Top 5 atracții turistice din Jeddah

jeddah city arabia saudita

În inima Arabiei Saudite, pe țărmul Mării Roșii, se află Jeddah, un oraș îmbogățit de istorie, cultură și modernitate. Orașul, care servește drept poartă către cele două orașe sfinte ale Islamului – Mecca și Medina, are un fascinant amestec de atracții care captivă imaginația vizitatorilor. În acest articol, vom descoperi cele mai importante cinci atracții turistice din Jeddah.

Al-Balad, cunoscut și sub numele de „Orasul Vechi”, este inima istorică a Jeddahului. Acest loc fascinant este caracterizat prin clădiri vechi, alei înguste și piațe pline de viață, încărcate cu istorie și cultură. Lângă Marea Roșie se află Corniche-ul Jeddah, o promenadă de 30 de kilometri, unde orașul întâlnește marea într-un spectacol încântător.

Marea Moschee a lui King Saud, cu minaretele sale înalte și arhitectura impresionantă, este un loc de liniște spirituală și un exemplu splendid al artei islamice. Muzeul de Artă din Jeddah prezintă o gamă largă de lucrări, oferind vizitatorilor o perspectivă asupra culturii și istoriei locale.

În cele din urmă, Parcul Atallah Happy Land, cu divertismentul său pentru toate vârstele, este un exemplu al modernității și progresului orașului. Fiecare dintre aceste atracții oferă un indiciu al diversității și bogăției orașului Jeddah, invitând vizitatorii să exploreze mai mult.

Al-Balad

Unul dintre cele mai importante și mai populare cartiere istorice din Jeddah este Al-Balad, cunoscut și sub numele de „Centrul Vechi”. Acest cartier a fost fondat în secolul al VII-lea și conține clădiri vechi de sute de ani, unele dintre ele fiind construite din coral și piatră. Al-Balad este cunoscut pentru străduțele sale înguste, moscheile sale vechi și bazarurile pline de viață, oferind o privire fascinantă asupra istoriei și culturii orașului Jeddah.

În timpul vizitei la Al-Balad, turiștii pot explora pe jos și pot descoperi arhitectura tradițională a orașului și cultura sa bogată. Unul dintre cele mai impresionante obiective din Al-Balad este Naseef House, o clădire tradițională saudită care datează din secolul al XIX-lea și care a fost renovată și transformată într-un muzeu. De asemenea, turiștii pot vizita și moscheile din Al-Balad, inclusiv Masjid Al-Shafei și Masjid Al-Matbouli.

În plus, Al-Balad găzduiește și bazaruri pline de viață, unde turiștii pot cumpăra suveniruri și alte produse tradiționale. Aici veți găsi o varietate de magazine care vând bijuterii, textile, obiecte de artizanat și multe altele. Al-Balad este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante locuri turistice din Jeddah și o destinație care nu trebuie ratată în timpul vizitei în acest oraș fascinant.

Corniche-ul Jeddah

Corniche-ul Jeddah este unul dintre cele mai frumoase și populare bulevarde din oraș, situat pe coasta Mării Roșii, care oferă o priveliște impresionantă asupra apei și orașului. Această atracție turistică este ideală pentru cei care doresc să se plimbe sau să facă jogging și să admire peisajul în timpul unei plimbări relaxante. Corniche-ul se întinde pe o distanță de 30 de kilometri și găzduiește numeroase cafenele, restaurante și terase, unde turiștii pot savura specialitățile locale în timp ce admiră priveliștea deosebită.

În plus, Corniche-ul Jeddah este punctul de plecare pentru croazierele de la apusul soarelui, care oferă turiștilor o priveliște spectaculoasă asupra orașului și Mării Roșii. Acest lucru este o experiență de neuitat, deoarece turiștii pot admira și fotografia imaginea deosebită a orașului în timpul apusului de soare.

Corniche-ul Jeddah este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase și mai populare atracții turistice din Jeddah, Arabia Saudită. O plimbare pe acest bulevard este o experiență plăcută, care vă oferă o priveliște minunată și o oportunitate de a vă relaxa și de a vă bucura de frumusețea acestui oraș de coastă.

Marea Moschee

Marea Moschee a lui King Saud este una dintre cele mai mari și mai frumoase moschei din lume și una dintre cele mai importante atracții turistice din Jeddah. Această moschee poate găzdui peste 10.000 de credincioși și conține unul dintre cele mai mari minarete din lume, cu o înălțime de 165 de metri.

Moscheea a fost construită într-un stil modern, îmbinând tradiția cu tehnologia modernă, iar interiorul său impresionează prin măreția și frumusețea sa. Cu o suprafață de peste 180.000 de metri pătrați, moscheea este una dintre cele mai mari din lume și are o arhitectură impresionantă, cu ornamente și detalii fine.

Marea Moschee a lui King Saud este deschisă pentru vizitatori non-musulmani, dar trebuie respectate regulile și obiceiurile culturale. Vizitatorii trebuie să se acopere complet, să îndepărteze încălțămintea și să nu facă fotografii în anumite zone ale moscheii.

Pentru turiști, o vizită la Marea Moschee a lui King Saud este o oportunitate unică de a descoperi cultura și religia arabă, precum și de a admira măreția și frumusețea acestei impresionante construcții. Moscheea este, fără îndoială, una dintre cele mai importante și mai impresionante atracții turistice din Jeddah, Arabia Saudită.

Muzeul de artă Jeddah

Muzeul de artă Jeddah este un muzeu modern de artă contemporană situat în cartierul Al-Murjan din Jeddah, care găzduiește o colecție impresionantă de artă arabă și internațională. Muzeul este un loc important de promovare a artei și culturii în regiunea Mării Roșii și atrage turiști din întreaga lume.

Muzeul este situat într-o clădire modernă și impresionantă, cu o arhitectură futuristă, și oferă turiștilor o experiență unică în ceea ce privește arta contemporană și cultura arabă. Muzeul găzduiește expoziții temporare și permanente, precum și evenimente culturale, cum ar fi conferințe, concerte și ateliere de lucru.

Colecția muzeului include lucrări ale unor artiști de renume internațional, precum și ale unor artiști locali. Turiștii pot admira opere de artă moderne, inclusiv picturi, sculpturi, fotografii și artă video.

Muzeul de artă Jeddah este, fără îndoială, una dintre cele mai importante atracții turistice din Jeddah, Arabia Saudită. Pentru turiști, acest muzeu oferă o oportunitate unică de a descoperi arta și cultura modernă din Arabia Saudită și din întreaga lume.

Parcul Atallah Happy Land

Parcul Atallah Happy Land este unul dintre cele mai populare parcuri de distracții din Jeddah, Arabia Saudită. Acesta este situat în centrul orașului și oferă o mulțime de activități distractive pentru întreaga familie.

Parcul dispune de o varietate de atracții, inclusiv caruseluri, roți de călărie, un parc acvatic, un parc de aventură și multe altele. Aici veți găsi, de asemenea, un teren de golf în miniatură, arcade și locuri de joacă pentru copii.

Parcul este deschis pe tot parcursul anului și este o destinație populară pentru turiști și localnici deopotrivă. O vizită la Parcul Atallah Happy Land este o oportunitate de a vă relaxa și de a vă distra într-un mediu sigur și plăcut. Aici veți găsi o gamă largă de opțiuni de divertisment, inclusiv restaurante și cafenele, unde puteți lua o gustare și o băutură răcoritoare după o zi plină de aventuri.

Parcul Atallah Happy Land este, fără îndoială, una dintre cele mai populare atracții turistice din Jeddah, Arabia Saudită, și o destinație ideală pentru cei care călătoresc în oraș cu copiii sau pentru cei care doresc să se bucure de o experiență distractivă și plăcută în timpul vizitei lor.


Jeddah este un oraș plin de viață și istorie, cu o varietate de atracții turistice care oferă ocazia de a explora cultura bogată a Arabiei Saudite și de a experimenta distracția și aventura. De la cartierul istoric Al-Balad, care oferă o privire fascinantă asupra istoriei și culturii orașului, la Marea Moschee a lui King Saud, care impresionează prin măreția și frumusețea sa, Jeddah este un oraș care își așteaptă vizitatorii cu o mulțime de locuri fascinante de descoperit.

În plus, Corniche-ul Jeddah oferă o priveliște impresionantă asupra Mării Roșii, iar Muzeul de artă Jeddah este un loc important de promovare a artei și culturii în regiunea Mării Roșii. Pentru cei care călătoresc în oraș cu copiii sau pentru cei care doresc să se bucure de o experiență distractivă și plăcută, Parcul Atallah Happy Land este o destinație ideală.

Indiferent de preferințele dvs., veți găsi cu siguranță ceva care să vă incante și să vă facă să vă simțiți minunat în acest oraș fascinant. Jeddah este, fără îndoială, un oraș pe care ar trebui să-l adăugați pe lista dvs. de destinații turistice, oferind o experiență de neuitat și o oportunitate unică de a descoperi cultura și frumusețea Arabiei Saudite.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 5 atracții turistice din Jeddah”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles