Valencia

Bilete Avion Valencia

Prezentare generală Valencia

Valencia, situat pe coasta estică a Spaniei, este al treilea oraș ca mărime din țară și capitala comunității autonome Valencia. Cu o populație de peste 800.000 de locuitori, orașul se întinde de-a lungul coastei Mediteranei și este renumit pentru mixul său unic de istorie, cultură și modernitate.

Fondat de romani în anul 138 î.Hr., Valencia are o istorie îndelungată care se reflectă în arhitectura și monumentele sale. Orașul a fost ocupat de vizigoți, mauri și apoi recucerit de creștini în 1238 de către regele Iacob I al Aragonului. Această diversitate istorică a lăsat o moștenire culturală bogată care poate fi admirată în numeroasele clădiri și situri istorice.

Printre cele mai notabile clădiri istorice se numără Catedrala din Valencia, cunoscută și sub numele de La Seu. Construită pe locul unui fost templu roman și apoi moschee maură, catedrala este un amestec impresionant de stiluri arhitecturale, inclusiv gotic, romanic și baroc. Turnul Miguelete, clopotnița catedralei, oferă priveliști spectaculoase asupra orașului pentru cei care urcă cele 207 trepte până în vârf.

Un alt simbol al orașului este Lonja de la Seda (Bursa Mătăsii), inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Această clădire gotică, construită între 1482 și 1548, a fost un important centru de comerț în perioada medievală. Sala Coloanelor, cu coloanele sale spiralate impresionante, este una dintre principalele atracții ale clădirii.

Valencia este, de asemenea, cunoscută pentru Orașul Artelor și Științelor, un complex modern care include clădiri spectaculoase proiectate de arhitectul Santiago Calatrava. Acesta găzduiește diverse atracții, cum ar fi Hemisfèric (un planetariu și teatru IMAX), Muzeul de Științe Príncipe Felipe și Oceanografic (cel mai mare acvariu din Europa). Acest complex este un exemplu excelent al modului în care Valencia îmbină tradiția cu modernitatea.

Grădinile Turia, un parc urban amenajat în vechea albie a râului Turia, oferă o oază verde în mijlocul orașului. Cu o lungime de aproape 9 kilometri, parcul este locul ideal pentru plimbări, alergat sau pur și simplu pentru relaxare. Diverse puncte de interes, cum ar fi Palatul Muzicii și Gulliver Park, se găsesc de-a lungul parcului.

Valencia găzduiește numeroase festivaluri și evenimente culturale pe tot parcursul anului. Cel mai faimos dintre acestea este Las Fallas, un festival care are loc în luna martie și include parade, focuri de artificii și arderea de figuri gigantice din carton și lemn. Acest eveniment atrage mii de turiști și este o parte esențială a culturii valenciene.

Orașul are, de asemenea, o ofertă gastronomică impresionantă. Fiind locul de naștere al faimoasei paella, Valencia oferă numeroase restaurante unde poți savura acest preparat tradițional, precum și alte delicatese locale. Piețele, cum ar fi Piața Centrală, oferă produse proaspete și sunt locuri excelente pentru a simți pulsul orașului.

Valencia este un oraș dinamic, cu o combinație unică de vechi și nou, care oferă o gamă largă de experiențe pentru vizitatori. De la clădiri istorice impresionante la arhitectură modernă, de la parcuri verzi la plaje însorite, acest oraș mediteranean are ceva special pentru fiecare turist.

Cuprins

Scurt istoric al orașului Valencia

Valencia, al treilea cel mai mare oraș din Spania, are o istorie bogată și diversă care se întinde pe mai mult de două milenii. Fondat de romani în anul 138 î.Hr., sub numele de Valentia Edetanorum, orașul a fost inițial un loc de recompensă pentru soldații romani. De-a lungul secolelor, Valencia a fost influențată de diferite culturi și civilizații, fiecare lăsând o amprentă distinctă asupra orașului.

După prăbușirea Imperiului Roman, Valencia a trecut sub controlul vizigoților, care au dominat peninsula iberică până la invazia musulmană din 711 d.Hr. În perioada musulmană, Valencia a prosperat sub denumirea de Balansiya. Arabii au adus avansuri în agricultură, irigații și comerț, transformând orașul într-un important centru economic și cultural. Sistemele de irigații create de musulmani, cunoscute sub numele de „acequias”, sunt utilizate și astăzi.

În 1238, Regele Iacob I al Aragonului a recucerit Valencia de la mauri, integrând-o în Regatul Aragonului. Această recucerire a marcat începutul unei noi ere pentru Valencia, care a devenit un oraș creștin și a început să crească și să se dezvolte rapid. Secolul al XV-lea, cunoscut sub numele de „Secolul de Aur” al Valenciei, a fost o perioadă de mare prosperitate economică și culturală. Comerțul maritim a înflorit, iar orașul a devenit un centru important pentru bănci și comerț.

În această perioadă au fost construite multe dintre clădirile emblematice ale orașului, cum ar fi Lonja de la Seda (Bursa Mătăsii), care este astăzi un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Lonja de la Seda este un exemplu impresionant de arhitectură gotică civilă și reflectă bogăția și importanța comercială a Valenciei din acea vreme.

În secolul al XVIII-lea, Valencia a suferit în timpul războiului de succesiune spaniolă, fiind de partea pierzătoare a Habsburgilor. Orașul a fost ocupat de trupele Bourbon și a pierdut multe dintre privilegiile sale. Cu toate acestea, a reușit să se refacă și a continuat să crească, devenind un centru agricol și industrial important în secolele XIX și XX.

Secolul XX a adus schimbări semnificative pentru Valencia. După războiul civil spaniol, orașul a trecut printr-o perioadă dificilă, dar a reușit să se redreseze în deceniile următoare. În ultimele decenii, Valencia a cunoscut o transformare remarcabilă, devenind un important centru cultural, economic și turistic. Proiecte majore de infrastructură, cum ar fi construirea Orașului Artelor și Științelor (Ciudad de las Artes y las Ciencias), au revitalizat orașul și l-au transformat într-o destinație modernă și atractivă.

Valencia găzduiește, de asemenea, evenimente culturale de renume mondial, cum ar fi Las Fallas, un festival spectaculos care are loc în fiecare primăvară și atrage mii de turiști din întreaga lume. De asemenea, orașul este cunoscut pentru paella, un fel de mâncare tradițional care își are originile în această regiune și care este savurat de localnici și turiști deopotrivă.

Astăzi, Valencia combină armonios tradiția și modernitatea, oferind o experiență unică pentru vizitatori. Cu o moștenire istorică impresionantă și o dezvoltare urbanistică inovatoare, orașul continuă să fie un loc de referință pe harta culturală și economică a Spaniei.

Curiozități despre Valencia

Valencia este un oras plin de curiozitati, cu o istorie bogata si o cultura unica. Iata cateva dintre cele mai interesante curiozitati despre Valencia:

Orasul este cunoscut ca fiind locul de nastere al celebrului preparat culinar spaniol, paella. Aceasta mancare a fost inventata de fermierii valencieni care foloseau ingredientele disponibile in zona, cum ar fi orezul, legumele si carnea de pasare sau de iepure.

In fiecare an, in luna martie, Valencia gazduieste Festivalul Las Fallas, o celebrare a primaverii care implica construirea si arderea unor statui uriase din carton si lemn. Acest festival a fost desemnat patrimoniu cultural imaterial de catre UNESCO.

Valencia este gazda celui mai mare port de comert din Spania si a doua cel mai mare port din Marea Mediterana.

Catedrala din Valencia gazduieste ceea ce se crede a fi Sfantul Graal, cupa din care se spune ca Iisus a baut in timpul Cinei celei de Taina.

In Valencia se afla cel mai mare acvariu din Europa, Oceanografic, care gazduieste peste 500 de specii marine, inclusiv rechini, delfini si balene.

Gradinile Turia, situate in centrul orasului, sunt cele mai mari gradini urbane din Spania, cu o suprafata de peste 110 hectare.

Valencia este locul de origine al bauturii racoritoare Horchata, facuta din lapte de migdale si orez. Acesta este un simbol al orasului si se poate gasi in multe restaurante si baruri locale.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai interesante curiozitati despre Valencia. Orasul are multe alte atractii turistice si culturale, care asteapta sa fie descoperite.

Climatul din Valencia

Climatul din Valencia este mediteranean, cu ierni blande si veri calde si insorite. In general, orasul are o vreme placuta si moderata, cu temperaturi confortabile pe tot parcursul anului.

In timpul verii, temperatura medie este de aproximativ 27-30 de grade Celsius, cu temperaturi maxime care pot atinge 35 de grade Celsius in lunile iulie si august. Noptile sunt calde si confortabile, cu o temperatura medie de 20 de grade Celsius.

Iarna, temperaturile medii sunt de aproximativ 12-15 grade Celsius, cu temperaturi minime care pot atinge 5 grade Celsius in lunile decembrie si ianuarie. In general, iernile sunt blande si uscate, iar zapada este foarte rara in Valencia.

Primavara si toamna sunt cele mai bune perioade pentru a vizita Valencia, cand temperaturile sunt moderate si ploua putin. Aceasta este o perioada excelenta pentru a explora orasul si a vizita cele mai importante atractii turistice.

Este important sa retineti ca Valencia poate fi afectata de vanturile puternice din Marea Mediterana, cunoscute sub numele de „Levante”. Aceste vanturi pot fi puternice si pot aduce cu ele temperaturi ridicate si umiditate ridicata, mai ales in timpul verii.

In general, Valencia are un climat mediteranean placut si confortabil, ceea ce face din oras un loc atractiv pentru turisti pe tot parcursul anului.

Când este cel mai bine să vizitezi Valencia?

Valencia poate fi vizitata in orice perioada a anului, deoarece are un climat mediteranean moderat si placut pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, cele mai bune perioade pentru a vizita Valencia sunt primavara (aprilie-mai) si toamna (septembrie-octombrie), cand temperaturile sunt moderate si ploua putin.

Primavara, Valencia se transforma intr-un oras plin de culoare si viata, cu copacii infloriti si gradinile pline de flori. Aceasta este o perioada ideala pentru a vizita Gradinile Turia sau Parcul Albufera, care sunt in plina splendoare in aceasta perioada. De asemenea, primavara este momentul in care are loc cel mai mare festival din Valencia, Las Fallas, care are loc in luna martie si aduce cu el parade, muzica si focuri de artificii.

Toamna este, de asemenea, o perioada excelenta pentru a vizita Valencia, deoarece temperaturile sunt inca moderate si turistii sunt mai putini numerosi. In aceasta perioada, plajele din Valencia sunt inca deschise si vremea este perfecta pentru a face o plimbare pe plaja sau o baie in Marea Mediterana.

Vara poate fi o perioada aglomerata si foarte calduroasa in Valencia, cu temperaturi care pot atinge 35 de grade Celsius sau mai mult. Cu toate acestea, vara este o perioada excelenta pentru a participa la evenimente in aer liber, cum ar fi concertele si festivalurile.

Iarna, Valencia este o alegere buna pentru turistii care prefera temperaturi mai moderate si mai putina aglomeratie. Chiar daca este mai rece decat in alte perioade ale anului, iarna poate fi totusi o perioada placuta pentru a explora orasul si a vizita cele mai importante atractii turistice.

In concluzie, Valencia poate fi vizitata in orice perioada a anului, in functie de preferintele personale si de activitatile planificate. Primavara si toamna sunt cele mai bune perioade pentru a vizita Valencia, datorita temperaturilor moderate si a mai putinei aglomeratie turistice.

Cum este viața locală în Valencia?

Viața locală din Valencia este una plina de farmec si energie, caracteristica oraselor spaniole. Valencia este un oras cosmopolit, cu o populatie diversa si o atmosfera prietenoasa si relaxata.

O caracteristica a vietii locale in Valencia este programul de viata lent si plin de pasiune pentru savurarea vietii. Oamenii din Valencia iau lucrurile cu calm, iar programul de viata este adaptat pentru a savura fiecare moment. Se obisnuieste sa se ia o pauza dupa masa, si oamenii ies in oras pentru a se intalni cu prietenii si pentru a savura o cafea sau o bautura racoritoare.

Valencia este, de asemenea, cunoscuta pentru gastronomia sa delicioasa si diversa, care include paella, fructe de mare proaspete, turron (un desert traditional spaniol) si alte specialitati locale. Restaurantele sunt pline de viata si agitate in timpul serilor, iar terasele sunt pline de oameni care se bucura de o masa si de o bautura racoritoare in aer liber.

De asemenea, Valencia are o viata de noapte animata si plina de culoare, cu o varietate de baruri si cluburi pentru toate gusturile si preferintele. Zonele populare pentru viata de noapte includ cartierele Ruzafa, El Carmen si Canovas.

Valencia este, de asemenea, un oras cu o cultura bogata si plin de evenimente culturale, cu festivaluri si evenimente pe tot parcursul anului. Unele dintre cele mai populare evenimente includ Las Fallas, care are loc in luna martie si aduce cu el parade, focuri de artificii si muzica live, si Festivalul de Muzica de la Valencia, care are loc in luna iulie si aduce cu el o varietate de artisti si concerte.

In concluzie, viața locală din Valencia este plina de pasiune si energie, cu oameni prietenosi, o gastronomie delicioasa si o viata de noapte animata. Orasul are o cultura bogata si este plin de evenimente culturale si sociale pe tot parcursul anului.

Arta și cultura în Valencia

Valencia este un oras plin de cultura si arta, cu o istorie bogata si o serie de atractii culturale remarcabile.

Unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Valencia este Ciudad de las Artes y las Ciencias, un complex arhitectural impresionant care include Muzeul Științei, Muzeul de Artă Modernă și Opera din Valencia. Complexul este un exemplu de arhitectură contemporană de înaltă calitate și este recunoscut la nivel mondial pentru designul său spectaculos.

O altă atracție culturală importantă din Valencia este Catedrala din Valencia, care este situată în inima orașului și este una dintre cele mai importante catedrale gotice din Spania. Catedrala are o serie de elemente remarcabile, printre care se numără Clopotnița Miguelete și Căderea Sfântului Graal.

Valencia are o istorie bogată în arta și arhitectura islamică, ceea ce se reflectă în prezența unor construcții arhitecturale precum Torres de Serranos și Torres de Quart, ambele considerate simboluri ale orașului. Aceste turnuri medievale oferă o vedere impresionantă asupra orașului și sunt una dintre cele mai vizitate atracții turistice.

Muzeul de Artă al orașului Valencia este, de asemenea, o atracție populară, adăpostind o colecție impresionantă de artă europeană din secolele al XIV-lea până în secolul al XX-lea. Printre artiștii reprezentați se numără Velázquez, Goya și Sorolla.

În afară de aceste atracții, Valencia găzduiește o serie de festivaluri și evenimente culturale pe tot parcursul anului, care celebrează tradițiile și istoria orașului. Cele mai importante dintre acestea sunt Las Fallas, un festival de artă și foc organizat în luna martie, și La Tomatina, o bătălie cu roșii care are loc în luna august.

În concluzie, Valencia este un oraș bogat în artă și cultură, cu o serie de atracții impresionante care includ clădiri arhitecturale remarcabile, muzee și festivaluri culturale. Orașul este un punct de atracție pentru iubitorii de artă și istorie, oferind o serie de posibilități pentru a descoperi bogăția și diversitatea culturii spaniole.

Care este arhitectura locală din Valencia?

Arhitectura din Valencia este o combinație impresionantă de stiluri, de la arhitectura gotică și renascentistă, până la arhitectura modernă. Unele dintre cele mai faimoase exemple ale arhitecturii din Valencia includ:

 • Catedrala din Valencia: Această catedrală gotică este situată în inima orașului și este una dintre cele mai impresionante clădiri din Valencia. Este renumită pentru Cupola celor o mie de chipuri și pentru poarta din față, cunoscută sub numele de Poarta Apostolilor.
 • Palatul Marques de Dos Aguas: Acest palat baroc este una dintre cele mai impresionante clădiri din Valencia și este recunoscut pentru fațada sa impresionantă, decorată cu sculpturi detaliere și reliefuri.
 • Ciudad de las Artes y las Ciencias: Această clădire modernă a devenit o emblemă a Valenciei. Este situată în partea de sud a orașului și este alcătuită din mai multe clădiri, printre care se numără Muzeul de Științe, Hemisfèric și Palatul Artelor Reginei Sofia.
 • Poarta Serranos: Această poartă medievală impresionantă a fost construită în secolul al XIV-lea și face parte din zidurile vechi ale orașului. A fost folosită ca intrare principală în oraș și este acum una dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Valencia.
 • L’Oceanogràfic: Această clădire modernă este cel mai mare acvariu din Europa și este situată în Ciudad de las Artes y las Ciencias. Are o arhitectură unică și impresionantă și adăpostește peste 500 de specii de animale marine.

Acestea sunt doar câteva exemple ale arhitecturii impresionante din Valencia. Orașul are multe alte clădiri și structuri deosebite, care merită văzute și descoperite.

Care sunt principalele plaje din Valencia?

Valencia are o serie de plaje impresionante, care sunt recunoscute pentru nisipul fin, apele limpezi și activitățile de agrement oferite. Iată câteva dintre cele mai populare plaje din Valencia:

 • Plaja Malvarrosa: Această plajă este una dintre cele mai populare și faimoase din Valencia. Este situată la nord de portul orașului și are aproximativ 1 km lungime. Pe plajă există o serie de chioșcuri, restaurante și baruri.
 • Plaja El Saler: Această plajă este situată la sud de Valencia, în Parcul Natural Albufera. Este o plajă liniștită și puțin aglomerată, cu nisip fin și ape cristaline.
 • Plaja Pinedo: Această plajă se află la sud de oraș și este foarte populară printre localnici. Este o plajă lungă și lățită, cu nisip fin și ape limpezi.
 • Plaja La Devesa: Această plajă este situată la sud de oraș, la aproximativ 14 km de centrul orașului Valencia. Este o plajă naturală și sălbatică, fără construcții și cu puțină aglomerație.
 • Plaja Canet d’en Berenguer: Această plajă este situată la nord de Valencia, la aproximativ 30 km de centrul orașului. Este o plajă populară și aglomerată, cu nisip fin și ape limpezi.

Acestea sunt doar câteva dintre plajele cele mai populare din Valencia. Există multe alte plaje minunate în regiune, care merită explorate și descoperite. Indiferent de plaja pe care o alegeți, Valencia este un loc minunat pentru a vă bucura de soare, nisip și mare.

Top 5 atracții turistice din Valencia

Valencia, unul dintre cele mai captivante orașe din Spania, oferă o gamă largă de atracții turistice care reflectă bogata sa istorie, arhitectura impresionantă și viața culturală dinamică. Iată cinci dintre cele mai importante atracții pe care nu trebuie să le ratezi în Valencia.

 1. Orașul Artelor și Științelor (Ciudad de las Artes y las Ciencias) este un complex arhitectural și cultural modern care se întinde pe mai multe hectare. Acesta include Hemisfèric, un planetariu și teatru IMAX, Muzeul de Științe Príncipe Felipe, un muzeu interactiv dedicat științei și tehnologiei, și Oceanografic, cel mai mare acvariu din Europa, care găzduiește o varietate de specii marine. Designul futurist al complexului, creat de arhitectul Santiago Calatrava, atrage turiști din întreaga lume și oferă o experiență educativă și de divertisment pentru toate vârstele.
 2. Catedrala din Valencia și Turnul Miguelete, cunoscută și sub numele de La Seu, este un exemplu impresionant de arhitectură gotică, cu elemente romanice, baroce și renascentiste. Catedrala adăpostește presupusul Sfânt Graal, despre care se crede că este cupa folosită de Iisus la Cina cea de Taină. Vizitatorii pot urca în Turnul Miguelete, turnul-clopotniță al catedralei, pentru a se bucura de o panoramă spectaculoasă asupra orașului.
 3. La Lonja de la Seda (Bursa Mătăsii), inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, este un exemplu remarcabil de arhitectură gotică civilă. Construită între 1482 și 1548, această clădire a fost inițial un centru de comerț cu mătase. Complexul include Sala Coloanelor, o sală vastă susținută de coloane spiralate, și grădina portocalilor. Bursa Mătăsii reflectă importanța comercială a Valenciei în perioada medievală și este un loc fascinant de vizitat pentru cei interesați de istorie și arhitectură.
 4. Grădinile Turia sunt un parc urban impresionant care se întinde pe aproape 9 kilometri, amenajat în vechea albie a râului Turia, care a fost deviat după o inundație devastatoare în anii 1950. Parcul oferă o oază verde în mijlocul orașului, cu piste de alergare, piste de biciclete, locuri de joacă și grădini tematice. Este locul perfect pentru o plimbare relaxantă, un picnic sau diverse activități recreative. Pe parcursul plimbării, poți admira și impresionantele poduri care traversează parcul, fiecare cu un design unic.
 5. Bioparc Valencia este un parc zoologic inovator care oferă o experiență de imersiune în habitatul natural al animalelor. Aici vei găsi o varietate de specii de pe toate continentele, inclusiv gorile, elefanți, girafe și leii. Designul parcului este realizat astfel încât să recreeze cât mai fidel habitatul natural al animalelor, oferindu-le spații largi și condiții apropiate de cele din sălbăticie. Este un loc ideal pentru familii și pentru cei care doresc să învețe mai multe despre conservarea speciilor și ecologia globală.

Aceste cinci atracții oferă o imagine cuprinzătoare a ceea ce face din Valencia o destinație unică și fascinantă. Fie că ești pasionat de arhitectură, istorie, știință sau natură, Valencia are câte ceva pentru fiecare.

Top 5 activități de făcut în Valencia

Valencia oferă o gamă largă de activități care îmbină cultura, natura și distracția. Iată cinci activități de top pe care nu trebuie să le ratezi în Valencia:

 1. Croazieră cu barca pe Albufera. La doar câțiva kilometri de centrul orașului Valencia se află Parcul Natural Albufera, o zonă umedă impresionantă cu un mare lac. Poți închiria o barcă pentru o croazieră relaxantă pe lac, bucurându-te de peisajele naturale și de fauna sălbatică. Este o modalitate minunată de a te conecta cu natura și de a scăpa de agitația urbană.
 2. Sporturi acvatice pe Playa de la Malvarrosa. Pentru cei care iubesc aventura, Playa de la Malvarrosa oferă o gamă variată de sporturi acvatice. Poți încerca windsurfing, kitesurfing sau paddleboarding. Instructorii locali sunt disponibili pentru a te ajuta să înveți bazele acestor sporturi, indiferent de nivelul tău de experiență. Activitățile acvatice sunt o modalitate excelentă de a te bucura de soare și de mare.
 3. Vizită la Bioparc Valencia. Bioparc Valencia este un parc zoologic inovator care oferă o experiență de imersiune în habitatul natural al animalelor. Spre deosebire de parcurile zoologice tradiționale, Bioparc permite vizitatorilor să se plimbe prin habitatul animalelor, oferindu-le o perspectivă unică asupra vieții sălbatice. Este un loc ideal pentru familii și pentru iubitorii de animale.
 4. Tur cu segway prin centrul orașului. Un mod distractiv și diferit de a explora Valencia este printr-un tur cu segway. Ghidurile locale te vor conduce prin cele mai interesante și frumoase părți ale orașului, incluzând piețele centrale, monumentele istorice și malurile râului Turia. Aceasta este o activitate plăcută și accesibilă pentru toate vârstele.
 5. Vizită la Muzeul de Istorie a Valenciei. Pentru a înțelege mai bine trecutul acestui oraș fascinant, Muzeul de Istorie a Valenciei oferă o privire detaliată asupra evoluției orașului de la fondarea sa până în prezent. Exponatele interactive și multimedia fac din acest muzeu un loc captivant pentru toate vârstele. Vei afla despre diversele influențe culturale și istorice care au modelat Valencia.

Aceste activități oferă o gamă variată de opțiuni pentru a te bucura de timpul petrecut în Valencia, combinând natura, aventura și cultura într-un mod unic și memorabil.

Catedrala din Valencia

Catedrala din Valencia este una dintre cele mai impresionante catedrale din Spania, fiind o combinație unică de stiluri arhitecturale. Catedrala este situată în centrul istoric al orașului Valencia și a fost construită pe locul unei vechi moschei din perioada maură. Construcția a început în secolul al XIII-lea și a fost finalizată la începutul secolului al XVIII-lea.

Catedrala are o varietate de caracteristici unice și atracții pentru vizitatori. Una dintre cele mai populare atracții este Capela Sfântul Graal, care găzduiește ceea ce se crede a fi cupa utilizată de IIisus la Cina cea de Taină. Capela este decorată în stil gotic și este situată în partea de est a catedralei.

O altă atracție turistică populară este Mica Capela de la Virgen de los Desamparados, care găzduiește o statuie a Fecioarei Maria. Statuia este considerată a fi una dintre cele mai importante și mai sacre statui din Valencia și este o importantă atracție pentru pelerini.

Catedrala are, de asemenea, o turnătorie, care este unul dintre cele mai mari din lume. Aici se produc clopotele pentru biserici din întreaga lume. Vizitatorii pot vizita turnătoria și pot vedea cum se fac clopotele.

O altă atracție impresionantă a Catedralei din Valencia este Cupola, care oferă o vedere panoramică asupra orașului Valencia. Accesul la Cupolă este făcut printr-un lift și este o experiență inedită și interesantă pentru vizitatorii care își doresc să vadă orașul de la înălțime.

În ansamblu, Catedrala din Valencia este o atracție turistică impresionantă și o parte importantă a istoriei și culturii orașului.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ciudad de las Artes y las Ciencias (Orașul Artelor și Științelor) este unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Valencia, fiind considerat un exemplu de arhitectură modernă și futuristă. Această zonă impresionantă a fost proiectată de arhitectul spaniol Santiago Calatrava și a fost deschisă în 1998.

Ciudad de las Artes y las Ciencias este alcătuit dintr-o serie de clădiri și structuri futuriste care adăpostesc diferite instituții și atracții culturale și turistice. Unele dintre acestea includ:

Hemisfèric: Această clădire futuristă găzduiește un planetariu și un cinematograf IMAX și oferă vizitatorilor o experiență impresionantă de vizionare a filmelor și documentarelor cu caracter științific.

Museo de las Ciencias Príncipe Felipe: Acest muzeu științific interactiv este destinat să inspire și să educe vizitatorii cu privire la lumea științei și tehnologiei. Aici puteți găsi expoziții interactive, experimente științifice și multe alte activități distractive.

Palau de les Arts Reina Sofía: Această clădire impunătoare adăpostește o sală de operă și teatru, precum și alte spații culturale, cum ar fi un muzeu de artă contemporană.

L’Oceanogràfic: Acesta este cel mai mare acvariu din Europa și adăpostește peste 45.000 de exemplare de animale marine din diferite ecosisteme. Vizitatorii pot explora o varietate de arii tematice, precum recifurile de corali, antarctica, arcticul și multe altele.

Ágora: Această clădire este un spațiu polivalent pentru evenimente, cum ar fi conferințe, expoziții și concerte.

Ciudad de las Artes y las Ciencias este o atracție turistică importantă și un exemplu impresionant de arhitectură modernă și futuristă. Acesta este un loc ideal pentru cei pasionați de știință, artă și arhitectură, dar și pentru cei care caută o experiență distractivă și educativă.

Parcul Turia

Parcul Turia este un parc impresionant din Valencia care se întinde pe o distanță de aproximativ 9 kilometri. Acest parc își are originea într-un proiect ambițios de canalizare a râului Turia, care în trecut a provocat inundații în oraș. Proiectul a fost abandonat, iar râul a fost deviat, iar în locul acestuia a fost creat Parcul Turia.

Parcul Turia este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din Europa și este foarte popular atât printre localnici, cât și printre turiști. Parcul este foarte variat și oferă o mulțime de atracții și activități. Unele dintre cele mai populare atracții din Parcul Turia includ:

Gradinile Turia: Aceste grădini sunt o oază de verdeață și liniște în mijlocul orașului. Aici puteți găsi o varietate de plante și flori exotice, precum și o zonă de apă cu cascade și fântâni.

Gulliver’s Park: Aceasta este o atracție unică pentru copii, care constă într-o sculptură mare a personajului Gulliver din povestea lui Jonathan Swift. Copiii pot urca pe această sculptură și pot explora pasajele interioare și toboganele.

Pont de les Flors: Acest pod de flori este o atracție populară din Parcul Turia și este un loc ideal pentru fotografii. Podul este decorat cu flori de diferite culori, formând un covor de flori deasupra râului.

Pont dels Sospirs: Acest pod a fost inspirat de un pod din Veneția și este o altă atracție populară din Parcul Turia. Acest pod este decorat cu sculpturi și oferă o vedere frumoasă asupra parcului și a zonei înconjurătoare.

Ciudad de las Artes y las Ciencias: Această atracție turistică impresionantă se află la capătul nordic al parcului și este un exemplu de arhitectură modernă și futuristă.

Parcul Turia este o destinație populară pentru plimbări, jogging și biciclete. Există o pistă de biciclete care se întinde pe întreaga lungime a parcului și există numeroase stații de închiriere a bicicletelor. Parcul este, de asemenea, un loc popular pentru picnicuri, concerte în aer liber și alte evenimente culturale.

Palatul Almoina

Palatul Almoina, cunoscut și sub numele de Palatul Arheologic al Valenciei, este un sit arheologic și muzeu situat în centrul istoric al Valenciei, lângă Catedrala din Valencia. Acesta este un loc important din punct de vedere istoric și cultural pentru Valencia și este una dintre cele mai importante atracții turistice ale orașului.

Palatul a fost descoperit în timpul lucrărilor de construcție ale Catedralei din Valencia la sfârșitul secolului al XIX-lea. Este considerat unul dintre cele mai importante situri arheologice din Spania, cu o istorie care datează din perioada romană și arabo-maură.

Muzeul Palatului Almoina găzduiește numeroase artefacte și obiecte arheologice descoperite în timpul săpăturilor arheologice de la fața locului, care datează din diferite perioade istorice ale orașului. Aici puteți vedea o colecție impresionantă de ceramice, statui, monede, bijuterii și alte artefacte antice care ilustrează istoria orașului Valencia și evoluția culturii și artei din regiune.

Una dintre cele mai importante piese de colecție ale muzeului este Ara Pacis Valentina, o altare romană dedicată zeiței Venus. Aceasta a fost descoperită în timpul lucrărilor de construcție ale Catedralei din Valencia în 1982 și a fost restaurată și expusă în muzeu. De asemenea, puteți vedea și rămășițele unei băi arabe din secolul al XIII-lea, precum și alte artefacte din perioadele medievale și moderne ale istoriei orașului.

În plus, Palatul Almoina are o galerie de artă care găzduiește expoziții temporare de artă contemporană, precum și alte evenimente culturale și educaționale. Palatul este, de asemenea, o destinație populară pentru turiști care doresc să înțeleagă mai bine istoria și cultura orașului Valencia.

Mercado Central

Mercado Central este unul dintre cele mai mari și cele mai vechi piețe acoperite din Europa, situat în centrul istoric al Valenciei. Este un loc emblematic al orașului, cu o istorie de peste un secol și o arhitectură impresionantă, și este considerat una dintre cele mai importante atracții turistice ale Valencia.

Piața a fost construită la începutul secolului al XX-lea în stil modernist, având o suprafață de peste 8.000 de metri pătrați și o structură de fier forjat și sticlă care îi oferă o lumină naturală impresionantă. Aici puteți găsi o mare varietate de produse proaspete, cum ar fi fructe și legume, carne, pește și fructe de mare, dulciuri, precum și alte produse locale și internaționale.

Pe lângă cumpărături, Mercado Central este o destinație populară pentru turiști care doresc să exploreze cultura și tradițiile locale. Aici veți găsi o gamă largă de preparate culinare spaniole și valenciene, inclusiv celebrele paella și horchata, precum și alte specialități locale, cum ar fi churros și bunyols (gogosi). De asemenea, puteți savura o băutură locală numită Agua de Valencia, o băutură alcoolică făcută din suc de portocale, cava, gin și vodka.

Mercado Central este deschis zilnic, cu excepția duminicii și a sărbătorilor naționale, și este o destinație populară atât pentru turiștii străini, cât și pentru locuitorii orașului Valencia. Este un loc ideal pentru a experimenta cultura culinară locală și pentru a cumpăra suveniruri și produse locale autentice.

Cum să petreci 48 de ore în Valencia

Dacă ai doar 48 de ore pentru a petrece în Valencia, acest itinerar îți va permite să te bucuri de cele mai importante atracții și experiențe pe care orașul le oferă.

Ziua 1

 • Dimineața: Orașul Artelor și Științelor. Începe-ți ziua cu o vizită la Orașul Artelor și Științelor, un complex arhitectural impresionant care include mai multe clădiri și atracții. Începe cu Hemisfèric, un planetariu și teatru IMAX, apoi vizitează Muzeul de Științe Príncipe Felipe, un muzeu interactiv perfect pentru toate vârstele. Termină vizita cu Oceanografic, cel mai mare acvariu din Europa, unde poți vedea o varietate de specii marine.
 • Prânzul: El Saler. Pentru prânz, îndreaptă-te către El Saler, o zonă cunoscută pentru restaurantele sale de pește și fructe de mare. Aici poți savura o paella tradițională valenciană, preparată cu ingrediente locale proaspete. Bucură-te de o masă delicioasă în timp ce te relaxezi și te pregătești pentru după-amiaza plină de activități.
 • După-amiaza: Turul centrului istoric. După prânz, explorează centrul istoric al Valenciei. Începe cu Catedrala din Valencia, unde poți urca în turnul Miguelete pentru o vedere panoramică asupra orașului. Apoi, vizitează La Lonja de la Seda, un sit UNESCO și un exemplu frumos de arhitectură gotică civilă. Continuă cu Piața Centrală, una dintre cele mai vechi piețe în funcțiune din Europa, unde poți admira standurile pline de produse locale.
 • Seara: Barrio del Carmen. Încheie ziua în Barrio del Carmen, un cartier vechi, dar plin de viață, cunoscut pentru străzile sale înguste și clădirile istorice. Aici vei găsi numeroase baruri și restaurante, perfecte pentru a te bucura de tapas și o băutură răcoritoare. Atmosfera animată face din acest loc un loc ideal pentru a încheia ziua.

Ziua 2

 • Dimineața: Grădina Turia. Începe a doua zi cu o plimbare sau o plimbare cu bicicleta prin Grădina Turia, un parc urban care se întinde pe aproape 9 kilometri. Acest parc a fost amenajat în albia râului Turia, care a fost deviat după o inundație devastatoare în anii 1950. Pe parcurs, vei trece pe lângă terenuri de sport, locuri de joacă și grădini frumoase. Este locul perfect pentru a te relaxa și a te bucura de aerul curat.
 • Prânzul: Malvarrosa. Pentru prânz, mergi la plaja Malvarrosa, una dintre cele mai populare plaje din Valencia. Aici, pe lângă plajă și mare, vei găsi numeroase restaurante și chiringuitos (baruri pe plajă) unde poți savura preparate locale și fructe de mare proaspete. După masă, poți petrece ceva timp relaxându-te pe nisip sau înotând în apele Mediteranei.
 • După-amiaza: Bioparc Valencia. După prânz, vizitează Bioparc Valencia, un parc zoologic care oferă o experiență unică de imersiune în habitatul natural al animalelor. Aici vei putea vedea specii de pe toate continentele, într-un mediu care reproduce cât mai fidel habitatul lor natural. Este o activitate perfectă pentru întreaga familie și pentru cei pasionați de natură.
 • Seara: Marina Real Juan Carlos I. Pentru ultima seară, îndreaptă-te către Marina Real Juan Carlos I, zona portuară modernizată a Valenciei. Aici poți face o plimbare relaxantă pe faleză, admirând iahturile și bărcile ancorate. Zona este plină de restaurante și baruri, perfecte pentru a încheia ziua cu o cină delicioasă și o priveliște minunată asupra mării.

Acest itinerar îți permite să experimentezi cele mai interesante și frumoase locuri din Valencia în doar 48 de ore, asigurându-te că vei avea o experiență de neuitat

Ce excursii poți face în împrejurimile Valencia?

Împrejurimile Valenciei oferă o varietate de opțiuni pentru excursii de o zi, care sunt perfecte pentru a explora regiunea. Iată câteva dintre cele mai populare excursii din Valencia:

 • Parcul Natural Albufera: Acest parc natural se află la sud de Valencia și este o zonă umedă protejată. Este faimos pentru lacul Albufera, care este cel mai mare lac din Spania și este locul perfect pentru a face o plimbare cu barca. Parcul este de asemenea faimos pentru frumusețea sa naturală și pentru plajele sale sălbatice.
 • Castellón: Acest oraș se află la nord de Valencia și este o destinație populară pentru excursii de o zi. Este un oraș istoric, cu multe obiective turistice, printre care se numără Catedrala Santa Maria, Muzeul de Arte Frumoase și Castelul Fadrell.
 • Requena și Utiel: Aceste două orașe se află la vest de Valencia și sunt cele mai importante regiuni viticole din regiune. Sunt perfecte pentru o degustare de vinuri și pentru a explora cultura și tradițiile locale.
 • Xativa: Acest oraș se află la sud de Valencia și este faimos pentru Castelul său. Castelul din Xativa este unul dintre cele mai impresionante castele din Spania și oferă vederi spectaculoase asupra regiunii.
 • Peniscola: Acest oraș se află la nord de Valencia și este faimos pentru Castelul său, care a fost construit în secolul al XIII-lea. Peniscola are, de asemenea, o plajă frumoasă și multe restaurante și magazine.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai populare excursii de o zi din Valencia. Regiunea are multe alte destinații frumoase și interesante, care merită explorare și descoperite.

Ce mâncăruri cu specific local poți servi?

Valencia are o bucătărie tradițională bogată, cu influențe arabe și mediteraneene. Aici sunt câteva dintre cele mai delicioase preparate culinare cu specific local pe care le puteți savura:

 • Paella: Aceasta este, fără îndoială, cea mai faimoasă mâncare din Valencia. Paella este un amestec de orez, legume și carne, în general pui sau iepure, pregătit într-o tigaie specială numită paellera.
 • Fideuà: Acest preparat este o versiune a paella, dar în loc de orez, se folosesc tăiței. Este o alternativă interesantă pentru cei care nu sunt fani ai orezului.
 • Horchata: Acesta este un băutură răcoritoare tradițională, realizată din lapte de migdale și zahăr, servită în mod tradițional cu farton, o prăjitură dulce subțire.
 • Arros amb fesols i naps: Este o mâncare tradițională valenciană, alcătuită dintr-un amestec de orez, fasole și napi. Este o mâncare perfectă pentru sezonul rece.
 • Bunyols de carabassa: Acestea sunt niște gogoși dulci, făcute cu dovleac. Sunt o gustare delicioasă și reprezintă o tradiție în timpul sărbătorilor locale, cum ar fi Fallas.

Acestea sunt doar câteva exemple de preparate culinare cu specific local din Valencia, există multe altele care merită încercate, precum fritters de calabacín (chifteluțe de dovlecel) și all i pebre (tocană de pește).

Ce băuturi cu specific local poți servi?

În Valencia, poți savura o serie de băuturi cu specific local, iar aici sunt câteva dintre cele mai populare:

 • Agua de Valencia: Aceasta este o băutură populară din Valencia, preparată cu suc proaspăt de portocale, gin, vodka, cava și zahăr. Se servește de obicei într-un pahar mare și se bea cu paiul.
 • Vino de la tierra: Vinurile locale sunt foarte bune în Valencia, iar cele mai cunoscute soiuri de struguri sunt Tempranillo, Garnacha, Monastrell și Bobal. Aceste vinuri sunt adesea servite la masă și sunt perfecte pentru a însoți mâncărurile locale.
 • Cerveza: În Valencia, poți găsi o varietate de beri locale, cum ar fi Turia sau Alhambra. Aceste beri sunt preparate cu ingrediente locale și sunt disponibile în multe baruri și restaurante din oraș.
 • Agua de tigernut: Acesta este un tip de lapte vegetal făcut din tigernuts, o rădăcină mică și dulce. Această băutură dulce și cremoasă este populară în timpul verii și este servită rece.
 • Mistela: Aceasta este o băutură dulce și aromată, preparată dintr-un amestec de vin și brandy, îndulcit cu zahăr și infuzat cu ierburi aromatice. Este adesea servită ca digestiv după o masă copioasă.

Acestea sunt doar câteva dintre băuturile cu specific local pe care le poți savura în Valencia. Indiferent de preferințele tale, există o mulțime de opțiuni delicioase de băuturi locale de explorat în orașul spaniol.

De ce să alegi o vacanță la Valencia?

Există mai multe motive pentru care ar trebui să alegi o vacanță în Valencia. Iată câteva dintre cele mai importante:

 • Cultura și istoria: Valencia are o istorie bogată și o cultură diversă, care se reflectă în arhitectura sa impresionantă, în muzeele și galeriile de artă, în teatrele și în evenimentele culturale care au loc pe tot parcursul anului.
 • Plajele: Valencia are o serie de plaje frumoase, cu nisip fin și ape cristaline, care sunt perfecte pentru a te relaxa și a te bucura de soare și de mare. Plajele din Valencia sunt de asemenea ideale pentru a practica sporturi nautice, cum ar fi surf, windsurfing sau kitesurfing.
 • Gastronomia: Valencia este faimoasă pentru bucătăria sa delicioasă, care se bazează pe ingrediente proaspete și locale. Printre cele mai populare preparate se numără paella, fructele de mare proaspete, horchata (o băutură tradițională făcută din tigernuts) și multe altele.
 • Orașul: Valencia este un oraș vibrant și plin de viață, cu o atmosferă relaxată și prietenoasă. Aici vei găsi o mulțime de lucruri de făcut, de la plimbări prin orașul vechi și prin parcuri frumoase, până la vizitarea unor obiective turistice populare, cum ar fi Catedrala din Valencia și Ciudad de las Artes y las Ciencias.
 • Clima: Valencia are un climat mediteranean blând, cu veri calde și ierni blânde. Acest lucru înseamnă că poți să vizitezi orașul pe tot parcursul anului și să te bucuri de plajă, de soare și de multe alte activități în aer liber.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să alegi o vacanță în Valencia. Orașul spaniol este un loc minunat pentru a te bucura de istorie, cultură, gastronomie și de multe alte experiențe frumoase.

Cauți Cazare în Valencia?

Activități în Valencia