Cauți Cazare?

Top 5 activități de făcut în Sharm el Sheikh

activitati sharm el sheikh

Sharm el Sheikh, situat pe coasta de sud a Peninsulei Sinai în Egipt, este o destinație renumită pentru apele sale cristaline, recifele de corali spectaculoase și peisajele deșertice uimitoare. Acest oraș de pe țărmul Mării Roșii a evoluat de la un simplu sat de pescari la un centru turistic de top, oferind o gamă largă de experiențe pentru toți cei care îi trec pragul. Cu un climat cald pe tot parcursul anului, Sharm el Sheikh este locul ideal pentru cei care caută soare, mare și relaxare.

Pe lângă plajele sale minunate, Sharm el Sheikh este un paradis pentru iubitorii de scufundări și snorkeling. Recifele de corali, care se află la doar câțiva metri de țărm, sunt accesibile atât începătorilor, cât și scafandrilor experimentați. Vizitatorii au ocazia să exploreze o lume subacvatică vibrantă, plină de viață marină colorată, inclusiv pești exotici și corali spectaculoși. Această destinație oferă, de asemenea, posibilitatea de a participa la excursii de scufundări la epave istorice și la Parcul Național Ras Mohammed, unul dintre cele mai faimoase situri de scufundări din lume.

În afara apei, Sharm el Sheikh își dezvăluie frumusețea naturală prin excursiile în deșert. Vizitatorii pot experimenta safariuri în deșert, călătorii cu camila și vizite la comunitățile beduine locale, oferindu-le o perspectivă unică asupra vieții în afara orașului turistic. Seara, orașul se transformă, cu restaurantele, cafenelele și cluburile sale oferind o varietate de opțiuni de divertisment și gastronomie. Sharm el Sheikh combină astfel frumusețea naturală cu aventura și ospitalitatea, creând o destinație de neuitat pentru orice călător.

Descoperă minunile subacvatice ale Mării Roșii

Începe-ți aventura în Sharm El Sheikh prin a explora minunile subacvatice ale Mării Roșii. Apele cristaline și recifele de corali spectaculoase transformă această destinație într-un paradis pentru iubitorii de snorkeling și scufundări.

Cu echipamentul adecvat, vei pătrunde în lumea secretă a vieții subacvatice, unde pești colorați dansează printre corali vibrante. Rezervația naturală Ras Mohammed este o comoară subacvatică, oferindu-ți oportunitatea de a admira un spectacol natural de culori și forme. Dacă ești în căutare de aventură mai profundă, Divers Village este locul ideal pentru scufundări, oferindu-ți ocazia să explorezi adâncimile mării înconjurat de specii marine exotice.

Plimbare cu cămile în Deșertul Sinai

Pentru o incursiune autentică în inima deșertului Sinai, nimic nu se compară cu o plimbare pe cămile. Aceste animale nobile te vor ghida printr-un peisaj vast și spectaculos, oferindu-ți senzația de a călători în timp și de a descoperi secretele nesfârșite ale acestui tărâm arid.

Călătoria începe cu o incursiune în mijlocul dunelor de nisip aurii, unde soarele aruncă umbre fascinante și adierea vântului îți mângâie obrajii. Ghizii locali, păstrătorii poveștilor străvechi ale deșertului, te vor învăța cum să comunici cu cămilele și îți vor împărtăși legende captivante despre viața nomadă în această regiune.

Pe măsură ce te înalți pe spatele cămilei, vei simți conexiunea profundă cu tradițiile locale și vei contempla priveliști uimitoare, cu munții Sinai în depărtare. Această experiență unică nu este doar o călătorie, ci o incursiune în inima culturii beduine, unde ritmul lent al cămilei îți oferă o oportunitate rară de a te deconecta și a te bucura de liniștea deșertului.

Drumeție pe Muntele Sinai

Pentru cei ce caută o combinație de aventură, spiritualitate și panorame spectaculoase, Muntele Sinai se înalță ca o prezență mistică în peisajul Sharm El Sheikh. Cunoscut și sub numele de Muntele Moise, această coloană de piatră reprezintă nu doar un vârf montan impresionant, ci și o destinație spirituală importantă.

Urcarea la vârful Muntelui Sinai este o experiență care îți va testa rezistența și te va recompensa cu un spectacol de neegalat. Fie că alegi să te urci pe timpul zilei pentru a admira peisajul deșertic vast sau să începi ascensiunea înainte de răsărit pentru a experimenta un apus de soare divin, fiecare pas te apropie mai mult de un loc sacru și de o panoramă copleșitoare.

Pe măsură ce urci, vei retrăi pas cu pas povestea lui Moise. Odată ajuns în vârf, vei fi răsplătit cu o priveliște care îți taie răsuflarea – o panoramă infinită a deșertului Sinai și a Mării Roșii. Este o călătorie care nu doar că îți va încărca sufletul cu liniște și contemplare, dar îți va oferi și amintiri de neuitat într-unul dintre cele mai sacre locuri din lume.

Shopping în bazarul Khan El Khalili

Pentru cei care doresc să aducă acasă nu doar amintiri, ci și o bucată autentică din cultura egipteană, Bazarul Khan El Khalili este o comoară ascunsă în inima Sharm El Sheikh. Aici, experiența de cumpărături devine o călătorie prin timp, într-un labirint de străzi înguste, pline de culoare și viață.

Bazarul este o explozie de arome exotice, culori vibrante și zgomote animată de tradițiile locale. În timp ce te plimbi printre tarabele pline cu obiecte artizanale, bijuterii lucrate manual și textile bogat colorate, vei simți pulsul autentic al culturii egiptene. De la țesături tradiționale și argintărie fină până la condimente exotice și suveniruri în formă de cămile, Bazarul Khan El Khalili îți oferă o gamă largă de opțiuni pentru a-ți satisface dorința de shopping.

Negociază cu comercianții locali pentru a obține cele mai bune oferte și lasă-te purtat de atmosfera vibrantă a pieței. În plus față de achizițiile tale, vei pleca cu amintiri memorabile ale interacțiunilor autentice cu localnicii prietenoși și cu senzația că ai atins pulsul autentic al vieții de zi cu zi în Egipt.

Croazieră cu barca cu podea de sticlă

Pentru o experiență maritimă cu adevărat unică în Sharm El Sheikh, nimic nu se compară cu o croazieră pe Marea Roșie la bordul unei bărci cu podea de sticlă. Această aventură combină senzația de plutire pe suprafața apei cu o privire fascinantă în lumea subacvatică.

Podeaua de sticlă a bărcii devine fereastra ta către un univers subacvatic plin de culoare și viață. În timp ce plutești deasupra recifelor de corali și a bancurilor de pești exotici, vei avea senzația că pășești pe fundul mării. Această experiență oferă o perspectivă captivantă și educațională asupra ecosistemului marin, fără a perturba habitatul fragil al recifelor de corali.

Sharm El Sheikh oferă o paletă captivantă de experiențe pentru orice călător. De la explorarea subacvatică a Mării Roșii, cu recifele sale de corali colorate, până la plimbările lente pe cămilele deșertului Sinai și urcarea pe vârful mistic al Muntelui Sinai, fiecare activitate aduce o nouă dimensiune în cadrul acestei călătorii.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 5 activități de făcut în Sharm el Sheikh”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles