coimbra portugalia

Prezentare general─â Coimbra

Coimbra, un ora╚Ö cu o istorie bogat─â ╚Öi peisaje pitore╚Öti, este situat pe malurile r├óului Mondego ├«n centrul Portugaliei. Este renumit pentru atmosfera sa academic─â ╚Öi pentru faptul c─â g─âzduie╚Öte una dintre cele mai vechi universit─â╚Ťi din Europa, Universitatea din Coimbra, fondat─â ├«n 1290. Aceast─â universitate atrage studen╚Ťi din ├«ntreaga lume ╚Öi adaug─â o not─â de dinamism ╚Öi diversitate cultural─â ora╚Öului.

Pe l├óng─â renumele s─âu academic, Coimbra este plin─â de monumente istorice ╚Öi atrac╚Ťii turistice. Una dintre cele mai impresionante cl─âdiri este Biblioteca Joanina, parte a Universit─â╚Ťii din Coimbra, care impresioneaz─â prin arhitectura baroc─â ╚Öi colec╚Ťia vast─â de c─âr╚Ťi rare ╚Öi manuscrise. O vizit─â la aceast─â bibliotec─â este o incursiune ├«n trecut ╚Öi o oportunitate de a vedea cum ar─âta o bibliotec─â regal─â din secolul al XVIII-lea.

Catedrala S├ę Velha, construit─â ├«n stil romanic, este un alt punct de atrac╚Ťie important. Construit─â ├«n secolul al XII-lea, catedrala este un exemplu frumos de arhitectur─â medieval─â, cu ziduri groase ╚Öi turnuri impun─âtoare. ├Än contrast, Catedrala S├ę Nova, situat─â ├«n apropiere, ofer─â o perspectiv─â asupra stilului renascentist ╚Öi baroc, fiind un loc perfect pentru cei interesa╚Ťi de arhitectura religioas─â.

Un alt punct de interes în Coimbra este Mănăstirea Santa Clara-a-Velha, un monument gotic care a fost reconstruit de mai multe ori de-a lungul secolelor. Situată pe malul râului Mondego, mănăstirea oferă o priveliște splendidă și o incursiune în istoria religioasă a regiunii. În apropiere, Mănăstirea Santa Clara-a-Nova găzduiește mormântul Reginei Isabel, un loc de pelerinaj important pentru localnici și turiști deopotrivă.

Coimbra are ╚Öi un farmec aparte datorit─â str─âdu╚Ťelor sale ├«nguste ╚Öi pavate, pline de magazine de suveniruri, cafenele ╚Öi restaurante. Zona pietonal─â de pe Rua Ferreira Borges este locul ideal pentru o plimbare relaxant─â, unde po╚Ťi savura o cafea portughez─â sau po╚Ťi gusta din buc─ât─âria local─â. De asemenea, Gr─âdina Botanic─â a Universit─â╚Ťii din Coimbra, ├«nfiin╚Ťat─â ├«n secolul al XVIII-lea, este un loc perfect pentru o dup─â-amiaz─â lini╚Ötit─â ├«n natur─â.

Parcul Verde do Mondego, situat pe malul r├óului, este un loc popular pentru activit─â╚Ťi ├«n aer liber, cum ar fi picnicuri, plimb─âri cu bicicleta sau plimb─âri de agrement. De asemenea, aici se organizeaz─â frecvent evenimente culturale ╚Öi sportive, oferind oportunit─â╚Ťi de distrac╚Ťie pentru toate v├órstele.

Pentru cei interesa╚Ťi de istorie ╚Öi cultur─â, Muzeul Na╚Ťional Machado de Castro este o destina╚Ťie obligatorie. Situat ├«ntr-un fost palat episcopal, muzeul g─âzduie╚Öte o colec╚Ťie impresionant─â de art─â ╚Öi artefacte, inclusiv sculpturi romane ╚Öi medievale, mobilier ╚Öi ceramic─â.

Coimbra este un ora╚Ö care combin─â perfect tradi╚Ťia cu modernitatea, fiind un loc unde trecutul ╚Öi prezentul se ├«mbin─â armonios. Indiferent dac─â e╚Öti interesat de istorie, arhitectur─â, natur─â sau pur ╚Öi simplu vrei s─â te relaxezi ├«ntr-un cadru pitoresc, Coimbra are ceva de oferit pentru toat─â lumea.

Top 5 activit─â╚Ťi de f─âcut ├«n Coimbra

Coimbra, unul dintre cele mai fermec─âtoare ora╚Öe din Portugalia, ofer─â o gam─â variat─â de activit─â╚Ťi pentru turi╚Öti. Fie c─â e╚Öti un pasionat de istorie, un iubitor de natur─â sau pur ╚Öi simplu cau╚Ťi s─â te relaxezi, Coimbra are ceva pentru toat─â lumea. Iat─â top 5 activit─â╚Ťi de f─âcut ├«n acest ora╚Ö fascinant.

 1. Vizitează Universitatea din Coimbra și Biblioteca Joanina
  Una dintre cele mai renumite institu╚Ťii academice din Europa, Universitatea din Coimbra, este un loc obligatoriu de vizitat. Fondat─â ├«n 1290, universitatea impresioneaz─â prin arhitectura sa ╚Öi atmosfera plin─â de istorie. Biblioteca Joanina, situat─â ├«n cadrul universit─â╚Ťii, este o capodoper─â a arhitecturii baroce. Interiorul s─âu bogat ornamentat ╚Öi colec╚Ťia vast─â de c─âr╚Ťi rare ╚Öi manuscrise fac din acest loc un adev─ârat sanctuar pentru iubitorii de cultur─â ╚Öi literatur─â.
 2. Catedrala S├ę Velha ╚Öi Catedrala S├ę Nova
  Coimbra se m├óndre╚Öte cu dou─â catedrale impresionante. Catedrala S├ę Velha, construit─â ├«n stil romanic ├«n secolul al XII-lea, este una dintre cele mai bine conservate catedrale medievale din Portugalia. Atmosfera sa solemn─â ╚Öi zidurile robuste ofer─â o imagine clar─â a arhitecturii medievale. Pe de alt─â parte, Catedrala S├ę Nova, construit─â ├«n secolul al XVI-lea, prezint─â un stil arhitectural renascentist ╚Öi baroc, oferind un contrast interesant ╚Öi complet├ónd peisajul istoric al ora╚Öului.
 3. Plimbare prin Gr─âdina Botanic─â a Universit─â╚Ťii din Coimbra
  Fondat─â ├«n 1772, Gr─âdina Botanic─â a Universit─â╚Ťii din Coimbra este un loc perfect pentru a te bucura de natur─â ╚Öi lini╚Öte. Gr─âdina se ├«ntinde pe aproximativ 13 hectare ╚Öi g─âzduie╚Öte o colec╚Ťie impresionant─â de plante din ├«ntreaga lume. Aleile umbrite, serele ╚Öi zonele de relaxare fac din aceast─â gr─âdin─â un loc ideal pentru o plimbare relaxant─â sau un picnic.
 4. Istorie la Muzeul Na╚Ťional Machado de Castro
  Acest muzeu, situat ├«ntr-un fost palat episcopal, ofer─â o incursiune fascinant─â ├«n istoria ╚Öi cultura Portugaliei. Colec╚Ťia muzeului include sculpturi romane ╚Öi medievale, artefacte religioase, mobilier ╚Öi ceramic─â. Un punct de atrac╚Ťie special este criptopo╚Öul roman, o structur─â subteran─â impresionant─â care dateaz─â din perioada roman─â.
 5. Relaxare în Parcul Verde do Mondego
  Situat pe malul r├óului Mondego, Parcul Verde do Mondego este locul ideal pentru activit─â╚Ťi ├«n aer liber. Aici po╚Ťi ├«nchiria o biciclet─â, po╚Ťi face o plimbare pe jos sau pur ╚Öi simplu te po╚Ťi relaxa pe o p─âtur─â la soare. Parcul este, de asemenea, gazda unor evenimente culturale ╚Öi sportive frecvente, a╚Öa c─â exist─â ├«ntotdeauna ceva interesant de v─âzut sau de f─âcut.

Aceste cinci activit─â╚Ťi sunt doar o mic─â parte din ceea ce Coimbra are de oferit. Cu o combina╚Ťie de istorie, cultur─â ╚Öi natur─â, acest ora╚Ö este o destina╚Ťie care merit─â vizitat─â de oricine. Indiferent de preferin╚Ťele tale, Coimbra te va surprinde ╚Öi ├«nc├ónta la fiecare pas.

Tururi & Activit─â╚Ťi

Vezi alte Tururi & Activit─â╚Ťi

Top 5 atrac╚Ťii turistice din Coimbra

Coimbra este un ora╚Ö plin de farmec, cu multe atrac╚Ťii turistice care ├«╚Ťi pot face vizita de neuitat. Pe l├óng─â activit─â╚Ťile obi╚Önuite, ora╚Öul are ╚Öi alte locuri interesante care merit─â v─âzute. Iat─â top 5 atrac╚Ťii turistice din Coimbra care nu trebuie ratate.

 1. Mosteiro de Santa Cruz
  Mosteiro de Santa Cruz este un monument na╚Ťional ╚Öi un exemplu magnific de arhitectur─â manuelin─â. Construit ├«n secolul al XII-lea, acest m─ân─âstire g─âzduie╚Öte mormintele primilor doi regi ai Portugaliei, Afonso I ╚Öi Sancho I. Interiorul m─ân─âstirii este impresionant, cu sculpturi detaliate ╚Öi vitralii colorate care adaug─â o not─â de splendoare. M─ân─âstirea are ╚Öi o frumoas─â sacristie ╚Öi un cloister lini╚Ötit unde te po╚Ťi bucura de o atmosfer─â de pace ╚Öi reflec╚Ťie.
 2. Penedo da Saudade
  Penedo da Saudade este un parc romantic situat pe un deal care ofer─â vederi spectaculoase asupra ora╚Öului Coimbra ╚Öi r├óului Mondego. Este un loc popular pentru localnici ╚Öi turi╚Öti, mai ales la apus, c├ónd peisajul devine deosebit de pitoresc. Parcul este plin de inscrip╚Ťii poetice ╚Öi monumente dedicate studen╚Ťilor ╚Öi profesorilor universit─â╚Ťii, fiind un loc plin de semnifica╚Ťie istoric─â ╚Öi emo╚Ťional─â.
 3. Museu da Ciência da Universidade de Coimbra
  Acest muzeu este perfect pentru cei pasiona╚Ťi de ╚Ötiin╚Ť─â ╚Öi tehnologie. G─âzduit ├«ntr-un edificiu istoric al Universit─â╚Ťii din Coimbra, muzeul are colec╚Ťii impresionante de instrumente ╚Ötiin╚Ťifice, echipamente de laborator ╚Öi exponate interactive. Vizitatorii pot ├«nv─â╚Ťa despre diverse ramuri ale ╚Ötiin╚Ťei, de la fizic─â ╚Öi chimie la astronomie ╚Öi biologie, toate prezentate ├«ntr-un mod captivant ╚Öi educativ.
 4. Jardim da Manga
  Jardim da Manga, cunoscut și sub numele de Claustro da Manga, este o grădină renascentistă situată în centrul orașului. Grădina este un loc liniștit, perfect pentru o pauză de relaxare, având în centru o fântână renascentistă impresionantă, înconjurată de arcade și bazine de apă. Locul este ideal pentru a te bucura de o plimbare liniștită și de a admira frumoasele detalii arhitecturale.
 5. Parque de Santa Cruz (Jardim da Sereia)
  Acest parc este unul dintre cele mai mari ╚Öi mai frumoase spa╚Ťii verzi din Coimbra. Cunoscut ╚Öi sub numele de Jardim da Sereia, parcul ofer─â o oaz─â de verdea╚Ť─â ╚Öi lini╚Öte ├«n mijlocul ora╚Öului. Aleele umbrite, f├ónt├ónile ╚Öi statuile decorative fac din acest parc un loc minunat pentru plimb─âri relaxante. Parcul are ╚Öi o zon─â de joac─â pentru copii, ceea ce ├«l face ideal pentru familii.

Aceste atrac╚Ťii turistice adaug─â un farmec aparte ora╚Öului Coimbra, oferind vizitatorilor oportunitatea de a experimenta diversitatea cultural─â ╚Öi istoric─â a locului. Fiecare col╚Ť al ora╚Öului are propria poveste de spus, iar aceste locuri sunt doar c├óteva dintre cele care ├«╚Ťi vor face vizita mai interesant─â ╚Öi pl─âcut─â.

Când este cel mai bine să vizitezi Coimbra?

Coimbra este un ora╚Ö fermec─âtor din Portugalia, cunoscut pentru istoria sa bogat─â, arhitectura impresionant─â ╚Öi atmosfera academic─â. Alegerea momentului potrivit pentru a vizita acest ora╚Ö poate face diferen╚Ťa ├«ntre o vacan╚Ť─â pl─âcut─â ╚Öi una memorabil─â. Iat─â c├óteva sfaturi despre c├ónd este cel mai bine s─â vizitezi Coimbra.

 • Prim─âvara (martie-mai)┬áeste una dintre cele mai bune perioade pentru a vizita Coimbra. Temperaturile sunt pl─âcute, variind ├«ntre 15 ╚Öi 20 de grade Celsius, iar ora╚Öul ├«ncepe s─â se trezeasc─â la via╚Ť─â dup─â iarn─â. Florile ├«ncep s─â ├«nfloreasc─â, iar gr─âdinile ╚Öi parcurile din ora╚Ö devin locuri ideale pentru plimb─âri relaxante. De asemenea, prim─âvara este sezonul ├«n care au loc multe festivaluri ╚Öi evenimente culturale, care ├«╚Ťi permit s─â te bucuri de tradi╚Ťiile locale ╚Öi de ospitalitatea portughez─â.
 • Vara (iunie-august)┬áeste sezonul de v├órf pentru turi╚Öti, ceea ce ├«nseamn─â c─â ora╚Öul este mai aglomerat, dar ╚Öi plin de energie. Temperaturile pot urca p├ón─â la 30 de grade Celsius, a╚Öa c─â este recomandat s─â por╚Ťi haine u╚Öoare ╚Öi s─â te hidratezi bine. Dac─â ├«╚Ťi place s─â te bucuri de soare ╚Öi de evenimente ├«n aer liber, vara este o perioad─â excelent─â pentru a vizita Coimbra. Festivalurile de muzic─â, spectacolele de strad─â ╚Öi diversele activit─â╚Ťi recreative sunt la ordinea zilei, iar serile sunt perfecte pentru a te bucura de terasele ╚Öi restaurantele din ora╚Ö.
 • Toamna (septembrie-noiembrie)┬áaduce temperaturi mai bl├ónde, cuprinse ├«ntre 15 ╚Öi 25 de grade Celsius, ╚Öi o atmosfer─â mai lini╚Ötit─â ├«n compara╚Ťie cu aglomera╚Ťia verii. Acesta este un moment potrivit pentru a vizita Coimbra dac─â preferi un ritm mai relaxat. Peisajele sunt deosebit de frumoase ├«n aceast─â perioad─â, cu frunzele copacilor schimb├óndu-╚Öi culoarea. Este, de asemenea, o perioad─â excelent─â pentru a vizita atrac╚Ťiile turistice f─âr─â s─â te confrun╚Ťi cu mul╚Ťimile mari de turi╚Öti.
 • Iarna (decembrie-februarie)┬á├«n Coimbra este destul de bl├ónd─â comparativ cu alte regiuni din Europa. Temperaturile rareori scad sub 5 grade Celsius ╚Öi se men╚Ťin ├«n jurul valorii de 10-15 grade. De╚Öi este sezonul ploios, exist─â ╚Öi zile ├«nsorite care permit vizitarea obiectivelor turistice. ├Än aceast─â perioad─â, ora╚Öul este mai lini╚Ötit, iar pre╚Ťurile la cazare ╚Öi biletele de avion sunt mai accesibile. Este un moment bun pentru a explora muzeele, bibliotecile ╚Öi catedralele ora╚Öului, f─âr─â graba specific─â sezonului turistic.

Indiferent de sezonul ├«n care alegi s─â vizitezi Coimbra, ora╚Öul ├«╚Ťi va oferi o experien╚Ť─â memorabil─â prin bog─â╚Ťia sa cultural─â, istoric─â ╚Öi gastronomic─â. Fiecare anotimp are farmecul s─âu specific, iar alegerea momentului potrivit depinde de preferin╚Ťele tale personale ╚Öi de ceea ce ├«╚Ťi dore╚Öti s─â experimentezi ├«n timpul vizitei tale

Cum să petreci 48 de ore în Coimbra

Coimbra, un ora╚Ö fermec─âtor situat pe malurile r├óului Mondego, este o destina╚Ťie ideal─â pentru cei care vor s─â se bucure de cultura portughez─â autentic─â. ├Äntr-un weekend, po╚Ťi descoperi o mul╚Ťime de atrac╚Ťii istorice, restaurante delicioase ╚Öi peisaje pitore╚Öti. Iat─â cum po╚Ťi petrece 48 de ore ├«n acest ora╚Ö plin de via╚Ť─â.

Ziua 1

 • Diminea╚Ťa: ├Äncepe-╚Ťi ziua cu o vizit─â la Universitatea din Coimbra, una dintre cele mai vechi din Europa. Biblioteca Joanina este un punct de atrac╚Ťie major datorit─â colec╚Ťiei sale impresionante de c─âr╚Ťi vechi ╚Öi a arhitecturii baroce spectaculoase. Nu rata turnul universit─â╚Ťii, de unde po╚Ťi avea o vedere panoramic─â asupra ora╚Öului.
 • Pr├ónz: Pentru pr├ónz, opteaz─â pentru un restaurant local unde po╚Ťi savura preparate tradi╚Ťionale. Restaurantul Z├ę Manel dos Ossos este renumit pentru m├ónc─ârurile sale rustice, inclusiv cozido ├á portuguesa, o tocan─â delicioas─â cu diverse tipuri de carne ╚Öi legume.
 • Dup─â-amiaz─â: Continu─â-╚Ťi ziua cu o plimbare prin Gr─âdinile Botanice ale Universit─â╚Ťii. Aceste gr─âdini frumos amenajate ofer─â o oaz─â de lini╚Öte ├«n mijlocul ora╚Öului. Dup─â ce te-ai relaxat, ├«ndreapt─â-te spre Catedrala S├ę Velha, un exemplu impresionant de arhitectur─â romanesc─â, construit─â ├«n secolul al XII-lea.
 • Seara: ├Äncheie-╚Ťi prima zi cu o cin─â la Casa Pombal, un restaurant elegant cu specific portughez. Bucur─â-te de fructe de mare proaspete ╚Öi de vinurile locale. Dac─â e╚Öti amator de muzic─â, nu rata un spectacol de fado ├«ntr-unul dintre localurile tradi╚Ťionale din centru, unde po╚Ťi asculta acest gen muzical melancolic specific Portugaliei.

Ziua 2

 • Diminea╚Ťa: Dup─â un mic dejun energizant, ├«ncepe-╚Ťi ziua cu o vizit─â la Con├şmbriga, unul dintre cele mai bine conservate situri arheologice romane din Portugalia. Aici po╚Ťi vedea ruinele unor case romane, b─âi publice ╚Öi mozaicuri complexe care reflect─â via╚Ťa de zi cu zi din antichitate.
 • Pr├ónz: ├Äntoarce-te ├«n ora╚Ö ╚Öi opteaz─â pentru pr├ónz la A Taberna, un loc cunoscut pentru tapas-urile sale portugheze ╚Öi atmosfera primitoare. Asigur─â-te c─â ├«ncerci c├óteva dintre specialit─â╚Ťile locale, cum ar fi chouri├žo ╚Öi bacalhau ├á bras.
 • Dup─â-amiaz─â: Dup─â pr├ónz, viziteaz─â Muzeul Na╚Ťional Machado de Castro, g─âzduit ├«ntr-un fost palat episcopal. Acest muzeu are o colec╚Ťie impresionant─â de sculpturi, picturi ╚Öi arte decorative, inclusiv un criptoportic roman bine conservat.
 • Seara: ├Äncheie-╚Ťi c─âl─âtoria cu o plimbare pe malul r├óului Mondego. Po╚Ťi ├«nchiria o barc─â pentru o croazier─â scurt─â sau te po╚Ťi relaxa pe terasele cafenelelor, savur├ónd un pastel de nata ╚Öi admir├ónd apusul. Pentru cin─â, restaurantul Loggia, situat ├«n apropierea muzeului, ofer─â preparate rafinate ╚Öi o vedere splendid─â asupra ora╚Öului iluminat.

Aceste 48 de ore ├«n Coimbra ├«╚Ťi vor oferi o imagine complet─â a unui ora╚Ö plin de istorie, cultur─â ╚Öi frumuse╚Ťe natural─â. Indiferent dac─â e╚Öti pasionat de arhitectur─â, gastronomie sau doar vrei s─â te relaxezi ├«ntr-un cadru pl─âcut, Coimbra are ceva special pentru fiecare vizitator.

Tururi & Activit─â╚Ťi

Vezi alte Tururi & Activit─â╚Ťi

Drume╚Ťii ╚Öi atrac╚Ťii din ├«mprejurimile Coimbra

Coimbra, situat ├«n centrul Portugaliei, nu este doar un ora╚Ö plin de istorie ╚Öi cultur─â, ci ╚Öi un punct de plecare excelent pentru drume╚Ťii ╚Öi excursii ├«n ├«mprejurimile sale pitore╚Öti. Regiunea din jurul Coimbra ofer─â o varietate de trasee ╚Öi atrac╚Ťii naturale care merit─â explorate. Iat─â c├óteva sugestii pentru drume╚Ťii ╚Öi atrac╚Ťii ├«n jurul acestui ora╚Ö fascinant.

 • Serra da Lous├ú. Una dintre cele mai populare destina╚Ťii pentru drume╚Ťii ├«n apropierea Coimbra este Serra da Lous├ú. Aceast─â zon─â montan─â ofer─â trasee de drume╚Ťie variate, de la trasee u╚Öoare, potrivite pentru familii, p├ón─â la trasee mai dificile pentru drume╚Ťii experimenta╚Ťi. Pe l├óng─â peisajele spectaculoase, Serra da Lous├ú este cunoscut─â pentru satele de piatr─â pitore╚Öti, cum ar fi Talasnal ╚Öi Casal Novo. Aceste sate tradi╚Ťionale ofer─â o privire ├«n via╚Ťa rural─â portughez─â ╚Öi sunt locuri ideale pentru a te opri ╚Öi a te relaxa dup─â o zi de drume╚Ťie.
 • Mata Nacional do Bu├žaco. La doar o scurt─â distan╚Ť─â de Coimbra, Mata Nacional do Bu├žaco este o rezerva╚Ťie natural─â impresionant─â. Acest parc ofer─â o combina╚Ťie unic─â de vegeta╚Ťie luxuriant─â, trasee de drume╚Ťie ╚Öi arhitectur─â istoric─â. Una dintre principalele atrac╚Ťii este Palatul Bu├žaco, un fost palat regal transformat ├«n hotel, ├«nconjurat de gr─âdini frumos amenajate. Traseele de drume╚Ťie din parc te vor purta prin p─âduri dense ╚Öi p├ón─â la puncte de belvedere spectaculoase, de unde po╚Ťi admira peisajul ├«nconjur─âtor.
 • Valea r├óului Mondego┬áofer─â numeroase oportunit─â╚Ťi pentru drume╚Ťii ╚Öi activit─â╚Ťi ├«n aer liber. Unul dintre traseele populare este Ecopista do Mondego, un traseu destinat at├ót bicicli╚Ötilor, c├ót ╚Öi drume╚Ťilor, care urmeaz─â cursul r├óului. Pe parcursul traseului, vei trece prin sate pitore╚Öti ╚Öi vei avea ocazia s─â te opre╚Öti la diverse puncte de interes, cum ar fi ruinele castelului Montemor-o-Velho, un loc plin de istorie ╚Öi legend─â.
 • Cascada Fraga da Pena. Pentru o experien╚Ť─â de neuitat, viziteaz─â cascada Fraga da Pena, situat─â ├«n Parcul Natural Serra do A├žor. Aceast─â cascad─â spectaculoas─â este accesibil─â printr-un traseu de drume╚Ťie care te va purta prin p─âduri de stejari ╚Öi pini. Cascada ├«n sine este un loc ideal pentru a te r─âcori ├«n zilele c─âlduroase de var─â ╚Öi pentru a te bucura de frumuse╚Ťea naturii. Zona din jurul cascadei este, de asemenea, perfect─â pentru picnicuri ╚Öi relaxare.
 • Con├şmbriga. Pentru iubitorii de istorie, o vizit─â la situl arheologic Con├şmbriga este o excursie fascinant─â. Situat la aproximativ 16 kilometri de Coimbra, Con├şmbriga este unul dintre cele mai mari ╚Öi mai bine conservate situri romane din Portugalia. Aici po╚Ťi explora ruinele vechii a╚Öez─âri romane, inclusiv b─âile publice, casele cu mozaicuri detaliate ╚Öi impresionantele fortifica╚Ťii. Muzeul de la fa╚Ťa locului ofer─â informa╚Ťii suplimentare despre istoria ╚Öi cultura roman─â din regiune.

Regiunea din jurul Coimbra este bogat─â ├«n peisaje naturale ╚Öi atrac╚Ťii istorice care a╚Öteapt─â s─â fie descoperite. Fie c─â e╚Öti pasionat de drume╚Ťii, natur─â sau istorie, vei g─âsi cu siguran╚Ť─â ceva care s─â te ├«nc├ónte ├«n aceast─â zon─â frumoas─â a Portugaliei.

Top 5 hoteluri din Coimbra pentru o cazare de vis

Coimbra, un ora╚Ö plin de istorie ╚Öi cultur─â ├«n Portugalia, ofer─â o gam─â variat─â de op╚Ťiuni de cazare, care se potrivesc tuturor gusturilor ╚Öi bugetelor. Fie c─â e╚Öti ├«n c─âutarea unui hotel modern sau a unui loc cu o atmosfer─â istoric─â, Coimbra are c├óte ceva pentru fiecare. Iat─â cinci hoteluri de top care ├«╚Ťi vor oferi o experien╚Ť─â de neuitat.

 1. Tivoli Coimbra Hotel este un loc excelent pentru cei care caut─â confort ╚Öi servicii de calitate. Situat ├«n centrul ora╚Öului, acest hotel de patru stele ofer─â camere spa╚Ťioase ╚Öi elegante, dotate cu toate facilit─â╚Ťile moderne necesare pentru o ╚Öedere pl─âcut─â. Oaspe╚Ťii pot savura preparate delicioase la restaurantul hotelului ╚Öi se pot relaxa ├«n barul confortabil. De asemenea, hotelul dispune de s─âli de conferin╚Ťe ╚Öi facilit─â╚Ťi pentru evenimente, fiind o alegere potrivit─â ╚Öi pentru c─âl─âtorii de afaceri. [Rezervari]
 2. Hotel Ibn-Arrik, situat aproape de centrul istoric al Coimbra, este cunoscut pentru atmosfera sa primitoare ╚Öi designul elegant. Fiecare camer─â este decorat─â cu bun gust, combin├ónd elemente tradi╚Ťionale portugheze cu facilit─â╚Ťi moderne. Hotelul ofer─â un mic dejun bogat, inclus ├«n pre╚Ťul caz─ârii, ╚Öi dispune de o teras─â unde oaspe╚Ťii se pot relaxa ╚Öi admira priveli╚Ötea ora╚Öului. Proximitatea fa╚Ť─â de principalele atrac╚Ťii turistice face din Hotel Ibn-Arrik o op╚Ťiune ideal─â pentru turi╚Ötii care doresc s─â exploreze ora╚Öul pe jos. [Rezervari]
 3. Hotel Astoria este unul dintre cele mai iconice hoteluri din Coimbra, av├ónd o istorie ├«ndelungat─â care dateaz─â din 1926. Situat pe malul r├óului Mondego, acest hotel ofer─â o priveli╚Öte spectaculoas─â asupra ora╚Öului ╚Öi a peisajului ├«nconjur─âtor. Camerele sunt decorate ├«n stil clasic, p─âstr├ónd farmecul de alt─âdat─â, dar sunt echipate cu facilit─â╚Ťi moderne pentru confortul oaspe╚Ťilor. Hotelul Astoria este renumit pentru serviciile sale impecabile ╚Öi pentru atmosfera sa elegant─â ╚Öi rafinat─â. [Rezervari]
 4. Sapientia Boutique Hotel este o alegere excelent─â pentru cei care doresc o experien╚Ť─â de cazare unic─â. Situat ├«ntr-o cl─âdire istoric─â renovat─â, acest hotel boutique ofer─â camere ╚Öi apartamente elegante, fiecare av├ónd un design distinctiv. Hotelul are un restaurant propriu care serve╚Öte preparate locale ╚Öi interna╚Ťionale, iar oaspe╚Ťii se pot bucura de o selec╚Ťie de vinuri portugheze ├«n barul hotelului. Terasa de pe acoperi╚Ö ofer─â o priveli╚Öte impresionant─â asupra ora╚Öului Coimbra, fiind locul perfect pentru a te relaxa dup─â o zi de vizite. [Rezervari]
 5. Hotel Oslo, situat ├«n apropierea centrului istoric al Coimbra, este cunoscut pentru atmosfera sa prietenoas─â ╚Öi servicii excelente. Camerele sunt moderne ╚Öi confortabile, oferind toate facilit─â╚Ťile necesare pentru o ╚Öedere pl─âcut─â. Micul dejun este inclus ├«n pre╚Ťul caz─ârii ╚Öi este servit pe terasa de pe acoperi╚Ö, de unde oaspe╚Ťii pot admira o priveli╚Öte panoramic─â a ora╚Öului. Personalul hotelului este cunoscut pentru amabilitatea ╚Öi profesionalismul s─âu, fiind mereu gata s─â ofere sfaturi ╚Öi recomand─âri despre ce po╚Ťi vizita ├«n Coimbra. [Rezervari]

Aceste cinci hoteluri din Coimbra ofer─â o gam─â variat─â de op╚Ťiuni de cazare, fiecare av├ónd propriul s─âu farmec ╚Öi avantaje unice. Indiferent de preferin╚Ťele tale, vei g─âsi cu siguran╚Ť─â un loc care s─â ├«╚Ťi asigure o ╚Öedere pl─âcut─â ╚Öi memorabil─â ├«n acest ora╚Ö minunat.

Delicii culinare și unde să mănânci în Coimbra

Coimbra ofer─â o experien╚Ť─â culinar─â deosebit─â care combin─â tradi╚Ťiile portugheze cu influen╚Ťe moderne. De la preparate tradi╚Ťionale la deserturi delicioase, ora╚Öul are o gam─â variat─â de op╚Ťiuni pentru toate gusturile. Iat─â c├óteva dintre delicatesele pe care trebuie s─â le ├«ncerci ╚Öi locurile unde le po╚Ťi g─âsi.

 • Bacalhau ├á Br├ís. Unul dintre cele mai iubite preparate portugheze, Bacalhau ├á Br├ís este o combina╚Ťie delicioas─â de cod s─ârat, cartofi pr─âji╚Ťi, ceap─â ╚Öi ou─â, garnisit cu m─âsline negre ╚Öi p─âtrunjel. Pentru o experien╚Ť─â autentic─â, viziteaz─â Restaurante A Taberna. Acest local tradi╚Ťional este situat pe Rua dos Gatos ╚Öi este renumit pentru felurile sale de m├óncare tradi╚Ťional─â, inclusiv Bacalhau ├á Br├ís.
 • Leit├úo ├á Bairrada, sau purcelu╚Öul de lapte la cuptor, este un alt preparat specific regiunii. Fr─âgezimea c─ârnii ╚Öi crustele crocante sunt de neegalat. Pentru a savura acest preparat, ├«ndreapt─â-te spre Restaurante O Telheiro. Acest restaurant se afl─â pe Rua da Sota ╚Öi este bine cunoscut pentru modul s─âu tradi╚Ťional de preparare a purcelu╚Öului de lapte.
 • Chanfana┬áeste un preparat tradi╚Ťional din carne de capr─â sau miel g─âtit─â lent ├«n vin ro╚Öu, al─âturi de condimente ╚Öi ierburi aromatice. Un loc ideal pentru a gusta aceast─â delicates─â este Restaurante Z├ę Manel dos Ossos, situat pe Beco do Forno. Acest restaurant mic ╚Öi rustic este faimos pentru atmosfera sa autentic─â ╚Öi preparatele tradi╚Ťionale.
 • Sardinhas Assadas. Sardinele la gr─âtar sunt un alt deliciu portughez de neratat, mai ales ├«n sezonul cald. Restaurante O P├ítio de pe Rua Ant├│nio Augusto Gon├žalves este locul ideal pentru a savura sardine proaspete la gr─âtar, servite cu cartofi ╚Öi salat─â.
 • Past├ęis de Tent├║gal. Pentru cei cu un dinte dulce, past├ęis de Tent├║gal sunt un desert tradi╚Ťional din Coimbra. Aceste delicate pr─âjituri sunt umplute cu un amestec cremos de g─âlbenu╚Öuri de ou ╚Öi zah─âr, ├«nvelite ├«ntr-o crust─â sub╚Ťire ╚Öi crocant─â. Pastelaria Briosa, situat─â ├«n Largo da Portagem, este renumit─â pentru aceste pr─âjituri, precum ╚Öi pentru alte delicii portugheze.
 • Arroz de Lampreia┬áeste un preparat unic ╚Öi tradi╚Ťional, f─âcut din pe╚Öte lamprea, o delicates─â considerat─â un adev─ârat festin ├«n Portugalia. Acesta este g─âtit cu orez ╚Öi condimente, oferind o arom─â distinct─â. Po╚Ťi ├«ncerca acest preparat la Restaurante Nacional, pe Rua da Sota, cunoscut pentru preparatele sale tradi╚Ťionale din pe╚Öte.
 • Queijo da Serra este un sortiment de br├ónz─â de oaie, cremos ╚Öi aromat, originar din regiunea Serra da Estrela. Este adesea servit ca aperitiv sau desert, acompaniat de p├óine proasp─ât─â. Po╚Ťi g─âsi acest produs delicios la Taberna do Aires, situat─â pe Rua Joaquim Ant├│nio de Aguiar, care ofer─â o selec╚Ťie de br├ónzeturi locale ╚Öi vinuri portugheze.

Aceste delicii culinare ofer─â o privire ├«n bogata tradi╚Ťie gastronomic─â a Coimbra ╚Öi ├«mprejurimilor sale. Indiferent de preferin╚Ťele tale culinare, ora╚Öul are multe de oferit ╚Öi te va ├«nc├ónta cu preparatele sale autentice ╚Öi loca╚Ťiile pitore╚Öti unde le po╚Ťi savura.

Moduri de a vă plănui călătoria din România către Coimbra

Planificarea unei c─âl─âtorii din Rom├ónia c─âtre Coimbra, Portugalia, implic─â mai multe aspecte importante. Iat─â cum po╚Ťi ajunge acolo, cum s─â te organizezi pentru transport, cum s─â gestionezi bugetul ╚Öi alte detalii practice pentru a avea o c─âl─âtorie f─âr─â probleme.

 • Cum ajungi din Rom├ónia ├«n Coimbra. Pentru a ajunge ├«n Coimbra din Rom├ónia, trebuie s─â zbori c─âtre unul dintre marile aeroporturi din Portugalia: Lisabona (Aeroportul Humberto Delgado) sau Porto (Aeroportul Francisco S├í Carneiro). Cele mai multe zboruri interna╚Ťionale pleac─â din Bucure╚Öti, iar companiile aeriene precum TAROM, Wizz Air ╚Öi Ryanair ofer─â zboruri directe sau cu escal─â.
 • Planificarea transportului c─âtre ╚Öi de la aeroport. Odat─â ajuns ├«n Lisabona sau Porto, ai mai multe op╚Ťiuni pentru a ajunge ├«n Coimbra. De la Aeroportul Humberto Delgado din Lisabona, po╚Ťi lua metroul p├ón─â la Gara Oriente, de unde pleac─â trenuri directe c─âtre Coimbra. Trenurile Alfa Pendular ╚Öi Intercidades sunt rapide ╚Öi confortabile, c─âl─âtoria dur├ónd aproximativ 2 ore. Alternativ, po╚Ťi lua un autobuz de la terminalul de autobuze Sete Rios, iar c─âl─âtoria dureaz─â aproximativ 2,5 ore. De la Aeroportul Francisco S├í Carneiro din Porto, po╚Ťi lua metroul p├ón─â la gara Campanh├ú, de unde pleac─â trenuri directe c─âtre Coimbra. Trenurile Alfa Pendular ╚Öi Intercidades fac aproximativ 1,5 ore p├ón─â la destina╚Ťie. De asemenea, po╚Ťi lua un autobuz de la terminalul de autobuze Campo 24 de Agosto, cu o durat─â similar─â a c─âl─âtoriei.
 • Planificarea financiar─â ╚Öi moneda folosit─â. Portugalia folose╚Öte euro (EUR) ca moned─â oficial─â. Este recomandat s─â ai o sum─â de bani cash pentru cheltuielile mici, de╚Öi majoritatea locurilor accept─â carduri de credit ╚Öi debit. Verific─â cursul de schimb valutar ├«nainte de a pleca ╚Öi asigur─â-te c─â ai un card bancar interna╚Ťional care func╚Ťioneaz─â ├«n str─âin─âtate. De asemenea, este util s─â informezi banca despre c─âl─âtoria ta pentru a evita blocarea cardului din motive de securitate.
 • Verificarea op╚Ťiunilor de comunicare mobil─â. ├Änainte de a pleca, verific─â op╚Ťiunile de roaming oferite de operatorul t─âu de telefonie mobil─â. Majoritatea operatorilor din Rom├ónia ofer─â pachete de date ╚Öi apeluri interna╚Ťionale pentru c─âl─âtoriile ├«n UE. Dac─â inten╚Ťionezi s─â stai mai mult timp, po╚Ťi lua ├«n considerare achizi╚Ťionarea unei cartele SIM locale, care ├«╚Ťi va oferi acces la internet ╚Öi apeluri la tarife mai avantajoase. Magazinele de telecomunica╚Ťii sunt disponibile ├«n aeroporturi ╚Öi ├«n centrele ora╚Öelor.
 • Informa╚Ťii practice ╚Öi rezerv─âri anticipate. Este recomandat s─â faci rezerv─ârile pentru cazare, transport ╚Öi unele atrac╚Ťii turistice ├«nainte de a pleca. Platformele online precum Booking.com, Airbnb ╚Öi TripAdvisor sunt utile pentru a g─âsi oferte bune ╚Öi a citi recenzii despre locurile de cazare. De asemenea, verific─â dac─â este necesar s─â faci rezerv─âri pentru trenuri sau autobuze, mai ales ├«n sezonul turistic de v├órf. Asigur─â-te c─â ai toate documentele necesare pentru c─âl─âtorie, inclusiv pa╚Öaportul sau cartea de identitate, biletele de avion ╚Öi confirm─ârile de rezervare.

Aceste sfaturi te vor ajuta s─â ├«╚Ťi planifici c─âl─âtoria din Rom├ónia c─âtre Coimbra, asigur├óndu-te c─â vei avea o experien╚Ť─â pl─âcut─â ╚Öi lipsit─â de probleme.

De ce s─â alegi o vacan╚Ť─â ├«n Coimbra?

Coimbra, unul dintre cele mai fermec─âtoare ora╚Öe din Portugalia, merit─â s─â fie pe lista ta de vacan╚Ť─â pentru numeroase motive. Acest ora╚Ö istoric ofer─â o combina╚Ťie unic─â de cultur─â, arhitectur─â, gastronomie ╚Öi peisaje pitore╚Öti, toate ├«ntr-un cadru accesibil ╚Öi prietenos. Iat─â de ce Coimbra ar trebui s─â fie urm─âtoarea ta destina╚Ťie de vacan╚Ť─â.

Primul motiv pentru care Coimbra atrage turi╚Ötii este bogata sa mo╚Ötenire istoric─â ╚Öi cultural─â. Ora╚Öul este renumit pentru Universitatea din Coimbra, una dintre cele mai vechi universit─â╚Ťi din Europa, fondat─â ├«n 1290. Cl─âdirile sale istorice, inclusiv Biblioteca Joanina, sunt exemple impresionante de arhitectur─â baroc─â ╚Öi g─âzduiesc colec╚Ťii valoroase de manuscrise ╚Öi c─âr╚Ťi rare. Vizitarea campusului universitar ├«╚Ťi ofer─â o incursiune ├«n trecut ╚Öi o perspectiv─â asupra importan╚Ťei academice a ora╚Öului.

Pe l├óng─â universitate, Coimbra este plin de alte monumente istorice care merit─â v─âzute. Catedrala S├ę Velha, un exemplu splendid de arhitectur─â romanic─â, ╚Öi M─ân─âstirea Santa Clara-a-Velha, un monument gotic restaurat, sunt doar c├óteva dintre locurile care te vor impresiona prin frumuse╚Ťea lor arhitectural─â ╚Öi semnifica╚Ťia lor istoric─â.

Un alt motiv pentru a vizita Coimbra este atmosfera sa autentic─â ╚Öi tradi╚Ťiile locale. De-a lungul anului, ora╚Öul g─âzduie╚Öte diverse festivaluri ╚Öi evenimente culturale, care ofer─â o ocazie perfect─â de a experimenta cultura portughez─â. Festivalul Queima das Fitas, de exemplu, este un eveniment studen╚Ťesc important care are loc ├«n luna mai ╚Öi umple str─âzile ora╚Öului cu parade, muzic─â ╚Öi dans.

Coimbra este, de asemenea, o destina╚Ťie ideal─â pentru iubitorii de natur─â. Ora╚Öul este situat pe malurile r├óului Mondego, oferind numeroase oportunit─â╚Ťi pentru activit─â╚Ťi ├«n aer liber, cum ar fi plimb─âri pe malul r├óului sau picnicuri ├«n Parcul Verde do Mondego. Parcul Na╚Ťional Bu├žaco, situat ├«n apropiere, este o alt─â atrac╚Ťie major─â, oferind trasee de drume╚Ťie prin p─âduri dense ╚Öi peisaje montane spectaculoase.

Gastronomia local─â este un alt punct forte al Coimbra. Ora╚Öul ofer─â o varietate de restaurante ╚Öi taverne unde po╚Ťi savura preparate tradi╚Ťionale portugheze. Nu rata ocazia de a gusta specialit─â╚Ťi precum Bacalhau ├á Br├ís (cod cu cartofi ╚Öi ou─â) sau Leite Creme (un desert similar cu crema de zah─âr ars). Pie╚Ťele locale ╚Öi magazinele de delicatese ofer─â, de asemenea, produse proaspete ╚Öi autentice, perfecte pentru a te bucura de gusturile locale.

Coimbra este un ora╚Ö u╚Öor accesibil, cu leg─âturi bune de transport. Po╚Ťi ajunge aici rapid din Lisabona sau Porto, fie cu trenul, fie cu autobuzul, ambele oferind servicii frecvente ╚Öi confortabile. Odat─â ajuns ├«n Coimbra, transportul public ╚Öi op╚Ťiunile de cazare sunt diverse ╚Öi accesibile, asigur├óndu-╚Ťi o ╚Öedere confortabil─â ╚Öi pl─âcut─â.

Diversitatea atrac╚Ťiilor, combina╚Ťia de istorie ╚Öi modernitate, ospitalitatea local─â ╚Öi frumuse╚Ťea natural─â fac din Coimbra o destina╚Ťie de vacan╚Ť─â excelent─â. Indiferent de interesele tale, acest ora╚Ö portughez are ceva special de oferit fiec─ârui vizitator.

Cau╚Ťi Cazare ├«n Coimbra?