Cauți Cazare?

De ce aplicații ai nevoie atunci când călătorești?

aplicatii calatorie

Probabil astăzi, mai mult ca oricând, ne bazăm pe telefoanele noastre inteligente pentru aproape toate activitățile din viața noastră. Probabil unii dintre voi folosiți deja aplicații care vă fac viața mai simplă, pentru că există acum o mulțime de aplicații pentru orice. Aplicațiile de călătorie sunt și ele parte din aceste instrumente care ne fac viața mai ușoară. Ele pot fi foarte utile ca să găsim destinații spectaculoase de călătorie, dar pot fi și foarte utile pentru a ne gestiona mai bine tot ce ține de logistica fiecărei călătorii, pentru că, evident, sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le organizăm atunci când plecăm în vacanță.

Există o mulțime de aplicații care vă pot ajuta cu orice și poate deja folosiți anumite aplicații ca să vă planificați călătoriile, să găsiți locuri interesante unde ați putea călători, să vă rezervați zboruri, locuri la hotel etc. De la rezervări de hotel și schimbări de zbor în ultimul moment, precum și pentru identificarea unor ghiduri de călătorie, aplicațiile vă pot ajuta să navigați într-un oraș nou, să împachetați o valiză perfectă, să vă faceți itineratii de călătorie, să știți de ce aveți nevoie când ieșiți pe drum. În fine, vă ajută să vă bucurați cât mai mult de timpul liber, în loc să vă stresați de haosul creat în jur pentru că habar nu aveți pe ce să puneți mâna.

Am strâns în lista de mai jos câteva aplicații care s-ar putea să vă ajute să vă bucurați mai mult de următoarea vacanță pe care o aveți în minte:

  1. TripIt (disponibilă pentru iPhone și Android)

TripIt este aplicația care vă ajută să organizați și țineți la un loc toate itinerariile de călătorie. Cum funcționează: Utilizatorii transmit e-mailuri de confirmare către [email protected], iar aplicația vă va crea un master document gratuit pentru fiecare călătorie. Itinerariul poate fi accesat chiar și fără conexiune la internet, de oriunde.

  1. Hopper (disponibilă pentru iPhone și Android)

Hopper vă ajută să găsiți cele mai ieftine zboruri și oferă și posibilitatea de a rezerva o cazare în aplicație. Poate fi util dacă doriți să vă planificați călătoria în perioada cea mai potrivită în funcție de bugetul de care dispuneți. Hopper poate explica dacă și când va crește prețul și cu aproximativ cât, permițând călătorilor să ia o decizie în cunoștință de cauză dacă să rezerve sau să aștepte. Cum face asta? Analizează miliarde de bilete de avion și prețuri hoteliere pe zi – precum și vasta sa arhivă de date istorice. În Hooper mai puteți vizualiza mediile istorice ale prețurilor în funcție de destinația aleasă. Zilele colorate cu verde sunt cele mai ieftine, urmate de portocaliu deschis, coral și roșu, iar roșu indică cele mai scumpe zile de zbor. Puteți selecta anumite călătorii pentru a primi alerte în cazul în care prețul se schimbă.

  1. Skyscanner (disponibilă pentru iPhone și Android)

Skyscanner este o altă metodă pentru a găsi zboruri ieftine. Cu ajutorul funcției „everywhere” puteți sorta destinațiile de călătorie în funcție de bugetul pe care îl aveți la dispoziție într-o anumită perioadă. La fel ca Hopper, vă ajută, de asemenea, să găsiți cele mai bune tarife de bilete de avion, trimițându-vă alerte atunci când prețurile scad. Cum face asta? Skyscanner analizează milioane de zboruri din peste 1.200 de surse și apoi vă oferă cele mai bune opțiuni disponibile. Cu ajutorul funcției grafice, puteți vizualiza cele mai ieftine zile sau luni.

  1. PackPoint (disponibilă pentru iPhone și Android)

PackPoint este o aplicație care vă poate fi utilă atunci când faceți bagajele. Trebuie doar să „îi spuneți” care va fi durata și perioada călătoriei, ce tipuri de activități vreți să desfășurați, cum este vremea, dacă veți avea acces la facilități de spălătorie la destinație sau alte detalii ale călătoriei. Folosindu-se de toate aceste informații, PackPoint vă va sfătui cu privire la hainele și obiectele pe care să le puneți în bagaj.

  1. The Fork (disponibilă pentru iPhone și Android)

TheFork este una dintre cele mai utile resurse pentru efectuarea rezervărilor de restaurante în Europa. Acum este disponibilă în peste 4.000 de orașe din 11 țări – majoritatea din Europa, dar și Brazilia și Australia – și este într-o continuă expansiune. Aplicația vă permite să găsiți diferite restaurante pe categorii și să faceți rezervări. În plus, aceasta are și anumite beneficii pentru utilizatori, cum ar fi reduceri de până la 50%.

  1. Citymapper (disponibilă pentru iPhone și Android)

Indiferent de tipul de transport pe care îl alegeți, hărțile Citymapper și direcțiile de deplasare vă ajută să găsiți cel mai rapid și mai simplu mod de a vă deplasa prin orașele importante din SUA, Canada, Asia, Australia, Europa și America Latină. Aplicația oferă informații actualizate despre programul și circulația transportului în comun, trenuri, feriboturi, servicii de închiriere a bicicletelor și serviciile auto.

  1. Airbnb (disponibilă pentru iPhone și Android)

Airbnb este o aplicație care vă poate ajuta să găsiți multiple opțiuni de cazare în locații diverse. Puteți intra în contact cu o mulțime de gaze posibile, fie că doriți să vă cazați într-o cameră sau să închiriați un apartament sau o casă. De cele mai multe ori gazda vă va lăsa spațiul la dispoziție pe perioada șederii. Puteți sorta după facilități, dacă vă doriți de exemplu mașină de spălat sau piscină. Există și o secțiune în care veți putea vedea notele și comentariile celor care au încercat locațiile respective înaintea voastră.

  1. Waze (disponibilă pentru iPhone și Android)

Waze este o aplicație din ce în ce mai cunoscută și utilizată de către călătorii care circulă cu mașina personală. Oamenii o folosesc chiar și în viața d zi cu zi pentru a evita aglomerația și a găsi cele mai scurte rute. A devenit chiar și o modalitate utilă de a comunica – atunci când există pasageri care să selecteze diversele opțiuni din aplicație, cum ar fi existența unor gropi, a poliției, a unui accident etc. Aplicația actualizează constant, în funcțiile de datele din trafic generate de ceilalți utilizatori, ora la care veți ajunge, dar vă ajută și să fiți atent la viteză, cu ajutorul vitezometrului din stânga jos a ecranului.

Comentarii

Fii primul care comentează “De ce aplicații ai nevoie atunci când călătorești?”

Proprietati favorite