Cauți Cazare?

Destinaţii turistice pentru luna mai. Ce să vizitezi

destinatii turistice luna mai

În luna mai, vremea este frumoasă în multe părți ale lumii, iar prețurile sunt mai scăzute decât în plin sezon estival. Mai este una dintre cele mai bune luni pentru călătorii. În această perioadă vegetația și florile își arată frumusețea, temperaturile cresc, fiind momentul ideal pentru a căuta cele mai frumoase destinații tursitice.

Italia – Sicilia și Toscana

Destinaţii turistice pentru luna mai -Toscana Sicilia și Toscana sunt două regiuni din Italia care sunt ideale pentru a vizitate în luna mai. Multe dintre zonele turistice de obicei aglomerate vor fi, de asemenea mai ușor de vizitat.

Peisajul rural al Siciliei este acoperit cu flori sălbatice, iar turiștii de vară nu au sosit încă, ceea ce înseamnă că vei avea toate frumusețile pentru tine. Vremea este stabilă și confortabilă în luna mai, iar teatrele și festivalurile în aer liber încep.

Toscana este o altă regiune frumoasă, plină de atracții care sunt plăcute de vizitat în luna mai. Toscana este superbă în orice moment, dar mai este luna perfectă. Veți găsi flori care împodobesc pervazurile ferestrelor și peisaje pitorești în mediul rural. Câmpuri verzi cu maci roșii și trandafiri te vor înconjura. Temperaturile din mai sunt plăcute pentru a vă bucura de aer liber și de festivalurile care au loc în această lună.

La începutul lunii, poți purta cămăși cu mâneci scurte și poți lua o jachetă pentru seară. Până la sfârșitul lunii mai, temperaturile vor începe să se încălzească odată cu creșterea numărului de turiști.

Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Italia.

Grecia – Atena și Creta

Unele dintre cele mai populare destinații turistice din Grecia, cum ar fi Acropola din Atena, Heraklion din Creta și plajele minunate din Santorini, sunt grozave luna mai. Tarifele pentru hoteluri și biletele de avion sunt mai rezonabile decât în sezonul turistic de vară.

Cel mai mare avantaj al vizitei în luna mai este că încă nu e aglomerat.

Mai vine cu un ușor risc de vreme nefavorabilă ocazională, dar compromisul merită. Nu va fi aglomerat, așa că vă puteți plimba prin secțiunile vechi ale orașelor și în piețele colorate. Există multe festivaluri distractive ale florilor în Grecia în luna mai, cum ar fi celebrul Festival al florilor din Rhodian.

Descoperă cele mai frumoase plaje din Grecia.

Riviera Franceză

Riviera Franceză este cu adevărat romantică în luna mai. Strălucirea și glam-ul sunt mereu prezente în această regiune luxoasă, dar Festivalul de Film de la Cannes din mai aduce elita socială și celebritățile pe străzile pline de culoare ale zonei.

Iahturile private navighează în jurul portului Cannes în timpul spectacolului de 12 zile.
Mai este, de asemenea, luna pentru Marele Premiu Monte Carlo de Formula 1 de la Monaco. Dacă sunteți în căutarea celui mai interesant și plin de viață moment pentru a vizita Riviera Franceză și vă puteți permite, mai este luna perfectă.

Dacă nu aveți un buget generos, atunci vă recomandăm să vă gândiți la călătoria pentru o altă perioadă a anului, când puteți vizita centrul comercial Metropole și alte atracții fără costurile suplimentare.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro – destinații turistice pentru luna mai

Mai poate fi un moment perfect pentru a vizita Rio de Janeiro, când zilele au temperaturi mai răcoroase și viața vibrantă a orașului brazilian este în plină desfășurare. Prețurile hotelurilor în luna mai vor fi scăzute puțin. Veți avea o vreme minunată pe plajă, fără temperaturile înăbușitoare ale sezonului de vară, care durează din decembrie până în februarie. Având în vedere numărul de plaje fabuloase din Brazilia, acesta este un plus sigur.

Una dintre cele mai bune modalități de a explora Rio este pe jos prin diferitele cartiere, unde puteți experimenta din plin cultura și mâncarea locală. Există multe trasee pe jos disponibile dacă nu doriți să vă aventurați pe cont propriu.

Washington, D.C.

Washington, D.C. este capitala SUA și găzduiește unele dintre cele mai faimoase situri și comori naționale din America, de la Casa Albă și Clădirea Capitoliului, până la muzeele Smithsonian. Acest oraș ar trebui să fie pe itinerariul tuturor atunci când vizitează Coasta de Est.

Primăvara, Festivalul Cireșilor este o perioadă frumoasă, când copacii sunt în plină floare. Vara poate fi un oraș cu adevărat fierbinte. Poate doriți să mergeți pe una dintre plajele de lângă Washington pentru a vă răcori puțin. Toamna este, de asemenea, o perioadă bună, când temperaturile fierbinți de vară s-au răcorit suficient pentru a transforma plimbarea îm aer liber într-una foarte confortabilă. Iarna, aglomerația este cu siguranță mai mică, iar orașul este uluitor după o ninsoare proaspătă.

Descoperă cele mai interesante locuri de vizitat în SUA.

Machu Picchu – Peru

Machu Picchu – Peru Dacă ați visat să faceți drumeții pe Calea Incașului până la renumitul Machu Picchu din Peru, atunci mai este luna ideală pentru a o face. Sezonul ploios tocmai se va fi încheiat și puteți profita de această mică fereastră înainte ca sezonul turistic popular să înceapă în iunie.

În luna mai, călătorii sunt răsplătiți cu priveliști uimitoare ale văilor verzi luxuriante și temperaturi mai scăzute, care creează condiții perfecte pentru a face drumeții în această regiune de clasă mondială. Se poate răci noaptea în această perioadă a anului, așa că veți dori să aveți ceva haine suplimentare.

Machu Picchu nu este chiar o destinație de ultim moment. Ar trebui să vă rezervați călătoria cu multe luni înainte pentru a rezerva cazare și pentru a obține permisele necesare pentru drumeții, deoarece acestea devin din ce în ce mai restrictive.

Fiordurile din Norvegia

Fiordurile din Norvegia Una dintre cele mai minunate destinații turistice de vizitat în luna mai este Norvegia. Fiordurile Norvegiene sunt un paradis care continuă să ofere peisaje verzi luxuriante și multiple aventuri de care să te bucuri, locul are tot ce trebuie pentru a fi una dintre cele mai bune locuri pentru luna de miere.

Capul Nord și Fiordul Geiranger sunt printre cele mai vizitate atracții turistice ale țării. Foarte apreciată este Norvegia și pentru posibilitatea practicării sporturilor de iarnă la înălțimi impresionante, precum si pentru coasta de vest, Hurtigruten, numeroase croaziere fiind organizate în această zonă. Țara este impresionantă însă si din punct de vedere cultural, datorită renumitelor biserici de lemn unice în lume și unor orașe impresionante.

Norvegia mai este numită și Țara Fiordurilor, deoarece unele dintre cele mai spectaculoase și mai frumoase fiorduri din lume se întâlnesc aici, croazierele pe aceste fiorduri fiind foarte apreciate de turiști. Printre cele mai renumite fiorduri norvegiene se înscriu: Sognefjord, Geirangerfjord, Hardangerfjord, Stavangerfjord.

Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Norvegia.

Uzbekistan

Uzbekistan – Samarkand Există ceva incontestabil romantic în călătoria în Uzbekistan, care a fost inima culturală a Asiei Centrale de milenii. Acest lucru este valabil mai ales pentru trioul de orașe istorice din Uzbekistan – Samarkand, Bukhara și Khiva – care strălucesc cu mausolee, moschei și medressas (școli religioase) care încă vorbesc despre timpurile străvechi.

Festivalul Mătăsii și Mirodeniilor din Bukhara (la sfârșitul lunii mai) vor dă sărbătorească moștenirea vremurilor, prezentând țesătorii de covoare, cioplitorii în lemn, muzicienii și artiștii care încă practică meșteșugurile tradiționale. Într-adevăr, mai este luna perfectă pentru o vizita. Temperaturile permit vizitarea obiectivelor turistice într-un mod confortabil, în timp ce lalelele și florile de cais însuflețesc peisajele. Dacă vreo i vacanță inedită, aceasta este una dintre acele destinații turistice de vizitat pentru luna mai.

Parcul Național Yellowstone

Primul parc național al Americii oferă peste 900 de mile de trasee de drumeții, precum și o mulțime de atracții pentru iubitorii de natură, de la gheizere aburinde la izvoare fierbinți. În plus, fanii animalelor vor aprecia o vizită la Centrul de descoperire Grizzly & Wolf pentru a afla despre fauna locală.

Dacă preferați să căutați creaturi sălbatice în interiorul parcului – care ocupă părți din Wyoming, Montana și Idaho – petreceți câteva ore cu mașina prin văile Hayden și Lamar. Ambele zone sunt considerate paradisuri populare pentru zimbrii, lupii și urșii grizzly rezidenți din Parcul Național Yellowstone. Cu siguranță îl puteți include în lista cu cele mai interesante locuri de vizitat în SUA și cu destinații turistice pe care să le vizitezi în luna mai.

Nepal

Destinații turistice în luna mai – Nepal Dacă sunteți dornic să vizitați Nepal, este recomandat să mergeți în luna mai din mai multe motive. În primul rând, luna mai oferă vreme excelentă pentru drumeții și vizitarea obiectivelor turistice. Ploile din iunie în Munții Himalaya nu au început încă, iar cerul este albastru și senin. Deoarece este o lună atât de grozavă pentru drumețiile montane, veți dori să planificați cu mult timp înainte pentru a vă asigura că obțineți facilitățile de cazare și drumețiile pe care le doriți, deoarece se pot rezerva rapid.

Există mai multe trasee în Nepal de luat în considerare. Cea mai populară va fi drumeția către tabăra de bază de pe Muntele Everest, unde veți vedea câteva dintre satele șerpelor și mănăstirile budiste. Un altul este circuitul Annapurna, care oferă priveliști minunate ale regiunii și oportunitatea de a vedea o parte din diversitatea culturală a Nepalului de-a lungul traseelor.


Citiți articolul original pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! triply.ro este un publisher automat de stiri si articole din industria turismului din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro) Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Comentarii

Fii primul care comentează “Destinaţii turistice pentru luna mai. Ce să vizitezi”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles