Cauți Cazare?

Aeroporturile lumii – infrastructuri inedite

aeroporturi ale lumii

Atunci când vizităm o țară străină, primul punct pe care îl vedem, imediat după vederea îndepărtată de la înălțimile halucinante pe care le ating avioanele, este aeroportul. Așadar, în construcția aeroportului, pe lângă asigurarea facilităților necesare realizării transportului aerian, cum ar fi perimetrele pistelor de aterizare și de decolare, aeroporturile se construiesc în viziuni cât mai interesante, care să asigure vederi plăcute, confort și un mic indiciu asupra bogăției țării și asupra formelor de relief dominante. Așadar ne-am hotărât ca acest articol să nu fie nici despre cele mai mari aeroporturi, nici despre cele mai frumoase aeroporturi, ci pur și simplu despre aeroporturi și curiozități neștiute despre ele.

Berlin-Tempelhof

Acesta este cel mai vechi aeroport din lume și, datorită faptului că a fost primul aeroport, a servit ca prototip pentru construcția aeroporturilor mult mai evoluate și mai confortabile ce aveau să fie construite în urma sa. A fost construit în anul 1923 și a servit turiștilor timp de 85 de ani, până în anul 2008, când specialiștii au decis că era complet depășit din multe puncte de vedere și că a venit momentul închiderii sale. Localnicii, însă, care văd în acest aeroport un simbol al națiunii lor, au protestat, în dorința de a-l menține deschis, motiv pentru care închiderea sa a fost amânată pe timp nedeterminat.

Brasilia-International</strong

Acest aeroport este, sau ar trebui să fie, modelul de urmat de toate aeroporturile lumii, deoarece Brasilia-International este cel mai punctual aeroport din lume. Studii asupra aeroporturilor se fac la perioade regulate de timp, însă studiul din anul 2007 a arătat că pe parcursul acestui an un procentaj de 27% din zborurile care au avut ca destinație acest aeroport au ajuns la ora exactă, în timp de restul de 83% din zboruri au avut întârziere de, în medie, 52 de minute. Uau!

Heathrow- Londra

Deși poporul englez este recunoscut în toată lumea pentru corectitudine, dorință de muncă și punctualitate, aeroportul Heathrow din Londra vine cu vești mai puțin bune, pentru că este aeroportul din lume în care se pierd definitiv cele mai multe bagaje pe an. Cu toate acestea, aeroportul este extrem de frumos și, dacă doriți să evitați o eventuală neplăcere cauzată de pierderea bagajului, puteți oricând călători doar cu un bagaj de mână căci, la urma urmei, Londra nu e decât la două ore de zbor depărtare iar moda este la ea acasă, dacă vă dați seama că ați uitat să luați vreo haină cu dumneavoastră.

Paro- Regatul Bhutan

Pe cât de înfricoșător este acest aeroport, datorită pistelor lui de decolare și aterizare înconjurate de munții Himalaya înalți de peste 4880 de metri în aceste zone, pe atât de experimentați sunt piloții cărora li se încredințează pilotarea avioanelor în acest aeroport. Așadar, aeroportul Paro, pe lângă faptul că face posibil accesul spre frumosul Regat Bhutan, este și o mică atracție turistică pentru iubitorii de senzații tari și, dacă aveți curaj să țineți ochii deschiși la decolare sau aterizare, puteți face niște poze superbe de pe geamul aeronavei.

Edwards- Statele Unite ale Americii

Aeroportul Edwards are cea mai lungă pistă de aterizare din lume, cu o lungime de 21,1 kilometri. Acest lucru este posibil deoarece pista este localizată pe un fost lac, evaporat în timp, care asigură o suprafață plană, numai bună pentru aterizatul avioanelor.

Matekane- Regatul Lesotho

Diferența dintre cea mai lungă pistă de aterizare și cea mai scurtă pistă de aterizare este una de la cer la pământ. Dacă pista de aterizare a aeroportului Edwards are o lungime de 21,2 kilometri, pista de aterizare a aeroportului Matekane are o lungime de 416 metri. Mai mult decât atât, acest aeroport oferă senzații tari și când vine vorba de decolare, căci la capătul acestei piste se află o stâncă înaltă de 2000 de metri și lată de 303 metri. Piloții sunt experimentați și știu să gereze aceste spații restrânse, așa că deschideți ochii și bucurați-vă de priveliște!

Princess Juliana- Caraibe

Frumusețea pentru care este recunoscut acest aeroport este dată de altitudinile joase la care zboară avioanele înainte de aterizare, atât pe deasupra plajelor pline de turiști, cât și pe deasupra autostrăzilor. Sute de turiști așteptă cu răbdare de-a lungul plajelor să treacă avioane pentru a-și face poze fantezie, în care să pară că țin avioanele în mână. Ăsta da suvenir de vacanță!

Shandszi (Singapore) și Incheon (Coreea de Sud)

Pentru că atunci când vorbim despre continentul Asiatic, în ciuda aglomerației sale, suntem obișnuiți să fim plăcut surprinși de ordinea și disciplina de care dă dovadă fiecare popor în parte, nu suntem uimiți să aflăm nici că cele mai confortabile aeroporturi din lume se află tot aici. În Singapore și în Coreea de Sud, aeroporturile sunt largi, cu multe săli spațioase de așteptare, cu cafenele pline de bunătăți și cu zone de shopping perfecte pentru a cumpăra ultimele suveniruri.

Așadar, orice zonă din lume alegeți să vizitați, nu uitați să aruncați o privire și asupra aeroportului, căci niciunul nu este construit la întâmplare și, cine știe, poate veți găsi chiar voi o curiozitate interesantă despre el.

Comentarii

Fii primul care comentează “Aeroporturile lumii – infrastructuri inedite”

Proprietati favorite