Cauți Cazare?

Canalele din Amsterdam

canalele din amsterdam 1

Pentru a înțelege de ce sunt atât de multe canale de apă în Amsterdam trebuie să ne întoarcem un pic în trecut. Orașul a fost fondat în jurul anului 1250 împreună cu clădirea Barajului (Dam) care i-a dat numele. „Aeme Stelle Redamme” este olandeza medievală pentru: „Baraj într-o zonă apoasă”. Primele canale au fost săpate pentru gestionarea și apărarea împotriva inundării. Pe măsură ce orașul s-a extins în Evul Mediu, șanțurile de apărare succesive au ajuns în interiorul zidurilor și și-au pierdut funcția. Dar au dobândit altă funcție importantă: transportul local de mărfuri. Depozitele de-a lungul vechilor șanțuri puteau stoca cantități enorme de mărfuri comerciale care puteau fi direcționate prin canalele de apă până la un portul plin de nave care plecau peste tot în lume.

Comerțul a explodat în secolul al XVII-lea, epoca de aur din Amsterdam. Într-un proiect de extindere foarte ambițios care a durat 50 de ani, cele 3 canale principale ale orașului au fost săpate și au fost construite case în jurul lor. Această epocă de aur a făcut orașul să crească până la 4 ori dimensiunea sa și i-a oferit cel mai complex și eficient sistem de căi navigabile din lume.

Așadar, canalele din Amsterdam au fost construite în secolul al XVII-lea. Sunt destul de vechi, dar acestea sunt încă în formă. Cu peste 100 de km de canale care traversează Amsterdam, nu este de mirare că orașul este numit și Veneția Nordului. Cele mai proeminente canale sunt Herengracht, Prinsengracht, Keizersgracht & Singel. Există și 1281 de poduri în Amsterdam. Cele mai cunoscute poduri Magere Brug și Blauwbrug, în timp ce Torensluis este cel mai vechi.

Croaziere pe canalele din Amsterdam

Dacă vizitați Amsterdam pentru prima dată, o croazieră pe canal ar trebui să fie pe lista dumneavoastră de lucruri de făcut aici, deoarece este pur și simplu cel mai bun mod de a vă familiariza rapid cu orașul, istoria și arhitectura sa. Multe companii oferă excursii cu barca care acoperă portul Ij, Golden Bend la Herengracht (Gentlemen’s canal) – locul unora dintre cele mai impresionante conace de pe canal, Reguliersgracht cu cele șapte poduri ale sale și râul Amstel.

O altă modalitate de a explora canalele este cumpărând un bilet pentru Canal Bus. Autobuzul Canal-Hop-on, hop-off oprește în punctele strategice din centrul orașului și este o modalitate excelentă de a vedea obiectivele turistice și de a vă bucura de o croazieră pitorească. O metodă alternativă este închirierea unui Canal Bike. Această metodă vă permite să faceți un antrenament excelent în timp ce vă bucurați de atracții!

O modalitate și mai încântătoare de a explora canalele din Amsterdam este de a închiria o barcă pentru câteva ore. Vă puteți împacheta un coș de mâncare și vin și o hartă. Apoi puteți începe a naviga prin rețeaua de canale. Închirierea unei bărci vă oferă o ocazie excelentă de a explora locurile și colțurile fermecătoare ale acestui oraș, cum ar fi cartierul Jordaan, „tunelul dragostei” dintre Piața Florilor și râul Amstel și minunatele canale atmosferice dintre Primărie și Wallen. Cel mai bun moment pentru a face acest lucru este după-amiaza târziu și seara devreme, în special în lunile calde de primăvară târzie și de vară.

Canale faimoase din Amsterdam

  1. Canalul Singel

Singel este un canal din Amsterdam care începe de la râul IJ și se termină în Piața Munt sau Muntplein în olandeză, unde se varsă în Binnen Amstel. Singel a fost săpat în 1428 și extins în 1450. A fost inițial un șanț care apăra limitele de vest ale Amsterdamului. Clădiri istorice uimitoare sunt situate pe acest canal – există chiar și una care datează din anul 1600: Casa „De Dolphijn”. Aceasta a fost casa lui Frans Banninck Cocq – pe care Rembrandt l-a pictat în Night Watch.

  1. Herengracht

Herengracht a fost locul pentru oameni bogați în secolul al XVII-lea. Negustori bogați și regenți grei dețineau case de pe canalul mare pe Herengracht. Traducerea literală a lui Herengracht este „canalul domnilor”, referindu-se la domnii care locuiau acolo.

  1. Keizersgracht

Keizersgracht, al doilea dintre cele trei canale principale din Amsterdam care formează împreună canalele, este situat între Herengracht și Prinsengracht. Aproape la fel de elegant, Keizersgracht a fost construit drept respect față de împăratul Sfântului Roman Maximilian I și cu 28 de metri lățime, Keizersgracht este cel mai larg canal din oraș. Cea mai veche clădire de pe Keizersgracht este “Huis met de Hoofden”, Casa cu capetele, care a fost construită în 1622 și numită după cele 6 ornamente în formă de capete, care se găsesc toate pe fațadă.

  1. Prinsengracht

Acest canal din Amsterdam a fost numit după Willem Tăcutul, prințul Orange și primul rege olandez. Prinsengracht (sau canalul Princes în engleză) a fost creat ca un canal oarecum mai ieftin, cu reședințe și depozite mai mici. Acest canal din Amsterdam a acționat ca o barieră împotriva cartierului muncitoresc crust de dincolo de acesta, cunoscut și sub numele de Jordaan. În zilele noastre, Prinsengracht este cel mai plin de viață dintre canalele din Amsterdam, cu cafenele, magazine și multe bărci.

  1. Brouwersgracht

Brouwersgracht este un canal radial din Amsterdam care le traversează pe celelalte. Acest canal își ia numele de la numeroasele fabrici de bere care se produceau de-a lungul canalelor. Oamenii găsesc adesea Brouwersgracht unul dintre cele mai frumoase canale din Amsterdam.

Explorarea capitalei Olandei cu barca este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-ați putea face în timp ce vă aflați în minunatul oraș. Există multe companii care fac plimbări de-a lungul canalelor, trebuie doar să alegeți pe cea care se potrivește gusturilor, nevoilor și bugelui dumneavoastră!

Comentarii

Fii primul care comentează “Canalele din Amsterdam”

Proprietati favorite