Cauți Cazare?

Care sunt cele 5 cele mai mari cascade din lume?

cele mai mari cascade din lume

Fiecare iubitor de vacanțe, când se gândește la cascade, are în minte, printre primele, cascada Niagara și, deși este una dintre cele mai cunoscute la nivel mondial, noi ne dorim astăzi să vorbim despre cele mai mari cascade ale lumii, iar Niagara, în ciuda popularității sale, nu este nici pe departe printre primele cele mai mari. Cu toate acestea, noi știm care sunt cele mai înalte cascade și, în cele ce urmează, vom împărtăși cu voi acest top, pentru că noi știm cât de mult ne place tuturor, atunci când ne întoarcem din vacanță, să ne mândrim cu superlative absolute.

Cascada Angel

Frumoasa țară a Venezuelei ne pune în fața ochilor cea mai mare cascadă din lume, Cascada Angel, situată în Parcul Național Canaima, având o înălțime de 979 de metri. Această cascadă izvorăște din Muntele Auyantepui și se spune că a fost descoperită de un aviator, al cărui nume îl și poartă. Jimmie Angel a zburat deasupra acestei cascade în 1933, în căutarea sa de zăcăminte și s-a întors la cascadă 4 ani mai târziu, în 1937. În încercarea lui de a ateriza pe partea de sus a cascadei, avionul a fost complet distrus și Angel, soția sa și cei doi pasageri aflați în avion au parcurs un drum lung, de 11 zile, pentru a reveni, pe jos, acasă.

Cascada Tugela

În Africa de Sud întâlnim nu doar o cascadă, dar un întreg complex de cascade, care, împreună, sub același nume, formează ceea ce se cunoaște ca fiind a doua cea mai înaltă cascadă din lume. Aceste cascade sezoniere izvorăsc din Muntele Drakensberg, în traducere română Muntele Dragonului. Fiind compusă din 5 cascade diferite, Tugela înregistrează înălțimi de până la 411 metri individual, însă în total, complexul de cascade atinge înălțimea de 948 de metri și o lărgime de 15 metri. Pentru cei care ajung în Republica Africa de Sud și doresc să vadă aceste cascade absolut superbe, momentul ideal pentru a le vedea la potențialul lor maxim este în urma ploilor torențiale de sezon, moment în care se pot vedea chiar și de pe drumul principal al Parcului în care sunt situate.

Cascadele Trei Surori

Ne întoarcem în America Latină, în frumoasele ținuturi ale țării Peru, de data aceasta. În regiunea izolată Ayacucho se întâlnește cascada Trei Surori, a treia cea mai înaltă cascadă din lume. Originea numelui, în spaniolă Cataratas las Tres Hermanas, provine din faptul că apa acestei cascade este împărțită în trei trepte care întrerup cursul apei. Înălțimea totală a acestei cascade este de 914 metri, iar cele trei trepte oferă un spectacol vizual de neimaginat: primele două trepte se varsă într-un bazin de acumulare natural, iar a treia treaptă se varsă în râul Cutivireni.

Una din curiozitățile care augmentează frumusețea acestei cascade este faptul că datorită vegetației dense a pădurii tropicale ce o înconjoară, nu există un drum sigur spre ea, ceea ce face ca această cascadă să poată fi văzută doar din aer. De asemenea, în apropierea Parcului Național Otishi, unde este poziționată cascada Trei Surori, se află un alt punct turistic pe care nu trebuie să îl ratați când vizitați această zonă, și anume cel mai mare pod natural din lume, Pavirontsi Natural Bridge.

Cascada Olo’Upena

Dacă numele celei de-a patra cea mai înaltă cascadă din lume nu vă trimite cu gândul la Hawaii, atunci vă spunem noi că da, aici este localizată fermecătoarea cascadă Olo’upena, mai exact, pe insula hawaiiană Molokai. Stâncile Haloku sunt izvorul acestei cascade de 900 de metri înălțime și, dacă înălțimea ei halucinantă nu este de ajuns pentru a vă trezi curiozitatea, trebuie să menționăm că Olo’upena se varsă pe cea mai înaltă cascadă de litoral din lume. La fel ca și cascada Trei Surori, nici cascada hawaiiană nu are un drum terestru care să o facă accesibilă turiștilor. Cu toate acestea, cascada poate fi admirată de pe mare sau din aer. Cel mai bun moment al anului pentru a observa frumusețea cascadei în toată splendoarea sa este imediat după anotimpul ploios, când apa este mai învolburată, mai agresivă și mai înspumată.

Cascada Yumbilla

Cascada Yumbilla este situată tot în Peru, în America de Sud. Deși nu încape îndoială când vine vorba de frumusețea ei, această cascadă ridică încă multe semne de întrebare și dispute între cercetători în ceea ce îi privește înălțimea. Unii oameni de știință membri ai National Geographic Peru afirmă că înălțimea cascadei este de 895,4 metri, pe când alte surse afirmă că înălțimea ei este doar de 870 de metri. Cel mai bine este să nu ne pierdem în numere, ci să ne bucurăm de priveliștile ei spectaculoase.

La fel ca majoritatea cascadelor, și Yumbilla este afectată de condițiile meteorologice sezoniere, așa că noi recomandăm ca, pentru a vedea minunata cascadă pe patru trepte la potențialul său maxim, să o vizitați după sezonul ploios.

Acestea sunt cele cinci cele mai înalte cascade din lume, dar fiecare dintre ele este înconjurată de peisaje care vă vor fura ochii și vă vor tăia respirația, așa că înainte de orice vacanță, pregătiți-vă să vă îndrăgostiți de locurile acestea și pregătiți-vă să nu vă mai doriți să vă întoarceți acasă niciodată.

Comentarii

Fii primul care comentează “Care sunt cele 5 cele mai mari cascade din lume?”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles