Cauți Cazare?

Ce să vizitezi în Sevilla – obiective turistice și locuri de vizitat

plaza de espana seville

Adevărul este că, odată ajuns în Sevilla, nu știi ce să vizitezi mai repede. Unul dintre cele mai mari și mai frumoase orașe ale Spaniei are multe obiective și locuri de vizitat, iată care sunt cele mai importante dintre ele:

Ce să vizitezi în Sevilla

Sevilla își cucerește vizitatorii din momentul în care pășesc pe aleile pietruite și se plimbă pe promenadele mărginite de palmieri. Edificiile elegante, lămpile de modă veche și trăsurile trase de cai creează o ambianță magică, iar priveliștile sunt la fel de uimitoare ca și celebrele spectacole de flamenco și festivalurile extravagante.

Orașul se mândrește cu cea mai mare biserică gotică din creștinătate, cu un turn maiestuos care a fost cândva minaretul unei mari moschei. O altă relicvă a trecutului maur, Alcázarul uimește prin decorul mudéjar generos și grădinile luxuriante.

Farmecul acestui oraș andaluz prin excelență se găsește în curțile liniștite și aleile întortocheate ale cartierului medieval Santa Cruz, precum și în frumoasele spații deschise din Parque de María Luisa și Plaza de España, cea mai grațioasă piață din Sevilla.

Locuri de vizitat în Sevilia și obiective turistice

Catedrala din Sevilla

Ce să vizitezi în Sevilia – Catedrala

Catedrala din Sevilla este unul dintre acele obiective pe care trebuie să le pui pe lista cu ce să vizitezi în Sevilia. Fiind cea mai mare catedrală gotică din lume, acest monument este de neegalat prin amploarea sa și prin abundența de comori de artă. Înscrisă în Patrimoniul Mondial UNESCO, acest glorios lăcaș de cult a fost construit între 1402 și 1506 pe locul principalei moschei a orașului.

Turnul clopotniță al catedralei, La Giralda, a fost inițial minaretul moscheii construite în secolul al XII-lea de către conducătorii mauri ai dinastiei almohade. Acest turn înalt de 93 de metri este încă emblema Sevilla.

Intrând în catedrală, vizitatorii sunt surprinși de proporțiile impresionante ale naosului. Interiorul cu cinci coridoare se extinde pe 117 de metri în lungime și 76 de metri în diametru și se ridică la 40 de metri în înălțime. Acest spațiu este cel mai grandios interior gotic din Spania.

Pe partea de est a Patio de los Naranjos se află Biblioteca Colombina. Fiul lui Cristofor Columb, Hernando Colón, a adunat colecția pentru această bibliotecă între 1496 și 1539 și este una dintre cele mai importante colecții de volume din perioada Renașterii din Spania, cu un accent special pe scrierile umaniste din Epoca de Aur.

Real Alcazar

Locuri de vizitat în Sevilia – Real Alcazar Real Alcazar invită călătorii să pășească într-o altă lume, un loc exotic care va inspira cu siguranță imaginația. O istorie fascinantă și un decor interior uluitor îi așteaptă pe vizitatori.

Acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO a fost construit ca fortăreață în secolul al X-lea pentru califul din Cordoba. În secolul al XI-lea, Alcázarul a fost sediul legendarului conducător și poet maur al-Mu’tamid. Conducătorii mauri ulteriori au extins situl.

După Recucerirea creștină, palatul a fost renovat în stil mudéjar (un amestec de detalii gotice și elemente arabe) pentru Pedro I în secolul al XIV-lea. Decorațiile elaborate în întregul palat, cum ar fi podelele din gresie colorate (azulejos) și pereții și tavanele cu model, dezvăluie noua estetică arhitecturală fantezică.

Sala tronului lui Pedro I, Salón de Embajadores (Sala Ambasadorilor) are un tavan splendid cu cupolă, cu frize decorative și inscripții grafice arabe.

Plaza de Espana

Plaza de Espana – obiective turistice în Sevilia În interiorul Parque de Maria Luisa, Plaza de Espana uimește vizitatorii prin amploarea și grandoarea sa. Piața enormă de 50.000 de metri pătrați este înconjurată de balcoanele balustrade ale unei clădiri neo-maure, care se curbează urmând forma canalului care trece prin piață.

O fântână monumentală înfrumusețează centrul pieței, în timp ce canalul liniștit este traversat de patru podețe. Turiștii pot închiria o barcă cu vâsle pentru după-amiază pentru a experimenta „Veneția din Sevilla” sau pot opta pentru o plimbare la fel de romantică cu trăsura trasă de cai prin parc.

Parque de María Luisa, cu Plaza de España în centru, a fost locul expoziției Iberoamericana în 1929. Acest spațiu verde extins a fost creat pentru Infanta María Luisa Fernanda de Borbón, care l-a donat orașului Sevilla în 1893. Cu siguranță vrei să pui acest obiectiv pe lista cu ce să vizitezi în Sevilia.

Metropol Parasol

Metropol Parasol -Sevilia Situat în piața La Encarnacion din cartierul Orașului Vechi din Sevilla, Metropol Parasol recent finalizat este descrisă ca fiind cea mai mare structură din lemn din lume. Proiectată de arhitectul german Jurgen Mayer-Hermann, clădirea prezintă șase structuri gigantice în formă de umbrelă din lemn de mesteacăn importat din Finlanda. Poreclit Las Setas de la Encarnacion, sau ciupercile lui Incarnacion, designul modern a stârnit aproape la fel de multe controverse ca prețul exorbitant al clădirii. Întârzierile și schimbările în metodele de construcție au dublat costul estimat de 50 de milioane de euro. Structura găzduiește o piață, un antiquarium, un restaurant și o piață în aer liber.

Plaza de Toros de la Maestranza

Plaza de Toros de la Maestranza Pentru vizitatorii care sunt interesați de tradiția spaniolă a luptei cu tauri, Plaza de Toros de la Maestranza este o destinație care nu poate fi ratată. Cea mai veche arenă de tauri din Spania, arena cu 14.000 de locuri datează din 1758, iar luptele cu tauri se mai desfășoară aici duminica, din primăvară până în toamnă. Vizitatorii nu trebuie să urmărească o luptă cu tauri, totuși, pentru a afla mai multe despre tradiție. Muzeul alăturat expune artefacte și informații despre tauri și matadori celebri. Biletele includ intrarea la muzeu și un tur ghidat al ringului.

Caso de Pilatos

Situat lângă Plaza de Pilatos, Caso de Pilatos este considerat un exemplu de palat andaluz. Proiectată de arhitectul genovez Antonio Maria Aprile în 1529, „Casa lui Pilat” a fost numită astfel cu referire la fiul proprietarului inițial, Fadrique Enriquez de Rivera, care a făcut un pelerinaj la Ierusalim în 1519. Deși clădirea este proprietatea privată a familiei Medinaceli, este deschisă publicului pentru excursii ghidate o mare parte a anului. Caracteristicile remarcabile includ o serie de picturi despre luptele de tauri de Francisco Goya, o poartă de marmură din secolul al XVI-lea și o scară grandioasă ornamentată cu un tavan în fagure în stil mudejar.

Museo del Baile Flamenco

Museo del Baile Flamenco – Sevilia Sevilla este renumită pentru flamenco, o formă de artă extravagantă cu rădăcini în cultura țigănească. Flamenco include atât dansul, cât și cântul, dar, cel mai important, este o expresie a sufletului. Cei mai buni dansatori de flamenco au pricepere tehnică, precum și un dar special de a canaliza emoțiile.

Museo del Baile Flamenco celebrează frumusețea flamenco cu exponate despre toate aspectele artei: dans, cânt și chitară. Acest muzeu inovator prezintă costume de flamenco, afișări video creative și alte exponate educaționale.

Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Spania

Barrio de Santa Cruz

Barrio de Santa Cruz – Sevilia Situat între Catedrala Sevilla și Real Alcázar, Barrio de Santa Cruz este unul dintre cele mai fermecătoare locuri de explorat din Sevilla. Era Judería (cartierul evreiesc) în perioada medievală sub stăpânirea maurului, când multe dintre bisericile cartierului erau inițial sinagogi.

Acest cartier medieval captivant se caracterizează prin labirintul său de străzi pietonale pietruite (prea înguste pentru mașini), case văruite cu terase atractive și piețe pitorești cu cafenele în aer liber.

Multe dintre curțile liniștite, cum ar fi Plaza de Doña Elvira, sunt plantate cu portocali parfumați. Plaza de Santa Cruz are paturi de trandafiri și o cruce din fier forjat din secolul al XVII-lea în centru. În Plaza de los Refinadores, vizitatorii vor găsi o statuie a lui Don Juan Tenorio, un personaj literar local.


Citiți articolul original pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! triply.ro este un publisher automat de stiri si articole din industria turismului din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Comentarii

Fii primul care comentează “Ce să vizitezi în Sevilla – obiective turistice și locuri de vizitat”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles