benidorm spania

Prezentare generală a orașului Benidorm

Benidorm este un oraș turistic din regiunea Valencia, Spania. Situat pe coasta de est a Spaniei, la aproximativ 45 de minute de aeroportul din Alicante, Benidorm este un loc popular pentru turiști datorită plajelor sale frumoase, a climei excelente și a numeroaselor activități turistice.

Plajele din Benidorm sunt cele mai importante atracții turistice. Plaja Levante este una dintre cele mai populare plaje din Benidorm, cu nisip fin și o mare varietate de sporturi acvatice, cum ar fi schi nautic, windsurfing și jet-ski. Plaja Poniente este mai liniștită și mai puțin aglomerată decât Plaja Levante, dar totuși oferă o varietate de servicii și facilități pentru turiști, cum ar fi terase, baruri și restaurante.

Benidorm are, de asemenea, o viață de noapte agitată. Zona Rincon de Loix este cunoscută pentru barurile și cluburile sale, iar zona Plaza Triangular este o altă destinație populară pentru petrecerea serii, cu baruri și restaurante care oferă muzică live și diverse tipuri de mâncare.

O altă atracție turistică populară din Benidorm este parcul tematic Terra Mitica. Acesta este un parc tematic cu o temă istorică, care oferă o varietate de atracții și spectacole pentru toate vârstele. De asemenea, Benidorm are și alte atracții turistice, cum ar fi Aqualandia, un parc acvatic cu o varietate de tobogane și piscine, și Mundomar, un parc de animale care găzduiește delfini, pinguini și alte animale.

Benidorm este, de asemenea, un loc popular pentru turiștii care doresc să facă cumpărături. Zona comercială din centrul orașului este plină de magazine care vând diferite produse, cum ar fi îmbrăcăminte, bijuterii și suveniruri. De asemenea, în Benidorm există numeroase supermarketuri și centre comerciale, unde turiștii pot găsi produse la prețuri accesibile.

În plus, Benidorm are o gamă largă de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux la apartamente și camere de închiriat. De asemenea, orașul are o varietate de restaurante care oferă diferite tipuri de mâncare, de la mâncăruri tradiționale spaniole la preparate internaționale.

În concluzie, Benidorm este un loc minunat pentru turiști care doresc să se bucure de plajă, de viața de noapte și de activități turistice. Orașul oferă o varietate de opțiuni de cazare și restaurante, astfel încât turiștii să se simtă confortabil și să se distreze la maximum în timpul sejurului lor. De asemenea, Benidorm este ușor accesibil, cu un aeroport internațional aproape și cu o rețea de transport bine dezvoltată.

Pentru turiștii care doresc să exploreze mai mult decât doar plajele și activitățile din Benidorm, există o serie de excursii disponibile, cum ar fi vizitarea satului Albir sau a castelului din Guadalest. De asemenea, turiștii pot lua un tren panoramic de-a lungul coastei și pot admira peisajele spectaculoase din jurul orașului.

În concluzie, Benidorm este un oraș vibrant și plin de viață, care oferă o gamă largă de atracții turistice pentru toate gusturile și bugetele. Plajele frumoase, viața de noapte animată și opțiunile de cazare și mâncare de calitate fac din Benidorm o destinație excelentă pentru turiștii care doresc să se bucure de vacanța lor la plajă în Spania.

Povești, sfaturi și ghiduri

Scurt istoric al orașului Benidorm

Istoria orașului Benidorm datează din epoca romană, când era cunoscut sub numele de „Bani Dham”. În acea perioadă, a fost un important centru comercial și de producție de sare.

După căderea Imperiului Roman, orașul a trecut sub dominația maură și a fost parte a Emiratului de Cordoba. În această perioadă, a fost dezvoltată agricultura și pescuitul, care au rămas principalele surse de venit pentru locuitori până în secolul al XX-lea.

În 1245, orașul a fost cucerit de către trupele regelui spaniol Jaime I și a devenit parte a Regatului de Valencia. În secolele care au urmat, orașul a cunoscut o dezvoltare lentă, fiind un sat de pescari și agricultori, cu o populație de aproximativ 300 de oameni.

Cu toate acestea, în anii 1950 și 1960, Benidorm a cunoscut o schimbare radicală. Turismul a devenit o sursă importantă de venit pentru oraș, iar dezvoltarea infrastructurii turistice, cum ar fi hoteluri, restaurante și facilități de agrement, a atras mulți turiști din întreaga lume.

Astfel, orașul Benidorm a devenit unul dintre cele mai populare destinații turistice din Spania, cu o gamă largă de atracții turistice, cum ar fi plajele, parcurile tematice și viața de noapte. În prezent, Benidorm are o populație de aproximativ 70.000 de locuitori, dar în timpul sezonului turistic, numărul turiștilor poate depăși un milion pe săptămână.

Curiozități despre Benidorm

Iată câteva curiozități interesante despre orașul Benidorm:

 1. În anii 1950 și 1960, Benidorm a fost un loc popular pentru filmările de filme western. Decorurile în stil american din oraș, cu străzi largi și clădiri înalte, au fost utilizate pentru a crea iluzia că filmele au fost filmate în Statele Unite ale Americii.
 2. În Benidorm există o clădire numită Intempo, care este cel mai înalt bloc de apartamente din Europa, cu o înălțime de 192 de metri și 47 de etaje. În prezent, clădirea este un simbol al orașului și atrage mulți turiști.
 3. În fiecare an, în luna noiembrie, Benidorm găzduiește un festival de berbeci. Festivalul este o tradiție veche de mai mult de 200 de ani și include parade, concursuri și alte activități legate de berbeci.
 4. Benidorm are o plajă nudistă numită „Plaja de Levante”. Plaja este populară printre turiștii care doresc să se bucure de soare și de mare fără haine.
 5. În timpul sezonului turistic, în Benidorm, se organizează un concurs anual de construire a nisipului. Turiștii și localnicii se întrec pentru a crea cele mai impresionante construcții din nisip.
 6. În apropierea orașului Benidorm, se află o insulă numită „Insula Benidorm”. 
 7. Benidorm este un loc popular pentru turism medical, cu o serie de clinici și centre medicale specializate în tratamentele estetice și în recuperare.

Acestea sunt doar câteva dintre curiozitățile despre orașul Benidorm, care fac din acesta o destinație turistică interesantă și diversă pentru turiști din întreaga lume.

Climatul din Benidorm

Benidorm are un climat mediteranean, cu veri calde și uscate și ierni blânde. Temperaturile în Benidorm variază între 15°C și 30°C, în funcție de sezon. Următoarele sunt caracteristicile climatice ale orașului Benidorm:

 • Vara (iunie-august): Temperaturile variază între 25°C și 30°C, cu o medie a temperaturii maxime de 29°C. În această perioadă, precipitațiile sunt foarte rare și umiditatea este scăzută.
 • Toamna (septembrie-noiembrie): Temperaturile scad ușor în această perioadă, cu o medie a temperaturii maxime de 24°C în septembrie și 20°C în noiembrie. Precipitațiile sunt puțin mai frecvente, dar în general rămân scăzute.
 • Iarna (decembrie-februarie): Temperaturile sunt blânde în Benidorm în timpul iernii, cu o medie a temperaturii maxime de 16°C în decembrie și februarie și 17°C în ianuarie. În această perioadă, precipitațiile sunt mai frecvente, dar în general rămân reduse.
 • Primăvara (martie-mai): Temperaturile cresc ușor în această perioadă, cu o medie a temperaturii maxime de 20°C în martie, 22°C în aprilie și 24°C în mai. Precipitațiile sunt mai puține decât în timpul iernii, dar încă pot fi prezente.

Datorită climei sale mediteraneene, Benidorm este o destinație turistică populară pe tot parcursul anului, dar sezonul turistic principal este vara, când temperaturile sunt cele mai ridicate și plajele sunt cele mai aglomerate. Pentru turiștii care doresc să evite mulțimea de vară, toamna și primăvara sunt perioade ideale pentru a vizita Benidorm, cu temperaturi plăcute și cu mai puțini turiști în oraș.

Când este cel mai bine să vizitezi Benidorm?

Benidorm este o destinație turistică populară pe tot parcursul anului, dar cel mai bun moment pentru a vizita orașul depinde de preferințele personale și de activitățile turistice planificate. Următoarele informații vă pot ajuta în alegerea sezonului potrivit pentru a vizita Benidorm:

 • Sezonul de vară (iunie-august): Aceasta este perioada cea mai aglomerată din Benidorm, când mulți turiști se adună pentru a se bucura de plajele și de viața de noapte a orașului. În timpul verii, temperaturile sunt ridicate și precipitațiile sunt reduse, iar mulțimea poate fi mai prezentă. Dacă doriți să vizitați Benidorm în timpul sezonului de vară, este important să rezervați cazare cu mult în avans pentru a evita riscul de a nu găsi locuri disponibile.
 • Sezonul de toamnă (septembrie-noiembrie): Aceasta este o perioadă mai liniștită în Benidorm, când temperatura scade ușor, dar încă poate fi plăcut să se petreacă timpul pe plajă. Prețurile pentru cazare și alte servicii turistice pot fi mai mici în timpul toamnei, iar mulțimea poate fi mai puțin prezentă decât în timpul sezonului de vară.
 • Sezonul de iarnă (decembrie-februarie): În timpul iernii, temperaturile sunt mai scăzute în Benidorm, dar în general, încă pot fi blânde. În această perioadă, orașul este mai liniștit, iar prețurile pentru cazare și alte servicii turistice pot fi mai mici decât în timpul sezonului de vară.
 • Sezonul de primăvară (martie-mai): Primăvara este o altă perioadă plăcută pentru a vizita Benidorm, când temperatura începe să crească și mulți turiști încep să sosească în oraș. Prețurile pot fi mai mici decât în timpul sezonului de vară, iar mulțimea poate fi mai puțin prezentă.

În general, cel mai bun moment pentru a vizita Benidorm depinde de preferințele personale și de activitățile turistice planificate. Fiecare sezon are avantajele și dezavantajele sale, iar alegerea momentului potrivit pentru a vizita Benidorm poate fi determinată de acestea.

Cum este viața locală în Benidorm?

Benidorm este un oraș plin de viață și energie, cu o comunitate locală diversă și vibrantă. Oamenii din Benidorm sunt primitori și prietenoși, iar orașul este o destinație populară pentru turiștii străini, ceea ce înseamnă că comunitatea locală este obișnuită cu persoane de diferite culturi și origini.

În ceea ce privește stilul de viață, Benidorm este un oraș modern, cu o gamă largă de facilități, inclusiv centre comerciale, cinematografe, restaurante, baruri și cluburi de noapte. În timpul sezonului turistic, viața de noapte este foarte activă, cu o mulțime de opțiuni de divertisment, cum ar fi spectacole, concerte și evenimente tematice.

Pentru locuitorii din Benidorm, plajele și sporturile acvatice sunt o parte importantă a vieții de zi cu zi. Oamenii se bucură de plajele frumoase și de apele calde ale Mediteranei, precum și de sporturi acvatice, cum ar fi surfing, kitesurfing și scufundări.

O altă parte importantă a vieții locale în Benidorm este cultura și tradițiile locale. Orașul are o istorie bogată și o serie de monumente și muzee care reflectă această istorie. De asemenea, în Benidorm se organizează o serie de evenimente culturale și festivaluri, cum ar fi Carnavalul din februarie și Fiesta de San Juan în iunie.

În concluzie, viața locală în Benidorm este plină de activitate și diversitate, cu oameni din diferite culturi și origini care își fac loc într-un oraș modern și vibrant. Plajele, sporturile acvatice și cultura locală sunt aspecte importante ale vieții de zi cu zi în Benidorm.

Care este arhitectura locală din Benidorm?

Arhitectura din Benidorm este diversă și reflectă istoria și evoluția orașului în timp. În timpul ultimelor decenii, orașul a trecut printr-un proces rapid de dezvoltare și modernizare, cu un accent pe clădirile înalte și moderne, dar există și o serie de clădiri istorice și monumente care reprezintă istoria orașului.

În zona veche a orașului, se pot găsi clădiri istorice de tip mediteranean, cum ar fi case cu pereți groși și curți interioare, care datează din secolul al XVIII-lea. O astfel de clădire este Casa del Fester, care a fost construită în 1760 și este astăzi un muzeu dedicat tradițiilor locale și evenimentelor culturale.

În centrul orașului, există o serie de clădiri moderne înalte, care reprezintă arhitectura modernă și contemporană. Aceste clădiri sunt construite din sticlă și beton, cu un design futurist și contemporan, și includ clădiri precum Hotel Bali, construit în anii 1970, și Intempo, cel mai înalt bloc de apartamente din Europa.

O altă caracteristică importantă a arhitecturii din Benidorm este utilizarea culorilor vibrante și a luminilor strălucitoare pentru a crea o atmosferă plină de viață și energie. În special, în timpul nopții, orașul este iluminat cu mii de lumini colorate și LED-uri, creând un spectacol de lumină care atrage mulți turiști.

În concluzie, arhitectura din Benidorm este o combinație de clădiri istorice și moderne, care reflectă istoria și evoluția orașului în timp. În prezent, accentul este pus pe clădirile înalte și moderne, dar există și o serie de clădiri istorice care sunt păstrate și reprezintă patrimoniul cultural și istoric al orașului.

Care sunt top 5 plaje din Benidorm?

Benidorm este faimos pentru plajele sale spectaculoase și curate, cu apele calde ale Mării Mediteraneene. Iată o listă cu cele mai bune 5 plaje din Benidorm:

 1. Plaja de Levante: Aceasta este cea mai populară plajă din Benidorm, cu un peisaj larg și spectaculos și apă cristalină. Plaja este la fel de populară printre turiștii străini, cât și printre localnicii din zonă, și are o gamă largă de facilități, cum ar fi dușuri, toalete și locuri de mâncare.
 2. Plaja de Poniente: Aceasta este o altă plajă populară în Benidorm, care se întinde pe mai mult de 3 kilometri. Plaja de Poniente este mai liniștită decât Plaja de Levante, dar oferă o gamă largă de facilități, cum ar fi terenuri de joacă pentru copii, terenuri de volei pe plajă și restaurante.
 3. Plaja Mal Pas: Aceasta este o plajă mică, cu un peisaj liniștit și cu apă caldă și cristalină. Plaja Mal Pas este populară printre turiștii care doresc să se bucure de o plajă mai liniștită și de o atmosferă relaxată.
 4. Plaja de Tio Ximo: Aceasta este o plajă mai mică, situată la nord de Benidorm. Plaja de Tio Ximo este populară printre cei care doresc să se bucure de o plajă mai puțin aglomerată și de apă cristalină.
 5. Plaja de l’Almadrava: Aceasta este o altă plajă mai mică, situată la est de Benidorm. Plaja de l’Almadrava este populară printre turiștii care doresc să se bucure de o plajă mai izolată și de peisaje naturale spectaculoase.

În concluzie, Benidorm are o gamă largă de plaje frumoase și curate pentru a alege, de la cele mai populare și aglomerate, la cele mai izolate și liniștite. Indiferent de preferințele dvs., cu siguranță veți găsi o plajă care să vă placă în Benidorm.

Care sunt top 5 atracții turistice din Benidorm?

Benidorm este o destinație turistică populară, cu o serie de atracții care merită vizitate. Iată o listă cu cele mai bune 5 atracții turistice din Benidorm:

 1. Parcul Tematic Terra Mitica: Acest parc tematic este o destinație populară pentru familii și iubitorii de distracție. Parcul are o serie de atracții de rollercoaster și alte jocuri, care sunt inspirate din istoria și cultura civilizațiilor antice, cum ar fi Grecia, Roma și Egipt.
 2. Aqualandia: Acest parc acvatic este o altă atracție populară în Benidorm, oferind o varietate de tobogane și piscine pentru toate vârstele și gusturile. De asemenea, parcarea are zone de picnic și locuri de mâncare pentru a face o pauză între distracții.
 3. Castelul Benidorm: Castelul Benidorm este o fortăreață istorică situată pe vârful unei stânci deasupra orașului. Construcția sa datează din secolul al XIII-lea, iar astăzi este un muzeu care oferă vizitatorilor o vedere impresionantă asupra orașului și a zonei din jur.
 4. Parcul de Natură Sierra Helada: Acest parc național este situat la nord de Benidorm și oferă o gamă largă de activități în aer liber, cum ar fi drumeții și observarea păsărilor. Parcul este acasă pentru o varietate de animale și plante, inclusiv delfini și multe specii de păsări.
 5. Plaja de Levante: Plaja de Levante este una dintre cele mai populare și cele mai bune plaje din Benidorm, oferind o mulțime de activități acvatice și de plajă, cum ar fi volei pe plajă, surfing, kitesurfing și multe altele. De asemenea, plaja are o gamă largă de facilități, cum ar fi locuri de mâncare și dușuri.

În concluzie, Benidorm are o mulțime de atracții turistice pentru toate gusturile și vârstele. Indiferent de ceea ce vă place să faceți, cu siguranță veți găsi ceva interesant de făcut în Benidorm.

Top 5 activități de făcut în Benidorm

Benidorm este un oraș vibrant și plin de viață, cu o mulțime de activități de oferit pentru turiști. Iată o listă cu cele mai bune 5 activități de făcut în Benidorm:

 1. Petrecere timp pe plajă: Benidorm are o serie de plaje frumoase, cu apă caldă și cristalină, cum ar fi Plaja de Levante și Plaja de Poniente. Aici, puteți petrece timp relaxându-vă pe nisipul fin sau practicând sporturi acvatice, cum ar fi surfing sau kitesurfing.
 2. Explorarea centrului vechi: Zona veche a orașului Benidorm oferă o atmosferă autentică și culturală, cu clădiri istorice și magazine locale. Aici puteți explora străzile înguste și ascunse și savura o gustare tradițională la una dintre bodegile locale.
 3. Vizitarea Parcului Tematic Terra Mitica: Parcul tematic Terra Mitica este o atracție populară, oferind o varietate de jocuri și atracții inspirate din mitologia antica. Acest parc este perfect pentru turiștii de toate vârstele și gusturile.
 4. Descoperirea Parcului de Natură Sierra Helada: Parcul național Sierra Helada este situat la nord de Benidorm și oferă o serie de trasee de drumeție și activități în aer liber. Aici puteți observa fauna sălbatică și flora locală, precum și vederi impresionante ale Mării Mediteraneene.
 5. Vizitarea muzeelor locale: Benidorm are o serie de muzee interesante, cum ar fi Muzeul Municipal din Benidorm și Muzeul Casa del Fester. Aceste muzee oferă o perspectivă asupra istoriei și culturii locale, precum și oportunități de a învăța și a descoperi lucruri noi.

În concluzie, Benidorm oferă o varietate de activități pentru turiști de toate gusturile. Indiferent de preferințele dvs., cu siguranță veți găsi o activitate interesantă de făcut în Benidorm.

Ce excursii poți face în împrejurimile Benidorm?

Benidorm este o poziție excelentă pentru a explora împrejurimile frumoase și diversificate din regiunea Valencia. Iată o listă cu cele mai bune excursii pe care le puteți face în împrejurimile Benidorm:

 1. Excursie la Valencia: Valencia este la doar 1 oră și jumătate de mers cu mașina de Benidorm și este faimoasă pentru arhitectura sa modernistă, precum și pentru plaja sa impresionantă. Aici puteți vizita Catedrala din Valencia, Ciudad de las Artes y las Ciencias sau Muzeul de Arte Frumoase.
 2. Excursie la Altea: Altea este un oraș pitoresc, la doar 10 km de Benidorm. Orașul este faimos pentru centrul său vechi, cu străzi înguste și clădiri albe cu acoperișuri roșii. Altea are o plajă frumoasă și este cunoscut pentru lăcașul său de cult de pe vârful colinei.
 3. Excursie la Valea Jalon: Valea Jalon este la doar o jumătate de oră de mers cu mașina de Benidorm și este o zonă rurală, faimoasă pentru cultivarea strugurilor și a migdalelor. În această zonă veți găsi și un număr mare de restaurante locale care servesc mâncăruri și vinuri tradiționale.
 4. Excursie la Insula Tabarca: Insula Tabarca este o insulă mică, la 1 oră și jumătate de mers cu mașina de Benidorm. Insula este o rezervație marină și oferă o mulțime de oportunități pentru snorkeling și scufundări, precum și pentru a savura frumusețea peisajelor sale naturale.
 5. Excursie la Castell de Guadalest: Castell de Guadalest este un sat mic, situat în interiorul țării, la aproximativ 25 de km de Benidorm. Acesta este construit pe o stâncă înaltă și oferă vederi impresionante asupra împrejurimilor. Satul este faimos pentru istoria sa și pentru obiectivele turistice cum ar fi Castell de Guadalest și Muzeul de Micro-miniaturi.

În concluzie, există multe excursii interesante și frumoase pe care le puteți face în împrejurimile Benidorm. Fie că preferați să explorați orașe istorice sau să savurați frumusețea naturii, cu siguranță veți găsi o excursie care să vă placa în regiunea Valencia.

Benidorm este un oraș vibrant și plin de viață, cu multe oportunități de recreere pentru turiști. Iată o listă cu cele mai bune 5 oportunități de recreere în Benidorm:

 1. Golf: Benidorm și zona din jurul său au o serie de terenuri de golf excelente, care sunt populare printre turiștii și localnicii. Terenurile de golf oferă o experiență unică și sunt situate în peisaje frumoase și liniștite.
 2. Sporturi acvatice: Benidorm este renumit pentru activitățile sale acvatice, cum ar fi surfing, kitesurfing, paddleboarding, scufundări și multe altele. În plus, există multe companii care oferă excursii cu barca și vizite la alte plaje din zonă.
 3. Mersul pe jos și ciclism: Benidorm și împrejurimile sale oferă o mulțime de trasee pentru mersul pe jos și ciclism, cum ar fi traseele pe dealurile și munții din apropiere, sau traseele de-a lungul plajelor. Aici puteți savura frumusețea peisajelor naturale din zonă.
 4. Shopping: Benidorm are o serie de magazine și centre comerciale, care oferă o gamă largă de produse, de la suveniruri locale la mărci internaționale de lux. Zonele principale de shopping sunt Avenida Martinez Alejos și centrul comercial La Marina.
 5. Nightlife: Benidorm este cunoscut pentru viața sa de noapte vibrantă și plină de energie. Orașul are o gamă largă de baruri, cluburi și discoteci, care rămân deschise până dimineața și oferă o gamă largă de muzică și atmosferă.

În concluzie, Benidorm oferă o mulțime de oportunități de recreere pentru turiști de toate gusturile și preferințele. Indiferent de ceea ce vă place să faceți, cu siguranță veți găsi o activitate interesantă de făcut în Benidorm.

Ce mâncăruri cu specific local poți servi?

Bucătăria din Benidorm este un amestec de influențe mediteraneene, spaniole și valenciene. Iată o listă cu cele mai bune 5 mâncăruri cu specific local pe care le puteți savura în Benidorm:

 1. Paella: Paella este un fel de mâncare tradițională din Valencia, care constă într-un amestec de orez, legume și carne sau fructe de mare. Există o varietate de tipuri de paella disponibile în Benidorm, cum ar fi paella de fructe de mare, paella cu pui și paella vegetariană.
 2. Arroz a banda: Arroz a banda este un fel de mâncare similar cu paella, dar cu mai puțin orez și cu mai multe fructe de mare, precum creveți și scoici. Acesta este un fel de mâncare popular în regiunea Valencia.
 3. Fideuà: Fideuà este o altă mâncare tradițională din Valencia, care constă într-un amestec de fidea (paste subțiri în formă de tăiței) și fructe de mare sau carne. Acesta este adesea servit cu alioli, un sos de usturoi și ulei de măsline.
 4. Turron: Turron este un desert tradițional din Spania, făcut din migdale și zahăr caramelizat. Există o varietate de tipuri de turron disponibile în Benidorm.
 5. Gazpacho: Gazpacho este o supă rece tradițională din Andaluzia, făcută din legume proaspete, cum ar fi roșii, ardei și castraveți. Acesta este un fel de mâncare răcoritor perfect pentru zilele calde de vară.

În concluzie, bucătăria din Benidorm oferă o gamă largă de mâncăruri delicioase și tradiționale. Indiferent de ceea ce vă place să mâncați, cu siguranță veți găsi un fel de mâncare delicios și unic în Benidorm.

Ce băuturi cu specific local poți servi?

În regiunea Valencia, unde se află și Benidorm, există o varietate de băuturi cu specific local. Iată o listă cu cele mai bune 5 băuturi cu specific local pe care le puteți savura în Benidorm:

 1. Agua de Valencia: Agua de Valencia este o băutură alcoolică tradițională din Valencia, care constă într-un amestec de suc de portocale proaspete, cava (vin spumant) și gin. Acesta este un cocktail răcoritor și dulce perfect pentru zilele calde de vară.
 2. Horchata: Horchata este o băutură răcoritoare din orez și lapte, care este populară în Valencia și în împrejurimile sale. Acesta este un fel de băutură dulce și cremoasă, perfect pentru a savura într-o zi toridă de vară.
 3. Vino Tinto de Verano: Vino Tinto de Verano este o băutură simplă și răcoritoare, făcută dintr-un amestec de vin roșu și apă tonică sau limonadă. Acesta este un fel de băutură populară în întreaga Spanie și este perfect pentru a savura pe terasa unui bar sau a unui restaurant.
 4. Sangria: Sangria este o altă băutură tradițională din Spania, făcută din vin roșu sau alb, fructe și lichior. Acesta este un fel de băutură dulce și răcoritoare, perfect pentru a savura alături de prieteni și familie.
 5. Cerveza: Cerveza sau berea este o băutură populară în Spania și se poate găsi într-o varietate de mărci locale și internaționale. În Benidorm există multe baruri și restaurante care servesc berea rece și răcoritoare, fiind o alegere excelentă pentru zilele călduroase de vară.

În concluzie, există multe băuturi tradiționale și specifice zonei Valencia pe care le puteți savura în Benidorm. Indiferent de preferințele dvs., cu siguranță veți găsi o băutură delicioasă și unică în Benidorm.

Există multe motive pentru care ar trebui să alegeți Benidorm ca destinație de vacanță. Iată câteva dintre cele mai importante:

 1. Plajele frumoase: Benidorm este faimos pentru plajele sale frumoase, cu nisip fin și apă cristalină. Aici veți găsi plaje cu diverse facilități și activități, care sunt perfecte pentru a vă bucura de soare și mare.
 2. Clima excelentă: Benidorm are o climă excelentă, cu temperaturi calde și însorite în mare parte a anului. Aceasta face din Benidorm o destinație ideală pentru vacanțele de vară, dar și pentru cele de primăvară și toamnă.
 3. Oportunități de recreere: Benidorm oferă o varietate de activități de recreere pentru turiști, cum ar fi golf, sporturi acvatice, mersul pe jos și ciclism. Aici puteți găsi, de asemenea, o gamă largă de baruri, restaurante și cluburi, care oferă o viață de noapte vibrantă și plină de energie.
 4. Arhitectură unică: Benidorm are o arhitectură unică, care include clădiri moderne înalte, dar și zone istorice și tradiționale. Aceasta face din Benidorm o destinație interesantă și diversificată pentru turiști care doresc să exploreze cultura și istoria orașului.
 5. Accesibilitate: Benidorm este ușor accesibil prin transportul public, aeroportul din Alicante fiind la o distanță de aproximativ 45 de minute cu mașina. În plus, orașul oferă o gamă largă de opțiuni de cazare, de la hoteluri de lux până la pensiuni și apartamente de vacanță.

În concluzie, Benidorm este o destinație excelentă pentru vacanțele de vară, dar și pentru cele de primăvară sau toamnă. Oferă plaje frumoase, oportunități de recreere variate, arhitectură unică și accesibilitate ușoară. Cu siguranță veți găsi o gamă largă de activități și de lucruri interesante de făcut în Benidorm.

Povești, sfaturi și ghiduri

andaluzia spania
Destinații populare

Top 5 activități de făcut în Andaluzia

Andaluzia oferă o paletă diversă de experiențe care reflectă spiritul bogat al Spaniei, unde tradițiile se întrepătrund armonios cu modernitatea. Această regiune, situată în sudul

Citeste »
alicante spania
Destinații litoral

Top 5 activități de făcut în Alicante

Bine ați venit în Alicante, bijuteria Mediteranei, unde soarele strălucește mereu, iar istoria și cultura se întâlnesc cu priveliști spectaculoase și plaje de nisip fin.

Citeste »
coasta amalfi italia
Destinații litoral

Top 5 activități de făcut în Amalfi

Situată pe malul Mării Tirreniene, în inima regiunii Campania din Italia, Amalfi este o destinație fermecătoare ce îmbină istoria bogată cu peisaje spectaculoase. Cu priveliști

Citeste »