Cauți Cazare?

Cele mai accesibile insule grecești de vizitat in 2023

agistri geography
Foto: greeka.com

Grecia este una dintre cele mai frumoase țări din lume, cunoscută pentru plajele sale superbe, clădirile istorice și cultura bogată. Cu mai mult de 6.000 de insule, arhipelagul grecesc este o destinație populară pentru călători din întreaga lume. În timp ce unele insule sunt luxoase și scumpe, există și insule mai accesibile care oferă o experiență unică și autentică. În acest articol, vom explora cele mai accesibile insule grecești de vizitat anul acesta.

  1. Agistri, pentru accesul facil din Atena

Agistri este o insulă mică situată în apropiere de Atena, în Golful Saronic din Marea Egee. Este o insulă puțin cunoscută, dar cu o frumusețe naturală impresionantă și o atmosferă liniștită, perfectă pentru o vacanță relaxantă. Agistri este o destinație populară pentru turiștii care doresc să scape de agitația orașului Atena și să se bucure de plaje frumoase și peisaje pitorești.

Insula are o mulțime de plaje frumoase, inclusiv plaja Aponissos, care este o plajă mică și pitorească, situată într-un golf liniștit, cu ape cristaline și un peisaj pitoresc. Insula are, de asemenea, multe sate tradiționale, inclusiv Megalochori, care este satul principal și este faimos pentru casele sale tradiționale și grădinile sale pline de flori.

Agistri este o insulă mică, dar are o mulțime de atracții turistice, inclusiv Biserica Sfântul Nectarie, care este dedicată unui sfânt grec și are o arhitectură frumoasă. Insula are, de asemenea, multe restaurante și taverne care oferă o experiență culinară excelentă, cu preparate tradiționale grecești și fructe de mare proaspete.

  1. Kythnos, pentru plajele liniştite din arhipelagul cicladic

Kythnos este o insulă mică, dar frumoasă, situată în arhipelagul Ciclade din Marea Egee. Insula este cunoscută pentru frumusețea naturală, cu plaje frumoase și peisaje pitorești, dar și pentru satele tradiționale și istoria bogată. Este o destinație ideală pentru turiștii care caută o experiență autentică a Greciei, cu o atmosferă liniștită și autentică.

Una dintre cele mai populare atracții turistice din Kythnos este satul Dryopida, care este faimos pentru casele sale tradiționale, pavate cu pietre și împodobite cu flori frumoase. În plus, satul are și o mulțime de cafenele și restaurante care servesc mâncăruri tradiționale grecești.

Insula are și multe plaje frumoase, cum ar fi Kolona, o plajă cu nisip fin, situată între două golfuri și cu apă cristalină. Insula are, de asemenea, multe izvoare termale naturale, care sunt cunoscute pentru proprietățile lor terapeutice și sunt populare printre turiști.

Kythnos are, de asemenea, o istorie bogată, cu numeroase atracții culturale, inclusiv castele și biserici medievale. Castelul Oria este o atracție populară, care datează din secolul al XIII-lea și oferă o panoramă impresionantă asupra insulei. Biserica Panagia Kanala este o altă atracție turistică populară, care este dedicată Fecioarei Maria și este cunoscută pentru picturile sale murale.

  1. Lefkada, pentru apa turcoaz sclipitoare

Lefkada este o insulă grecească situată în Marea Ionică, aproape de coasta de vest a Greciei continentale. Este o destinație turistică populară datorită plajelor sale superbe, peisajelor impresionante și atmosferei autentice și relaxante. Insula este cunoscută pentru apele turcoaz și plajele cu nisip fin, dar și pentru satele tradiționale și atracțiile culturale.

Plajele din Lefkada sunt unele dintre cele mai frumoase din Grecia, inclusiv Porto Katsiki, o plajă cu nisip fin și apă cristalină, considerată de multe ori ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Insula are, de asemenea, multe alte plaje frumoase, cum ar fi Kathisma, Egremni și Vassiliki, care oferă o gamă largă de activități de agrement, cum ar fi sporturile acvatice și înotul.

Insula are, de asemenea, multe sate tradiționale, cum ar fi Nydri, care este un sat pitoresc, situat pe coasta estică a insulei, și oferă o mulțime de cafenele și taverne tradiționale. Satul Karya este cunoscut pentru producția sa de produse tradiționale, cum ar fi țesăturile, iar satul Syvota este cunoscut pentru plajele sale frumoase și portul pitoresc.

Insula are, de asemenea, o istorie bogată și multe atracții culturale, cum ar fi Castelul Agia Mavra, care datează din secolul al XIV-lea și este cunoscut pentru arhitectura sa impresionantă. Mănăstirea Faneromeni este o altă atracție turistică populară, care este dedicată Sfintei Fecioare Maria și are o istorie veche de peste 400 de ani.

  1. Ikaria, pentru oportunitățile de drumeții pe care le oferă

Ikaria este o insulă grecească situată în Marea Egee, la nord-est de insula Samos. Este o insulă frumoasă și pitorească, cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și stilul de viață relaxat și sănătos. Insula este cunoscută pentru faptul că locuitorii săi trăiesc mult mai mult decât media europeană, ceea ce a condus la o creștere a interesului în stilul lor de viață sănătos și autentic.

Una dintre cele mai populare atracții turistice din Ikaria este satul Armenistis, care este situat pe coasta de nord a insulei și oferă o mulțime de restaurante, taverne și baruri. Insula are, de asemenea, multe plaje frumoase, inclusiv plaja Livadi, o plajă cu nisip fin și ape cristaline.

Ikaria are o istorie bogată și multe atracții culturale interesante. Castelul Koskina este o atracție turistică populară, care datează din secolul al XIII-lea și oferă o vedere panoramică asupra insulei. Insula are, de asemenea, multe mănăstiri și biserici, inclusiv mănăstirea Theoktistis, care datează din secolul al XI-lea și are o arhitectură impresionantă.

Insula este cunoscută și pentru festivalurile sale, cum ar fi festivalul de dans din Raches, care are loc în august și oferă o experiență culturală unică și autentică. În plus, insula are, de asemenea, o mulțime de trasee de drumeții și de bicicletă, care oferă ocazia de a explora peisajele spectaculoase ale insulei.

  1. Astypalaia, pentru scenele clasice grecești

Astypalaia este o insulă grecească situată în Marea Egee, între insulele Cyclade și Dodecanese. Este o insulă mică și pitorească, cunoscută pentru plajele sale frumoase și pentru stilul său tradițional de viață. Este o destinație populară pentru turiștii care doresc să scape de agitația turistică și să se bucure de o atmosferă autentică și liniștită.

Astypalaia este o insulă frumoasă, cu multe plaje superbe, cum ar fi plaja Livadi, o plajă cu nisip fin și apă cristalină. Insula are, de asemenea, multe sate tradiționale, inclusiv Chora, care este satul principal și este faimos pentru arhitectura sa tradițională albă și cele două castele medievale.

Insula are, de asemenea, o istorie bogată și multe atracții culturale interesante. Castelul Querini este o atracție turistică populară, care datează din secolul al XV-lea și oferă o panoramă impresionantă asupra insulei. Biserica Panagia Portaitissa este o altă atracție turistică populară, care datează din secolul al XVIII-lea și are o arhitectură frumoasă.

Astypalaia este, de asemenea, cunoscută pentru gastronomia sa tradițională, cu multe restaurante și taverne care oferă preparate locale și fructe de mare proaspete. Insula are, de asemenea, un festival gastronomic, care are loc în august și este dedicat preparatelor tradiționale locale.

  1. Hydra, pentru o evadare fără mașină

Hydra este o insulă grecească situată în Golful Argolic, în apropiere de Atena. Este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, cunoscută pentru arhitectura sa tradițională, peisajele sale spectaculoase și istoria sa bogată. Insula este populară printre turiștii care doresc să se bucure de o experiență autentică a Greciei, departe de agitația orașului Atena.

Una dintre cele mai populare atracții turistice din Hydra este portul său pitoresc, care este plin de iahturi și ambarcațiuni tradiționale. În port se află și o mulțime de restaurante și taverne care oferă preparate tradiționale grecești și fructe de mare proaspete. Insula are, de asemenea, multe plaje frumoase, cum ar fi plaja Vlichos, o plajă cu nisip fin și ape cristaline.

Insula are, de asemenea, multe sate tradiționale, cum ar fi satul Hydra, care este situat pe coasta de est a insulei și este faimos pentru arhitectura sa tradițională albă și pavată cu pietre. Insula are, de asemenea, multe atracții culturale interesante, cum ar fi Mănăstirea Sfântul Efrem, care datează din secolul al XVIII-lea și are o arhitectură frumoasă.

Insula este, de asemenea, cunoscută pentru faptul că a fost locul unde se afla sediul guvernului provizoriu al Greciei în timpul Revoluției din 1821. Insula are un muzeu dedicat istoriei sale, Muzeul Național al Revoluției din Hydra, care prezintă istoria și cultura insulei în timpul revoluției.

  1. Zakynthos

Zakynthos, cunoscută și sub numele de Zante, este una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, situată în Marea Ionică. Este o destinație turistică populară, cunoscută pentru plajele sale frumoase, peisajele spectaculoase și stilul său de viață relaxat. Insula este cunoscută pentru apele sale turcoaz și plajele cu nisip fin, dar și pentru satele tradiționale și atracțiile culturale.

Una dintre cele mai populare atracții turistice din Zakynthos este plaja Navagio, cunoscută și sub numele de „Plaja Naufragiaților”, o plajă cu nisip fin, situată într-o golf adâncă și protejată de stânci impresionante. Plaja poate fi accesată doar cu barca și oferă o priveliște spectaculoasă asupra unei epave vechi de nave care zace pe nisipul auriu.

Insula are, de asemenea, multe alte plaje frumoase, cum ar fi plaja Kalamaki, o plajă cu nisip fin și apă cristalină, care este, de asemenea, o zonă importantă pentru protecția broaștelor țestoase de mare. Insula are, de asemenea, multe sate tradiționale, cum ar fi satul Keri, care este situat în partea de sud a insulei și oferă o mulțime de cafenele și restaurante tradiționale.

Zakynthos are, de asemenea, o istorie bogată și multe atracții culturale interesante. Castelul Zakynthos este o atracție turistică populară, care datează din secolul al XV-lea și oferă o panoramă impresionantă asupra insulei. Biserica Sf. Dionisie este o altă atracție turistică populară, care este dedicată patronului spiritual al insulei și are o arhitectură frumoasă.

Insula este, de asemenea, cunoscută pentru gastronomia sa tradițională, cu multe restaurante și taverne care oferă preparate locale și fructe de mare proaspete. Insula are, de asemenea, un festival gastronomic, care are loc în august și este dedicat preparatelor tradiționale locale.

În concluzie, Grecia are o mulțime de insule frumoase și unice, pe langa cele mentionate deja, alte insule grecesti accesibile de vizitat anul acesta sunt Naxos, Milos, Paros, Corfu si Skiathos. Aceste insule oferă o experiență autentică și autentică, cu plaje spectaculoase, sate tradiționale și o mulțime de atracții culturale. Indiferent de insula pe care o alegeți să o vizitați, veți fi sigur că veți avea o vacanță memorabilă în Grecia.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai accesibile insule grecești de vizitat in 2023”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles