Cauți Cazare?

Cele mai aglomerate aeroporturi ale lumii

cele mai aglomerate aeroporturi ale lumii

Fie că alegem să călătorim în interiorul țării sau în afara ei, zborul cu avionul ne ușurează substanțial călătoria, datorită duratelor mult mai scurte între locații, sălilor spațioase de așteptare și a securității sporite, față de călătoritul cu trenul, unde trebuie să avem mereu grijă de bagajele noastre sau de călătoritul cu vehiculul propriu, unde obosim considerabil pe drum, din cauza condusului și a orelor extra de călătorie. Pe de altă parte, însă, din cauza faptului că marea majoritate a persoanelor care călătoresc, preferă să călătorească cu avionul, aeroporturile sunt, de cele mai multe ori, locuri foarte aglomerate. Prin urmare, am decis să dedicăm acest articol celor mai aglomerate aeroporturi ale lumii, pentru a vă ajuta să vă alegeți destinațiile și în funcție de acestea, pentru că nimănui nu îi place să petreacă ore la cozi de așteptare, în loc să beneficieze de acest timp pentru a se relaxa.

Aeroportul Atlanta Hartsfiled-Jackson

Construit în 1942, aeroportul Atlanta este cel mai mare aeroport din lume la numărul de pasageri transportați anual. Popularitatea sa printre călători este oferită de eficacitatea cu care se mândrește aeroportul, care pune la dispoziția pasagerilor zboruri non stop, către peste 150 de destinații interne și peste 70 de destinații externe. Numărul maxim pe pasageri care i-au trecut pragurile în decurs de un an a ajuns, în acest aeroport, la 100 de milioane. Dacă nu vă deranjează să așteptați la coadă și dispuneți de timpul necesar, acest aeroport este unul din aeroporturile cele mai bune din Statele Unite.

Aeroportul Internațional Beijing Capital

Aeroportul Internațional Beijing Capital este cel mai mare aeroport nu doar din capitala Beijing, ci și din toată China și este al doilea cel mai mare aeroport din lume, după Atlanta. Conform unei statistici realizate la acest aeroport, pe tot parcursul anului 2019 i-au trecut pragul 100,013,642 pasageri. Dacă alegeți să cumpărați o vacanță în frumoasa capitală a Chinei, acest aeroport este, cu siguranță, cea mai bună alegere pentru cei ce nu se supără să stea puțin la coadă.

Aeroportul Londra Heathrow

Aeroportul Heathrow din Londra este cel mai aglomerat aeroport din Europa și al treilea cel mai aglomerat din lume, cu peste 78 de milioane de pasageri ce îi trec pragurile în fiecare an. Fiind construit în 1929, acest aeroport a fost intens folosit sub numele de London Airport în timpul celui de-al doilea Război Mondial, pentru ca, în anul 1946, după terminarea războiului, să se deschidă pentru zborurile civile, iar 20 de ani mai târziu, în 1966, să îi fie schimbat numele în Heathrow Airport.

Aeroportul Tokyo Haneda

Aeroportul Tokyo Haneda, în ciuda numelui său care include cuvântul ”International”, servește aproape în exclusivitate zborurilor interne și este cel mai aglomerat aeroport din Japonia. Înainte de anul 1978, Haneda dispunea de o mulțime de zboruri internaționale, însă începând din acest an, majoritatea traficului său extern a fost preluat de aeroportul Tokyo Narita. Așadar, dacă aveți ocazia să prindeți un zbor internațional cu destinație la acest aeroport, nu vă faceți griji pentru nivelul său de aglomerație, căci cozile pentru sosirile sau plecările externe vor fi mici. Dacă sunteți deja în Tokyo și doriți să plecați din acest aeroport către alte destinații în interiorul Japoniei, însă, cozile vor fi destul de mari. Vestea bună este că echipa de profesioniști care lucrează în acest aeroport se ocupă cu rapiditate de fiecare client în parte.

Aeroportul Paris Charles de Gaulle

Deschis în 1974, aeroportul Charles de Gaulle este situat la 25 de kilometri de Paris și este cel mai mare aeroport din Franța. Acest aeroport este conectat la rețeaua suburbană de căi ferate din Paris, rețea care conectează aeroportul cu toate părțile capitalei și cu zona sa metropolitană, ceea ce îl face foarte ușor accesibil pentru locuitorii acestei zone, dar și pentru vizitatorii săi. Există, de asemenea, rețele de trenuri care oferă pasagerilor lor servicii de căi ferate de la acest aeroport până la Bruxelles.

Aeroportul Internațional Hong Kong

Deschis pentru prima dată publicului în 1998, aeroportul Internațional din Hong Kong conectează Asia cu peste 200 de destinații la nivel mondial, punând la dispoziția pasagerilor săi peste 120 de linii aeriene. Numărul maxim de pasageri care i-au trecut pragurile a fost atins în anul 2019, când a fost notat un număr de 71,5 pasageri pe tot parcursul acestui an.

Aeroportul Internațional Chicago O’hare

Aeroportul internațional din Chicago atinge anual un număr de peste 76 de milioane de călători și este unul din cele mai mari aeroporturi din lume în ceea ce privește numărul de pasageri. La acest aeroport se realizează un număr halucinant de zboruri transoceanice și dispune, de asemenea, de zboruri interne. Cozile în incinta acestui aeroport sunt mari, însă rapide, așa că așteptarea la coadă nu va fi supărătoare.

Aeroportul internațional Dubai

Anul 2019 pare să fi fost un an de succes pentru multe aeroporturi internaționale din lume, însă pentru aeroportul internațional Dubai, acest an a fost al 6lea an consecutiv în care aeroportul a deținut titlul de numărul 1 mondial în ceea ce privește traficul aerian internațional. Conform statisticilor realizate pentru anul 2019, aeroportul a fost străbătut de 86,4 milioane de pasageri.

Deși statul la coadă în aeroport nu este întotdeauna o corvoadă, datorită tuturor magazinelor și a cafenelelor pe care le putem privi între timp, cei care nu dispun de timpul necesar așteptărilor au la dispoziții aeroporturi mai mici, cu mai puțin trafic de pasageri. Cu toate acestea, aceste aeroporturi sunt frumoase și, dacă aveți timp, merită să le vedeți.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai aglomerate aeroporturi ale lumii”

Proprietati favorite