Cauți Cazare?

Cele mai interesante lucruri de făcut în Amsterdam

lucruri de facut in amsterdam

Olanda, țara lalelelor, cunoscută nu doar pentru câmpiile sale întinse de lalele, dar și pentru multitudinea de mori de vând, biciclete, felurile de ciocolată fină și brânzeturile delicioase, este o destinație de vis pentru oricine se aventurează să plece puțin mai departe de casă. Localnicii calmi, primitori, zâmbitori, sunt gata oricând să ofere indicații oricărui individ rătăcit, deși acest lucru se petrece foarte rar, căci străzile Olandei sunt bine indicate, cu explicații pentru toată lumea. Capitala acestei țări se află la Amsterdam, însă clădirile de stat importante se află în Haga. Dacă vă întrebați ce vă oferă capitala ca puncte de atracție, ridicăm noi două degete, pentru că avem răspunsul, într-un top 5 cele mai interesante lucruri de făcut în Amsterdam.

Cele 9 Străzi

Zona celor nouă străzi este una din cele mai frumoase zone ale Amsterdamului, concentrând aici esența adevărată a orașului, făcând parte din Patrimoniul UNESCO. Cele nouă străzi sunt tapițate cu restaurante, terase, baruri și magazine, exprimând creativitatea și originalitatea Amsterdamului. În schimb, aveți grijă să priviți bine în jurul vostru când vă aventurați pe aceste străduțe, pentru că traficul biciclist este la el acasă. De asemenea, pentru iubitorii de magazine Second Hand care vânează haine în condiții extraordinare la prețuri foarte mici, tot această zonă vă va plăcea și vouă.

Muzeul Van Gogh

O colecție impresionantă de opere ale celebrului pictor se află în muzeul care îi poartă numele, peste 200 la număr, care vă permite să vedeți evoluția picturilor sale de-a lungul anilor, ceea ce este impresionant. Datorită faimei de care se bucură acest muzeu, coada de la toneta de bilete este întotdeauna mare, motiv pentru care este indicat să vă cumpărați biletul online, aceasta fiind o modalitate mai rapidă, mai eficientă și mai puțin obositoare. Puteți imprima biletul, sau îl puteți arăta în variantă electronică, alegerea este a dumneavoastră. Cert este că cei 15 Euro plătiți pe vizita la acest muzeu merită pe deplin, pentru că nu oricine poate spune că a văzut îndeaproape o colecție atât de mare de opere ale lui Van Gogh.

Cartierul Roșu

Cartierul Roșu, doar la pomenirea numelui său, stârnește zâmbete pe sub mustață și priviri pline de subînțelesuri, nu doar în rândul tinerilor, ci și în rândul celor mai copți. Dacă cumva mai este vreun necunoscător printre noi, Cartierul Roșu este celebru prin faptul că își expune în vitrină fetele prestatoare de servicii, din care trecătorii pot alege după poftele trupești. Conceptul este dur, ideea de a ține o persoană expusă în vitrină ca un obiect, indiferent de meseria pe care o are, este una drastică. De asemenea, dacă sunteți sensibili la mirosul substanțelor de tip marijuana, nu vă recomandăm să faceți această vizită, pentru că strada miroase a astfel de substanțe dintr-un capăt în altul. Cu toate aceste neplăceri, există multe persoane care sunt atrase de acest loc și adevărul este că dacă trecem cu vederea peste duritățile sfâșietoare care au loc aici, experiența este, totuși, unică.

Biblioteca Centrală

Locul patru al topului nostru vine într-o notă mult mai veselă decât precedentul, pentru că Biblioteca Centrală este de vis. Deschisă oricui dorește să se adăpostească în interiorul său de vreo ploaie, sau chiar de soare, cu intrarea liberă și cu accesul gratuit la cărți, Biblioteca Centrală are ușile deschise pentru oricine dorește să citească câteva pagini ca moment de odihnă. Dotată cu camere largi și luminoase, cu scaune comode și cu o liniște mereu binevenită pentru oricine care simte nevoia să se retragă din exteriorul zgomotos al vieții de oraș, Biblioteca Centrală oferă adevărate momente de reculegere, fără restricții de timp, putând astfel să petreci chiar o zi întreagă în interiorul său.

Închiriază o bicicletă

Bicicletele sunt principalul mod de transport al Olandei. Toate orașele, de la mic la mare, sunt bogate în tonete de unde pot fi închiriate biciclete cu ziua. Prețurile sunt mai mult decât decente, mișcarea face întotdeauna bine, aerul curat va curăța în profunzime plămânii, iar priveliștile sunt de vis. Practic, ceea ce încercăm să spunem este că o plimbare cu bicicleta pe străduțele Amsterdamului este o activitate sănătoasă, plăcută și ideală pentru toată familia.

Indiferent care sunt preferințele voastre în ceea ce privește activitățile desfășurate atunci când vizitați o țară străină, Amsterdam are de toate. De la activități sportive la activități culturale, de la activități artistice la activități practice.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai interesante lucruri de făcut în Amsterdam”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles