Cauți Cazare?

Benidorm – Manhattan-ul Europei?

Benidorm Manhattan ul Europei

Orașul de coastă Benidorm este situat în provincia Alicante din Spania. Acesta era un sat relativ mic înainte de 1960; în prezent este un oraș turistic cu o mulțime de plaje, hoteluri și zgârie-nori, iar economia sa este condusă în principal de turism. Acest oraș are o populație de aproximativ 74.000 de oameni. Hotelurile și zgârie-nori formează un cadru fermecător care a făcut oamenii să numească acest oraș drept Manhattanul Spaniei.

Cu temperaturile sale constante, Benidorm pe Costa Blanca are mai mult de jumătate din bătălia câștigată pentru a fi unul dintre cele mai fierbinți locuri turistice din Alicante pe Marea Mediterană. L-am numi probabil melting pot-ul spaniol, datorită amestecului cu atât de mulți oameni din întreaga lume. Aici puteți încerca mâncare excelentă din întreaga lume și puteți face parte activ din tradițiile acestor țări într-un singur oraș – Benidorm.

Benidorm, cu numele său arab, are aproape aceeași istorie ca toate celelalte zone învecinate din jur lui: mai întâi fenicienii, romanii, arabii și regii catolici. Mai există încă aici rămășițe ale unora dintre aceste civilizații și comori arhitecturale antice, dar credeți-ne, Benidorm nu trebuie vizitat pentru aceste caracteristici, ci mai degrabă trebuie vizitat pentru latura sa “sălbatică”: relaxare în timpul zilei pe plajele sale de nisip lungi întinse și divertisment abundent noaptea. Dacă ne întindem imaginația și puținele cunoștințe de spaniolă, am putea înțelege numele Benidormului ca însemnând „dormit bine” (beni = bien = bine și dorm = dormir = sleep) dar majoritatea oamenilor abia că dorm noaptea când se află în Benidorm! J

Totul pare a fi ideal atunci când vă planificați vacanța în Benidorm și orașele din împrejurimile sale. Poziția geografică dintre două lanțuri de munte îi oferă climatul său fantastic; peste 350 de zile de soare și temperaturi confortabile iarna și grade rezonabile de plajă, vara.

De când a fost preluat de un om de afaceri înțelept, care a văzut posibilitățile nelimitate de aici, Benidorm a ocupat poziția câștigătoare, fiind cel mai preferat loc de vacanță pentru mulți oameni singuri, pensionari și familii din întreaga lume în special din Marea Britanie, Germania, Franța și țările scandinave. Sunt atât de multe zboruri ieftine care părăsesc aceste principale locuri, toate ajungând la aeroportul din Alicante, care se află doar la aproximativ 25 de minute distanță de Benidorm.

Plaja de acolo este împărțită prin ceea ce a fost o uriașă proeminență stâncoasă, transformată acum în „Balconul Costa Blanca” și Clubul nautic. Deci, atunci când vă uitați la hartă, plaja din dreapta se numește Levante și cea din stânga Poniente. Plaja Levante se află în fața părții mai noi, cu restaurante pline de viață, care oferă muzică de dans toată ziua și mâncare bună. La capătul cel mai nordic al acestei plaje veți găsi tot felul de sporturi nautice: banana boat pentru copii (și adulți), schi nautic și chiar surfing!

Înafară de statul la plajă și sporturile de apă, iată și alte lucruri pe care le puteți face aici:

  1. Casco Antiguo (Orașul Vechi)

Dacă căutați ceva tipic spaniol în timpul vacanței la Benidorm, veți dori să vizitați orașul vechi. În comparație cu agitația promenadei, orașul vechi din Benidorm este o lume complet diferită și o șansă excelentă de a vă scufunda într-o anumită cultură și istorie spaniolă autentică. Întreaga zonă este plină de caracter și farmec. Începeți prin rătăcirea în jurul labirintului de străzi înguste și pietruite și descoperiți magazine, cafenele și pub-uri ascunse pe străzile laterale mici. Biserica cu cupolă albastră și rândurile de case albe ajută Orașul Vechi Benidorm să păstreze acel sentiment autentic. Casco Antiguo din Benidorm este un rai al mâncării, deoarece străzile sunt pline de restaurante care servesc tot felul de delicii gustoase, inclusiv delicatese spaniole. Una dintre cele mai populare străzi din Orașul Vechi este „Tapas Alley”, poreclită datorită numeroaselor baruri Tapas care o doboară. Este situat în inima orașului vechi, așa că asigurați-vă că vă opriți pentru o paella în miniatură și o masă de carne sau mici gustări cu fructe de mare, oricum doriți.

  1. Viața de noapte în Benidorm

Benidorm are o reputație de capitală a petrecerii din Costa Blanca, iar viața de noapte din Benidorm https://www.youtube.com/watch?v=BbXJLvaRfjw face să se vadă ușor de ce. Dacă ideea ta despre vacanța perfectă este o zi pe plajă urmată de petreceri toată noaptea, nu există un loc mai bun pentru a o face decât în vacanță în Benidorm. De la pub-uri și baruri cu temă britanică la baruri sportive, cabaret și baruri de spectacol, există ceva pentru toată lumea. Vă puteți bucura de stand-up comedy, puteți prinde un spectacol de magie, puteți cânta la karaoke sau puteți dansa până când răsare soarele la unul dintre cluburile stațiunii. Viața de noapte din Benidorm poate fi la fel de relaxată sau plină de viață pe cât dorești.

  1. Mundomar

Ceva distractiv pentru copii și perfect pentru petrecerile în familie, Mundomar Benidorm este un parc popular cu animale tropicale din Benidorm. Deschis de obicei din februarie până în decembrie, găzduiește peste 80 de specii diferite de animale. Este unul dintre numeroasele parcuri tematice de familie din stațiune, care se numără printre cele mai populare destinații de vacanță din Marea Mediterană. În timp ce accentul principal la Benidorm Mundomar se pune pe animalele marine, cum ar fi delfinii, leii de mare și pinguinii, există, de asemenea, multe tipuri de păsări, inclusiv papagali și tucani, plus suricate, lemuri și porcupini. Aici puteți vedea frumoasele flamingo de un roz strălucitor care sunt originare din regiunile tropicale din America de Sud, broasca țestoasă uriașă din regiunea Zanzibar din sudul Africii și bufnița vultur care se găsește în mod obișnuit în Costa Blanca și în alte zone mediteraneene.

Benidorm este o destinație perfectă pentru familii și există multe de făcut și de văzut aici bucurând pe toată lumea în timpul vacanței!

Comentarii

Fii primul care comentează “Benidorm – Manhattan-ul Europei?”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles