sintra
Castle of the Moors, Sintra

Prezentare general─â Sintra

Sintra, situată la doar 30 de kilometri de Lisabona, este un oraș plin de farmec și istorie, cunoscut pentru peisajele sale montane și pentru palatele sale deosebite. Acest oraș pitoresc, situat într-un peisaj de coline și păduri, a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO datorită arhitecturii sale romantice și naturii sale spectaculoase.

Una dintre cele mai renumite atrac╚Ťii din Sintra este Palatul Pena, un exemplu extraordinar de arhitectur─â romantic─â. Construit pe ruinele unei m─ân─âstiri din secolul al XV-lea, palatul a fost finalizat ├«n secolul al XIX-lea ╚Öi combin─â elemente gotice, manueline, islamice ╚Öi renascentiste. Culorile sale vii ╚Öi detaliile arhitecturale impresionante ├«l fac unul dintre cele mai fotografiate locuri din Portugalia. Gr─âdinile Palatului Pena, cu flora lor exotic─â ╚Öi potecile ╚Öerpuitoare, ofer─â o oaz─â de lini╚Öte ╚Öi frumuse╚Ťe natural─â.

Castelul Maurilor, o alt─â atrac╚Ťie important─â, ofer─â o privire asupra istoriei medievale a Portugaliei. Construit ├«n secolul al X-lea de mauri, castelul ofer─â priveli╚Öti spectaculoase asupra regiunii Sintra ╚Öi Oceanului Atlantic. Zidurile sale impun─âtoare ╚Öi turnurile de veghe sunt locuri ideale pentru o plimbare istoric─â ╚Öi pentru a admira peisajele din jur.

Palatul Na╚Ťional Sintra, situat ├«n centrul ora╚Öului, este un alt monument care merit─â vizitat. Cunoscut pentru cele dou─â co╚Öuri de fum conice, palatul combin─â stiluri arhitecturale gotice, manueline ╚Öi maure. Interiorul s─âu bogat decorat include tavane pictate, azulejos (pl─âci ceramice decorative) ╚Öi mobilier de epoc─â, oferind o incursiune ├«n via╚Ťa regalit─â╚Ťii portugheze.

Quinta da Regaleira este un loc fascinant, cunoscut pentru gr─âdinile sale labirintice ╚Öi structurile mistice. Construit─â la ├«nceputul secolului al XX-lea, proprietatea include o vil─â gotic─â, f├ónt├óni, tuneluri subterane ╚Öi un pu╚Ť ini╚Ťiatic ├«n form─â de spiral─â. Fiecare col╚Ť al gr─âdinii dezv─âluie o nou─â surpriz─â, f─âc├ónd din Quinta da Regaleira un loc magic ╚Öi misterios.

Monserrate este un alt palat care nu trebuie ratat. Inspirat de arhitectura indo-gotică, palatul este înconjurat de grădini luxuriante care adăpostesc specii de plante din întreaga lume. Atmosfera sa exotică și decorul rafinat fac din Monserrate un loc deosebit de atrăgător.

Pentru cei care iubesc natura, Parcul Natural Sintra-Cascais ofer─â numeroase trasee de drume╚Ťie ╚Öi ciclism, care traverseaz─â p─âduri dese ╚Öi ajung p├ón─â la st├óncile abrupte ale coastei Atlanticului. Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, ofer─â priveli╚Öti spectaculoase asupra oceanului ╚Öi este un loc popular pentru vizitatori.

Sintra este, de asemenea, renumit─â pentru oferta sa culinar─â. Restaurantele locale servesc preparate tradi╚Ťionale portugheze, iar patiseriile ofer─â dulciuri locale, cum ar fi queijadas ╚Öi travesseiros, care sunt deserturi delicioase pe baz─â de br├ónz─â proasp─ât─â ╚Öi, respectiv, foietaj umplut cu crem─â de migdale.

Cu combina╚Ťia sa unic─â de arhitectur─â istoric─â, peisaje naturale ╚Öi cultur─â bogat─â, Sintra este o destina╚Ťie deosebit─â care ofer─â ceva special pentru fiecare vizitator. De la palatele ╚Öi castelele sale impresionante la gr─âdinile ╚Öi parcurile sale pitore╚Öti, acest ora╚Ö fermec─âtor r─âm├óne un loc deosebit de atractiv ├«n peisajul turistic al Portugaliei.

Top 5 activit─â╚Ťi de f─âcut ├«n Sintra

Sintra este un loc de poveste, plin de castele ╚Öi peisaje spectaculoase. Acest ora╚Ö, situat la o scurt─â distan╚Ť─â de Lisabona, este perfect pentru o excursie de o zi sau un sejur mai lung. Iat─â cinci activit─â╚Ťi pe care nu trebuie s─â le ratezi c├ónd vizitezi Sintra.

 1. Viziteaz─â Palatul Pena. Palatul Pena este unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale Portugaliei. Construit ├«n stil romantic, acest palat colorat, situat pe v├órful unui deal, ofer─â priveli╚Öti impresionante asupra ora╚Öului ╚Öi ├«mprejurimilor. Plimbarea prin gr─âdinile sale, care g─âzduiesc specii rare de plante ╚Öi arbori, este o experien╚Ť─â deosebit─â. Interioarele palatului sunt la fel de fascinante, fiecare camer─â fiind decorat─â cu mobilier ╚Öi obiecte de art─â din secolele trecute.
 2. Plimbare pe zidurile Castelului Maurilor. Castelul Maurilor, situat pe un alt deal din apropiere, oferă o privire în trecutul medieval al regiunii. Construit în secolul al X-lea de către mauri, castelul a fost strategic plasat pentru a proteja zona. Zidurile sale impunătoare și turnurile de veghe oferă priveliști panoramice asupra văii și a oceanului. Este un loc ideal pentru a face o plimbare istorică și a te bucura de aerul curat și peisajele spectaculoase.
 3. Plimbare prin Quinta da Regaleira. Quinta da Regaleira este un loc magic, plin de mister ╚Öi simbolism. Aceast─â proprietate, construit─â la ├«nceputul secolului XX, include o vil─â gotic─â ╚Öi gr─âdini labirintice. Unul dintre punctele de atrac╚Ťie principale este pu╚Ťul ini╚Ťiatic, o structur─â spiralat─â subteran─â folosit─â ├«n ritualuri ezoterice. Fiecare col╚Ť al gr─âdinii dezv─âluie o nou─â surpriz─â, de la tuneluri ╚Öi grote, la f├ónt├óni ╚Öi statui.
 4. Viziteaz─â Palatul Na╚Ťional Sintra. Palatul Na╚Ťional Sintra, situat ├«n centrul ora╚Öului, este cel mai bine conservat palat medieval din Portugalia. Cunoscut pentru cele dou─â co╚Öuri de fum conice ╚Öi pentru interioarele sale bogat decorate, palatul ofer─â o incursiune ├«n via╚Ťa regalit─â╚Ťii portugheze. Camerele sale sunt decorate cu azulejos, pl─âci ceramice tipice portugheze, ╚Öi mobilier de epoc─â, reflect├ónd gusturile ╚Öi stilurile diferitelor perioade istorice.
 5. Drume╚Ťii ├«n Parcul Natural Sintra-Cascais. Pentru iubitorii de natur─â, Parcul Natural Sintra-Cascais ofer─â numeroase trasee de drume╚Ťie care traverseaz─â peisaje variate, de la p─âduri dense la st├ónci abrupte de coast─â. Unul dintre traseele populare duce la Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, unde po╚Ťi admira priveli╚Ötile spectaculoase ale oceanului Atlantic. Traseele sunt bine marcate ╚Öi ofer─â oportunit─â╚Ťi pentru a observa flora ╚Öi fauna local─â.

Sintra este un loc care ├«mbin─â istoria, cultura ╚Öi natura ├«ntr-un mod unic. De la palate ╚Öi castele impresionante la gr─âdini misterioase ╚Öi trasee de drume╚Ťie pitore╚Öti, acest ora╚Ö ofer─â o varietate de activit─â╚Ťi care te vor ├«nc├ónta. Indiferent de preferin╚Ťele tale, Sintra are ceva special pentru fiecare vizitator, asigur├óndu-te c─â vei avea o experien╚Ť─â de neuitat.

Tururi & Activit─â╚Ťi

Vezi alte Tururi & Activit─â╚Ťi

Top 5 atrac╚Ťii turistice din Sintra

Sintra, cu peisajele sale pitore╚Öti ╚Öi arhitectura impresionant─â, este un loc de vis pentru orice turist. Dincolo de activit─â╚Ťile bine cunoscute, exist─â o mul╚Ťime de atrac╚Ťii mai pu╚Ťin frecventate care merit─â aten╚Ťia ta. Iat─â cinci dintre cele mai interesante atrac╚Ťii turistice din Sintra care ofer─â o experien╚Ť─â unic─â ╚Öi fascinant─â.

 1. Palatul Monserrate este o bijuterie arhitecturală, inspirată de stilurile gotic, maur și indian. Construit în secolul al XIX-lea, palatul este înconjurat de grădini luxuriante care adăpostesc plante exotice din întreaga lume. Interiorul palatului este la fel de spectaculos, cu detalii elaborate și decoruri rafinate. Grădinile sunt amenajate cu cascade, lacuri și fântâni, oferind un loc ideal pentru o plimbare relaxantă în natură.
 2. Convento dos Capuchos, cunoscut ╚Öi sub numele de M─ân─âstirea Capucinilor, este un loc remarcabil care ofer─â o perspectiv─â asupra vie╚Ťii monahale austere. Situat─â ├«ntr-o p─âdure de stejari ╚Öi eucalip╚Ťi, m─ân─âstirea a fost construit─â ├«n secolul al XVI-lea ╚Öi este cunoscut─â pentru simplitatea sa extrem─â. Camerele mici ╚Öi s─âr─âc─âcioase sunt construite ├«n st├ónc─â, iar u╚Öile ╚Öi ferestrele sunt acoperite cu plut─â pentru izola╚Ťie. Atmosfera lini╚Ötit─â ╚Öi ascetic─â a acestui loc ├«l face o destina╚Ťie perfect─â pentru cei care caut─â lini╚Öte ╚Öi reflec╚Ťie.
 3. Chalet e Jardim da Condessa dÔÇÖEdla, situat ├«n Parcul Pena, Chalet e Jardim da Condessa dÔÇÖEdla este o re╚Öedin╚Ť─â romantic─â construit─â de regele Ferdinand al II-lea pentru a doua sa so╚Ťie, Elise Hensler, contesa de Edla. Chaletul are un design rustic, cu influen╚Ťe elve╚Ťiene ╚Öi alpestre, ╚Öi este ├«nconjurat de gr─âdini frumoase, pline de plante exotice ╚Öi specii rare de flori. Interiorul este decorat cu picturi murale ╚Öi mobilier de epoc─â, reflect├ónd gusturile ╚Öi stilul de via╚Ť─â al contesei.
 4. Pal├ício de Seteais┬áeste un palat neoclasic elegant, situat pe o colin─â cu vedere spre ora╚Öul Sintra ╚Öi Oceanul Atlantic. Construit ├«n secolul al XVIII-lea, palatul func╚Ťioneaz─â acum ca hotel de lux, dar vizitatorii pot explora gr─âdinile sale superbe ╚Öi se pot bucura de priveli╚Ötile spectaculoase. Gr─âdinile sunt decorate cu sculpturi, f├ónt├óni ╚Öi terase, oferind un cadru perfect pentru o plimbare relaxant─â.
 5. Santu├írio da Peninha este un loc mai pu╚Ťin cunoscut, dar de o frumuse╚Ťe impresionant─â, situat pe o st├ónc─â abrupt─â ├«n Parcul Natural Sintra-Cascais. Acest sanctuar ofer─â unele dintre cele mai uimitoare priveli╚Öti din regiune, cu vedere panoramic─â asupra coastei atlantice ╚Öi a c├ómpiilor ├«nconjur─âtoare. Construc╚Ťia mic─â, dar pitoreasc─â, dateaz─â din secolul al XVII-lea ╚Öi este ├«nconjurat─â de legende ╚Öi pove╚Öti locale. Drumul p├ón─â la sanctuar este o aventur─â ├«n sine, trec├ónd prin p─âduri ╚Öi peisaje st├óncoase.

Sintra continu─â s─â fascineze turi╚Ötii cu combina╚Ťia sa unic─â de natur─â, istorie ╚Öi arhitectur─â. Fiecare dintre aceste atrac╚Ťii ofer─â o experien╚Ť─â distinct─â ╚Öi memorabil─â, ad─âug├ónd un farmec deosebit vizitei tale ├«n acest ora╚Ö minunat.

Când este cel mai bine să vizitezi Sintra?

Sintra este o destina╚Ťie turistic─â minunat─â pe tot parcursul anului, datorit─â climei sale temperate ╚Öi peisajelor pitore╚Öti. Cu toate acestea, fiecare sezon ofer─â avantaje ╚Öi caracteristici specifice care pot influen╚Ťa experien╚Ťa ta de c─âl─âtorie. Alegerea momentului ideal pentru a vizita Sintra depinde de preferin╚Ťele personale ╚Öi de activit─â╚Ťile pe care dore╚Öti s─â le faci.

 • Prim─âvara (martie-mai)┬áeste una dintre cele mai bune perioade pentru a vizita Sintra. Temperaturile sunt pl─âcute, variind ├«ntre 15 ╚Öi 20 de grade Celsius, iar natura revine la via╚Ť─â. Gr─âdinile ╚Öi parcurile sunt ├«nflorite, oferind un spectacol de culori ╚Öi arome. De asemenea, prim─âvara este mai pu╚Ťin aglomerat─â dec├ót vara, permi╚Ť├óndu-╚Ťi s─â te bucuri de atrac╚Ťiile turistice f─âr─â mul╚Ťimi mari de oameni. Este momentul perfect pentru a vizita Palatul Pena, Quinta da Regaleira ╚Öi gr─âdinile Palatului Monserrate, care sunt deosebit de frumoase ├«n aceast─â perioad─â.
 • Vara (iunie-august)┬áeste sezonul de v├órf pentru turism ├«n Sintra, cu temperaturi care pot ajunge p├ón─â la 30 de grade Celsius. Ora╚Öul este plin de via╚Ť─â, cu numero╚Öi turi╚Öti care vin s─â viziteze atrac╚Ťiile faimoase. De╚Öi poate fi mai aglomerat, vara ofer─â avantajul zilelor lungi ╚Öi ├«nsorite, ideale pentru explorarea ├«n aer liber. Dac─â vizitezi Sintra vara, este recomandat s─â ajungi devreme la principalele obiective turistice pentru a evita cozile lungi ╚Öi aglomera╚Ťia. De asemenea, po╚Ťi profita de vremea bun─â pentru a face drume╚Ťii ├«n Parcul Natural Sintra-Cascais sau pentru a vizita plajele din apropiere.
 • Toamna (septembrie-noiembrie)┬áeste o alt─â perioad─â excelent─â pentru a vizita Sintra. Temperaturile sunt ├«nc─â pl─âcute, variind ├«ntre 15 ╚Öi 25 de grade Celsius, iar peisajele sunt ├«nv─âluite ├«n nuan╚Ťe de toamn─â. Aceasta este o perioad─â mai lini╚Ötit─â, perfect─â pentru cei care doresc s─â evite mul╚Ťimile ╚Öi s─â se bucure de o atmosfer─â mai relaxat─â. Toamna este ideal─â pentru vizitarea atrac╚Ťiilor istorice, cum ar fi Castelul Maurilor ╚Öi Palatul Na╚Ťional Sintra, precum ╚Öi pentru plimb─âri prin gr─âdinile ╚Öi parcurile care se preg─âtesc pentru iarn─â.
 • Iarna (decembrie-februarie)┬á├«n Sintra este bl├ónd─â comparativ cu multe alte destina╚Ťii europene, cu temperaturi variind ├«ntre 10 ╚Öi 15 grade Celsius. De╚Öi nu este sezonul ideal pentru plaj─â, iarna este perfect─â pentru a explora atrac╚Ťiile culturale ╚Öi istorice ale ora╚Öului f─âr─â aglomera╚Ťie. Atmosfera este lini╚Ötit─â, iar pre╚Ťurile la cazare ╚Öi biletele de avion pot fi mai avantajoase. ├Än plus, perioada s─ârb─âtorilor de iarn─â aduce un farmec aparte, cu decora╚Ťiuni festive ╚Öi evenimente speciale.

Fiecare sezon ├«n Sintra are farmecul s─âu, iar alegerea momentului ideal pentru vizit─â depinde de preferin╚Ťele tale personale. Indiferent de perioada aleas─â, Sintra ├«╚Öi p─âstreaz─â frumuse╚Ťea ╚Öi magia, oferindu-╚Ťi o experien╚Ť─â memorabil─â ├«n acest col╚Ť pitoresc al Portugaliei.

Cum să petreci 48 de ore în Sintra

Sintra este un loc fermec─âtor, plin de istorie ╚Öi frumuse╚Ťe natural─â, ideal pentru o escapad─â de dou─â zile. Iat─â un itinerar sugestiv pentru a te bucura la maximum de cele 48 de ore ├«n acest ora╚Ö minunat.

Ziua 1

 • Diminea╚Ťa: Palatul Pena. ├Äncepe-╚Ťi ziua devreme ╚Öi ├«ndreapt─â-te spre Palatul Pena, una dintre cele mai renumite atrac╚Ťii din Sintra. Situat pe v├órful unui deal, palatul ofer─â priveli╚Öti spectaculoase asupra ora╚Öului ╚Öi ├«mprejurimilor. Culorile sale vii ╚Öi arhitectura eclectic─â fac din acest loc un adev─ârat simbol al romantismului. Plimb─â-te prin gr─âdinile sale frumoase ╚Öi descoper─â fiecare col╚Ť ascuns.
 • Pr├ónz: Centrul istoric al Sintra. Dup─â ce ai vizitat Palatul Pena, coboar─â ├«n centrul istoric al Sintra. Aici vei g─âsi numeroase cafenele ╚Öi restaurante unde po╚Ťi savura preparate locale. ├Änc─ârcat de istorie ╚Öi cultur─â, centrul istoric este locul perfect pentru a te relaxa ╚Öi a gusta din buc─ât─âria portughez─â.
 • Dup─â-amiaza: Quinta da Regaleira. Dup─â pr├ónz, viziteaz─â Quinta da Regaleira, un alt punct de atrac╚Ťie important. Aceast─â proprietate fascinant─â este cunoscut─â pentru gr─âdinile sale labirintice, tunelurile misterioase ╚Öi pu╚Ťul ini╚Ťiatic. Plimbarea prin acest loc este ca o incursiune ├«ntr-o lume de pove╚Öti ╚Öi legende.
 • Seara: Cin─â ╚Öi relaxare. ├Äncheie prima zi cu o cin─â relaxant─â ├«ntr-unul din restaurantele din centrul ora╚Öului. Restaurante precum Tascantiga sau Cantinho Gourmet ofer─â preparate tradi╚Ťionale ╚Öi o atmosfer─â pl─âcut─â pentru a ├«ncheia ziua.

Ziua 2

 • Diminea╚Ťa: Castelul Maurilor. ├Äncepe a doua zi cu o vizit─â la Castelul Maurilor, o fort─ârea╚Ť─â din secolul al X-lea situat─â pe o colin─â. Zidurile ╚Öi turnurile sale ofer─â priveli╚Öti impresionante asupra ora╚Öului ╚Öi oceanului. Plimb─â-te pe zidurile castelului ╚Öi bucur─â-te de peisajele deosebite.
 • Pr├ónz: Restaurante locale. Dup─â vizita la castel, ├«ntoarce-te ├«n ora╚Ö pentru pr├ónz. Po╚Ťi ├«ncerca restaurantele locale care ofer─â preparate delicioase ╚Öi o atmosfer─â tradi╚Ťional─â. O alegere bun─â ar fi Restaurante Metamorphosis, cunoscut pentru m├ónc─ârurile sale autentice ╚Öi serviciile de calitate.
 • Dup─â-amiaza: Palatul Monserrate. Dup─â pr├ónz, ├«ndreapt─â-te c─âtre Palatul Monserrate. Acest palat minunat este ├«nconjurat de gr─âdini luxuriante care ad─âpostesc plante exotice din ├«ntreaga lume. Palatul Monserrate este un exemplu superb de arhitectur─â neo-gotic─â ╚Öi merit─â vizitat pentru frumuse╚Ťea sa arhitectural─â ╚Öi peisagistic─â.
 • Seara: Plimbare ├«n natur─â ╚Öi cin─â. ├Äncheie ziua cu o plimbare relaxant─â prin Parcul Natural Sintra-Cascais. Aerul curat ╚Öi peisajele naturale te vor revigora dup─â o zi plin─â de activit─â╚Ťi. Pentru cin─â, po╚Ťi alege un restaurant situat ├«n apropierea parcului, unde s─â te bucuri de ultimele momente ├«n Sintra.

Sintra ofer─â o varietate de atrac╚Ťii turistice ╚Öi experien╚Ťe unice care ├«╚Ťi vor transforma cele 48 de ore petrecute aici ├«ntr-o amintire de neuitat. Fiecare col╚Ť al acestui ora╚Ö are ceva special de oferit, de la palate ╚Öi castele impresionante la gr─âdini misterioase ╚Öi peisaje naturale spectaculoase.

Tururi & Activit─â╚Ťi

Vezi alte Tururi & Activit─â╚Ťi

Festivaluri și evenimente anuale care au loc în Sintra

Sintra este un ora╚Ö plin de farmec, unde istoria ╚Öi cultura se ├«mbin─â armonios. De-a lungul anului, ora╚Öul g─âzduie╚Öte numeroase festivaluri ╚Öi evenimente care atrag at├ót localnici, c├ót ╚Öi turi╚Öti din ├«ntreaga lume. Aceste evenimente reflect─â tradi╚Ťiile, arta ╚Öi pasiunea locuitorilor pentru muzic─â, dans ╚Öi gastronomie.

 • Festivalul de Muzic─â de la Sintra. Unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Sintra este Festivalul de Muzic─â de la Sintra, care are loc ├«n fiecare var─â. Acest festival prestigios, ├«nfiin╚Ťat ├«n 1965, aduce laolalt─â muzicieni renumi╚Ťi din ├«ntreaga lume, oferind concerte de muzic─â clasic─â ├«n loca╚Ťii spectaculoase precum Palatul Pena, Quinta da Regaleira ╚Öi Palatul Na╚Ťional Sintra. Evenimentul este o oportunitate excelent─â pentru iubitorii de muzic─â de a se bucura de performan╚Ťe de ├«nalt─â calitate ├«ntr-un cadru istoric ╚Öi elegant.
 • Festivalul Medieval de la Sintra. ├Än fiecare toamn─â, Sintra se transform─â ├«ntr-un decor medieval autentic cu ocazia Festivalului Medieval. Timp de c├óteva zile, str─âzile ora╚Öului sunt animate de cavaleri, me╚Öte╚Öugari, arti╚Öti de strad─â ╚Öi trupe de muzic─â medieval─â. Vizitatorii pot participa la turniruri, demonstra╚Ťii de me╚Öte╚Öuguri tradi╚Ťionale ╚Öi banchete medievale, recre├ónd atmosfera din Evul Mediu. Acest festival ofer─â o experien╚Ť─â unic─â ╚Öi captivant─â, transport├óndu-te ├«n timp ╚Öi oferindu-╚Ťi ocazia de a tr─âi istoria la propriu.
 • Festivalul de Colinde de Cr─âciun. ├Än perioada s─ârb─âtorilor de iarn─â, Sintra devine ╚Öi mai magic─â prin organizarea Festivalului de Colinde de Cr─âciun. Coruri din diverse p─âr╚Ťi ale Portugaliei ╚Öi din str─âin─âtate se adun─â ├«n ora╚Ö pentru a interpreta colinde tradi╚Ťionale ╚Öi c├óntece de s─ârb─âtoare. Concertele au loc ├«n biserici ╚Öi alte loca╚Ťii istorice, cre├ónd o atmosfer─â cald─â ╚Öi festiv─â. Este un moment perfect pentru a te bucura de spiritul s─ârb─âtorilor ╚Öi de muzica frumoas─â ├«ntr-un decor de poveste.
 • Festivalul Interna╚Ťional de Teatru de P─âpu╚Öi. Un alt eveniment deosebit este Festivalul Interna╚Ťional de Teatru de P─âpu╚Öi, care are loc ├«n fiecare prim─âvar─â. Acest festival aduce laolalt─â trupe de teatru de p─âpu╚Öi din ├«ntreaga lume, prezent├ónd spectacole pentru toate v├órstele. P─âpu╚Öarii ├«╚Öi demonstreaz─â m─âiestria prin pove╚Öti captivante ╚Öi spectacole vizuale impresionante, atr─âg├ónd un public divers ╚Öi entuziast. Festivalul este o ocazie minunat─â de a redescoperi bucuria copil─âriei ╚Öi de a te bucura de arta teatral─â ├«ntr-o form─â unic─â.
 • Mercado da Vila, pia╚Ťa tradi╚Ťional─â a ora╚Öului, g─âzduie╚Öte periodic evenimente ╚Öi t├órguri tematice. Aici po╚Ťi g─âsi produse locale, de la artizanat la delicatese culinare. Pie╚Ťele tematice sunt organizate ├«n func╚Ťie de sezon ╚Öi includ t├órguri de Cr─âciun, festivaluri de prim─âvar─â ╚Öi evenimente dedicate produselor locale, cum ar fi br├ónzeturile, vinurile ╚Öi produsele de patiserie. Vizitarea Mercado da Vila ofer─â o ocazie excelent─â de a te conecta cu cultura local─â ╚Öi de a savura produse autentice portugheze.

Sintra este un ora╚Ö care celebreaz─â arta, tradi╚Ťiile ╚Öi comunitatea printr-o varietate de festivaluri ╚Öi evenimente anuale. Fiecare sezon aduce cu sine noi oportunit─â╚Ťi de a te bucura de muzic─â, teatru, gastronomie ╚Öi istorie, ├«ntr-un cadru de poveste. Indiferent de perioada ├«n care alegi s─â vizitezi Sintra, vei g─âsi cu siguran╚Ť─â un eveniment special care s─â ├«╚Ťi ├«mbog─â╚Ťeasc─â experien╚Ťa.

Top 5 hoteluri din Sintra pentru o cazare de vis

Sintra este un ora╚Ö de poveste, unde peisajele pitore╚Öti ╚Öi arhitectura istoric─â creeaz─â un cadru ideal pentru o vacan╚Ť─â memorabil─â. Alegerea unui hotel potrivit poate transforma sejurul t─âu ├«ntr-o experien╚Ť─â de neuitat. Iat─â cinci hoteluri din Sintra care ofer─â cazare de vis ╚Öi servicii de ├«nalt─â calitate.

 1. Arribas Sintra Hotel este situat pe malul oceanului Atlantic, oferind o priveli╚Öte spectaculoas─â asupra plajei Praia Grande. Hotelul dispune de camere moderne ╚Öi spa╚Ťioase, fiecare cu balcon privat ╚Öi vedere la mare. Facilita╚Ťile includ o piscin─â exterioar─â imens─â, un restaurant care serve╚Öte preparate tradi╚Ťionale portugheze ╚Öi interna╚Ťionale, precum ╚Öi acces direct la plaj─â. Arribas Sintra Hotel este ideal pentru cei care doresc s─â combine relaxarea la plaj─â cu vizitarea atrac╚Ťiilor din Sintra. [Rezervari]
 2. NH Sintra Centro, situat ├«n centrul istoric al ora╚Öului, NH Sintra Centro este un hotel confortabil care ofer─â acces facil la principalele atrac╚Ťii turistice. Camerele sunt elegante ╚Öi bine echipate, multe dintre ele oferind vedere la mun╚Ťi ╚Öi la castelul Pena. Restaurantul hotelului serve╚Öte un mic dejun bogat ╚Öi preparate locale delicioase. NH Sintra Centro este perfect pentru turi╚Ötii care doresc s─â fie aproape de toate obiectivele importante ╚Öi s─â se bucure de o atmosfer─â relaxant─â. [Rezervari]
 3. Vila Gale Sintra este un hotel de lux situat ├«ntr-o zon─â lini╚Ötit─â, la scurt─â distan╚Ť─â de centrul ora╚Öului. Hotelul ofer─â camere elegante, un centru spa de ultim─â genera╚Ťie ╚Öi numeroase facilit─â╚Ťi de agrement, inclusiv piscine interioare ╚Öi exterioare, sal─â de fitness ╚Öi terenuri de sport. Restaurantul hotelului ofer─â o varietate de preparate din buc─ât─âria portughez─â ╚Öi interna╚Ťional─â. Vila Gale Sintra este o alegere excelent─â pentru cei care caut─â relaxare ╚Öi confort ├«ntr-un cadru elegant. [Rezervari]
 4. Sintra Bliss Hotel este un hotel boutique situat ├«n inima ora╚Öului, cunoscut pentru decorul s─âu modern ╚Öi atmosfera prietenoas─â. Camerele sunt decorate cu gust, oferind toate facilit─â╚Ťile necesare pentru un sejur pl─âcut. Hotelul dispune de o teras─â unde oaspe╚Ťii se pot relaxa ╚Öi de un mic dejun bufet variat. Sintra Bliss Hotel este ideal pentru cei care doresc s─â fie aproape de atrac╚Ťiile turistice ╚Öi s─â se bucure de o atmosfer─â confortabil─â ╚Öi primitoare. [Rezervari]
 5. Lawrences Hotel este cel mai vechi hotel din Peninsula Iberic─â, cu o istorie care dateaz─â din anul 1764. Situat ├«ntr-o cl─âdire istoric─â, hotelul combin─â farmecul tradi╚Ťional cu facilit─â╚Ťile moderne. Camerele sunt decorate elegant, p─âstr├ónd elemente originale ╚Öi oferind totodat─â confortul necesar. Restaurantul hotelului serve╚Öte preparate gourmet, iar biblioteca ╚Öi salonul de lectur─â ofer─â un cadru perfect pentru relaxare. Lawrences Hotel este ideal pentru cei care doresc s─â tr─âiasc─â o experien╚Ť─â autentic─â ├«ntr-un cadru istoric. [Rezervari]

Sintra ofer─â o varietate de op╚Ťiuni de cazare, de la hoteluri moderne ╚Öi elegante la locuri cu o istorie bogat─â. Fiecare dintre aceste hoteluri asigur─â un sejur confortabil ╚Öi memorabil, contribuind la farmecul unei vacan╚Ťe ├«n acest ora╚Ö minunat. Indiferent de preferin╚Ťele tale, Sintra are ceva special de oferit pentru fiecare vizitator.

Delicii culinare și unde să mănânci în Sintra

Sintra nu este doar un loc plin de peisaje spectaculoase ╚Öi castele fascinante, ci ╚Öi o destina╚Ťie culinar─â deosebit─â. De la preparate tradi╚Ťionale portugheze la dulciuri delicioase, ora╚Öul ofer─â o varietate de op╚Ťiuni pentru gurmanzi. Iat─â c├óteva locuri reale unde po╚Ťi savura delicii culinare ├«n Sintra.

 • Tascantiga, situat ├«n inima centrului istoric, Tascantiga este un restaurant cozy care serve╚Öte tapas portugheze. Aici po╚Ťi ├«ncerca diverse specialit─â╚Ťi locale, precum chouri├žo assado (c├órna╚Ťi pr─âji╚Ťi), bacalhau ├á br├ís (cod s─ârat cu cartofi ╚Öi ou─â) ╚Öi pataniscas de bacalhau (cl─âtite de cod). Atmosfera prietenoas─â ╚Öi meniul variat fac din Tascantiga un loc perfect pentru a experimenta buc─ât─âria local─â.
 • Cantinho Gourmet┬áeste un alt restaurant popular situat ├«n centrul ora╚Öului. Acesta ofer─â o selec╚Ťie de m├ónc─âruri portugheze tradi╚Ťionale ╚Öi preparate interna╚Ťionale. Printre specialit─â╚Ťile casei se num─âr─â arroz de marisco (orez cu fructe de mare), coelho ├á ca├žador (iepure v├ón─âtoresc) ╚Öi pasteis de nata (tarte cu crem─â de ou). Localul este cunoscut pentru calitatea m├ónc─ârurilor ╚Öi serviciul impecabil.
 • Piriquita┬áeste o patiserie legendar─â ├«n Sintra, cunoscut─â pentru dulciurile sale tradi╚Ťionale. Deschis─â ├«nc─â din 1862, patiseria este faimoas─â pentru queijadas de Sintra (pr─âjituri cu br├ónz─â) ╚Öi travesseiros (foietaj umplut cu migdale ╚Öi crem─â). Localul este mereu aglomerat, dar merit─â s─â a╚Ötep╚Ťi pentru a savura aceste delicii autentice.
 • Restaurante Metamorphosis este un restaurant situat aproape de centrul ora╚Öului, oferind un meniu variat care combin─â tradi╚Ťia portughez─â cu influen╚Ťe moderne. M├ónc─ârurile sunt preg─âtite cu ingrediente proaspete ╚Öi de calitate, iar prezentarea este deosebit─â. ├Äncearc─â bacalhau com natas (cod cu sm├ónt├ón─â) sau polvo ├á lagareiro (caracati╚Ť─â la cuptor) pentru o experien╚Ť─â culinar─â de neuitat.
 • Tasca do Xico┬áeste un restaurant mic ╚Öi intim, cunoscut pentru m├ónc─ârurile sale delicioase ╚Öi atmosfera autentic─â. Meniul include preparate tradi╚Ťionale, cum ar fi carne de porco ├á alentejana (carne de porc cu scoici) ╚Öi sopa de pedra (sup─â de piatr─â). Este locul perfect pentru a te bucura de o mas─â relaxant─â dup─â o zi de vizitat atrac╚Ťiile turistice din Sintra.
 • Tacho Real┬áeste un restaurant elegant situat ├«ntr-o cl─âdire istoric─â, oferind o gam─â variat─â de m├ónc─âruri portugheze. Decorul rafinat ╚Öi atmosfera pl─âcut─â fac din Tacho Real un loc ideal pentru o cin─â special─â. Meniul include preparate precum bacalhau ├á lagareiro (cod la cuptor cu cartofi) ╚Öi cabrito assado (capr─â la cuptor).
 • Cafe Saudade, pentru un mic dejun delicios sau o pauz─â de cafea, Cafe Saudade este locul potrivit. Aici po╚Ťi savura produse de patiserie proaspete, sandvi╚Öuri ╚Öi salate, toate preg─âtite cu ingrediente locale. Atmosfera relaxat─â ╚Öi decorul retro adaug─â un farmec aparte acestui loc.

Sintra ofer─â o varietate de op╚Ťiuni culinare care te vor ├«nc├ónta cu siguran╚Ť─â. De la restaurante tradi╚Ťionale la patiserii legendare, fiecare loc adaug─â o not─â special─â experien╚Ťei tale culinare ├«n acest ora╚Ö minunat. Indiferent de preferin╚Ťele tale, Sintra te va surprinde pl─âcut cu m├ónc─ârurile sale delicioase ╚Öi ospitalitatea sa.

Moduri de a vă plănui călătoria din România către Sintra

Planificarea unei c─âl─âtorii din Rom├ónia c─âtre Sintra poate fi simpl─â ╚Öi pl─âcut─â dac─â ai toate informa╚Ťiile necesare. Iat─â c├óteva sfaturi utile pentru a te ajuta s─â ├«╚Ťi organizezi c─âl─âtoria.

 • Cum ajungi din Rom├ónia ├«n Sintra. Pentru a ajunge ├«n Sintra din Rom├ónia, va trebui s─â zbori p├ón─â la Lisabona, capitala Portugaliei. Companii aeriene precum TAROM, Wizz Air ╚Öi Ryanair ofer─â zboruri directe de la Bucure╚Öti la Lisabona. Odat─â ajuns la Aeroportul Humberto Delgado din Lisabona, po╚Ťi lua un tren direct de la gara Rossio p├ón─â la Sintra. Trenurile circul─â frecvent ╚Öi c─âl─âtoria dureaz─â aproximativ 40 de minute. De asemenea, po╚Ťi opta pentru un transfer privat sau un taxi direct de la aeroport p├ón─â la Sintra, care dureaz─â ├«n jur de 30-40 de minute.
 • Planificarea transportului c─âtre ╚Öi de la aeroport. Transportul de la aeroportul din Lisabona p├ón─â ├«n Sintra este bine pus la punct. Dup─â ce aterizezi, po╚Ťi lua metroul de la sta╚Ťia Aeroporto (linia ro╚Öie) p├ón─â la sta╚Ťia Alameda, unde schimbi pe linia verde p├ón─â la sta╚Ťia Rossio. De aici, trenurile c─âtre Sintra sunt disponibile la intervale regulate. Dac─â preferi un transport mai direct, serviciile de taxi ╚Öi ride-sharing, cum ar fi Uber ╚Öi Bolt, sunt disponibile ╚Öi pot fi rezervate din timp.
 • Planificarea financiar─â ╚Öi moneda folosit─â. Portugalia folose╚Öte euro (EUR) ca moned─â oficial─â. Este recomandat s─â ai ceva numerar la tine pentru cheltuielile mici ╚Öi pentru locurile care nu accept─â pl─â╚Ťi cu cardul. Bancomatele sunt r─âsp├óndite ├«n tot ora╚Öul, iar majoritatea cardurilor interna╚Ťionale sunt acceptate la hoteluri, restaurante ╚Öi magazine. Este util s─â te asiguri c─â ai activat op╚Ťiunea de pl─â╚Ťi interna╚Ťionale pe cardul t─âu ╚Öi s─â verifici comisioanele bancare pentru retrageri ╚Öi pl─â╚Ťi ├«n str─âin─âtate.
 • Verificarea op╚Ťiunilor de comunicare mobil─â. Pentru a r─âm├óne conectat ├«n timpul c─âl─âtoriei, este important s─â verifici op╚Ťiunile de roaming oferite de operatorul t─âu de telefonie mobil─â. Majoritatea operatorilor din Rom├ónia ofer─â pachete de roaming ├«n Uniunea European─â, care includ ╚Öi Portugalia, permi╚Ť├óndu-╚Ťi s─â folose╚Öti telefonul pentru apeluri, mesaje ╚Öi internet la tarife rezonabile. Alternativ, po╚Ťi achizi╚Ťiona o cartel─â SIM local─â de la unul dintre principalii operatori de telecomunica╚Ťii din Portugalia, cum ar fi Vodafone, NOS sau MEO, pentru a beneficia de tarife mai avantajoase pentru date mobile.
 • Informa╚Ťii practice ╚Öi rezerv─âri anticipate. Pentru a te bucura de o c─âl─âtorie f─âr─â griji, este bine s─â faci c├óteva rezerv─âri din timp. Rezerv─â-╚Ťi cazarea ├«n avans, mai ales dac─â vizitezi Sintra ├«n sezonul turistic de v├órf (prim─âvara ╚Öi vara), pentru a te asigura c─â g─âse╚Öti locuri disponibile la pre╚Ťuri bune. De asemenea, dac─â inten╚Ťionezi s─â vizitezi atrac╚Ťii turistice populare, cum ar fi Palatul Pena sau Quinta da Regaleira, verific─â posibilitatea de a cump─âra bilete online pentru a evita cozile lungi.

Asigur─â-te c─â ai documentele necesare pentru c─âl─âtorie, cum ar fi cartea de identitate sau pa╚Öaportul valabil, ╚Öi o asigurare de c─âl─âtorie care s─â acopere eventualele probleme medicale sau alte situa╚Ťii neprev─âzute. Cardul European de Asigur─âri de S─ân─âtate (EHIC) este valabil ╚Öi ├«n Portugalia ╚Öi ├«╚Ťi poate oferi acces la servicii medicale de baz─â ├«n caz de nevoie.

Planificarea unei c─âl─âtorii c─âtre Sintra din Rom├ónia poate fi simpl─â ╚Öi eficient─â dac─â urmezi aceste sfaturi. Cu o organizare atent─â ╚Öi informa╚Ťiile corecte, te po╚Ťi bucura de o vacan╚Ť─â minunat─â ├«n acest ora╚Ö fermec─âtor din Portugalia

De ce s─â alegi o vacan╚Ť─â ├«n Sintra?

Sintra este un ora╚Ö fermec─âtor situat la doar 30 de kilometri de Lisabona, capitala Portugaliei. Aceast─â destina╚Ťie unic─â combin─â istoria, cultura ╚Öi peisajele naturale ├«ntr-un mod care atrage turi╚Öti din ├«ntreaga lume. Alegerea unei vacan╚Ťe ├«n Sintra ofer─â numeroase motive pentru a vizita acest loc special.

Sintra este plină de istorie și arhitectură impresionantă. Orașul găzduiește numeroase palate și castele care datează din diverse perioade istorice. Palatul Pena, cu culorile sale vii și stilul arhitectural eclectic, este un exemplu magnific al romantismului portughez. Construit pe ruinele unei mănăstiri medievale, palatul oferă priveliști spectaculoase asupra orașului și împrejurimilor. Castelul Maurilor, situat pe un deal înalt, oferă o privire în trecutul medieval al regiunii și oferă panorame de neuitat.

Un alt motiv pentru a vizita Sintra este Quinta da Regaleira, o proprietate fascinant─â cunoscut─â pentru gr─âdinile sale labirintice ╚Öi structurile mistice. Aici po╚Ťi g─âsi pu╚Ťul ini╚Ťiatic, o structur─â spiralat─â subteran─â folosit─â ├«n ritualuri ezoterice. Plimbarea prin gr─âdinile acestui loc este ca o incursiune ├«ntr-o lume de pove╚Öti ╚Öi legende.

Peisajele naturale din Sintra sunt spectaculoase ╚Öi diverse. Parcul Natural Sintra-Cascais ofer─â numeroase trasee de drume╚Ťie care traverseaz─â p─âduri dense ╚Öi ajung p├ón─â la st├óncile abrupte ale coastei Atlanticului. Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, ofer─â priveli╚Öti impresionante asupra oceanului ╚Öi este un loc popular pentru vizitatori.

Sintra este, de asemenea, o destina╚Ťie ideal─â pentru iubitorii de gastronomie. Restaurantele locale ofer─â preparate tradi╚Ťionale portugheze, iar patiseriile sunt renumite pentru dulciurile lor. Queijadas de Sintra ╚Öi travesseiros sunt doar dou─â dintre deliciile pe care le po╚Ťi savura aici. Atmosfera relaxat─â ╚Öi ospitalitatea localnicilor adaug─â un farmec aparte experien╚Ťei culinare.

Ora╚Öul este accesibil ╚Öi u╚Öor de explorat. Po╚Ťi ajunge ├«n Sintra cu trenul din Lisabona ├«n aproximativ 40 de minute. Odat─â ajuns, mijloacele de transport locale ╚Öi traseele de drume╚Ťie bine marcate fac deplasarea prin ora╚Ö ╚Öi ├«mprejurimi foarte convenabil─â. Exist─â, de asemenea, op╚Ťiuni de cazare pentru toate bugetele, de la pensiuni cochete p├ón─â la hoteluri de lux.

Sintra este un loc care ofer─â o combina╚Ťie unic─â de istorie, cultur─â, peisaje naturale ╚Öi gastronomie delicioas─â. Indiferent de preferin╚Ťele tale, vei g─âsi ceva special ├«n acest ora╚Ö minunat, care te va face s─â te ├«ndr─âgoste╚Öti de el ╚Öi s─â ├«╚Ťi dore╚Öti s─â te ├«ntorci.

Cau╚Ťi Cazare ├«n Sintra?