Cauți Cazare?

Cele mai frumoase destinații pentru 2023, conform topului National Geographic

destinatii pentru 2023

Ai început să-ți planifici următoarele călătorii și cauți destinații pentru 2023. Ai bifat zonele deja văzute și oscilezi între cele pe care încă nu le-ai încercuit pe harta lumii. Indiferent de câte locuri superbe ai vizitat până acum, întotdeauna vor exista alte sute de orașe sau regiuni care te vor face curios.

Iar dacă nu știi cu ce să începi anul nou, mai jos îți lăsăm locurile desemnate de National Geographic în topul celor mai frumoase destinații din lume, de explorat în 2023.

În top au intrat destinații inedite, clasate în funcție de cinci categorii: natură, cultură, comunitate, aventură și familie.

Iată 5 destinații pentru 2023 pe care ți le recomandăm, din topul National Geographic!

1. Insulele Azore

Una dintre destinațiile nominalizate în top pentru natura incredibil de frumoasă este reprezentată de Insulele Azore. Acestea sunt nouă la număr, însă Sao Miguel este cea mai mare și cea mai populară în rândul călătorilor.

Aparținând de Portugalia și fiind doar la un scurt zbor distanță de Porto sau Lisabona, insula principală, unde se află și capitala Ponta Delgada, te va cuceri din prima clipă. Nenumăratele nuanțe și tonuri de verde, cascadele, lacurile și priveliștile peste ocean sunt de neuitat!

Extra tip: Caută pe hartă cât mai multe „miradouros” și explorează-le din plin. E vorba despre puncte de belvedere numai bune pentru privit răsăritul sau apusul.

2. Slovenia

Poate că Slovenia nu pare cea mai atractivă destinație pentru o primă călătorie în 2023. Totuși, și ea se regăsește în topul National Geographic, unde a fost inclusă datorită naturii sale.

Dacă nu ai explorat-o până acum, începe cu o plimbare în zona Lacului Bled – aici poți admira castelul și poți face câteva trasee, pentru a te familiariza cu peisajele. Apoi, poți vizita Defileul Vintgar (cunoscut și sub denumirea de „Cheile Bled”), aflat la o scurtă distanță. Aici, ai la dispoziție o mulțime de rute, cu poduri și priveliști spectaculoase.

Dacă deja ai văzut Lacul Bled, îndreaptă-te acum spre Lacul Bohinj, o zonă care concurează în materie de peisaje și activități. De aici, vei avea și un view perfect asupra Parcului Național Triglav.

3. Highlands, Scoția

Tot pentru iubitorii de natură, National Geographic recomandă și zona Highlands a Scoției, unde peisajele sunt dramatice și iconice.

Zboară spre Edinburgh sau Glasgow pentru o introducere în atmosfera scoțiană, apoi îndreaptă-te spre nord. Explorează lacurile faimoase, precum Loch Ness și Loch Lomond, iar dacă plimbările prin natură te-au obosit, vizitează una dintre distileriile de whisky locale și fă o degustare. Nu îți va părea rău!

Extra tip: Nu rata Castelul Eilean Donan și podul din Glenfinnan, unde au fost filmate scene din Harry Potter!

4. Egipt

Dacă ești în căutarea unei călătorii în care cultura este elementul principal, National Geographic îți recomandă Egiptul, iar noi suntem de acord. Dacă nu ai fost acolo, pune această țară pe lista cu destinații pentru 2023.

Zboară către Cairo și vizitează noul Grand Egyptian Museum (GEM), cel mai mare muzeu arheologic, care va adăposti exponate uriașe și impresionante, precum comorile Regelui Tutankhamon sau statuia de 83 de tone a Faraonului Ramses al II-lea.

5. Elveția

Fie că pleci în vacanță cu cei mici sau cu cei mai mari, Elveția a intrat în top la categoria Familie, datorită numeroaselor activități pe care le puteți face împreună.

Alpii elvețieni pot fi străbătuți în căutare de priveliști fantastice, sate pitorești, ciocolată delicioasă și lacuri în care se reflectă cerul senin.

Recomandarea ghidului pentru 2023 este așa-numitul train des vignes sau trenul podgoriilor. Acesta te va purta de-a lungul viilor terasate din zona Lavaux, ce face parte din Patrimoniul UNESCO. Vei putea admira de sus Lacul Geneva și Alpii!

Acestea fiind spuse, probabil că deja îți faci o listă cu tot ce nu vrei să ratezi dintre cele de mai sus. Pentru rezervarea biletelor de avion, te așteptăm pe Vola.ro, iar dacă vrei să vezi și restul topului National Geographic, poți da click aici. Începe 2023 cu aventuri de ținut minte!


Citiți articolul original pe vola.ro

Declinarea răspunderii! triply.ro este un publisher automat de stiri si articole din industria turismului din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (vola.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai frumoase destinații pentru 2023, conform topului National Geographic”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles