar├úes, situat ├«n interiorul parcului, pentru a descoperi colec╚Ťii de art─â ╚Öi artefacte istorice.
 • Seara: Cin─â ╚Öi plimbare pe promenad─â. ├Äncheie ziua cu o cin─â la unul dintre restaurantele de pe malul m─ârii, bucur├óndu-te de preparate locale ╚Öi de priveli╚Ötile spectaculoase. Dup─â cin─â, f─â o plimbare pe promenada de coast─â, care ofer─â o atmosfer─â romantic─â ╚Öi relaxant─â.

Ziua 2

 • Diminea╚Ťa: Plaj─â ╚Öi activit─â╚Ťi acvatice. ├Äncepe a doua zi cu o vizit─â la una dintre plajele frumoase din Cascais. Praia da Ribeira, situat─â ├«n centrul ora╚Öului, este ideal─â pentru o baie relaxant─â ├«n ocean. Dac─â e╚Öti pasionat de sporturi acvatice, Praia do Guincho este locul perfect pentru surfing, windsurfing sau kitesurfing, datorit─â valurilor excelente.
 • Pr├ónz: Picnic la Boca do Inferno. Pentru pr├ónz, preg─âte╚Öte un picnic ╚Öi ├«ndreapt─â-te c─âtre Boca do Inferno, o forma╚Ťiune st├óncoas─â spectaculoas─â creat─â de eroziunea valurilor. Aici po╚Ťi savura masa ├«n timp ce admiri peisajele s─âlbatice ╚Öi for╚Ťa naturii. Este, de asemenea, un loc perfect pentru fotografii memorabile.
 • Dup─â-amiaza: Farul Santa Marta ╚Öi Casa das Hist├│rias Paula Rego. Dup─â pr├ónz, viziteaz─â Farul Santa Marta, situat pe o st├ónc─â deasupra oceanului. Acest far pitoresc ofer─â priveli╚Öti uimitoare ╚Öi g─âzduie╚Öte un mic muzeu dedicat istoriei maritime a regiunii.
  Continu─â-╚Ťi ziua la Casa das Hist├│rias Paula Rego, un muzeu dedicat lucr─ârilor artistei portugheze Paula Rego. Muzeul este renumit pentru colec╚Ťia sa impresionant─â de picturi, desene ╚Öi gravuri, precum ╚Öi pentru designul s─âu arhitectural modern.
 • Seara: Cin─â ╚Öi via╚Ť─â de noapte. ├Äncheie-╚Ťi ╚Öederea ├«n Cascais cu o cin─â la unul dintre restaurantele din centrul ora╚Öului. Dup─â cin─â, po╚Ťi explora via╚Ťa de noapte din Cascais, care ofer─â numeroase baruri ╚Öi cluburi unde po╚Ťi petrece o sear─â pl─âcut─â.

Acest itinerar ├«╚Ťi va permite s─â te bucuri de tot ce are mai bun de oferit Cascais ├«n doar 48 de ore, combin├ónd relaxarea la plaj─â, explorarea cultural─â ╚Öi gastronomia local─â.

Tururi & Activit─â╚Ťi

Vezi alte Tururi & Activit─â╚Ťi

Cele mai populare plaje din Cascais pentru soare ╚Öi distrac╚Ťie

Cascais este renumit pentru plajele sale frumoase, care atrag turi╚Öti ╚Öi localnici ├«n c─âutarea relax─ârii ╚Öi a distrac╚Ťiei sub soare. Fiecare plaj─â din Cascais are propriul s─âu farmec ╚Öi ofer─â o gam─â variat─â de activit─â╚Ťi, de la ├«not ╚Öi bronzare la sporturi nautice ╚Öi plimb─âri romantice. Iat─â c├óteva dintre cele mai populare plaje din Cascais.

 • Praia da Ribeira, situat─â chiar ├«n centrul ora╚Öului Cascais, este una dintre cele mai accesibile ╚Öi populare plaje. Cu nisip fin ╚Öi ape calme, aceast─â plaj─â este perfect─â pentru familii ╚Öi pentru cei care doresc s─â se relaxeze aproape de facilit─â╚Ťile ora╚Öului. Plaja este ├«nconjurat─â de restaurante, cafenele ╚Öi magazine, oferind tot ce ai nevoie pentru o zi confortabil─â la mare. Praia da Ribeira este ideal─â pentru ├«not, plimb─âri pe malul m─ârii ╚Öi savurarea unei b─âuturi r─âcoritoare la una dintre terasele din apropiere.
 • Praia do Guincho┬áeste cunoscut─â pentru condi╚Ťiile sale excelente pentru sporturi nautice, ├«n special pentru surfing, windsurfing ╚Öi kitesurfing. Situat─â la c├ó╚Ťiva kilometri nord-vest de Cascais, aceast─â plaj─â este renumit─â pentru valurile mari ╚Öi v├ónturile puternice care atrag iubitorii de sporturi acvatice din ├«ntreaga lume. Plaja are un peisaj s─âlbatic ╚Öi spectaculos, cu dune de nisip ╚Öi st├ónci abrupte. De╚Öi apa poate fi mai rece ╚Öi valurile mai puternice, Guincho este locul perfect pentru cei ├«n c─âutarea unei aventuri acvatice.
 • Praia da Rainha, cunoscut─â ╚Öi sub numele de Plaja Reginei, este o plaj─â mic─â ╚Öi pitoreasc─â situat─â ├«n apropierea centrului ora╚Öului Cascais. Aceast─â plaj─â ascuns─â este ideal─â pentru cei care doresc s─â evite aglomera╚Ťia ╚Öi s─â se bucure de o atmosfer─â mai intim─â. Praia da Rainha are nisip fin ╚Öi ape clare, fiind perfect─â pentru ├«not ╚Öi relaxare. Plaja este ├«nconjurat─â de st├ónci care ofer─â umbr─â natural─â ╚Öi un cadru romantic pentru o zi de relaxare.
 • Praia de Carcavelos, situat─â la aproximativ 10 kilometri est de Cascais, este una dintre cele mai mari ╚Öi mai populare plaje din regiune. Cu o ├«ntindere larg─â de nisip fin ╚Öi ape calme, aceast─â plaj─â este perfect─â pentru ├«not, bronzare ╚Öi jocuri pe plaj─â. Carcavelos este foarte popular─â printre tineri ╚Öi familii, oferind numeroase facilit─â╚Ťi, inclusiv restaurante, baruri, ╚Öi ╚Öcoli de surf. De asemenea, plaja g─âzduie╚Öte frecvent evenimente sportive ╚Öi culturale, oferind o atmosfer─â animat─â ╚Öi distractiv─â.
 • Praia da Concei├ž├úo┬áeste situat─â la cap─âtul estic al centrului ora╚Öului Cascais, aproape de sta╚Ťia de tren, ceea ce o face foarte accesibil─â pentru vizitatori. Cu nisip fin ╚Öi ape lini╚Ötite, aceast─â plaj─â este ideal─â pentru familii ╚Öi pentru cei care doresc s─â ├«noate ├«ntr-un mediu sigur ╚Öi pl─âcut. Praia da Concei├ž├úo este bine echipat─â cu facilit─â╚Ťi precum du╚Öuri, toalete ╚Öi locuri de luat masa. Proximitatea fa╚Ť─â de centrul ora╚Öului ├«nseamn─â c─â vizitatorii pot combina o zi la plaj─â cu o plimbare prin ora╚Ö ╚Öi o mas─â delicioas─â la unul dintre restaurantele locale.

Aceste plaje din Cascais ofer─â combina╚Ťia perfect─â de relaxare, distrac╚Ťie ╚Öi aventur─â. Indiferent de preferin╚Ťele tale, fie c─â e╚Öti ├«n c─âutarea unei zile lini╚Ötite la soare sau a unei experien╚Ťe de neuitat pe valuri, Cascais are ceva special de oferit pentru fiecare vizitator.

Top 5 hoteluri din Cascais pentru o cazare de vis

Cascais, situat pe frumoasa coast─â a Atlanticului, ofer─â o varietate de op╚Ťiuni de cazare care s─â se potriveasc─â fiec─ârui gust ╚Öi buget. De la hoteluri de lux la op╚Ťiuni mai accesibile, ora╚Öul are tot ce ai nevoie pentru o vacan╚Ť─â memorabil─â. Iat─â cinci dintre cele mai bune hoteluri din Cascais pentru o ╚Öedere de vis.

 1. Vila Gal├ę Cascais este un hotel elegant situat aproape de centrul ora╚Öului ╚Öi de plaj─â. Acest hotel de patru stele ofer─â camere spa╚Ťioase ╚Öi moderne, multe dintre ele cu vedere la mare. Facilit─â╚Ťile includ o piscin─â ├«n aer liber, un centru de fitness ╚Öi un spa. Restaurantul hotelului serve╚Öte o gam─â variat─â de preparate portugheze ╚Öi interna╚Ťionale, iar barul este locul perfect pentru a savura o b─âutur─â r─âcoritoare dup─â o zi plin─â. Proximitatea fa╚Ť─â de principalele atrac╚Ťii ale ora╚Öului ╚Öi atmosfera relaxant─â fac din Vila Gal├ę Cascais o alegere excelent─â pentru c─âl─âtori. [Rezervari]
 2. Hotel Ba├şa este situat chiar pe malul m─ârii, oferind o priveli╚Öte superb─â asupra oceanului ╚Öi asupra portului de agrement din Cascais. Acest hotel de trei stele este cunoscut pentru atmosfera sa prietenoas─â ╚Öi serviciile de calitate. Camerele sunt confortabile ╚Öi bine echipate, iar multe dintre ele au balcoane cu vedere la mare. Hotelul dispune de o piscin─â pe acoperi╚Ö, unde oaspe╚Ťii se pot relaxa ╚Öi bucura de priveli╚Ötile panoramice. Restaurantul ╚Öi barul de la Hotel Ba├şa ofer─â preparate delicioase ╚Öi b─âuturi r─âcoritoare ├«ntr-un cadru relaxant. [Rezervari]
 3. Eurostars Cascais este un hotel modern de patru stele, situat ├«ntr-o zon─â lini╚Ötit─â, aproape de ocean. Hotelul ofer─â camere elegante, decorate cu gust, care includ toate facilit─â╚Ťile moderne necesare pentru un sejur confortabil. Multe dintre camere au balcoane cu vedere la mare, oferind oaspe╚Ťilor un loc perfect pentru a se relaxa ╚Öi a admira peisajul. Hotelul dispune de o piscin─â ├«n aer liber, un restaurant ╚Öi un bar, precum ╚Öi de un centru de fitness. Proximitatea fa╚Ť─â de plajele locale ╚Öi de centrul ora╚Öului face din Eurostars Cascais o op╚Ťiune ideal─â pentru turi╚Öti. [Rezervari]
 4. Estalagem Muchaxo Hotel este situat pe faimoasa plaj─â Guincho, cunoscut─â pentru condi╚Ťiile excelente pentru surfing ╚Öi windsurfing. Acest hotel de patru stele ofer─â o atmosfer─â rustic─â ╚Öi tradi╚Ťional─â, combinat─â cu confortul modern. Camerele sunt decorate ├«n stil portughez tradi╚Ťional ╚Öi ofer─â vederi spectaculoase asupra oceanului sau asupra mun╚Ťilor. Hotelul dispune de o piscin─â interioar─â, un restaurant care serve╚Öte preparate locale ╚Öi interna╚Ťionale ╚Öi un bar. Estalagem Muchaxo Hotel este perfect pentru cei care doresc s─â se bucure de sporturile nautice ╚Öi de frumuse╚Ťea natural─â a zonei. [Rezervari]
 5. The Albatroz Hotel este un hotel de lux situat pe o st├ónc─â deasupra oceanului, oferind priveli╚Öti impresionante ╚Öi un cadru elegant. Acest hotel de cinci stele combin─â farmecul clasic cu facilit─â╚Ťile moderne, oferind camere ╚Öi suite decorate individual, cu aten╚Ťie la detalii. Oaspe╚Ťii pot savura preparate gourmet la restaurantul hotelului, care ofer─â o vedere panoramic─â asupra oceanului. The Albatroz Hotel dispune de asemenea de o piscin─â ├«n aer liber, un bar ╚Öi acces direct la plaj─â. Atmosfera sofisticat─â ╚Öi serviciile impecabile fac din The Albatroz Hotel o alegere perfect─â pentru cei care caut─â o experien╚Ť─â de lux ├«n Cascais. [Rezervari]

Aceste hoteluri din Cascais ofer─â o combina╚Ťie perfect─â de confort, stil ╚Öi servicii de calitate, asigur├ónd o ╚Öedere de neuitat ├«n acest ora╚Ö fermec─âtor de pe coasta Atlanticului. Fie c─â preferi o atmosfer─â luxoas─â, o loca╚Ťie central─â sau acces facil la plaj─â, vei g─âsi cu siguran╚Ť─â un hotel care s─â ├«╚Ťi ├«ndeplineasc─â a╚Ötept─ârile.

Delicii culinare și unde să mănânci în Cascais

Cascais nu este doar un loc ideal pentru plaj─â ╚Öi relaxare, ci ╚Öi pentru a savura unele dintre cele mai delicioase preparate culinare din Portugalia. Ora╚Öul ofer─â o varietate de restaurante care servesc specialit─â╚Ťi locale, fructe de mare proaspete ╚Öi preparate interna╚Ťionale. Iat─â c├óteva locuri reale unde po╚Ťi experimenta deliciile culinare din Cascais.

 • Mar do Inferno┬áeste unul dintre cele mai renumite restaurante din Cascais, situat chiar l├óng─â faimoasa forma╚Ťiune st├óncoas─â Boca do Inferno. Acest restaurant de familie este cunoscut pentru fructele de mare proaspete ╚Öi preparatele de pe╚Öte, care sunt ├«ntotdeauna la ├«n─âl╚Ťime. Meniul include specialit─â╚Ťi precum langustine, homar ╚Öi pe╚Öte la gr─âtar, toate preg─âtite cu m─âiestrie. Priveli╚Ötea asupra oceanului adaug─â un plus de farmec mesei tale.
 • Restaurante Furnas do Guincho┬áofer─â o experien╚Ť─â culinar─â deosebit─â, situat pe drumul spre Praia do Guincho. Acesta este locul perfect pentru a savura fructe de mare proaspete, pe╚Öte ╚Öi preparate tradi╚Ťionale portugheze. Atmosfera este rafinat─â, iar priveli╚Ötea spre ocean face din acest loc unul foarte special. Printre recomand─ârile casei se num─âr─â cataplana de fructe de mare ╚Öi pe╚Ötele la gr─âtar.
 • Taberna da Pra├ža, situat ├«n interiorul citadelei din Cascais, este un restaurant elegant ╚Öi confortabil care serve╚Öte preparate tradi╚Ťionale portugheze reinterpretate ├«ntr-un mod modern. Meniul ofer─â o selec╚Ťie variat─â de tapas, pe╚Öte proasp─ât ╚Öi carne, toate preg─âtite cu ingrediente locale. Atmosfera intim─â ╚Öi serviciul prietenos fac din Taberna da Pra├ža un loc ideal pentru o cin─â relaxant─â.
 • O Pescador┬áeste un alt restaurant popular ├«n Cascais, cunoscut pentru preparatele sale delicioase din fructe de mare. Situat aproape de plaja Praia da Ribeira, acest restaurant atrage at├ót localnici, c├ót ╚Öi turi╚Öti, datorit─â meniului s─âu variat ╚Öi a preparatelor proaspete. Specialit─â╚Ťile includ caldeirada (tocan─â de pe╚Öte), sardine la gr─âtar ╚Öi o selec╚Ťie impresionant─â de crustacee.
 • Hemingway Cascais┬áeste un restaurant sofisticat situat ├«n marina din Cascais, oferind o combina╚Ťie rafinat─â de preparate interna╚Ťionale ╚Öi locale. Cu o atmosfer─â elegant─â ╚Öi o priveli╚Öte superb─â asupra portului, Hemingway este locul perfect pentru o cin─â de neuitat. Meniul variat include preparate precum risotto cu fructe de mare, file de pe╚Öte ╚Öi deserturi delicioase, toate preg─âtite cu ingrediente proaspete ╚Öi de calitate.
 • Cantinho do Avillez, situat ├«n centrul ora╚Öului Cascais, este un restaurant modern condus de renumitul chef Jos├ę Avillez. Meniul ofer─â o selec╚Ťie variat─â de preparate portugheze reinterpretate, care reflect─â creativitatea ╚Öi talentul chef-ului. Printre deliciile de pe meniu se num─âr─â bacalhau ├á Br├ís (un preparat tradi╚Ťional din cod), mini-burgeri de ton ╚Öi o varietate de tapas. Atmosfera este relaxat─â, iar decorul contemporan face din Cantinho do Avillez un loc perfect pentru pr├ónz sau cin─â.

Cascais ofer─â o scen─â culinar─â diversificat─â, cu numeroase restaurante care servesc m├ónc─âruri delicioase ╚Öi proaspete, perfect─â pentru a-╚Ťi satisface toate gusturile. Fie c─â e╚Öti un fan al fructelor de mare, al preparatelor tradi╚Ťionale portugheze sau al m├ónc─ârurilor interna╚Ťionale, vei g─âsi cu siguran╚Ť─â un loc pe placul t─âu ├«n acest ora╚Ö fermec─âtor.

Moduri de a vă plănui călătoria din România către Cascais

Cascais, un ora╚Ö fermec─âtor situat pe coasta Atlanticului, este o destina╚Ťie ideal─â pentru o vacan╚Ť─â relaxant─â. Pentru a v─â asigura c─â vacan╚Ťa voastr─â decurge f─âr─â probleme, este esen╚Ťial s─â v─â planifica╚Ťi c─âl─âtoria din timp. Iat─â c├óteva sfaturi utile pentru a v─â organiza c─âl─âtoria din Rom├ónia c─âtre Cascais.

 • Cum ajunge╚Ťi din Rom├ónia ├«n Cascais. Pentru a ajunge ├«n Cascais din Rom├ónia, va trebui s─â c─âl─âtori╚Ťi cu avionul cu escal─â, deoarece nu exist─â zboruri directe ├«ntre cele dou─â destina╚Ťii. Cel mai convenabil este s─â zbura╚Ťi c─âtre Lisabona, capitala Portugaliei, care este deservit─â de numeroase companii aeriene, inclusiv TAROM, Wizz Air, ╚Öi Lufthansa. Odat─â ajun╚Öi la Aeroportul Humberto Delgado din Lisabona, pute╚Ťi lua un tren sau un autobuz c─âtre Cascais.
 • Transportul de la aeroport la Cascais. De la Aeroportul Humberto Delgado, ave╚Ťi mai multe op╚Ťiuni pentru a ajunge ├«n Cascais. Cea mai rapid─â ╚Öi confortabil─â modalitate este s─â lua╚Ťi un tren din Gara Cais do Sodr├ę, care este conectat─â la aeroport prin metrou. Linia de tren Lisabona-Cascais ofer─â o c─âl─âtorie pitoreasc─â de aproximativ 40 de minute de-a lungul coastei. De asemenea, pute╚Ťi opta pentru un taxi sau un serviciu de ride-sharing, cum ar fi Uber, care v─â va duce direct la destina╚Ťia dorit─â din Cascais.
 • Planificarea financiar─â ╚Öi moneda folosit─â. Moneda folosit─â ├«n Portugalia este euro (EUR). Este recomandat s─â ave╚Ťi la dispozi╚Ťie numerar pentru situa╚Ťii de urgen╚Ť─â ╚Öi pentru locurile care nu accept─â pl─â╚Ťi cu cardul. Bancomatele sunt disponibile ├«n ora╚Ö ╚Öi accept─â majoritatea cardurilor interna╚Ťionale. Este bine s─â verifica╚Ťi comisioanele bancare pentru retragerile de numerar ╚Öi pl─â╚Ťile interna╚Ťionale ├«nainte de a pleca. De asemenea, multe restaurante ╚Öi magazine accept─â pl─â╚Ťi cu cardul, dar este ├«ntotdeauna util s─â ave╚Ťi numerar la voi pentru mici cump─âr─âturi ╚Öi bac╚Öi╚Öuri.
 • Op╚Ťiuni de comunicare mobil─â. ├Änainte de a pleca, verifica╚Ťi op╚Ťiunile de roaming oferite de operatorul vostru de telefonie mobil─â. Majoritatea operatorilor din Rom├ónia ofer─â pachete de roaming ├«n Uniunea European─â, care includ Portugalia, permi╚Ť├óndu-v─â s─â folosi╚Ťi telefonul pentru apeluri, mesaje ╚Öi internet la tarife rezonabile. Alternativ, pute╚Ťi achizi╚Ťiona o cartel─â SIM local─â din Portugalia, care poate fi mai avantajoas─â pentru date mobile. Cartelele SIM prepl─âtite pot fi g─âsite ├«n aeroporturi, magazine de telecomunica╚Ťii ╚Öi supermarketuri. Principalii operatori de telecomunica╚Ťii din Portugalia sunt Vodafone, NOS ╚Öi MEO.
 • Rezerv─âri anticipate ╚Öi informa╚Ťii practice. Pentru a v─â asigura c─â ave╚Ťi o vacan╚Ť─â f─âr─â probleme, este recomandat s─â face╚Ťi rezerv─âri pentru cazare ╚Öi transport din timp, mai ales ├«n sezonul turistic de v├órf (iunie-august). Platformele online precum Booking.com ╚Öi Airbnb ofer─â o gam─â variat─â de op╚Ťiuni de cazare, de la hoteluri de lux la pensiuni ╚Öi apartamente de ├«nchiriat. Dac─â pl─ânui╚Ťi s─â ├«nchiria╚Ťi o ma╚Öin─â, este bine s─â face╚Ťi rezervarea din timp pentru a beneficia de cele mai bune tarife ╚Öi pentru a v─â asigura c─â ave╚Ťi un vehicul disponibil.

Pentru s─ân─âtate ╚Öi siguran╚Ť─â, este bine s─â ave╚Ťi o asigurare de c─âl─âtorie care s─â acopere eventualele probleme medicale sau alte situa╚Ťii neprev─âzute. Cardul European de Asigur─âri de S─ân─âtate (EHIC) este valabil ╚Öi ├«n Portugalia ╚Öi v─â poate oferi acces la servicii medicale de baz─â ├«n caz de nevoie.

Prin planificarea atent─â a c─âl─âtoriei ╚Öi luarea ├«n considerare a acestor sfaturi, ve╚Ťi putea s─â v─â bucura╚Ťi de o vacan╚Ť─â minunat─â ├«n Cascais, explor├ónd frumuse╚Ťea ╚Öi cultura acestui ora╚Ö deosebit.

De ce s─â alegi o vacan╚Ť─â ├«n Cascais?

Cascais este o destina╚Ťie de vacan╚Ť─â deosebit─â care combin─â frumuse╚Ťea natural─â, bog─â╚Ťia cultural─â ╚Öi o atmosfer─â relaxant─â. Aflat la doar c├ó╚Ťiva kilometri de Lisabona, Cascais ofer─â o evadare perfect─â din agita╚Ťia ora╚Öului, atr─âg├ónd turi╚Öti din ├«ntreaga lume cu farmecul s─âu autentic ╚Öi numeroasele sale atrac╚Ťii.

Unul dintre principalele motive pentru a alege Cascais ca destina╚Ťie de vacan╚Ť─â este peisajul s─âu impresionant. Ora╚Öul este ├«nconjurat de plaje frumoase cu nisip fin ╚Öi ape limpezi, perfecte pentru ├«not, relaxare ╚Öi sporturi nautice. Praia da Ribeira, situat─â chiar ├«n centrul ora╚Öului, este ideal─â pentru familii datorit─â apelor sale calme, ├«n timp ce Praia do Guincho este renumit─â pentru condi╚Ťiile excelente de surfing ╚Öi windsurfing. Plajele din Cascais sunt locuri ideale pentru a petrece zile ├«nsorite, bucur├óndu-te de soare ╚Öi mare.

Cascais este, de asemenea, cunoscut pentru patrimoniul s─âu istoric ╚Öi cultural. Centrul istoric al ora╚Öului este plin de str─âzi ├«nguste ╚Öi pavate, case tradi╚Ťionale portugheze ╚Öi pia╚Ťete fermec─âtoare. Vizitatorii pot explora Citadela de Cascais, o fort─ârea╚Ť─â impresionant─â care g─âzduie╚Öte acum un hotel de lux ╚Öi spa╚Ťii pentru expozi╚Ťii de art─â contemporan─â. De asemenea, Muzeul Condes de Castro Guimar├úes, situat ├«ntr-un palat elegant, ofer─â o incursiune ├«n istoria ╚Öi cultura local─â, prezent├ónd colec╚Ťii de art─â ╚Öi artefacte istorice.

Gastronomia local─â este un alt punct forte al unei vacan╚Ťe ├«n Cascais. Ora╚Öul ofer─â o varietate de restaurante care servesc specialit─â╚Ťi locale delicioase, cu accent pe pe╚Öte proasp─ât ╚Öi fructe de mare. Restaurantele de pe malul m─ârii, precum Mar do Inferno ╚Öi Furnas do Guincho, sunt locuri perfecte pentru a savura preparate precum sardine la gr─âtar, caldeirada (tocan─â de pe╚Öte) ╚Öi alte delicatese portugheze. Atmosfera relaxant─â ╚Öi priveli╚Ötile superbe asupra oceanului adaug─â un plus de farmec experien╚Ťei culinare.

Pentru cei pasiona╚Ťi de natur─â ╚Öi activit─â╚Ťi ├«n aer liber, Cascais ofer─â numeroase oportunit─â╚Ťi de recreere. Parcul Natural Sintra-Cascais, aflat ├«n apropiere, este un loc minunat pentru drume╚Ťii, ciclism ╚Öi observarea faunei ╚Öi florei locale. Boca do Inferno, o forma╚Ťiune st├óncoas─â spectaculoas─â creat─â de eroziunea valurilor, este un alt loc de neratat pentru iubitorii de peisaje naturale dramatice. Farul Santa Marta ╚Öi muzeul s─âu maritim sunt, de asemenea, atrac╚Ťii populare, oferind priveli╚Öti uimitoare asupra oceanului ╚Öi o incursiune ├«n istoria naviga╚Ťiei.

Cascais este renumit ╚Öi pentru atmosfera sa relaxant─â ╚Öi primitoare. Ora╚Öul ofer─â o varietate de op╚Ťiuni de cazare, de la hoteluri de lux la pensiuni ╚Öi apartamente de ├«nchiriat, potrivite pentru toate bugetele ╚Öi preferin╚Ťele. Via╚Ťa de noapte din Cascais este animat─â, cu numeroase baruri, cluburi ╚Öi restaurante care ofer─â divertisment p├ón─â t├órziu ├«n noapte.

Proximitatea fa╚Ť─â de Lisabona este un alt avantaj al unei vacan╚Ťe ├«n Cascais. Ora╚Öul este u╚Öor accesibil din capitala Portugaliei, fie cu trenul, fie cu ma╚Öina, f─âc├óndu-l o destina╚Ťie convenabil─â pentru o escapad─â de weekend sau pentru o excursie de o zi. Astfel, po╚Ťi combina vizitarea atrac╚Ťiilor culturale ╚Öi istorice din Lisabona cu relaxarea pe plajele din Cascais.

Toate aceste aspecte fac din Cascais o destina╚Ťie ideal─â pentru o vacan╚Ť─â de neuitat. Indiferent dac─â e╚Öti ├«n c─âutarea unei vacan╚Ťe relaxante la malul m─ârii, a unei aventuri culturale sau a unei experien╚Ťe culinare deosebite, Cascais are ceva special de oferit pentru fiecare vizitator.

Cau╚Ťi Cazare ├«n Cascais?