Cauți Cazare?

În vizită la hobbiți

In vizita la hobbiti

Dacă sunteți un fan înfocat al trilogiei „Stăpânul inelelor”, sau dacă pur și simplu vă aflați în Noua Zeelandă și ați rămas fără idei în ceea ce privește locurile turistice pe care le puteți vizita, acest loc este numai bun de văzut. Pentru admiratorii trilogiei va fi o experiență de neuitat, aceștia putând să facă parte din „film” preț de câteva poze, dar și pentru vizitatorii obișnuiți, care poate nu au văzut nici filmele, va fi o experiență la fel de plăcută, acest loc fiind absolut magic.

O scurtă istorie:

În 1998, echipa de cercetători de locații a lui Sir Peter Jackson erau în căutarea pășunilor verzi și a dealurilor din „Hobbiton”. O căutare aeriană a condus echipa către ferma Alexander, o fermă superbă de oi, ce se întindea pe o distanță de 1,250 de acri, din inima Waikatoului. Au observat similaritățile izbitoare cu „The Shire”, bazat pe descrierile lui JRR Tolkien, și au realizat imediat că „Hobbiții” și-au găsit o casă.

Într-o anumită parte a fermei, un pin magnific se înălța deasupra unui lac din apropiere, adiacent unui deal în creștere. Bag End se află acum pe vârful acelui deal, cu vedere la Arborele de petrecere, așa cum va fi cunoscut mai târziu acel pin. Zonele din jur erau neatinse; fără linii electrice, fără clădiri și fără drumuri la vedere. Astfel, Sir Peter Jackson ar putea lăsa secolul al XX-lea în urmă și să se cufunde complet în lumea fantastică a Pământului de Mijloc.

În martie 1999, echipa a început căutarea ce avea să dureze nouă luni pentru a duce la bun sfârșit ideile pentru Hobbiton; ajutorul a fost oferit de Armata Noua Zeelandă, iar în curând 39 Hobbit Holes temporare au fost împrăștiate pe terenul de 12 acri folosit pentru set. Păstrarea secretului cu privire la aceste acțiuni a fost esențială, iar măsurile stricte de securitate au fost puse în aplicare de către compania de producție pe parcursul construcției și filmărilor. Filmările au început în decembrie 1999 și a durat aproximativ trei luni până s-a putut realiza prima știre cu privire la The Shire.

Inițial, după terminarea filmărilor, compania a dorit să demoleze tot ceea ce se făcuse până atunci. Însă din in cauza ploilor abundente, au decis să amâne demolarea setului cu câteva luni. În momentul în care această demolare a fost programată, filmul fusese deja lansat, iar oamenii recunoscuseră deja locul, devenind deja un loc de „pelerinaj” pentru fanii trilogiei. Ferma familiei Alexander deținea terenul și, văzând profitabilitatea pe care o puteau obține, au decis să negocieze cu New Line Cinema pentru a păstra satul Hobbiton.

Există multe lucruri de văzut în acest sat și în timpul turului puteți beneficia și de un ghid care fie vă poate povesti detaliile prezente în film, în cazul în care nu l-ați vizionat, fie vă poate spune despre istoria locului, cum a fost creat, și multe alte detalii de acest fel. Aceasta este cea mai bună parte a vizitei pentru fanii trilogiei, pentru că vor afla multe detalii interesante despre filmul lor preferat și despre lucrurile care s-au întâmplat în culise.

Cele mai cunoscute locuri sunt, desigur, casa lui Sam, care apare în film, precum și Casa Bilbo Baggins, din care mai puteți vedea câteva bunuri. Totul este atât de realist, încât se pare că în orice moment va apărea un hobbit pentru a-ți repara grădina. De fapt, puteți vedea coșuri de legume proaspăt culese sau fructe, deoarece hobbiților le place să mănânce bine și să ducă o viață liniștită în mijlocul naturii.

Un tur complet poate cuprinde:

  • scurtă călătorie cu autobuzul de la The Shire’s Rest până la platoul de filmare, în prezența unui ghid, așa cum am menționat mai sus, care durează 1 oră și 15 minute,
  • vizită de aproximativ 20 de minute la „Dragonul Verde”, în funcție de perioada în care mergeți sau de numărul de persoane prezente la acel moment, timpul se poate prelungi sau poate scădea. Aici veți putea beneficia și de o băutură gratuită ca să simțiți cu adevărat că sunteți în vizită acasă la micile ființe.

La sfârșitul acestei experiențe de poveste, veți merge cu ghidul dvs. înapoi la autobuz și veți face o a doua călătorie înapoi la The Shire’s.

De asemenea, există și tururi care au și masa inclusă, cum ar fi Turul de banchet de seară și Turul de al doilea mic dejun, care includ timp suplimentar pe platoul de filmare, dar toate vizitele încep cu un tur ghidat, așa cum am precizat mai sus.

Cât durează un tur complet?

Turul Hobbiton Movie Set din The Shire’s Rest durează 2 ore. Turul de banchet de seară durează aproximativ 4 ore. Noul tur, al doilea mic dejun durează aproximativ 3 ore.

Este recomandat să ajungeți la The Shire’s Rest cu cel puțin 15 minute înainte de ora turului pentru a vă face check-in-ul. De asemenea, este recomandat să petreceți ceva timp la cafeneaua și magazinul de suveniruri de la The Shire’s Rest. Majoritatea vizitatorilor petrec aproximativ trei ore în total la The Shire’s Rest.

Hobbiton Movie Set este un tur de plimbare în aer liber prin poteci șerpuite. Din acest motiv, este recomandat să purtați pantofi comozi pentru mers pe jos pentru turul acesta și să verificați prognoza meteo înainte de vizita dumneavoastră. Toamna, iarna și primăvara, cel mai bine este să fiți pregătiți cu un strat exterior rezistent la ploaie și pantofi închiși, deoarece potecile pot deveni noroioase. În caz de ploaie, sunt puse la dispoziție umbrele largi pe care le puteți folosi pe toată durata turului.

Așadar, acum aveți toate informațiile necesare pentru a vă bucura de o vizită de poveste.

Comentarii

Fii primul care comentează “În vizită la hobbiți”

Proprietati favorite