Cauți Cazare?

Fascinanta Cuba

Fascinanta Cuba

Cuba a fost întotdeauna o țară aflată pe lista de destinații dorite pentru mulți călători. Totuși, chiar și pentru călătorii din lume cu mai multă experiență, Cuba este încă un mister. Această națiune insulară, la doar 90 de mile de Statele Unite, pare nu numai la o lume distanță, ci și la o întreagă jumătate de secol distanță. De la mașinile clasice din capitolă până la viața pastorală în mediul rural, Cuba a evitat invazia turismului comercial pe care au simțit-o alte părți din Caraibe.

Acum însă, haideți să aflăm ce putem totuși să facem în Cuba și ce ar trebui să punem pe itinerariulatunci când vrem să mergem în Cuba. Există câteva locuri absolut fascinante, care transmit prin toți porii cultura și obiceiurile țării, dar și binecuvântarea naturii, care nu s-a zgârcit deloc atunci când a așezat în Cuba una dintre cele mai frumoase minunății.

Muzeul Hemingway

Muzeul Hemingway – Finca la Vigia – este fosta locuință a lui Ernest Hemingway, care se află la aproximativ 25 de km în afara Havanei. Muzeul este o proprietate întinsă pe un deal cu o piscină și conține artefacte Hemingway și Pilar, dar și celebra barcă a autorului. Impresionanta casă este și locul în care a Hemingway a scris operele renumite „Bătrânul și marea” și „Pentru cine bat clopotele”.

Muzeul nu este doar un punct uimitor de atracție turistică pentru a descoperi locul de taină al scriitorului, dar este și printre cele mai bine conservate case mari din țară. Mai mult, o trupă cubaneză și-a făcut obiceiul de a cânta lângă intrare, lângă un bar de rom complet, desigur, spre învântarea turiștilor. Vizitarea fostei locuințe a lui Hemingway este ocazia perfectă ca să aflați, de asemenea, anecdote inteligente despre vremea când autorul locuia aici, ca atunci când obișnuia să o spioneze pe Ava Gardner.

Plaja Las Tumbas

Las Tumbas este o plajă îndepărtată în cel mai vestic punct al insulei, unde rareori veți găsi altceva decât palmieri, nisip alb pur și apă cristalină. Aceasta se află chiar la capătul Parcului Național Peninsula de Guanahacabibes, la o distanță de patru până la cinci ore de Havana. Evident, dacă dorești să petreci o zi pe o plajă ca și cum ar fi a ta, trebuie să depui puțin efort.

Deși există plaje mai convenabile și mai bine echipate în Cuba și multe chiar foarte frumoase, niciuna dintre ele nu-ți va da senzația că ai o felie de paradis pentru tine așa cum o face Las Tumbas. Chiar dacă drumul până acolo ar putea fi lung, este un mod excelent de a vedea părți ale insulei pe care majoritatea oamenilor nu le văd. Așadar, a petrece o noapte aici înseamnă o călătorie fascinantă și poate puțin lungă, dar și o recompensă pe măsură.

El Morro

El Morro este o reconstituire istorică nocturnă a ceremoniei de tragere cu tunul în care soldații îmbrăcați în veșminte militare din secolul al XVIII-lea defilează în vârful zidurilor castelului, apoi trag focuri în Caraibe ca o notificare pentru a închide zidurile orașului pentru a-l proteja împotriva piraților și a armatelor invadatoare. Această paradă are loc în fiecare seară la 21:00.

În acest loc ciudat din Havana vei găsi localnici și turiști amestecându-se, iar priveliștea din El Morro este o panoramă măreață a orașelor noi și vechi. În timpul verii, dacă ajungeți puțin devreme de începerea ceremoniei, puteți chiar să prindeți apusul înainte de spectacol.

Parcul Național Topes de Collantes și Cascada Vegas Grande

Topes de Collantes este un parc național montan la aproximativ 25 de minute de Trinidad, pe coasta de sud a insulei. Parcul se află în Munții Sierra Escambray, cu trasee scurte care duc la peșteri subterane, cascade și găuri ascunse de înot.

Majoritatea turiștilor nu ajung atât de departe în Cuba naturală deși sunt genul de peisaje tropicale montane care care arată frumusețea Caraibeană. Este evadarea perfectă din orașe, unde puteți face drumeții de câțiva kilometri și puteți sări într-o piscină curată sub o cascadă.

Plonjând de pe faleza de deasupra, apa albă a Cascadei Vegas Grande cade pentru a forma un bazin natural de smarald. Este înconjurată de stânci care se înalță spre pădurile verzi. Puteți să faceți o baie în piscină sau să contemplați așezați pe una dintre stânci. Vederea superbă a cascadei și sunetele junglei, cu doar o mână de oameni în jur, creează o atmosferă senină pentru care nu vei dori niciodată să părăsești acest loc.

Străzile din Trinidad

Trinidad este un oraș colonial plin de culoare, situat lângă Munții Escambray. Trinidad este cel mai potrivit oraș din Cuba pentru a vedea arhitectura colonială spaniolă căptușind străzi pietruite, unde clădirile sunt vopsite în culori strălucitoare dând senzația satelor de munte pe care le-ați putea găsi în Columbia sau Ecuador.

Totodată, Trinidad s-ar putea să fie cel mai fotografiat loc din Cuba, din afara Havanei. Oamenii de aici sunt încă incredibil de prietenoși și, deși acum s-ar putea să vă ceară câțiva dolari dacă doriți să faceți o fotografie cu ei, vor vorbi cu fericire cu voi și vă vor prezenta orice doriți să știți despre oraș.

Fusterlandia

Un artist cubanez și-a transformat cartierul într-un obiectiv turistic cu o încărcătură artistică nemaiîntâlnită. În opera sa, artistul cubanez Jose Fuster folosește forme brute de copil și culori strălucitoare în compoziția sa neantrenată. Opera sa a fost comparată cu cea a lui Picasso, comparație care l-a urmat în turnee de succes de galerie din Europa. După un astfel de turneu, Fuster a fost lovit de dorința de a recrea ceva asemănător cu lucrările publice ale lui Gaudi în Barcelona și cele ale lui Brâncuși din toată România, în propria sa patrie. A vrut să-și pună realitatea artistică în împrejurimile sale din lumea reală și a început în propriul cartier. Astfel, un artist cubanez și-a revendicat cartierul sărac ca un regat de artă populară.

Cuba este într-adevăr un refugiu pentru iubitorii de natură, pentru cei care caută aventuri și pentru toți nebunii de istorie și cultură. De la arhitectura sa, cultură la muzică și artă reinventată, nimic nu trebuie ratat. Merită fiecare secundă din timpul tău!

Comentarii

Fii primul care comentează “Fascinanta Cuba”

Proprietati favorite