Top 5 plaje pe care să nu le ratezi în Madeira

funchal insula madeira portugalia

Praia do Porto Santo

Praia do Porto Santo este o plajă impresionantă de nisip auriu situată pe insula Porto Santo, la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Madeira. Cu o lungime de aproximativ 9 kilometri, această plajă uimitoare este considerată una dintre cele mai bune din Europa și o destinație populară pentru cei care caută un loc perfect pentru o zi relaxantă la plajă.

Praia do Porto Santo oferă o gamă largă de facilități, inclusiv toalete, dușuri, restaurante și baruri, ceea ce o face ideală pentru turiști care doresc să petreacă mai mult timp pe plajă. În plus, aici veți găsi o gamă variată de sporturi nautice, cum ar fi windsurfing, jet-ski și surfing, ceea ce o face ideală pentru turiștii activi.

Plaja este formată din nisip fin și auriu, iar apa este caldă și cristalină, cu o gamă largă de nuanțe de albastru. În plus, de-a lungul plajei, veți găsi multe șezlonguri și umbrele, care vă vor oferi confortul necesar pentru a vă bucura de ziua voastră la plajă în confort și stil.

Pe lângă plaja principală, Porto Santo are multe alte plaje frumoase, inclusiv Praia das Pedras, Praia da Fontinha și Praia do Zimbralinho, fiecare având propriul său farmec și oferind turiștilor experiențe unice.

Praia da Calheta

Praia da Calheta este una dintre cele mai frumoase și mai lungi plaje din Madeira, situată în partea de sud-vest a insulei. Această plajă impresionantă de nisip fin și auriu este populară printre turiști datorită frumuseții sale naturale și a gamelor variate de facilități și activități.

Aici veți găsi ape calde și cristaline, perfecte pentru înot și snorkeling, și multe facilități, cum ar fi șezlonguri, umbrele, dușuri și toalete, pentru a vă asigura că vă bucurați de o zi confortabilă la plajă. În plus, veți găsi o gamă largă de sporturi nautice, cum ar fi windsurfing și kayak, pentru a vă bucura de o experiență activă și plină de aventură.

De asemenea, zona din jurul plajei este plină de restaurante și baruri, unde puteți savura preparate culinare tradiționale și moderne și băuturi răcoritoare, în timp ce admirați peisajul impresionant al plajei.

În plus, Praia da Calheta este situată într-unul dintre cele mai frumoase și mai pitorești sate din Madeira, unde puteți explora cultura locală și arhitectura tradițională a insulei.

Praia Formosa

Praia Formosa este o plajă fermecătoare situată în capitala Madeirei, Funchal. Aceasta este una dintre cele mai populare plaje din Madeira, datorită nisipului său negru vulcanic, apelor cristaline și atmosferei sale unice.

Aici veți găsi o gamă largă de facilități, cum ar fi dușuri, toalete și șezlonguri, care vă vor oferi confortul necesar pentru a vă bucura de ziua voastră la plajă în confort și stil. În plus, veți găsi multe baruri și restaurante în jurul plajei, care servesc preparate culinare tradiționale și moderne.

Praia Formosa este situată într-o zonă pitorească a insulei, oferind priveliști impresionante asupra munților și mării, ceea ce o face o destinație turistică populară pentru turiști care doresc să se bucure de peisajul natural unic al Madeirei.

De asemenea, în apropiere de Praia Formosa, veți găsi multe alte atracții turistice, cum ar fi promenada litorală, unde puteți face plimbări romantice și urmări apusurile de soare uimitoare, precum și terenuri de joacă pentru copii și o zonă specială pentru surfing.

Praia dos Reis Magos

Praia dos Reis Magos este o plajă fermecătoare situată în Garajau, la sud-est de capitala Madeirei, Funchal. Această plajă mică și liniștită este ideală pentru turiștii care caută un loc retras pentru a se bucura de plajă, înot și snorkeling.

Plaja este formată din nisip fin și ape limpezi și calme, ideale pentru înot și snorkeling, iar peșterile subacvatice de la capătul stâncos al plajei fac din aceasta o destinație populară pentru scufundări și snorkeling. De asemenea, veți găsi aici multe vietăți marine interesante, cum ar fi homari, caracatițe și diverse specii de pești, care vă vor oferi o experiență unică și deosebită.

Plaja este dotată cu facilități pentru turisti, cum ar fi dușuri, toalete și un restaurant, ceea ce o face ideală pentru turiștii care doresc să petreacă o zi relaxantă la plajă în confort și stil. În plus, veți găsi multe alte atracții în zona din jurul plajei, cum ar fi o zonă pentru picnic și o grădină tropicală, care pot fi explorate în timpul zilei voastre la plajă.

Cu priveliștile sale uimitoare și peisajul natural deosebit, Praia dos Reis Magos este o plajă de neuitat în Madeira, și o destinație perfectă pentru turiștii care caută o experiență liniștită și relaxantă în timpul vacanței lor.

Praia do Seixal

Praia do Seixal este o plajă fermecătoare situată în partea de nord-vest a insulei Madeira, la aproximativ 25 de kilometri de capitala Funchal. Această plajă impresionantă de nisip negru vulcanic se remarcă prin peisajul său spectaculos, apele cristaline și atmosfera sa relaxantă.

Plaja este ideală pentru cei care caută un loc retras și liniștit pentru a se bucura de plajă, înot și snorkeling, iar priveliștea sa spectaculoasă face din aceasta o destinație populară pentru fotografii și turiști pasionați de natură. În plus, plaja este ideală pentru surf și alte sporturi nautice, datorită valurilor sale puternice.

Aici veți găsi facilități pentru turisti, cum ar fi toalete și dușuri, precum și o zonă de picnic și o zonă de joacă pentru copii, ceea ce o face ideală pentru turiștii care doresc să petreacă o zi relaxantă la plajă în confort și stil.

În apropiere de Praia do Seixal, veți găsi multe atracții turistice, cum ar fi cascadele impresionante de la Rabacal și canioanele spectaculoase ale Munților Ribeira da Janela, care pot fi explorate în timpul zilei voastre la plajă.


În concluzie, Madeira are multe plaje frumoase și diverse care merită vizitate în timpul vacanței dumneavoastră. Fie că sunteți în căutarea unei plaje pentru înot și relaxare sau pentru sporturi nautice și aventură, insula Madeira are ceva pentru toată lumea.

De la nisipul auriu și apele cristaline de la Praia do Porto Santo, la peisajul spectaculos și nisipul negru vulcanic de la Praia do Seixal, fiecare plajă are propriul său farmec și oferă turiștilor experiențe unice și deosebite.

În plus, cu o gamă largă de facilități și activități, inclusiv sporturi nautice, promenade, restaurante și baruri, fiecare plajă este ideală pentru a petrece o zi relaxantă și plină de distracție.

În timp ce vă bucurați de plajele din Madeira, nu uitați să explorați și celelalte atracții turistice ale insulei, cum ar fi peisajele spectaculoase, gastronomia locală și cultura tradițională, pentru a avea o experiență de vacanță completă și de neuitat.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 5 plaje pe care să nu le ratezi în Madeira”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles