Cauți Cazare?

Cum au apărut hotelurile și serviciul de turism?

cum au aparut hotelurile si serviciul de turism 1

Cu mult înainte de invenția roții, călătoria a avut loc din mai multe motive. La început, a fost simplu. Pe măsură ce anotimpurile se schimbau și animalele migrau, oamenii au început și ei să călătorească pentru a supraviețui și a face față tuturor situațiilor neplăcute. Deoarece acești călători timpurii se mutau doar mergând, au fost limitați la zone geografice destul de mici. Călătoria ar fi putut rămâne o experiență locală, dar oamenii din fire sunt curioși. Imaginați-vă cum acești călători timpurii urcau pe un munte sau traversau un râu pentru a-și satisface propriul sentiment de aventură și curiozitate în timp ce aruncau o privire asupra necunoscutului. Trebuie să fi fost ceva unic pentru ei.

Ne putem doar imagina mirarea și uimirea din ochii celor care au călătorit pentru prima oară, pe măsură ce au făcut fiecare nouă descoperire. Cu toate acestea, există o istorie bogată de oameni și culturi care stă la baza turismului. Istoria oferă informații importante despre motivele călătoriei și eventuala dezvoltare a turismului. Pe baza înregistrărilor timpurii, știm că multe culturi și națiuni au strămutat mari armate și corăbii pe mare pentru a cuceri și controla resursele și rutele comerciale. Deși forțele militare au călătorit adesea pe distanțe mari, probabil că până la apariția imperiilor egiptene, mediteraneene de est și romane, abia atunci călătoriile au început să evolueze în turism așa cum îl cunoaștem astăzi.

Istoria înregistrată oferă o privire asupra activităților turistice antice. Fenicienii, la fel ca mulți călători, erau interesați de călătorii datorită sentimentului de curiozitate și descoperire, precum și a unui mijloc de stabilire a rutelor comerciale. Deși înregistrările scrise sunt rare, alte popoare precum mayașii de pe coasta Golfului din ceea ce este acum Mexicul și dinastia Shang din ceea ce este acum China actuală au călătorit probabil din aceleași motive ca și fenicienii. Dovezi ale călătoriilor lor pot fi găsite în artefacte. Un lucru pe care îl știm sigur este că, pe măsură ce civilizațiile s-au stabilit și s-au răspândit geografic, călătoria a devenit o necesitate.

Punctul în care călătoria simplă a evoluat către activitățile turistice mai complexe este greu de identificat. Cu toate acestea, turismul ca industrie a început probabil să se dezvolte în perioada Imperiului, care se întindea de pe vremea egiptenilor până la greci și în cele din urmă s-a încheiat odată cu căderea Imperiului Roman. În acest timp, oamenii au început să călătorească în număr mare în scopuri guvernamentale, comerciale, educaționale și religioase, atât din necesitate, cât și din plăcere.

Pe măsură ce călătoriile au devenit obișnuite, trebuiau furnizate articole de primă necesitate, precum mâncare și cazare. Câțiva factori s-au combinat pentru a încuraja călătoriile în perioada de vârf a imperiilor egipten, grec și roman. Un număr mare de călători au început să caute experiențe plăcute în locații noi. Cel mai notabil grup al acestor călători, din cauza numărului lor, a fost grecii. Așadar, treptat nevoia de-a călători s-a transformat într-un lux. Furnizarea de băutură, mâncare și loc de dormit au motivele apariției restaurantelor și hotelurilor. Dar hotelurile așa cum le cunoaștem astăzi au început să apară abia în secolul al XVIII-lea, deși începutul industriei ospitalității se întoarce până la cultura antică greacă și romană. Locuințele erau construite lângă băile termale, în orașele stațiunii și pe rutele populare dintre oficialii guvernamentali. Locații similare erau populare pe rutele caravanelor din Orientul Mijlociu. Scopul lor era aproape același: să cazare și mâncare călătorilor din acele vremuri. Pe atunci, în principal, bogații, comercianții și politicienii erau principalii clienți pentru primii „hotelieri”.

Odată cu apariția creștinismului în Evul Mediu a sporit și creșterea popularității mănăstirilor și a bisericilor. Spre deosebire de omologii lor romani, ei au oferit un pat și o cină tuturor călătorilor, nu doar politicienilor și celor bogați.

În 1792, primul hotel public în Statele Unite a fost denumit City Hotel și a fost deschis în New York. Primul hotel în sensul actual al cuvântului, Tremont House, a fost deschis în Boston în 1829. A fost un loc destul de remarcabil pentru vremea aceea, care a stabilit multe reguli pentru industrie. În special, a fost primul hotel cu instalații sanitare interioare. A fost, de asemenea, pionierul în ceea ce privește ospitalitatea, precum și preferatul tuturor – săpunul gratuit! J

Până la urmă, ce este serviciul de TURISM?

În primul rând, este important să se definească ce se înțelege prin „industria turismului”. În esență, se referă la toate activitățile legate de mișcarea pe termen scurt a oamenilor către locații departe de locul în care locuiesc de obicei. Este una dintre cele mai mari industrii din lume, iar economiile multor națiuni sunt conduse, în mare măsură, de comerțul lor turistic. Turismul s-a transformat într-o activitate cu adevărat mondială, care nu cunoaște limite politice, ideologice, geografice sau culturale. Pentru o lungă perioadă de timp, turismul a fost dispersat și fragmentat, dar pe măsură ce această industrie a continuat să crească și să se maturizeze, a apărut un sentiment de identitate profesională. S-au format grupuri de lobby, cum ar fi World Travel și Tourism Council (WCTT), care include directori ai companiilor aeriene, lanțurilor hoteliere și agenților de turism printre membrii săi și se concentrează pe promovarea importanței globale și a valorii economice a turismului.

Este, de asemenea, o industrie extinsă, care include industria hotelieră, industria transporturilor și o serie de industrii sau sectoare suplimentare. Este vital să înțelegem că industria turistică este legată de deplasarea către diferite locații, bazându-se nu doar pe timpul liber, ci și pe afaceri și alți factori.

Creșterea continuă a turismului și, mai precis, a călătoriilor internaționale poate face din turism industria de pace a lumii. Pe măsură ce călătorim și comunicăm în număr din ce în ce mai mare, descoperim că majoritatea oamenilor, indiferent de orientarea lor politică sau religioasă, rasă sau statut socioeconomic, dorește o lume pașnică în care toți să fie hrăniți, protejați, productivi și împliniți.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cum au apărut hotelurile și serviciul de turism?”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles