Cauți Cazare?

Acasă la Moș Crăciun în Laponia

Beana Laponia Finland

Laponia, tărâmul alb de basm este, domeniul spiridușilor, renilor, magiei festive și a acelui caracter foarte cunoscut „Moș Crăciun”. Cea mai mare și cea mai nordică regiune din Finlanda este iubită de familiile din întreaga lume pentru că este simbolul spiritului de Crăciun și, considerate de mulți, casa lui Moș Crăciun.

Haideți să ne aventurăm pe urmele Moșului și să descoperim împreună tărâmul Laponiei.

Laponia cuprinde cea mai nordică parte a Suediei și Finlandei și este o destinație fascinantă pentru toate vârstele. Datorită locației sale deasupra cercului polar, această regiune este cunoscută mai ales pentru peisajele sale magice de iarnă și aurora boreală, precum și pentru activitățile în aer liber, cum ar fi săniușul cu ajutorul câinilor huski, snow ski jet, pescuitul și plimbările cu sania de reni. Aici veți găsi unele dintre cele mai unice atracții din Scandinavia, cum ar fi Satul Moș Crăciun, faimosul ICEHOTEL și nava spărgătoare de gheață Sampo. Există, de asemenea, o mulțime de oportunități de a experimenta cultura și tradițiile samiilor, oamenii nativi din Laponia.

Astăzi, Laponia găzduiește aproximativ 3,4% din populația finlandeză. Este, de asemenea, casa poporului sami, care reprezintă singura populație indigenă din Europa. Poporul sami este poporul indigen din Laponia și a locuit în Arctica de cel puțin 5000 de ani! Populația sami își păstrează tradițiile prin folosirea propriei limbi (despre care se știe că are 100 de cuvinte diferite pentru zăpadă) și purtând îmbrăcămintea brodată din fetru roșu și albastru. Numai oamenii Sami pot crește renii și nu există reni sălbatici în Laponia. Fiecare păstor de reni are marcajul său, care este gravat pe ren, astfel încât să știe cui aparține. Numărul de reni din Laponia este egal cu numărul de persoane. Acest lucru explică de ce pot exista blocaje de trafic de reni pe drumuri! 🙂

Nu veți fi dezamăgiți dacă doriți călătoriți în Laponia iarna. Această destinație arctică nu duce lipsă de atracții naturale uimitoare, de excursii palpitante și de unități de cazare unice.

Aici aveți posibilitatea să urmăriți dansul aurorilor boreale. Laponia este una dintre cele mai bune zone din Europa pentru a le observa! Acest lucru se datorează locației sale nordice. Este într-adevăr fixată pe „Centura Luminilor Nordice”, regiunea cu cea mai mare activitate din emisfera nordică. Și dacă veniți între octombrie și martie, când este întuneric aproape total înseamnă că veți avea mai mult timp să le asistați pe cerul întunecat. Odată ajunși în Laponia, puteți admira luminile chiar și pe fereastră, sau, mai bine, ați putea rezerva o experiență de neuitat cu un tur. Aceste rezervări vă permit, de obicei, să ieșiți din oraș în zone mai îndepărtate și mai întunecate pentru cea mai mare șansă de observare și cele mai frumoase culori.

Totodată, aici puteți să experimentați o adevărată aventură arctică. Laponia nu este cunoscută doar pentru frumusețea sa fantastică naturală, ci și pentru activitățile sale distractive de iarnă! Există atât de multe tipuri diferite de excursii și activități de care vă puteți bucura în lunile de iarnă aici încât nu aveți timp să le faceți pe toate! Ați putea merge într-un safari cu sania (cu reni sau huski!) sau să vă plimbați prin pădure și de-a lungul lacurilor înghețate pe un snowmobil. Aveți nevoie doar de un permis de conducere și de curajul de a lua volanul în mână și de-a porni la drum!

Tot aici aveți posibilitatea să vă încălziți într-o saună tradițională. Saunele fac parte integrantă din cultura finlandeză (și suedeză). De obicei, acestea se află într-o mică colibă încălzită de o sobă cu lemne, cu temperaturi cuprinse între 80-110 C ° (176-230 ° F). Când vizitați Laponia, aceasta este șansa dumneavooastră de a experimenta această tradiție tipică, acasa la ea. Le puteți găsi în hoteluri și în tabere.

Atât despre Laponia! Haideți să vorbim și despre personajul principal al Crăciunului! Știați că baza oficială a lui Moș Crăciun se află în Rovaniemi, un orășel de pe cercul polar? Situat în cercul polar, Satul Moș Crăciun din Rovaniemi este cunoscut sub numele de „reședința oficială de la Polul Nord a Moșului” și este una dintre cele mai populare destinații de călătorie din Finlanda. Satul este deschis pe tot parcursul anului pentru ca cei mici dar nu numai să-l poată vedea pe Moș Crăciun și pe spiridușii săi.

În Laponia aveți posibilitatea de-a intra în spiritul Crăciunului imediat. Dacă nu ai apucat să-l vezi pe Moș Crăciun coborând pe hornul tău Crăciunul trecut, poți compensa asta vizitând orașul său natal din Finlanda. Ai putea chiar să-l cunoști pe Moș Crăciun însuși!

Vizitatorii pot trimite, de asemenea, cărți poștale – cu ștampila poștală specială a lui Moș Crăciun – de la Poșta Moș Crăciun, pot cumpăra suveniruri la diferitele magazine de artizanat sau pot afla despre tradițiile finlandeze de Crăciun la expoziția de Crăciun. Ai putea chiar să faci fotografii cu Moș Crăciun însuși!

Nu poți călători de Crăciun? Nicio problemă! Satul este deschis pe tot parcursul anului, astfel încât să îi puteți întâlni pe Moș Crăciun, pe doamna Claus, pe Rudolf și pe elfii ocupați care fac cadouri în fiecare perioadă a anului. Puteți obține o fotografie demnă de felicitare de Crăciun aici și chiar puteți trimite cărți poștale de la Poșta Moș Crăciun celor dragi de-acasă!

Călătorirea în Laponia cu familia pentru a-l întâlni pe Moș Crăciun poate fi o experiență unică în viață, în timp ce regiunea poate fi, de asemenea, un loc popular pentru activități de tot felul, unele dintre care am enumerate mai sus.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile uimitoare pe care le puteți face în Laponia și ceea ce are aceasta de oferit. Cultura sa și atracțiile naturale uimitoare fac din Laponia un loc minunat pentru vizitatori, și își merită titlul cunoscut de-a fi casa lui Moș Crăciun!

Comentarii

Fii primul care comentează “Acasă la Moș Crăciun în Laponia”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles