Cauți Cazare?

Drumuri spectaculoase din România

drumuri spectaculoase din romania

Deși românii au obiceiul să se plângă de lucrările precare ale drumurilor din interiorul orașelor, drumuri care sunt presărate cu gropi periculoase, există însă și o parte bună, ideală de privit pentru cei mai optimiști, și anume că există, în țara noastră, și drumuri extraordinar de frumoase. E drept că majoritatea lor sunt în afara orașelor, prin munți și văi nelocuite, sau puțin locuite, însă cert este că frumusețea lor merită văzută măcar în vacanță. Cu siguranță cei care au vizitat deja România le-au văzut și s-au bucurat de netezimea acestor drumuri, însă pentru cei care nu au avut încă șansa să le vadă, sau care, poate, nu au știut de existența lor, am pregătit acest articol dedicat special celor mai frumoase drumuri din România.

Transalpina

În nicio discuție despre drumurile românești nu trebuie uitată Transalpina, căci ea este, cu siguranță, numărul unu în acest tip de topuri. Atingând altitudinea maximă de 2145 de metri, în Pasul Urdele, acest drum poate fi parcurs într-un tip de aproximativ 3 ore, în condiții de trafic lejere, și în aproximativ 5 ore, dacă șoferul are nevoie de pauze. Transalpina a fost construită de-a lungul anilor 1930-1935 și a fost complet restaurată între anii 2009-2011. Există diverse denumiri cât se poate de fascinante pentru acest drum, spre exemplul Drumul Regelui, Poteca Dracului sau Șoseaua dintre Nori. Datorită altitudinilor sale, Transalpina este impracticabilă pe timp de iarnă, din măsuri de securitate, însă vara este un mod extraordinar de a ne bucura de priveliștile absolut superbe ce o înconjoară. Deși Transalpina este numărul 1 în topul celor mai frumoase drumuri din România, este, totodată, și cea mai înaltă șosea, ceea ce o face și cea mai periculoasă, așa că noi recomandăm ca atunci când hotărâți să străbateți drumurile sale șerpuite să conduceți regulamentar, conform indicatoarelor de pe marginea ei, pentru că siguranța familiei voastre este cea mai importantă.

Transfăgărășan

Până în momentul restaurării Transalpinei, Transfăgărășanul a fost timp de mulți ani, cel mai frumos drum din România. Acum, însă, se bucură, totuși, de locul 2 și, mai mult decât atât, acest drum spectacular a fost declarat de Top Gear cel mai frumos drum pentru condus din întreaga lume. Cum sugerează și numele, Transfăgărășanul străbate Munții Făgăraș, făcând posibilă trecerea dintre Muntenia și Transilvania, într-o manieră ușoară și plină de peisaje superbe. De asemenea, acest drum este acoperit de cel mai lung tunel din țară, tunel care atinge dimensiuni de 887 de metri lungime. La fel ca Transalpina, datorită altitudinii sale și condițiilor neprielnice din timpul iernii, drumul este închis, deschizându-se vara, când îi așteaptă pe turiști an de an.

Cazanele Dunării

Zonele de serpentine ale acestui drum sunt mai prietenoase șoferilor, nivelul lor de dificultate fiind între ușor și mediu, ceea ce, în condiții de trafic lejer, face ca drumul să poată fi străbătut în aproximativ 2 ore și jumătate. Ceea ce oferă priveliști amețitoare acestui drum este faptul că o parte a sa este străjuită de stânci abrupte, pe când cealaltă parte de malul abrupt al apei. De asemenea, în zona Cazanelor Dunării, se poate observa cea mai înaltă sculptură în piatră din toată Europa, Chipul lui Decebal, sculptură care măsoară 55 de metri înălțime și 25 de metri lățime.

Transrarău

Deși considerabil mai mic decât primele trei drumuri din topul nostru, Transrarăul este cel mai nou drum montan asfaltat din România și este cunoscut și sub numele de Drumul Comorilor. De-a lungul unei ore de condus, în condiții de trafic ideale, au fost presărate pe marginea drumului refugii pentru mașini, care permit vizitatorilor să admire frumusețea naturii montante din aceste zone. Cu o altitudine maximă de 1400 de metri a acestui drum, de pe marginea sa pot fi admirate păduri dese, piscuri de munte și șerpuirile uluitoare ale Transrarăului.

Pasul Buzău

Legătura dintre Buzău și Brașov este realizată de DN10, cunoscut și sub numele de Pasul Buzău, fiind considerat cel mai pitoresc drum din România. Unul din atuurile acestui drum este nivelul de dificultate al său, care este redus și care face posibilă circularea acestui drum pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, unele condiții climatice îi pot crește nivelul de dificultate, motiv pentru care dorim să vă reamintim să conduceți regulamentar, din motive de securitate. Fiind unul dintre cele mai libere drumuri care traversează Carpații românești, acest drum poate fi parcurs și de șoferii cu mai puțină experiență.

Vedem, așadar, că drumurile românești nu sunt în totalitate pe cât de rele le credem noi, ba chiar multe altele, pe lângă cele 5 enumerate, sunt absolut superbe și bine asfaltate. Vizitatori din toată lumea vin la noi în țară pentru a conduce pe aceste drumuri și pentru a se bucura de imaginile noastre montane de nedescris.

Comentarii

Fii primul care comentează “Drumuri spectaculoase din România”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles