Cauți Cazare?

Top 5 cele mai interesante lucruri de făcut în Veneția

lucruri de facut in venetia

Despre Veneția am mai vorbit într-un articol anterior, fiind unul din cele mai îndrăgite orașe europene, datorită sistemului său de străduțe acvatice, plin de canale și poduri care mai de care mai frumoase, mai întortocheate și mai provocatoare în a le vizita și a le explora pe fiecare în parte. Dar când am terminat de admirat canalele, podurile și vitrinele, ce rămâne de făcut? Am pregătit în acest articol un top al celor 5 cele mai interesante activități pe care le puteți întreține în timpul sejurului în Veneția.

Vizitează insulele Murano și Burano

O călătorie la Veneția este deja mare lucru, însă dacă tot ajungeți acolo, ar fi păcat să ratați mini excursia cu vaporetto până la insula Murano, locul de unde provine celebra sticlă de Murano, atât de iubită de toată lumea. De-o parte și de alta a canalului de acces spre această insulă veți avea șansa să vedeți tot felul de măsuțe pe care sunt expuse bijuterii create cu această sticlă, iar pe insulă veți găsi Muzeul de Sticlă, accesibil pentru turiști. La foarte puțină distanță și o foarte mică plimbare cu același vaporetto, veți găsi insula Burano, cel puțin la fel de fermecătoare, celebră pentru dantelele sale. Există și o școală de dantele pe Burano, după vizita căreia veți avea ochiul puțin mai bine format în a deosebi dantelele originale de cele ieftine atunci când veți dori să cumpărați un suvenir.

Fă o plimbare cu gondola

Plimbarea cu gondola pare un clișeu, fiind atât de des întâlnită pe canalele Veneției, încât parcă am avea o reținere în a-i acorda o șansă. Cu toate acestea, noi vă sugerăm să nu ezitați, căci experiența este copleșitoare. Romantismul apelor venețiene, voioșia de care dau dovadă gondolierii, pasiunea cu care vâslesc, cât și peisajele minunate, podurile arcuite și fețele vesele care vă vor privi, pe care veți putea citi dorința de a experimenta și ele această activitate, toate acestea vă vor copleși și, odată întorși acasă, vă veți bucura că i-ați acordat o șansă și veți privi cu drag înapoi.

Vizitează magazinele de suveniruri

Magazinele de suveniruri sunt nu doar o modalitate frumoasă de a petrece o după amiază sau o seară liniștită, profitând și de o plimbare ce nu poate fi benefică, dar și de șansa de a aduce o amintire fizică acasă, atât pentru voi înșivă, cât și pentru cei dragi. Pe lângă bijuteriile cu sticlă de Murano (sau contrafăcute, aveți grijă!) veți întâlni în magazinele venețiene și dantele de pe Burano (sau contrafăcute, din nou, aveți grijă!) și multe, foarte multe măști venețiene, colorate viu, de diferite dimensiuni, măștile fiind, la urma urmei, simbolul clasic venețian.

Bazilica Sfântului Marco

Bazilica Sfântului Marco este cea mai cunoscută bazilică din Veneția și una din cele mai celebre din toată lumea. Foarte ușor de recunoscut, datorită aspectului său unic, a fost construită cu scopul de a servi pe post de capelă privată a dogelui, decorată cu adevărate comori bizantine, care au fost obținute prin captură imediat după căderea Constantinopolului, podoabele sale fiind în număr de aproximativ 2000 de bucăți. În afară de frumusețea acestora se remarcă și frumusețea cupolelor mozaicate. Dacă ajungeți în Veneția, ar fi păcat să nu vizitați această Bazilică.

Palatul Dogilor

Un exemplu perfect al stilului arhitectural gotic venețian este reprezentat de Palatul Dogilor, care este, practic, prima clădire în fața căreia pășiți, odată ajunși la Veneția. O clădire masivă, robustă și impunătoare, menită, parcă, să alunge orice răufăcător și orice spirit rău care ar vrea să pătrundă pe teritoriile Veneției. Cea mai frumoasă încăpere a Palatului, Sala del Collegio, este accesibilă prin Scala del Giganti și Scala d Oro. Tururile în interiorul Palatului nu sunt permise decât în grupuri organizate, cu ghizi profesioniști, mai mult decât fericiți să vă explice orice nelămurire pe care ați putea să o aveți în legătură cu istoria acestei clădiri. De asemenea, dacă aveți șansa să vă aflați în zonă, trageți o fugă și până la Podul Suspinelor, către celulele întunecoase și reci ale Prigioni,  închisoarea celebră pentru faptul că nimeni altul decât Casanova însuși a reușit să îi evadeze.

Chiar dacă, prin reducere la absurd, veniți în Veneția și vă puneți în minte să nu vizitați niciun monument istoric sau cultural, o simplă plimbare pe străduțele sale vă va încânta și vă va inspira cultură, tradiție și voie bună.

Comentarii

Fii primul care comentează “Top 5 cele mai interesante lucruri de făcut în Veneția”

Proprietati favorite