tenerife spania

Bilete Avion Tenerife

Prezentare general─â Tenerife

Tenerife este o insul─â vulcanic─â magnific─â ╚Öi cea mai mare dintre cele 7 insule care formeaz─â arhipelagul Canare din Spania. Cu plaje cu nisip fin ╚Öi negru, sate pitore╚Öti, parcuri na╚Ťionale, muzee ╚Öi o varietate de restaurante ╚Öi baruri, insula Tenerife ofer─â o experien╚Ť─â turistic─â de neuitat.

Plajele sunt printre cele mai populare atrac╚Ťii ale insulei. Playa de las Teresitas este o plaj─â popular─â, cu nisip alb adus din de╚Öertul Saharei ╚Öi ap─â cristalin─â, la fel ca ╚Öi Playa Jard├şn. ├Än schimb, Playa del M├ędano este o plaj─â pentru cei pasiona╚Ťi de windsurfing ╚Öi kiteboarding.

Insula Tenerife are, de asemenea, mai multe parcuri na╚Ťionale, cum ar fi Parcul Na╚Ťional al Teide, care g─âzduie╚Öte cel mai ├«nalt v├órf din Spania, vulcanul Teide. Parcul este deosebit de frumos ├«n timpul r─âs─âritului ╚Öi apusului, c├ónd lumina solar─â lumineaz─â st├ónca vulcanic─â ├«ntr-un mod unic. Alt parc na╚Ťional impresionant este Parcul Rural de Anaga, care g─âzduie╚Öte o p─âdure luxuriant─â de laurisilva, un ecosistem forestier unic ╚Öi patrimoniu mondial UNESCO.

Dac─â dori╚Ťi s─â explora╚Ťi cultura insulei, pute╚Ťi vizita Muzeul de Istorie din Santa Cruz de Tenerife sau Muzeul de ╚śtiin╚Ťe Naturale din Puerto de la Cruz. De asemenea, pute╚Ťi explora satele pitore╚Öti din mun╚Ťii din nordul insulei, precum La Orotava sau Garachico.

C├ónd vine vorba de m├óncare, Tenerife ofer─â o varietate de op╚Ťiuni culinare. Dac─â sunte╚Ťi fan al fructelor de mare, ve╚Ťi fi ├«nc├óntat s─â afla╚Ťi c─â insula are o mul╚Ťime de restaurante care servesc preparate din pe╚Öte proasp─ât. De asemenea, pute╚Ťi ├«ncerca specialit─â╚Ťi tradi╚Ťionale spaniole, cum ar fi tapas sau paella. Pentru b─âuturi, nu rata╚Ťi ocazia de a savura un pahar de vin din Tenerife, care este produs ├«n principal din strugurii Malvasia ╚Öi Listan Negra.

├Än concluzie, Tenerife este o destina╚Ťie de vacan╚Ť─â minunat─â, cu multe atrac╚Ťii turistice care pot satisface gusturile oric─ârui c─âl─âtor. Fie c─â dori╚Ťi s─â v─â relaxa╚Ťi pe plaj─â, s─â explora╚Ťi parcuri na╚Ťionale sau s─â v─â bucura╚Ťi de m├óncarea ╚Öi b─âutura local─â, insula Tenerife este cu siguran╚Ť─â un loc pe care trebuie s─â-l vizita╚Ťi.

Cuprins

Scurt istoric Tenerife

Tenerife, cea mai mare dintre Insulele Canare, are o istorie bogat─â ╚Öi complex─â care se ├«ntinde pe mai multe milenii. Primele dovezi ale locuirii pe insul─â dateaz─â din perioada preistoric─â, cu mult ├«nainte de sosirea cuceritorilor europeni. Locuitorii originari ai insulei, cunoscu╚Ťi sub numele de guan╚Öi, erau un popor de origine berber─â, venind probabil din Africa de Nord. Ace╚Ötia tr─âiau ├«ntr-o societate organizat─â ├«n clanuri ╚Öi se ocupau cu agricultura ╚Öi p─âstoritul.

├Än 1494, insula Tenerife a fost cucerit─â de spanioli, dup─â mai multe b─ât─âlii ├«mpotriva guan╚Öilor. Cucerirea a fost condus─â de Alonso Fern├índez de Lugo, care a reu╚Öit s─â ├«nving─â rezisten╚Ťa localnicilor ├«n B─ât─âlia de la Acentejo. ├Än urma cuceririi, insula a fost integrat─â ├«n Regatul Castiliei ╚Öi a ├«nceput procesul de colonizare spaniol─â. Locuitorii guan╚Öi au fost ├«n mare parte asimila╚Ťi, iar cultura ╚Öi limba lor au disp─ârut treptat.

Tenerife a devenit rapid un important punct de oprire pe rutele comerciale dintre Europa, Africa ╚Öi Lumea Nou─â. Clima sa favorabil─â ╚Öi solul fertil au f─âcut din insul─â un loc ideal pentru cultivarea trestiei de zah─âr, vinului ╚Öi altor produse agricole. Comer╚Ťul cu zah─âr ╚Öi vin a adus prosperitate insulei ╚Öi a contribuit la dezvoltarea ora╚Öelor Santa Cruz de Tenerife ╚Öi La Laguna.

Secolul al XVIII-lea a fost o perioad─â de expansiune economic─â pentru Tenerife. Insula a beneficiat de deschiderea comer╚Ťului cu Americile ╚Öi de cre╚Öterea exporturilor de produse agricole. ├Än aceast─â perioad─â, au fost construite multe cl─âdiri importante ╚Öi infrastructuri care au modernizat insula.

├Än 1797, Tenerife a fost atacat─â de flota britanic─â condus─â de amiralul Horatio Nelson. Atacul a avut loc ├«n portul Santa Cruz de Tenerife, dar for╚Ťele britanice au fost ├«nvinse de ap─ârarea spaniol─â. Aceast─â victorie a fost s─ârb─âtorit─â ca un moment de m├óndrie na╚Ťional─â pentru locuitorii insulei.

├Än secolul al XIX-lea, Tenerife a continuat s─â se dezvolte economic, dar a fost afectat─â de crizele economice ╚Öi sociale care au lovit Spania. Totu╚Öi, insula a reu╚Öit s─â-╚Öi p─âstreze importan╚Ťa strategic─â ╚Öi economic─â datorit─â pozi╚Ťiei sale geografice.

Secolul XX a adus schimb─âri majore pentru Tenerife. Dup─â sf├ór╚Öitul r─âzboiului civil spaniol ╚Öi instaurarea dictaturii lui Franco, insula a cunoscut o perioad─â de stagnare economic─â. ├Äns─â, ├«ncep├ónd cu anii 1960, Tenerife a devenit o destina╚Ťie turistic─â de renume mondial. Dezvoltarea industriei turismului a adus prosperitate ╚Öi a transformat insula ├«ntr-un important centru economic.

Ast─âzi, Tenerife este cunoscut─â nu doar pentru peisajele sale spectaculoase ╚Öi clima sa pl─âcut─â, ci ╚Öi pentru bogata sa mo╚Ötenire cultural─â ╚Öi istoric─â. Insula g─âzduie╚Öte o serie de situri istorice ╚Öi culturale, precum ╚Öi Parcul Na╚Ťional Teide, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Pe m─âsur─â ce turismul continu─â s─â joace un rol crucial ├«n economia insulei, Tenerife r─âm├óne o destina╚Ťie de top, atr─âg├ónd milioane de vizitatori ├«n fiecare an.

Curiozit─â╚Ťi despre Tenerife

Iat─â c├óteva curiozit─â╚Ťi interesante despre insula Tenerife:

 • Tenerife este cea mai mare dintre Insulele Canare, care fac parte din Spania, dar se afl─â la o distan╚Ť─â de aproximativ 1.000 de kilometri de Spania, ├«n Oceanul Atlantic.
 • Insula este situat─â ├«n apropierea ecuatorului ╚Öi, prin urmare, are un climat tropical, cu temperaturi medii anuale de aproximativ 22 de grade Celsius.
 • Cel mai ├«nalt munte din Spania, v├órful Teide, se afl─â pe insula Tenerife ╚Öi m─âsoar─â aproximativ 3.718 metri ├«n─âl╚Ťime. Este un vulcan activ, dar ultima erup╚Ťie a avut loc ├«n 1909.
 • Insula Tenerife este unul dintre cele mai importante locuri de observare a stelelor din lume, datorit─â cerului curat ╚Öi lipsit de poluare luminic─â. Observatorul Teide, situat pe v├órful Teide, este unul dintre cele mai importante observatoare astronomice din lume.
 • Plaja Teresitas, situat─â ├«n nordul insulei, este una dintre cele mai populare plaje din Tenerife ╚Öi este cunoscut─â pentru nisipul s─âu alb, care a fost importat din Sahara.
 • ├Än capitala insulei, Santa Cruz de Tenerife, are loc unul dintre cele mai mari festivaluri de carnaval din lume. Carnavalul de la Tenerife are loc ├«n fiecare an, ├«n luna februarie, ╚Öi atrage turi╚Öti din ├«ntreaga lume.

Insula Tenerife are multe specii unice de animale și plante, unele dintre acestea fiind endemice pentru insulele Canare. 

Climatul din Tenerife

Insula Tenerife are un climat subtropical, cu temperaturi pl─âcute ╚Öi relativ constante pe tot parcursul anului. Temperaturile medii ├«n timpul zilei sunt de aproximativ 22-28┬░C ├«n timpul verii ╚Öi de aproximativ 18-23┬░C ├«n timpul iernii. Noaptea, temperaturile scad pu╚Ťin, dar nu foarte mult, astfel ├«nc├ót clima din Tenerife este, ├«n general, cald─â ╚Öi confortabil─â pe tot parcursul anului.

Pe timpul iernii, insula prime╚Öte mai mult─â ploaie dec├ót ├«n timpul verii, dar cantit─â╚Ťile de precipita╚Ťii sunt relativ mici. ├Än general, iernile sunt bl├ónde ╚Öi ├«nsorite, cu doar c├óteva zile ploioase pe lun─â. ├Än timpul verii, ploile sunt foarte rare, iar temperaturile sunt mai ridicate, dar brizele marine aduc o u╚Öurare binevenit─â ╚Öi previn temperaturile s─â ajung─â prea ridicate.

Insula Tenerife este, de asemenea, afectat─â de v├ónturile alizee, care aduc umiditatea ├«n partea de nord a insulei. Astfel, ├«n partea de nord a insulei, climatul este mai umed ╚Öi mai verde, cu p─âduri luxuriante ╚Öi vegeta╚Ťie bogat─â, ├«n timp ce ├«n partea de sud a insulei, clima este mai uscat─â ╚Öi mai arid─â.

├Än general, insula Tenerife este o destina╚Ťie de vacan╚Ť─â excelent─â pentru cei care caut─â soare, plaj─â ╚Öi temperaturi pl─âcute pe tot parcursul anului. Clima sa subtropical─â, cu ierni bl├ónde ╚Öi veri calde, face din aceast─â insul─â un loc perfect pentru a v─â bucura de plaj─â, drume╚Ťii ╚Öi alte activit─â╚Ťi ├«n aer liber pe tot parcursul anului.

Când este cel mai bine să vizitezi Tenerife?

Datorit─â climatului s─âu pl─âcut ╚Öi constant pe tot parcursul anului, insula Tenerife poate fi vizitat─â ├«n orice perioad─â a anului. Cu toate acestea, exist─â anumite perioade care sunt mai aglomerate sau mai pu╚Ťin aglomerate, ├«n func╚Ťie de preferin╚Ťele ╚Öi interesele fiec─ârui turist.

Perioada de v├órf a sezonului turistic de pe insula Tenerife este, ├«n general, ├«ntre lunile decembrie ╚Öi martie, c├ónd mul╚Ťi turi╚Öti din Europa de Nord vin s─â se bucure de soarele ╚Öi c─âldura din Tenerife, ├«n timpul iernii. Aceast─â perioad─â este, de obicei, mai aglomerat─â ╚Öi pre╚Ťurile pentru cazare ╚Öi transport pot fi mai ridicate. De asemenea, ├«n aceast─â perioad─â este posibil s─â fie mai greu s─â g─âsi╚Ťi cazare, mai ales ├«n zonele turistice populare.

Pentru a evita aglomera╚Ťia ╚Öi pre╚Ťurile ridicate, perioada ideal─â pentru a vizita Tenerife este, ├«n general, ├«n afara sezonului de v├órf, adic─â ├«ntre lunile aprilie ╚Öi noiembrie. ├Än aceast─â perioad─â, ve╚Ťi g─âsi pre╚Ťuri mai mici pentru cazare ╚Öi transport, iar insula va fi mai pu╚Ťin aglomerat─â, ceea ce v─â va permite s─â v─â bucura╚Ťi de locurile turistice ╚Öi de plaj─â ├«ntr-o atmosfer─â mai relaxat─â.

Trebuie men╚Ťionat c─â perioada de var─â poate fi destul de cald─â, cu temperaturi ridicate ╚Öi cu mult soare, iar uneori poate fi prea cald pentru unii turi╚Öti. Cu toate acestea, exist─â brize marine care aduc o u╚Öurare binevenit─â, iar mul╚Ťi turi╚Öti aleg s─â viziteze insula Tenerife ╚Öi ├«n timpul verii, pentru a se bucura de plaj─â ╚Öi de alte activit─â╚Ťi ├«n aer liber.

├Än concluzie, cel mai bun moment pentru a vizita Tenerife depinde de preferin╚Ťele personale ale fiec─ârui turist, dar ├«n general, ├«ntre aprilie ╚Öi noiembrie poate fi o alegere bun─â pentru a evita aglomera╚Ťia ╚Öi pre╚Ťurile ridicate.

Cum este via╚Ťa local─â ├«n Tenerife?

Via╚Ťa local─â ├«n Tenerife este, ├«n general, una pl─âcut─â ╚Öi relaxant─â. Insula are o cultur─â bogat─â ╚Öi divers─â, cu influen╚Ťe spaniole, africane ╚Öi latino-americane, ╚Öi oamenii de aici sunt, ├«n general, prieteno╚Öi ╚Öi primitivi cu turi╚Ötii.

Majoritatea locuitorilor din Tenerife sunt concentrati in partea de sud, mai ales in jurul ora╚Öului principal Santa Cruz de Tenerife. Acest ora╚Ö este o destina╚Ťie popular─â pentru turi╚Öti, dar este, de asemenea, un centru important pentru cultura ╚Öi via╚Ťa local─â a insulei. Aici ve╚Ťi g─âsi multe restaurante, baruri, cafenele ╚Öi magazine, precum ╚Öi muzee ╚Öi alte atrac╚Ťii culturale.

├Än afara zonele turistice, via╚Ťa local─â ├«n Tenerife se desf─â╚Öoar─â ├«ntr-un ritm mai lent, cu oameni care ├«╚Öi tr─âiesc via╚Ťa ├«ntr-un mod relaxat ╚Öi confortabil. Agricultura ╚Öi pescuitul sunt dou─â dintre cele mai importante activit─â╚Ťi economice din insul─â, iar multe localit─â╚Ťi mai mici se bazeaz─â pe aceste activit─â╚Ťi pentru a-╚Öi ├«ntre╚Ťine economiile.

De asemenea, insula are o serie de festivaluri și evenimente culturale importante pe tot parcursul anului, cum ar fi Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife, care este unul dintre cele mai mari carnavale din lume. Acesta este un eveniment important pentru comunitatea locală, care își pune întreaga sa creativitate și pasiune în pregătirea și organizarea acestuia.

├Än general, via╚Ťa local─â ├«n Tenerife este una pl─âcut─â ╚Öi relaxant─â, cu oameni prieteno╚Öi, o cultur─â bogat─â ╚Öi o multitudine de activit─â╚Ťi ╚Öi evenimente culturale. Cei care viziteaz─â insula pot experimenta aceast─â atmosfer─â relaxat─â ╚Öi pot descoperi tot felul de aspecte interesante ale vie╚Ťii locale prin intermediul interac╚Ťiunii cu localnicii ╚Öi explorarea zonelor mai pu╚Ťin turistice ale insulei.

Arta și cultura în Tenerife

Tenerife are o cultur─â bogat─â ╚Öi divers─â, cu influen╚Ťe spaniole, africane ╚Öi latino-americane, ╚Öi o istorie de peste cinci secole. Acest amestec cultural se reflect─â ├«n arta ╚Öi cultura insulei, care ofer─â o varietate de atrac╚Ťii culturale ╚Öi evenimente de-a lungul anului.

Printre cele mai importante atrac╚Ťii culturale din Tenerife se num─âr─â muzeele, care prezint─â istoria ╚Öi cultura insulei, dar ╚Öi opere de art─â ╚Öi alte colec╚Ťii impresionante. Un exemplu de astfel de muzeu este Muzeul de Arte Frumoase din Santa Cruz de Tenerife, care g─âzduie╚Öte o colec╚Ťie impresionant─â de art─â spaniol─â ╚Öi canarian─â. De asemenea, Muzeul de Istorie ╚Öi Antropologie din Tenerife este o alt─â atrac╚Ťie important─â, care ofer─â vizitatorilor o perspectiv─â interesant─â asupra istoriei insulei, precum ╚Öi asupra culturii ╚Öi tradi╚Ťiilor sale.

De asemenea, Tenerife găzduiește mai multe festivaluri și evenimente culturale importante pe tot parcursul anului, cum ar fi Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife, care este unul dintre cele mai mari carnavale din lume și a fost declarat Patrimoniu Imaterial al Omenirii de către UNESCO. Acest eveniment vibrant și colorat are o istorie lungă și bogată în Tenerife și este un moment important pentru comunitatea locală, care își pune întreaga sa creativitate și pasiune în pregătirea și organizarea acestuia.

De asemenea, muzica ╚Öi dansul sunt o parte important─â a culturii din Tenerife, iar insula are o serie de trupe de dans ╚Öi muzicieni talenta╚Ťi, care aduc la via╚Ť─â tradi╚Ťiile culturale locale prin intermediul spectacolelor ╚Öi evenimentelor. Pe l├óng─â muzica ╚Öi dansul tradi╚Ťional, Tenerife g─âzduie╚Öte ╚Öi o serie de evenimente muzicale moderne ╚Öi festivaluri, precum Festivalul de Muzic─â Heineken Jazz din Santa Cruz de Tenerife ╚Öi Festivalul de Muzic─â Electrica din Puerto de la Cruz.

├Än concluzie, Tenerife ofer─â o mul╚Ťime de op╚Ťiuni pentru cei interesa╚Ťi de arta ╚Öi cultura, cu o varietate de muzee, festivaluri ╚Öi evenimente culturale. Acestea reprezint─â o oportunitate excelent─â pentru vizitatori de a explora istoria ╚Öi cultura bogat─â a insulei ╚Öi de a se bucura de diversitatea ╚Öi creativitatea comunit─â╚Ťii locale.

Care este arhitectura local─â din Tenerife?

Arhitectura din Tenerife reflect─â influen╚Ťele culturale ╚Öi istorice ale insulei. De╚Öi majoritatea construc╚Ťiilor moderne sunt construite ├«ntr-un stil contemporan, Tenerife are o istorie arhitectural─â bogat─â, cu exemple de arhitectur─â tradi╚Ťional─â care ├«nc─â se mai p─âstreaz─â ├«n unele zone ale insulei.

Stilul tradi╚Ťional de arhitectur─â canarian─â include case din piatr─â ╚Öi stuc, cu acoperi╚Öuri din ╚Ťigl─â ╚Öi balcoane din lemn. Acestea au fost construite de obicei ├«n jurul unui curte interioare, numit─â patio, care ofer─â un spa╚Ťiu privat ╚Öi protejat de v├ónturi ╚Öi intemperii. Un exemplu de astfel de arhitectur─â se poate vedea ├«n La Orotava, unde se g─âsesc numeroase cl─âdiri tradi╚Ťionale.

Un alt stil arhitectural care a influen╚Ťat insula este arhitectura colonial─â spaniol─â, care se poate vedea ├«n construc╚Ťiile din centrul istoric al ora╚Öului La Laguna. Acestea includ cl─âdiri ├«nalte cu fa╚Ťade ornamentate, ferestre mari ╚Öi balcoane de fier forjat.

├Än ultimii ani, Tenerife a ├«nceput s─â devin─â un centru al arhitecturii moderne, cu multe construc╚Ťii recente realizate ├«n stiluri contemporane. Un exemplu de astfel de arhitectur─â este Auditoriul din Tenerife, o cl─âdire spectaculoas─â proiectat─â de arhitectul Santiago Calatrava, care este una dintre cele mai importante atrac╚Ťii turistice ale insulei.

├Än concluzie, arhitectura din Tenerife este o combina╚Ťie de stiluri tradi╚Ťionale ╚Öi moderne, care reflect─â influen╚Ťele culturale ╚Öi istorice ale insulei. Aceasta ofer─â o varietate de op╚Ťiuni pentru vizitatori de a explora ╚Öi de a se bucura de frumuse╚Ťea ╚Öi diversitatea arhitectural─â a insulei.

Care sunt principalele plaje din Tenerife?

Insula Tenerife are o mul╚Ťime de plaje frumoase, cu nisip fin, ap─â cristalin─â ╚Öi o varietate de facilit─â╚Ťi ╚Öi activit─â╚Ťi. Iat─â top 5 plaje din Tenerife pe care trebuie s─â le vizita╚Ťi:

 • Playa de las Teresitas: Aceasta este una dintre cele mai populare plaje din Tenerife, situat─â ├«n apropiere de Santa Cruz de Tenerife. Plaja este cunoscut─â pentru nisipul s─âu alb importat din Sahara ╚Öi pentru apele calme ╚Öi clare. Aici pute╚Ťi face sporturi acvatice, cum ar fi snorkeling, surfing sau paddleboarding.
 • Playa del Duque: Aceasta este una dintre cele mai luxoase plaje din Tenerife, situat─â ├«n sud-vestul insulei. Plaja are nisip fin ╚Öi auriu ╚Öi este ├«nconjurat─â de restaurante ╚Öi baruri de lux. Este o plaj─â perfect─â pentru cei care doresc s─â se relaxeze ╚Öi s─â se bronzeze ├«ntr-un mediu rafinat.
 • Playa de las Vistas: Aceasta este o plaj─â mare ╚Öi animat─â, situat─â ├«n Los Cristianos, ├«n sudul insulei. Aici pute╚Ťi g─âsi o mul╚Ťime de facilit─â╚Ťi, cum ar fi toalete, du╚Öuri, ╚Öezlonguri ╚Öi umbrele. Plaja este ideal─â pentru cei care doresc s─â ├«noate, s─â se bronzeze sau s─â se bucure de activit─â╚Ťile acvatice.
 • Playa de la Arena: Aceasta este o plaj─â frumoas─â, situat─â ├«n vestul insulei. Plaja are nisip negru ╚Öi ape cristaline ╚Öi este ├«nconjurat─â de st├ónci impresionante. Aici pute╚Ťi face sporturi acvatice, precum ╚Öi s─â v─â bucura╚Ťi de restaurantele ╚Öi cafenelele din zon─â.
 • Playa Jard├şn: Aceasta este o plaj─â frumoas─â, situat─â ├«n Puerto de la Cruz, ├«n nordul insulei. Plaja este cunoscut─â pentru peisajele sale spectaculoase, cu palmieri, flori tropicale ╚Öi cascade. Aici pute╚Ťi face sporturi acvatice sau s─â v─â bucura╚Ťi de o plimbare pl─âcut─â pe promenada frumoas─â.

Acestea sunt doar c├óteva dintre cele mai frumoase plaje din Tenerife. Indiferent de plaja pe care o alege╚Ťi, sunte╚Ťi sigur c─â ve╚Ťi avea parte de o experien╚Ť─â minunat─â pe insula Tenerife.

Top 5 atrac╚Ťii turistice din Tenerife

Tenerife are o mul╚Ťime de atrac╚Ťii turistice interesante, de la plaje frumoase ╚Öi parcuri tematice p├ón─â la muzee ╚Öi atrac╚Ťii culturale. Iat─â cele mai populare cinci atrac╚Ťii turistice din Tenerife:

 • Parcul Na╚Ťional Teide: Acest parc na╚Ťional impresionant este situat ├«n centrul insulei ╚Öi include cel mai ├«nalt munte din Spania, Muntele Teide. Vizitatorii pot lua telecabina p├ón─â la v├órful muntelui pentru a admira peisajul spectaculos sau pot explora zonele de peisaj volcanic din jurul lui.
 • Parcul tematic Loro Parque: Acest parc tematic popular din Puerto de la Cruz ofer─â o mul╚Ťime de atrac╚Ťii, inclusiv spectacole cu animale, gr─âdini botanice ╚Öi aquariu. Aici ve╚Ťi g─âsi ╚Öi celebrele papagali lorikeet, precum ╚Öi o varietate de animale marine, cum ar fi delfini, balene ╚Öi lei de mare.
 • Satul Masca: Acest sat tradi╚Ťional din partea de vest a insulei este cunoscut pentru casele sale pitore╚Öti ╚Öi peisajele sale spectaculoase de munte. Vizitatorii pot explora str─âzile ├«nguste ale satului, pot vizita muzeele locale ╚Öi pot face drume╚Ťii ├«n mun╚Ťii din jurul s─âu.
 • Siam Park: Acest parc acvatic popular din Costa Adeje ofer─â o mul╚Ťime de atrac╚Ťii de ap─â, inclusiv tobogane, valuri ╚Öi r├óuri lene╚Öe. Parcul este inspirat de cultura thailandez─â ╚Öi include peisaje impresionante ╚Öi atrac╚Ťii tematice.
 • Casa Museo del Timple: Acest muzeu din La Orotava este dedicat instrumentului tradi╚Ťional canar, cunoscut sub numele de timple. Vizitatorii pot explora istoria ╚Öi cultura timplelor ╚Öi pot asculta muzicieni locali care c├ónt─â la acest instrument.

Acestea sunt doar c├óteva dintre cele mai populare atrac╚Ťii turistice din Tenerife, dar insula are multe alte locuri frumoase ╚Öi interesante de explorat. Fiecare atrac╚Ťie are propriile sale atractii ╚Öi farmec, astfel ├«nc├ót pute╚Ťi alege cele care se potrivesc cel mai bine preferin╚Ťelor ╚Öi intereselor dvs.

Top 5 activit─â╚Ťi de f─âcut ├«n Tenerife

Tenerife este o insul─â cu o mul╚Ťime de activit─â╚Ťi interesante, de la aventuri ├«n aer liber ╚Öi sporturi acvatice p├ón─â la explorarea culturii ╚Öi a istoriei locale. Iat─â cinci activit─â╚Ťi de top pe care le pute╚Ťi face ├«n Tenerife:

Explorarea Parcului Na╚Ťional Teide: Cel mai ├«nalt munte din Spania se afl─â ├«n Parcul Na╚Ťional Teide ╚Öi este o atrac╚Ťie turistic─â popular─â pentru turi╚Ötii care viziteaz─â Tenerife. Pute╚Ťi urca pe munte, lua telecabina pentru a ajunge pe v├órf sau pute╚Ťi explora terenul vulcanic ├«n jurul lui. Peisajele din parc sunt spectaculoase, iar flora ╚Öi fauna local─â sunt unice.

Surf ╚Öi alte sporturi acvatice: Tenerife are o mul╚Ťime de plaje frumoase ╚Öi valuri mari, ceea ce o face o destina╚Ťie popular─â pentru surf, windsurf ╚Öi alte sporturi acvatice. Exist─â o mul╚Ťime de ╚Öcoli de surf ╚Öi centre de sporturi acvatice care ofer─â cursuri ╚Öi echipament pentru cei care doresc s─â ├«ncerce aceste activit─â╚Ťi.

Excursii cu barca pentru observarea balenelor ╚Öi delfinilor: Insula Tenerife este cunoscut─â pentru fauna sa marin─â ╚Öi excursiile cu barca pentru observarea balenelor ╚Öi delfinilor sunt o experien╚Ť─â minunat─â pentru turi╚Öti. Exist─â o mul╚Ťime de companii care ofer─â astfel de excursii, iar ghizii de pe barc─â v─â vor ajuta s─â identifica╚Ťi diferitele specii de animale marine ╚Öi s─â ├«nv─â╚Ťa╚Ťi despre comportamentul lor.

Vizitarea satelor tradi╚Ťionale: Tenerife are o mul╚Ťime de sate tradi╚Ťionale cu case pitore╚Öti, str─âzi ├«nguste ╚Öi muzee care expun cultura ╚Öi istoria local─â. Unul dintre cele mai populare sate este Masca, situat ├«n partea de vest a insulei. Aici pute╚Ťi explora str─âzile ├«nguste, pute╚Ťi vizita muzeele locale ╚Öi pute╚Ťi face drume╚Ťii ├«n mun╚Ťii din jurul s─âu.

Degustarea de m├ónc─âruri ╚Öi vinuri locale: Tenerife are o buc─ât─ârie unic─â ╚Öi o gam─â larg─â de vinuri locale. Pute╚Ťi vizita o cram─â ╚Öi s─â savura╚Ťi vinuri locale, sau pute╚Ťi merge la un restaurant tradi╚Ťional ╚Öi s─â ├«ncerca╚Ťi m├ónc─ârurile locale, cum ar fi gofio, mojo sau papas arrugadas. Insula are, de asemenea, o mul╚Ťime de festivaluri culinare care ofer─â oportunit─â╚Ťi pentru a savura aceste specialit─â╚Ťi ╚Öi pentru a ├«nv─â╚Ťa mai multe despre cultura gastronomic─â a insulei.

Acestea sunt doar c├óteva dintre activit─â╚Ťile de top pe care le pute╚Ťi face ├«n Tenerife, dar insula are multe alte lucruri interesante de oferit pentru to╚Ťi turi╚Ötii. Fiecare activitate are propriile sale atractii ╚Öi avantaje, astfel ├«nc├ót pute╚Ťi alege ├«n func╚Ťie de preferin╚Ťele ╚Öi interesele dvs. personale. De exemplu, dac─â sunte╚Ťi interesat de istorie ╚Öi cultur─â, pute╚Ťi vizita situri arheologice ╚Öi muzee locale pentru a ├«nv─â╚Ťa mai multe despre istoria insulei. Dac─â dori╚Ťi s─â v─â bucura╚Ťi de natur─â ╚Öi s─â face╚Ťi drume╚Ťii, pute╚Ťi explora p─âduri tropicale, cascade ╚Öi plaje izolate.

Pentru aventurieri, Tenerife ofer─â o mul╚Ťime de op╚Ťiuni, cum ar fi zbor cu parapanta, ciclism de munte ╚Öi c─â╚Ť─ârare. ├Än plus, insula are o via╚Ť─â de noapte vibrant─â, cu o mul╚Ťime de baruri ╚Öi cluburi, astfel ├«nc├ót pute╚Ťi petrece nop╚Ťile dans├ónd ╚Öi socializ├ónd cu al╚Ťi turi╚Öti ╚Öi localnici.

Indiferent de activit─â╚Ťile pe care le alege╚Ťi, Tenerife este o destina╚Ťie turistic─â minunat─â, cu o mul╚Ťime de lucruri interesante de oferit pentru to╚Ťi turi╚Ötii.

Arborele El Drago

El Drago este un arbore de dragacina care se g─âse╚Öte pe insula Tenerife din Insulele Canare, Spania. Este considerat unul dintre cei mai vechi ╚Öi mai mari copaci din lume, av├ónd o v├órst─â estimat─â la peste 800 de ani ╚Öi o ├«n─âl╚Ťime de aproximativ 17 metri.

El Drago este un simbol al insulei Tenerife ╚Öi un punct de atrac╚Ťie turistic─â popular. Este situat ├«n ora╚Öul Icod de los Vinos, ├«n nord-vestul insulei, ╚Öi este protejat de guvernul spaniol ca monument natural.

Acest arbore impresionant are o coroan─â larg─â ╚Öi un trunchi masiv, cu o circumferin╚Ť─â de aproximativ 20 de metri. Frunzele sale sunt lungi ╚Öi de culoare verde intens, iar florile mici ╚Öi albe apar ├«n timpul prim─âverii ╚Öi verii. El Drago este, de asemenea, remarcat pentru seva sa, care are propriet─â╚Ťi medicinale ╚Öi este folosit─â tradi╚Ťional de c─âtre localnici pentru a trata o varietate de afec╚Ťiuni.

El Drago este o atrac╚Ťie popular─â pentru turi╚Öti ╚Öi este u╚Öor de accesat, cu o parcare ├«n apropiere ╚Öi intrarea la pre╚Ťuri accesibile. ├Än apropierea arborelui se afl─â ╚Öi un muzeu dedicat istoriei ╚Öi culturii aborigenilor insulei Tenerife, a╚Öa-numi╚Ťii Guan╚Öii. Ace╚Öti oameni au tr─âit pe insul─â ├«naintea sosirii spaniolilor ├«n secolul al XV-lea ╚Öi au l─âsat numeroase artefacte ╚Öi obiecte care sunt expuse ├«n muzeul din apropierea arborelui El Drago.

Calima - Pericolul din Tenerife

Calima este un fenomen meteorologic care apare ├«n mod obi╚Önuit ├«n Tenerife ╚Öi care poate fi periculos pentru s─ân─âtatea oamenilor. Calima este un tip de v├ónt fierbinte ╚Öi uscat care sufl─â din de╚Öertul Sahara ╚Öi ajunge p├ón─â la insula Tenerife. ├Än timpul acestui fenomen, particulele de nisip ╚Öi praf sunt ridicate ├«n aer ╚Öi transportate pe distan╚Ťe mari. Acest lucru poate provoca probleme respiratorii ╚Öi de s─ân─âtate, ├«n special pentru persoanele cu afec╚Ťiuni respiratorii preexistente, cum ar fi astmul sau bron╚Öita.

Calima poate afecta ╚Öi activit─â╚Ťile turistice din Tenerife, deoarece poate afecta vizibilitatea ╚Öi calitatea aerului. ├Än cazuri severe, autorit─â╚Ťile pot lua m─âsuri de precau╚Ťie, precum ├«nchiderea ╚Öcolilor ╚Öi aeroporturilor.

Cu toate acestea, fenomenul Calima poate oferi și un spectacol impresionant pentru turiști, deoarece schimbă aspectul cerului și al peisajelor. Razele soarelui se reflectă în particulele de praf, creând un efect de lumină unic și o atmosferă misterioasă.

Este important s─â ╚Ťine╚Ťi cont de recomand─ârile autorit─â╚Ťilor ├«n cazul apari╚Ťiei fenomenului Calima, pentru a v─â proteja s─ân─âtatea ╚Öi a v─â bucura de vacan╚Ťa ├«n siguran╚Ť─â.

Cum să petreci 48 de ore în Tenerife

Ce excursii po╚Ťi face ├«n ├«mprejurimile Tenerife?

Tenerife ofer─â o mul╚Ťime de op╚Ťiuni pentru excursii ╚Öi aventuri ├«n ├«mprejurimile sale. Iat─â c├óteva dintre cele mai populare op╚Ťiuni:

 • Parcul Na╚Ťional Teide: Acesta este un loc iconic ├«n Tenerife ╚Öi a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO. Po╚Ťi face o excursie pentru a explora vulcanul Teide, care este cel mai ├«nalt munte din Spania ╚Öi o destina╚Ťie popular─â pentru cei pasiona╚Ťi de drume╚Ťii.
 • Observatorul de la Teide: Aflat la altitudinea de 2.400 de metri, acest observator astronomic ofer─â o priveli╚Öte impresionant─â asupra cerului ├«nstelat. Tururile sunt disponibile ╚Öi ofer─â posibilitatea de a observa cerul ├«n timpul nop╚Ťii cu ajutorul telescoapelor de ├«nalt─â performan╚Ť─â.
 • Satul Masca: Un sat pitoresc aflat ├«n mun╚Ťii Tenerife-ului, Masca este cunoscut pentru peisajele sale spectaculoase. O plimbare prin sat ╚Öi o explorare a ├«mprejurimilor sale pot oferi o experien╚Ť─â unic─â.
 • Observarea balenelor: Insula este cunoscut─â pentru prezen╚Ťa balenelor ╚Öi delfinilor ├«n apele sale, ╚Öi exist─â o varietate de op╚Ťiuni pentru a face excursii cu barca pentru a observa aceste animale ├«n s─âlb─âticie.
 • Parcul acvatic Siam: Acesta este unul dintre cele mai populare parcuri acvatice din Europa ╚Öi ofer─â o varietate de tobogane de ap─â, piscine ╚Öi atrac╚Ťii pentru toat─â familia.
 • Excursie cu barca: Exist─â o mul╚Ťime de op╚Ťiuni de excursii cu barca ├«n Tenerife, care pot include plimb─âri cu barca cu fund de sticl─â pentru a observa via╚Ťa marin─â sau c─âl─âtorii la alte insule din apropiere.
 • Vizit─â la insula vecin─â La Gomera: Acesta este o insul─â mic─â, dar pitoreasc─â, la scurt─â distan╚Ť─â cu ferryboat-ul. Aici, po╚Ťi explora Parcul Na╚Ťional Garajonay sau pute╚Ťi face o plimbare prin ora╚Öul San Sebastian de la Gomera.

Acestea sunt doar c├óteva dintre op╚Ťiunile de excursii din Tenerife. Insula ofer─â o varietate de aventuri ╚Öi experien╚Ťe, ceea ce face ca fiecare zi petrecut─â aici s─â fie una special─â ╚Öi plin─â de descoperiri.

Ce m├ónc─âruri cu specific local po╚Ťi servi?

Buc─ât─âria din Tenerife este bogat─â ├«n arome, culori ╚Öi texturi ╚Öi ofer─â o gam─â larg─â de preparate tradi╚Ťionale cu ingrediente proaspete ╚Öi locale. Iat─â top 5 m├ónc─âruri cu specific local pe care le pute╚Ťi servi ├«n Tenerife:

 • Papas Arrugadas: Acesta este un preparat tradi╚Ťional din cartofi mici ╚Öi ridica╚Ťi, fiind fierti ├«n ap─â s─ârat─â p├ón─â c├ónd devin moi ╚Öi apoi l─âsa╚Ťi la abur. Ace╚Öti cartofi sunt serviti cu sos Mojo, care este un sos delicios ╚Öi picant f─âcut din ulei de m─âsline, usturoi, ardei iute ╚Öi alte ingrediente.
 • Canarian Potaje: Acesta este un fel de m├óncare tradi╚Ťional care con╚Ťine legume locale, cum ar fi linte, cartofi, morcovi, ceap─â ╚Öi spanac, ╚Öi este servit cu p├óine proasp─ât─â. Acest preparat este considerat de mul╚Ťi drept unul dintre cele mai s─ân─âtoase preparate tradi╚Ťionale din insulele Canare.
 • Gofio: Acesta este un preparat tradi╚Ťional f─âcut din cereale locale, cum ar fi porumb, gr├óu sau orz, care sunt prajite ╚Öi apoi m─âcinate ├«ntr-un fel de f─âin─â. Gofio poate fi servit ca atare sau ad─âugat ├«n alte feluri de m├óncare, precum supe, sosuri sau pr─âjituri.
 • Conejo en Salmorejo: Acesta este un fel de m├óncare tradi╚Ťional din carne de iepure, preparat ├«n sos Salmorejo, care este un sos picant f─âcut din ardei iute, usturoi, o╚Ťet ╚Öi alte condimente. Carnea de iepure este adesea marinate ├«n acest sos timp de c├óteva ore ├«nainte de a fi g─âtit─â, pentru a absorbi toate aromele ╚Öi gusturile.
 • Bienmesabe: Acesta este un desert tradi╚Ťional din migdale, miere ╚Öi ou─â, care are o textur─â cremoas─â ╚Öi o arom─â dulce ╚Öi aromat─â. Acest desert este adesea servit cu p├óine pr─âjit─â sau cu o felie de br├ónz─â local─â.

Acestea sunt doar c├óteva dintre cele mai populare preparate cu specific local pe care le pute╚Ťi savura ├«n Tenerife. Exist─â o mul╚Ťime de alte preparate tradi╚Ťionale delicioase, precum caldo de pescado (sup─â de pe╚Öte), potaje de berros (sup─â de spanac) sau cherne en adobo (pe╚Öte marinat ├«n sos picant).

Ce b─âuturi cu specific local po╚Ťi servi?

Buc─ât─âria din Tenerife nu este singurul motiv pentru care merit─â s─â vizita╚Ťi aceast─â insul─â magnific─â. Insula are o cultur─â a b─âuturilor interesant─â ╚Öi variat─â, cu o gam─â larg─â de b─âuturi locale care sunt absolut delicioase. Iat─â top 5 b─âuturi cu specific local pe care le pute╚Ťi servi ├«n Tenerife:

 • Ron Miel: Aceasta este o b─âutur─â tradi╚Ťional─â din Tenerife, f─âcut─â dintr-un amestec de rom ╚Öi miere. Ron Miel este dulce ╚Öi aromat, cu un gust catifelat ╚Öi un parfum ├«mbietor. Este adesea servit ca digestiv, dup─â o mas─â copioas─â, dar poate fi savurat ╚Öi pe parcursul zilei.
 • Cerveza Dorada: Acesta este un tip de bere local─â din Tenerife, care este fabricat─â ├«n insul─â. Aceast─â bere are un gust proasp─ât ╚Öi u╚Öor, cu o arom─â r─âcoritoare ╚Öi un con╚Ťinut moderat de alcool. Este perfect─â pentru a fi savurat─â ├«ntr-o dup─â-amiaz─â fierbinte de var─â, sau cu o mas─â copioas─â de preparate locale.
 • Vino Tinto: Acesta este un vin ro╚Öu produs ├«n Tenerife, care este realizat din struguri locali. Acest vin are un gust robust ╚Öi plin de via╚Ť─â, cu arome de fructe de p─âdure ╚Öi o not─â u╚Öoar─â de t─âm├óie. Este ideal pentru a fi savurat cu o mas─â copioas─â de carne sau cu br├ónzeturi locale.
 • Canelazo: Acesta este un fel de punch cald, f─âcut din rom, zah─âr, scor╚Ťi╚Öoar─â ╚Öi alte condimente. Aceast─â b─âutur─â este adesea servit─â ├«n perioada s─ârb─âtorilor de iarn─â, pentru a ajuta la combaterea frigului ╚Öi a oferi o not─â dulce ╚Öi r─âcoritoare.
 • Mojo de Pl├ítano: Acesta este un fel de smoothie cu specific local, f─âcut din banane locale, miere ╚Öi lapte. Este o b─âutur─â dulce ╚Öi cremoas─â, cu un gust delicios de banan─â ╚Öi o not─â subtil─â de miere. Este perfect pentru a fi servit diminea╚Ťa, ca mic dejun sau ca desert dup─â o mas─â copioas─â.

Acestea sunt doar c├óteva dintre cele mai populare b─âuturi cu specific local pe care le pute╚Ťi savura ├«n Tenerife. Exist─â o mul╚Ťime de alte b─âuturi locale delicioase, precum romul Canario, vinul Albillo sau laptele de capr─â Canario.

Iat─â c├óteva informa╚Ťii utile pe care ar trebui s─â le cuno╚Öti despre Tenerife ├«nainte s─â c─âl─âtore╚Öti acolo:

 • Moneda: moneda oficial─â a Tenerife este euro. Este recomandat s─â ave╚Ťi ├«ntotdeauna bani lichizi la dumneavoastr─â, deoarece nu toate locurile accept─â plata cu cardul.
 • Limba: limba oficial─â a Tenerifei este spaniola, ├«ns─â mul╚Ťi oameni vorbesc ╚Öi engleza. Dac─â v─â aventura╚Ťi ├«n afara zonelor turistice, pute╚Ťi ├«nt├ólni ╚Öi alte limbi vorbite, cum ar fi germana sau franceza.
 • Clima: Tenerife are un climat cald ╚Öi temperat tot timpul anului, ├«ns─â poate fi diferit ├«n func╚Ťie de zona insulei ├«n care v─â afla╚Ťi. Este important s─â v─â preg─âti╚Ťi pentru condi╚Ťii variabile ╚Öi s─â verifica╚Ťi prognoza meteo ├«nainte de a pleca.
 • Transport: Exist─â mai multe op╚Ťiuni de transport ├«n Tenerife, cum ar fi autobuzele, taxiurile, ├«nchirierea de ma╚Öini sau biciclete. Este recomandat s─â verifica╚Ťi op╚Ťiunile disponibile ├«n zona ├«n care v─â afla╚Ťi ╚Öi s─â face╚Ťi o rezervare ├«n avans.
 • Haine ╚Öi ├«nc─âl╚Ť─âminte: Tenerife este o destina╚Ťie cu un stil de via╚Ť─â relaxat ╚Öi casual, deci nu este nevoie s─â v─â ├«mbr─âca╚Ťi formal. Este recomandat s─â ave╚Ťi ├«nc─âl╚Ť─âminte confortabil─â ╚Öi haine lejere pentru a v─â sim╚Ťi confortabil ├«n timpul vizitelor la atrac╚Ťiile turistice sau la plaj─â.
 • Alimenta╚Ťie: Tenerife ofer─â o varietate de m├ónc─âruri locale delicioase, dar este important s─â fi╚Ťi aten╚Ťi la locurile unde m├ónca╚Ťi ╚Öi s─â verifica╚Ťi recenziile altor turi╚Öti. ├Än plus, nu uita╚Ťi s─â v─â hidrata╚Ťi ╚Öi s─â evita╚Ťi b─âuturile alcoolice excesive, mai ales ├«n timpul zilelor fierbin╚Ťi.
 • Cultur─â ╚Öi obiceiuri: Este important s─â fi╚Ťi respectuo╚Öi cu cultura ╚Öi tradi╚Ťiile locale, precum ╚Öi cu ceilal╚Ťi turi╚Öti ╚Öi locuitori. Este recomandat s─â ├«nv─â╚Ťa╚Ťi c├óteva cuvinte de baz─â ├«n limba spaniol─â ╚Öi s─â fi╚Ťi deschi╚Öi la experien╚Ťele ╚Öi obiceiurile locale.

Prin cunoa╚Öterea acestor informa╚Ťii de baz─â, pute╚Ťi fi mai bine preg─âti╚Ťi pentru a v─â bucura de vacan╚Ťa ├«n Tenerife.

Există pericole în Tenerife?

Ca orice alt─â destina╚Ťie turistic─â, Tenerife are ╚Öi c├óteva pericole sau aspecte de care trebuie s─â fi╚Ťi con╚Ötient ├«n timpul c─âl─âtoriei:

 • Calima: Aceasta este o furtun─â de nisip care poate provoca probleme respiratorii ╚Öi de vizibilitate. ├Än timpul acestui eveniment, este recomandat s─â sta╚Ťi ├«n interiorul cl─âdirilor ╚Öi s─â evita╚Ťi deplas─ârile pe distan╚Ťe lungi.
 • Razele UV: Tenerife se bucur─â de un soare puternic ╚Öi trebuie s─â lua╚Ťi ├«n considerare protec╚Ťia ├«mpotriva razelor UV. Este recomandat s─â purta╚Ťi o protec╚Ťie solar─â cu un factor ridicat de protec╚Ťie, s─â v─â acoperi╚Ťi cu un tricou sau o umbrel─â ╚Öi s─â purta╚Ťi ochelari de soare.
 • Furtunile: Tenerife poate experimenta furtuni puternice, care pot provoca inunda╚Ťii sau alunec─âri de teren. ├Än cazul ├«n care se anun╚Ť─â o avertizare meteo, este important s─â v─â informa╚Ťi ╚Öi s─â lua╚Ťi m─âsurile necesare pentru a v─â proteja.
 • Criminalitatea: ├Än general, Tenerife este o destina╚Ťie sigur─â, ├«ns─â trebuie s─â fi╚Ťi vigilen╚Ťi ├«n zonele turistice aglomerate sau ├«n mijloacele de transport public. Este recomandat s─â ave╚Ťi grij─â de obiectele personale, s─â evita╚Ťi s─â le l─âsa╚Ťi nesupravegheate ╚Öi s─â fi╚Ťi aten╚Ťi la buzunare.
 • Marea: Tenerife are unele plaje ╚Öi zone de ├«not care pot fi periculoase din cauza curen╚Ťilor puternici sau a valurilor mari. Este important s─â verifica╚Ťi informa╚Ťiile ╚Öi semnalele de avertizare din zona respectiv─â ├«nainte de a intra ├«n ap─â ╚Öi s─â respecta╚Ťi regulile de siguran╚Ť─â.

├Än general, Tenerife este o destina╚Ťie turistic─â sigur─â, dar trebuie s─â fi╚Ťi aten╚Ťi ╚Öi s─â lua╚Ťi m─âsuri de precau╚Ťie pentru a v─â asigura c─â ve╚Ťi avea o experien╚Ť─â pl─âcut─â ╚Öi sigur─â ├«n timpul c─âl─âtoriei.

De ce s─â alegi o vacan╚Ť─â la Tenerife?

Exist─â numeroase motive pentru care Tenerife poate fi o alegere excelent─â pentru o vacan╚Ť─â. Iat─â c├óteva dintre cele mai importante motive:

 • Vremea excelent─â: Tenerife se bucur─â de un climat cald ╚Öi ├«nsorit pe tot parcursul anului, ceea ce ├«nseamn─â c─â este o destina╚Ťie ideal─â pentru cei care doresc s─â scape de frigul ╚Öi ploaia de acas─â.
 • Plajele superbe: Tenerife are o mul╚Ťime de plaje superbe, cu nisip fin ╚Öi ap─â limpede, unde pute╚Ťi s─â v─â relaxa╚Ťi ╚Öi s─â v─â bucura╚Ťi de soare.
 • Natura impresionant─â: Insula este acoperit─â de mun╚Ťi, p─âduri tropicale ╚Öi parcuri naturale, oferind oportunit─â╚Ťi excelente pentru drume╚Ťii ╚Öi excursii.
 • Cultura ╚Öi istoria bogat─â: Tenerife are o cultur─â ╚Öi o istorie bogat─â, cu numeroase muzee ╚Öi situri istorice care pot fi vizitate.
 • Buc─ât─âria delicioas─â: Tenerife are o buc─ât─ârie delicioas─â, cu o mul╚Ťime de preparate tradi╚Ťionale care trebuie ├«ncercate.
 • Varia╚Ťie: Exist─â o varietate de activit─â╚Ťi pe care le pute╚Ťi face ├«n Tenerife, cum ar fi snorkeling, surfing, kiteboarding, vizitarea parcurilor tematice, precum ╚Öi activit─â╚Ťi mai relaxante, cum ar fi vizitarea spa-urilor sau a plajelor.
 • Accesibilitate: Insula Tenerife este accesibil─â, cu aeroporturi mari care deservesc multe ╚Ť─âri europene, ceea ce o face o destina╚Ťie u╚Öor de ajuns ╚Öi de explorat.

├Än general, Tenerife este o destina╚Ťie turistic─â minunat─â, care ofer─â multe lucruri de f─âcut ╚Öi de v─âzut, iar vacan╚Ťa petrecut─â aici poate fi o experien╚Ť─â memorabil─â ╚Öi unic─â.

Cau╚Ťi Cazare ├«n Tenerife?

Activit─â╚Ťi ├«n Tenerife