Cauți Cazare?

Cele mai tari lucruri de făcut în Lisabona

Cele mai tari lucruri de facut in Lisabona

De-a lungul secolelor, Lisabona a înflorit și a suferit. Orașul este cel mai renumit pentru istoria succeselor sale maritime, în special călătoriile lui Vasco da Gama care primul a navigat pe o rută maritimă către India. În ultimii ani orașul a înflorit din nou și este acum un important centru comercial european.

Lisabona a devenit un oraș din ce în ce mai modern și cosmopolit, cu avantaje și dezavantaje. Orașul este bine pregătit pentru a primi vizitatori și are servicii turistice calificate, în special la Lisboa Welcome Center în zona Baixa și Ask Me Lisboa – birou de turism din Restauradores.

Vizitatorii care caută vechea Lisabona pot să o găsească în Alfama sau în oricare dintre zonele mai mici ale orașului. Unul dintre cel mai bun mod de a aprecia Lisabona este pe jos, folosind tramvaie pentru dealurile mai abrupte și oprindu-te pentru a te bucura de vederi variate.

În timp ce lunile de vară sunt cele mai populare pentru vizitarea Lisabonei având multe evenimente în calendar – Festas dos Santos Populares. Primăvara și toamna pot fi, de asemenea, pline de satisfacții dacă doriți să vizitați coasta Lisabonei. La sfârșitul iernii, sărbătorile de Carnaval atrag mulți vizitatori la Lisabona. Alte evenimente din timpul anului includ festivaluri de muzică și multe festivaluri religioase, care sunt momente excelente de sărbătoare pentru un portughez. Iata top 5 lucruri de făcut oricând ai vizita Lisabona.

Alfama

Alfama este cel mai vechi cartier din Lisabona, cel mai tradițional și mai fermecător. Un cartier fascinant în orice moment al zilei, Alfama prinde viață după-amiaza târziu și seara devreme când localnicii ies la ușile lor și micile taverne încep să se umple. O nouă generație de rezidenți mai tineri a condus la un număr de magazine și baruri la modă. Având în vedere străzile abrupte și treptele din acest cartier, cea mai puțin obositoare abordare este de a începe din partea de sus și de a merge în jos.

O plimbare în jurul labirintului de alee șerpuite va dezvălui colțuri pitorești și biserici prăbușite, precum și vederi panoramice de pe terasele umbrite, cum ar fi Miradouro de Santa Luzia – terasa romantică a Miradouro de Santa Luzia oferă vederi panoramice asupra Alfama și râului Tajo.

Sunt o multime de lucruri pe care le poti face aici, precum vizitarea Castelo de São Jorge- este posibil ca castelul să nu fie autentic, dar grădinile și străzile înguste din cartierul Santa Cruz din ziduri fac o plimbare plăcută, iar priveliștile sunt cele mai frumoase din Lisabona

Călătoria cu tramvaiul popular numărul 28 este unul dintre punctele culminante ale fiecărei vizite la Alfama. Pe măsură ce își face drum prin străzile înguste și abrupte ale Lisabonei, acest tramvai galben a devenit o icoană. Nu există tramvaie ca acestea nicăieri în altă parte a planetei.

Turnul Belém

Turnul Belém (Torre de Belém) este clădirea simbolică a Lisabonei și reprezintă monumentul istoric care este cel mai bine definit si păstrat din oraș. Fiind simbolul Lisabonei, turnul este întotdeauna populat cu turiști și pot exista cozi foarte lungi pentru a vizita interiorul destul de gol și auster al turnului. Atracția principală aici este sculptura în piatră exterioară, interiorul fiind mai puțin atractiv.

Turnul Lisabonei este situat în cartierul Belem din Lisabona, la aproximativ 2,5 km de centrul Lisabonei și se ajunge printr-un tramvai. Intrarea pentru adulți în turn este de 8,50 euro, iar copiii cu vârsta de până la 14 ani pot intra gratuit. Doar 150 de persoane pot intra înăuntru, așa că înseamnă că pot exista cozi lungi la intrare, mai ales în sezonul de vârf.

Timpul de deschidere este limitat. Este deschis între orele 10: 00-18: 30 în timpul verii și 10: 00-17: 30 în timpul iernii. Când vă planificați vizita, încercați să ajungeți cât mai devreme posibil, deoarece fortul va rămâne ocupat până la ora închiderii.

Ascensorul Santa Justa

Ascensorul Santa Justa (Elevador de Santa Justa) este una dintre atracțiile turistice cu adevărat speciale din Lisabona. Pasagerii sunt transportați la 45 de metri de cartierul Baixa în Largo do Carmo de această minune tehnologică din secolul al XIX-lea.

Ascensorul vine dintr-o perioadă în care fierul forjat era mai mult decât un simplu material de construcție; fiind considerat, de asemenea, un stil de artă. În interior, două vagoane somptuoase din lemn lustruit transportă pasagerii, în timp ce cadrul exterior este decorat cu glorioase arcade neogotice și desene geometrice.

Fiind o atracție turistică populară, pot exista cozi lungi, iar tariful de întoarcere este 6 euro. În acesta este inclusă intrarea pe platforma de vizionare. Liftul este deschis în fiecare zi între orele 7: 30-23: 00.

Monumentul Cristo Rei (Hristos Regele)

Cristo Rei este un monument catolic și un altar situat în orașul Almada, peste râul Tejo, cu vedere la Lisabona. Datează din anii 1950 și construcția sa reprezintă recunoștința religioasă a Portugaliei pentru evitarea ororilor celui de-al Doilea Război Mondial. Monumentul Cristo Rei a fost inspirat de statuia lui Hristos Mântuitorul de pe muntele Corcovado din Rio de Janeiro, Brazilia.

Platforma de observare înaltă de 80 m și priveliștile panoramice uimitoare ale Lisabonei și podul suspendat Ponte 23 de Abril sunt principalele atracții ale Cristo Rei.

La fel ca în majoritatea atracțiilor turistice, cel mai bine este să mergeți devreme în sezonul de vârf (iulie-august), chiar dacă cozile se mișcă de obicei repede. Cel mai bun moment pentru a vizita Cristo Rei depinde de prioritățile dvs.

Călătoria cu transportul în comun nu este dificilă, necesitând o plimbare pitorească cu feribotul și un autobuz ieftin. Taxa de admitere la platforma de vizionare este de 6 euro/adult sau 3 euro/copil.

Oceanário de Lisboa

Oceanário de Lisboa este al doilea acvariu ca mărime din Europa, după L’Oceanogràfic din Valencia. Conține peste 15.000 de creaturi din peste 450 de specii diferite.

Acvariul reprezintă o oprire esențială dacă călătoriți cu copii. Sunt disponibile bilete de familie, care vă oferă o mică reducere. Acvariul de la Lisabona conduce la o zi fantastică de familie cu mii de pești, păsări marine și mamifere care pot fi văzute într-un rezervor central enorm, echivalentul a patru piscine olimpice.

Încercați să evitați vizitarea Oceanariumului la sfârșit de săptămână în timpul sezonului estival, deoarece complexul poate fi foarte ocupat, iar cel mai aglomerat moment al zilei este chiar după prânz. Lisabona Oceanarium este deschis în fiecare zi între orele 09:00 – 18:00, iar prețul biletului este relativ scump de la 15 la 39 de euro, dar experiența merită taxa. Vizitele tipice durează 1-2 ore.

Așadar, acestea sunt cele 5 lucruri de făcut la Lisabona care vor face din vacanța dumneavoastră un sejur minunat.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai tari lucruri de făcut în Lisabona”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles