Cauți Cazare?

Cele mai interesante 5 lucruri de făcut la Praga

lucruri de facut la praga

Despre fosta capitală a Imperiului Roman sunt foarte multe lucruri de spus și de povestit, așa că faptul că a trebuit să ne rezumăm la un top 5 în acest articol a fost o adevărată provocare pentru noi. La urma urmei, Orașul de Aur, așa cum este supranumită, este locul de naștere al unor artiști de renume, este peisajul unui număr mare de opere de artă ca Faust a lui Goete, Don Giovanni al lui Mozart sau o serie largă de povestiri ale lui Franz Kafka. Praga este tipul acela de oraș rece, de piatră, foarte bine organizat, cu străduțe pavate și clădiri perfect paralele și drepte, care se înalță spre cer cu mândria necesară unui oraș de acest rang. Atunci când vizitați Praga, aproape că nici nu trebuie să ieșiți din aeroport ca să puteți respira aerul mândru al Cehiei. Există o vastă cultură și un mare respect pentru ea, există o deschidere spre artă, în toate formele ei, există o diversitate imensă în rândul locuitorilor sau a tinerilor veniți aici pentru studii. Praga este un adevărat centru cultural european, ideal pentru cei ce vin să studieze, căci prețurile sunt destul de modeste, sistemul educațional bine pus la punct, iar poporul plin de tradiții, cutume și povești.

Piața de Crăciun

Piața de Crăciun din Praga este un eveniment atât de frumos încât face să merite vizitarea acestui frumos oraș doar pentru a putea lua parte la acest extraordinar târg. Când vine vorba de Crăciun, Praga este decorul perfect. Aerul rece, zăpada care scârțâie sub tălpi, norii de vapori care ies din gură când vorbim, oamenii înfofoliți până la ochi, mirosul de vin fiert cu scorțișoară, mirosul de mere glazurate, mirosul de turtă dulce, ciocolată caldă și câte și mai câte sunt capabile să-l transforme până și pe Grinch într-un fan înrăit. Fan al orașului, nu neapărat al Crăciunului.

Palatul Lobcowicz

Familia Lobcowicz, al cărui nume îl poartă și palatul construit în secolul al XVI-lea, l-a pierdut întâia oară atunci când i l-au confiscat naziștii și, mai apoi, încă o dată, când au venit comuniștii la putere. După peste 40 de ani de comunism, familia și-a recăpătat Palatul și vestea bună este că membrii săi au decis să îl deschidă publicului, ca centru de interes cultural. În interiorul acestei superbe clădiri se găsește o colecție remarcabilă de opere de artă, de la tablouri la partituri muzicale, de la instrumente originale de muzică la elemente de artă decorativă. Remarcabilă este și librăria de dimensiuni substanțiale, care se mândrește cu o colecție de cărți foarte rare și arhive, dar și cu arme și armuri, cele mai importante fiind câteva din manuscrisele muzicale ale lui Beethoven și Mozart.

Centrul vechi

De parcă Praga nu era deja îndeajuns de frumoasă, centrul vechi pare desprins dintr-un basm. Adăpostind în interiorul său Ceasul Astronomic, Primăria Veche, Teatrul de Stat, Clădirea Storch, biserica gotică Tyn și multe alte clădiri extraordinar de frumoase, Centrul Vechi este un punct turistic al orașului Praga de mare interes pentru iubitorii culturii și istoriei Cehiei. În incinta Teatrului de Stat a fost interpretată pentru prima dată opera „Don Giovanni” scrisă de Mozart.

Ceasul astronomic

Ceasul Astronomic de care vorbește toată lumea de îndată ce sosește în Praga se află în turnul Vechii Primării și datează încă din secolul XV. Procesiunea celor 12 apostoli este iarăși foarte bine cunoscută, iar oameni din întreaga lume se opresc momente bune și privesc spectacolul gratuit pe care îl oferă ceasul. Din oră în oră se deschide o ușiță mică, prin care iese Iisus, urmat de cei 12 apostoli, tot acest spectacol fiind acompaniat de bătăile clopotului. Mai târziu, în anul 1865, Josef Manes a adăugat acestui ceas 12 medalioane cu semnele zodiacale.

Podul Karluv Most

Podul Carol, în numele său local, Karluv Most, este una din cele mai puternice atracții turistice din Praga. Construit de-a lungul a aproximativ 100 de ani, lucrările sale au început la ordinele regelui Carol al V-lea în anul 1357 și au fost terminate abia în secolul al XV-lea. Cu o lungime de 516 metri și o lățime de 10 metri, impresionanta construcție gotică este înconjurată de o legendă conform căreia Sfântul Jan Nepomuk a fost aruncat de pe acest pod de către supușii regelui Vladislav al IV-lea, deoarece s-a împotrivit dorinței acestuia de a-i destăinui secretele pe care i le-a încredințat regina Sofia. Legenda continuă prin a afirma că celui care va atinge crucea din locul cu pricina i se va îndeplini dorința lui cea mai ascunsă.

Praga este plină de monumente istorice, culturale și turistice, la fel de bine ca și de turiștii binedispuși, pregătiți să înceapă o nouă zi de vizite și să învețe tot ce trebuie știut despre orașul acesta absolut fermecător.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai interesante 5 lucruri de făcut la Praga”

Proprietati favorite