Cauți Cazare?

Silicon Valley

Silicon Valley

Silicon Valley este cea mai renumită zonă pentru industriile de înaltă tehnologie și inovare, dar și pentru campusuri universitare imense, aflată în sudul Statelor Unite ale Americii, în orașul  San Francisco din statul California. Unele dintre cele mai mari corporații din domeniul tehnologiei își au sediul aici – Facebook, Google, Apple – dar și universități mari precum Stanford. Dar ce o face atractivă pentru turiști? Ar fi cineva interesat doar sa viziteze sediile marilor corporații sau aici este mult mai mult de văzut, de gustat, de admirat și absorbit încât să ne dorim să ne întoarcem aici, fascinați fiind de lumea aceasta a viitorului absolut impresionantă? Nu cumva aici și-au făcut locul de-a lungul timpului muzee care ne uimesc cu inovații care mai de care mai creative? Nu cumva aici își fac locul zi de zi bogățiile unei economii în plină expansiune? Haideți să aflăm împreună câte din toate astea ne așteaptă în Silicon Valley și cât ne stârnesc apetitul pentru călătorie.

Computer History Museum

Muzeul de istorie a calculatoarelor te va purta chiar la rădăcinile tehnologiei care a devenit atât de comună pentru noi toți. Unul dintre cele mai remarcabile și grăitoare exponate este „Birth of the Computer”, care ne amintește de primul computer, „născut” nu cu mult timp în urmă, dar care este atât de diferit de ceea ce avem la îndemână astăzi. Un alt exponat impresionant, care este foarte încărcat de istorie, este un mic device care a ajutat la spargerea unor coduri în Al Doilea Război Mondial. Veți avea ocazia totodată să aflați mai multe despre oamenii care au făcut posibile progresele tehnologiei. Curioșii mai pot afla fascinanta știință din spatele unor jocuri de calculator, cum ar fi jocul de șah, dar și istoria și evoluția cipurilor. Fie că ești sau nu un pasionat al calculatoarelor, vizita la acest muzeu te va face cu siguranță să îți dai seama cât de capabilă este omenirea de progrese mărețe, care să ne schimbe tuturor viața în bine, într-un timp atât de scurt. Partea bună este că muzeul are șanse mari să se deschidă în vara aceasta, după ce a fost închis din cauza restricțiilor Covid-19.

Googleplex și Android Sculpture Garden

Acest loc din campusul Google este dedicat diferitelor forme și versiuni „dulci” pe care le-a avut de-a lungul timpului Android. Multe dintre ele au denumiri de dulciuri, cum ar fi Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, Kit Kat, Lollipop. Și, mai nou, Marshmallow. Fiecare dintre ele are o statuie dedicată. Dacă sunteți sau nu pofticioși, vă recomandăm totuși să vizitați aceste mici statuete care sunt reprezentative pentru încercarea industriilor tehnologice de a fi cât mai prietenoase, accesibile și atractive pentru publicul larg.

Rezervația naturală Baylands

Rezervația Baylands aflată în orașul Palo Alto din Silicon Valley (locul de naștere al Silicon Valley) este unul din punctele de atracție sălbatice ale locului. Iubitorii de natură își pot încărca bateriile cu o plimbare în jurul unei suprafețe imense de mlaștini sărate sălbatice. Iubitorii de jogging si bicicliștii se pot bucura de peste 30 km de trasee, acompaniați de o gamă incredibilă de animale sălbatice locale cu aripi – fazani, pelicani, colibri și multe altele. Prezența unei asemenea varietăți de păsări sălbatice poate fi un punct de atracție pentru observatorii de păsări. Mulți consideră că această zonă este una dintre cele mai bune zone de observare a păsărilor de pe coasta de vest. Păstrarea acestui monument al naturii arată cum putem armoniza progresul tehnologic cu frumusețea naturii. Zona poartă în prezent denumirea de Zona de agrement John Fletcher Byxbee, după numele inginerului care a avut viziunea de a o transforma într-o zonă accesibilă publicului pentru agrement.

The Chocolate Garage

Cine nu iubește ciocolata? La Chocolate Garage în Palo Alto ai ocazia să vezi cu ochii tăi mai bine de 2000 de tipuri de ciocolată artizanală din întreaga lume. Un rai pentru iubitorii de ciocolată i-am putea spune. O veste foarte bună este că aici se organizează degustări de ciocolată, de foarte multe ori acompaniate și de diferite tipuri de băutură. Pare locul potrivit pentru ca papilele tale gustative să-ți mulțumească.

Garaje unde au început afaceri faimoase

Aceste locuri sunt un mic suvenir al visului american. În micul garaj de pe 367 Addison Avenue , în anul 1939 Bill Hewlett and Dave Packard au început o mică afacere care avea să devină marea corporație HP. Pe 2066 Crist Drive, Los Altos, se află garajul unde Steve Jobs a construit primul computer Apple. La 232 Santa Margarita Avenue, Menlo Park se află garajul renovat de Google care arată locul în care cei doi studenți Larry Page and Sergey Brin au început acest proiect devenit unul de talie mondială. Pare locul potrivit de reflecție pentru toți cei care au idei de afaceri însă puțin curaj să înceapă. Se pare că acest exemplu, la fel ca multe alte afaceri începute într-un mic garaj sau apartamrnt, au puterea să ne inspire și să ne arate că totul este posibil.

The Tech Interactive

The Tech Interactive, cunoscut anterior sub numele de Muzeul Tehnic al Inovației, este un l reper important din Silicon Valley, fiind unul dintre muzeele de știință și tehnologie de top din țară. Tech Interactive se întinde pe 132.000 de metri pătrați și oferă numeroase exponate și experiențe practice vizitatorilor. Vizitatorii își pot proiecta și construi propriul robot, pot trăi experiențe similare cu ale echipei NASA sau să experimenteze diferite Realități Virtuale.

California’s Great America

Situat în Santa Clara, Marea America a Californiei este un parc de distracții atipic, mult diferit de multe altele. Dacă ai nevoie să-ți crești puțin nivelul de adrenalină sau ești amator de senzații tari, selecția parcurilor de roller-coastere care induc frica par locul potrivit pentru tine. Totuși trebuie să țineți cont că parcul este destul de mare, ceea ce înseamnă că probabil nu veți avea timp să vedeți totul într-o singură zi. Plimbări, spectacole și evenimente speciale au loc pe tot parcursul anului, oferind distracție, senzații tari și aventură.

Comentarii

Fii primul care comentează “Silicon Valley”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles