Cauți Cazare?

Copenhaga, capitala culturală a nordului Europei

Copenhaga capitala culturala a nordului Europei

Conpenhaga , capitala culturală a nordului Europei și locul de naștere al hygge este un n oraș fermecător, compact, în care palatele opulente stau umăr cu umăr cu capodopere arhitecturale modern.

Nu întâmplător, Danemarca este adesea citată drept cea mai fericită națiune de pe pământ. Danezii pot fi direcți – și umorul lor sec – dar știu mai bine decât majoritatea cum să se bucure de lucrurile mai fine din viață. La urma urmei, hygge – tendința stilului de viață danez care se traduce vag într-un sentiment de căldură și confort – este acum aproape la fel de popular în afara Danemarcei ca unul dintre celelalte mari exporturi ale țării: Berea

Capitala daneză poate fi experimentată într-o multitudine de moduri diferite. 5 dintre cele mai interesante lucruri de făcut la Copenhaga le vom enumera mai jos.

Grădinile Tivoli

Atracția turistică numărul unu al Danemarcei este, de asemenea, al doilea cel mai vechi parc de distracții din lume. Faimos pentru atmosfera sa magică de basm, clădirile exotice, grădini amenajate superbe și divertisment și restaurante de lux, Tivoli Gardens este mai mult decât un parc de distracții.

Atmosfera este suficient de magică pentru a merita o vizită, chiar dacă nu vă interesează parcul de discracții excelent oferit. Înființată în 1843, Tivoli a fost mult timp un favorit al regalității. De asemenea, s-a dovedit a fi o mare sursă de inspirație pentru Walt Disney, care a vizitat-o în anii 1950 și despre care se spune că a fost fascinat de atmosfera lui Tivoli.

Pentru copii și cei cu inima slabă, există o mulțime de distracții, plimbări blânde. Roata este o roată de observare care oferă priveliști minunate asupra Tivoli. Vă puteți bucura, de asemenea, de o plimbare cu troleibuzul, o plimbare cu caruselul cu animale și muzică exotică, un vals în formă de navă pirat și câteva plimbări fermecătoare pentru copii, cum ar fi dragoni zburători și mașini clasice în miniatură.

Barcile dragon sunt plimbări foarte populare la Tivoli. Copiilor le place să plutească pe lac în timpul zilei. Seara, decorul devine romantic – Tivoli este cu totul magic, strălucind cu strălucire mii de lumini de zână și felinare chinezești. Puteți prinde uimitoarele Iluminări Tivoli peste lac, un spectacol exuberant, târziu, cu artificii, lasere, muzică și jeturi de apă.

Nyhavn

Nyhavn este un loc popular și o atracție pentru turiști și localnici laolaltă. Locul de pe litoral și port din jurul Nyhavn – face parte din sufletul cultural al Copenhaga – și a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri istorice din oraș – care a câștigat o popularitate extraordinară – ca o atracție turistică autentică – care deține un apel magnetic pentru curioși și vizitatori veseli.

Nyhavn, cu pitorescele sale case vechi de ambele părți ale canalului, oferă o varietate de restaurante, pub-uri, cafenele cu dans și muzică – 24 de ore pe zi. Nyhavn este, de asemenea, numit „Cel mai lung bar în aer liber din Scandinavia” – cu numeroasele sale restaurante – cafenele și restaurante confortabile cu vedere la canal.

Casa roșie nr. 20 la Nyhavn – pe partea umbroasă – unde a trăit Hans Christian Andersen în perioada 1834-38. Celebrul scriitor de basme a trăit și pe partea însorită a Nyhavn în nr. 67 – din 1845-64.

Întotdeauna există o mulțime de activități în jurul Nyhavn și mai ales pe piața cu monumentul Ancorei Memorial din 1872 – în fața intrării în zona canalului și a portului.

Castelul Rosenborg

Frumosul castel vechi de 400 de ani este situat în popularul parc central din Copenhaga, King’s Garden. Castelul a fost construit de unul dintre cei mai renumiți regi scandinavi, Christian IV. Astăzi, gloria trecutului poate fi experimentată prin numeroasele comori de artă ale regilor și reginelor anterioare. Printre principalele atracții se află Marea Sală cu tronurile de încoronare și trei lei de argint în mărime naturală care stau de pază.

Castelul Rosenborg are o colecție uimitoare de mobilier, artă, fildeș, porțelan, aur, arme și bijuterii. În plus, castelul este lăsat aproape în aceeași stare ca atunci când regii și reginele mergeau prin camerele castelului acum 400 de ani.

Castelul Frederiksberg

Amplasat în Frederiksberg Have, unul dintre cele mai romantice locuri din Copenhaga, acest palat în stil baroc a fost reședința de vară a familiei regale până la mijlocul anilor 1800. Este cocoțat pe un parc aflat pe un deal, înconjurat de multe poduri minunate și Pavilionul chinezesc care a fost ridicat în 1799 ca o ceainărie regală. Acum găzduiește Academia de ofițeri danezi și este deschisă doar pentru tururi cu ghid.

Există tururi ghidate la Castelul Frederiksberg în ultima sâmbătă a fiecărei luni. Puteți vizita site-ul web al Castelului Frederiksberg pentru mai multe informații despre tururi cu ghid pentru grupuri.

Aventurează-te într-o vizitare a obiectivelor turistice

Există multe moduri de a vedea Copenhaga. Închiriați o bicicletă și mergeți dintr-un cartier în altul, urcați pe o barcă și fiți propriul dvs. căpitan navigând în portul Copenhaga sau participați la unul dintre numeroasele tururi din oraș.

La Copenhaga, practic toată lumea merge cu bicicleta. Dacă doriți să trăiți ca un adevărat copenhagen, puteți închiria o bicicletă și puteți face o plimbare putând explora orașul pe două roți.

Copenhaga este un vechi port și oraș maritim și unul dintre cele mai frumoase și mai plăcute moduri de a-l vedea, este de la o barcă care navighează pe canalele sale fermecătoare. Luați o barcă tradițională pentru turul canalului sau o telegondolă romantică, fiți căpitanul propriei bărci cu energie solară, fiți aventuros într-un caiac sau mergeți la pescuit. Posibilitățile pe apă sunt nelimitate.

Astfel, am prezentat cele top 5 lucruri de facut la Copenhaga care vă vor stârnzi entuziasmul și dorința de-a vă mai întoarce aici. Dincolo de a fi cel mai fericit oraș din lume, Copenhaga găzduiește o bucătărie daneză excelentă, un sistem de transport magnific, biserici și muzee uimitoare și chiar o comună hippie care atrage vizitatori străini din întreaga lume, așa că ultimul lucru pe care vreți să-l faceți e să ratați Copenhaga.

Comentarii

Fii primul care comentează “Copenhaga, capitala culturală a nordului Europei”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles