Cauți Cazare?

Top 5 atracții turistice din Praga

piata centrala praga cehia

Praga, cunoscută și ca „Orașul celor o sută de turnuri”, este o destinație turistică cu adevărat fascinantă, bogată în istorie, cultură și arhitectură impresionantă. Această metropolă vibrantă și plină de viață, situată pe ambele maluri ale râului Vltava, este capitala Republicii Cehe și reprezintă un tezaur al artei europene de-a lungul secolelor.

Articolul de față vă îndeamnă să descoperiți cinci dintre cele mai remarcabile atracții ale acestui oraș. Acestea includ majestuosul Castel Praga, care domină orașul de pe înălțimea dealului Hradčany, faimosul Pod Carol, cu statuile sale istorice și priveliștea panoramică, piața centrală a Orașului Vechi, cu orologiu astronomic unic în lume și atmosfera sa vibrantă.

Continuăm cu Biserica Sfântului Nicolae, un exemplu strălucitor de baroc boemian, care încântă cu interioarele sale luxoase, și în final, ne oprim la Pivnița U Fleku, o berărie istorică și restaurant cu o tradiție de aproape 700 de ani. Acestea oferă o perspectivă captivantă asupra identității complexe și fascinante a Pragai. Bucurați-vă de acest tur virtual prin „inima Europei”.

Castelul Praga

Castelul Praga este una dintre cele mai impresionante atracții turistice din Praga, fiind un exemplu remarcabil de arhitectură gotică și renascentistă. Amplasat pe o colină cu vedere la râul Vltava, castelul domină orașul și este una dintre cele mai mari structuri medievale din Europa. Istoria castelului datează din secolul al IX-lea, dar structurile actuale au fost construite în mare parte între secolele X-XVIII.

Castelul Praga găzduiește mai multe palate și catedrale, inclusiv Catedrala Sfântul Vitus, care este una dintre cele mai mari catedrale gotice din lume. De asemenea, în incinta castelului se află și muzee și galerii de artă care ilustrează istoria și cultura Cehiei.

Pe lângă clădirile istorice, Castelul Praga oferă o priveliște impresionantă asupra orașului și a râului Vltava. Vizitatorii pot urca pe turnul de observație al castelului pentru a admira vederea panoramică asupra Pragăi.

Pentru a vizita Castelul Praga, este necesar să cumpărați un bilet care oferă acces la anumite zone ale complexului. Este recomandat să planificați o vizită în timpul dimineții sau al după-amiezii pentru a evita aglomerația de turiști.

Podul Carol

Podul Carol este unul dintre cele mai importante monumente istorice din Praga și una dintre cele mai faimoase atracții turistice ale orașului. Podul traversază râul Vltava și conectează Orașul Vechi cu Castelul Praga. Acest pod istoric datează din secolul al XIV-lea și a fost construit în timpul domniei împăratului Carol al IV-lea, motiv pentru care poartă numele său.

Podul Carol este cunoscut pentru cele 30 de statui baroce care se află pe partea sa de sus, care reprezintă sfinți, patroni și alte personalități istorice. Una dintre cele mai populare statui este cea a Sfântului Ioan Nepomuk, care este considerat protectorul podului. Se spune că dacă atingeți statuia și faceți un dorință, aceasta se va îndeplini.

Pe lângă statui, Podul Carol este un loc popular pentru artiști stradali și artizani care vând suveniruri și alte produse tradiționale. Vizitatorii pot admira și vederea panoramică a râului Vltava și a orașului din centrul podului.

Podul Carol este foarte aglomerat de turiști, mai ales în timpul verii, așadar este recomandat să vizitați acest obiectiv turistic în timpul dimineții sau al după-amiezii, pentru a evita aglomerația.

Orașul Vechi

Orașul Vechi din Praga este centrul istoric al orașului, renumit pentru arhitectura sa gotică și barocă, precum și pentru piața sa centrală, care găzduiește o varietate de cafenele, magazine și restaurante. Orașul Vechi este una dintre cele mai populare atracții turistice din Praga și este situat între Podul Carol și Piața Wenceslas.

Printre cele mai importante obiective turistice din Orașul Vechi se numără Turnul Astronomic, care este situat în partea de sud a pieței centrale. Turnul este celebru pentru ceasul său astronomic, care este una dintre cele mai vechi ceasuri astronomice din lume, cu o vechime de peste 600 de ani. Ceasul este renumit pentru figurinele sale animate care se mișcă la fiecare oră.

De asemenea, în Orașul Vechi se află și Biserica Tyn, care este una dintre cele mai impresionante clădiri gotice din Praga. Construită în secolul al XIV-lea, biserica este situată în partea de nord a pieței centrale și este cunoscută pentru turnurile sale gemene și pentru portalul său gotic.

Orașul Vechi găzduiește, de asemenea, mai multe muzee, galerii de artă și monumente istorice, precum Palatul Kinsky, care este situat în partea de est a pieței centrale. Palatul găzduiește o colecție impresionantă de artă europeană și asiatică, precum și expoziții temporare.

Orașul Vechi este un loc aglomerat și popular, mai ales în timpul sezonului turistic, așadar este recomandat să vizitați acest obiectiv turistic în timpul dimineții sau al după-amiezii, pentru a evita aglomerația.

Biserica Sf. Nicolae

Biserica Sfântul Nicolae este una dintre cele mai mari și mai frumoase biserici din Praga și este situată în apropierea Orașului Vechi. Biserica este un exemplu remarcabil de arhitectură barocă și a fost construită în secolul al XVIII-lea, fiind considerată unul dintre cele mai importante locuri de cult din oraș.

Biserica Sfântul Nicolae este cunoscută pentru frescele sale impresionante și pentru decorațiunile sale artistice, inclusiv pentru orga sa celebra, care este una dintre cele mai mari și mai complexe orgi din Europa. De asemenea, biserica găzduiește concerte și alte evenimente culturale, oferind o experiență muzicală unică într-un decor baroc impresionant.

Printre cele mai impresionante elemente ale bisericii se numără altarul principal, care este decorat cu sculpturi aurite și picturi, și capela familiei Lobkowicz, care conține mormintele membrilor familiei nobiliare din Boemia.

Vizitarea Bisericii Sfântul Nicolae este o experiență culturală unică și impresionantă în Praga, care nu trebuie ratată în timpul unei vizite în oraș. Este recomandat să vizitați biserica în timpul dimineții sau al după-amiezii, pentru a evita aglomerația de turiști.

Pivnița U Fleku

Pivnița U Fleku este cea mai veche și mai faimoasă pivniță cu bere din Praga, care a fost deschisă în secolul al XV-lea și care încă funcționează și astăzi. Pivnița este situată în apropierea centrului istoric al orașului și este unul dintre cele mai populare locuri pentru turiștii care doresc să încerce berea tradițională cehă.

Pivnița U Fleku este cunoscută pentru atmosfera sa autentică și rustică, precum și pentru berea sa proaspătă și gustoasă. Berea este fabricată în pivnița însăși, folosind ingrediente tradiționale și tehnici vechi de fabricare a berii. Pivnița oferă, de asemenea, mâncăruri tradiționale delicioase, precum cârnați, carnea de porc afumată și gulașul.

Vizitarea Pivniței U Fleku este o experiență autentică cehă și o modalitate excelentă de a explora cultura și tradițiile locale. Pivnița este deschisă în fiecare zi, de la ora 10 dimineața până la miezul nopții, iar rezervarea în avans este recomandată, deoarece pivnița este adesea aglomerată de turiști.


În concluzie, Praga este un oraș istoric și cultural impresionant, care oferă o gamă largă de atracții turistice impresionante. De la Castelul Praga și Podul Carol la Biserica Sf. Nicolae și Orașul Vechi, vizitatorii pot explora clădiri istorice, muzee și galerii de artă, precum și să se bucure de experiența autentică a unei pivnițe cu bere tradițională cehă.

Praga este un oraș unic și vibrant, care merită vizitat și explorat în profunzime. În timp ce atracțiile turistice enumerate în acest articol reprezintă doar o mică parte din ceea ce oferă orașul, acestea sunt cu siguranță cele mai importante și cele mai impresionante locuri de vizitat.

Indiferent dacă sunteți pasionați de istorie, cultură, artă sau gastronomie, Praga este un oraș care are ceva de oferit pentru toată lumea. Prin urmare, vă încurajăm să vă faceți timp pentru a explora frumusețea și bogăția culturală a acestui oraș magnific și să vă bucurați de toate experiențele unice pe care le oferă.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 5 atracții turistice din Praga”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles