Cauți Cazare?

Ford anunță că F-150 Lightning este disponibil și în Europa

ford f 150 lightning

Ford lansa în urmă cu aproximativ doi ani F-150 Lightning, primul pick-up electric din istoria mărcii. Modelul s-a bucurat de succes semnificativ peste Ocean, în doar jumătate de an adunandu-se mai bine de 200.000 de comenzi. Potrivit Carscoops, F-150 Lightning urmează să fie disponibil în cele din urmă și pe piața auto europeană.

F-150 Lightning este echipat cu un sistem de propulsie alcătuit din două unități electrice, câte una pe fiecare punte. Constructorul american oferă clienților două versiuni pentru baterie: Standard Range, respectiv Extended Range. În cazul primei versiuni, puterea ajunge la 426 de cai putere, în timp ce versiunea a doua vine la pachet cu o putere de 563 de cai. Indiferent de baterie, cuplul maxim al sistemului ajunge la 1.050 Nm. Astfel, pick-up-ul electric se poate lăuda cu un sprint de la 0 la 100 km/h posibil de realizat în numai 4.6 secunde.

Înainte de lansare, F-150 Lightning a fost condus chiar de către liderul american de la Casa Albă, Joe Biden. Americanii au îndrăgit rapid noul model al celor de la Ford, comenzile venite în primele luni de la lansare depășind chiar și cele mai optimiste așteptări ale oficialilor Ovalului Albastru.

Norvegia este prima țară în care ajunge F-150 Lightning

Ținând cont de succesul pe care îl are F-150 Lightning pe piața locală din Statele Unite, conducerea Ford a decis că a venit vremea pentru ca pick-up-ul electric să ajungă în cele din urmă și pe piața auto europeana. Deși nu este neapărat o surpriză, Norvegia va fi prima țară în care F-150 Lightning va fi disponibil. Norvegia este una dintre țările europene cu cele mai multe mașini electrice, în 2022 aproximativ 80% din mașinile cumpărate fiind cu propulsie electrică.

Pentru început, pe piața din Norvegia se va găsi o versiune specială a lui F-150 Lightning, și anume Lariat Launch Edition. Mai exact, modelul va fi disponibil exclusiv în varianta Super Crew Cab, cu o nuanță de culoare Blue Antimatter la exterior. De asemenea, pe plan european, F-150 Lighting va fi disponibil alături de versiunea de bază a bateriei, care oferă o autonomie de 386 de kilometri.


Citiți articolul original pe promotor.ro

Declinarea răspunderii! triply.ro este un publisher automat de stiri si articole din industria turismului din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (promotor.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Comentarii

Fii primul care comentează “Ford anunță că F-150 Lightning este disponibil și în Europa”

Proprietati favorite