Cauți Cazare?

Obiective europene parte a patrimoniului UNESCO

obiective unesco din europa

Instituția UNESCO activează din anul 1946 și a luat sub protecția sa monumente culturale și tradiții, datini și obiceiuri din aproximativ 200 de țări, deoarece scopul acestei instituții este acela de a proteja aceste date și monumente întru dăinuirea lor cât mai îndelungată pe Pământ. Așa cum tradiția mărțișorului din România este aflată în patrimoniul UNESCO, la fel se află și multe altele din Europa, iar noi am făcut o listă cu 5 cele mai interesante obiective europene membre ale patrimoniului UNESCO care, sperăm, vă vor ajuta în alegerea unei vacanțe viitoare, pentru că sunt obiective fizice, pe care trebuie să le vedeți măcar o dată în viață.

Stonehenge, Marea Britanie

Una dintre cele mai frumoase și cele mai vizitate atracții turistice din întreaga lume este reprezentată de Stonehenge din Marea Britanie. Ansamblul a fost ridicat în anul 3100 î.Hr. și este construit din pietre a câte 6 metri înălțime fiecare, aduse în acest loc din câmpia Salisbury. Acestui monument i se atribuie conotații astrologice, însă nici în ziua de astăzi nu s-a descoperit exacta conotație sau exactul motiv pentru care a fost construit. Așadar, frumusețea locului este bifată, frumusețea monumentului este bifată, conotațiile mitice și astrologice sunt bifate, rămâne de bifat doar biletul de avion.

Sagrada Familia, Spania

Construcția sa, începută în anul 1882 și neterminată nici în prezent, face din această biserică Catolică un punct de interes extraordinar pentru toți cei care pășesc pe frumoasele tărâmuri spaniole, fiind situată în zona Barcelonei. Antoni Gaudi, arhitectul din spatele acestei construcții splendide, s-a bucurat de o faimă nemărginită datorită faptului că alte două creații ale sale, Casa Batllo și Park Guell, au fost și ele, la fel ca și Sagrada Familia, alese ca parte a patrimoniului UNESCO.

Vatican

Cunoscut cititorilor noștri pentru faima pe care a căpătat-o declarându-se stat în stat, Vaticanul este cea mai mică țară din lume, de aproximativ jumătate de kilometru pătrat, fiind condusă de Episcopul Romei, Papa. În interiorul Vaticanului se pot găsi numeroase construcții religioase, cu stiluri arhitecturale impozante și impresionante, un exemplu mai mult decât perfect în acest sens fiind Biserica Sfântului Petru, înființată în secolul IV î.Hr. și reconstruită în secolul al XVI-lea. Dacă ar fi să alegem un cuvânt cheie care să descrie Vaticanul, acela ar fi „minuțiozitate”, care poate fi observată în fiecare colțișor al acestui loc, fie că priviți fresce, clădiri sau statui de marmură.

Castelul Kronborg, Danemarca

Danemarca și Suedia sunt despărțite printr-o întindere de apă, loc în care este situat acest superb castel, ceea ce l-a făcut dintotdeauna un subiect de conflict între cele două țări mai sus menționate. Castelul Kronborg a reprezentat timp de 3 secole o mare sursă de putere și control pentru Danemarca, datorită poziției sale strategice, care l-a făcut punctul de acces de control către Marea Baltică. De asemenea, tot datorită acestei poziții strategice, Castelul a reprezentat de-a lungul timpului o sursă mare de încasări pentru danezi. De asemenea, ca și cum istoria sa nu era de-ajuns pentru a-i asigura faima pe care o merită, castelul Kronborg este unul din cele mai importante castele renascentiste din Europa și apare menționat sub numele de Elsinore, după numele orașului în care se află, în piesa Hamlet a lui William Shakespeare și fost adăugat în patrimoniul UNESCO în anul 2000.

Acropole, Grecia

Acropolele reprezintă părți fortificate ale unor așezări, constituind citadelele vechilor mari orașe grecești. Cea mai cunoscută acropolă se află în Atena, fiind construită în secolul V î.Hr, în timpul lui Pericle, iar cele mai importante monumente din interiorul acesteia sunt cele două temple dedicate zeiței Atena, Partenon și Erechtheion. Alte acropole celebre sunt cele din Corint, Micene și Tirint. Datorită puterii de care s-a bucurat Grecia de-a lungul istoriei și datorită evenimentelor majore în evoluția omenirii la care a luat parte, Acropolele reprezintă un major punct de interes pentru orice persoană care dorește să viziteze această țară și sunt un puternic simbol al înțelepciunii, democrației, filozofiei și al libertății de gândire și de exprimare. Acestea reprezintă doar unele din motivele pentru care UNESCO a decis să facă Acropolele parte din patrimoniul său.

Importanța istorică a diferitelor monumente la nivel mondial ajută foarte mult țările din care fac parte prin atragerea turiștilor pasionați nu doar de frumos, dar și de cultură, căci ce altă modalitate de a evolua este mai bună decât cea de a învăța din istorie, din greșelile și reușitele strămoșilor noștri? Noi sperăm că ați învățat ceva nou astăzi, de pe urma articolului acestuia și sperăm ca data viitoare când puneți piciorul pe un teren membru al patrimoniului UNESCO să înțelegeți șansa pe care o aveți să vedeți ceea ce se află în fața voastră, să apreciați și să respectați mediul și să vă bucurați și mai mult de frumusețea sa.

Comentarii

Fii primul care comentează “Obiective europene parte a patrimoniului UNESCO”

Proprietati favorite

Hotel WBF Hommachi

Los Angeles