Cauți Cazare?

Ciubarul – jacuzzi-ul românesc

ciubarul jacuzzi ul romanesc

O baie într-o cadă cu hidromasaj ar putea fi modul perfect pentru a vă relaxa după o zi lungă. Apa caldă, cu bule, ușurează, de asemenea, durerile cauzate de afecțiuni precum artrita, durerile lombare și fibromialgia. Apa caldă vă face bine corpului din câteva motive. Căldura lărgește vasele de sânge, sânge bogat cu substanțe nutritive care ajunge în tot corpul. Apa caldă reduce și inflamația și relaxează mușchii încordați iar flotabilitatea apei elimină greutatea articulațiilor dureroase. O baie în cada cu hidromasaj vă poate ajuta, de asemenea, starea mentală. Cercetările arată că pot promova relaxarea și ușura stresul. Așadar, nu mai este nevoie să menționăm cât de importantă și ce beneficia utile are o baie fiebinte cu hidromasaj în viața noastră. Am auzit cu toții ce este un jacuzzi, și mulți probabil că au și experimentat o baie într-unul. Ei bine, ciubarul este varianta românească a acestuia.

Ce este un ciubăr?

Un ciubăr este o construcție din lemn care este în general amplasată în aer liber și contine o sobă pentru ciubar care incalzeste apa din interior. Ciubarul este folosit pentru relaxare si hidroterapie. Diferența între o piscină sau o cadă jacuzzi și un ciubar constă în materialele din care sunt construite și modul de funcționare. Piscina jacuzzi este din oțel, fontă sau acril cu o încălzire pe bază de curent, în timp ce ciubarul din lemn include o sobă pentru încălzirea apei.

În ziua de astăzi din ce în ce mai mulți români își construiesc la casele lor un ciubăr. Unul dintre elementele prin care se diferențiază un ciubăr din lemn este costul scăzut al acestuia. Daca ne raportam la prețul unui jacuzzi, de exemplu, achizițioanarea unui ciubăr devine o soluție mult mai eficientă, și este mult mai avantajos deoarece se poate folosi și pe timp de iarnă, acesta fiind încălzit!

Tipurile de lemn din care sunt fabricate ciuberele sunt selectate din două motive practice: proprietățile lor unice atunci când sunt cufundate în apă și durabilitatea lor. Cedrul, stejarul și molidul au fost întotdeauna tipurile de lemne alese datorită rezistenței lor naturale excepționale, a rezistenței la degradare și a tendinței lor de a se lărgi puțin atunci când sunt înmuiate, etanșând în mod natural orice scurgeri. Duritatea și durabilitatea molidului sunt recunoscute, motiv pentru care este atât de folosit în confecționarea ciuberelor. În plus, lemnul de molid are o textură naturală, un miros plăcut și o culoare caldă. Ciubărele din lemn pot dura 20 de ani sau mai mult. Acestea fiind spuse, este puțin probabil ca un ciubăr din lemn să dureze mai mult de 30 de ani. Acest lucru este valabil mai ales dacă nu este bine întreținut sau este lăsat în paragină.

Cum se menține curat ciubărul? De fiecare dată când scurgeți cada ciubărului, ar trebui să spălați interiorul cu un jet de apă cu ajutorul unui furtun. Dacă este necesar, puteți freca și părțile laterale cu o perie moale sau o cârpă și o soluție ușoară de înălbitor cu apă.

Cât de des ar trebui să schimbați apa din ciubăr?

Dacă aveți sau vreți să vă achiziționați un ciubăr și o să folosiți apa fără substanțe chimice, va trebui să schimbați apa după fiecare două sau trei utilizări. Dar dacă aveți un sistem de încălzire și filtrare mai modern cu gaz sau electric, puteți folosi substanțe chimice pentru igienizarea apei între băi. În acest fel, trebuie să scurgeți și să umpleți cada numai la fiecare 3 luni aproximativ (în funcție de utilizare).

Mai mult, spre deosebire de un jacuzzi, un ciubăr poate fi construit de către dumneavoastră. Da, ați citit bine! Puteți construi propriul dumneavoastră ciubăr. Cu toate acestea, este un proiect care va necesita o cantitate bună de abilități pentru a face corect tot de la zero. Dacă aveți abilitățile și un set decent de instrumente / acces la materiale, atunci construirea propriului ciubăr vă poate economisi o mulțime de bani. O opțiune mai bună pentru majoritatea oamenilor este cumpărarea unui kit pentru ciubărul din lemn. Acestea sunt auto-asamblate, dar vin cu toate piesele gata de montat. Este responsabilitatea producătorului să se asigure că totul este inclus și tăiat corespunzător la dimensiune, iar dumneavoastră doar veți monta piesele!

Există multe motive pentru care oamenii tind să-și construiască/achiziționeze un ciubăr. O baie de acest tip îmbunătățește în mod considerabil somnul pentru că temperaturile ridicate ale corpului te determină să adormi mai repede și mai liniștit pe timpul nopții. În plus, circulația sângelui este îmbunătățită, sistemul imunitar este întărit, iar frecvența migrenelor scade.

Primele căzi cu hidromasaj proiectate vreodată au fost din lemn (cum este ciubărul), după care, odată cu tehnologia au apărut și jacuzzi-urile. Prin urmare, dacă doriți un ciubăr cu o atmosferă ceva mai tradițională, atunci acestea sunt aproape imbatabile. Se vor încadra perfect în aproape orice décor! Veți întâlni ciuberele mai ales la pensiuni și vile de vacanță la munte. Acolo veți și putea experimenta ce este un ciubăr și puteți vedea beneficiile și plăcerea de-a te relaxa împreună cu prietenii sau familia într-o zi de iarnă în apa fierbinte. Casa Dives – Transylvania, Vălișoara Holiday House, Casa Glod, Alpina Deluxe, Pensiunea Hetvezer, etc. sunt unele dintre locurile unde puteți încerca o asemenea experiență. De asemenea, puteți căuta foarte simplu cabane sau pensiuni din apropierea dumneavoastră care au genul acesta de facilități. Cu siguranță nu veți regreta experiența.

Dacă doriți un jacuzzi natural, dar durabil, care să se plieze oricărui tip de vreme, nu puteți greși cu un ciubăr! Deși funcționează puțin diferit de opțiunile moderne disponibile, un ciubăr bun din lemn vă poate oferi decenii de relaxare pașnică. Indiferent dacă alegeți un sistem de încălzire modern sau tradițional, căzile din lemn vă permit să vă înmuiați în apă caldă cu o experiență frumoasă și aromaterapie naturală, pe care pur și simplu nu o puteți obține altundeva!

Comentarii

Fii primul care comentează “Ciubarul – jacuzzi-ul românesc”

Proprietati favorite