Cauți Cazare?

Insula Borneo, refugiul ultimilor urangutani?

Insula Borneo refugiul ultimilor urangutani

Borneo este un loc spiritual și sălbatic, plin de culoare, misterios și plin de secrete tentante. Găzduind unele dintre cele mai bogate păduri ecuatoriale din lume, cu peisaje incredibile atât deasupra cât și sub ape, cu o cultură indigenă bogată, Borneo mai are un farmec aparte care o face un loc aproape unic în lume. Fascinanta insulă Borneo este renumită pentru jungla ei luxuriantă profundă și multe specii de animale rare și exotice pe care le puteți descoperi. Sanctuarele urangutanilor din Borneo sunt locurile ideale și exemplare la nivel mondial pentru conservarea naturii și pentru modul în care sunt protejați urangutanii aflați în pericol critic, în habitatul lor natural. Borneo  este locul unde poți avea una dintre cele mai bune experiențe sălbatice, privind un urangutan în habitatul său natural.

Locul care găzduiește una din ultimele trei specii de urangutan rămase

Urangutanul Bornean este una din cele trei specii de urangutan rămase în natură, alături de Sumatra și Tapanuli. Urangutanul este cel mai mare mamifer arboric și singura maimuță mare există în Asia. Cu brațele lungi care pot atinge doi metri lungime și blana șatenă de culoare maro-roșiatic, urangutanul se plimbă liniștiți printre copaci, bucurându-se de grija pe care o au locuitorii din zonă față de protejarea mediului său natural.

Locurile perfecte pentru o vacanță minunată alături de urangutani

Majoritatea persoanelor care vizitează Borneo vor căuta să combine vizitarea urangutanilor cu unele dintre celelalte minuni naturale. Partea bună este că există multe posibilități diferite, în funcție de ce, când și cum doriți să le experimentați.

Iată care sunt cele mai bune cinci locuri pentru a vedea urangutanii în mediul lor natural:

  1. Valea Danum, Sabah

Valea Danum este un loc cu păduri curate și netulburate, motiv pentru care este cel mai bun loc pentru a vedea urangutanii sălbatici, deși se estimează că în această zonă de conservare sunt aproximativ 500 de urangutani. Pe lângă urangutani, veți avea ocazia să întâlniți și alte animale sălbatice în cele 43.800 de hectare de pădure tropicală din Danum, această zonă oferind unele dintre cele mai bune experiențe de observare a vieții sălbatice și pădurii tropicale din lume. Așadar, în Danum nu vii doar pentru orangutani. Vii pentru o varietate uimitoare de animale sălbatice. Puteți merge în Valea Danum neînsoțiți de un ghid, însă majoritatea vizitatorilor aleg excursiile organizate.

În ceea ce privește cazarea, există două opțiuni cunoscute în zonă – la Borneo Rainforest Lodge, mai luxoasă, sau la Stația de teren Danum Valley, o opțiune mai accesibilă din punct de vedere al bugetului.

  1. Râul Kinabatangan, Sabah

Râul Kinabatangan este una dintre cele mai bune destinații de observare a faunei sălbatice din Asia de Sud-Est. Puteți rezerva o excursie cu barca și să vă rezervați două-trei zile în care să explorați râul Kinabatangan din muntele Sabah, unde puteți descoperi nu doar locul unde trăiesc aproximativ 1100 de urangutani, ci și cea mai mare colonie de licurici din Malaezia, dar și o gamă întreagă de alte specii sălbatice pe cale de dispariție, inclusiv elefanți pigmei și maimuțe proboscide. De asemenea, vă puteți bucura de un mozaic de plantații de palmieri de ulei și pădure protejată.

Kinabatangan este cea confortabilă variantă disponibilă în Borneo pentru a vedea urangutanul. Este totodată cea mai bună opțiune pentru familiile cu copii mici și pentru oricine nu poate merge pe distanțe lungi în pădure, pentru că toate vizitele se fac cu barca. Există și o destinație care se adresează vizitatorilor cu toate bugetele, cu foarte multe opțiuni de cazare, de la case de oaspeți la preț mic și până la cabane confortabile. Cele mai multe cabane sunt situate la Sukau, iar altele la Bilit și Abai. Totuși, dacă vă aflați printre călătorii cu un buget redus, Kinabatangan s-ar putea să fie cea mai ieftină locație.

  1. Rezervația forestieră Deramakot, Sabah

Deramakot este un alt loc aparte în care puteți observa viața sălbatică și urangutanii. Aici aveți la dispoziție zi și noapte vehiculele 4WD pentru deplasări de-a lungul drumurilor de exploatare. Este bine de avut în vedere că Deramakot este o concesiune de exploatare forestieră, cu toate că este una dintre cele mai lungi păduri tropicale din lume.

Există câteva motive pentru care Rezervația forestieră Deramakot și-a câștigat rapid reputația de una dintre cele mai bune destinații de observare a faunei sălbatice din Sabah. Deramakot este un loc bun pentru a vedea atât urangutanii, aceasta fiind casă pentru 1400 de urangutani, cât și una din cele mai renumite feline – leopardul înnorat rar.

Totuși, Deramakot nu este chiar un loc pentru toată lumea. În primul rând accesul este mai dificil, pentru că pădurea este fragmentată din cauza operațiunilor de tăiere. Astfel că, Deramakot este un loc potrivit mai degrabă pentru călătorii mai aventuroși. Pentru că cel mai probabil veți putea vizita Deramakot în vehicule 4WD, ar trebui să vă așteptați să aveți parte de plimbări accidentate. Pentru că este aproape imposibil să vizitați Deramakot singuri, cel mai bine este să căutați un tur organizat. Totodată, trebuie să țineți cont că opțiunile de cazare sunt destul de limitate, astfel încât dacă vreți să mergeți acolo în lunile sezonului de vârf din iulie și august trebuie să vă planificați călătoria și cazarea din timp.

  1. Rezervația sălbatică Tabin

Rezervația sălbatică Tabin este o vastă zonă protejată, din care o proporție semnificativă constă în pădure exploatată anterior. Cu toate acestea, rezervația găzduiește 1.400 de urangutani. În plus, zona găzduiește și o gamă largă de animale sălbatice. Totuși, aici este un singur loc de cazare, la Tabin Wildlife Resort, o locație de 3 stele din junglă care oferă spații de cazare în cabane pe deal și pe malul râului.

Insula Borneo, care se mândrește cu frumusețea îndepărtată a junglei oferă motive suficiente pentru a rezerva un zbor acolo, atât dacă doriți să aveți parte de o aventură tropicală, cât și dacă doriți o explorare confortabilă într-o plimbare relaxantă cu barca, bucurându-vă în special să admirați una din ultimele trei specii de urangutan rămase pe Terra.

Comentarii

Fii primul care comentează “Insula Borneo, refugiul ultimilor urangutani?”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles