Cauți Cazare?

Cele mai interesante lucruri de făcut și văzut în Milano

lucruri de facut la milano

Deși în ziua de astăzi Milano este văzut ca centru financiar și comercial al Italiei, acest oraș are o istorie vastă, cu un trecut influent și, totodată, cu un patrimoniu cultural bogat. Dacă e să ne gândim la mari evenimente care au avut loc în Milano de-a lungul timpului, e suficient să amintim despre viața și opera lui Michelangelo, Da Vinci și, ceva mai recent, Giorgio Armani, care sunt doar câțiva dintre artiștii celebri ai tuturor timpurilor care au trăit și profesat în Milano. Dar, dacă pictura și artele plastice nu vă conving de măreția acestui oraș, poate o va face faptul că Mussolini a fondat Partidul Fascist în acest oraș. Napoleon s-a încoronat în Milano. Întreaga lume mondenă a modei se adună la Milano de două ori pe an pentru a-și expune noile creații. Noi suntem de părere că aceste exemple sunt mai mult decât suficiente pentru a convinge pe oricine să viziteze acest tărâm magic, dar dacă tot nu v-am convins, am alcătuit pentru voi astăzi un top al celor mai interesante lucruri de făcut în Milano.

Domul din Milano

Domul din Milano este Catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Milano, fiind unul din simbolurile de bază ale Italiei și este a treia cea mai mare clădire bisericească romano-catolică ca dimensiune din Italia. Cu o lungime de 157 de metri și o capacitate de 40,000 de locuri, Catedrala este cu adevărat una din bijuteriile stilului gotic italienesc, având, totodată, și influențe franceze. Construcția sa s-a întins peste mai bine de 500 de ani, fiind începute lucrările în 1386, însă fiind finalizată abia în 1892. Cu toate acestea, nimic nu o împiedică să domine piața centrală a orașului Milano, fiind un mare simbol al puterii economice a acestei zone.

Santa Maria delle Grazie

Dacă ajungeți să vizitați Milano, trebuie neapărat să vizitați biserica gotică Santa Maria delle Grazie. Această biserică și mânăstire dominicană din Milano conține, în fostul său refectoriu, o pictură murală extrem de celebră a lui Da Vinci, și anume Cina cea de taină. Stilul arhitectural gotic, pătrățos, se îmbină perfect cu balcoanele cu cupolă și cu decorațiunile exterioare în formă de cerc, realizând un aspect geometric plăcut ochiului oricărui privitor.

Galleria Vittorio Emanuele II

Această galerie se ridică la înălțimea regelui al cărui nume îl poartă. Pentru cei mai puțin pasionați de istorie, trebuie menționat faptul că Vittorio Emanuele II a fost primul rege al Italiei unificate. Galeria este formată din două arcade perpendiculare, cu boltă de sticlă, care se intersectează formând un octogon. Acoperișul construcției este acoperit de arcade de sticlă și acoperiș din fontă, stil specific secolului al XIX-lea, întâlnit, de asemenea, și la alte galerii europene, în Londra, Bruxelles, sau Budapesta. Galeria Vittorio Emanuele II este renumită, de asemenea, pentru multitudinea de terase și magazine care se găsesc aici, fiind un fel mic centru comercial, iubit de locuitori, care se întâlnesc aici în scopuri recreative.

Cimitirul Monumental

În interiorul orașului Milano există două mari cimitire, și anume Cimitero Maggiore și Cimitero Monumentale. Cimitirul Monumental din Milano este recunoscut pentru multitudinea de morminte și monumente artistice, de unde provine și numele. Deși unora s-ar putea să ni se pară ciudat să vizităm un cimitir atâta timp cât nu avem pe nimeni drag înmormântat în el, noi vă sugerăm să mergeți cu inima deschisă căci, la fel ca în cazul Cimitirului Vesel de la Săpânța, pe dulcile noastre teritorii românești, acesta este un altfel de cimitir, care merită văzut. La fel ca și cultura din care face parte, veselă, vorbăreață, deschisă, și Cimitirul Monumental ne vine în întâmpinare tot cu veselie și deschidere către conceptul de moarte, îmbrățișându-l fără frică, cu frumoase monumente artistice ce îl decorează în totalitate.

Muzeul Poldi Pezzoli

Deși în zilele noastre Poldi Pezzoli deține o colecție îndeajuns de mare de opere de artă pentru a-l ridica la nivel de muzeu, scopul său inițial a fost să servească drept colecție personală și privată de artă pentru Gian Giacomo Poldi Pezzoli și pentru mama sa, Rosa Trivulzio. Picturi celebre își găsesc acum casa în incinta acestui muzeu, iar autorii lor sunt încă și mai celebri decât am putea crede. Spre exemplu, Portretul lui Gian Giacomo Poldi Pezzoli, lucrat minuțios de către Giuseppe Molteni se află în acest muzeu și, dacă numele picturii nu vă spune nimic, nu intrați în panică, sigur ați văzut-o înainte fără să îi știți numele.

Milano este, așadar, o capitală a modei și a comerțului, însă valoarea sa este semnificativă și în ceea ce privește arhitectura și variația artistică din această zonă, așa că dacă aveți șansa să vizitați orașul acesta, nu ezitați să o faceți, va fi o șansă minunată să învățați lucruri noi și să vă desfătați privirile în orice parte alegeți să priviți, pentru că frumusețea este la ea acasă.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai interesante lucruri de făcut și văzut în Milano”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles