Cauți Cazare?

Cum să călătorești cu buget limitat?

Cum sa calatoresti cu buget limitat 1

Dacă vreți să călătoriți nu lăsați salariul dumnevoastră să ia decizia. Există o mulțime de modalități pentru a călători chiar și cu un buget limitat. Mai degrabă decât să decideți unde veți merge mai întâi, căutați prima oară zboruri în limita bugetului. Dincolo de găsirea unui zbor care să nu spargă banca, ar trebui să țineți cont și de starea economică a țării atunci când vă planificați călătoria. Ar trebui să determinați mai întâi care va fi cursul de schimb pentru moneda țării noastre.

Important e ca înainte să plecați în călătorie să vă faceți un plan foarte bun de la care să nu vă abateți. Când faceți asta veți știi sigur unde să vă încadrați cu banii și pe ce anume să-i cheltuiți. Crearea unui itinerariu și bugetul zilnic planificat vor face călătoria mai accesibilă și va ușura orice îngrijorare cu privire la cheltuielile excesive. Un instrument util care vă poate ajuta să vă planificați cheltuielile este un calculator de buget. Acest calculator specific vă ajută, de fapt, să economisiți pentru țara specifică în care sunteți interesat să călătoriți. A vă raporta la valuta țării este înțelept, deoarece veți dori să țineți cont de ratele de schimb. În plus față de calculatorul de buget de mai sus, puteți utiliza XE currency, pentru a face schimbul valutar într-o clipită!

Înafară de bugetul pe care l-ați stabilit, trebuie să țineți cont și de situațiile neprevăzute care pot apărea când vă așteptați mai puțin. Evident, acest lucru nu este de dorit dar este bine să fim întotdeauna precauți și să avem o pârghie la dispoziție. Astfel, asigurați-vă că aveți la dispoziție niște bani de urgență pentru acele defecțiuni neașteptate ale mașinii dar și pentru o rundă de băuturi pentru noii dumneavoastră prieteni găsiți la pub. De asemenea, veți dori să aduceți metode de plată de rezervă (carduri de credit și debit). Asigurați-vă că informați banca (băncile) înainte de a călători cu cardurile de debit și de credit, pentru a evita ca acestea să vă semnaleze achizițiile drept taxe frauduloase.

Cum aminteam mai spus, pregătirea și preparea din timp este esențială atunci când se dorește a călători cu un buget limitat! Totodată, fiți conștienți de sezonalitatea călătoriilor. Ceea ce este considerat sezon „de vârf” într-o țară s-ar putea să nu fie în alta. Diverse destinații au anotimpuri turistice diferite, așa că asigurați-vă că faceți căutarile aferente. Cu puțină planificare vă puteți asigura că planificați totul în jurul prețurilor stabile.

Când vine vorba de cazare, puteți opta pentru hostel în loc de hotel. Această soluție este destul de întâlnită. Există atât de multe opțiuni de cazare la preț mic, cum ar fi hostelurile, spre deosebire de prețurile hotelurilor, stațiunilor și caselor de închiriat care unoeori sunt prea exagerate! Există tot felul de hosteluri: hosteluri pentru petreceri, hosteluri relaxante, hosteluri exotice, hosteluri rurale etc. Unul dintre avantajele lor e că, de obicei, au zone comune în care oamenii se întâlnesc, astfel încât s-ar putea să găsiți pe cineva care să împartă transportul, cina sau o zi de excursie! Tare, nu?

Totodată, când vine vorba de cazare puteți folosi și o altă metodă. Couchsurfing-ul este un mod de călătorie convenabil, utilizat de mii de călători din întreaga lume. Locuitorii comunității din străinătate sau gazdele de-acolo sunt dispue să accepte oaspeți și să ofere o canapea, un pat sau chiar o cameră suplimentară fără costuri, indiferent de naționalitate! Couchsurfing-ul este dedicat conectării localnicilor și călătorilor cu singurul scop de a încuraja schimbul cultural și respectul reciproc. Gazdele care primesc călători sunt de obicei deschiși la minte și dornici să interacționeze cu lumea din jur. Trebuie să rețineți că este posibil să nu obțineți întotdeauna o cazare de talie mondială, dar este de obicei o experiență unică atât pentru călători, cât și pentru gazde.

AirBnB poate să fie, de asemenea, o soluție mai ieftină de cazare decât hotelurile. Airbnb a explodat cu adevărat în ultimii ani, fiind o modalitate excelentă de a economisi câțiva bani și de a beneficia mai mult de o experiență autentică. Pe lângă faptul că este o modalitate excelentă de a călători cu buget, veți primi recomandări de la gazde și sfaturi care cel mai probabil vă vor economisi și mai mulți bani.

Există și voluntariatul drept modalitate de-a călătorit mai ieftin și de-a face și un lucru bun pentru omenire în același timp. Work and Travel este iarași o variantă bună.

De reținut: dacă vreți să călătoriți cu un buget limitat aveți nevoie de planificare, planificare, planificare! Acesta este un sfat atât de obișnuit, nu doar pentru călătorii, dar este valabil și poate fi și distractiv atunci când începeți să cunoașteți o destinație înainte de a ajunge acolo. Un pic de cercetare poate însemna că știți cât de mult ar trebui să coste majoritatea lucrurilor. Însă, pe lângă planificarea bugetului și locurilor, lăsați un spațiu și pentru a fi flexibili! Aici ne referim la câteva zile de spontaineitate. În acest fel, puteți găsi experiențe distractive fără a scoate bani din activitățile și evenimentele comercializate pentru turiști. Conectarea cu localnicii vă va face călătoria mai memorabilă și mai interesantă pentru că veți afla lucruri despre loc – și veți găsi aventuri ieftine – pe care s-ar putea să nu le fi descoperit singur. Și indiferent cât de mulți sau cât de puțini bani trebuie să cheltuiți, formarea conexiunilor umane în timp ce călătoriți are mai mult decât avantaje financiare!

Comentarii

Fii primul care comentează “Cum să călătorești cu buget limitat?”

Proprietati favorite