Cauți Cazare?

Orașul aflat între 2 țări – Baarle Nassau (Belgia – Olanda)

Baarle Nassau

Despre Baarle-Nassau

Baarle-Nassau este orașul aflat între două țări, fiind așezat pe granița internațională care este cea mai confuză dintre toate și totuși cea mai prietenoasă. Puteți trece peste liniile marcate în ambele sensuri de câte ori doriți și nimeni nu vă va cere documentele. De fapt, s-ar putea să ajungeți într-o cafenea unde vă veți vei plăti cafeaua într-o țară și o veți sorbi așezat la o masă din țara vecină.

Totul a început în Evul Mediu, când părți din aceste meleaguri erau deținute de ducii de Brabant și alte părți de lorzii de Breda, iar mai târziu de House of Nassau. Când s-au format Belgia și Olanda, a devenit necesar să se stabilească o graniță între cele două țări. În Baarle, demarcația a fost atât de confuză încât a fost necesară o comisie specială de frontieră pentru a o rezolva.

În cele din urmă, a fost nevoie de 15 ani pentru a marca granița, iar orașul nu a fost divizat în nici un mod logic. A fost împărțit în bucăți care se încrucișează reciproc atât de aleatoriu, încât granițele trec deseori prin grădini și case. Un minut s-ar putea să mergi pe o stradă din Belgia, iar în minutul următor te vei regăsi brusc în Olanda. De asemenea, deoarece restaurantele olandeze se închid mai devreme, la momentul închiderii, toate mesele sunt mutate în partea belgiană.

Astăzi, mulți locuitori din Baarle-Nassau sau Baarle-Hertog au dublă cetățenie și atât pașaport belgian, cât și olandez. Împletirea pașnică a celor două națiuni a atras interesul consilierilor prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, ca exemplu al modului în care două comunități diferite pot trăi armonios împreună.

Unele probleme, cum ar fi una dintre țări care își închide magazinele duminică în timp ce cealaltă le lasă deschise, au făcut acest aranjament neobișnuit un pic dificil. Dar cu toate acestea, granița aparte pare a fi un avantaj pentru orașe, deoarece statutul ei a creat o atracție turistică populară.

Pentru clarificare și interesul turiștilor, frontiera este făcută vizibilă pe toate străzile cu știfturi de fier. În acest fel este întotdeauna clar dacă cineva se află în Belgia (Baarle-Hertog) sau în Țările de Jos (Baarle-Nassau). Acest lucru este vizibil și pe numerele de case: stilul numerelor de casă este diferit în ambele țări și adesea se va găsi drapelul olandez sau belgian lângă număr.

Granița trece direct prin Centrul Cultural din Baarle; unele camere sunt, prin urmare, multinaționale fiind folosite de ambele naționalități. Centrul cultural, o fostă mănăstire la granița din Pastoor de Katerstraat și găzduiește Biblioteca Internațională din Baarle, Academia pentru Arte De Noorderkempen și multe alte societăți și organizații. Intrarea sa principală se află pe teritoriul olandez și ocupă numărul 7. Ușa din față belgiană este situată la doar câțiva metri distanță și deține numărul 5.

Ce pot face la Baarle-Nassau?

 

Ce puteți face când ajungeți la Baarle-Nasau? Orașul din Baarle-Hertog este deja deosebit de la sine, așa că nu este de mirare că orașul are un magazin care se află în două țări în același timp.

Cu alte cuvinte, magazinul oferă o mare varietate de bere fabricată domestică, unde o parte din magazin este situat în Belgia, iar celălalt în Olanda. Înainte de UE, magazinul avea chiar două case de marcat și, respectiv, două numere de telefon. În zilele noastre este singurul registru, dar granița celor două țări este încă pictată pe podea.

Baarle este un sat mic; puteți merge cu ușurință pe jos sau chiar mai bine, puteți închiria o bicicletă pentru a vizita natura din jur. Deoarece atât Belgia, cât și Olanda se află în spațiul Schengen, deci nu aveți nevoie de pașaport atunci când treceți o frontieră.

Orașul Baarle are 20 de restaurante. Bucătăria regională este consistentă, dar destul de rafinată, iar apropierea de Belgia este evidentă prin bogata selecție de bere.

Baarle-Nassau este un oraș plăcut, cu mai puțin de 10.000 de oameni. El poate fi explorat pe jos sau cu bicicleta. Vă puteți bucura de o plimbare prin oraș sau de un tur despre patrimoniul său urban sau puteți alege un traseu natural în mediul rural înconjurător, sau chiar să mergeți la călărie. Între timp, nu uitați să vă apropiați de magazine și baruri și nu vă mirați dacă găsiți două case de marcat, câte una pentru fiecare țară.

 

Cum poti ajunge la Baarle-Nassau?

 

Satul Baarle este bine accesibil cu mașina prin cele două drumuri provinciale olandeze N260 și N639 și drumul provincial belgian N119. Chiar și autostrăzile A58 din Olanda și E34 în Belgia se află în vecinătatea satului.

Cea mai apropiată gară din Belgia Turnhout. De acolo continuați cu autobuzul.

 

Unde puteți sta?

Sunt o mulțime de locuri pentru care ați putea opta dintre care amintim:

  1. Den Engel Hotel Brasserie – Hotelul are o braserie și săli de ședințe care pot fi utilizate pentru întâlniri sau petreceri private. Toate camerele hotelului au baie privată cu cadă, duș și toaletă. Toate camerele sunt situate la primul etaj.

În împrejurimi se pot desfășura o serie de activități, inclusiv drumeții și ciclism.

Terasa oferă un loc frumos pentru a vă relaxa și a vă bucura de soare. Este situat chiar lângă autostrada către Antwerpen, Turnhout și Breda.

  1. Sporthotel Bruus – oferă camere spațioase în zona rurală liniștită și verde a orașului istoric Baarle-Nassau. Are un restaurant, terenuri de tenis interioare și o sală de gimnastică bine echipată. De asemenea, are o piscină interioară de 25 m și o saună complet echipată, cu o piscină în aer liber.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unui loc ieșit din comun, Baarle-Nassau are tot la dispoziție pentru a vă face visele să devină realitate.

Comentarii

Fii primul care comentează “Orașul aflat între 2 țări – Baarle Nassau (Belgia – Olanda)”

Proprietati favorite