Cauți Cazare?

Cele mai interesante 5 lucruri de făcut în Londra

lucruri de facut in londra

Anglia este una din țările preferate a românilor în materie de destinații de vacanță, datorită faptului că, înaintea Brexitului, era ușor accesibilă, relativ aproape de țara noastră, prețurile biletelor de avion mai mult decât decente și, prin diferența de cultură și de mentalitate, este mereu o sursă extraordinară de a învăța lucruri noi, diferite și de a trăi experiențe pe care poate nu le-am putea trăi pe teritoriile noastre. Capitala, mai mult decât alte părți ale țării, dispune de un amestec absolut superb de tradițional și modern, ceea ce îi oferă o mare popularitate printre capitalele europene. Haideți să vedem care sunt cele mai interesante 5 lucruri pe care le puteți face în Londra.

London Eye

Cu o înălțime de 135 de metri, London Eye se găsește pe primul loc în aproape toate topurile care prezintă cele mai interesante activități pe care le puteți face în Londra. 1700 de tone de oțel și peste 3000 de tone de beton stau la fundația acestei construcții inedite, pentru a asigura transportul stabil și în siguranță al turiștilor care doresc să vadă panorama de la înălțime asupra Londrei. Avantajul roții acesteia gigantice este că oferă vederi superbe atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, când puteți admira frumoasele lumini ale orașului, care oferă o atmosferă de vis.

Tower Bridge

Tower Bridge este unul din simbolurile cele mai reprezentative ale Londrei. Construit acum aproximativ 100 de ani, în Epoca Victoriană, podul a făcut posibilă trecerea peste Tamisa a locuitorilor, dar permițând, în același timp, trecerea vapoarelor pe dedesubtul său, prin cele două segmente care se înalță la mijloc, pentru a nu sta în calea vapoarelor.

Big Ben

Turnul cu ceas este, cu siguranță, un simbol cu adevărat semnificativ pentru capitala Angliei și, cu siguranță, oricine îl poate recunoaște cu ușurință. Funcționând în stare perfectă de secole, turnul cu ceas este unul din cele mai iubite puncte turistice la nivel mondial. Pentru a înțelege mai bine de ce englezii își iubesc Big Ben-ul atât de mult, trebuie știut faptul că cel de-al Doilea Război Mondial a distrus până și o parte a Clădirii Parlamentului, însă nimic nu a clintit turnul cu ceas de pe locul său sau din poziția sa dreaptă, care pare că veghează asupra întregii Londre. Iar dacă sunteți interesați în date mai exacte, considerăm că merită știut faptul că doar clopotul în sine cântărește 13 tone.

Muzeul Madame Tussauds

Muzeul figurilor de ceară este o altă atracție turistică mult iubită de turiștii din întreaga lume, datorită diversității personajelor expuse în interiorul său, dar să datorită măiestriei celor care lucrează la realizarea și întreținerea lor, care, din punctul nostru de vedere, sunt cu adevărat niște artiști care merită nu doar să fie bine plătiți pentru munca lor, dar și recunoscuți în toată lumea pentru frumoasele și realistele lor sculpturi de ceară. Împărțit pe zone, muzeul dedică fiecărui subiect o atenție în parte. Spre exemplu, în zona marilor celebrități, cea mai faimoasă, de altfel, cunoscută sub numele de Blush, veți da mâna și veți fi fotografiați cu figurile de ceară care interpretează cele mai mari vedete ale lumii, unele încă în viață, dar și legende plecate dintre noi. O altă zonă interesantă a acestui muzeu este reprezentată de Camera Groazei, unde se subînțelege tematica, apoi Planetarium și Spiritul Londrei. Denumirile sunt sugestive, lăsând astfel puțin spre deloc spațiu neînțelegerilor, toată lumea știind la ce să se aștepte când pășește în fiecare zonă în parte.

Royal Albert Hall

Anul 1871 a reprezentat an de doliu pentru Anglia dar în special pentru Regina Victoria, care tocmai își pierduse soțul, Prințul Albert și, din dorința de a-i menține memoria vie, Regina a comandat construirea a ceea ce urma să devină una din cele mai mari săli de concerte din lume. Puțin știa, însă, văduva Regină, ca sute și sute de ani de la construcția acestei clădiri artiști de renume mondial aveau să performeze pe scena sa. Concerte, proiecții de film, spectacole de caritate, oferiri de premii, opere și multe alte tipuri de spectacol au loc anual, într-un număr de peste 400. Nouă ne pare rău de oricine suferă pierderi umane ale celor dragi, însă trebuie să afirmăm că multe din marile și frumoasele construcții ale lumii au fost construite ca urmare a unor suferințe de acest tip, așa că nu putem decât să sperăm că Regina Victoria și Prințul Albert ne privesc din ceruri și sunt fericiți de popularitatea construcției lor.

Londra este, așadar, un minunat centru turistic și, deși am spus în începutul articolului că este foarte iubit de români, am dori să menționăm că nu doar de români, ci de turiști ai tuturor continentelor. Tradițiile sale cu ceaiul de la ora 5, sau clasicul mic dejun englezesc sunt alte experiențe care merită trăite în orice vacanță petrecută în Londra, însă despre acestea vă așteptăm pe voi să ne scrieți.

Comentarii

Fii primul care comentează “Cele mai interesante 5 lucruri de făcut în Londra”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles