Cauți Cazare?

Cele mai bune destinatii din Europa pentru degustarea celor mai bune vinuri

cele mai bune destinatii din Europa pentru degustarea celor mai bune vinuri 1

Orașe străvechi, arhitectură uimitoare, numeroase muzee, delicii gastronomice, priveliști frumoase și o cultură îmbibată de istorie, Europa este cu siguranță destinația de vis a fiecărui călător. Știați, însă că Europa este și casa multor plantații de vie, crame și a unor zone întregi dedicate vinului? Ce poate suna mai bine în urechea unui împătimit de vin decât aceasta?

Europa a fost, de asemenea, locul unde s-a născut cultura vinului modern. Și, prin urmare, aici puteți găsi unele dintre cele mai bune tururi de vin din lume. Deși există speculații în curs cu privire la locul exact de origine al vinurilor, Europa a fost, fără îndoială, pionierul în promovarea comerțului și comercializării vinurilor care au dat naștere în cele din urmă ideii de enoturism. Tururi europene de vin sunt răspândite în diferite țări viticole importante din Franța, Spania, Italia, Portugalia și multe altele.

Vinul nu este un produs ca oricare altul, dimpotrivă, acesta spune întreaga poveste a unei regiuni, climatul său, viața locuitorilor săi, gustul și ingeniozitatea lor. Fiecare vin este diferit și cu siguranță veți fi încântați de selecția noastră cu cele mai bune destinații de vin din Europa. Iată top 5 dintre acestea:

  1. Alentejo, Portugalia

Alentejo este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Portugaliei. Vinul Alentejo, excelentul și renumitul vin matur din Alentejo, este doar una dintre bogățiile acestui pământ. Există chiar și cunoscători care spun că acestea sunt probabil cele mai bune vinuri din lume. Când vă aflați acolo nu e nimic mai bun decât degustarea lor, mai ales dacă o puteți face împreună cu mâncarea Alentejo, sau cu oricare dintre produsele din aceste meleaguri. De exemplu, brânza și vinul, ce completare perfectă!

Regiunea Alentejo acoperă aproximativ o treime din Portugalia, însă numai cinci la sută din teren este plantat cu viță de vie. Regiunea este cunoscută pentru podgoriile emblematice și viile vechi care au supraviețuit de-a lungul veacurilor. Investițiile în pivnițe, podgorii și introducerea tehnologiei moderne au condus la producerea strugurilor albi mai moi, precum și a celor roșii dulci și gustoși.

La doar o scurtă călătorie cu mașina de capitala Lisabona, siturile și peisajele Patrimoniului Mondial UNESCO care este comparat cu Provence și Toscana, regiunea Alentejo devine una dintre cele mai căutate destinații pentru o vacanță cu tematică viticolă.

Aici puteți faceți turul cramelor și pivnițelor cu vinuri, puteți să vă bucurați de degustarea vinurilor la podgorii și să conduceți mașina prin peisajele magnifice. Combinarea experiențelor viticole și gourmet este o modalitate perfectă de a explora această regiune pitorească a vinului.

Puteți începe experiența cu vinul Alentejo vizitând Sala de degustare din Évora, lângă catedrală. Aici veți cunoaște traseul vinului Alentejo, care vă duce pe drumurile liniștite ale regiunii până când descoperiți mai multe podgorii unde puteți afla mai multe despre vin și, desigur, să-l degustați.

De asemenea, puteți trăi profund enoturismul în Alentejo dezvăluind secretele sale la Muzeul Vinului din Redondo (Museu do Vinho de Redondo). În Borba, un alt sat bine cunoscut pentru tradiția sa viticolă, puteți participa la Festivalul Viei și Vinului (Festa da Vinha e do Vinho), care se desfășoară de obicei în noiembrie, după recoltare.

  1. Bordeaux, Franța

Podgoriile din Bordeaux sunt cele mai mari podgorii de vinuri fine din lume. Diversitatea districtelor viticole permite producerea multor tipuri diferite de vinuri, cum ar fi roșii, albi uscați sau dulci, roze, roșu deschis și alb spumant. Aceste diferite cartiere viticole oferă opriri cheie de-a lungul Traseului vinului Bordeaux. Podgoriile Bordeaux includ 6.000 de castele, sate istorice, orașe medievale, situri arheologice și biserici romane antice. Viticultorii își deschid podgoriile pentru degustări de vinuri, cursuri de vin și numeroase descoperiri culturale și gourmet.

Puteți face un tur ghidat al orașului pe jos, cu barca sau cu bicicleta, puteți vizita țara viticolă sau puteți vedea regiunea într-o croazieră pe râu. Copiii dumneavoastră vor adora opțiunea cu barca, iar dumneavoastră și prietenii veți aprecia fără îndoială o degustare de vinuri sau descoperirea Bordeauxului noaptea. Vizitarea Bordeaux este un adevărat o relaxare și aduce întotdeauna câteva surprize!

  1. Toscana, Italia

Toscana este situată în centrul Italiei și se întinde de la Apenini până la Marea Tirrenă. Peisajul său, moștenirea artistică și orașele deosebite – în primul rând Florența – fac din Toscana un protagonist incontestabil al turismului internațional. În această regiune, natura are multe fațete diferite, începând de la coasta care alternează plaje lungi și nisipoase, cum ar fi plaja Versilia, cu stânci stâncoase și promontorii abrupte. Toscana oferă mai multe oportunități minunate de a descoperi de ce vinurile sale sunt atât de bune – prin tururi organizate de vinuri, lecții de gătit, degustare de vinuri și tururi în cramă. Adevărata frumusețe este că puteți descoperi Toscana și vinurile sale pe cont propriu, rătăcind în numeroasele zone din cele patru colțuri ale regiunii, pentru a găsi amestecul de struguri, stilul de vinificare sau chiar doar „aspectul” vinului care se potrivește cel mai bine cu papilele tale gustative.

  1. Catalonia, Spania

Clima mediteraneană catalană este deosebit de favorabilă viței de vie în creștere. Catalonia are multe ore de soare, chiar și iarna, și se bucură de veri cu temperaturi moderate. Precipitațiile sunt concentrate în principal primăvara și toamna. Marea sa diversitate geografică a determinat Catalonia să aibă 11 denumiri de origine (DO) pentru vin.

Catalonia are numeroase atracții pentru turism în regiunile sale vitivinicole, cum ar fi vizitele la crame, plimbări prin podgorii, festivaluri, degustări de vinuri și cursuri de asortare de alimente și vinuri.

  1. Santorini, Grecia

Santorini, cea mai uimitoare insulă din Europa, este cea mai distinctă regiune viticolă a Greciei și casa celei mai vechi podgorii din Europa, rezultând vinuri albe Assyrtiko extraordinare și vinuri remarcabile de desert dulce, Vinsanto’s. Aici veți găsi vinuri sublime, autentice și arome unice.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai bune destinatii din Europa pentru degustarea celor mai bune vinuri”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles