costinesti romania

Prezentare generală Costinești

Costine╚Öti, adesea numit─â perla litoralului rom├ónesc al M─ârii Negre pentru tineret, este locul unde soarele, marea ╚Öi distrac╚Ťia se ├«nt├ólnesc pentru a crea o vacan╚Ť─â memorabil─â. Cunoscut─â pentru atmosfera sa dinamic─â ╚Öi plin─â de energie, sta╚Ťiunea atrage an de an tineri dornici de aventur─â, soare ╚Öi nop╚Ťi albe. Cu plajele sale ├«ntinse ╚Öi nisipul fin, Costine╚Öti ofer─â cadrul perfect pentru relaxare, sporturi nautice ╚Öi, bine├«n╚Ťeles, petreceri pe plaj─â care dureaz─â p├ón─â ├«n zori.

Unul dintre cele mai emblematice simboluri ale Costine╚Ötiului este epava Evangelia, care zace pe o parte, aproape de ╚Ť─ârm, atr─âg├ónd curio╚Öii ╚Öi fotografi amatori. Epava adaug─â un strop de mister ╚Öi istorie peisajului, fiind unul dintre cele mai fotografiate obiective ale sta╚Ťiunii.

Pe l├óng─â soare ╚Öi mare, Costine╚Öti ofer─â o varietate de activit─â╚Ťi de divertisment ╚Öi relaxare. De la cluburi ╚Öi discoteci pe plaj─â, unde muzica bun─â nu ├«nceteaz─â niciodat─â, la terase ╚Öi restaurante care servesc delicii culinare pentru toate gusturile, exist─â mereu ceva de f─âcut sau de explorat. Pentru cei pasiona╚Ťi de aventur─â, sta╚Ťiunea ofer─â posibilit─â╚Ťi de practicare a sporturilor nautice, cum ar fi windsurfingul, kitesurfingul sau jet-skiingul, iar plajele sunt dotate cu facilit─â╚Ťi moderne pentru a asigura confortul vizitatorilor.

Costine╚Öti este, de asemenea, gazda unor evenimente culturale ╚Öi muzicale, inclusiv concerte live ╚Öi festivaluri care aduc pe scen─â arti╚Öti cunoscu╚Ťi din Rom├ónia ╚Öi din str─âin─âtate. Aceste evenimente transform─â nop╚Ťile de var─â ├«ntr-un carnaval al muzicii ╚Öi dansului, sub cerul ├«nstelat al M─ârii Negre.

Pentru cei ├«n c─âutare de lini╚Öte, sta╚Ťiunea ofer─â ╚Öi col╚Ťuri mai retrase, unde sunetul valurilor ╚Öi briza m─ârii sunt singurii ├«nso╚Ťitori. O plimbare pe malul m─ârii sau o excursie ├«n ├«mprejurimile Costine╚Ötiului pot dezv─âlui peisaje naturale de o frumuse╚Ťe rar─â ╚Öi locuri de o lini╚Öte binevenit─â.

Fie c─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea unei vacan╚Ťe pline de distrac╚Ťie, relaxare sau aventur─â, Costine╚Öti are ceva de oferit pentru fiecare. Cu ospitalitatea sa caracteristic─â ╚Öi diversitatea activit─â╚Ťilor disponibile, sta╚Ťiunea reu╚Öe╚Öte s─â fie an de an destina╚Ťia preferat─â a tinerilor ╚Öi nu numai, promi╚Ť├ónd experien╚Ťe de neuitat ╚Öi amintiri care vor dura o via╚Ť─â. Aici, fiecare zi este o invita╚Ťie de a descoperi ╚Öi de a te bucura de frumuse╚Ťile vie╚Ťii, ├«ntr-un cadru natural spectaculos.

Scurt istoric despre Costinești

Costine╚Öti, cunoscut─â ast─âzi ca una dintre destina╚Ťiile preferate ale tinerilor pe litoralul rom├ónesc al M─ârii Negre, are o istorie care ├«mbog─â╚Ťe╚Öte farmecul ╚Öi atractivitatea sta╚Ťiunii. Originile sale dateaz─â din perioade mult mai vechi dec├ót ar sugera efervescen╚Ťa ╚Öi dinamismul prezentului, fiind ini╚Ťial un mic sat de pescari.

Transformarea Costine╚Ötiului ├«ntr-un punct de atrac╚Ťie turistic─â a ├«nceput ├«n perioada comunist─â, c├ónd a fost dezvoltat ca un centru de vacan╚Ť─â pentru tineret. ├Än acele timpuri, guvernul a promovat construc╚Ťia de c─âmine de vacan╚Ť─â ╚Öi tabere, oferind studen╚Ťilor ╚Öi tinerilor profesioni╚Öti un loc accesibil pentru petrecerea vacan╚Ťelor de var─â. Aceast─â politic─â a contribuit la cre╚Öterea popularit─â╚Ťii Costine╚Ötiului, locul devenind rapid sinonim cu distrac╚Ťia la pre╚Ťuri accesibile, spiritul liber ╚Öi oportunit─â╚Ťile de socializare.

Unul dintre cele mai iconice simboluri ale sta╚Ťiunii, epava navei Evangelia, e╚Öuat─â pe l├óng─â ╚Ť─ârmurile Costine╚Ötiului ├«n anii ’60, adaug─â un element de mister ╚Öi istorie peisajului. De╚Öi ini╚Ťial a fost privit─â ca un incident nefericit, epava a devenit treptat o atrac╚Ťie turistic─â ├«n sine, atr─âg├ónd vizitatori curio╚Öi ╚Öi fotografi din ├«ntreaga lume.

Pe m─âsur─â ce anii au trecut, Costine╚Ötiul a continuat s─â evolueze, adapt├óndu-se la cerin╚Ťele ╚Öi a╚Ötept─ârile noilor genera╚Ťii de turi╚Öti. Infrastructura turistic─â s-a dezvoltat, iar oferta de cazare, distrac╚Ťie ╚Öi activit─â╚Ťi recreative s-a diversificat. Cu toate acestea, sta╚Ťiunea ╚Öi-a p─âstrat spiritul t├ón─âr ╚Öi atmosfera deschis─â, r─âm├ón├ónd un loc unde libertatea ╚Öi bucuria de a tr─âi sunt la ele acas─â.

Ast─âzi, Costine╚Ötiul nu este doar o m─ârturie a evolu╚Ťiei turismului rom├ónesc pe litoral, ci ╚Öi un spa╚Ťiu ├«n care istoria se ├«mplete╚Öte armonios cu prezentul vibrant. Fiecare var─â aduce cu sine noi pove╚Öti, noi prietenii ╚Öi noi amintiri, continu├ónd tradi╚Ťia sta╚Ťiunii ca un loc unde tinerii din toate col╚Ťurile ╚Ť─ârii vin s─â experimenteze libertatea, distrac╚Ťia ╚Öi frumuse╚Ťea vie╚Ťii la malul m─ârii. Astfel, Costine╚Ötiul r─âm├óne un capitol viu ├«n istoria litoralului rom├ónesc, un loc unde fiecare vizitator poate g─âsi ceva care s─â ├«i vorbeasc─â inimii.

Cum să ajungi în Costinești

Ajungerea ├«n Costine╚Öti, unul dintre cele mai ├«ndr─âgite locuri de pe litoralul rom├ónesc al M─ârii Negre, este un proces simplu ╚Öi accesibil, indiferent de modalitatea de transport aleas─â. Fie c─â prefera╚Ťi c─âl─âtoria cu ma╚Öina, trenul sau autocarul, drumul spre aceast─â destina╚Ťie de vacan╚Ť─â promite s─â fie la fel de pl─âcut ca ╚Öederea ├«ns─â╚Öi.

Cu ma╚Öina, Costine╚Ötiul este u╚Öor accesibil datorit─â pozi╚Ťion─ârii sale convenabile pe DN39, drumul na╚Ťional care leag─â Constan╚Ťa de Mangalia. Dac─â veni╚Ťi din Bucure╚Öti, cel mai simplu traseu este s─â urma╚Ťi Autostrada A2 p├ón─â la Constan╚Ťa, apoi s─â continua╚Ťi pe DN39 spre sud. Parcarea ├«n sta╚Ťiune poate fi aglomerat─â ├«n sezonul de v├órf, a╚Öa c─â este bine s─â ave╚Ťi ├«n vedere acest aspect ╚Öi s─â planifica╚Ťi ├«n avans.

Cu trenul, Costine╚Ötiul este o oprire pe ruta principal─â de cale ferat─â care conecteaz─â Bucure╚Ötiul de Constan╚Ťa ╚Öi de alte ora╚Öe de pe litoral. Exist─â mai multe trenuri zilnice care ofer─â servicii directe spre sta╚Ťiune, inclusiv op╚Ťiuni de tren rapid. C─âl─âtoria cu trenul este o alternativ─â confortabil─â ╚Öi eco-friendly, oferindu-v─â ╚Öansa de a v─â relaxa ╚Öi de a admira peisajul ├«n drum spre destina╚Ťie.

Cu autocarul, mai multe companii de transport ofer─â servicii regulate ├«ntre principalele ora╚Öe din Rom├ónia ╚Öi Costine╚Öti, ├«n special ├«n sezonul turistic. Aceasta este o op╚Ťiune accesibil─â ╚Öi convenabil─â, mai ales dac─â veni╚Ťi dintr-o zon─â care nu este direct conectat─â prin cale ferat─â.

Pentru vizitatorii interna╚Ťionali, aeroportul Mihail Kog─âlniceanu, situat ├«n apropiere de Constan╚Ťa, este cel mai apropiat punct de intrare pe calea aerului. De la aeroport, pute╚Ťi alege s─â ├«nchiria╚Ťi o ma╚Öin─â sau s─â folosi╚Ťi serviciile de transfer pentru a ajunge ├«n Costine╚Öti.

Indiferent de modalitatea de transport aleas─â, drumul spre Costine╚Öti este parte integrant─â a aventurii pe care o presupune o vacan╚Ť─â aici. Peisajele variate, de la c├ómpurile verzi la marea albastr─â, v─â vor ├«nt├ómpina ├«n drum spre o destina╚Ťie unde soarele, nisipul ╚Öi valurile creeaz─â un decor perfect pentru relaxare ╚Öi distrac╚Ťie. Odat─â ajun╚Öi, ve╚Ťi descoperi farmecul unei sta╚Ťiuni care ├«mbin─â armonios natura cu spiritul t├ón─âr ╚Öi dinamic, invit├óndu-v─â s─â explora╚Ťi ╚Öi s─â v─â bucura╚Ťi de fiecare moment petrecut aici.

Top 5 atrac╚Ťii turistice din Costine╚Öti

Costine╚Öti, un loc predilect pentru tineri ╚Öi familiile ├«n c─âutare de distrac╚Ťie ╚Öi relaxare pe litoralul rom├ónesc al M─ârii Negre, ofer─â o varietate de atrac╚Ťii turistice care satisfac o gam─â larg─â de interese ╚Öi preferin╚Ťe. Fie c─â sunte╚Ťi pasiona╚Ťi de istorie, cultur─â, natur─â sau pur ╚Öi simplu dori╚Ťi s─â v─â bucura╚Ťi de soare ╚Öi mare, Costine╚Ötiul are ceva special pentru fiecare vizitator.

 1. Epava Evangelia, unul dintre cele mai fotografiate obiective din Costine╚Öti, reprezint─â un punct de referin╚Ť─â emblematic pentru sta╚Ťiune. E╚Öuat─â ├«n apropierea ╚Ť─ârmului ├«n anii ’60, epava navei comerciale adaug─â un element de mister ╚Öi istorie peisajului, atr─âg├ónd curio╚Öi ╚Öi fotografi amatori. Vizita la Evangelia este o ocazie unic─â de a contempla for╚Ťa naturii ╚Öi a istoriei ├«mpletite.
 2. Obeliscul din Costine╚Öti, cunoscut ╚Öi sub numele de ÔÇ×Obeliscul cu Coco╚ÖiÔÇŁ, este un alt simbol al sta╚Ťiunii, marc├ónd trecerea timpului ╚Öi spiritul liber al locului. Amplasat ├«n centrul sta╚Ťiunii, obeliscul este un loc popular de ├«nt├ólnire ╚Öi un reper pentru fotografii de vacan╚Ť─â.
 3. Plajele din Costine╚Öti sunt atrac╚Ťia principal─â pentru majoritatea vizitatorilor, oferind nisip fin, ape limpezi ╚Öi o varietate de activit─â╚Ťi de plaj─â. De la relaxare ╚Öi b─âi de soare la sporturi nautice ╚Öi petreceri pe plaj─â, litoralul din Costine╚Öti este perfect pentru a experimenta esen╚Ťa unei vacan╚Ťe la mare.
 4. Teatrul de Var─â este inima cultural─â a sta╚Ťiunii, g─âzduind o varietate de evenimente, de la concerte live ╚Öi spectacole de teatru la proiec╚Ťii de filme ╚Öi ateliere creative. Este locul unde arta ╚Öi distrac╚Ťia se ├«nt├ólnesc, oferind vizitatorilor momente de bucurie ╚Öi inspira╚Ťie.
 5. T├órgul de Var─â din Costine╚Öti este locul ideal pentru a c─âuta suveniruri ╚Öi cadouri. Cu o varietate de standuri care ofer─â produse artizanale, bijuterii, haine ╚Öi delicatese locale, t├órgul este o ocazie excelent─â de a cunoa╚Öte me╚Öte╚Öugurile ╚Öi cultura zonei, dar ╚Öi de a sus╚Ťine economia local─â.

Aceste atrac╚Ťii fac din Costine╚Öti nu doar un loc de vacan╚Ť─â la mare, ci ╚Öi un spa╚Ťiu de explorare ╚Öi descoperire. Fiecare col╚Ť al sta╚Ťiunii poveste╚Öte o parte din istoria ╚Öi cultura vibrant─â a litoralului rom├ónesc, invit├ónd vizitatorii s─â tr─âiasc─â experien╚Ťe memorabile ╚Öi s─â creeze amintiri care vor dura o via╚Ť─â. ├Än Costine╚Öti, fiecare zi este o aventur─â, oferind o combina╚Ťie perfect─â ├«ntre relaxare, distrac╚Ťie ╚Öi descoperire cultural─â.

Top 5 activit─â╚Ťi de f─âcut ├«n Costine╚Öti

Costine╚Öti ofer─â o palet─â larg─â de activit─â╚Ťi pentru vizitatorii s─âi, fie c─â sunt ├«n c─âutare de aventur─â, relaxare sau distrac╚Ťie. Aceast─â sta╚Ťiune popular─â de pe litoralul M─ârii Negre este locul ideal pentru a experimenta o varietate de experien╚Ťe memorabile. Iat─â cinci dintre cele mai interesante activit─â╚Ťi de f─âcut ├«n Costine╚Öti:

 1. Explorarea epavei Evangelia: Aflat─â aproape de ╚Ť─ârm, epava navei Evangelia reprezint─â un punct de atrac╚Ťie fascinant pentru turi╚Öti. Acest monument neoficial al sta╚Ťiunii ofer─â oportunitatea unic─â de a vedea de aproape o epav─â real─â, devenind un fundal popular pentru fotografii ╚Öi povestiri. Vizita la Evangelia este o experien╚Ť─â pe care nu o ve╚Ťi uita prea cur├ónd.
 2. Petreceri pe plaj─â: Costine╚Öti este renumit pentru atmosfera sa energic─â ╚Öi pentru petrecerile care se ╚Ťin pe plaj─â p├ón─â ├«n zorii zilei. Muzica bun─â, dansul pe nisip ╚Öi ├«nt├ólnirea cu oameni noi sunt elemente cheie care contribuie la experien╚Ťa vibrant─â a unei nop╚Ťi ├«n Costine╚Öti. Fiecare sear─â este o ocazie de a te bucura de via╚Ť─â ╚Öi de libertatea pe care ╚Ťi-o ofer─â acest loc special.
 3. Sporturi nautice: Pentru cei activi ╚Öi dornici de adrenalin─â, plajele din Costine╚Öti ofer─â o gam─â variat─â de activit─â╚Ťi nautice, de la jet-ski ╚Öi windsurfing, p├ón─â la banana boat ╚Öi parasailing. Aceste activit─â╚Ťi sunt o modalitate excelent─â de a v─â bucura de soare ╚Öi mare, oferind ├«n acela╚Öi timp o doz─â de aventur─â ╚Öi distrac╚Ťie.
 4. Vizitarea T├órgului de Var─â: T├órgul de Var─â din Costine╚Öti este locul perfect pentru a cump─âra suveniruri, articole handmade, bijuterii sau haine. Plimb├óndu-v─â printre standurile colorate, ve╚Ťi avea ocazia s─â interac╚Ťiona╚Ťi cu artizanii locali ╚Öi s─â descoperi╚Ťi unicitatea produselor lor. Este o modalitate pl─âcut─â de a sprijini economia local─â ╚Öi de a lua acas─â o parte din spiritul Costine╚Ötiului.
 5. Relaxare ╚Öi bronzat pe plaj─â: Desigur, una dintre cele mai populare activit─â╚Ťi r─âm├óne relaxarea pe plaja cu nisip fin a Costine╚Ötiului. Cu un ╚Öezlong confortabil, o carte bun─â ╚Öi o b─âutur─â r─âcoritoare, petrecerea unei zile lene╚Öe la soare poate fi tocmai ceea ce ave╚Ťi nevoie pentru a v─â re├«nc─ârca bateriile. Plajele din Costine╚Öti sunt recunoscute pentru atmosfera lor lini╚Ötit─â ├«n timpul zilei, oferind condi╚Ťii ideale pentru bronzat ╚Öi ├«not.

Fiecare dintre aceste activit─â╚Ťi contribuie la farmecul unic al Costine╚Ötiului, transform├ónd o simpl─â vacan╚Ť─â pe litoral ├«ntr-o experien╚Ť─â de neuitat. Sta╚Ťiunea invit─â vizitatorii s─â se bucure de diversitatea ╚Öi bog─â╚Ťia experien╚Ťelor pe care le ofer─â, promi╚Ť├ónd distrac╚Ťie, aventur─â ╚Öi relaxare pentru toate gusturile ╚Öi v├órstele. Aici, fiecare moment petrecut este o celebrare a vie╚Ťii ╚Öi a frumuse╚Ťii simple pe care o ofer─â marea ╚Öi soarele.

Când este cel mai bine să vizitezi Costinești?

Determinarea momentului ideal pentru a vizita Costine╚Öti depinde de ceea ce c─âuta╚Ťi ├«n vacan╚Ťa dumneavoastr─â. Aceast─â sta╚Ťiune popular─â de pe litoralul M─ârii Negre are ceva de oferit ├«n fiecare sezon, fie c─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea unei escapade pline de soare ╚Öi distrac╚Ťie, fie c─â prefera╚Ťi o experien╚Ť─â mai lini╚Ötit─â, mai apropiat─â de natur─â ╚Öi cultura local─â.

Vara este, f─âr─â ├«ndoial─â, cea mai aglomerat─â perioad─â ├«n Costine╚Öti, c├ónd sta╚Ťiunea prinde via╚Ť─â ├«n mod spectaculos. Iulie ╚Öi august sunt lunile de v├órf, c├ónd turi╚Ötii, ├«n special tinerii, sunt atra╚Öi de plajele ├«nsorite, de petrecerile pe plaj─â ╚Öi de numeroasele evenimente culturale ╚Öi muzicale. Dac─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea distrac╚Ťiei ╚Öi a unei experien╚Ťe pline de energie, aceasta este perioada ideal─â pentru a vizita. Temperaturile sunt ridicate, ideale pentru b─âi de soare, ├«not ╚Öi alte activit─â╚Ťi pe plaj─â.

Prim─âvara ╚Öi toamna ofer─â o atmosfer─â diferit─â, mai calm─â, dar la fel de ├«nc├ónt─âtoare. Mai ╚Öi iunie, respectiv septembrie ╚Öi octombrie, sunt momente excelente pentru cei care doresc s─â evite aglomera╚Ťia din sezonul de v├órf. ├Än aceste perioade, vremea este ├«nc─â pl─âcut─â pentru a sta pe plaj─â, iar marea r─âm├óne cald─â suficient pentru ├«not. Aceste luni sunt, de asemenea, ideale pentru explorarea atrac╚Ťiilor locale f─âr─â a v─â gr─âbi, oferindu-v─â ╚Öansa de a v─â bucura de Costine╚Öti ├«ntr-un ritm mai relaxat.

Iarna transform─â Costine╚Ötiul ├«ntr-un loc de pace ╚Öi lini╚Öte, departe de agita╚Ťia caracteristic─â verii. De╚Öi temperaturile scad ╚Öi activit─â╚Ťile pe plaj─â nu mai sunt o op╚Ťiune, iarna poate fi momentul perfect pentru a experimenta o alt─â fa╚Ť─â a sta╚Ťiunii. Plimb─ârile pe plaj─â ├«n zilele ├«nsorite de iarn─â ofer─â o perspectiv─â unic─â asupra m─ârii ╚Öi sunt ideale pentru cei care caut─â refugiu ╚Öi inspira╚Ťie.

Indiferent de sezon, Costine╚Ötiul are ceva special de oferit. Alegerea momentului vizitei depinde de preferin╚Ťele personale: dac─â dori╚Ťi aventur─â ╚Öi distrac╚Ťie, vara este alegerea evident─â; dac─â prefera╚Ťi relaxarea ╚Öi explorarea ├«n lini╚Öte, prim─âvara ╚Öi toamna sunt ideale; iar pentru o experien╚Ť─â contemplativ─â, iarna v─â poate surprinde pl─âcut. Fiecare vizit─â ├«n Costine╚Öti promite amintiri pre╚Ťioase ╚Öi experien╚Ťe noi, transform├ónd fiecare sejur ├«ntr-o poveste de neuitat.

Cum să petreci 48 de ore în Costinești

Pentru a petrece 48 de ore memorabile ├«n Costine╚Öti, este esen╚Ťial s─â v─â planifica╚Ťi timpul astfel ├«nc├ót s─â experimenta╚Ťi c├ót mai mult din ceea ce are de oferit aceast─â sta╚Ťiune vibrant─â. ├Äncep├ónd cu sosirea ├«n aceast─â destina╚Ťie plin─â de via╚Ť─â, v─â pute╚Ťi bucura de soare, mare, cultur─â ╚Öi distrac╚Ťie, toate ├«mbinate ├«ntr-un mod care v─â va ├«mbog─â╚Ťi experien╚Ťa de c─âl─âtorie.

Ziua 1:

Diminea╚Ťa, ├«ncepe╚Ťi cu o plimbare pe plaj─â pentru a v─â bucura de lini╚Ötea m─ârii ╚Öi pentru a asista la r─âs─ârit. Aceste momente de pace sunt ideale pentru a v─â seta inten╚Ťiile pentru zilele ce urmeaz─â. Dup─â plimbare, savura╚Ťi un mic dejun la una dintre terasele din apropierea plajei, unde pute╚Ťi gusta din delicatesele locale.

Continua╚Ťi ziua cu o vizit─â la Epava Evangelia, unul dintre cele mai emblematice simboluri ale Costine╚Ötiului. Aproape de epav─â, ave╚Ťi oportunitatea de a face fotografii spectaculoase ╚Öi de a afla povestea interesant─â a acestei nave.

Dup─â-amiaza, dedica╚Ťi-v─â relax─ârii pe una dintre plajele sta╚Ťiunii, profit├ónd de soare ╚Öi de apele M─ârii Negre. Dac─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea unor activit─â╚Ťi mai dinamice, pute╚Ťi ├«ncerca sporturi nautice precum jet-skiingul sau windsurfingul.

Seara, explora╚Ťi oferta culinar─â a Costine╚Ötiului, lu├ónd cina la unul dintre restaurantele care servesc fructe de mare proaspete sau specialit─â╚Ťi tradi╚Ťionale rom├óne╚Öti. ├Äncheia╚Ťi ziua cu o plimbare pe faleza sta╚Ťiunii sau particip├ónd la una dintre petrecerile organizate pe plaj─â, unde muzica ╚Öi dansul sub stele v─â vor ╚Ťine companie p├ón─â t├órziu ├«n noapte.

Ziua 2:

├Äncepe╚Ťi a doua zi cu o excursie ├«n ├«mprejurimile Costine╚Ötiului. Pute╚Ťi alege o drume╚Ťie u╚Öoar─â ├«n zona ├«nconjur─âtoare sau o vizit─â la alte atrac╚Ťii locale, precum Obeliscul din Costine╚Öti.

Dup─â-amiaz─â, lua╚Ťi-v─â timp pentru a explora T├órgul de Var─â din Costine╚Öti, unde pute╚Ťi achizi╚Ťiona suveniruri ╚Öi produse handmade. Este, de asemenea, un moment bun pentru a interac╚Ťiona cu localnicii ╚Öi a cunoa╚Öte mai bine cultura zonei.

├Änainte de plecare, acorda╚Ťi-v─â timp pentru o ultim─â sesiune de relaxare pe plaj─â, absorbind energia pozitiv─â a m─ârii ╚Öi adun├ónd amintiri pre╚Ťioase din aceast─â scurt─â, dar intens─â escapad─â ├«n Costine╚Öti.

Fiecare moment petrecut ├«n Costine╚Öti este o ocazie de a v─â bucura de frumuse╚Ťea simpl─â a vie╚Ťii la malul m─ârii, de a v─â reconecta cu natura ╚Öi de a crea leg─âturi cu oameni noi. Aceste 48 de ore v─â vor oferi nu doar o pauz─â binevenit─â de la rutina zilnic─â, ci ╚Öi o colec╚Ťie de amintiri ╚Öi experien╚Ťe care v─â vor ├«mbog─â╚Ťi sufletul.

Cele mai populare plaje din Costine╚Öti pentru soare ╚Öi distrac╚Ťie

Costine╚Öti este unul dintre cele mai c─âutate locuri de pe litoralul rom├ónesc, renumit pentru atmosfera sa plin─â de via╚Ť─â ╚Öi plajele sale care atrag vizitatori din toate col╚Ťurile ╚Ť─ârii. Cu nisip fin ╚Öi ape limpezi, aceste plaje sunt locul perfect pentru a te bucura de soare ╚Öi pentru a participa la diverse activit─â╚Ťi de distrac╚Ťie. Iat─â c├óteva dintre cele mai populare plaje din Costine╚Öti care promit s─â transforme orice vacan╚Ť─â ├«ntr-o experien╚Ť─â memorabil─â.

 • Plaja Tineretului este inima pulsant─â a Costine╚Ötiului, locul unde tinerii se adun─â pentru a se bucura de soare, muzic─â ╚Öi sporturi pe plaj─â. Aici g─âse╚Öti o atmosfer─â energic─â, cu DJ care mixeaz─â muzic─â pe tot parcursul zilei ╚Öi diverse competi╚Ťii sportive organizate pe nisip. Plaja Tineretului este, de asemenea, locul unde se ╚Ťin cele mai multe petreceri pe plaj─â din Costine╚Öti, atr─âg├ónd vizitatori dornici de distrac╚Ťie p├ón─â ├«n zorii zilei.
 • Plaja Obeliscului este cunoscut─â pentru simbolul s─âu iconic – Obeliscul. Aceast─â zon─â ofer─â o combina╚Ťie perfect─â de relaxare ╚Öi activit─â╚Ťi de divertisment, cu zone special amenajate pentru bronzat ╚Öi ├«not, dar ╚Öi spa╚Ťii unde se organizeaz─â evenimente culturale ╚Öi concerte. Este locul ideal pentru cei care doresc s─â combine relaxarea la soare cu experien╚Ťe culturale.
 • Plaja Epavei este faimoas─â pentru prezen╚Ťa epavei navei Evangelia, vizibil─â de pe ╚Ť─ârm. Pe l├óng─â povestea fascinant─â a epavei ╚Öi peisajul unic pe care ├«l ofer─â, plaja din apropiere este un loc minunat pentru cei care prefer─â o atmosfer─â mai lini╚Ötit─â. Vizitatorii pot face plaj─â, pot ├«nota ╚Öi se pot bucura de soare ├«ntr-un cadru mai retras.
 • Plaja La Steaguri atrage familiile ╚Öi grupurile de prieteni cu facilit─â╚Ťile sale variate, inclusiv zone pentru sporturi pe plaj─â, baruri ╚Öi restaurante. Aici, vizitatorii pot ├«nchiria ╚Öezlonguri ╚Öi umbrele, asigur├óndu-se astfel c─â experien╚Ťa lor la plaj─â este c├ót se poate de confortabil─â. Plaja La Steaguri este recunoscut─â pentru apele sale curate ╚Öi pentru fundul nisipos, ideal pentru b─âi de soare ╚Öi ├«not.
 • Plaja La Scoici este o oaz─â de lini╚Öte, preferat─â de cei care doresc s─â scape de aglomera╚Ťie. Cu un peisaj natural mai s─âlbatic ╚Öi cu mai pu╚Ťine facilit─â╚Ťi comerciale, aceast─â plaj─â este perfect─â pentru citit, medita╚Ťie sau pur ╚Öi simplu pentru a te bucura de sunetul valurilor ╚Öi de briza m─ârii.

Fiecare dintre aceste plaje din Costine╚Öti ofer─â o experien╚Ť─â unic─â, de la distrac╚Ťie non-stop ╚Öi activit─â╚Ťi energice, p├ón─â la momente de relaxare ╚Öi contemplare ├«n natur─â. Vizitatorii pot alege plaja care li se potrive╚Öte cel mai bine, asigur├óndu-se astfel c─â fiecare zi petrecut─â ├«n aceast─â sta╚Ťiune minunat─â va fi una de neuitat. Cu soarele str─âlucitor deasupra ╚Öi marea ├«ntinz├óndu-se la orizont, Costine╚Ötiul promite o vacan╚Ť─â de vis pentru to╚Ťi cei care ├«i trec pragul.

Top 5 hoteluri din Costinești pentru o cazare de vis

Costine╚Öti, un nod vital pe harta turistic─â a litoralului rom├ónesc, g─âzduie╚Öte o varietate de hoteluri care promit o ╚Öedere confortabil─â ╚Öi plin─â de momente memorabile. Pentru cei care ├«╚Öi doresc o vacan╚Ť─â la malul M─ârii Negre, iat─â cinci hoteluri din Costine╚Öti care combin─â ospitalitatea de top cu servicii excelente, asigur├ónd o experien╚Ť─â de cazare de neuitat.

Alessio Hotel Residence

9.7

Hotelul reprezint─â alegerea perfect─â pentru vizitatorii care caut─â un echilibru ├«ntre lux ╚Öi confort. Cu o arhitectur─â modern─â ╚Öi camere spa╚Ťioase, dotate cu toate facilit─â╚Ťile necesare pentru un sejur relaxant, Alessio Hotel Residence ofer─â oaspe╚Ťilor s─âi o atmosfer─â cald─â ╚Öi primitoare. Piscina exterioar─â ╚Öi terasa cu vedere la mare sunt doar c├óteva dintre locurile unde oaspe╚Ťii se pot destinde ╚Öi bucura de soarele generos al verii.

Perla BTT

8.4

Hotelul este cunoscut pentru amplasarea sa privilegiat─â, fiind situat aproape de centrul sta╚Ťiunii ╚Öi de principalele atrac╚Ťii turistice. Hotelul ├«mbin─â confortul cu accesibilitatea, oferind camere primitoare ╚Öi un restaurant propriu unde se pot degusta diverse specialit─â╚Ťi culinare. Perla BTT este ideal pentru cei care doresc s─â fie ├«n inima ac╚Ťiunii, av├ónd acces facil la plaj─â, magazine ╚Öi via╚Ťa de noapte.

Hotel Admar

8.5

Hotelul se distinge prin serviciile sale personalizate ╚Öi aten╚Ťia la detalii. Camerele sunt amenajate pentru a oferi o atmosfer─â de intimitate ╚Öi lini╚Öte, fiecare dintre ele fiind dotate cu balcon propriu. Oaspe╚Ťii pot beneficia de un mic dejun bogat ╚Öi variat, preg─âtindu-i pentru o zi plin─â de aventuri pe litoral.

Hotel Royal

7.5

Hotelul ofer─â o experien╚Ť─â regal─â, a╚Öa cum sugereaz─â ╚Öi numele s─âu. Cu o piscin─â impresionant─â, spa ╚Öi facilit─â╚Ťi de wellness, acest hotel este o oaz─â de relaxare ╚Öi r─âsf─â╚Ť. Designul interior elegant ╚Öi serviciul atent fac din Hotel Royal locul ideal pentru cei care caut─â o escapad─â de lux la malul m─ârii.

Atena Hotel

8.5

Hotelul este apreciat pentru atmosfera sa familist─â ╚Öi pentru ospitalitatea cu care sunt ├«nt├ómpina╚Ťi oaspe╚Ťii. Acest hotel reprezint─â o op╚Ťiune excelent─â pentru familii, oferind camere spa╚Ťioase ╚Öi facilit─â╚Ťi adaptate nevoilor celor mici, inclusiv o zon─â de joac─â. Atena Hotel este, de asemenea, situat convenabil, permi╚Ť├ónd acces u╚Öor la plaj─â ╚Öi la principalele puncte de interes din Costine╚Öti.

Fiecare dintre aceste hoteluri din Costine╚Öti promite nu doar un loc de cazare, ci o experien╚Ť─â care s─â completeze ╚Öi s─â ├«mbog─â╚Ťeasc─â vacan╚Ťa la mare. Cu o gam─â variat─â de facilit─â╚Ťi ╚Öi servicii, aceste hoteluri se str─âduiesc s─â satisfac─â dorin╚Ťele ╚Öi a╚Ötept─ârile tuturor oaspe╚Ťilor, asigur├óndu-se c─â fiecare moment petrecut ├«n Costine╚Öti va fi unul pl─âcut ╚Öi memorabil. Alegerea oric─âruia dintre aceste destina╚Ťii de cazare v─â va permite s─â v─â bucura╚Ťi de frumuse╚Ťea ╚Öi dinamismul sta╚Ťiunii, cre├ónd amintiri pre╚Ťioase al─âturi de cei dragi.

Top 5 pensiuni ieftine din Costinești pentru o cazare cu buget redus

Costine╚Öti, destinatia ├«ndr─âgit─â de pe litoralul M─ârii Negre, ofer─â o gam─â variat─â de op╚Ťiuni de cazare care s─â se potriveasc─â oric─ârui buget. Pentru cei care caut─â s─â se bucure de frumuse╚Ťile ╚Öi distrac╚Ťia acestei sta╚Ťiuni f─âr─â a cheltui sume mari, exist─â mai multe pensiuni care ofer─â confort la pre╚Ťuri accesibile. Iat─â cinci dintre cele mai apreciate pensiuni ieftine din Costine╚Öti, care promit o ╚Öedere pl─âcut─â ╚Öi accesibil─â.

Pensiunea La Castel

8.7

Pensiunea se remarc─â prin arhitectura sa unic─â, care aduce un strop de nostalgie ╚Öi elegan╚Ť─â. Camerele sunt confortabile ╚Öi bine ├«ntre╚Ťinute, iar personalul prietenos este mereu la dispozi╚Ťie pentru a asigura o ╚Öedere c├ót mai pl─âcut─â. Gr─âdina pensiunii este un loc perfect pentru relaxare dup─â o zi petrecut─â pe plaj─â.

Pensiunea Andra

8.1

Pensiunea ofer─â o atmosfer─â c─âlduroas─â ╚Öi primitoare, fiind ideal─â pentru familii sau grupuri de prieteni. Situat─â ├«n apropiere de centrul sta╚Ťiunii, aceast─â pensiune permite acces u╚Öor la principalele atrac╚Ťii ╚Öi la plaj─â. Oaspe╚Ťii se pot bucura de facilit─â╚Ťi precum Wi-Fi gratuit ╚Öi acces la buc─ât─âria comun─â, pentru a prepara mesele dorite.

Pensiunea Iubesc Marea

9.0

Pensiunea este locul perfect pentru cei care doresc s─â fie c├ót mai aproape de mare ╚Öi de sunetul valurilor. Cu o vedere splendid─â spre mare din unele camere, pensiunea ofer─â un refugiu lini╚Ötit ╚Öi relaxant, departe de agita╚Ťia urban─â. Aici, oaspe╚Ťii pot g─âsi un echilibru ideal ├«ntre confort ╚Öi accesibilitate.

Complex Marinn

7.9

Pensiunea combin─â confortul cu accesibilitatea, oferind oaspe╚Ťilor camere spa╚Ťioase ╚Öi luminoase. Complexul dispune de o teras─â unde oaspe╚Ťii se pot relaxa ╚Öi de o zon─â de gr─âtar, ideal─â pentru serile de var─â. Amplasarea sa convenabil─â permite explorarea u╚Öoar─â a sta╚Ťiunii ╚Öi acces rapid la plaj─â.

Razvan Holiday

9.6

Pensiunea este recunoscut─â pentru ospitalitatea sa ╚Öi pentru atmosfera familial─â pe care o ofer─â. Camerele sunt dotate cu toate necesit─â╚Ťile pentru a asigura un sejur confortabil, iar zona de lounge este un loc perfect pentru a interac╚Ťiona cu al╚Ťi oaspe╚Ťi. Pensiunea este o alegere excelent─â pentru cei care caut─â un loc lini╚Ötit pentru a se relaxa ╚Öi a se bucura de vacan╚Ť─â la un pre╚Ť accesibil.

Aceste pensiuni reprezint─â doar o parte din oferta bogat─â de cazare din Costine╚Öti, fiecare dintre ele str─âduindu-se s─â ofere oaspe╚Ťilor o experien╚Ť─â memorabil─â, f─âr─â a pune presiune pe buget. Aleg├ónd oricare dintre aceste op╚Ťiuni, ve╚Ťi avea oportunitatea de a v─â bucura de tot ceea ce are de oferit sta╚Ťiunea, de la plajele sale frumoase, la evenimentele culturale ╚Öi distractive, asigur├óndu-v─â c─â vacan╚Ťa dumneavoastr─â va fi una reu╚Öit─â.

Costine╚Öti, o destina╚Ťie cunoscut─â pentru plajele sale ├«nsorite ╚Öi atmosfera plin─â de via╚Ť─â, ofer─â de asemenea ╚Öi posibilit─â╚Ťi minunate pentru cei pasiona╚Ťi de drume╚Ťii ╚Öi de natur─â. ├Änconjurat─â de peisaje naturale ├«nc├ónt─âtoare, sta╚Ťiunea este punctul de plecare ideal pentru explorarea traseelor pitore╚Öti din ├«mprejurimi. Aceste rute de drume╚Ťie permit vizitatorilor s─â descopere frumuse╚Ťile ascunse ale zonei, de la c├ómpuri ├«nsorite ╚Öi p─âduri dense, p├ón─â la faleze spectaculoase ╚Öi vederi panoramice asupra M─ârii Negre.

Unul dintre traseele recomandate este drume╚Ťia spre Movila Marea, un deal situat ├«n apropiere de Costine╚Öti. Aceast─â rut─â ofer─â o perspectiv─â unic─â asupra litoralului, cu o priveli╚Öte panoramic─â ce cuprinde ├«ntregul orizont. Pe parcurs, drume╚Ťii pot admira flora specific─â zonei de coast─â, dar ╚Öi o varietate de p─âs─âri ╚Öi poate chiar ╚Öi iepuri s─âlbatici. Este o drume╚Ťie moderat─â ca dificultate, accesibil─â majorit─â╚Ťii vizitatorilor.

Pentru cei interesa╚Ťi de o plimbare mai lejer─â, promenada de-a lungul ╚Ť─ârmului ├«ntre Costine╚Öti ╚Öi sta╚Ťiunea vecin─â, Olimp, este o op╚Ťiune pl─âcut─â. Aceast─â plimbare ofer─â ocazia de a explora diverse plaje s─âlbatice, mai pu╚Ťin aglomerate, unde natura pare neatins─â de interven╚Ťia uman─â. Peisajul se schimb─â natural, de la nisip fin la faleze joase ╚Öi vegeta╚Ťie de coast─â.

Alt traseu interesant este drume╚Ťia c─âtre Tuzla, care permite explorarea unui sat tradi╚Ťional rom├ónesc ╚Öi a ├«mprejurimilor sale pitore╚Öti. Acest traseu trece prin zone rurale, unde timpul pare s─â fi stat ├«n loc, oferind o perspectiv─â autentic─â asupra vie╚Ťii la ╚Ťar─â ├«n Rom├ónia. Pe l├óng─â peisajele rurale idilice, vizitatorii pot descoperi ╚Öi vestigiile unei baze militare romane la Tuzla.

Traseul de-a lungul falezelor ofer─â vederi impresionante asupra m─ârii ╚Öi este perfect pentru cei care doresc s─â ├«mbine drume╚Ťia cu fotografia peisagistic─â. Aceast─â rut─â necesit─â ceva mai mult─â aten╚Ťie din cauza terenului accidentat, dar frumuse╚Ťea natural─â ╚Öi senza╚Ťia de lini╚Öte ╚Öi izolare fa╚Ť─â de agita╚Ťia sta╚Ťiunii merit─â cu siguran╚Ť─â efortul.

├Än sf├ór╚Öit, explorarea rezerva╚Ťiilor naturale din apropiere, cum ar fi P─âdurea Comorova, este o op╚Ťiune excelent─â pentru cei pasiona╚Ťi de ecoturism ╚Öi de observarea biodiversit─â╚Ťii. Aceste zone protejate ofer─â o oaz─â de lini╚Öte ╚Öi posibilitatea de a observa de aproape specii de plante ╚Öi animale specifice Dobrogei.

Fiecare traseu de drume╚Ťie din jurul Costine╚Ötiului este o aventur─â ├«n sine, oferind ocazia de a v─â reconecta cu natura, de a face mi╚Öcare ╚Öi de a descoperi peisaje de o frumuse╚Ťe rar─â. Aceste excursii pe jos sunt modalit─â╚Ťi minunate de a completa experien╚Ťa unei vacan╚Ťe la mare, ad─âug├ónd un plus de valoare ╚Öi amintiri de neuitat sejurului dumneavoastr─â.

Delicii culinare în Costinești

Costine╚Öti, oaza de pe litoralul rom├ónesc al M─ârii Negre, este nu doar un loc pentru soare ╚Öi mare, ci ╚Öi un paradis culinar care ├«╚Öi a╚Öteapt─â vizitatorii cu o varietate de delicii care mai de care mai tentante. Atmosfera relaxat─â a sta╚Ťiunii se reflect─â ╚Öi ├«n oferta culinar─â, unde tradi╚Ťia se ├«mbin─â armonios cu influen╚Ťe moderne, cre├ónd un peisaj gastronomic divers ╚Öi vibrant.

De la terasele a╚Öezate pe malul m─ârii, unde po╚Ťi savura micul dejun cu vedere la ap─â, p├ón─â la restaurantele care servesc cin─â sub cerul ├«nstelat, fiecare mas─â este o ocazie de a explora gusturi ╚Öi arome noi. Fructele de mare proaspete, capturate din apele M─ârii Negre, ocup─â un loc de cinste ├«n meniurile locale. Midiile ├«n sos de vin, calamarii pr─âji╚Ťi sau br├ónzeturile de mare sunt doar c├óteva dintre delicatesele care ├«╚Ťi vor r─âsf─â╚Ťa papilele gustative, oferindu-╚Ťi o experien╚Ť─â culinar─â autentic─â pe l├óng─â valurile m─ârii.

Nu doar fructele de mare sunt vedetele culinare ale Costine╚Ötiului. Buc─ât─âria tradi╚Ťional─â rom├óneasc─â este bine reprezentat─â, cu sarmalele ├«n foi de varz─â sau vi╚Ť─â servite al─âturi de un pahar de ╚Ťuic─â fiart─â sau de vin local, cre├ónd o experien╚Ť─â culinar─â ce te reconecteaz─â cu r─âd─âcinile ╚Öi tradi╚Ťiile rom├óne╚Öti.

Pentru cei care prefer─â o abordare mai interna╚Ťional─â, sta╚Ťiunea ofer─â o gam─â larg─â de op╚Ťiuni, de la pizza italian─â autentic─â la burgeri suculen╚Ťi ╚Öi specialit─â╚Ťi grece╚Öti, fiecare restaurant str─âduindu-se s─â aduc─â o parte din propria cultur─â culinar─â pe plajele Costine╚Ötiului.

Nu ├«n ultimul r├ónd, experien╚Ťa culinar─â ├«n Costine╚Öti este completat─â de deserturi delicioase. Fie c─â optezi pentru o ├«nghe╚Ťat─â r─âcoritoare savurat─â pe falez─â sau pentru o pl─âcint─â dulce la una dintre cofet─âriile locale, dulciurile sunt ├«ntotdeauna o alegere perfect─â pentru a ├«ncheia o mas─â sau pentru a-╚Ťi satisface pofta de ceva dulce ├«ntr-o zi c─âlduroas─â de var─â.

Petrecerea timpului ├«n Costine╚Öti ├«nseamn─â a te bucura nu doar de soarele arz─âtor ╚Öi de apele r─âcoroase ale m─ârii, ci ╚Öi de o c─âl─âtorie culinar─â care ├«mbog─â╚Ťe╚Öte experien╚Ťa vacan╚Ťei. Fiecare mas─â devine o oportunitate de a descoperi noi gusturi, de a experimenta tradi╚Ťia local─â ╚Öi de a te bucura de momente de convivialitate al─âturi de familie ╚Öi prieteni. A╚Öadar, c├ónd vizita╚Ťi Costine╚Ötiul, preg─âti╚Ťi-v─â s─â explora╚Ťi ╚Öi s─â v─â delecta╚Ťi cu tot ceea ce are de oferit peisajul s─âu culinar divers ╚Öi ├«mbietor.

Alegerea Costine╚Ötiului ca destina╚Ťie pentru vacan╚Ťa dumneavoastr─â poate fi una dintre cele mai bune decizii pe care le ve╚Ťi lua c├ónd vine vorba de a experimenta litoralul rom├ónesc al M─ârii Negre. Aceast─â sta╚Ťiune este un loc unde soarele str─âluce╚Öte generos, marea ├«╚Öi etaleaz─â nuan╚Ťele de albastru ╚Öi unde fiecare zi aduce cu sine promisiunea distrac╚Ťiei ╚Öi a relax─ârii.

Costine╚Ötiul se distinge prin atmosfera sa unic─â, care ├«mbin─â relaxarea specific─â vacan╚Ťelor la mare cu dinamismul activit─â╚Ťilor ╚Öi evenimentelor culturale. Plajele sale ├«ntinse, cu nisip fin, sunt perfecte pentru zilele lene╚Öe ├«n care dorin╚Ťa de a v─â bronza sau de a v─â bucura de b─âi ├«n apele r─âcoroase ale m─ârii devine prioritar─â. Aici, fiecare moment petrecut pe plaj─â este o invita╚Ťie la relaxare ╚Öi la bucuria simpl─â de a fi aproape de natur─â.

Pe l├óng─â peisajele naturale ├«nc├ónt─âtoare, Costine╚Ötiul ofer─â o varietate de activit─â╚Ťi pentru toate gusturile. De la sporturi nautice care v─â vor accelera pulsul, la plimb─âri lini╚Ötite pe malul m─ârii sau explorarea epavei Evangelia, exist─â ├«ntotdeauna ceva de f─âcut pentru a v─â men╚Ťine energiza╚Ťi ╚Öi implica╚Ťi. Iar c├ónd soarele apune, sta╚Ťiunea se transform─â, g─âzduind petreceri pe plaj─â ╚Öi concerte live care v─â vor ╚Ťine treji ╚Öi distra╚Ťi p├ón─â ├«n zori.

Gastronomia local─â este un alt motiv pentru care o vacan╚Ť─â ├«n Costine╚Öti merit─â luat─â ├«n considerare. Varia╚Ťia de restaurante ╚Öi terase v─â ofer─â ╚Öansa de a degusta din buc─ât─âria tradi╚Ťional─â rom├óneasc─â, dar ╚Öi din cea interna╚Ťional─â. Fie c─â prefera╚Ťi fructe de mare proaspete, preparate la gr─âtar sau deserturi delicioase, papilele gustative v─â vor fi cu siguran╚Ť─â r─âsf─â╚Ťate.

Dar ceea ce face cu adev─ârat special─â o vacan╚Ť─â ├«n Costine╚Öti este comunitatea vibrant─â ╚Öi primirea c─âlduroas─â a localnicilor. Atmosfera prietenoas─â ╚Öi deschis─â transform─â fiecare interac╚Ťiune ├«ntr-o ocazie de a lega noi prietenii ╚Öi de a ├«mp─ârt─â╚Öi experien╚Ťe unice.

├Än Costine╚Öti, fiecare zi este o aventur─â, fie c─â alege╚Ťi s─â v─â relaxa╚Ťi pe plaj─â, s─â explora╚Ťi ├«mprejurimile sau s─â v─â bucura╚Ťi de via╚Ťa de noapte. Sta╚Ťiunea reu╚Öe╚Öte s─â ├«mbine armonios frumuse╚Ťea natural─â cu activit─â╚Ťile culturale ╚Öi distractive, oferind o experien╚Ť─â de vacan╚Ť─â complet─â ╚Öi memorabil─â. Aici, ve╚Ťi g─âsi nu doar un loc pentru a v─â petrece vacan╚Ťa, ci un spa╚Ťiu unde pute╚Ťi crea amintiri care vor dura o via╚Ť─â.

Cau╚Ťi Cazare ├«n Costine╚Öti?